Lifestyle

Trending:


Lži na sociálních sítích, které si všichni vyčítáme

Všichni máme na internetu své oblíbené problémy. A přestože se snažíme, abychom nebyli "takoví", i my si občas na sociálních sítích dopřejeme jednu nebo dvě lži. Máme tendenci svůj život na internetu přehnaně zveličovat. Ale možná, jen možná, že vaše Zoom party nebyla tak skvělá a vaše pleť opravdu není tak bezchybná. Projděte si následující galerii a zjistěte, jestli jste vinni některou z těchto lží na sociálních sítích.


Týdenní horoskop: Kozorohové budou randit, Vodnáře čeká nemilé překvapení

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na třetí dubnový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 15. do 21. dubna 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Je čas na vertikutátor! Pro zdravý trávník je tato procedura základ

Při péči o zahradu nepřehlížejte svůj trávník, který je její důležitou součástí. Suchá místa a jiné neduhy zelené ploše slušet nebudou, a proto je potřeba jí dopřát jarní proceduru vertikutátorem.


Domácí hořčici bez zbytečné chemie připravíte celkem snadno. Zkuste i kremžskou

Štiplavá hořčice je u nás jednou z nejoblíbenějších pochutin. Má dost specifickou chuť a hodí se k uzeninám, masu i zelenině, do pomazánek, omáček, zálivek a marinád. Domácí hořčici klasickou plnotučnou i kremžskou bez chemických konzervantů si můžeme udělat celkem snadno sami z hořčičných semínek. A pak ji dochutit přesně podle svého gusta kurkumou, kari kořením, chilli papričkou, křenem nebo česnekem.


Pro udržení krásy a bohatého květu vrby je po odkvětu nutná péče: opatrní buďte na větve sahající až na zem

Pokud hledáme vhodnou dřevinu, která by se hodila k pergole, na roh terasy či jako vítací strom k brance, právě převislá vrba jíva je tou správnou volbou. Nejen, že patří mezi první posly jara, ale díky svému převislému tvaru je velmi krásným, dekorativním prvkem, který rozhodně patří do každé zahrady. Výhodou je, že ji lze pěstovat také v nádobě na balkoně či terase. Teď na jaře ale vyžaduje jíva naši pozornost a péči, jen tak totiž bude zdravá...


Fascinující život Leonarda da Vinciho

Leonardo da Vinci dosáhl za život tolika úspěchů, že je těžké vybrat ty nejvýznamnější. Dá se říct, že kdyby da Vinci neexistoval, svět by byl jiný. Nejenže namaloval některá z nejvýznamnějších uměleckých děl, která kdy byla vytvořena, ale také dost přispěl do oblasti techniky a anatomie. Klikněte na článek a zjistěte více o jeho životě a práci.


Proč při krájení cibule pláče i ten největší drsňák? Její obranný mechanismus je fascinující

Mnoho lidí odhadlo, že za potoky slz můžou výpary z pokrájené cibule, které oči dráždí. Pravý důvod je ale ještě o maličko složitější – a lidstvo ho navíc zná teprve několik let.


Majonéza s medvědím česnekem podle Těhotnýho kuchaře: Příprava zabere chvilku a lehce pikantní chuť vás naprosto nadchne

Majonéza má v naší kuchyni téměř nezastupitelné místo. Nejen, že ji přidáváme do mnoha pokrmů, jako jsou saláty nebo pomazánky, ale rádi si ji užíváme také ve formě tatarské omáčky, třeba k některým smaženým jídlům. Klasickou majonézu však můžeme dochutit mnoha ingrediencemi, například i medvědím česnekem, jak ukazuje Těhotnej kuchař.


Květiny nepatří jen do zahrad: Objevte, jak můžete s květinovými motivy proměnit svůj domov v zelený ráj plný krásy a harmonie

Nechte se unést kouzlem květin a přeneste kousek přírody přímo na stěny vašeho domova! S těmito triky se vaše domácnost stane místem plným svěžesti a útulna.


Holka u plotny radí: Jak využít zbytky pečeného kuřete? Maso se hodí do tortilly i pomazánek, kosti zase na vývar

Také se vám už stalo, že jste pekli kuře, všichni si obrali ty oblíbenější části a sušší prsíčka už nikdo nechtěl? A kosti taky automaticky házíte do koše? Škoda! Všechno ještě lze parádně využít.


Fascinující vinné sklepy v průběhu věků

Římané poprvé přišli s nápadem skladovat víno pod zemí. Středověcí mniši ukládali víno do katakomb pod opatstvími a kláštery po celé Evropě. Časem se po celém světě objevily na míru postavené vinné sklepy, které chránily vína před vibracemi, nestálým kolísáním teplot a škodlivým UV zářením. Dnes může být vinný sklep mnohem víc než jen úschovnou kvalitních vín a šampaňského: mohou se v něm konat veřejná shromáždění a hudební koncerty, a dokonce může sloužit jako kulisa pro hollywoodské filmy. Klikněte a projděte si historii vinného sklepa.


Princezna Kate má oblíbené jídlo, které je překvapivě levné a lahodné. Uvařte si ho také podle receptu

Princezna Kate a princ William jsou velkými fanoušky indické kuchyně a mezi jejich favority patří jednoduché kuřecí kari, jak prozradili během návštěvy indické restaurace v Birminghamu na začátku tohoto roku.


Módní stylistka radí: S těmito kousky se nadobro rozlučte, nejsou trendy ani lichotivé. Zapomeňte nejen na kárované košile

V jarním období máme tendenci nejen udělat pořádný generální úklid celého obydlí, ale také protřídit svou skříň. Právě v ní totiž mnohdy najdeme kousky, které už tam dávno nemají co dělat. A tak nastává ten nejvyšší čas na to se jich zbavit. Jakým kouskům dát nadobro sbohem? S tím radí módní stylistka Caitlyn James.


Žhavé trendy pohovek aneb usaďte se opravdu pohodlně

Hledáte novou pohovku, která bude stylová a pohodlná? Pak se podívejte na nejžhavější trendy pro rok 2024. V tomto článku vám představíme novinky, které oživí váš interiér a dodají mu moderní a útulný vzhled. Nechte se inspirovat a najděte pohovku, která bude perfektně ladit s vaším stylem. Maximalismus Maximalismus rozhodně k letošnímu roku patří. Objevte svět složitých vzorů, […]


Jak najít ty nejlepší brýle pro vás? Určující není jenom tvar obličeje

Venku už je pomalu léto a na to jsou zkrátka potřeba pořádné sluneční brýle, které nejsou jenom praktické, ale jsou i velmi vkusným módním doplňkem. Je ale docela obtížné vybrat takové, které vám sedí a zároveň půjdou k více outfitům. Existují ale určité parametry, které vám pomohou vybrat ty pravé brýle pro vás.


30 nejoblíbenějších příchutí čaje na světě

Pokud pijete čaj, pak určitě víte, že není nad to, když se napijete uklidňujícího teplého čaje. Kromě relaxace pomáhají různé čaje povzbudit mysl, zvýšit hladinu energie, zklidnit tělo, zlepšit spánek, posílit imunitu a podpořit trávení. Výběr a preference čaje jsou subjektivní, ale většina milovníků čaje ráda ochutnává různé druhy sypaných čajů. Konzumují se na celém světě a obrovské množství dostupných druhů může být někdy až zahlcující a matoucí. Pokud se chcete dozvědět více, klikněte na galerii a objevte některé z nejoblíbenějších druhů čaje po celém světě.


Jak ochránit růže na jaře: Pár rad pro zdravé rostliny

Jaro je obdobím obnovy a růstu v našich zahradách, ale také přináší určitá rizika pro naše milované rostliny, zejména růže. Tato křehká květina, tak plná elegance a krásy, může být ohrožena chladnými teplotami, hmyzem a nemocemi, které se v tomto období množí. Pokud se chystáte pěstovat růže nebo jste již zkušeným zahrádkářem, zde je plnohodnotný průvodce, jak na jaře účinně ochránit vaše růže a zajistit jim zdravý a kvetoucí růst.


Co je to digitální móda a proč je trendy?

Většina lidí dnes zná pojem rozšířená realita ve specifických souvislostech. Například spousta hráčů zná interaktivní zážitky, které kombinují reálný svět a obsah vytvořený počítačem. V kontextu módy se však rozšířená realita teprve začíná prosazovat. Má však řadu aplikací, které mají potenciál narušit toto odvětví. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více o digitální módě.


Pivoňka koprolistá vykvétá už v dubnu. Jak ji správně pěstovat aby listy zdobily zahradu po celé léto

Málo známý, nízký druh pivoňky, pivoňku koprolistou neboli úzkolistou, najdete v našich zahradách jen zřídka. Pěstuje se většinou jako skalnička a vykvétá karmínově červeným květem už v průběhu dubna, kdy se ostatní druhy pivoněk teprve probouzejí ze zimního spánku.


Dům pod Pražským hradem hledá nového majitele: Čekají na něj pohádkové výhledy i malované renesanční trámové stropy

Pod Pražským hradem se nachází fascinující dům, který je živým svědkem historie. Nechte se okouzlit gotickými sklepy, renesančními detaily a barokním šarmem měšťanského domu v samotném srdci historického města.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Palačinky ze zakysané smetany: Jsou neuvěřitelně vláčné a neobvyklé těsto se musí dostatečně dlouho odležet

Palačinky ze zakysané smetany jsou méně obvyklou variantou tradičního jídla. Můžete si je pak připravit s marmeládou nebo jinou dobrotou nasladko, využít můžete i slané náplně.


Pája (27): Ke kamarádce se manžel choval jako ke služce. Daly jsme mu to sežrat i s úroky

Pájina kamarádka Anežka je tak zamilovaná do svého manžela, že mu obětovala vysokou školu i zájmy. Žila jenom pro něj. Když se ukázalo, že ji ponižuje, holky vymyslely plán, jak se mu pomstít.


Vysokoškoláci, kteří milují kávu: Nevěřili byste, z čeho mají pojízdnou kavárnu

Pro Ondřeje Kvasnicu a jeho přítelkyni Karolínu Zelníčkovou je káva sdílenou vášní. Společně tak vybudovali unikátní kavárnu. Z původního projektu kamenného podniku sešlo, své sny však nakonec zhmotnili v pojízdné kavárně. Vybudovali ji z koňského přepravníku.


Denní horoskop na 16. dubna 2024: Berani by se měli zamyslet, jestli někomu neublížili, Štíři se musí víc soustředit

Denní horoskop nejen pro ženy na úterý 16. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení

Nepečené dezerty nemusíme nutně připravovat jen v létě. Lehký tvarohový dortík poslouží díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy jako lahůdka k odpolední kávě nebo čaji. Jen je třeba počítat s vychlazením v lednici.


Výhody a nevýhody bydlení na hausbótu

Vzhledem k tomu, že ceny domů a bytů všude rostou, stále více lidí uvažuje o alternativách bydlení, jako je například bydlení na hausbótu. Hausbót je často výrazně levnější než tradiční bydlení, ale i když to zní klidně a romanticky, volba takového životního stylu vyžaduje pečlivé zvážení. Jaké jsou tedy výhody a nevýhody stěhování do plovoucího domu? Klikněte a zjistěte, zda je život na vodě pro vás.


Děsivé městské legendy, které jsou ve skutečnosti pravdivé

Většina městských legend jsou prostě jen legendy. Lidová tvořivost je však mnohdy méně silná než skutečný život a skutečné události mohou samy o sobě vyvolat strašidelné příběhy, které později zakoření v populární kultuře. Prohlédněte si galerii a seznamte se se strašidelnými případy, které dokazují, že skutečnost může být skutečně děsivější než fikce.


Tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál

Kdo by neměl rád pěkně vonící, nablýskané a čisté auto? I když mnozí z nás nechávají kouzla na profesionálech, stejných výsledků můžeme dosáhnout i my, stačí použít několik triků. Přemýšleli jste někdy o tom, jak se detailistům daří dosáhnout tak čistého lesklého vzhledu aut nebo proč jsou koberce při jejich práci vždy o tolik čistší? No, existuje docela dost věcí, které můžete udělat, abyste zlepšili svou hru na čištění auta. Klikněte na následující galerii a seznamte se s nejlepšími tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál.


Vesty na léto 2024 a jak je nosit: Tipy, jak zařadit trendy kousek do šatníku, ať už vám je 20, 40 nebo 60

Vesta, to je trendy kousek, který můžete nosit, ať je vám 20, 40 či 60. Navíc jí v mnoha ohledech nahrávají i současné trendy a s nimi celá řada aktuálních způsobů, jak ji ideálně a stylově kombinovat.


Horoskopy lásky od 16. dubna 2024: Uzdravte stará zranění a zažijete zázraky

V lásce se můžete těšit na sladké momenty blízkosti a vzájemného porozumění, ale také se připravte na překonávání výzev a uzdravování starých emočních ran. Buďte otevření novým možnostem a věřte v sílu lásky a porozumění. Co předpovídají tarotové karty pro jednotlivá znamení?


Pasta carbonara: Kde se skrývá původ oblíbených těstovin a jak je nejlépe připravit

Italské těstoviny carbonara patří k nejoblíbenějším úpravám těstovin. Pasta carbonara je však mnohem jednodušší na přípravu a milují ji jak dospělí, tak děti. Vyberte si z osvědčených receptů a připravte si dokonalý italský oběd za pár minut.


Architektura Bioklimatická: návrh prostorů, které harmonizují s okolím

Při hledání udržitelnějších a ekologičtějších architektonických řešení vychází bioklimatická architektura jako inovativní a účinný přístup. O post Architektura Bioklimatická: návrh prostorů, které harmonizují s okolím apareceu primeiro em DecorStyle.


Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou

Co takhle vyzkoušet vynikající dušený špenát? Když ho správně ochutíme, získáme výborné a krásně barevné jídlo. Voní po česneku. Přichystat k němu můžete třeba vejce natvrdo a vařené brambory.


Za pár týdnů pampelišky zhořknou: Ten nejlepší pampeliškový med tak musíte založit už teď. Skvělé chutná i léčí

Za pár týdnů pampelišky zhořknou: Ten nejlepší pampeliškový med tak musíte založit už teď. Skvělé chutná i léčí. Vůli vysokým teplotám, které teď za okny panují, se nám pampelišková sezóna tak trochu posouvá. Zatímco loni byly nejlepší pampelišky plné pylu a chuti k mání v květnu, letos nám je příroda nabízí už o měsíc dřív. A co si s nimi počít?


Nejlepší písničky o přátelství

Existuje spousta písní o lásce, ale co tak kamarádská láska? Jaké písně oslavují přátelství? Písně na tomto našem seznamu jsou ideální pro chvíle, kdy se vám stýská po vašem nejlepším kamarádovi nebo si s vaším kamarádem zrovna užíváte fajn čas. Klikněte na galerii a připravte se si zatančit a zazpívat se svým nejlepším kámošem!


Chili se vysmála hejtrům: Názory jsou jako řitní otvor, každý ho má, pravila se smíchem

Kuchařka Ta Thuy Dung, známá pod přezdívkou Chili, míří do další reality show. Tentokrát půjde o taneční soutěž StarDance, která se začne vysílat již letos na podzim. Pro kuchařku z MasterChefa to tak bude již třetí reality show, ve které se objeví. A zatímco fanoušci ji za to odsuzují, ona si ze sebe na sociálních sítích dělá legraci.


Které kombinace barev jsou nejklidnější? Odborníci sdílejí 6 párů pro klidný schéma

Při hledání vytvoření prostor, které podporují klid a relaxaci, hraje výběr barev klíčovou roli. Různé kombinace barev mají moc ovlivňovat naši náladu, energii a dokonce i naše dýchání. O post Které kombinace barev jsou nejklidnější? Odborníci sdílejí 6 párů pro klidný schéma apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak vytvořit dokonalý okenní truhlík

Ti, kteří si cení kvetoucích rostlin, ale nemají zahradu, často využijí své zelené prsty k vytvoření okenního truhlíku. A dokonce i majitelé domů, kteří mají to štěstí, že mají kousek pozemku, jsou známí tím, že vytvářejí truhlíky na rostliny jako způsob, jak dodat svému pozemku barvu a kouzlo. Truhlík na rostliny slouží k osvěžení výhledu za oknem. Kromě živých květů se tyto malebné nádoby na květiny používají také k pěstování a kultivaci bylinek a zeleniny. A dobře udržovaný okenní truhlík dokáže i té nejnudnější fasádě přidat na atraktivitě. Tak co, roste vám tento nápad v hlavě? Klikněte a zjistěte, jak si vytvořit dokonalý okenní truhlík.


Vysaďte vrbu a lísku: pokud je budete správně prořezávat, získáte bujně rostoucí dřeviny, které využijete na topení, jejich květy nakrmí včely

Přemýšlíte o tom, kolik peněz vás stála uplynulá topná sezóna? Jistě to byl nemalý zásah do peněženky. Vysaďte do své zahrady některé z rychle rostoucích dřevin. Pokud je budete každoročně prořezávat, získáte z jejich silných větví pěkná polínka do kamen. To však není jejich jediný benefit. Květy lísky i vrby zajišťují první jarní potravu pro hmyz a líska vás potěší i bohatou úrodou oříšků.


Proti jarní únavě pomohou bylinky, které určitě znáte a najdete v přírodě

Pro někoho je jaro jako životabudič po dlouhé zimě, jinému přináší jarní únavu. Pokud patříte do druhé skupiny, zkuste sáhnout po bylinkách. Mnohé totiž dodávají energii a čistí organismus, takže vás v boji proti jarní únavě podpoří.


Ultramódní outfit zpěvačky Terezy Maškové: Trendy široké džíny zkombinovala s oversize džískou

Zpěvačka Tereza Mašková (28) propadla trendu denimu od hlavy k patě. A právem. Kombinace džínové bundy a širokých kalhot patří k nejstylovějším setům jara a tím letošním to určitě nekončí.


Proč kočky syčí a co se nám tím snaží sdělit?

Kočka, která syčí, je často považována za nepřátelskou a zlou. Jde však o mnohem víc, než si myslíte. Věděli jste například, že kočka může měnit zvuk svého syčení v závislosti na dané situaci? Nebo že některá plemena koček syčí více než ostatní? Existují nejrůznější důvody, proč kočka syčí, ale co tím vlastně chce říct? Pokud jste milovníkem koček, proklikejte se touto galerií a zjistěte, jak tato fascinující a nepochopená kočičí řeč funguje.


Pěstujte omamně vonící šeřík: jak ho správně ostříhat, abyste dosáhli nádherných květů, z kterých si připravíte sirup proti stresu

Stačí jen jediné nadechnutí a každý hned neomylně pozná, že nastalo období rozkvetlých šeříků. Rozkvétají úplně všude. V městských i zámeckých parcích, ve venkovských zahradách a ty plané i podél silnic a polních cest. Květy šeříku však kromě krásy a vůně disponují i léčivými účinky.


Tepláky nemusí být jen na doma: Zjistěte, jak být trendy a v pohodlí po celý den

Tepláky jsou drtivou většinou společnosti vnímány jako domácí nebo sportovní oděv. Aktuální módní trendy však mluví jinak! Tepláky již zdaleka nemusí být jen kouskem oblečení, který si vezmete k televizi nebo k práci na zahradě. Jednoduše je můžete zakomponovat i do trendy módního outfitu. Jak na to?


Nejlepší světové destinace pro šnorchlování

K tomu, abyste mohli obdivovat nádherné korálové útesy nebo plavat s úžasnými mořskými tvory, nepotřebujete žádné velké vybavení ani dovednosti - šnorchlování může být skvělým způsobem, jak si vychutnat podmořské divy, které náš svět nabízí. Naše planeta je plná fascinujících míst, kde se dá šnorchlovat. Ať už vás zajímají tropické ryby, velryby nebo korálové útesy, určitě si zde vyberete. S ohledem na to jsme pro vás připravili seznam nejlepších míst na šnorchlování po celém světě, která vám umožní poznat, co se skrývá pod hladinou. Klikněte na galerii a obdivujte nejlepší světové destinace pro šnorchlování.


Dyson nasazuje na jarní úklid rozšířenou realitu. Ukáže, kde už jste vysávali a kde ještě ne

Ačkoli se na trhu stále více prosazují robotické vysavače, řada uživatelů nedá dopustit na klasické vysávací stroje. Ty však, na rozdíl od robotů s pokročilou...


Pomáhá tejpování úst při spánku (a je bezpečné)?

Probouzíte se často se suchým nebo bolavým krkem, špatným dechem a pocitem pomalosti? Může to být způsobeno tím, že během spánku dýcháte ústy. Dýchání ústy je spojeno s mnoha příznaky, včetně toho nejhoršího: chrápání. Naštěstí existuje wellness trend, který vám pomůže podpořit dýchání nosem v noci. Pomocí speciální pásky, která pomáhá udržet ústa zavřená, se můžete probouzet s výhodami nosního dýchání. Přináší však zalepení úst určitá rizika? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, zda byste měli zvážit zalepení úst na spaní a zda je bezpečné.


Numerologie vztahů: Zjistěte, zda se k sobě s partnerem skutečně hodíte

Hodíme se k sobě, miláčku není jen oblíbený český film, ale také otázka, kterou si, v různých podobách, někdy položil snad každý pár. Skutečně se k sobě s partnerem hodíte a vydržíte spolu celý život? Takovou záruku vám asi nedá nikdo. Numerologie pomůže určit vaše číslo životní cesty a tím pádem vaši energii, nastavení a podobně. A jsou čísla, která se k sobě hodí více než jiná. Jaký partner se k vám podle čísla životní cesty hodí?


Pudinkový krém s pomocí robota s námi zvládne každý. Zkuste to jako profesionálové

S pomocí robota můžeme připravit pudinkový krém snadno a rychle. Budeme postupovat jako profesionální cukráři a využijeme šikovnou vychytávku. Vyzkoušejte to s námi.