Lifestyle

Trending:


Jak mít kuchyňský dřez čistý a stále jako nový? Spolehněte se na sůl, citron, sodu či ocet

Kdo by nechtěl mít kuchyňský dřez čistý a bez nepříjemně zanešeného či ucpaného odpadu? Jak a čím toho docílit, aniž byste na to potřebovali pomoc instalatéra? Zázraky dokáže obyčejná kuchyňská sůl. Pomoc nabízí však i další doma dostupné ingredience.


Horoskop od 22. dubna: Berani si budou užívat lásku, Raci budou tvořit

Týden začne velmi divoce, protože do něho vstoupíme dramatickým úplňkem, jehož vliv se začne projevovat už v pondělí večer. Čtvrtkem přichází velká úleva, co si uhájíte v první polovině týdne, o to se v té druhé už nemusíte obávat. Vynikající Venuše v Beranu uláme hroty potížím, v tyto dny máte šanci potkat známé, které jste dlouho neviděli, možná dokonce svou dávnou lásku. Uděláte si jasno, proč jste se rozešli nebo navážete nový kontakt. Co...


Florista v Brně vystavuje květinové šaty obklopené trním, karafiáty i drůbeží

Brno - Moravskou folklorní tradici a současné umělecké vidění spojují květinové šaty, které v Brně vystavuje florista Přemysl Hytych. Svůj florální objekt obklopený trním, stovkami rudých karafiátů či vycpanou domácí drůbeží umístil do kaple Paláce šlechtičen. V paláci sídlí Etnografický ústav Moravského zemského muzea. Lidé si mohou dílo prohlédnout do 12. května. Jde o součást festivalu výtvarného umění Brno Art Week.


Problém s místem: Způsoby, jak zajistit, aby byt působil prostorněji

Pokud se v domácnosti potýkáte s nedostatkem prostoru, doslova válčíte s každým místem, tak různými triky lze zajistit, aby váš byt působit prostorněji. Jak na to?


Kosmetika v průběhu dějin: Od starověkého Egypta až po 20. století

Kosmetické přípravky nám pomáhají zlepšit vzhled pleti, pokožky, vlasů, nehtů nebo zubů. Je samozřejmé, že používání kosmetiky je dnes běžnou záležitostí, a předpokládá se, že jen americký trh s kosmetikou dosáhne do roku 2032 hodnoty přibližně 150 miliard dolarů. Byla však vždy tak populární? Překvapivě ano! První kosmetika se objevila přibližně před 5 000 lety ve starém Egyptě a staří Řekové dokonce vynalezli slovo "kosmetika". Zajímá vás víc? Podívejte se do této galerie a zjistěte, které kosmetické látky byly v průběhu věků nejoblíbenější.


Před a po transformaci opuštěné místnosti na krásný domácí bar

Většinou místnost, která má velký potenciál být krásná a funkční, slouží jako skladiště, a všechny věci z domova se tam dostanou. O post Před a po transformaci opuštěné místnosti na krásný domácí bar apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejlepší recepty, které můžete naučit své děti

Vaření je dovednost, kterou ne každý rodič zvládne sám, a proto ji zdědí ještě menší počet dětí. Pro jejich zdraví, bezpečnost, peněženku a sebedůvěru je však nezbytné naučit se vařit! Ale i když nejste v kuchyni nijak extrémně zruční, můžete své děti naučit jednoduchá jídla, která je připraví a nadchnou pro samostatné vaření, včetně důležitých stavebních prvků, jako je naučit se nalévat, odměřovat a míchat, až po složitější dovednosti, jako je práce se sporákem nebo troubou. Je to dárek, který se opravdu hodí. Klikněte a podívejte se na nejlepší pokrmy, které můžete své děti naučit.


Denní horoskop na pátek 19. 4. 2024: Panny propadají zoufalství, Blížencům haprují vztahy

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 19. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Účinný postřik proti mšicím doma vyrobíte za pár minut. Použít ho můžete ihned

Mšice patří mezi nejvíce nenáviděné škůdce našich zahrad. Vždy se objeví z ničeho nic v neuvěřitelném množství, a jakmile se usadí na rostlinách, je těžké se jich úplně zbavit. Chemické insekticidy většinou fungují spolehlivě, ale věděli jste, že mšic se můžete zbavit i přírodní cestou? Jednu surovinu totiž mšice skutečně nesnáší – ocet. Poradíme vám, jak si vyrobit octový postřik na mšice, který je bez chemie a mšice spolehlivě zahubí.


Nejlepší kuchaři zvěrokruhu: Svým uměním vás překvapí Raci i Blíženci

Talentovaní kuchaři svým uměním dokážou ohromit naše chuťové buňky a přinést do světa stravování vášeň a kreativitu. Někteří lidé pro to mají vrozený talent. A může za to i znamení, ve kterém se narodili. Kdo jsou podle horoskopu ti nejlepší kuchaři?


Horoskopy lásky od 23. dubna 2024: Neubližujte slovem a otevřete své srdce

Začátek týdne trochu potrápí Berany, Býky a Blížence, kteří zatouží po změně a usmíření. Jaké energie pocítí v lásce ostatní znamení?


Lenka (41): Už pár let jsem tajně zamilovaná do kamaráda. Nedávno mi nabídl věc, která mě psychicky zlomila

Lenka je už pár let platonicky zamilovaná do kamaráda. Ten si pochvaluje jejich přátelství, a dokonce jí navrhl benefity, které by mohl jejich vztah nabídnout.


Macecha řezy

Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept je toho důkazem. Dvoubarevné těsto, prolité pudinkem a navrch šlehačka - Macecha řezy ohromí každého.


Křehké těsto snadno a rychle: Vyzkoušejte naši vychytávku

Také vás při přípravě klasického křehkého těsta nebaví proces, kdy je nutné kostičky tuhého másla rychle zpracovat s moukou a ostatními surovinami do koule a dát odpočinout? Poradíme, jak proces urychlit.


ELLE Gala Czech & Slovak Runway: Nehera

Původem slovenská módní značka Nehera v nové kolekci vychází z aktuálního stavu umělé inteligence a humorně komentuje chyby, které tyto algoritmy často dělají. Tímto způsobem kolekce reflektuje současný stav umělé inteligence a její neschopnost rozlišit nejasné kontury a překryvy. O kolekci představené ve spolupráci s ELLE v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku vypráví managing director značky Nehera Bibiana Zdútová.


Vyzkoušejte fígl, jak se zbavit hnědých skvrn v trávníku od pejska: pomůže vám kámen ve vodě. Myslete i na to, ze některé rostliny jsou pro psa jedovaté

Pokud se na vaší zahradě prohání pejsek, a navíc je to ještě štěně, asi již dobře víte, co dokáže za malou chvíli napáchat. Většinou se musíte rozloučit s mnohými rostlinami, především trvalkami, které jsou poměrně křehké a útoky psích tlapiček špatně snáší. Možná vás také trápí skvrny na trávníku, které jsou způsobené močením pejsků na náš zelený pažit. Vše je možné odnaučit a veškeré ztráty minimalizovat. Pokud dodržíte pár rad a fíglů, jak...


Den matek slaví 101 let. Buďte letos originální i vy!

Letos je to přesně 101 let, kdy se u nás poprvé začal slavit svátek matek, a to díky Masarykově dceři Alici. Vyšla z tradice americké – z jediného prostého důvodu, její maminka Charlotte odtamtud pocházela. Stejně jako za oceánem, stala se i u nás symbolem tohoto svátku květina. Ale ruku na srdce, nechcete být letos trochu originálnější? Co si třeba užít nezapomenutelný víkend ve dvou?


Šikovná kuchařka Emily Blunt: Její rada na dokonale kuřpavé brambory zbořila internet, do boloňské dává mléko

Emily Blunt v pořadu své kamarádky, kuchařky Iny Garten, už dvakrát dokázala, že není jen skvělá herečka, ale také velmi talentovaná kuchařka. Vedle boloňské omáčky s krůtím masem ukázala recept na dokonalé pečené brambory, který se stal záhy virálním.


Deset levných polévek, které zasytí i zahřejí: Čočková s klobáskou, hrstková nebo zelňačka přijdou vhod

Polévka, jeden z nejlepších vynálezů proti sychravému počasí a lezavé zimě. Pravě teď, kdy si s námi venkovní teploty pohrávají, se hodí si nějakou vydatnou polévku, která ovšem nestojí moc peněz, uvařit. A kam jinam sáhnout než do kuchařek našich babiček, které uměly připravovat jídla chutně, ale také levně?


Tipy, jak udržet potraviny déle čerstvé

Nikdo nemá rád plýtvání potravinami, ale některé potraviny se kazí rychleji než jiné. Snažíme se, aby potraviny vydržely co nejdéle čerstvé, ale není to jen o tom, že je uložíme do lednice. Věděli jste například, že skladování brambor s jablky zabrání tomu, aby brambory vyklíčily? Úžasné, že? V této galerii najdete mnoho užitečných vychytávek, které vám pomohou udržet potraviny déle čerstvé. Klikněte na ně!


Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest

Pažitka patří k oblíbeným jarním bylinám a má i spoustu možností využití. Pokud vám již raší na zahrádce nebo v truhlíku či květináči a vy přemýšlíte, kam ji použít, zkuste třeba klasickou pažitkovou omáčku. Báječně chutná s hovězím masem a knedlíkem, ale i s bramborem a vajíčkem.


Nejlepší kroky k dokonalé péči o sebe sama/samého

Většina z nás má velmi rušný život s různými závazky a povinnostmi. Občas jsme do toho všeho tak zabraní, že zapomínáme věnovat pozornost svým vlastním potřebám. V nejhorších případech to může vést k "vyhoření", které s sebou nese celou řadu psychických i fyzických následků. Snažte se předejít zbytečným potížím dříve, než k nim dojde, tím, že aktivně věnujete čas a úsilí péči o sebe sama/samého již nyní. Prohlédněte si galerii a zjistěte, jakými způsoby můžete začít svou cestu k péči o sebe sama/samého.


Jsou Češi nepoučitelní? Jedno heslo pro všechno je dobrá pozvánka pro hackery

Jednoduché heslo a jedno ke všem aplikacím a zařízením. To je přímo pozvánka hackerům, aby se lidem podívali například do e-mailové schránky nebo jim ukradli identitu na sociálních sítích. Právě před tím odborníci varují už delší dobu, přesto se s podobným zacházením s osobními daty v poměrně velké míře setkávají.


Jaká psí plemena chovají lidé u nás nejčastěji?

Psí plemeno značky ideál neexistuje, na výběr jich je ale celá řada. Při výběru psího plemene myslete vždy i na rozměry vašeho interiéru. Stejně tak platí, že každý pes má jiné potřeby i jinou povahu. Jaká jsou ale nejčastěji u nás chovaná plemena?


Zdravé svačiny, které vám pomohou překonat celý den

Svačina má často špatnou pověst, ale pokud je připravena správně, může být fantastickou podporou živin a skutečnou úsporou během dne. Ti, kdo pracují v kanceláři, mohou potvrdit, že jim malé chutné sousto pomůže překonat náročnou práci. Ať už je to dopoledne nebo odpoledne, svačina může poskytnout více energie, užitečnou přestávku a potěšení pro vaše smysly. Existují však dobré a špatné způsoby podávání svačiny, přičemž ten druhý může být kluzkým svahem. Klikněte na galerii a podívejte se na několik nápadů na zdravé svačinky, které vám pomohou udržet se ve formě a zároveň si užít smyslovou přestávku.


Bez alkoholu se hubne lépe. Někdy je ale třeba překonat mučivou chuť na sladké

Češi patří mezi národy s nejvyšší spotřebou alkoholu. Na druhé straně je nemálo těch, kteří ho přestávají pít úplně – protože jim je po něm špatně, chtějí zhubnout nebo snížit zdravotní rizika spojená s jeho konzumací. Někdy jim však odhodlání komplikují nečekané věci.


Velká věštba na květen pro Býky: Karty ukazují bohatství, ale nebude to bez práce

Co čeká Býky v pátém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A jaká bylinka nošená v peněžence vám přitáhne peníze? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Býky z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Jak je to s kouřem z komínů a kdy soused zachází už opravdu daleko?

Topná sezóna ještě není u konce a v rámci šetření se tuto zimu mnozí uchýlili k vytápění domu palivem, ze kterého do ovzduší vychází kouř. Jenže dýchat hustý, černý dým ze sousedova komínu není nic příjemného. Omezuje nejen náš pobyt venku, ale celkově je velmi obtížné i vyvětrat. Obzvlášť, pokud soused topí neoprávněným materiálem. Jak se tedy […]


I balkon orientovaný na sever má své výhody: pěstujte květiny i bylinky a užívejte chladivý stín

Dlouhodobé předpovědi počasí stále častěji varují před horkým létem, proto pokud váš byt disponuje balkonem orientovaným na sever, máte nečekaně spoustu důvodů k radosti. Můžete na něm pěstovat chutné bylinky, jako jsou libeček, listová petržel nebo pažitka, ale i pestrobarevné květiny, například begonie nebo fuchsie. V neposlední řadě si na severně orientovaném balkoně báječně odpočinete od spalujících slunečních paprsků. No, není to vlastně...


Boj s neplodností se týká čím dál většího počtu párů

V moderní společnosti, kde jsou rodinné linie nabitě emocionálně i sociálně, se neplodnost stává významným tématem diskuse. Neplodnost může zasáhnout každou rodinu, ať už se jedná o mladé páry toužící po dítěti nebo o ty, kteří si přejí rozšířit svou rodinu o dalšího potomka. Tento stav může vyvolat složité emoce, a je proto důležité, abychom se s ním uměli vyrovnat a diskutovali o něm otevřeně.


Vypadá jako Voldemort. Nově objevený mravenec dostal jméno po padouchovi z Harryho Pottera

Co brouka spojuje s obávaným čarodějem ze světa Harryho Pottera? Umí snad rozdělit svou duši na několik částí?


Teorie 5 elementů: Zjistěte, který je váš nejdůležitější a jak ho posílit. Můžete si vylepšit mimo jiné i vztahy

Teorie a systém pěti elementů, nebo také pěti prvků, může být pro vylepšení života každého z nás velkým přínosem. Náš článek je ochutnávkou s jejími základy. Soustředíme se na osobnostní rysy podle konstitučních elementů, přednosti a slabiny. Dozvíte se, jací jsou obecně lidé, jimž dominuje oheň, země, kov, voda či dřevo ve vztazích a jak je možné s tím pracovat, aby byly všechny vaše mezilidské vztahy co nejharmoničtější.


Rododendrony: pěstování od výsadby po řešení chorob

Rododendrony jsou nádherné rostliny, která se vám za správnou péči odvděčí velkou spoustou květů. Stačí dodržet několik málo podmínek. Některé z jejich požadavků mohou být specifické. Pokud si je ale pohlídáte, můžete se těšit na bezproblémové pěstování rostliny. Základními pilíři jejího pěstování je vhodná půda, dostatečná zálivka a světla tak akorát.


KVÍZ – Už naše babičky věděly, že díky bylinkám bude každé jídlo chutnat lépe: Víte, která česká klasika se neobejde bez majoránky a jaká bylinka by neměla chybět ve slavné omáčce na steak?

Bylinky jsou důležitou součástí vaření po celém světě. Jejich aroma obohacuje a šperkuje připravované pokrmy. Některá jídla se bez konkrétních bylin dokonce ani neobejdou. Kde by byl salát caprese bez čerstvé bazalky, nebo česká koprovka bez kopru? Jak dobře znáte bylinky v kuchyni – vyzkoušejte náš kvíz na konci článku!


Chřestové hody ve vaší kuchyni! Speciál plný jídel, na kterých si vždy pochutnáte

Na chřestovou sezónu se vždy čeká s velkým nadšením. Milovníky šparglu, jak se mu také lidově říká, proto potěší každý nový recept, díky kterému si tuto specialitku mohou vychutnat. Tak jdeme na to!


Domácí udírna: Jak ji postavit a jak v ní správně udit

Vůně uzeného masa přiláká všechny mlsné jazýčky a úroveň gastronomie posouvá opět o maličko výše než klasické grilování nebo pečení v zahradní peci. Domácí udírnu si přitom zvládnete postavit sami. Nejenže může v zahradě skvěle vypadat, ale zároveň si v ní připravíte nejrůznější dobroty. Dřevěná udírna Dřevěné udírny patří mezi méně složité stavby, které se hodí pro uzení […]


Podmanivé tóny burgundského či merlotu jsou hitem roku 2024: Barvy vína sluší kůži i úpletům a skvěle vynikají na doplňcích

Působivá, svůdná a velmi elegantní. To je barva černých třešní nebo burgundského vína a rozhodně by letos neměla chybět v žádném dokonale sladěném šatníku.


Cíle vztahu: seznam cílů pro páry

Bez ohledu na to, zda spolu chodíte pár měsíců nebo několik let, každý pár by měl mít seznam zábavných věcí, které chce společně podniknout. Proklikejte se touto galerií a získejte potřebnou inspiraci, jak do svého vztahu vnést romantiku!


Nejkrásnější boty na jaro, které vám rozhodně nesmí chybět v botníku: Zapomeňte na nudné espadrilky, letos mají prvenství baleríny. Zjistěte, s čím je kombinovat

Módní trendy mluví jasně. A pokud je pozorně sledujete, jistě moc dobře víte, že letos by vám neměly v botníku chybět baleríny. Tyto elegantní boty se opravdu vrátily na výsluní a v letošní sezóně mají bezkonkurenční prvenství. S čím je kombinovat a jak je zakomponovat do outfitu?


Denní horoskop na 21. dubna 2024: Ryby by neměly utrácet za zbytečnosti, Býkům prospěje trpělivost

Denní horoskop nejen pro ženy na neděli 21. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Plzák španělský není slimák: největšího nepřítele našich zahrad zničíte pomocí pár snadných metod

Většině zahradníků či zahrádkářů je patrně úplně jedno, že plzáci nepatří mezi slimáky, ale jedno to není. Tito invazivní plži se k nám dostali asi v polovině 20. století z Pyrenejského ostrova, ze Španělska a jižní Francie, u nás nemají žádné přirozené nepřátele a štítí se jich i většina zahrádkářů, kteří jinak obyčejné slimáky často sbírají jedno...


Extravagantní móda Adama Pavlovčina: Vybalancovat se dají i kousky, které někdo považuje za šeredné

Zpěvák Adam Pavlovčin (28) vystupující pod jménem ADONX oslňuje hudební svět i svým neotřelým módním stylem. Lifee.cz vyzpovídalo vítěze Česko Slovenské Superstar roku 2021 v ateliéru návrhářky Jany Horejšové, která jej velmi často obléká na společenské události a pro níž půjde i přehlídku v rámci pražského týdne módy.


Domácí anti-aging maska z granátového jablka: Hotová je za pár vteřin a směle nahradí liftingové krémy

Granátové jablko je se svými semeny podobnými drahokamům a bohatým karmínovým odstínem hrdinou v péči o pleť. Pokožce dodá záři a zbaví ji vrásek. Masku z něj připravíte za pár vteřin.


Pět jídel s jarní cibulkou: Jednoduchá jarní polévka, pestrý a osvěžující tvarohový salát nebo pikantní marinovaná asijská kachna

Jarní cibulka je jemnější než běžná cibule. I proto se stala oblíbenou přísadou do mnoha pokrmů a my pro vás máme hned pět variant jídel, kde tuto svěží aromatickolu zeleninu můžete využít.


Kvíz: Jak jste na tom s inteligencí? Otestujte svoje IQ v zábavném testu a zjistěte, zda jste nad průměrem

Odlehčete si den trochou zábavy a zkuste si projít naším testem inteligence. Jde o zábavný test, který nastartuje vaše mozkové závity a prověří především vaše logické myšlení. Právě numerologické a logické otázky bývají nedílnou součástí všeobecných testů inteligence.


Předplaťte si ELLE. A už vám nic neunikne!

Také vás baví niche svět módy, krásy a celebrit jako nás? Předplaťte si ELLE a buďte v obraze. Každý měsíc přinášíme fashion novinky, beauty trendy a updates ze světa kultury a slavných. Stačí jen pár kliků...


Jak být lepším mentorem

Když vás někdo požádá, abyste se stali mentorem, může to často vyvolat smíšené pocity. Na jedné straně je to nesmírně lichotivé. Na druhou stranu to může být skličující. Ne vždy je zřejmé, jak být dobrým mentorem, a možná se dokonce divíte, proč jste byli vybráni právě vy. Ale ať už jste v mentoringu úplní nováčci, nebo jste už trochu zběhlí, vždycky se můžete zlepšit. Podívejte se do této galerie na několik tipů, jak být lepším mentorem.


Prozkoumejte inspirativní bydlení známé blogerky: Pohodlí, kvalitní textil a přírodní tóny

Tlumené přírodní tóny, spousta kvalitního textilu a vzdušný otevřený prostor s dostatkem světla. To jsou ty základní prvky, které pomohly známé blogerce Nině Wrodnigg zařídit pro svou rodinu ideální domov. Nechte se inspirovat!


Jehněčí maso je křehké a šťavnaté. Jak ho správně okořenit, aby vynikla jeho chuť?

Jehněčí maso máme tradičně spojené s jarním obdobím, ale není vůbec na škodu si toto dobrotu dopřát kdykoliv během celého roku. Maso je jemné, křehké a šťavnaté a velmi dobře se doplňuje s kořením a bylinkami.


Nejlepší hnojivo na okurky z domácích surovin. Epesní start se odmění luxusní úrodou

Nejlepší hnojivo na okurky z domácích surovin. Za epesní start se odmění opravdu luxusní úrodou. Čajové lístky, ať už zelené nebo černé, jsou víc než jen zbytky vašeho uklidňujícího nápoje. Jsou totiž doslova pokladnicí živin – draslíku, hořčíku, vápníku, železa, dusíku a řady vitamínů.