Trending:


Jáhlové placky s krůtím špízem a tzatziki

Vystoupení z komfortní zóny není nikomu příjmené a s učením nových receptů je to velmi podobné. Pokud se ale překonáte, naučíte se něco nového a třeba vám do jídelníčku přibude další skvělé jídlo.


Zajímalo vás někdy, co se stane, když vynecháte sprchu?

Mnoho lidí si neuvědomuje skutečný dopad zanedbávání osobní hygieny. Všichni známe běžné problémy, jako jsou mastné vlasy a tělesný zápach, ale existují i další "vedlejší účinky" zanedbávání koupacího rituálu. Kromě zjevného zápachu může zanedbání osobní hygieny vést k větším problémům, jako jsou infekce a kožní komplikace. Jaké jsou tedy nenápadnější důsledky toho, že se nesprchujeme? Klikněte a prozkoumejte důsledky špatných hygienických návyků.


Samosběry jahod 2024 začínají dříve než obvykle. Jahod je letos málo a podražily, ale nasbíráte je i za 60 Kč/kg

Samosběry jahod jsou u nás velmi oblíbené a každoročně se na ně připravují pěstitelé i lační zákazníci. Pokud nemáte možnost, vypěstovat si jahody na vlastní zahradě, pak je samosběr u pěstitelů ta nejlepší příležitost, jak si dopřát plně dozrálé a čerstvé plody bez hniloby. V obchodech obvykle nikdy stejně kvalitní a čerstvé plody neseženete.


Proč praskne houskový knedlík. Radíme začátečníkům

Houskový knedlík je v našich krajích oblíbená příloha, která ale dokáže začátečníky někdy pěkně potrápit. Některým problémům lze ale snadno předejít. Jak je tomu ale s praskáním, které snadno pokazí vzhled jinak pěkného knedlíku?


Nejoblíbenější recept Terezy Bebarové: Kváskový chléb mě naučila Petra Burianová, kvásek jsem pojmenovala Evžen

Tereza Bebarová se ocitla v gastronomickém světě tak trochu náhodou. Zavedlo jí do něj moderování pořadu Peče celá země. Díky němu si postupně našla cestu k pečení, která vyústila až k oblíbené show Buchty po ránu s Josefem Maršálkem. Jaký je její nejoblíbenější recept?


Znamení, která dávají přednost rodinnému životu. Raky a Býky na party moc neužije

V současném hektickém světě plném neustálých změn se rodina stává pro mnoho lidí útočištěm, bezpečným přístavem, kam se po celém dni rádi vrací. Někteří lidé však mají vrozené sklony k tomu, aby rodinu dávali vždy na první místo. Cítí hlubokou potřebu být s těmi, které milují. Vliv na to má i to, v jakém znamení zvěrokruhu se narodili.


Sex po porodu nemusí být na bodě mrazu. Do hry vás vrátí jednoduchý návyk, tvrdí studie

Mnoho rodičů se po narození dítěte potýká s obnovením svého sexuálního života. Také by se žádná žena neměla cítit nucená k rozpustilým hrátkám, když prožívá bezesné noci, výkyvy hladin hormonů a zvládání všech nároků spojených s péčí o novorozence. Rovněž každá žena prožívá po porodu různé tělesné změny, které mohou způsobit, že se necítí tak přitažlivá, jako předtím. Komunikace je v takových situacích klíčová, ale ne vždy jednoduchá. Co může...


Hacky proti krepatění, díky kterým budou vaše vlasy lesklé a hladké

Buďme upřímní: většina z nás nechce mít kudrnaté vlasy. A není nic frustrujícího než strávit hodiny úpravou vlasů, aby se při troše větru a vlhkosti zacuchaly. Některé typy vlasů jsou k tomu náchylnější než jiné, ale vyšší teploty a vlhkost mohou i z těch nejuhlazenějších typů vlasů udělat kudrnatou kaši. Ale nebojte se! Existuje spousta triků a produktů, které můžete vyzkoušet místo toho, abyste se zoufale schovávali pod kloboukem. Pokud jsou vaším cílem hladké vlasy, podívejte se do této galerie, kde najdete ty nejlepší hacky proti krepatění.


Jak připravit balkon na léto: Tipy na úpravu a dekorace pro dokonalý letní relax

Příchod letních měsíců přináší touhu po venkovním odpočinku a relaxaci na balkoně. Aby byl váš balkon připravený na letní období, je důležité provést úpravy a přidat vhodné dekorace. Dnes se nezaměříme jen na praktické tipy, ale přidáme i hezkou inspiraci. Letní období je ideální k trávení více času venku na balkoně, kde si můžete užít slunného […]


Denní horoskop na 15. května 2024: Vodnáři mají náročný den, Býkům to skřípe ve vztazích

Denní horoskop nejen pro ženy na středu 15. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Pozor na jedovaté knihy: Svazky v barevných deskách mohou doslova otrávit

Američtí odborníci varují: i knihy mohou být jedovaté. A nemyslí to v přeneseném slova smyslu, že by čtenáře otrávil obsah svazku, ale doslova. Barevné desky či přebaly svazků z 19. století, kdy se rozjela ve velkém produkce knih, mohou obsahovat zdraví škodlivé látky jako arzen či olovo.


Země, kde jsou legální sňatky osob stejného pohlaví

Ze 195 zemí světa je pouze ve 36 zemích legální manželství osob stejného pohlaví. Naproti tomu ve více než 60 zemích světa jsou sexuální aktivity osob stejného pohlaví nezákonné. Od roku 2000, kdy Nizozemsko jako první země legalizovalo manželství osob stejného pohlaví, se svět změnil. První severoamerickou zemí, která homosexuální sňatky legalizovala, se stala Kanada (v roce 2005), první a stále jedinou africkou zemí Jihoafrická republika (2006), první skandinávskou zemí Norsko (2009), první zemí Latinské Ameriky Argentina (2010), první asijsko-pacifickou zemí Nový Zéland (2013) a v květnu 2019 se první asijskou zemí, která legalizovala stejnopohlavní manželství, stal Tchaj-wan. Pak je tu více než 20 zemí, ve kterých se o tomto tématu stále diskutuje. Thajsko je na dobré cestě stát se první zemí v jihovýchodní Asii, která přijme zákon o rovnosti manželství. Dne 27. března thajská Sněmovna reprezentantů schválila návrh zákona o legalizaci manželství osob stejného pohlaví, 400 hlasů bylo pro a pouze 10 proti. Ačkoli je to velký krok, návrh zákona musí ještě schválit Senát a král Rama X. To znamená, že může reálně trvat několik měsíců, než budou homosexuální sňatky v Thajsku legální. Země se snaží upevnit si svou pověst země, která podporuje LGBTQ+. Vede kampaň za pořádání WorldPride 2028. Pojďte se s námi vydat na duhovou cestu a projděte si tuto galerii, kde najdete seznam zemí, kde je legální vzít si osobu stejného pohlaví.


Recept na lepší život: Jak si za 3 týdny vybudovat zdravé návyky?

Také si často říkáte, jaké by to bylo méně utrácet, více cvičit, zdravěji jíst nebo se více věnovat svým koníčkům či rodině? Naučte se, jak se zbavit špatných návyků a jak naopak začít s těmi, které vás úspěšně dovedou k vytouženému cíli.


Generace Z a láska: Proč jde romantika stranou?

Generace Z opět přepisuje pravidla. Takzvaní zoomers posouvají společenské konvence v oblasti lásky, vztahů a sexu. Zdá se, že v přístupu ke svému milostnému životu volí pragmatičnost, nikoli romantiku. Svědčí o tom třeba rozmach situationships.


Jak je to s „upířím pavoukem“ ve skutečnosti. Je panika na místě?

Výskyt obřího pavouka je pro řadu lidí znepokojující, média však trochu přehání. Tento predátor není tak nebezpečný, jak na první pohled vypadá. Při setkání s ním buďte jen více opatrní.


Kuchyňské potřeby, kterých byste se měli zbavit ještě dnes

V našich domovech se hromadí spousta nepotřebných věcí a kuchyně nejsou výjimkou. Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli skříňku a narazili na lavinu plastových nádob? Nejste sami. Ale nemusí to tak být. Postupujte podle těchto tipů a vdechněte své kuchyni nový život. Klikněte na následující galerii a zjistěte, kterých věcí byste se měli zbavit ještě dnes.


Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře

Zdeněk Pohlreich je bezesporu jednou z nejvýraznějších osobností naší gastronomie. K této metě ovšem vedla dlouhá cesta, kterou obávaný „šéf“ započal v roce 1975, kdy nastoupil na svou první kuchařskou praxi. Od té doby toho spolumajitel tří pražských restaurací zažil mnoho, jak u nás, tak v zahraničí. Redakce webu Toprecepty.cz se pokusila poohlédnout za cestou renomovaného šéfkuchaře až na samotný vrchol.


Luxusní banánovou buchtu s kakaem vykouzlíte za pár minut: Stačí několik ingrediencí a mikrovlnná trouba

Pečení může pro někoho znamenat už dopředu nepříjemnosti, protože mu přijde složité a oproti vaření sofistikovanější. Pokud ovšem máte po ruce pár jednoduchých receptů, není čeho se bát a během pár chvil si můžete připravit třeba lahodnou buchtu s banány a čokoládou. Navíc k tomu ani nebudete potřebovat klasickou troubu.


Věci, ve kterých měli rodiče pravdu

Ti, kteří jsou za nás zodpovědní v dětství, jsou obvykle první, kdo nám dávají rady. Často - i když ne vždy - jsou to naši rodiče. Když jsme vyrůstali, všichni jsme poslouchali, jak nám rodiče říkají „dělej tohle“ nebo „nedělej tamto“. Pořád nás upozorňovali, abychom si neustále na něco dávali pozor, a když jsme jim oponovali, řekli nám jen „pochopíš to, až budeš starší“ nebo něco v tom smyslu. Ukázalo se, že naši rodiče měli v mnoha věcech pravdu! Možná dokonce víc, než jsme si ochotni připustit. Projděte si galerii a uvidíte, jestli se v tom najdete.


Produkty a služby se směšně dlouhou čekací dobou

Všichni jsme na některé věci v životě čekali dlouho, ale jak dlouho je příliš dlouho? Sedět v dopravní zácpě nebo čekat několik hodin ve frontě na vstup na akci může někomu připadat jako peklo, ale ti samí lidé nemají problém čekat roky na permanentku nebo rezervaci v exkluzivní restauraci. Není pochyb o tom, že pořadníky na některé produkty a zážitky po celém světě jsou prostě astronomické! V této galerii vám přinášíme seznam věcí se směšně dlouhými čekacími lhůtami. Opravdu za to stojí?


Jak daleko od plotu můžeme vysadit stromy a keře?

Jarní paprsky nás pomalu lákají do zahradnictví a možná si hodláte dokoupit keře, případně stromy, kterými buď chcete zakrýt nevzhledný plot, či jen vizuálně oddělit pozemek od vedlejšího. Věděli jste, že podle zákona musíte dodržet určitý odstup od plotu, abyste si nezadělali na nepříjemné dohadování se sousedem? Jak je to podle zákona Zákon říká, že […]


Eva (41): Styděla jsem se přiznat, že jsem otěhotněla ve čtyřiceti. Za vše může můj manžel

Eva byla spokojená se svým životem. Kolem čtyřicítky konečně měla klid a čas na svého manžela. S radostí se vrátili k intimitám, jenže jednoho dne zjistila, že je v tom...


Chcete vypadat jako s filtrem? Make-upy a triky pro pórovitou pleť

Jemné linky, rozšířené póry a v nich zanesený make-up. Dopadá takhle vaše líčící rutina, ať se snažíte jak chcete? Pórovitá pleť je pro nanášení make-upu oříšek, ale neznamená to, že nemůžete dosáhnout (téměř) dokonalé pleti. Následujte naše tipy a budete vypadat, jako byste nosila filtr Paris i ve skutečnosti.


Malování dětského pokoje aneb Volba barvy dokáže podpořit hravost, koncentraci či spánek

Zařizujete dětský pokoj? Řešíte vymalování dětského pokojíku? Zde je třeba se zaměřit na barvy, které mají pozitivní vliv na dětskou koncentraci, hravost i spánek. Jakou barvu zvolit a proč?


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Potraviny s vysokým obsahem soli, které vás možná překvapí

Někdy je snadné zapomenout, kolik soli je v jídle, které jíme. Často je snadné se domnívat, že pokud to se solí u stolu nepřeženeme, není to žádný problém. Problém však spočívá v tom, že velká část toho, co konzumujeme, už obsahuje příliš mnoho soli, i když si ji sami nepřidáváte. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, které potraviny mají vysoký obsah soli.


Džungle je jiná, samice kvůli páření střídají skupiny, říká nejslavnější primatoložka

Primatoložka Jane Goodallová zavítala do Česka, aby v pražské zoo pokřtila svou novou knihu a gorilí mládě. Aktuálně.cz poskytla rozhovor.


Co obsahují a jak se vyrábějí surimi tyčinky: Těší se velké oblibě, krabí maso v nich však nehledejte

Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.


Slavné matky upřímně o porodu

Slovy Glorie Steinemové "porod je obdivuhodnější než dobývání". Muži možná nikdy nepoznají skutečnou bolest při porodu, ale matky po celém světě mají o dni, kdy začaly rodit, co vyprávět. Ať už čekáte dítě a chcete poradit, nebo jste jen prostě zvědaví, zde je výběr citátů slavných osobností o porodu.


Jak vyčistit domov podle vašeho hvězdného znamení

Pro některé lidi je vyklízení prostoru zábava. Existuje určitý typ lidí, kteří se těší na to, až se budou probírat svými věcmi a zjišťovat, co stojí za to si ponechat. Mnohé z nás však pouhá myšlenka na vyklízení domácnosti naplňuje hrůzou. Abychom vůbec mohli začít, potřebujeme několik tipů, jak se nejlépe zhostit tohoto úkolu. Do kterého tábora patříte vy? Podívejte se do této galerie, kde najdete několik tipů, jak vyčistit svůj domov podle svého hvězdného znamení.


Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi

Vyhazovat staré pečivo je škoda. Třeba tvrdší rohlíky můžete zužitkovat při přípravě dobrot, kterými potěšíte celou rodinu. A nemusí vždy jít pouze o klasickou žemlovku, ale i mnoho dalších pokrmů, které zasytí, jejich výroba je snadná a nestojí moc peněz.


Grilované žampiony ve slaninovém kabátku

Tři suroviny a vykouzlíte dokonalou pochoutku z grilu. Voňavá a lahodná slanina, žampiony a oblíbená niva. Příprava vám nezabere více než pár minut a pak už jen grilujete a pochutnáváte si.


Crêpes: Co všechno potřebujete do těsta na palačinky a jak si poradit i bez receptu

Když doma není tzv. nic k jídlu, většinou se vždycky najdou suroviny na palačinky. Jejich příprava je rychlá, snadná a nenáročná na zkušenosti i potřebné ingredience. Snídani, oběd nebo večeři tak můžete mít velmi rychle, z mála a pro spoustu lidí. Řeč je o francouzských tenkých palačinkách neboli crêpes.


Horoskopy lásky od 14. května 2024: Blíženci se mohou cítit osamělí, Raci dostanou dárek

Ve vztazích a lásce převažují krásné energie. Přesto se budou řešit také méně příjemné záležitosti, které vás ale popostrčí k lepším zítřkům. Co čeká v lásce všechna znamení v tomto týdnu?


Přátelství napříč generacemi: Spojení s různými věkovými skupinami

Přátelství nemá číslo. Není omezeno věkem ani generací. Když jde o přátelství, záleží jen na společných zájmech a vzájemném respektu. Ale při tom všem je někdy obtížné mít tyto společné zájmy napříč generacemi. Chcete-li s tím bojovat, projděte si tuto galerii a zjistěte, jak tuto propast překlenout.


Má vaše heslo 8 znaků? Změňte ho okamžitě, není bezpečné

Hesla jsou v současnosti bránou k vašim datům, k vaší online internetové stopě, k vašim profilů všude možně také k vašim kontaktům nebo třeba financím. Proto je naprosto základní zvolit dostatečně silné a bezpečné pro všechny vaše účtu a profily. Jak je vaše heslo bezpečné si můžete zkontrolovat v naší přehledné tabulce. Souvisejicí články Dejte si pozor při nákupu auta: muž chtěl pořídit traktor, přišel o 100 tisíc Uživatelé mobilů Samsung,...


Hraběnčiny řezy: Dokonale vláčný moučník se šťavnatými plátky jablek pod slaďoučkou a nadýchanou sněhovou peřinkou

Hraběnčiny řezy patří mezi úžasné české dezerty našich babiček. Obyčejný jablečný koláč je povýšen na slavnostní dobrotu díky nadýchanému sněhu. Připravte si moučník podle ověřeného receptu.


Horoskop inspirace: Tři znamení zvěrokruhu, která do konce jara nastartují svou kreativitu

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč na jaře máte chuť tvořit, věnovat se svému bytu a vůbec dělat věci jinak? Možná patříte mezi tři znamení zvěrokruhu, kterých kreativita se na jaře probouzí stejně jako příroda.


Jak ušetřit peníze při renovaci domu

Rekonstrukce domu obvykle vyžaduje spoustu plánování a samozřejmě i finančních prostředků. Ať už máte v plánu malý projekt, nebo kompletní rekonstrukci svého domova, máme pro vás několik užitečných tipů, díky kterým ušetříte. Kutilství je jedním ze způsobů, jak během renovačního projektu ušetřit peníze, ale je třeba zvážit i mnoho dalších věcí. Projděte si následující galerii a zjistěte, jak ušetřit peníze při renovaci vašeho domova.


Mšice na rybízu v plném proudu: Pomůže vám domácí postřik na mšice

Už jste kontrolovali vaše keříky rybízu? Nejspíše ano, minimálně skrze to, že jste byli zvědaví, jaká bude letos úroda. V horším případě už jste se setkali s mšicemi, jež začaly postupně řádit. Mšice na rybízu nejsou v květnu žádnou výjimkou. Naopak, napadají keře a likvidují je poměrně rychlým způsobem. My se proto v následujících řádcích zaměříme na domácí postřik na mšice, který určitě stojí minimálně za vyzkoušení.


Znáte "kolínkoto"? Jemně pikantní a worchesterskou omáčkou ochucený pokrm z kolínek à la rizoto je jednoduchý a rychlý

Jednoduchý a rychlý pokrm je variantou rizota. Kolínkoto z těstovin skvěle chutná a potěší, když spěcháte. Syté jídlo je hotové během pár minut a zvládne ho připravit každý.


Iva (37): Můj muž je citlivka. Chtěl být u porodu a držet mě za ruku, ale místo toho omdlel

Iva měla naplánovaný přirozený porod, s asistentkou a za přítomnosti manžela. Jenže ten to na poslední chvíli nezvládl. A tak musela přivést svou dceru na svět sama.


7 receptů na jahodové dezerty: Dortíky, řezy i poháry chutnají báječně

Jahodové dezerty jsou výborné, osvěžující a lákavé na pohled. Jahody je doplňují nejen svou chutí, ale i výraznou barvou. Dezerty jsou vítané pro slavnostní příležitosti i jako sladká tečka po výborném obědě.


Rododendron svými květy rozzáří vaši zahradu, terasu i balkon

Rododendrony patří mezi nejoblíbenější okrasné keře, kterých existuje přes tisíc druhů a ještě více kultivarů. Na první pohled zaujmou nádhernými květy, ale jejich výhodou je nepříliš složité pěstování.


Hravý podkrovní byt v budově bývalého kostela

Jedinečný interiér jednopokojového apartmánu je díky víceúrovňovému řešení hravý a nápaditý. Jeho kouzelnou atmosféru podtrhují odhalené stropní trámy a výhledy z oken.


Líčení podle princezny Diany: Její milovaný make-up produkt je hitem roku 2024

Stejně jako v módě, i některé kosmetické trendy mají cyklickou povahu. Mezi takové patří barevné řasenky, konkrétně nostalgická modrá. Dejte této barvě znovu šanci a objevte nejžhavější kosmetický trend letošního roku.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Feng shui – co to je a jak upravit byt podle jeho zásad?

Harmonie a soulad. To jsou hlavní zásady starého umění feng shui, které kombinuje interiérový design s duchovním přesahem. Feng shui má přinášet pohodu i bohatství. Jeho zásady jsou však nadčasové a často i velmi logické. Jaké kroky tohoto čínského učení se rozhodně vyplatí aplikovat v každé domácnosti? Interiérový design podle feng shui Učení feng shui pracuje s energiemi […]


Test: ViewSonic M10 – zářivé barvy, trojitý laser a pohledný design

Kompaktní stylový projektor s laserovým RGB obrazem váží necelých 1,5 kg a kombinuje výborné barvy a slušný jas s tichým chodem a širokou konektivitou. Souvisejicí články Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen... Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP kamera – bezdrátová venkovní kamera se solárním panelem a snadnou instalací Test: Acer...


Denivky: Oslnivé trvalky i surovina, kterou málokdo zná. Květy chutnají báječně čerstvé i smažené

Ačkoli denivky zdobí mnoho českých zahrad, na talířích se běžně nevyskytují. V asijské, francouzské i italské kuchyni však mají své místo. Chutné jsou nejen květy a poupata, ale i mladé lístky nebo hlízy. Každá část denivky poskytuje jinou chuť. A protože jde o rostliny nenáročné na pěstování i levné na pořízení, recepty s ní vás nezruinují.