Lifestyle

Trending:


Sbohem, silikony. Zmenšení prsou na vlastní kůži

Ke svým třicetinám jsem si nadělila plnější a o dvě čísla větší dekolt. Desetileté výročí s implantáty jsem se rozhodla oslavit tím, že si je nechám z těla vyjmout. Zajímá vás, co taková explantace obnáší? Jak vypadají prsy po vyndání implantátů, jestli to bolí a jak dlouho trvá rekonvalescence? Všechno vám otevřeně popíšu.


Opravdu si ženy navzájem ovlivňují menstruační cykly?

Pokud jste někdy žili s více ženami, které mají menstruaci, pravděpodobně jste se setkali se synchronizací menstruace. Synchronizace menstruace popisuje rozšířený názor, že ženy, které spolu žijí nebo spolu tráví hodně času, zaznamenávají synchronizaci nebo sladění načasování svých měsíčních period. Spolubydlící, blízké přítelkyně, spolupracovnice, páry stejného pohlaví a ženy v rodině, kterým začíná menstruace každý měsíc ve stejný den nebo přibližně ve stejný čas, mohou mít pocit, že je mezi nimi zvláštní pouto. Je to však skutečný jev, nebo jen populární mýtus? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte, co říkají výzkumy o synchronizaci menstruace.


Ideální milenka podle mužů: Věci, po kterých muži touží, nejsou jen o věku a kráse

V dnešní době není nevěra ničím výjimečným. Na otázku, proč se tak děje, vám asi nikdo nedá tu správnou a jedinou odpověď. Lidé podvádějí své protějšky z mnoha různých důvodů. Ponechme stranou nevěry žen a podívejme se na milenky. Jaká je ta ideální? Co od ní muži očekávají?


Velký horoskop na duben: Blíženci mají zariskovat, Býci se naučit odpouštět

Je tu duben, měsíc pučící přírody a období, kdy se z teplých krajin navrací většina ptactva. Jaro je v plném proudu, dny delší a naše nálada radostnější. Jako každý nový měsíc, i tentokrát pro vás máme drobnou nápovědu, originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu, abyste si nadcházející týdny užili v co možná největší pohodě, bez zbytečných komplikací a nepříjemných překvapení. Získejte náskok a přečtěte si, co vás v průběhu příštích dnů...


Desatero rad na téma sladké velikonoční pečení: Jaké jsou tradiční druhy pečiva

Pro Velikonoce jsou typické určité pokrmy a to nejen slané, ale i ty sladké - mazanec, beránek, jidáše, perníčky nebo boží milosti. Velmi často se pečou drobné tvary, podobné vánočnímu cukroví, ale s jarními motivy.


Oslavte Zelený čtvrtek pořádně zeleným menu

Dnes slavíme Zelený čtvrtek. A to znamená jediné – zelené jídlo! Díky této tradici by si tak lidé konzumující zelenkavé pokrmy měli zajistit zdraví na celý rok. Za nás je to ale také možnost, jak vytvořit nevšední menu plné hrášku, špenátu nebo dalšího chutného lupení.


Jarní móda, která vás omladí a zeštíhlí: Volné šaty vyhoďte, vsaďte na úplně jiné kousky, které vám nesmí chybět v šatníku

Jaro je oficiálně tady a to znamená, že je nejvyšší čas schovat všechny bundy, kabáty a šály někam hluboko do skříně. Naopak je na čase se zaměřit na jarní módu, která by vám rozhodně neměla chybět v šatníku. A ne leda jaká. Pořiďte si módní kousky, které vás zeštíhlí a dokonce i o pár let omladí.


Barber hvězd Laky Royal: Největší dýško? 50 tisíc!

Úspěšný barber, podnikatel, influencer a brzy možná také moderátor Laky Royal zažívá hektické období. Luxusní péči v jeho vyhlášeném barbershopu si už dopřála nejedna hvězda českého veřejného života. Nyní se Laky rozhodl otevřít úplně nový kreativní prostor v pražských Holešovicích, kde plánuje mnohem víc, než jen dávat dokonalou fazonu Jaromíru Jágrovi nebo Radkovi Kašpárkovi!


Denní horoskop na sobotu 23. 3. 2024: Ryby navštíví příbuzné, Lvi se povyšují nad ostatní

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 23. 3. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nápady na koníčky pro seniory

Zdravý životní styl je důležitý pro dlouhý život. Součástí zdravého životního stylu je udržování společenského života a účast na aktivitách, které jsou příjemné. Koníčky a volnočasové aktivity mohou zabránit tomu, aby se senioři izolovali, a pomáhají jim zůstat duševně i fyzicky čilí. Prohlédněte si následující obrázky a objevte nejlepší nápady na koníčky pro seniory!


7 ženských archetypů a co prozrazují o vaší vnitřní síle

Osobnostní archetyp lze popsat jako soubor běžného chování, které existuje v našem kolektivním podvědomí. Tento koncept poprvé vytvořil psychoanalytik 19. století Carl Jung. Když poprvé psal o archetypech, navrhl Jung čtyři, které lze použít k popisu žen: Dívka, Matka, Divoška a Královna. V devadesátých letech 20. století psychiatrička a Jungova následovnice Jean Shinoda Bolenová tento model rozšířila a popsala sedm ženských archetypů založených na zvycích a povahových rysech souvisejících řeckých bohyň. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Italské Velikonoce: Vyzkoušejte snadný recept na sladkou colombu

Colomba je tradiční italský moučník, který se připravuje na Velikonoce. Název v překladu znamená holubice a její tvar by také správně měl mít. V českých domácnostech se ale taková forma najde jen zřídka, přesto si na colombě můžete pochutnat. Připravte si ji podle snadného receptu.


Zapomeňte na rifle, trendem letošního léta jsou sukně. Jak nosit ty džínové?

Venku už voní jaro a i léto už je v dohlednu. V každém případě to znamená, že sezóna sukní je tu! Kromě těch dlouhých rozevlátých jsou letos trendy i ty džínové. Pokud si říkáte, že nevíte, co si k nim vzít, máme pro vás hned několik tipů.


Šokující fakta o nerovnosti mezi muži a ženami

Ženská práva na tom dnes sice jsou o něco lépe, ale cesta k rovnosti obou pohlaví je stále dlouhá. Genderová nerovnost přetrvává hlavně v rozvojových zemích, kde jsou povoleny dětské svatby a kde ženy potřebují mužský doprovod kdykoliv opouštějí domov. Ale dokonce i v nejvyspělejších zemích světa jsou stále zastaralé zákony a společenské předsudky. Mnozí si myslí, že genderová nerovnost dnes už není problém. Tento článek ale dokazuje, že se velice mýlí. Podívejte se na naši galerii s fakty a statistikami, které ukazují, že stále máme co zlepšovat.


Šokující věci, které lidé našli v jídle

Když lidé chodí do restaurací nebo supermarketů, očekávají, že dostanou přesně a pouze to, za co zaplatili: normální, poživatelné jídlo. Ale bohužel se tak vždy nestane. Rozhodně žijeme v podivné době a zdá se, že musíme být připraveni na to, že v balených sendvičích najdeme kapku něčí krve nebo v nádobách se salátem ještěrky. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaké další strašlivě nechutné věci lidé našli ve svém jídle.


Připravte si snadno a levně domácí pribináček, který zachutná malým i velkým

Sladký tvaroh, neboli pribináček, jak se mu lidově říká podle stejnojmenného výrobku, je oblíbenou pochutinou nejen dětí, ale i mnohých dospělých. Vyzkoušejte snadný recept na tuhle tvarohovou svačinku.


Velký velikonoční horoskop: Co vám věští hvězdy?

Velikonoce se kvapem blíží a pokud už nyní vyhlížíte prodloužený víkend, víme, co vás během něj potká!


Nacvičování nouzových situací s dětmi

Každou chvíli se ve zprávách objeví příběh o dítěti, které zachránilo život své matce nebo otci tím, že vytočilo číslo tísňové linky, když onemocněli. Tyto příběhy jsou sice dojemné, ale je třeba si uvědomit, že tyto děti nemusí být nutně zázračné. Ve skutečnosti byly pravděpodobně poučeny o tom, co přesně mají v takové nouzi dělat. V mnoha případech jsou děti schopny přijmout více informací, než jim připisujeme. Proto stojí za to naučit naše děti, co mají v případě nouze dělat. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Radim (30): Přestěhoval jsem se z vesnice do města. Překvapilo mě, že Velikonoce tady nikoho neberou

Radim se přestěhoval za prací a novým životem do města. Hned na Velikonoce se ale ukázalo, že zapadnout bude docela složité. Když vyrazil po baráku na koledu, setkal se s nepochopením.


Extravagantní Farna, Smetana jako ze sedmdesátek či odhalená Bezděková. Nejlepší móda z uplynulých Andělů

Slavnostní udílení hudebních Cen Anděl se každoročně neobejde jak bez podivných módních kreací, tak i těch vydařených. V uplynulých ročnících zaujaly třeba zpěvačka Ewa Farna, moderátorka Emma Smetana nebo zpěvák Ben Cristovao. Na vydařené modely se podívejte v galerii.


Kvíz: Zjistěte, jak dobře si pamatujete oblíbené večerníčky: Otestujte svou paměť a zkuste získat plný počet bodů

Večerníček patřil historicky k jednomu z nejoblíbenějších dětských televizních pořadů u nás. Po dlouhá desetiletí byl a stále je nedílnou součástí každodenního života mnoha rodin. Pro mnoho dospělých pak tato krátká pohádka na dobrou noc představuje symbol dětství. Zavzpomínejte na tolik oblíbené večerníčky a otestujte svou paměť v zábavném kvízu.


Pivovary: O speciály a zelené pivo je stále větší zájem, letos ale mírně zdraží

Praha - Zájem o velikonoční pivní speciály i zelené pivo stále roste. Některé pivovary proto letos uvařily na Velikonoce více piva než loni. Vyplývá to z údajů pivovarů, které oslovila ČTK. Kvůli inflaci a vzrůstajícím nákladům si ale lidé letos na Velikonoce za pivo připlatí.


Výklad andělských karet na víkend od 29. března: Nedělejte si starosti a poodstupte stranou

Vše, co k vám v životě přichází, přichází v pravý čas. Nic neurychlíte tím, že budete na věci zbytečně tlačit a lpět na nich. Naučte se trpělivosti. Co dalšího karty pro tento víkend vzkazují?


Nejlepší recepty z vajec: Na Velikonoce si připravte vajíčkovou tlačenku, ozdobná kuřátka s křenovou pomazánkou nebo slovenskou vaječnou hroudu

Mezi nejpopulárnější velikonoční recepty patří ty, které obsahují vejce. V tomto období se z nich připravuje nejen pomazánka, ale také tlačenka. A víte, jak lže zužitkovat vajíčka, která si přinesou domů koledníci?


Jídelníček při žlučníkové dietě je nízkotučný, ale chutný. Můžete si dopřát i hovězí maso

Jídelníček po operaci žlučníku se skládá hlavně z nízkotučných potravin. Vyhnout byste se měli mastným a nadýmavým pokrmům. Jak vypadá režim po operaci žlučníku a co mají všechny recepty pro žlučníkovou dietu společného? Projděte si nejlepší recepty pro žlučník a vzorový jídelníček.


Drahomíra (36): Šlehání pomlázkou nemám ráda. Poslední kluk, který se o to pokusil, dostal do nosu

Velikonoce jsou hezké svátky a doprovází je spousta tradic. Ne všem se však líbí. Drahomíra třeba nesnáší mrskání pomlázkou...


Kontroverzní body je na jaře 2024 opět trendy: Přiléhavý svršek skvěle podtrhne ženské křivky

Na nošení znovu módního body shledáváme samá pozitiva i na jaře 2024. Platí pro něj klasické rčení: Buď jej milujete nebo nenávidíte. Jediná štrapáce, kterou ale lze tomuto praktickému a slušivému kousku vytknout, je komplikace s oblékáním či svlékáním.


Nádherné květinové kraslice vytvoříte během chvilky i s dětmi: snadný návod krok za krokem

Velikonočních dekorací není nikdy dost a zvlášť takových, které si mohou vytvořit děti samy. Tedy pokud jsou už dostatečné šikovné, aby zvládly práci s pichlavými špendlíky.


7 špenátových receptů: Oblíbená jídla se špenátem chystáme hlavně na jaře

Špenát se snadno pěstuje a sklízí, listy můžeme trhat brzy po výsevu. Navíc se dá špenát celoročně koupit, a to buď čerstvý nebo mražený. V kuchyni ho také můžeme nahradit listy jiných rostlin např. mangoldu, kopřiv nebo medvědího česneku, který roste brzy na jaře.


Kam s ELLE: Jediný víkendový to do list, který potřebujete

Jaro je tu, a to znamená jediné. Slunce, teplo a čas na to vyrazit s ELLE ven! Představujeme vám jediný to do list, který o víkendu skutečně potřebujete.


Pečte jako naše babičky: Drobenka je zlatá koruna koláče, která promění obyčejnou buchtu v dokonalý moučník ke kávě

K přípravě nejlepší drobenky, nebo také žmolenky či posýpky, nepotřebujete nic neobvyklého. Všechny suroviny máte pravděpodobně doma. Už naše babičky věděly, že dozlatova upečená křupavá krusta promění i ten nejobyčejnější moučník v návykovou záležitost. Můžete jí vylepšit kynuté koláče, buchty na plech či muffiny.


Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i mimo sezónu, jezte klíčky a výhonky

Chladné měsíce v roce jsou na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou mikrozeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je totiž o tzv. klíčení a microgreens rostlinkách, které můžete pěstovat v kuchyni nebo za oknem. Jak mikrozeleninu pěstovat?


Třicetimetrový rodinný dům přifoukli tím, že ho zbavili dveří

Starou řadovku nedaleko centra města museli radikálně zrekonstruovat a nový prostor se kromě koupelny obešel zcela bez dveří.


Vraní úplněk ve znamení Vah přichází: Třem znamením zvěrokruhu přinese lepší komunikaci ve vztazích a životní rovnováhu

Vraní úplněk, který přichází ve znamení Vah, nastane v pondělí 25. března v 8:00. Věděli jste, proč se v pořadí třetímu úplňku roku 2024 říká Vraní? Pojďme se také podívat, co přinese třem vybraným znamením zvěrokruhu.


Interiér plný inspirace: Půvabný dvoupokoják je plný barev, veselých tapet a rozverných dekorací

Okouzlující rohový byt v domě postaveném už před sto lety vás zaručeně nadchne svou pozitivní atmosférou. Vděčí za to pestrobarevným tapetám, zajímavým dekoracím a hravému textilu.


Na Škaredou středu upečte jidáše. Místo nich ale snězte něco hodně nehezkého

Poslední středa před Velikonocemi nese celkem netradiční pojmenování. Oproti ostatním dnům Svatého týdne není její přívlastek pozitivně zabarven, říká se jí totiž škaredá. A navíc za to může zase Jidáš.


Hynek Čermák se pochlubil svou vlasatou kopií. Syn Bořivoj jakoby tátovi z oka vypadl

Herec Hynek Čermák (51) ukázal svou mladší kopii. Dvacetiletý syn Bořivoj se totiž po boku otce objeví ve hře Koza aneb Kdo je Sylvie v pražském Divadle Bez zábradlí. Oba se zúčastnili tiskové konference, na níž nechyběla redakce eXtra.cz, která zachytila, jak moc si jsou otec se synem podobní.


Jak šípkový olej prospívá obličeji a pleti

Možná se domníváte, že trh s kosmetikou je přesycen zázračnými pleťovými oleji, avšak jeden z nich, který existuje již po staletí a zaslouží si pochvalu, je šípkový olej. Tato složka péče o pleť působí na každý typ pleti a pomáhá řešit řadu kosmetických problémů. Pleť hydratuje, pomáhá při odstraňování skvrn, a dokonce působí i jako prevence proti vráskám. Máte zájem přidat šípkový olej do své péče o pleť? Tak si prohlédněte tuto galerii a objevte všechny jeho benefity.


Kaťák z kuřecích stehen: Šťavnaté kousky masa na voňavém špeku doplní chilli či feferonka, které zajistí pikantní pálivou chuť

Katův šleh nemusí být jen z vepřového masa. Kaťák z kuřecích stehen je rychlé a snadné jídlo plné chutí. Obvykle v něm bývá feferonka nebo jiné pálivé ingredience, jako je chilli, což uvítajía milovníci pikantních pokrmů.


Dnes je Zelený čtvrtek, lidé si připomínají Kristovu poslední večeři

Praha - Dnes je Zelený čtvrtek. Podle křesťanské tradice v tento den Ježíš Kristus naposledy povečeřel s apoštoly, modlil se v Getsemanské zahradě a byl zajat. S večerem přichází velikonoční triduum, které zahrnuje Velký pátek, Bílou sobotu a nedělní Boží hod velikonoční. Velikonoce jsou vrcholem církevního roku a největšími křesťanskými svátky.


Velikonoční nádivka 3x jinak. Vyzkoušejte tradiční jarní pochoutku podle receptů od profesionálních šéfkuchařů

Do tradiční velikonoční nádivky patří dobrá houska, uzené maso a čerstvé jarní bylinky jako medvědí česnek nebo mladé kopřivy. Ovšem existuje také celá řada dalších variací, každý kuchař ji připravuje trochu jinak. Proto pro vás máme hned tři různé velikonoční nádivky od profesionálních kuchařů – vyzkoušíte tu z Lokálu, Esky nebo U Kalendů?


Velikonoční barvení vajíček bez chemie: Použijte přírodní suroviny pro jedinečné odstíny

V posledních letech se stále více lidí obrací k ekologickému barvení vajíček, čímž se vrací k tradicím našich předků, kteří využívali to, co jim dala příroda. Přírodní barvení využívá nejen bohatství, které příroda nabízí, ale také je šetrné k životnímu prostředí a především našemu zdraví. Objevte, jak různé přírodní suroviny mohou přinést širokou paletu barev a odstínů, které […]


Velká věštba na duben pro Kozorohy: Rýsuje se vám nějaká nová spolupráce

Co čeká Kozorohy ve čtvrtém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co byste naopak neměli promeškat? A jaký talisman vám může přinést lásku? Přečtěte si předpověď na duben, kterou pro Kozorohy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Důležité důvody, proč pít více vody

Význam toho, co jíme, a jeho vliv na naši pohodu je pro mnoho lidí nezanedbatelný. Význam příjmu tekutin se však přehlíží mnohem snáze. Ačkoli doporučený denní příjem vody čas od času kolísá, jedno je jisté: je životně důležité zůstat hydratovaný. Pokud potřebujete motivaci ke zvýšení hladiny vody, podívejte se do této galerie.


Trendy boty jara 2024: z módního mola rovnou do vašeho šatníku

Letošní jaro bude přát platformám, metalickému lesku, hravým detailům i návratu dřeváků. Každý si v nich najde to své, ať už holduje nízkým teniskám či obuvi s podpatky nabývajícími nadpozemských výšin. Trendy jara 2024 jsou zkrátka neodolatelné natolik, že je budete chtít všechny okusit.


Odvážná a radikální změna plánů: Jak se z původní opravy kuchyně stala celková rekonstrukce domu

Původně chtěl mladý pár pouze přebudovat tmavou kuchyň, nakonec se proměny dočkal téměř celý dům. Výsledkem je interiér vhodný pro odpočinek i zábavu.


WP: Chcete udržitelnější maso na gril? Zkuste steak ze čtyřmetrové krajty

Washington - Jsou šupinaté, mají rozeklaný jazyk a mohou měřit až šest metrů. Krajty ovšem mohou být také jedním z nejekologičtějších tvorů, jaké lze na planetě chovat na maso, napsal zpravodajský server The Washington Post.


Lasagne na pánvi

Pláty těstovin prokládané bešamelem a rajčatovou omáčkou s mletým masem zná nejspíš každý. My vám v tomto receptu přinášíme tip, jak jednoduše připravit chutné lasagne na jedné pánvi a bez zapékání.


Jakého si letos na Velikonoce upečete beránka? Láká vás klasický třený, tvarohový, kynutý nebo kakaový?

Chystáte se letos péct velikonočního beránka a hledáte správný recept? Máme pro vás přichystané tipy na různá těsta od klasického třeného přes tvarohové až po kynuté. Poradíme vám také, jak péct beránka, aby se vždy povedl a těšit se můžete i na triky se zdobením.


Horoskop od 25. března: Panny pozor na přepracování, Vodnáři zazáří

Týden startuje významným úplňkem, který přináší nové možnosti a příležitosti. Venuše v Rybách je posílená, proto i láska a vztahy budou mít tyto dny zelenou. Skvělý bude čas pro hledání nové známosti nebo k usmiřování se. Není ale doba vhodná k cestování a riskantním rozhodnutím. Na místě bude rozvaha a větší zvažování pro a proti. Nenechte se tedy v těchto dnech tlačit k unáhleným činům. Co praví horoskop na následující týden právě o vašem...