Lifestyle

Trending:


Zahrádka, jak ji naše prababičky milovaly: Na okně muškáty, v zahradě šeřík, růže, kopretiny i libeček

Není to tak dávno, co se naše zahrady inspirovaly tu půvabem anglických zahrad, tu francouzským šarmem či mnohem vzdálenějšími kouty světa, které sice bývají vyhlášené krásou zahrad, ale do našich podmínek se tak snadno tamní zkušenosti přenášet nedají. Proto se nezřídka vracíme k, na první pohled mnohem skromnějším, zahrádkám našich prababiček, které nám však dopřávají o mnoho více pěstitelských úspěchů. Co by na takové tradiční, české...


Největší chyby, které vegetariáni dělají

Otázky ekologie a morálky stranou - vegetariánství může být stejně zdravé, jako jíst maso, pokud si člověk zjistí vše podstatné a přistupuje k tomu rozumně. Nicméně v mnoha případech dochází k tomu, že se vegetariáni (i ostatní lidé) nestravují pestře, nemají dostatek informací a neumí si poskládat jídelníček tak, aby obsahoval všechny výživné a chutné potraviny. Takže pokud se chcete stát veganem či vegetariánem, možná by nebylo na škodu zjistit si nejčastější chyby, ke kterým při tomto druhu stravování dochází. Možná, že se tu něco zajímavého přiučí i dlouholetí vegetariáni! Pokud chcete vědět více, klikněte na článek.


Co můžeme vyčíst z runových kamenů?

Jedinečná umělecká forma, kterou je runový kámen, vznikla ve 4. století n. l. v Norsku a Švédsku a později v Dánsku. První runové kameny se umisťovaly vedle hrobů jako památníky se jmény zesnulých. Na vrcholu vikinské éry, od 8. století, však byly na tyto vyvýšené žulové značky vytesány podrobnější informace o těch, kteří žili a zemřeli, o jejich úspěších a o tom, kudy cestovali. Časem se po celém regionu objevily tisíce runových kamenů zdobených runovou abecedou. Dnes jsou runové kameny nejstaršími existujícími originálními písemnými památkami ve Skandinávii a představují fascinující záznam staroseverské kultury a tradice. Co to ale přesně je runová abeceda a kde můžete obdivovat jedny z nejkrásnějších příkladů runových kamenů? Klikněte a zjistěte, co je napsáno na kameni.


Tajemný život netopýrů

Netopýři se vyskytují po celém světě a patří mezi naše největší spojence ve světě zvířat. Bez netopýrů by například na světě bylo mnohem méně banánů a mnohem více komářích štípanců! Je opravdu škoda, že se netopýři jako odborníci na opylování a jako milovníci hmyzu stále setkávají s takovým opovržením. Jejich spojování s nočními hrůzami, které začalo před staletími příběhy o upírech a čarodějnictví, zničilo pověst těchto krásných, pracovitých a obecně neškodných tvorů. Stejně jako u všeho platí, že čím více něčemu rozumíte, tím méně se toho bojíte, takže zde je několik faktů o netopýrech, které vám na ně dost možná změní pohled. Přečtěte si něco o našich létajících nočních kamarádech!


3 způsoby, jak zvednout u dětí emocionální inteligenci

Komunikace je základ nejenom vztahů, ale i spokojeného života. Když něco chceme, je potřeba to umět vyjádřit slovy. A s tím mají zejména malé děti často problém. Existuje ale několik způsobů, které jim mohou pomoci s porozuměním jejich pocitů a i s jejich sdílením.


Křehké těsto snadno a rychle: Vyzkoušejte naši vychytávku

Také vás při přípravě klasického křehkého těsta nebaví proces, kdy je nutné kostičky tuhého másla rychle zpracovat s moukou a ostatními surovinami do koule a dát odpočinout? Poradíme, jak proces urychlit.


Nakládaná červená cibule jako „třešinka“ na burgeru. Její nepřekonatelná chuť nakopne každý sendvič, wrap či tortillu

Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její štiplavost, na druhou stranu se získá novou chuť a zářivou barvu. Jak se cibule nakládá? Velmi jednoduše!


Teorie 5 elementů: Zjistěte, který je váš nejdůležitější a jak ho posílit. Můžete si vylepšit mimo jiné i vztahy

Teorie a systém pěti elementů, nebo také pěti prvků, může být pro vylepšení života každého z nás velkým přínosem. Náš článek je ochutnávkou s jejími základy. Soustředíme se na osobnostní rysy podle konstitučních elementů, přednosti a slabiny. Dozvíte se, jací jsou obecně lidé, jimž dominuje oheň, země, kov, voda či dřevo ve vztazích a jak je možné s tím pracovat, aby byly všechny vaše mezilidské vztahy co nejharmoničtější.


5 pravidel designu, které japonské obývací pokoje vždy dodržují

Japonské obývací pokoje mají jedinečnou estetiku, která odráží harmonii, jednoduchost a klid japonské kultury. O post 5 pravidel designu, které japonské obývací pokoje vždy dodržují apareceu primeiro em DecorStyle.


Lela Vémola si odskočila od sporáku: Předvedla slušivou eleganci i kabelku za desetitisíce

Lela Ceterová, provdaná Vémola, se po návratu z Thajska objevila ve společnosti. Krásně opálená blondýnka vsadila na eleganci, která jí velmi sluší. Manželka slavného bijce Karlose Vémoly (38) změnila nejen svůj šatník, ale v poslední době vsází i na přirozenější vzhled. Za tuto proměnu jí fanoušci na sociálních sítích tleskají.


Rady jak efektivně řešit konflikty (podle vašeho znamení horoskopu)

I když bychom rádi žili neustále v míru a pohodě, konflikty jsou zkrátka součástí života. Můžeme k někomu cítit lásku a obdiv, ale to neznamená, že s ním budeme vždy souhlasit. A pokud jde o řešení konfliktů, každé znamení zvěrokruhu má trochu jiný přístup. No a pochopení toho, jak k problémům přistupujete vy a vaše okolí, může být klíčové ke zvládání sporů. Zajímá vás víc? Klikněte na článek a čtěte.


Upečte si koláč s rebarborou. Právě roste, skoro nic nestojí a její svěží kyselost je nenapodobitelná

Známe ji jako rebarboru i jako reveň a v sezóně patří mezi oblíbené náplně buchet, koláčů a moučníků . Dokonalý duet tvoří například spolu s jahodami, receptů však u nás najdete daleko víc. Šťavnatý kyselý řapík rebarbory přitom skrývá vedle zajímavé chuti i spoustu vitaminů a tělu prospěšných látek.


Které jsou nejlepší barvy ručníků pro šedou koupelnu v roce 2024

Se šedou koupelnou se stává oblíbenou volbou pro ty, kteří hledají moderní a sofistikovanou barevnou paletu, výběr správných ručníků hraje klíčovou roli při vytváření přívětivého a elegantního prostoru. O post Které jsou nejlepší barvy ručníků pro šedou koupelnu v roce 2024 apareceu primeiro em DecorStyle.


Hmyzí hotel patří do každé moderní zahrady. Jak udělat domek pro užitečný hmyz

Domky pro hmyz, tzv. hmyzí hotely, se v poslední době staly součástí veřejných parků i soukromých zahrad. Že ho na své zahradě ještě nemáte? Pokusíme se vás přesvědčit, proč uděláte nejlépe, když si podobný domek nebo jen malou budku pořídíte. Anebo nejlépe – sami vyrobíte.


Rychlé a snadné avokádové svačiny pro zaneprázdněné lidi

Avokádo je neuvěřitelně flexibilní potravina a jeho krémová textura okamžitě pozvedne jakýkoli pokrm, takže je ideální zdravou ingrediencí pro zařazení do svačin. Klikněte sem a získejte inspiraci pro avokádo!


Zapomenutý hrdina interiéru: Komoda a její role v domácnosti

V průběhu našeho každodenního života často přehlížíme některé z nejvíce praktických a multifunkčních kusů nábytku, jako je například komoda. Tato skromná, avšak nezbytná součást našich domovů nese na svých bedrech mnohem víc, než bychom si kdy mohli představit. Podívejme se blíže na to, jaká je vlastně role komody v našem každodenním životě a proč si zaslouží větší uznání.


Trendy saténová sukně 6x jinak: Stylistka představuje outfity pro ženy všech velikostí

V dalším díle Lifee.cz pořadu 3 minuty stylu se podíváme na to, jak a s čím oblékat saténové sukně. Must have na jaro/léto 2024 se hodí na všechny příležitosti a stylistka Nikola Marková vás ve videu naučí, jak tuto sukni stylově zařadit do outfitu.


Ať nostalgie a romantika v zahradě jen kvete. Naše fotogalerie vás inspiruje

Toužíte-li po zahradě, která je plná romantických zákoutí, které mají nostalgickou atmosféru, pak si prohlédněte naší velkou galerii. Najdete v ní spoustu inspirace.


Znamení, která se snadno rozzlobí: Vztekat se umí Berani i Štíři

Každý z nás je úplně jiný. Zatímco někdo na sobě nechá dříví štípat, jinému stačí jen málo a vylítne jako čertík z krabičky. Je jasné, že do toho hodně mluví i znamení, ve kterém se daný člověk narodil. Tady jsou čtyři znamení, se kterými není radno se dostat do křížku.


Proč musíte mít denimovou košili a způsoby, jak ji nejlépe nastylujete

V žebříčku denimových oděvů je až daleko za džínami nebo jeans bundou, ale její popularita zaostává neprávem. Právě džínová košile dokáže každý oufit povznést přesně na tu úroveň, aby donutila kolemjdoucí se za vámi ohlédnout. Je sama o sobě výrazným kouskem, přitom snese kombinaci téměř s čímkoli. Umí působit elegantně, sportovně i romanticky. A má schopnost ubírat roky. Pokud ji v šatníku ještě nemáte, jste si jistí, že ji nepotřebujete?


Sasanka rozkošná okouzlí květy a na jaře oživí zahradu i balkon: Tipy, jak si ji vypěstovat

Pokud chcete zkrášlit a oživit zahradu na jaře, tak to vám splní sasanka rozkošná. Jak už sám název mnohé napoví. Jedná se o půvabnou jarní trvalku, která okouzlí zahradu svými barevnými květy. Jak na její úspěšné pěstování?


Vzácný pohled do každodenního života astronautů ve vesmíru

Zajímalo vás někdy, jaké to je žít ve vesmíru? Život na palubě vesmírné lodi je sice neuvěřitelný, ale ve skutečnosti dost rušný. Kromě zvýšeného úsilí, které musí astronauti vynaložit, aby zvládli i ty nejmenší úkoly, jako je čištění zubů, mají na starosti i větší a nebezpečnější úkoly, jako je údržba a opravy lodi. Když však mají volný čas, je život astronautů ve vesmíru docela podobný tomu našemu na Zemi - s tou výsadou, že mají neustále výhled na galaxii, ze kterého jim padá čelist. Klikněte na tuto galerii a nahlédněte do každodenního života astronautů žijících ve vesmíru.


Jehněčí maso je křehké a šťavnaté. Jak ho správně okořenit, aby vynikla jeho chuť?

Jehněčí maso máme tradičně spojené s jarním obdobím, ale není vůbec na škodu si toto dobrotu dopřát kdykoliv během celého roku. Maso je jemné, křehké a šťavnaté a velmi dobře se doplňuje s kořením a bylinkami.


Denní horoskop na čtvrtek 18. 4. 2024: Ryby vyloží karty na stůl, Blížence čeká problém

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 18. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Varovná znamení, na která si dát pozor před pronájmem nemovitosti

Hledáte místo k pronájmu? Třeba byt nebo dům? Než řeknete ano nebo něco podepíšete, určitě věnujte pozornost dokumentům a vždy si potenciální nemovitost prohlédněte. A nezapomeňte, že nájemní a majetkové právo se v jednotlivých regionech a zemích liší, takže v případě pochybností se vždy poraďte s právníkem. Prohlédněte si galerii a podívejte se na některé zásady, co dělat a nedělat při pronájmu domu nebo bytu.


Pražský byt vzpomíná na krásy Itálie a motiv měsíce pomáhá navodit harmonickou atmosféru

Byt na Kampě autoři projektu z ateliéru A1architects navrhli plný unikátních detailů, které vznikaly na míru. Hlavním motivem se stal panoramatický výhled a onyx, který majitelům připomíná milovanou Itálii.


Meghan si rve vlasy: Harry podle ní dělá hroznou chybu a udělá ze sebe šaška

Meghan Markle (42) se s královskou rodinou jen tak neusmíří. A rozhodně nemá v plánu se do země svého manžela vracet. Podle Expressu se navíc obává, že když princ Harry odjede do Británie, aby se setkal se svou rozkmotřenou rodinou, budou si z „něj dělat legraci a považovat ho za blázna“.


KVÍZ: Zjistěte, jak dobře znáte česká přísloví. Jejich význam by měl znát každý

Paremiologie je věda, která se zabývá příslovími a my se na ně v tomto kvízu podíváme také. Jistě jste se už s nějakými ve svém životě setkali, sami jsme je říkali, nebo jste je slyšeli někoho říkat vám. Díky nim jsou nám odmalička vštěpovány postupem času nasbírané zkušenosti a morální zásady. Pojďme se podívat, jestli znáte všechny, které jsme vybrali do našeho kvízu.


Denní horoskop na 18. dubna 2024: Raky neopustí dobrá nálada, Panny se mohou spolehnout jedině na svůj úsudek

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 18. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Tenkrát se královská rodina tajně vytratila, aby dělala normální věci

Královský život je trochu jako pobyt ve velmi přepychovém a luxusním vězení. Platí zde přísné rozvrhy, přísné předpisy týkající se oblékání, přísné normy chování a neustálý dohled. Není divu, že se občas chtějí utrhnout ze řetězu a odvázat se nebo si jen tak zajít do supermarketu bez ozbrojeného doprovodu. Králové, královny, princové a princezny se odvádějí inkognito ven už od středověku a současná královská rodina to dělá dodnes! Klikněte do galerie a zjistěte, jak a proč se tito vznešení vězni vytratili.


Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest

Pažitka patří k oblíbeným jarním bylinám a má i spoustu možností využití. Pokud vám již raší na zahrádce nebo v truhlíku či květináči a vy přemýšlíte, kam ji použít, zkuste třeba klasickou pažitkovou omáčku. Báječně chutná s hovězím masem a knedlíkem, ale i s bramborem a vajíčkem.


Křivky Kim Kardashian roztrhaly švy během focení pro její plavkovou značku.

Reality hvězda Kim Kardashian oznámila svou novou plavkovou kolekci Skims s řadou provokativních snímků, na kterých nosila oblečení tak malé, že se zdálo, že praskne The post Křivky Kim Kardashian roztrhaly švy během focení pro její plavkovou značku. appeared first on Instafamosos.


Jsme schopni si svépomocí vytvořit malé zahradní jezírko?

Představa zahradního jezírka může být pro mnohé z nás zářným snem. Zvuk šumění vody, skvělé rostliny a možnost sledovat ryby pohybující se v klidné vodě – to všechno může zahradu obohatit a přinést do našich životů klid a harmonii. Ale je možné si takové jezírko vytvořit vlastními silami? Plánování je klíčem Prvním krokem k vytvoření zahradního jezírka je […]


Chřestové hody ve vaší kuchyni! Speciál plný jídel, na kterých si vždy pochutnáte

Na chřestovou sezónu se vždy čeká s velkým nadšením. Milovníky šparglu, jak se mu také lidově říká, proto potěší každý nový recept, díky kterému si tuto specialitku mohou vychutnat. Tak jdeme na to!


Extravagantní móda Adama Pavlovčina: Vybalancovat se dají i kousky, které někdo považuje za šeredné

Zpěvák Adam Pavlovčin (28) vystupující pod jménem ADONX oslňuje hudební svět i svým neotřelým módním stylem. Lifee.cz vyzpovídalo vítěze Česko Slovenské Superstar roku 2021 v ateliéru návrhářky Jany Horejšové, která jej velmi často obléká na společenské události a pro níž půjde i přehlídku v rámci pražského týdne módy.


Ideální bunda na jaro, kterou musíte mít: Nadčasový kousek, který se hodí ke všemu a je jako ulitý do aktuálního počasí

Trenčkoty, denimové bundy či kožené křiváky známe všichni. A rozhodně se právem řadí do nadčasových kousků, které by nám rozhodně neměly chybět ve skříni. Velmi často se ale zapomíná na jeden svršek, který je do aktuálního počasí jako ulitý - tzv. moss bunda. Už jste o ní slyšeli? Je totiž nejvyšší čas si ji pořídit.


Tipy, jak udržet potraviny déle čerstvé

Nikdo nemá rád plýtvání potravinami, ale některé potraviny se kazí rychleji než jiné. Snažíme se, aby potraviny vydržely co nejdéle čerstvé, ale není to jen o tom, že je uložíme do lednice. Věděli jste například, že skladování brambor s jablky zabrání tomu, aby brambory vyklíčily? Úžasné, že? V této galerii najdete mnoho užitečných vychytávek, které vám pomohou udržet potraviny déle čerstvé. Klikněte na ně!


Robbie Williams či Simon Cowell. Slavní muži, kteří se netají estetickými úpravami

Nejenom ženy touží po krásném a mladistvém vzhledu, i muži o sebe chtějí pečovat. Kdo ze slavných pánů přiznal estetické úpravy?


Šéfredaktorka Thea Prokop a... laskavost?!

Šéfredaktorka Thea Prokop ve svém květnovém úvodníku o laskavosti a o tom, jak skrze ni změnit svět.


České chaty snů: Trochu nebezpečná proměna montované chaty na Vysočině

Chata se nachází uprostřed lesa v romantické vísce Vepříkov na Vysočině. Před několika lety ji majitelé vylepšili o malou verandu, vše ostatní je v původním stavu ze 70. let. Architekti Petr Portych, Ondřej Zdvomka a sochař Sebastian Wojnar se tentokrát vrhnou nejen na interiér, ale i blízké okolí chaty. Tuto parádní proměnu Českých chat snů si můžete pustit už teď na platformě prima+. Premiérový díl České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 20....


Nejlepší recepty, které můžete naučit své děti

Vaření je dovednost, kterou ne každý rodič zvládne sám, a proto ji zdědí ještě menší počet dětí. Pro jejich zdraví, bezpečnost, peněženku a sebedůvěru je však nezbytné naučit se vařit! Ale i když nejste v kuchyni nijak extrémně zruční, můžete své děti naučit jednoduchá jídla, která je připraví a nadchnou pro samostatné vaření, včetně důležitých stavebních prvků, jako je naučit se nalévat, odměřovat a míchat, až po složitější dovednosti, jako je práce se sporákem nebo troubou. Je to dárek, který se opravdu hodí. Klikněte a podívejte se na nejlepší pokrmy, které můžete své děti naučit.


Trend léta 2024: Vrací se oblíbené kalhoty Audrey Hepburn a Marilyn Monroe

Ano, jedná se o TY slavné kalhoty, které nosila Audrey Hepburn i Marilyn Monroe. Vrátily se okolo roku 2000 a nyní se dostávají opět na výsluní. Do třetice všeho dobrého se nosí ale zase jinak.


Jak správně oloupat avokádo. Videonávod vám předvede snadný a rychlý postup

Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.


30 úžasných receptů s rajčaty

Rajčata jsou tak univerzální a základní surovinou, že je někdy považujeme za samozřejmost. Jsou však plná chuti a připravují ty nejlahodnější omáčky. Existuje tolik způsobů, jak rajčata využít, a právě teď je skvělý čas začít experimentovat! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 skvělých receptů s rajčaty.


Šikovná kuchařka Emily Blunt: Její rada na dokonale kuřpavé brambory zbořila internet, do boloňské dává mléko

Emily Blunt v pořadu své kamarádky, kuchařky Iny Garten, už dvakrát dokázala, že není jen skvělá herečka, ale také velmi talentovaná kuchařka. Vedle boloňské omáčky s krůtím masem ukázala recept na dokonalé pečené brambory, který se stal záhy virálním.


Prosklené příčky Dorsis i tam, kde je nečekáte

Prosklené příčky a dělící stěny Dorsis Digero představují elegantní a funkční způsob, jak změnit uspořádání prostoru. Vyniknou nejen v moderních novostavbách, ale stále více se prosazují i u rekonstrukcí starých domů nebo bývalých průmyslových objektů. Aniž by ubraly na světlosti, vytvoří nové soukromé zóny a interiéru dodají moderní minimalistický vzhled kombinovaný s přiznanou industriální atmosférou. Strohý, ničím […]


Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený

Chřest patří mezi vyhledávanou jarní zeleninu. Zjistěte, čím se řídit při nákupu a jak vybrat chřest podle barvy. Co je s ním potřeba udělat, než ho dáte na talíř a jak tuto zeleninu můžete připravit k jídlu?


Domácí masky na vlasy proti vypadávání vlasů

Všem nám vypadávají vlasy - každý den. I když někdy se to může stát problémem a skutečně to může vést k plešatosti. Ale pokud trávíme čas mytím vlasů, používáním kondicionéru a mnoha přípravků, proč nedat šanci přírodní cestě? Existuje mnoho ingrediencí, které máme většinou doma a ze kterých lze vyrobit opravdu skvělé masky na vlasy. V této galerii se mimo jiné dozvíte nejlepší recepty na domácí masky proti vypadávání vlasů, od ovoce až po oleje. Klikněte na galerii!


Skořice jako velmi užitečný pomocník pro vaši zahradu

Aromatickou skořici zná v kuchyni jistě každý z nás. Skořice se ale může hodit nejen na lahodné palačinky, nýbrž také ve vaší zahradě. Nahradit dokáže i agresivní chemické postřiky. Díky jejím blahodárným účinkům dokáže ochránit vaše rostliny před přírodní zkázou. Jak?


Zralost kompostu poznáte podle žížal: než ho dáte k rostlinám, musíte ho upravit, jinak uděláte více škody, než užitku

Mít na své zahradě vlastní kompost nebo kompostér je samozřejmě výhra, nejen, že ušetříte spoustu peněz za nákup drahých průmyslových hnojiv, ale pro rostliny je do doslova multivitamín a některé druhy, obzvláště plodová zelenina a ovocné dřeviny na něj reagují vysokou úrodou. Důležité je, správně odhadnout okamžik, kdy je kompost připravený a dostatečně zralý a také, v jaké formě ho k rostlinám chcete dodat. A protože právě teď, na jaře, si ho...