Lifestyle

Trending:


Přilákejte včely a čmeláky do své zahrady. Budou vám užitečnými společníky

Dříve bývaly zahrady plné různých kvetoucích rostlin, dnes jsou častější tzv. anglické trávníky zastřižené na pár centimetrů. Jenže s ohledem na včely a další opylovače nejde o přívětivé prostředí. Přilákejte je a pomozte přírodě i rostlinám, které pěstujete.


Jak sladit pracovní a rodinný život? Pravidelně se dobíjejte, koš plný prádla neznamená prohru, radí mentorka Procházka

Sladit rodinný život s tím pracovním je palčivým tématem mnoha maminek. Jak se z denního koloběhu nezbláznit? Dovolte si nebýt perfektní, koš plný prádla neznamená prohru, říká pro Lifee.cz mentorka a životní průvodkyně Lenka Procházka.


Udělejte z uklízení zábavu. Dodržujte pár jednoduchých pravidel a rozlučte se s nepořádkem jednou provždy

Představte si, že k vám má dorazit nečekaná návštěva. Co vás napadne jako první? Pokud u vás nastane okamžité zděšení, protože nemáte doma uklizeno tak, jak byste si při příchodu návštěvy představovala. Osvojte si pár základních pravidel, díky kterým budete doma udržovat pořádek nonstop. Nejenže to přispěje k vaší psychické pohodě a budete svůj domov milovat ještě víc, ale žádný nečekaný host vás už jen tak nezaskočí.


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty

Zase je tu máj, lásky čas. Pokud jste ale právě singl, rozhodně nezoufejte a neztrácejte naději. Víme, jak zaručeně získáte lásku člověka, na kterého si myslíte. Připravte mu to správné jídlo a máte vyhráno.


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


Novoluní ve znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu se vrátí nohama na zem, zaměří se na vztahy a začnou realizovat své sny

Páté novoluní roku 2024 přichází ve znamení Býka a nastane ve středu 8. května v 5:21. Zemský Býk přebírá nadvládu po ohnivém Beranu. Co to znamená pro tři vybraná znamení zvěrokruhu?


Psycholožka Laura Janáčková prozrazuje nejrychlejší test na kvalitu vztahu, zabere minutku

Psycholožka Laura Janáčková odpovídá na dotazy čtenářů ve svém pravidelném pořadu na Lifee.cz. V novém díle se pustí do odvážného tématu, kterou je délka mužské chlouby. Nechybí ani otázky na partnerské soužití a jak poznat, že máte funkční vztah.


Překvapivá fakta o Eiffelově věži: Původně měla být ve Španělsku a je "vdaná" za Američanku milující neživé věci

Letos je to přesně 135 let od vzniku světově proslulé dominanty Francie, architektonického zázraku a ikony, která reprezentuje město lásky a světel. Věděli jste ale, že Eiffelova věž byla původně určena pro jinou zemi? A jaké překvapení si v souvislosti s touto stavbou připravil pro Francouze Adolf Hitler?


Věnečky z odpalovaného těsta podle Josefa Maršálka: Stačí dodržet 3 jednoduchá pravidla a pokaždé se vám povedou

Věnečky z odpalovaného těsta jsou klasika, kterou nabízí snad každá cukrárna. Mezi domácími cukráři jsou občas považovány za velkou výzvu. Pokud vás ovšem přípravou provede sám Josef Maršálek, uvidíte, že se není čeho bát. Stačí dodržet tři jednoduchá pravidla.


Češi postavili v Costa Rice dům snů

Výhled na zapadající slunce nad hladinou Pacifiku je jeden z hlavních motivů, který inspiroval české architekty při stavbě moderního domu respektujícího okolní krajinu.


Proč by vás měly zajímat velrybí bobky

Rozlehlé azurové oceány jsou domovem důležitých mořských biologických organismů, které tvoří samotný základ života na Zemi. Jedním z těchto tvorů jsou velryby. A právě na téma velryb vystoupila srílanská mořská bioložka Asha de Vosová v inspirativní přednášce TED Talk, kde podrobně popsala, jakou hodnotu mají tito nádherní tvorové pro zdraví planety. Chtěla říct především toto: velrybí bobky jsou velmi, velmi důležité! Zajímá vás to? Klikněte na následující galerii a přečtěte si, proč jsou velrybí bobky tak důležité.


Ve kterém z mnoha domů britské královské rodiny straší?

Britská královská rodina má dlouhou a pochmurnou historii. Četná panství, která v současné době vlastní koruna, se dědí z generace na generaci, poté co se na nich usídlilo mnoho zlovolných obyvatel, z nichž někteří je nikdy skutečně neopustili! Královská rodina má skutečně asi 20 různých paláců a panství a mnohé z nich byly místem strašlivých tragédií a děsivých zločinů. Klikněte na následující galerii a zjistěte, ve kterých královských domech straší a proč...


Tataki není syrová ryba - Česko na grilu S1 (8)


Perník jako zákusek de luxe: Připravte nejlepší polevu, která mu dodá švih. Je to velmi snadné

Poleva dodá švih i jinak nevýraznému dezertu. Mezi takové sice perník nepatří, ovšem i jemu sluší lesklý potah plný kontrastní chuti. Nejčastěji používanou polevou na perník bývá citronová (či cukrová) nebo čokoládová. Na obě stačí dvě suroviny.


Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte

Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte . Pečete-li maso a nepoužíváte k tomu provázek, děláte chybu. Vázání masa před pečením má svůj důvod. Od teď už nebudete péct maso jinak než s provázkem.