Trending:


Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky

Baví vás žertíky na prvního apríla a snažíte se každý rok někoho napálit? A co to zkusit přes jídlo? Stačí jen menší změna a z klasického jídla se stane vtípek, který pobaví, když už ne toho napáleného, tak vás určitě. Inspirovali jsme se na internetu a pár takových žertíků vyzkoušeli. Fungují skvěle a na přípravu jsou snadné!


Redakční tipy na knižní novinky jara 2024: Těšit se můžeme na romantiku, strach i skutečné příběhy

Knihy jsou tím nejlepší prostředkem, který nás může přenést v myšlenkách někam pryč. Pomáhají nám utéct od všedních starostí a od trápení, které nás zrovna sužuje. Nebo nás rozesmějí a povzbudí. Stačí si jen udělat chvilku pro sebe, uvařit si dobrý čaj a užívat chvíle klidu ve společnosti poutavého příběhu, na který máme zrovna náladu. Přinášíme tipy na knižní novinky, které nám jaro 2024 přináší.


Barva měsíce: nebeská modrá udělá váš dům lehkým a vzdušným

Jestliže hledáte inspiraci pro malování, stačí se podívat! Ano, mluvíme o nebeské modři. O post Barva měsíce: nebeská modrá udělá váš dům lehkým a vzdušným apareceu primeiro em DecorStyle.


Módní divočina na Andělech: Beranice a zlatá bundička, červený Karkulín a extravagance z jiné galaxie

Ceny Anděl se neodvratně blíží a magazín Lifee netrpělivě vyhlíží nápadité a extravagantní modely, které letos - již tuto sobotu - vynesou na červený koberec hvězdy české hudební scény. V minulých ročnících nás zaujaly například modely raperky Sharloty (27) a jejího manžela, provokativní červený kilt muzikanta 7krát3 (34), ale také zajímavý módní vývoj dvojice Emma Smetana (36) a Jordan Haj (35). Pojďte si s námi připomenout ty nejvýraznější,...


Hynek Čermák se pochlubil svou vlasatou kopií. Syn Bořivoj jakoby tátovi z oka vypadl

Herec Hynek Čermák (51) ukázal svou mladší kopii. Dvacetiletý syn Bořivoj se totiž po boku otce objeví ve hře Koza aneb Kdo je Sylvie v pražském Divadle Bez zábradlí. Oba se zúčastnili tiskové konference, na níž nechyběla redakce eXtra.cz, která zachytila, jak moc si jsou otec se synem podobní.


Nový život pro historický byt na Josefově: Domov pro rodinu plný elegance a světla

Zářný příklad harmonické kombinace minulosti a současnosti: Rekonstrukce tohoto bytu na Josefově přinesla do domova nový život s ohledem na estetiku a funkčnost. Podívejte se na to, jak se prostor proměnil díky citlivému zachování historických prvků a nadčasovému designu.


Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame a návštěvy potěší

Plněná retro vejce. Máte je rádi? Vejce naplněná různými ingrediencemi jsou výborným pohoštěním, svačinou i lehkým obědem. Až vám zbydou po Velikonocích vejce, z našich pěti různých lahodných variant si určitě vyberete.


Barevné velikonoční dny. Nejvýznamnějším dnem Velikonoc je Velký pátek. Proč?

Na Velký pátek, který letos připadá na 29. března, by zem měla zůstat v klidu a nedoporučovalo se pohnout ani s jedinou hroudou hlíny. Na Velikonoce je navíc kouzelná i voda, a proto se doporučuje omýt si obličej ve studánce. Jaké další tradice provází právě Velký pátek?


Proč tak často navštěvuji WC? Pohled na problém malých pauz

Většina z nás si čas od času klade otázku: „Proč chodím tak často na malou?“ Možná vás tato otázka překvapí, ale skutečnost je taková, že mnozí z nás tráví nemalé množství času na toaletě, ať už je to kvůli potřebě nebo jako krátká úniková pauza od každodenního shonu.


Vážka vs. žába: Podívejte se na napínavý lovecký souboj

Vážka je jedním z nejlepších letců hmyzí říše. Má špičkový zrak... a to není všechno.


Nápady na Velikonoční výzdobu – 5 elegantních způsobů vyzdobení květinami a látkami

Velikonoce jsou obdobím obnovy, oslav a radosti. A jedním z nejlepších způsobů, jak oživit prostředí a vytvořit přívětivou atmosféru, je dekorace. O post Nápady na Velikonoční výzdobu – 5 elegantních způsobů vyzdobení květinami a látkami apareceu primeiro em DecorStyle.


Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete

Babiččina kuchyně je obecně známá a velmi oblíbená. Jak ale vaří děda, kterému je 80 let a jako učeň začínal ve svých 14 letech? Pojďte se s námi podívat na příběh i recepty Josefa Senohrábka, který se rozhodl své kuchařské zkušenosti sdílet se čtenáři webu Toprecepty.cz.


Výklad andělských karet na víkend od 29. března: Nedělejte si starosti a poodstupte stranou

Vše, co k vám v životě přichází, přichází v pravý čas. Nic neurychlíte tím, že budete na věci zbytečně tlačit a lpět na nich. Naučte se trpělivosti. Co dalšího karty pro tento víkend vzkazují?


Jak si doma vybělit zuby přírodní cestou

Existuje spousta fajn triků na to, jak mít bílý úsměv, aniž byste za to museli vyhazovat moc peněz. Zdravý chrup a pečlivá péče o zuby jdou ruku v ruce. Kromě toho existuje ještě celá řada různých přírodních způsobů, jak se zbavit zubního plaku a skvrn. Jestli chcete vědět víc, mrkněte na tuhle galerii.


Marek (40): Prakticky přes noc jsem se stal tátou na plný úvazek. Zjistil jsem ale, že získat si děti není legrace

Dosud bezdětný Marek přišel jako slepý k houslím ke dvěma potomkům. Soužití s nimi není snadné, cestu k sobě hledají těžko, ale Marek se nevzdává a pomalu se učí, co to je být opravdovým tátou.


Ornella ukázala bujné vnady, Aiko dorazila ve spodním prádle i vyhublá Dvořáková: Slavné krásky na party Macháčka

Módní návrhář Lukáš Macháček přichází s novou kolekcí teplákových souprav, které jsou poseté kamínky značky Preciosa. Své nové kousky představil světu ve středu večer na velké party, kam dorazila spousta celebrit. Nechyběla Ornella Koktová, která předvedla vražedný výstřih, či účastníci Survivoru z minulých řad. Několika snímky se návrhář pochlubil na sociálních sítích.


Baby pink je trendem jara 2024: Do nevinného odstínu se vybarvila i nejnovější návrhářská kolekce zpěvačky Rity Ory

Růžový pastel ovládá trendy na jaře 2024 a přispívá k tomu i kolekce, kterou nedávno uvedla do světa zpěvačka Rita Ora. Baby pink kostýmek s možností dlouhých i krátkých kalhot bude hitem sezóny a tato barva vám ani s dalšími doplňky nesmí letos chybět v šatníku.


Levnější Velikonoce: Suroviny na sváteční pečení oproti loňsku zlevnily o pětinu

Na velikonočního beránka letos potřebujete suroviny za padesátikorunu. Loni byly o deset korun dražší. Levnější jsou zejména vejce, mléko a mouka.


Pivovary: O speciály a zelené pivo je stále větší zájem, letos ale mírně zdraží

Praha - Zájem o velikonoční pivní speciály i zelené pivo stále roste. Některé pivovary proto letos uvařily na Velikonoce více piva než loni. Vyplývá to z údajů pivovarů, které oslovila ČTK. Kvůli inflaci a vzrůstajícím nákladům si ale lidé letos na Velikonoce za pivo připlatí.


Vajíčka nemyjte a nedávejte do dveří lednice, snižujete tak jejich trvanlivost

Vajíčka mají ve většině českých kuchyní důležitou roli, přesto v jejich skladování děláme chyby. Pojďte se podívat, o co jde a jak lze vejce skladovat mimo lednici.


Psychologie barev: jaký můžou mít barvy vliv na náladu?

Všude kolem sebe vidíme barvy. Věděli jste ale, že různé odstíny, které vídáme den co den, mají ve skutečnosti mnohem větší vliv na naše nálady, pocity a chování? Tohle si možná ani neuvědomujeme. Říká se tomu psychologie barev. Vědci provedli už nespočet studií o tom, jak různé barvy ovlivňují lidské emoce a chování. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více o fascinující vědě, která stojí za psychologií barev, a o tom, jak jednotlivé barvy duhy mohou změnit váš postoj!


Velká fotogalerie: Nepovedení velikonoční beránci vás královsky pobaví nebo vás budou strašit ze sna

Na velikonoční tabuli nesmí kromě nádivky a kynutého mazance chybět ani beránek. Historicky je právě beránek symbolem oběti Ježíše Krista, který se obětoval pro lidstvo. Ovšem upéct krásného a lahodného beránka není jen tak!


Násilí k Velikonocům nepatří. Ohraďte se a buďte důrazné, říká Jasmína Houdek

Velikonoce jsou sice nejvýznamnějším křesťanským svátkem, novodobé oslavy ale nemají s tradicí mnohdy už nic moc společného. Řada žen nemá Velikonoční pondělí zrovna v oblibě, protože muži přicházející na koledu mohou být příliš hrubí. Jak si stát za svým, když tento svátek nechcete slavit, jak si vymezit hranice a co dělat, slavíte-li s rodinou, poradila zakladatelka projektu věnujícího se sebeobraně Jasmína Houdek.


Velikonoční barvení vajíček bez chemie: Použijte přírodní suroviny pro jedinečné odstíny

V posledních letech se stále více lidí obrací k ekologickému barvení vajíček, čímž se vrací k tradicím našich předků, kteří využívali to, co jim dala příroda. Přírodní barvení využívá nejen bohatství, které příroda nabízí, ale také je šetrné k životnímu prostředí a především našemu zdraví. Objevte, jak různé přírodní suroviny mohou přinést širokou paletu barev a odstínů, které […]


Hit letošních Velikonoc? Puntíkatá vejce – zvládnete je do hodinky i s dětmi

Hit letošních Velikonoc? Puntíkatá vejce – zvládnete je do hodinky i s dětmi. Barvení vajíček a jejich darování kolemjdoucím koledníkům patří k oblíbeným velikonočním zvykům. Dodržujte tradici a zkuste letos vyladit vejce do puntíků.


ELLE Wedding: Parfém na svatbu? Zkuste pouštní květy či růže z vesmíru

Věrnost je krásná, zvláště pokud se chystáte říct své ano. Nechte si ji pro vašeho nastávajícího a co se vůně týká, nechte se svést něčím novým. Něčím, co vám váš svatební den připomene, kdykoli si znovu přivoníte.


Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra

Velikonoční hostina na Boží hod si zaslouží nějakou specialitu. Místo tradičního knedlíků tak můžete k masové pečínce, která na sváteční stůl patří, podávat třeba speciální patricijský knedlík. Knedlíkovou delikatesu připravíte podle receptu šéfkuchaře Petra Kosinera.


Návyky celebrit: dobré, špatné a ty vyloženě divné

Někdy se sláva může zdát jako záhadný, vzdálený koncept, kterého lze dosáhnout pouze náhodným zásahem štěstí, ale často je to důsledkem zdravého balancu tvrdé práce, pohybování se ve správných kruzích a malých manýrů, které vás udrží na správné vlně. Zkoukněte tuto rubriku a uvidíte všechny podivné, tajné a chytré zvyky celebrit, které dělají, aby si udrželi své štěstí.


Zpěvačka Kesha prodává moderní dům v Los Angeles. Součástí je penzion i luxusní střešní terasa

Zpěvačka Kesha Rose Sebert, známější jako Ke$ha, prodává luxusní moderní dům v Los Angeles. Popová hvězda nemovitost koupila před čtyřmi lety za 5 milionů dolarů, teď za ni chce 6 milionů (v přepočtu zhruba 140 milionů korun).


Varovné Znaky Nosní Polypy: Na Co Si Dát Pozor

článek popisuje stav, kdy se v nose tvoří nenáhodné výrůstky zvané polypy. vysvětluje možné příznaky, příčiny a léčbu. odkazuje na další zdroje informací a otázky pro lékaře.


KVÍZ: Poznáte luční květiny podle obrázku? Vyzkoušejte své znalosti!

Příroda se už zelená a pomalu nakvétá. Za pár týdnů budou louky poseté barevnými květy různých druhů rostlin. Znáte je? Vyzkoušejte náš kvíz a poznejte, jak na tom jste se znalostí lučního kvítí.


Moderátorka Soňa Porupková má netradiční koníček. S manželem loví polární záři

Soňu Porupkovou znají diváci především za moderátorským pultem, kde je vedle Romana Šebrleho provází večerním zpravodajstvím. Že má poměrně neobvyklý koníček, by hádal asi málokdo. Letos si s manželem Zdeňkem na lov magické a úchvatné podívané dojeli až za polární kruh.


Jídelníček při žlučníkové dietě je nízkotučný, ale chutný. Můžete si dopřát i hovězí maso

Jídelníček po operaci žlučníku se skládá hlavně z nízkotučných potravin. Vyhnout byste se měli mastným a nadýmavým pokrmům. Jak vypadá režim po operaci žlučníku a co mají všechny recepty pro žlučníkovou dietu společného? Projděte si nejlepší recepty pro žlučník a vzorový jídelníček.


Denní horoskop na 29. března 2024: Rybám hrozí prořeknutí, Panny zaskočí nečekaná návštěva

Denní horoskop nejen pro ženy na pátek 29. 3. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


7 špenátových receptů: Oblíbená jídla se špenátem chystáme hlavně na jaře

Špenát se snadno pěstuje a sklízí, listy můžeme trhat brzy po výsevu. Navíc se dá špenát celoročně koupit, a to buď čerstvý nebo mražený. V kuchyni ho také můžeme nahradit listy jiných rostlin např. mangoldu, kopřiv nebo medvědího česneku, který roste brzy na jaře.


Pečlivá příprava pozemku pro výsev trávníku se vyplatí: nedělejte zásadní chyby, jinak zbytečně utratíte spoustu peněz

Jaro je u zahradníků obdobím, kdy mají plné ruce práce. Musí se provést nejen základní péče o všechny rostliny, vyset semínka a předpěstovat sadbu, ale je důležité myslet také na trávník. Možná máte letos v plánu, založit si trávník z výsevu a přemýšlíte nad tím, kdy je tak ta nejlepší doba pro jeho realizaci. V tom případě vám rádi poradíme, protože ne vždy je dobré být příliš aktivní a na některé věci si umět počkat. Jak se říká, vše má svůj...


Česneková tráva je nenáročná na pěstování a oproti česneku má jednu obrovskou výhodu: pěstujte ji na balkoně a jezte i květy

Že jste o česnekové trávě ještě neslyšeli? Ale to je velká škoda, protože se tak ochuzujete o dokonalou chuť této trvalky, která je pěstováním podobná pažitce, chutná po česneku, ale oproti němu má jednu nespornou výhodu. Až tedy budete letos přemýšlet, jakou aromatickou rostlinu si pořídíte do zahrady či do nádoby na balkon, u které můžete sníst skoro všechno, doporučujeme právě česnekovou trávu. Trochu vám ji představíme a jsme si jisti, že i...


Kačenka česká už roste: Houbový poklad by se měl ochutnávat opatrně

Každý houbař se už těší na tu pravou sezonu. Jasně, houby jako hlíva ústřičná, penízovka sametonohá nebo březovník a další lze najít i v zimních měsících, nicméně klasika je klasika. Jakousi první vlaštovkou je bezesporu kačenka česká označovaná jako Verpa bohemika. Tato skvělá houba začíná růst v nejteplejších oblastech již koncem února. Nyní by měla být její sezona v plném proudu. My se v následujících řádcích zaměříme na její vzhled a výskyt....


Velký rozinkový manuál: Cukrář Josef Maršálek radí, kolik jich přidat do mazance a kdy přesně vmíchat rozinky do těsta

Blíží se čas pečení mazanců. Tyhle nadýchané bochánky skvěle doplňují rozinky. Ovšem, kolik jich tam dát, kdy přesně je přidat a které jsou ty nejlepší, na to jsme se zeptali cukráře Josefa Maršálka. Ten přidal i další užitečné tipy, které se u velikonočního pečení neztratí.


Kompromis mezi vanou a sprchou: Vanová zástěna zajistí relax ve vaně i pohodlné sprchování

Zařizujete koupelnu? Čeká vás rekonstrukce? Jak vyřešit, zda se budete ve vaně koupat či sprchovat? Ideální řešení nabízí vanová zástěna, která dokáže propojit obě tyto varianty. O co se jedná? Jak vybrat správně?


Žebříček znamení zvěrokruhu s nejhorší povahou: Na předních příčkách jsou Berani a Lvi, zjistěte, na kterém místě jste vy

Jsme jen lidé a naše povaha má své stinné i světlé stránky, jež souvisí s rysy naší osobnosti. Podle astrologie jsou naše vlastnosti ovlivňovány do určité míry datem našeho narození respektive znamením zvěrokruhu. Pojďme se tentokrát podívat na vlastnosti, kterými se nikdo z nás nechlubí. Která znamení horoskopu mají nehorší povahu? Projděte si náš žebříček a zjistěte, na kterém místě jste vy.


Potřebujete neustále čůrat uprostřed noci? Tady je návod, co s tím můžete dělat

Zdá se, že nezáleží na tom, zda jste mladí nebo staří: mnoho lidí se uprostřed noci budí s nutkáním na močení. Potřeba vstát uprostřed noci z postele může zcela narušit váš spánkový režim. Než se nadějete, jste zpátky v posteli, snažíte se ještě více vyspat a sledujete, jak se na hodinách krátí hodina, kdy musíte vstát. Dá se však něco udělat pro to, abyste tomuto nutkání vůbec zabránili? Kliknutím na tento článek zjistíte, proč se vám chce uprostřed noci na záchod a co s tím můžete dělat.


Jak poznat čerstvá vejce a proč je skladovat špičkou dolů? Naše tipy se hodí nejen na Velikonoce

Poznat v obchodě kvalitní vejce je celkem umění. Hlavně byste měli umět číst kódy na skořápce a informace na obalu vajec. A abyste se vyvarovali zbytečných chorob z nesprávného skladování vajec, je dobré znát základní zásady. Myslíte, že je oranžový žloutek opravdu známkou kvality?


Šokující věci, které lidé našli v jídle

Když lidé chodí do restaurací nebo supermarketů, očekávají, že dostanou přesně a pouze to, za co zaplatili: normální, poživatelné jídlo. Ale bohužel se tak vždy nestane. Rozhodně žijeme v podivné době a zdá se, že musíme být připraveni na to, že v balených sendvičích najdeme kapku něčí krve nebo v nádobách se salátem ještěrky. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaké další strašlivě nechutné věci lidé našli ve svém jídle.


Příklady 12 archetypů značek z reálného světa

Osobnostní archetypy, které poprvé popsal psychoanalytik 19. století Carl Jung, jsou nejlépe popsány jako soubor povahových rysů a tendencí chování, které tvoří charakter, s nímž se lidé mohou snadno ztotožnit. V kontextu značek existuje 12 klasických archetypů. Ty pokrývají celé spektrum typů značek, od značek, které chtějí vyvolat pohodlí, až po ty, které chtějí vyvolat vzrušení. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie na reálné příklady 12 archetypů značek.


Na Velký pátek se otevírají poklady. Nikomu nic nepůjčujte a nejezte maso

Velikonoce jsou největším křesťanským svátkem a je s nimi spojena celá řada pověr, zvyků i magických a tajemných rituálů. Co přináší Velký pátek?


Běžné mýty o přežití, které jsou doopravdy nebezpečné.

Co se týče přežití v přírodě, je tu tuna tipů, které jsou bohužel nepravdivé. Možná jsme tyto nápady dostali z filmů, televize a dokonce i pohádek, pravda je ale že většina běžných mylných představ vás může zabít. Od pití sbojí moči po předstírání mrtvého při útoku medvěda, tady jsou běžné tipy por přežití, kterým by jste neměli věřit. Klikněte a podívejte se na všechny.


Zpestřete si jarní menu superzdravými klíčky a výhonky. Vypěstujete je doma, pochutnáte si a tělo vám bude děkovat

Klíčky patří k superpotravinám, kterými si můžeme zpestřit běžný jídelníček celoročně. V době jarního rozpuku klíčky ale lákají víc, po zimě lidské tělo touží po čerstvé křupavé zelenině. Výhonky a klíčky vypěstujete doma, takže lokální zeleninu získáte přímo od zdroje.


Jak vaří Markéta na Kostarice: Je pro mě hodně důležité, aby rodina jedla dobře, ale upřímně: Byla to dlouhá cesta

Na Kostarice jsme se rozhodli nějakou dobu žít a mně bylo hned od začátku jasné, že musím začít vařit trošku jinak než v Evropě. Jsem food kouč a je pro mě hodně důležité, aby celá rodina jedla dobře, ale upřímně to byla dlouhá cesta, než jsem vychytala, jak to tady se třemi dětmi udělat. Hlavně prostřední dcera, které bylo při našem příjezdu sedm, je celkem vybíravá a nerada zkouší nové věci.


Třicetimetrový rodinný dům přifoukli tím, že ho zbavili dveří

Starou řadovku nedaleko centra města museli radikálně zrekonstruovat a nový prostor se kromě koupelny obešel zcela bez dveří.