Finance

Trending:


Nejlepší tipy, jak zabránit impulzivním nákupům

Když se rozhodujeme, jak utratit peníze, většina z nás si občas ráda dopřeje něco dobrého. Ať už je to večeře v nové luxusní restauraci ve městě nebo pár bot, které jste si vyhlédli, je důležité si jednou za čas dopřát. Když se však z pohoštění stane takový zvyk, že zasahuje do našich finančních cílů, je na čase to považovat za problém. Impulzivní nákupy jsou častějším problémem, než si možná myslíte, ale existuje několik věcí, které vám pomohou udržet je pod kontrolou. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Kámen, dřevo a sklo: Nesvačilka se po více než 100 letech dočkala vysněné kaple

Snily o ní generace, dočkali se až současníci. Obec Nesvačilka na Brněnsku se pyšní unikátní kaplí z kamene, dřeva a skla. Ve středu ji za účasti stovek věřících slavnostně vysvětil brněnský biskup Pavel Konzbul.


Plamének můžete získat z rostliny, kterou už máte doma. Odeberte řízky

Plamének je nádherná rostlina ve spoustě barevných provedeních. Pro všechny je společné to, že vám nabízí velké množství květin za minimum péče. To je důvod, proč je tato rostlina tak oblíbená. Jeho množení je také velmi jednoduché. Jedním z nejjednodušších způsobů je odebrání řízků. Tím mateční rostlině neublížíte a získat můžete celou řadu dalších rostlin. Níže je podrobný návod, jak na to.


Vertikální zahrada: Pěstujte květiny, zeleninu a ovoce, i když nemáte moc místa

Máte jen malou zahrádku nebo balkon, a přesto byste se rádi pustili do zahradničení? Pak bude ideální vertikální způsob, který využije každý prostor. Vypěstujete si tak květiny, zeleninu i ovoce.


Video: mulčovat nemusíte jen kupovanou mulčovací kůrou. Skvěle poslouží to, co už na zahradě máte

Už jste také propadli kouzlu mulčování? Jestli ne, doporučujeme mu dát letos šanci. Je to způsob, jak zabránit v růstu pleveli, udržet v půdě vláhu a zároveň ji alespoň trochu průběžně vyživovat. Plusů je celá řada a negativ byste našli jen málo.


Hanychová ukázala nožky, Pagáčová s vysokým rozparkem a Maurerová s výstřihem až k pupíku. Žhavá móda z Ivety

Pozvané osobnosti si nenechaly ujít premiéru závěrečné řady minisérie Iveta. Událost se uskutečnila v pondělí 6. května v pražské Lucerně. Mezi přítomnými nechyběla třeba herečka Patricie Pagáčová. Té to velmi slušelo, stejně jako moderátorce Ivetě Maurerové, která všem vytřela zrak svým hlubokým výstřihem. Na místě byla i redakce eXtra.cz.


Dýňová polévka může pokaždé chutnat trochu jinak. Zkuste zázvor, čočku, chilli nebo kokosové mléko

Dýňová polévka si rychle získala česká polévková srdce. Dýně je skvelou surovinou, ze které nasytíte i širokou rodinu. Můžete ji pokaždé připravit trochu jinak a vždycky bude lahodná. Zkusili jste už přidat mrkev, jablko či muškátový oříšek? Dýně unese všechno!


Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem

Koňakové špičky jsou populárním dezertem, který si získal oblibu především u nás a na Slovensku. Tento zákusek vyniká výraznou chutí vaječného koňaku, která je perfektně kombinovaná s čokoládou a dalšími ingrediencemi. Příprava koňakových špiček ovšem není jednoduchá, proto, společně s finalistkou Peče celá země Terezou, nabízíme recept, jak si ji usnadnit.


Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli

Italský cukrář a umělec Daniele Barresi vytváří sochy ovoce a zeleniny, které jsou opravdovými mistrovskými díly. The post Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli appeared first on Instafamosos.


Redakční tipy na nejkrásnější rtěnky, které dlouho vydrží: Některé koupíte už za necelou stovku v drogerii

Rtěnka patří mezi malé nezbytnosti, které se najdou v kosmetické taštičce mnohých z nás. Ať už máte rádi výraznější barvy, nebo upřednostňujete spíše nude odstíny, je důležité vybrat kvalitní rtěnku, která splní vaše požadavky. To znamená nerozmaže se a dlouho vydrží na rtech bez chybičky. Máme pro vás několik tipů na rtěnky, které tyto vlastnosti mají.


Met Gala 2024: Podívejte se na nejkrásnější róby z červeného koberce

V noci proběhla největší a nejočekávanější módní událost roku - Met Gala. Slavnostní večer se již tradičně uskutečnil v Metropolitním muzeu umění v New Yorku a z úchvatných rób, které vynesly slavné celebrity, byli unešeni i ti největší módní nadšenci. Téma letošního Met Gala bylo Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Podívejte se, jak se se zadáním vypořádali světově nejuznávanější módní návrháři. Které róby vás letos zaujaly nejvíce?


Do Prahy se přestěhovala kvůli lásce a v pronajatém podkrovním bytě vykouzlila kouzelné bydlení

Slovenka Silvia žije v Praze už sedmnáct let. Je to rok, co se přestěhovala s přítelem do pronajatého bytu. Dotvořila ho podle své představy, aby jim bylo doma dobře.


Jak žít v blízkosti aktivní sopky

Žít neustále na pokraji nebezpečí, kdy každý východ slunce přináší možnost zkázy nebo míru, není nic jednoduchého. Život ve stínu činné sopky s sebou jistě nese své vlastní výzvy, ale přestože se na světě nachází několik extrémně nebezpečných sopek, není nemožné žít v jejich blízkosti. Zaujalo vás to? Klikněte a čtěte dál, protože se zabýváme aktivními sopkami, kde žijí lidé (a jak se můžete stát jedním z nich).


Překvapivé výhody špatné nálady

Když se podíváme na širokou škálu lidských zkušeností, špatné nálady mají rozhodně špatnou pověst. Negativní emoce, jako je smutek, zklamání a hněv, máme tendenci považovat za neodmyslitelně zbytečné a snažíme se jich co nejdříve zbavit. Je to velmi přirozená tendence, ke které se čas od času přikloníme všichni. Výzkumy však naznačují, že z přijetí negativních emocí a uznání jejich přirozené hodnoty lze něco vytěžit. Podívejte se do této galerie a poznejte překvapivé výhody špatných nálad.


Hlavní důvody, proč se ve spánku tolik potíte

Kvalitní spánek má zásadní význam pro vaši náladu, produktivitu a energii. Probuzení uprostřed noci zalité potem, však může tento stav snadno narušit. Každý, kdo zažil noční pocení, zná frustraci z vlhkého pyžama a povlečení. Možná si říkáte, proč se tolik potíte a zda byste si měli dělat starosti. No, možných důvodů je mnoho a je dobré je znát, abyste tomu přišli na kloub. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jaké jsou hlavní příčiny otravného nočního pocení a kdy je třeba vyhledat lékařskou pomoc.


Řekněte sbohem špinavé zástěně u sprchového koutu. Poradíme vám, jak ji vyčistit

Čistota koupelny je důležitým prvkem pohodlí a hygieny v domácnosti. Zástěna u sprchového koutu často trpí usazeninami vodního kamene, mýdlovou špínou a plísní. V tomto článku se podíváme na různé metody a tipy, jak účinně vyčistit zástěnu u sprchového koutu a udržet koupelnu v neposkvrněném stavu. Sprchový kout je jedním z nejčastěji používaných prvků koupelny, a proto je důležité, […]


Nejdivnější outfity na Met Gala všech dob

Met Gala je nejsledovanější módní událostí roku, a to díky promyšleným tématům a dress codu. Fantazii se meze nekladou, takže hvězdy na tuto akci chodí ve všem možném, od ručně vyrobených topů po luxusní róby... nebo dokonce i v lustru! Podívejte se na nejpodivnější kousky, které si hvězdy na tuto velkolepou událost kdy oblékly.


Nepromarněte šanci a připravte si zdravé sirupy skoro zadarmo: Získáte láhve plné chuti i vitamínů

Jaro je časem bylinek, květů a výhonků. Právě ony v sobě mají spoustu zdraví prospěšných látek, voní a skvěle chutnají. Jednou z variant, jak jich využít, je příprava domácích sirupů. Pít je pak můžete pít po celý rok. Při jejich výrobě se obejdete bez konzervantů.


7 moučníků s rebarborou: Vyzkoušejte kynuté koláče i dobroty z listového těsta

Rebarbora je oblíbená rostlina našich zahrádek, kterou tak rády pěstovaly naše babičky. Mohutná rebarbora potřebuje dostatek vláhy a hlavně výživnou půdu, pak je sklizeň silných řapíků vydatná. Řapíky používáme po spaření a připravujeme z nich výborné moučníky příjemně nakyslé chuti.


Kynuté knedlíky trochu jinak: Nadýchaný alpský knedlík maxi velikosti s mákem a vanilkovou omáčkou chutná božsky

Mák, povidla a krém vytvářejí zajímavou kombinaci chutí. Připravte si kynuté knedlíky trochu jinak. Můžete je znát i pod názvem alpský knedlík z našich jídelen, ale také z návštěvy v Rakousku.


Jak se připravují "hrk hrk" moučníky? Jsou na přípravu jednoduché a rychlé

Podivný název tohoto koláče vznikl prostým způsobem. Výborný krém na koláč totiž vytvoříme pouhým "zahrkáním" několika surovin v uzavřené nádobě, od toho název hrk hrk. Máme pro vás inspiraci na tyto snadné recepty.


Cuketa a její pěstování: co vše je třeba udělat pro maximální úrodu

Cuketa nemá žádnou chuť, proto ji můžeme snadno přidat do sladkých i slaných receptů. A ani její pěstování není nic náročného. S minimem péče můžete dosáhnout až 40 plodů na jednu rostlinu! Mají mnohá využití. Pokud už budete mít plodů dost, můžete vyzkoušet i recepty, které využívají květy cukety. Květen je měsícem, kdy je čas začít sázet (pokud jste si své rostlinky už nepředpěstovali doma).


Odpor proti dani z nemovitosti


Nádherné letní cibuloviny z dob našich babiček, které skoro nikdo nezná: vysaďte si letní hyacint, ananasovou lilii nebo křín

Jakmile pomine nebezpečí, že by ještě mráz mohl proniknout do půdy a způsobit tak značné škody, je ten správný čas pro výsadbu letních cibulovin. Že jste o letních cibulovinách ještě neslyšeli? To je ale velká chyba, protože taková litoška, křín nebo chocholatice jsou naprosto úchvatné a v dnešní době je už skoro nikdo nepěstuje. Vraťme se tedy do dob našich babiček, které tyto rostliny na své zahradě pěstovaly a uvidíte, že si tyto nevšední...


Hovězí na česneku podle šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka: Své kuchařské umění má z kuchařky Marie B. Svobodové z 19. století

Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!


Pampelišky jsou plevel nebo květiny?

Pampelišky se svou zlatavou a jemnou aurou mají výraznou přítomnost na polích, zahradách a okrajích silnic. Nicméně otázka, zda jsou plevel nebo květiny, často vyvolává zajímavou debatu, která odráží dualitu lidského vnímání přírody. O post Pampelišky jsou plevel nebo květiny? apareceu primeiro em DecorStyle.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Margita (25): Od dětství trpím pocity viny za vše, co se stane. Teprve poté, co mě podrazil přítel, jsem prozřela

Máte někdy pocit, jako byste všechny problémy a průšvihy přivolávali? Máte pocit, jako by se celý svět proti vám spikl či vám osud házel klacky pod nohy? Naštěstí se stačí probudit do nového dne a ošklivý pocit je pryč. Bohužel jsou mezi námi ale i lidé, kteří jsou myšlenkou „za všechno můžu já“, doslova posedlí. Například Margita.


VIDEO: Eliška srovnávala, který fastfood má nejlepší kuřecí burger. Vítěz nepřekvapil skvělým masem i houskou

Fastfoodové jídlo je téma samo o sobě, ale Eliška se rozhodla, že otestuje jeden segment, který je u mnohých strávníků velmi populární, a to kuřecí hamburger. Navštívila proto tři podniky a vyzkoušela, jakým způsobem připravují svou drůbeží specialitu.


Trámy dodávají modernímu otevřenému prostoru šmrnc. Elegantní bílá v kombinaci se dřevem je hit

Moderní projekt, který spočívá v podstatě ve stavbě domu v domě. Zní to zvláštně, že? Architekti svou práci takto označili sami, protože obytný prostor má vlastní strukturu, nové instalace, zdi a podesty. Původně to přitom byl otevřený loft postavený na konci 20. století. Do interiéru původní budovy byla vložena štíhlá kovová konstrukce, dřevěné pilíře a vodorovné části provedené […]


Dětská Obezita: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, ve kterém má dítě váhu, která je vyšší než normální úrovně pro jeho věk a výšku. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. U každého dítěte se mohou vykytovat různé příznaky. Mezi běžné patří: otylý Strie Binge jíst Nízká sebeúcta Dušnost Časná puberta Nepravidelné menstruační c...


Samolepící tapeta změní váš interiér za pár desítek korun, radí známá influencerka

Nábytek, stěny, dveře, kuchyňská linka. To všechno můžete změnit doslova za pár desítek korun díky samolepící tapetě. Držet bude téměř na jakémkoli povrchu a práce s ní je víc než snadná.


Caesar wrap je snadný, lehký a chutný. S videonávodem ho připravíte za pár minut

Všude se doporučuje konzumovat lehčí a zdravá jídla, ale někdy se nám může zdát, že je jejich repertoár značně omezený. Rozšiřte si svůj rejstřík zdravých lehkých svačin nebo večeří tímto Caesar wrapem, který je hotový za pár minut.


Novoluní v Býku: Berani pocítí napětí, na Panny čeká nová láska

Další novoluní roku 2024 nastane ve středu 8. května a bude ve znamení Býka. Toto znamení přinese pozemskou radost a chuť užívat si života. Je to ideální čas pro rozvoj našich smyslů a vnímání krásy kolem nás. Co toto novoluní přinese právě vám?


Vytvořte ze svého balkonu relaxační zónu, kde bude dobře vám i vašim blízkým

Vytvořte ze svého balkonu útulné místo pro odpočinek a setkávání s přáteli, kde si odpočinete i strávíte příjemné chvíle.


Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně

S úrodou ovoce to letos po dubnových mrazech sice vypadá bledě, vynikající koláče ale uděláte třeba i z rebarbory. Ty si navíc můžete upéct třeba hned. Rebarborová sezona totiž právě vrcholí, tak je třeba ji využít. V pudinkovém koláči z křehkého těsta její nakyslá chuť navíc krásně vynikne.


Květnový beauty newsfeed: To nejaktuálnější ze světa krásy

Svět krásy se mění, zachovejte klid, nahoďte rtěnku, nalistujte náš beauty newsfeed a zůstaňte v obraze!


Udržitelné triky, které z vás udělají lepšího zahradníka

Pokud čtete tento článek, pak je pravděpodobné, že máte zahradu nebo prostě milujete zahradničení. Lidé obdělávají půdu po tisíciletí a zdá se, že z toho máme potěšení dodnes. V kontaktu s přírodou, pěstování vlastních potravin a péči o rostliny je prostě něco, co nás k zahradničení připoutává. Pokud jste začínající zahrádkář, jistě jsou věci, které možná ještě neznáte. Ale nebojte se: ujišťujeme vás, že po přečtení této galerie budete mít spoustu nových věcí, které můžete vyzkoušet! Klikněte a objevte tajemství, která musí znát každý zahrádkář.


Ultramódní outfity Báry Munzarové s dcerou: Anička oslnila nápadným líčením, maminka trendy vestičkou na nahém těle

Herečka Barbora Munzarová si na premiéru nové komedie Co to píšeš miláčku v Divadle Lucie Bílé vyrazila s dcerou Aničkou. Obě se sladily do světlých barev a moc jim to spolu slušelo.


Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem?

Pokud sledujete trendy v designu, pravděpodobně jste už viděli, jak se bouchací bloky stávají populárním doplňkem kuchyňských schémat. Přenosné, šetřící místo a s jedinečným designem, jsou tyto oživené kusy novým způsobem, jak vytvořit kuchyňský ostrov? O post Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem? apareceu primeiro em DecorStyle.


Balonové rukávy, krajky a romantika: “Coquette girl” styl se vrací mezi módní trendy. Propadnete mu i vy?

To, že má móda cyklickou povahu, je všem jasné. V módním průmyslu momentálně rezonují kousky, které jsme nosili za dob našeho mládí i my. Designéři a módní domy se ale rozhodli vrátit trendy ještě o pár set let zpět a probudit tzv. “coquette girl” styl opět k životu. Propadnete mu letos i vy?


Nejlepší stromy pro malou zahradu

Stromy na zahradě doslova oživují! Je to také zdravá a krásná věc. Žádný z těchto stromů není vyšší než 9,14 metru (30 stop) a ve skutečnosti se mnoho z nich vyrábí v zakrslých odrůdách, které jsou mnohem nižší. Prohlédněte si následující galerii a objevte nejlepší stromy pro malou zahradu.


Krása na vaší zahradě: Průvodce pěstováním pivoněk

Pivoňky jsou krásné květiny, které přinášejí do zahrady nádherné barvy a příjemnou vůni. Pěstování pivoněk na zahradě může být odměnou pro každého zahrádkáře, ale vyžaduje určitou péči a pozornost. Dnes se podíváme na základní tipy a triky, jak úspěšně pěstovat pivoňky a vytvořit zahradní ráj plný těchto krásných květů. Pivoňky jsou oblíbené květiny v mnoha zahradách […]


Zázračná holčička Shanti Devi: Popsala dokonale nejen svůj minulý život, ale i ten posmrtný

Když bychom nahlédli do náboženských a filozofických knih, narazili bychom hned na několik kapitol pojednávajících o reinkarnaci. Že nejde o pouhý výmysl, má dokazovat příběh mladé dívky jménem Shanti Devi z Dillí v Indii, která ve třicátých letech dvacátého století tvrdila, že reinkarnaci prožila.


Co bude s autistickým synem náhle zesnulé Postlerové? To není moje věc, říká Damianova nemocná babička

Herečka Simona Postlerová (†59) měla se svou maminkou Janou (80) nedořešené věci. I z t toho důvodu se neviděly několik let. Podle informací Blesku i přesto náhlá smrt herečky její maminku zdrtila. O vnuka Damiána (30), který trpí autismem a vyžaduje neustálou péči, se však starat nebude. „To není moje věc. Má okolo sebe přece lidi, kteří se postarají,“ řekla Jana Postlerová.


Malíř imponuje sérií kreslených obrázků plných detailů vytvořených na poznámkových blocích

Malíř Aron Wiesenfeld byl vyzván, aby použil papír z poznámkového bloku jako plátno, a nakonec vytvořil celou sérii malých děl. The post Malíř imponuje sérií kreslených obrázků plných detailů vytvořených na poznámkových blocích appeared first on Instafamosos.


Potraviny, jejichž trvanlivost nikdy (nebo téměř nikdy) nevyprší

Při pořizování zásob potravin, ať už pro případ nouze, nebo jen proto, že jsou ve slevě, je důležité si uvědomit, které ingredience vám za své peníze dají více. Zatímco čerstvé potraviny mají trvanlivost pouhých několik dní, existují i takové, které vydrží i několik let - nebo jejich trvanlivost nevyprší vůbec! Potraviny a nápoje v této galerii budou vždy po ruce, když je budete potřebovat. Pokud si chcete ušetřit peníze, klikněte na galerii a dozvíte se, které potraviny vám vydrží nejdéle!


To nejlepší z Met Gala 2024: Téměř nahá Jennifer Lopez a zpěvačka Tyla, kterou v šatech z písku museli nosit

Metropolitní muzem umění v New Yorku každoročně první květnové pondělí hostí opulentní přehlídku kreativity považovanou za největší módní večer roku. Hosté z řad celebrit tentokrát plnili zadání nesoucí motto “Zahrada času”. Tak totiž zněl oficiální dresscode související s tématikou večera Spící krásky: Probouzející se móda.


Nejlepší organická hnojiva pro vaše rostliny: můžete je použít, i když bydlíte v paneláku. Jeden druh hnoje ale nikdy nepoužívejte

Skutečnost, že organická hnojiva jsou pro naše rostliny mnohem výživnější a lépe využitelná, než ta průmyslová, je známá. Mít na zahradě svůj vlastní kompost je tedy k nezaplacení a je to znát i na výši úrody, kterou nám organicky přihnojené rostliny dávají. Určitě si pamatujete, že stejně, jako kompostem dodáte spoustu živin hnojem od hospodářských zvířat. Jak to ale udělat, aby i ti, kdo doma nechovají ani koně ani slepice, mohli taková...


Fiala s krýglem v ruce, Pekarová po boku fešného manžela a pařmen Jurečka. Na grilovačce SPOLU teklo pivo proudem

Koalice SPOLU uspořádala v úterý další grilovačku. Ačkoli počasí příliš nepřálo, nakonec byla akce velmi vydařená, jak zachytili fotografové eXtra.cz. Půllitr dobrého piva si neodpustil premiér Petr Fiala ani předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová, kterou celou dobu neopouštěl úsměv na tváři.