Trending:


Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce

Limonády s příchutí různých bylinek nebo květin jsou v poslední době v módě. Obvykle se připravují jen smícháním sirupu a vody. Ale pamatujete na perlivou limonádu z květů bezu, co dělávaly naše babičky? Něco takového lze připravit i z pampelišek. Fermentovaná pampelišková limonáda chutná i voní skvěle a snadno se připravuje. Vyzkoušeli jsme to a máme pro vás tipy a rady pro ten nejlepší výsledek.


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


7 must-have šatových trendů na jaro 2024. Kraluje denim i háčkování

Počasí se schizofrenně potácí mezi zimou a létem, ale my už máme jasno. Nastal čas na jarní šaty. Dokonalé pro teplé, sluncem prosycené dny a snadno nositelné i ve dnech, kdy se zatáhne a ochladí. Stačí pár vhodných doplňků a nemusí vás trápit ani výkyvy počasí. Tady jsou trendy a modely, které by neměly toto jaro uniknout vaší pozornosti.


Emma Smetana prozradila recept na rodinné štěstí


Čím nahradit máslo ve sladkém pečení? Rady a tipy pro využití jiných tuků

Moučník s máslem má specifickou chuť, kterou lze jen těžko nahradit. Nicméně je pár surovin, které to dokážou - jsou to buď jiné druhy tuků nebo ingredience, které obsahují vhodný tuk v nějaké podobě.


Co můžeme vyčíst z runových kamenů?

Jedinečná umělecká forma, kterou je runový kámen, vznikla ve 4. století n. l. v Norsku a Švédsku a později v Dánsku. První runové kameny se umisťovaly vedle hrobů jako památníky se jmény zesnulých. Na vrcholu vikinské éry, od 8. století, však byly na tyto vyvýšené žulové značky vytesány podrobnější informace o těch, kteří žili a zemřeli, o jejich úspěších a o tom, kudy cestovali. Časem se po celém regionu objevily tisíce runových kamenů zdobených runovou abecedou. Dnes jsou runové kameny nejstaršími existujícími originálními písemnými památkami ve Skandinávii a představují fascinující záznam staroseverské kultury a tradice. Co to ale přesně je runová abeceda a kde můžete obdivovat jedny z nejkrásnějších příkladů runových kamenů? Klikněte a zjistěte, co je napsáno na kameni.


Chřestové hody ve vaší kuchyni! Speciál plný jídel, na kterých si vždy pochutnáte

Na chřestovou sezónu se vždy čeká s velkým nadšením. Milovníky šparglu, jak se mu také lidově říká, proto potěší každý nový recept, díky kterému si tuto specialitku mohou vychutnat. Tak jdeme na to!


Co je to psoriáza, jak se projevuje a jak si s ní poradit?

Samotná psoriáza je chronické autoimunitní onemocnění, které se projevuje kožními lézemi, které mohou být svědivé, bolestivé, a dokonce i psychologicky obtěžující. I když neexistuje žádná definitivní léčba, existuje několik strategií, které mohou pomoci zmírnit příznaky a zlepšit kvalitu života pacientů trpících tímto onemocněním.


Tip: Vymažte v aplikaci Fotografie nechtěné objekty jako profíci ve Photoshopu

Součástí systému Windows je aplikace Fotografie, která postupně dostává zajímavé a mocné funkce známé z drahých grafických programů. Ze snímku tak teď můžete pomocí funkce Generativní vymazání snadno odstranit objekty, které se vám nelíbí a program jejich místo nahradí. Souvisejicí články Nabíjíme elektrokola a elektrokoloběžky: kolik nás to stojí a na kolik přijde 1 km Jak správně likvidovat platební i jiné karty? Tyto kroky jsou pro vaši...