Trending:


Proti jarní únavě pomohou bylinky, které určitě znáte a najdete v přírodě

Pro někoho je jaro jako životabudič po dlouhé zimě, jinému přináší jarní únavu. Pokud patříte do druhé skupiny, zkuste sáhnout po bylinkách. Mnohé totiž dodávají energii a čistí organismus, takže vás v boji proti jarní únavě podpoří.


Jak upražit pampeliškové kořeny na chutnou kávu? Vyzkoušejte to s námi

Pampelišková káva je považována za velmi zdravý nápoj, který neobsahuje kofein a má pro nás mnoho zdravotních benefitů. Připravit pampeliškovou kávu - to není nic složitého. Představíme vám jednoduchý postup.


Zákulisí grilovací show: Nejen moderátorům, ale i soutěžícím oblečení vybírali stylisté

Málokoho by u televizních obrazovek napadlo, že volnočasové oblečení soutěžících v grilovací show nebylo plně na jejich volbě. Jak to přesně chodí při natáčení kuchařské reality show, prozradila jedna z nejvýraznějších účastnic – Jeana.


Pěstujte omamně vonící šeřík: jak ho správně ostříhat, abyste dosáhli nádherných květů, z kterých si připravíte sirup proti stresu

Stačí jen jediné nadechnutí a každý hned neomylně pozná, že nastalo období rozkvetlých šeříků. Rozkvétají úplně všude. V městských i zámeckých parcích, ve venkovských zahradách a ty plané i podél silnic a polních cest. Květy šeříku však kromě krásy a vůně disponují i léčivými účinky.


Denní horoskop na 16. dubna 2024: Berani by se měli zamyslet, jestli někomu neublížili, Štíři se musí víc soustředit

Denní horoskop nejen pro ženy na úterý 16. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Pivoňka koprolistá vykvétá už v dubnu. Jak ji správně pěstovat aby listy zdobily zahradu po celé léto

Málo známý, nízký druh pivoňky, pivoňku koprolistou neboli úzkolistou, najdete v našich zahradách jen zřídka. Pěstuje se většinou jako skalnička a vykvétá karmínově červeným květem už v průběhu dubna, kdy se ostatní druhy pivoněk teprve probouzejí ze zimního spánku.


Za pár týdnů pampelišky zhořknou: Ten nejlepší pampeliškový med tak musíte založit už teď. Skvělé chutná i léčí

Za pár týdnů pampelišky zhořknou: Ten nejlepší pampeliškový med tak musíte založit už teď. Skvělé chutná i léčí. Vůli vysokým teplotám, které teď za okny panují, se nám pampelišková sezóna tak trochu posouvá. Zatímco loni byly nejlepší pampelišky plné pylu a chuti k mání v květnu, letos nám je příroda nabízí už o měsíc dřív. A co si s nimi počít?


Nejlepší písničky o přátelství

Existuje spousta písní o lásce, ale co tak kamarádská láska? Jaké písně oslavují přátelství? Písně na tomto našem seznamu jsou ideální pro chvíle, kdy se vám stýská po vašem nejlepším kamarádovi nebo si s vaším kamarádem zrovna užíváte fajn čas. Klikněte na galerii a připravte se si zatančit a zazpívat se svým nejlepším kámošem!


Tepláky nemusí být jen na doma: Zjistěte, jak být trendy a v pohodlí po celý den

Tepláky jsou drtivou většinou společnosti vnímány jako domácí nebo sportovní oděv. Aktuální módní trendy však mluví jinak! Tepláky již zdaleka nemusí být jen kouskem oblečení, který si vezmete k televizi nebo k práci na zahradě. Jednoduše je můžete zakomponovat i do trendy módního outfitu. Jak na to?


Květiny nepatří jen do zahrad: Objevte, jak můžete s květinovými motivy proměnit svůj domov v zelený ráj plný krásy a harmonie

Nechte se unést kouzlem květin a přeneste kousek přírody přímo na stěny vašeho domova! S těmito triky se vaše domácnost stane místem plným svěžesti a útulna.


Jak najít ty nejlepší brýle pro vás? Určující není jenom tvar obličeje

Venku už je pomalu léto a na to jsou zkrátka potřeba pořádné sluneční brýle, které nejsou jenom praktické, ale jsou i velmi vkusným módním doplňkem. Je ale docela obtížné vybrat takové, které vám sedí a zároveň půjdou k více outfitům. Existují ale určité parametry, které vám pomohou vybrat ty pravé brýle pro vás.


Architektura Bioklimatická: návrh prostorů, které harmonizují s okolím

Při hledání udržitelnějších a ekologičtějších architektonických řešení vychází bioklimatická architektura jako inovativní a účinný přístup. O post Architektura Bioklimatická: návrh prostorů, které harmonizují s okolím apareceu primeiro em DecorStyle.


Zajímavosti o zvířatech, které vás překvapí a potěší zároveň

Máte rádi divokou přírodu? Pak si projděte tuto galerii zábavných faktů o zvířatech, které vás překvapí a možná i potěší.


Majonéza s medvědím česnekem podle Těhotnýho kuchaře: Příprava zabere chvilku a lehce pikantní chuť vás naprosto nadchne

Majonéza má v naší kuchyni téměř nezastupitelné místo. Nejen, že ji přidáváme do mnoha pokrmů, jako jsou saláty nebo pomazánky, ale rádi si ji užíváme také ve formě tatarské omáčky, třeba k některým smaženým jídlům. Klasickou majonézu však můžeme dochutit mnoha ingrediencemi, například i medvědím česnekem, jak ukazuje Těhotnej kuchař.


Okurky vyklíčí rychleji! Zkuste trik s namočením semínek

Pěstování okurek je poměrně běžnou záležitostí. Přesto existují nějaké triky, které se můžete přiučit. Pomohou při výsadbě nebo také pro snadnější sklízení. Všichni víme, že okurky nesnáší mráz, proto je vyséváme až v okamžiku, kdy nehrozí – tedy v druhé polovině května (maximálně však do poloviny června). Do každé jamky hluboké asi 2 cm se dají dvě až tři semínka. Později, až vyklíčí, vyberte nejsilnější sazenici, ostatní odstraňte (opatrně, ať...


Znamení zvěrokruhu, která jsou extrémně líná: Ve vztahu se nepředřou Lvi ani Býci

V každém vztahu si partneři dělí své role a práci v domácnosti. Někteří lidé jsou však právě v tomto ohledu líní a nechce se jim přiložit ruku ke společnému dílu. Svůj vliv na to má i datum jejich narození. Tato čtyři znamení jsou ve vztazích extrémně líná a žádnou velkou pomoc od nich nečekejte.


Fascinující vinné sklepy v průběhu věků

Římané poprvé přišli s nápadem skladovat víno pod zemí. Středověcí mniši ukládali víno do katakomb pod opatstvími a kláštery po celé Evropě. Časem se po celém světě objevily na míru postavené vinné sklepy, které chránily vína před vibracemi, nestálým kolísáním teplot a škodlivým UV zářením. Dnes může být vinný sklep mnohem víc než jen úschovnou kvalitních vín a šampaňského: mohou se v něm konat veřejná shromáždění a hudební koncerty, a dokonce může sloužit jako kulisa pro hollywoodské filmy. Klikněte a projděte si historii vinného sklepa.


Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd

Brambory jsou už po několik století základní surovinou naší kuchyně a jídla z nich patří mezi ta levná i snadná. V jednoduchosti je krása a v případě valašských pečáků to platí dvojnásob.


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


Žhavé trendy pohovek aneb usaďte se opravdu pohodlně

Hledáte novou pohovku, která bude stylová a pohodlná? Pak se podívejte na nejžhavější trendy pro rok 2024. V tomto článku vám představíme novinky, které oživí váš interiér a dodají mu moderní a útulný vzhled. Nechte se inspirovat a najděte pohovku, která bude perfektně ladit s vaším stylem. Maximalismus Maximalismus rozhodně k letošnímu roku patří. Objevte svět složitých vzorů, […]


Čím širší, tím lepší! Jak nosit trend wide leg džínů a kalhot?

Ještě před několika lety bychom je na sebe možná vůbec nevzaly, protože až příliš připomínají přelom milénia. Teď jsou široké džíny a kalhoty všude kolem nás a skinny siluetě už na pár let zase odzvonilo. Wide leg džíny se nosí k teniskám, lodičkám i balerínám a dají se zkombinovat jak do ležérního, tak formálnějšího outfitu. Poradíme, jak v roce 2024 široké džíny a kalhoty stylově nosit.


Jak vytvořit dokonalý okenní truhlík

Ti, kteří si cení kvetoucích rostlin, ale nemají zahradu, často využijí své zelené prsty k vytvoření okenního truhlíku. A dokonce i majitelé domů, kteří mají to štěstí, že mají kousek pozemku, jsou známí tím, že vytvářejí truhlíky na rostliny jako způsob, jak dodat svému pozemku barvu a kouzlo. Truhlík na rostliny slouží k osvěžení výhledu za oknem. Kromě živých květů se tyto malebné nádoby na květiny používají také k pěstování a kultivaci bylinek a zeleniny. A dobře udržovaný okenní truhlík dokáže i té nejnudnější fasádě přidat na atraktivitě. Tak co, roste vám tento nápad v hlavě? Klikněte a zjistěte, jak si vytvořit dokonalý okenní truhlík.


Eva (41): Ke kulatinám mě manžel pozval do luxusní restaurace. Místo dárku jsem ale dostala rozvodové papíry

Rozvod! Kdo by neznal stejnojmennou písničku, kterou zpívá Hana Hegerová. Je v ní cítit nostalgie, ale i pořádný kus hořkosti. Rozhodně to není nic příjemného, i když se na něm obě strany domluví. A ještě horší je, když se nedomluví či je jeden z manželů událostmi nepříjemně překvapen.


Triky s přírodními potravinářskými barvivy pro barevnější kuchyni

V průběhu let se vaření změnilo z něčeho soukromého, co děláme v kuchyni jako prostředek k přežití, v něco, na co jsme pyšní, co sdílíme na internetu a co používáme, abychom udělali dojem na lidi. Určitě jste se setkali s fotografiemi jídel, která se pravděpodobně příliš neliší od toho, co jste sami připravili, ale s oslnivě odlišnou škálou barev. Většina lidí také zaplatí nemalou částku za to, aby si pořídili zábavně barevné jídlo a mohli si ho vyfotit ještě předtím, než ho ochutnají. Protože všichni víme, že potravinářská barviva nejsou zrovna nejlepší, existuje řada přírodních způsobů, jak obarvit potraviny a vytvořit něco, co si vaše děti, přátelé na internetu nebo partner při stolování zamilují. Klikněte na a dozvíte se více.


Je čas na vertikutátor! Pro zdravý trávník je tato procedura základ

Při péči o zahradu nepřehlížejte svůj trávník, který je její důležitou součástí. Suchá místa a jiné neduhy zelené ploše slušet nebudou, a proto je potřeba jí dopřát jarní proceduru vertikutátorem.


Nemocná princezna Kate drtí Meghan: Zatímco její obliba roste, Markle padá na úplné dno

Onemocnění Kate Middleton přidělává vrásky na čele princi Harrymu a jeho ženě Meghan Markle. Ne však, že by je trápilo to, že je na tom jejich příbuzná špatně, ale jejich popularita kvůli tomu rapidně klesá, jak uvádí web News. Zatímco "značka Kate" roste do nebes, vévoda a vévodkyně ze Sussexu upadají v zapomnění.


Kana neboli dosna vykouzlí v zahradě i na balkoně tropický ráj. Jak ji pěstovat?

Kany neboli dosny jsou květiny, které se nedají přehlédnout. Kvetou celé léto atraktivními červenými, růžovými, oranžovými, žlutými či bílými květy. Dekorativní jsou taky listy, a to hlavně díky svému zbarvení. Mohou být zelené, bronzové, hnědé i žíhané. Při správném pěstování dekorativní kany vnášejí na naše zahrady, terasy, balkony či dvorky exotickou atmosféru tropického ráje. Poradíme, jak je pěstovat od jara do zimy na zahradě i v květináči...


Chili se vysmála hejtrům: Názory jsou jako řitní otvor, každý ho má, pravila se smíchem

Kuchařka Ta Thuy Dung, známá pod přezdívkou Chili, míří do další reality show. Tentokrát půjde o taneční soutěž StarDance, která se začne vysílat již letos na podzim. Pro kuchařku z MasterChefa to tak bude již třetí reality show, ve které se objeví. A zatímco fanoušci ji za to odsuzují, ona si ze sebe na sociálních sítích dělá legraci.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Horoskopy lásky od 16. dubna 2024: Uzdravte stará zranění a zažijete zázraky

V lásce se můžete těšit na sladké momenty blízkosti a vzájemného porozumění, ale také se připravte na překonávání výzev a uzdravování starých emočních ran. Buďte otevření novým možnostem a věřte v sílu lásky a porozumění. Co předpovídají tarotové karty pro jednotlivá znamení?


Od pazourku po japonskou ocel: Holení v proměnách času

Faraónská bradka nebo římský clean shave. Taková je historie holení. Jen ztěžka vás napadne pouze a výhradně mužská činnost, jako je holení vousů! Pánové se svými vousy bojují po tisíce let, a tak není divu, že se techniky a nástroje holení výrazně proměnily. Podle jeskynních maleb z doby kamenné si muži upravovali plnovous pomocí lastur. První holicí nástroj se pak objevil přibližně před třiceti tisíci lety. Tušíte, o který se jednalo?


Jídlo jako ze žurnálu: Květy lichořeřišnice ozdobí každý salát, sendvič i chlebíček, jídlu dodají dokonalý říz

Květy a listy této dekorativní letničky mají trocchu štiplavou chuť ne nepodobnou řekvičkám. Díky tomu jsou skvělým chuťovým i vizuálním zpestřením každého talíře. Vypěstujete je i na balkoně v truhlíku a sníst ji můžete i s listy.


Nejlepší světové destinace pro šnorchlování

K tomu, abyste mohli obdivovat nádherné korálové útesy nebo plavat s úžasnými mořskými tvory, nepotřebujete žádné velké vybavení ani dovednosti - šnorchlování může být skvělým způsobem, jak si vychutnat podmořské divy, které náš svět nabízí. Naše planeta je plná fascinujících míst, kde se dá šnorchlovat. Ať už vás zajímají tropické ryby, velryby nebo korálové útesy, určitě si zde vyberete. S ohledem na to jsme pro vás připravili seznam nejlepších míst na šnorchlování po celém světě, která vám umožní poznat, co se skrývá pod hladinou. Klikněte na galerii a obdivujte nejlepší světové destinace pro šnorchlování.


Které kombinace barev jsou nejklidnější? Odborníci sdílejí 6 párů pro klidný schéma

Při hledání vytvoření prostor, které podporují klid a relaxaci, hraje výběr barev klíčovou roli. Různé kombinace barev mají moc ovlivňovat naši náladu, energii a dokonce i naše dýchání. O post Které kombinace barev jsou nejklidnější? Odborníci sdílejí 6 párů pro klidný schéma apareceu primeiro em DecorStyle.


Vysokoškoláci, kteří milují kávu: Nevěřili byste, z čeho mají pojízdnou kavárnu

Pro Ondřeje Kvasnicu a jeho přítelkyni Karolínu Zelníčkovou je káva sdílenou vášní. Společně tak vybudovali unikátní kavárnu. Z původního projektu kamenného podniku sešlo, své sny však nakonec zhmotnili v pojízdné kavárně. Vybudovali ji z koňského přepravníku.


Příběh domu pod Ještědem, který postavili v těch nejextrémnějších podmínkách

Shlíží z ještědského hřebene na Český ráj a velkoryse se otevírá místním loukám a specifickému horskému klimatu. Takový je výsledek návrhu rodinného domu z pera architektů z ateliéru SAD, jehož interiér se nese ve znamení světla, prostoru, čistoty a bervené střídmosti.


Můžeme změnit místo, kde se nachází náš tuk?

Přáli jste si někdy změnit, kam se váš tuk ukládá? Určitě to napadlo nejednoho člověka. Většina z nás má totiž kolem podbřišku trochu navíc, který bychom chtěli mít na bocích nebo někde jinde. Můžeme však nějak změnit to, jak nebo kde je náš tuk rozložen? Klikněte na následující galerii a zjistěte to.


Dyson nasazuje na jarní úklid rozšířenou realitu. Ukáže, kde už jste vysávali a kde ještě ne

Ačkoli se na trhu stále více prosazují robotické vysavače, řada uživatelů nedá dopustit na klasické vysávací stroje. Ty však, na rozdíl od robotů s pokročilou...


Čtyři druhy ořechů, které jsou ideální pro zlepšení paměti: Jíst byste je měli denně

Dělá vám problém se soustředit, zapomínáte, vše si musíte zapisovat? Pokud potřebuje váš mozek vzpruhu, zaměřte se i na jídelníček. Především ořechy jsou pro mozek skvělou potravou, plnou antioxidantů, mastných kyselin a prospěšných vitamínů a minerálů.


Domácí hořčici bez zbytečné chemie připravíte celkem snadno. Zkuste i kremžskou

Štiplavá hořčice je u nás jednou z nejoblíbenějších pochutin. Má dost specifickou chuť a hodí se k uzeninám, masu i zelenině, do pomazánek, omáček, zálivek a marinád. Domácí hořčici klasickou plnotučnou i kremžskou bez chemických konzervantů si můžeme udělat celkem snadno sami z hořčičných semínek. A pak ji dochutit přesně podle svého gusta kurkumou, kari kořením, chilli papričkou, křenem nebo česnekem.


Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení

Nepečené dezerty nemusíme nutně připravovat jen v létě. Lehký tvarohový dortík poslouží díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy jako lahůdka k odpolední kávě nebo čaji. Jen je třeba počítat s vychlazením v lednici.


Pěstování salátových okurek je hračka: Sázejte s odstupy, nezalévejte studenou vodou a velká sklizeň vás nemine

Pěstování salátových okurek může být pro mnohé zahrádkáře příjemnou aktivitou, která se navíc odmění bohatou úrodou. Abychom však dosáhli optimálních výsledků, je důležité dodržovat několik klíčových pravidel od výběru semen až po sklizeň.


Jak ochránit růže na jaře: Pár rad pro zdravé rostliny

Jaro je obdobím obnovy a růstu v našich zahradách, ale také přináší určitá rizika pro naše milované rostliny, zejména růže. Tato křehká květina, tak plná elegance a krásy, může být ohrožena chladnými teplotami, hmyzem a nemocemi, které se v tomto období množí. Pokud se chystáte pěstovat růže nebo jste již zkušeným zahrádkářem, zde je plnohodnotný průvodce, jak na jaře účinně ochránit vaše růže a zajistit jim zdravý a kvetoucí růst.


Co je to digitální móda a proč je trendy?

Většina lidí dnes zná pojem rozšířená realita ve specifických souvislostech. Například spousta hráčů zná interaktivní zážitky, které kombinují reálný svět a obsah vytvořený počítačem. V kontextu módy se však rozšířená realita teprve začíná prosazovat. Má však řadu aplikací, které mají potenciál narušit toto odvětví. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více o digitální módě.


Slovníček kybermládeže: Odborník přehledně vysvětluje, co je fičura, bóňo nebo hápka

Hravý, inovativní a pro rodiče často nepochopitelný. Přesně takový je slovníček nastupující generace Z. Víte například, co znamenají slova hápka, fičura nebo bóňo? Pokud ne, etický hacker Pavel Matějíček vás uvede do obrazu.


Pája (27): Ke kamarádce se manžel choval jako ke služce. Daly jsme mu to sežrat i s úroky

Pájina kamarádka Anežka je tak zamilovaná do svého manžela, že mu obětovala vysokou školu i zájmy. Žila jenom pro něj. Když se ukázalo, že ji ponižuje, holky vymyslely plán, jak se mu pomstít.


Ultramódní outfit zpěvačky Terezy Maškové: Trendy široké džíny zkombinovala s oversize džískou

Zpěvačka Tereza Mašková (28) propadla trendu denimu od hlavy k patě. A právem. Kombinace džínové bundy a širokých kalhot patří k nejstylovějším setům jara a tím letošním to určitě nekončí.


Nejhorší skvrny a jak je odstranit

Zbavit se odolné skvrny může být velmi obtížné, zejména pokud nemáte po ruce vhodné čisticí prostředky. A čím déle necháte na oblečení něco jako krev, rajčatovou omáčku nebo čokoládu, tím větší noční můrou je snaha o její odstranění. Naštěstí je k dispozici řada zkratek využívajících běžné, každodenní produkty, které dokáží vymazat i ty nejnevzhlednější a nejodolnější skvrny a fleky. Co jsou však tyto chytré čisticí prostředky zač a jak se používají? Projděte si tento seznam nejhorších skvrn a zjistěte, jak je nejlépe ošetřit.


Pro udržení krásy a bohatého květu vrby je po odkvětu nutná péče: opatrní buďte na větve sahající až na zem

Pokud hledáme vhodnou dřevinu, která by se hodila k pergole, na roh terasy či jako vítací strom k brance, právě převislá vrba jíva je tou správnou volbou. Nejen, že patří mezi první posly jara, ale díky svému převislému tvaru je velmi krásným, dekorativním prvkem, který rozhodně patří do každé zahrady. Výhodou je, že ji lze pěstovat také v nádobě na balkoně či terase. Teď na jaře ale vyžaduje jíva naši pozornost a péči, jen tak totiž bude zdravá...


Co na lásku na první pohled říká věda?

Přitažlivost, poblouznění a láska. Tři odlišné pojmy, fáze, které mívají striktně určené pořadí. Jde ty počáteční dvě přeskočit a přejít hned k lásce? A co na toto věčně diskutované téma říká věda?