Trending:


Nerudová zaútočila na Turka kvůli starožitnému svícnu


Nejlepší sukně letošního léta? Dojde na kůži, satén i vrstvení

Sukně letošní letní sezóny nabývají nejrůznějších podob. Zrcadlí aktuální trendy, odívají se do těch nejzajímavějších materiálů. Potěší vás satén, kůže nebo snad vrstvení? Vyberte si!


Farmářská krkovička v cibuli a pivu: Masíčko je šťavnaté a úplně se rozpadá díky marinování, chuť dodá směs koření

Maso, pivo a koření dává tušit skvělý výsledek. Přichystejte si farmářskou krkovičku v cibuli a pivu. Když necháte maso dobře proležet, hezky načerpá chutě a bude vynikající.


Jak se správně servírují špagety? Možná jste doteď dělali chybu

Italové mají své způsoby, jak špagety správně servírovat a jíst. Pochopení italských zvyků může zlepšit prožitek z jídla. Kterým chybám by se měl každý milovník těstovin vyhnout?


Jarní Apetit piknik v Grébovce: Připravte se na nezapomenutelný kulinářský zážitek

Jarní Apetit piknik se blíží! Zapište si datum 15. června a přijďte do parku Grébovka na oblíbenou gastroakci. Čekají vás kulinářští mistři z pop-up restaurací a oblíbení kuchaři, kteří vám připraví jedinečné jídlo pod širým nebem. Kromě oslav dvacátých narozenin časopisu Apetit se můžete těšit na hvězdy ze soutěže MasterChef Česko: influencerku Chili, kuchařské hvězdy Pavla Berkyho nebo vítěze Romana Stašu, moderátora a porotce Jana Punčocháře,...


Houby rostou: Abyste se i vy vrátili domů s úlovkem, koukněte nejprve na mapu předpovědi jejich růstu

Ačkoli se na houby vydáváme nejčastěji v období od července do září, na sociálních sítí se to už teď jen hemží příspěvky, v nichž se lidé chlubí svými nejnovějšími úlovky hub. Mohou za to pravděpodobně vydatné deště a teploty přes dvacet stupňů. Abyste se ale z lesa nevrátili zklamaní, podívejte se nejprve na mapu pravděpodobnosti růstu hub, kterou vytvořil Český hydrometeorologický úřad ve spolupráci s odborníky z České mykologické společnosti.


Jak udělat česnekový dresink? Podle jednoduchého receptu ho zvládnete za pár minut

Česnekový dresink vykouzlíte během chvilky a dochutíte jím řadu jídel. Je vhodný ke grilovanému masu, ke grilované nebo čerstvé zelenině, k zeleninovému salátu nebo například jako náplň do tortill.


Nejlepší světová kuchyně podle vašeho hvězdného znamení

Pokud jde o výběr jídla, mnozí z nás vědí, která kuchyně je jejich oblíbená. Ať už dáváte přednost kořeněným asijským jídlům plným chutí, nebo svěží a pestré kuchyni Středomoří, pro každého se něco najde. Astrologové vám však řeknou, že to, jakou kuchyni si nejspíše oblíbíte, je ve skutečnosti do značné míry dáno datem a časem vašeho narození. Zaujalo vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Kdy bude princezna Kate znovu stoprocentní? Bod zlomu v léčbě má být za ní!

Britové od konce března drží palce a doufají v uzdravení princezny Kate, které letos byl - stejně jako králi Karlovi III. - diagnostikován blíže nespecifikovaný typ rakoviny. Léčba zatím neustále probíhá, takže manželka následníka trůnu se zatím nevrátila do práce. Kdy se tak stane?


Výhody a nevýhody života v zahraničí

Život v zahraničí je velmi romantizován, ale usadit se na novém místě, najít si přátele, naučit se jazyk, nastoupit do nové práce a vše ostatní může být opravdu náročné. Na druhou stranu to může být bezpochyby jedna z nejpřínosnějších činností, kterou člověk může udělat. Lidé objevují nová přátelství, potkávají životní lásku, nacházejí svou vášeň a mnoho dalšího. Nabízí se otázka: je lepší zůstat, nebo odejít? Na to samozřejmě nelze odpovědět, protože je to pro každého člověka osobní. Někdo může mít všechno, co potřebuje, tam, kde se narodil a to mu přejme. Jiní takové štěstí mít nemusí. Určitě však existují výhody a nevýhody života v zahraničí, na kterých se lidé shodnou. Chcete-li si je prohlédnout, klikněte na tuto galerii.


Vaše digitální osobnost: Jak si vytvořit působivý osobní web?

V dnešní neustále se měnící digitální době je osobní webová stránka pro mnohé nutností. Ať už jste na volné noze, podnikatel nebo běžný uchazeč o zaměstnání, webové stránky mohou výrazně zvýšit vaše šance na to, aby si vás někdo všiml. Slouží jako určitý druh digitální vizitky a pomáhá vám vyniknout na přeplněném pracovním trhu. Osobní web může sloužit k mnoha účelům a jeho vytvoření je často jednodušší, než se zdá. V tomto průvodci vás seznámíme s tím, jak si vytvořit osobní webové stránky a na jaké aspekty je třeba si dát pozor. Najdete tu vše - jak zjistit svou cílovou skupinu i to, jak své stránky aktualizovat. Chcete se dozvědět více o tvorbě vlastních webových stránek? Tak klikněte na článek a čtěte dál!


Vilma (43): Když jsem si zlomila nohu, ukázal se přítelův skutečný charakter. Po sundání sádry dostal kopačky

Vilma si komplikovaně zlomila nohu. Očekávala, že se o ni partner postará. Bohužel se tak nestalo.


Kam v Praze vyrazit na Noc kostelů: Vůbec poprvé otevře brány Sněmovní kaple a neznámý Vyšehrad

Noc kostelů se u nás koná od roku 2009 a každý ročník se těší hojné návštěvnosti. V letošním roce se jako vždy otevře nejvíce kostelů a modliteben v Praze, kde budou mít návštěvníci příležitost prohlédnout si místa, o kterých mnohdy nevědí ani samotní Pražané, jak informuje oficiální web Noci kostelů.


Jahodoví bubáci: Video napoví jak udělat vtipné jahůdky k ozdobení dortu i poháru

Sezóna jahod je v plném proudu, použít je můžeme do velké spousty sladkých receptů, chutnají skvěle ve spojení se zakysanou smetanou či šlehačkou. Jahody jsou dokonalé už jen díky tomu, že dokáží krásně ozdobit každý dezert.


Šokující věci, které lidé našli v jídle

Když lidé chodí do restaurací nebo supermarketů, očekávají, že dostanou přesně a pouze to, za co zaplatili: normální, poživatelné jídlo. Ale bohužel se tak vždy nestane. Rozhodně žijeme v podivné době a zdá se, že musíme být připraveni na to, že v balených sendvičích najdeme kapku něčí krve nebo v nádobách se salátem ještěrky. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaké další strašlivě nechutné věci lidé našli ve svém jídle.


Víte nebo nevíte? Aneb 12 užitečných rad pro správné želírování

Domácí džem nebo marmeládu nemohou nahradit ani ty nejdražší výrobky, které se dají koupit v obchodech. Připravit tuto lahůdku ve vlastní kuchyni a z vlastního ovoce je poměrně jednoduché, a pokud se naučíte pár vychytávek, vaše marmelády a džemy budou v rodině pověstnou, vyhlášenou a vyhledávanou specialitou.


Seznamte se s malým umělcem ve věku 2 let, který prodává svá díla za až 7 000 USD

Malý německý umělec jménem Laurent Schwarz, který je teprve 2 roky starý, si získává úspěch svými barevnými a abstraktními malbami, které se prodávají za až 7 000 USD! The post Seznamte se s malým umělcem ve věku 2 let, který prodává svá díla za až 7 000 USD appeared first on Instafamosos.


Denní horoskop na úterý 4. 6. 2024: Blížence ovládne skvělá nálada, Váhy se musí připravit na komplikace

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 4. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Co to je somatická terapie?

Somatická terapie, známá také jako somatická prožitková terapie, je forma terapie, jejímž cílem je léčit trauma a další poruchy související se stresem a duševní a emoční problémy. Této praxi, která je známá již od počátku 20. století, se v poslední době věnuje stále větší pozornost. Tento nárůst zájmu je částečně způsoben vlivem sociálních médií a rostoucí zvědavostí ohledně alternativních přístupů k psychoterapii. Co tedy somatická terapie obnáší? A co by měl člověk zvážit, než se zúčastní terapeutického sezení? Klikněte do galerie a zjistěte, co všechno je třeba vědět o této formě terapie zaměřené na tělo.


Astrologická předpověď na červen 2024: vše, co potřebujete vědět

Ve vesmíru je další rušný měsíc, ale v červnu se vše odlehčuje. Koncem měsíce se nacházíte v polovině roku 2024, což je přirozený čas na přehodnocení toho, jak daleko jste se dostali se svými cíli. Využití energií tranzitů vám může pomoci, aby věci fungovaly o něco snadněji ve váš prospěch. Jak? Tím, že budete věnovat pozornost pohybům planet, si uvědomíte, jak využít jejich podpůrné vibrace. V červnu tomu není jinak! Jste připraveni? Klikněte na galerii a zjistěte vše, co potřebujete vědět o astrologické předpovědi na červen 2024.


Peklo v oblíbené dovolenkové destinaci Čechů. Španělsko zamořili švábi, ekologové bijí na poplach

V oblíbené dovolenkové lokalitě ve Španělsku se rozmnožili švábi. Podle deníku Daily Mail za to mohou klimatické změny a teplo, které tomuto hmyzu prospívá. V ohrožení jsou tak podniky především z oboru gastronomie, které musí přijmout naléhavá opatření.


Jahodové knedlíky: Uvařte si sladký symbol léta i bezstarostného dětství 3x jinak

Jemné vláčné knedlíky skrývající jeden z nejsladších a nejchutnějších druhů ovoce jednoznačně symbolizují příchod léta. Jahodové knedlíky přijdou k každému, kdo rád zavzpomíná na letní obědy u babičky. Využijte jahodové sezony, vyberte si to pravé knedlíkové těsto a pusťte se do tvoření těch nejsladších vzpomínek.


Rychlé tvarohové knedlíky: Na jemné lehoučké těsto stačí jen tři ingredience a ovoce, knedlíky jsou hotové za pár minut

Pro to, abychom si mohli pochutnat na výborných knedlících, je důležité těsto. Přichystejte si rychlé tvarohové knedlíky s ovocem. Použijte dětskou krupičku a doplňte je o sezónní ovoce.


5 tipů, jak uchovat kopr na zimu: Nať skvěle ochutí tradiční polévky i omáčky

Kopr je cenný pro mladou aromatickou nať, kterou používáme především do polévek a omáček. Jemně nakrájená nať je nejchutnější čerstvě sklizená, ale přebytek snadno uchováme po celou zimu, až do příští sklizně.


Lišejníky na ovocných stromech pomáhají i škodí. Argumenty, proč je (ne)odstranit

Známe o nich většinou jen to, že obrůstají kmeny a větve stromů hlavně ze severní strany, jsou velmi odolné, nebo že v severských zemích poskytují některým zvířatům obživu. Pak jsou tu ale i fakta, která bychom si o lišejníku měli přečíst coby pěstitelé ovocných stromů a keřů.


Co symbolizuje barva vašich předních dveří?

Výběr barvy předních dveří jde nad rámec estetiky, často odráží osobnost obyvatel a styl domu. O post Co symbolizuje barva vašich předních dveří? apareceu primeiro em DecorStyle.


Pro milovnice outdooru: Kam letos v Česku vyrazit s rodinou na aktivní dovolenou?

Česká republika nabízí nespočet míst, kde můžete zažít pravé dobrodružství a spojit se s přírodou. Ať už jste nadšená turistka, cyklistka, horolezkyně nebo milovnice vodních sportů, najdete zde mnoho příležitostí k objevování krás naší krajiny. Přinášíme vám přehled nejlepších destinací pro outdoorové aktivity, které stojí za návštěvu.


Horoskopy lásky od 4. června 2024: Lvi se zamilují, Býky čeká zlepšení vztahu

Kdo se může těšit, že potká spřízněnou duši, komu se bude v lásce dařit a kdo si bude muset dávat pozor na jazyk? To prozradí horoskopy podle výkladu tarotových karet.


Vítejte na návštěvě u Míši Kuklové: Domeček jako z pohádky sama štukovala a vyzdobila ho svými obrazy

Herečka Míša Kuklová, v očích a myslích nás všech stále pohádková princezna Jasněnka, přivítala magazín Lifee.cz ve svém domku, na kterém spoustu práce zastala sama. Domeček je to jako z pohádky a Míša, i když už jí dávno není dvacet, pořád vypadá tak trochu jako princezna. Během svého života se mnohokrát stěhovala, bydlela jak v centru Prahy, tak v jejích okrajových čtvrtích – až zakotvila ve svém vlastním království.


Rebarborový koláč podle Mirky van Gils Slavíkové

Tato nakyslá zelenina (ano, rebarbora je zelenina!) má právě svoji sezonu. Její sběr je ideální od počátku května do konce června, proto pro vás máme další recept, kde si ji budete moci vychutnat.


Chyby při přípravě třešňové marmelády: Řídká konzistence i zapomenuté pecky

Čas marmelád je v plném proudu. Té jahodové už máme dostatek, tak se s radostí vrháme na třešňovou, než nám ptáci ozobou všechnu úrodu. Poradíme vám, jak snadno docílit správně uvařené marmelády z třešní.


Podle zvěrokruhu: Tito muži se rychle zamilují. Po rozchodu si okamžitě najdou novou lásku

Astrologie nám může odhalit mnoho zajímavého o našich osobnostech a o tom, jak se chováme v různých situacích. Některá znamení zvěrokruhu mají tendenci se rychle zamilovat a snadno navázat nový vztah, i když je ten předchozí čerstvě ukončený. Která znamení mezi ně patří? Podívejme se na tři mužská znamení zvěrokruhu, která se po rozchodu velmi rychle vzpamatují a znovu otevřou své srdce lásce, i když po té předchozí ještě nevychladla postel.


5 kombinací časově neomezených barev podle designérů

Vytvoření časově neomezené barevné palety pro váš domov je zásadní pro zajištění elegantního a sofistikovaného prostředí, které nikdy nevyjde z módy. O post 5 kombinací časově neomezených barev podle designérů apareceu primeiro em DecorStyle.


Čínské zelí aneb Jak sázet, jednotit, pěstovat, zalévat

Máte rádi asijskou kuchyni? Vypěstujte si vlastní čínské zelí, které je nezbytnou ingrediencí v mnoha asijských pokrmech. Není to nic složitého. Poradíme, jak pěstovat ze semínek i sazenic.


Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná

Máte jahody a toužíte po osvěžujícím moučníku? Upečte si jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní, který je dozdoben čirým dortovým želé. Krásný letní dort oceníte v teplejších dnech.


Ultramódní outfit Nely Boudové: Červené midi šaty s rozhalenkou odvážně doladila černými doplňky

Herečka Nela Boudová (56) svým nejnovějším letním outfitem jasně dokazuje, že i mnohdy zatracovaná výrazná kombinace rudé a černé skvěle funguje. Červená je ostatně jednou z barev této sezóny a stojí za to ji proto vyzkoušet v mnoha módních provedeních.


Chci přivézt Red Hot Chili Peppers, říká šéf Rock for People Michal Thomes

Kapely The Prodigy, The Offspring, zpěvačka Avril Lavigne a mnohé další hvězdy hudebního nebe budou hosty letošního 29. ročníku festivalu Rock for People. V Hradci Králové, v parku 360, se odehraje od 12. do 15. června. „Nervozita stoupá, ale věříme, že vše dopadne podle našich představ, i když jsou věci, které nemáme pod kontrolou, jako třeba počasí,“ říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes.


Co se starou pneumatikou: Správně ji zlikvidujte, nebo z ní vytvořte hezkou dekoraci

Všechno jednou končí, a to i životnost pneumatik, které společně s vámi podnikaly cesty do práce i za dobrodružstvím. Jak se s nimi ale správně rozloučit, když už vám dál nemohou sloužit? Můžete je ekologicky zlikvidovat, nebo použít k vytvoření něčeho hezkého.


Letním trendům 2024 vévodí tyto netradiční boty. Zamilujete si je?

Určitě jste zaznamenala jeden z největších módních trendů roku 2024, kterým jsou síťované, respektive tkané baleríny. Tyto boty jsou napůl průhledné, elegantní, ale zároveň drzé. Právě proto, že vyvolávají poměrně smíšené reakce, je pro mnohé těžké určit, zda se jedná o trendy styl, nebo naprostý módní přešlap. Co vy a síťované baleríny? Dáte jim letos šanci, nebo je úplně zavrhnete?


Pětice pikantních jídel, kvůli kterým propadnete mexické kuchyni

Fazole, kukuřice, chilli papričky – přísady typické pro mexickou kuchyni najdete v tamních hrncích a talířích v bezpočtu možných obměn. Pojďme společně ochutnat pestrá mexická jídla, která snadno připravíte i v české kuchyni. Žádné dlouhé vaření vás nečeká!


Pět chyb při pěstování krásných petúnií. Nedělejte je, jinak vám radost dělat nebudou: pozor si dejte na jednu důležitou věc

Petúnie stále patří mezi Top 5 nejoblíbenějších balkonových rostlin. Je to dáno nejen nepřebernou škálou barev květů, ale také tím, jak jsou nenáročné a odolné vůči suchu. Dají se dobře kombinovat s jinými druhy a můžeme si je také dobře namnožit pomocí semínek. Je tady ale pár věcí, které si mnohdy ani neuvědomíme, které nám ani petúnie neodpustí a jakmile nedodržíme základní péči, radost nám dělat nebudou. Čeho se tedy musíte u petúnií...


Droždí jako hnojivo můžete použít na růže, rajčata i okurky

Droždí můžete použít nejenom v kuchyni. Vyrobit si můžete i účinné hnojivo, a to i z kvasnic, které už jsou prošlé. Kromě toho, že kvasnice dodají rostlinám potřebné živiny, pomohou jim též proti plísňovým chorobám. Droždí je zdrojem vitamínu B (stimuluje rostliny růstu), draslíku, hořčíku a fosforu (přispívají ke zdravému vývoji). Kvasinky jsou houby, které rostlinám neškodí – naopak, bojují proti konkurenčním houbám. Na jaké rostliny je můžete...


Co by se stalo, kdybychom neměli Měsíc?

Měsíc je jednou z věcí, které považujeme za samozřejmost. Vždycky tu byl a pravděpodobně tu bude ještě miliony let. Jsme tak zvyklí dívat se na noční oblohu a vidět družici Země, že je těžké představit si naši planetu bez ní. Jak by ale náš svět vypadal, kdyby neexistoval Měsíc? Klikněte a zjistěte to.


Nejlepší a nejhorší lidské potraviny, kterými můžete krmit svého psa

Naši domácí mazlíčci jsou součástí rodiny, což znamená, že je čas od času chceme rozmazlovat. Je běžné, že psům dáváme jako pamlsek kousek jídla z našeho talíře nebo třeba i kousek, který spadl na zem. Chceme se však ujistit, že potraviny, které jim dopřáváme, nezpůsobí více škody než užitku. Některé lidské potraviny jsou pro psy ve skutečnosti neuvěřitelně zdravé a mohou být zařazeny do běžné stravy vašeho psa. Jiné jsou však extrémně nebezpečné - a není to jen čokoláda, na kterou je třeba dávat pozor. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, které lidské potraviny jsou zdravé a které jsou pro vašeho psa nebezpečné.


Záměrné odreagování: vytvoření dokonalé večerní rutiny plné pozornosti

Byl váš den extrémně hektický? Možná jste měli schůzky za sebou, pochůzky, které jste museli vyřídit, nebo překážky, které jste museli překonat zleva i zprava. Když však konečně přijde konec dne, je nezbytné mít na paměti večerní rutinu. Tato rutina vám pomůže uvolnit se a zklidnit tělo a připravit se na klidný spánek. Bez toho, abyste si nejprve dopřáli čas na odpočinek, je pravděpodobné, že nebudete schopni usnout, a pokud ano, nebude to pro vás takové omlazení, jaké byste mohli mít, kdybyste dodržovali svou denní rutinu. S ohledem na to vám v tomto průvodci představíme různé způsoby, jak si můžete připravit dokonalý vědomý večer, který bude nejlépe vyhovovat vám a vašemu rozvrhu. Zajímá vás více informací o dokonalé večerní rutině? Klikněte na tuto galerii.


Módní policie z tiskovky Muže roku: Heidi Janků ukázala štíhlé nožky v minišatech a Hana Mašlíková v krajkách podprsenku

Tisková konference letošního ročníku soutěže Muž roku přilákala velké množství známých žen, které letos zasednou v porotě. Zpěvačka Heidi Janků (61) předvedla své dokonale štíhlé nožky v červených minišatech, modelka Hanka Mašlíková (42) zase ukázala spodní prádlo v průhledném krajkovaném topu. Trend letošního jara, široké barevné kalhoty, oblékla Pamela z Účastníků zájezdu, modelka Jitka Kocurová (45). Jak jim to slušelo?


Přeměna stoletého bytu: Kombinace historie a moderního komfortu každému vyrazí dech

K rozsáhlé rekonstrukci bytu v domě postaveném na přelomu minulého století, bylo potřeba přistupovat citlivě. Díky pečlivému výběru nábytku i barev se podařilo zachovat dobovou atmosféru, a přesto vytvořit moderní interiér.


Přichází červnové novoluní ve znamení Blíženců: Pozitivní jízda nabídne příležitost začít znovu a lépe

Již ve čtvrtek 6. června nás čeká první letní novoluní, které proběhne ve znamení vzdušných Blíženců. Jejich doménou je komunikace, propojování a logické myšlení. Vesmírné energie této lunace tedy posílí právě tuto oblast našeho života a nabídnou nové začátky, které s ní souvisí. Zároveň může dojít k vyřešení určitých komunikačních bloků. Na co dalšího se v tento den připravit a co přinese novoluní právě vašemu znamení? Nahlédněte to naší...


15 receptů na jahodové moučníky: Vyzkoušejte s námi všechny a vyberte ten nejlepší

Ač to na chuti není znát, obsahují jahody podobné množství vitamínu C jako citrusové plody. Souplodí nažek na šťavnatém zdužnatělém květním lůžku je jedním z prvních druhů ovoce, které si po dlouhé zimě můžeme dopřát.


Gurmánský horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která jsou největší gurmáni

Někteří lidé jedí proto, aby žili, jiní zase žijí proto, aby jedli. Svůj podíl na tom, do které kategorie se řadíte, má také to, v jakém znamení zvěrokruhu jste se narodili. U příležitosti 13. Apetit pikniku jsme pro vás vybrali tři znamení, která nejraději debužírují.