Trending:


Ledové matcha latte a frappuccino jako ze Starbucksu: Zelený nápoj z čajového prášku dokonale osvěží a „nakopne“

Znáte matchu? Tento zelený prášek se stává čím dál populárnější a drinky z něj nabízejí i známé kavárenské řetězce. Nejpopulárnějším z nich je matcha latte, které v teplých slunečných dnech oceníte spíš ve studené verzi. A tu si nyní snadno můžete připravit i doma.


Kvíz: Blíží se maturity. Otestujte, jak byste si z českého jazyka a literatury vedli vy

Maturita je většinou první velkou zkouškou, kterou studenti středních škol absolvují. Ne nadarmo se přeci říká, že maturita je zkouškou dospělosti. Letošní maturanty to za pár dní čeká také, a tak je nejvyšší čas se na chvíli vrátit do školních lavic a zkusit si zábavný test z českého jazyka a literatury. Zvládli byste odmaturovat i dnes?


Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky

Jídla z jednoho hrnce jsou úsporná na nádobí i na čas, můžete si na nich ale i výborně pochutnat. Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve jsou právě takovým případem výtečného a rychlého pokrmu.


Bílé ananasové jahody: Odrůdy, které jsou vhodné pro pěstování venku i v nádobě

Máte rádi jahody? Co tak zkusit něco nového a vypěstovat si bílé ananasové? Překvapí neobvyklou tropickou chutí i vůní. Pěstovat je lze na záhonu i v truhlíku. Jak na to?


Sůl je skutečně nad zlato. Vaše ruce zbaví zápachu z česneku a pomůže i s péčí o nádobí po babičce

Sůl je skutečně nad zlato. Vaše ruce zbaví zápachu z česneku a pomůže i s péčí o nádobí po babičce. Výraz „sůl nad zlato“ známe nejen z pohádky. Toto ochucovadlo je zkrátka v kuchyni nepostradatelné. Bez něj bychom se chutně nenajedli. Ovšem věděli jste, že sůl je i skvělým pomocníkem v domácnosti?


Litinové nádobí na celý život za určitých podmínek: Co nesmažit a proč je třeba provést speciální úpravu

Pokud máte nádobí z litiny, může vám sloužit prakticky po celý život. Avšak za podmínek, pakliže víte, jak s nádobím zacházet. Jsou potraviny, které nejsou vhodné pro litinové nádobí. Které to jsou?


V obchodech si zase připlatíme. Oblíbené potraviny výrazně zdraží

Češi si v obchodech opět připlatí za některé oblíbené potraviny. Například za kakao, kávu i čaj. To může být důsledek změny klimatu, ale také snahy o zlepšení pracovních podmínek v rozvojových zemích. Podle zemědělského analytika Petra Havla toto zvýšení cen se pravděpodobně neomezuje jen na tyto produkty.


Jakýkoli problém s vlasy můžete vyřešit potravinami, které už máte ve spíži

Slabé, mastné, lámavé vlasy nebo roztřepené konečky? Potíže s pokožkou hlavy? Na to všechno už kosmetický průmysl myslel, a tak si můžete zakoupit různé komerční prostředky na každý problém s vlasy. Není důvod utrácet za drahé prostředky. Spoustu přírodních si můžete vyrobit doma sami a nemusíte se obávat vedlejších účinků a skrytých přísad, které byste používat nechtěli. Po jakých ingrediencích sáhnout?


Začíná vláda Pluta: Planeta temných sil a zkázy přinese náročné období. Co čeká právě vaše znamení horoskopu?

Od 2. května byste se měli mít na pozoru. Planeta Pluto projde retrográdním pohybem, a protože jde o planetu síly a zkázy, čekejte období chaosu a nepředvídatelnosti. Přetrvávat může až do podzimu. Co může v tomto náročném období potkat právě vaše znamení zvěrokruhu?


Udělejte z uklízení zábavu. Dodržujte pár jednoduchých pravidel a rozlučte se s nepořádkem jednou provždy

Představte si, že k vám má dorazit nečekaná návštěva. Co vás napadne jako první? Pokud u vás nastane okamžité zděšení, protože nemáte doma uklizeno tak, jak byste si při příchodu návštěvy představovala. Osvojte si pár základních pravidel, díky kterým budete doma udržovat pořádek nonstop. Nejenže to přispěje k vaší psychické pohodě a budete svůj domov milovat ještě víc, ale žádný nečekaný host vás už jen tak nezaskočí.


Časté chyby při grilování: Příprava grilu je stejně důležitá jako příprava surovin

Grilování znamená příjemné letní posezení s rodinou či přáteli na zahradě nebo na terase. Grilování je převážně doménou mužů, kteří zde mohou předvést své kuchařské schopnosti stejně, jako je předvádí ženy v kuchyni.


Jídelníček podle Anne Hathaway: Má veganskou duši, ale jí maso. Kvůli rolím už drasticky nehubne

Půvabná Anne Hathaway je vždy nepřehlédnutelná, a je úplně jedno co má na sobě. Pozornost k sobě poutá díky čokoládovým očím, hustým zdravým vlasům i krásné postavě, kterou má maminka dvou dětí téměř stejnou už přes dvacet let. Udržuje se fit cvičením i zdravým jídelníčkem, ale příliš to nepřehání. Víme, v čem spočívá její recept na zdraví.


Denní horoskop na čtvrtek 2. 5. 2024: Ryby někomu ublíží, Blížencům chybí optimismus

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 2. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Proč kočky syčí a co se nám tím snaží sdělit?

Kočka, která syčí, je často považována za nepřátelskou a zlou. Jde však o mnohem víc, než si myslíte. Věděli jste například, že kočka může měnit zvuk svého syčení v závislosti na dané situaci? Nebo že některá plemena koček syčí více než ostatní? Existují nejrůznější důvody, proč kočka syčí, ale co tím vlastně chce říct? Pokud jste milovníkem koček, proklikejte se touto galerií a zjistěte, jak tato fascinující a nepochopená kočičí řeč funguje.


Každodenní věci, které by před 50 lety byly nemožné

Lidé se sešli na Redditu (internetovém fóru) a zamýšleli se tam spolu nad tím, jaké každodenní věci děláme dnes a jaké by nám před půl stoletím připadaly asi naprosto absurdní. Klikněte na galerii a podívejte se na ohromující výsledky této debaty!


Pečení brokolice má své zásady: Důležitý je cukr, správná teplota trouby a rozkrojení růžiček

Příprava pečené brokolice zabere minimum času a výsledek může vypadat jako z michelinské restaurace. Nevěříte? Je k tomu potřeba znát pár zásad, aby brokolice byla tak akorát na skus a na povrchu lehce křupavá.


Letos si vysaďte diamant mezi muškáty Mini Czech: co tento speciální muškát potřebuje a co vám naopak neodpustí. Krásný je i tulipánokvětý

Muškáty neboli pelargonie se stále drží na špici oblíbenosti mezi balkonovými rostlinami. A není divu, jsou nenáročné, dobře zvládají sucho a kvetou až do prvních mrazíků. Mezi těmi klasickými druhy ale vyniká jeden speciální, který má název Mini Czech a pěstitelé ho objevili až v Holandsku. Nyní už tento diamant mezi muškáty můžete zakoupit i u nás, chce to jen trochu trpělivosti. Co tedy tento trpaslík mezi muškáty potřebujeo a co vám naopak...


Vysaďte volně rostoucí živý plot z keřů, které vás na jaře potěší nádhernými květy a na podzim chutnými plody

Když se řekne živý plot, většina z nás si vybaví neproniknutelnou stěnu ze stálezelených tújí. Přitom máte na výběr tolik možností, které keře k olemování pozemku využít! Strohost tújí tak můžete vyměnit za proměnlivost listnatých keřů, které vás na jaře oslní kouzelnými květy, v létě a na podzim potěší chutnými plody, a navíc budete obdivovat pestré barvy jejich listů.


Jak dobře vybrat SSD. Drahé jsou zbytečné, ty nejlevnější špatné

Vybrat správný disk SSD není příliš složité | Na některé důležité parametry si ale musíte dát pozor | Výrobcům se dá věřit, udávané rychlosti jsou dosažitelné


Všichni ho známe, jaký je ale princ William v soukromí? Zdroj z královského paláce promluvil!

Princ William působí na první pohled jako milý člověk, který rozdává úsměvy na všechny strany. Podle zdroje z královského paláce ale má i druhou tvář.


Do Česka dorazil francouzský gastro průvodce Gault&Millau: Bude hodnotit i restaurace nižších kategorií

Do Česka dorazil francouzský gastronomický průvodce Gault&Millau. Tajní inspektoři budou kromě luxusních restaurací hodnotit i podniky nižších kategorií a street food. První průvodce vyjde na konci roku 2024. Podle jakých kritérií budou tajní inspektoři restaurace hodnotit?


Kuchyňský sen: Jak proměnili pražský byt v jedinečnou oázu pohody

Interiér v novém bytovém domě na pražském Barrandově potřeboval především vyřešit spojený prostor kuchyně s obývákem a zároveň vymyslet dostatek nových úložných prostor v celém bytě. Rovněž navrhnout podobu ložnice, předsíně, pracovny a obytné terasy.


Modelka se stává na Instagramu populární díky odvážným fotkám, ale jeden detail přitahuje pozornost

Modelka jménem Milla Sofia upoutala pozornost veřejnosti na sociálních sítích tím, že se vyfotila v modrém outfitu na pohodlné posteli a předvedla svou dokonale sochařskou krásu. The post Modelka se stává na Instagramu populární díky odvážným fotkám, ale jeden detail přitahuje pozornost appeared first on Instafamosos.


Ptačinec žabinec dohání zahrádkáře k slzám. Jak se ho snadno zbavit a ještě si na něm i pochutnat

Žabinec najdete na zahradách i ve volné přírodě v nížinách i na horách. Stačí jen jeden deštík a naše chvilková nepozornost, a celé plochy v zahradě se zazelenají drobnými lístky, které vyrůstají v bohatých polštářích a vykvétají miniaturními bílými květy. S touhle úpornou plevelnatou rostlinkou bojuje každý zahrádkář. Množí se snadno a rychle, stačí jen kousek kořínku a žabinec znovu vyroste a zaplevelí celý záhon.


Kate Middleton a princ William: Jak doma vychovávají své děti? Nikdy na ně nekřičí!

Kate Middleton a princ William navenek působí zásadově, ve skutečnosti se ale snaží své děti motivovat nikoliv tresty, nýbrž s nimi o problémech hovořit.


Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince

Sezóna chřestu je velmi krátká, a proto si ho chceme co nejvíce vychutnat. Můžeme ho smažit, grilovat, zapékat, ale připravit z něj i polévku a dát ho do palačinky. Vše chutná skvěle.


Patří chléb do mrazáku? Ano, šíří TikTok. Ve skutečnosti je vše trochu jinak

Rozmrazený chléb je trendem na sociální síti TikTok. Influenceři tvrdí, že pečivo je pak pro člověka zdravější. Ačkoliv se internetoví tvůrci obsahu odvolávají na vědecké studie, experti jim oponují. Ve skutečnosti je vše trochu jinak. Důležité také je rozlišovat mezi domácím a kupovaným chlebem.


Jak jednoduše a rychle darovat nemovitost?

Darování bytu nebo domu s sebou nese jak papírování, tak starosti. Sice na tom není nic složitého, ale je potřeba provést všechny úkony tak, jak mají správně být. Poradíme vám, co všechno během darování nemovitosti musíte zařídit a jak celý proces vyřídit co nejrychleji a bez stresu. Darovací smlouva Darování nemovitostí probíhá nejčastěji mezi rodinnými příslušníky, […]


Kusadasi: Pestrá mozaika Tureckého pobřeží

Na břehu Egejského moře se rozprostírá jedno z velmi okouzlujících tureckých letovisek, jehož jméno zní jako melodie – Kusadasi. Tento klenot ležící na tureckém pobřeží není jen dalším letoviskem, ale spíše živoucím snem, který láká návštěvníky ze všech koutů světa. Jeho kouzlo tkví v harmonickém spojení historie, kultury, slunečních pláží a pohostinnosti, které přináší dobrodružství pro každého, kdo sem zamíří.


Ida (22): Můj přítel mi nechtěl dát pusu pod rozkvetlou třešní. Tak jsem si našla někoho jiného

Na svůj nejdivočejší První máj Ida nikdy nezapomene. V jediném dni zjistila, že je její přítel blbec, že ji stále miluje bývalý spolužák a že v noci můžete v parku pod rozkvetlou třešní potkat třeba souložící páreček.


OnlyFans čelí vyšetřování. Kvůli přístupu dětí k obsahu pro dospělé

Ofcom zkoumá OnlyFans kvůli obavám, že nedostatečně zamezuje dětem přístup k obsahu pro dospělé. Informuje BBC.


Nedělejte tyto chyby na letišti

V těchto kritických hodinách před cestou se toho hodně změní, a pokud si nedáte pozor, může se toho hodně pokazit. Jen kvůli zpoždění letištní kontroly zmeškají každý rok tisíce lidí své lety, a to je spousta peněz. Existují však způsoby, jak se připravit. Podívejte se do této galerie na nejhorší chyby, kterých se můžete na letišti dopustit.


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektivní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […]


Přes 30 let trvající manželství českých hvězd: Nejlepší rady Rajské, Termerové, Rosáka i Hemaly

Slavné české páry prozradili Lifee.cz tajemství svých dlouholetých spokojených manželství, která trvají dlouhá desetiletí. Herečka Lenka Termerová (76) například poukazuje na dobrý vzor svých vlastních rodičů. Módní návrhářka Beata Rajská (61) zase sází na občasné italské hádky, které pročistí vzduch. Co chválí televizní hlasatel Alexander Hemala (71) na své ženě Vlastě? A co pojí moderátora Jana Rosáka (76) s manželkou Jiřinou?


Kvíz: Otestujte se, jak dobře znáte slavné mezinárodní a světové dny

Každý z nás jistě dobře zná některé významné dny, jako je například Mezinárodní den dětí připadající na 1. června nebo Den matek, který si připomeneme v neděli 12. května. Které další znáte? To se dozvíte, když si uděláte náš kvíz.


Čokoláda je pro psy jed! Po požití hrozí vážné potíže. Co dělat, když ji sní?

Váš domácí mazlíček by měl dostávat adekvátní stravu, do které lidské sladkosti určitě nepatří. Čokoláda navíc obsahuje látku, která je pro něj vysloveně jedovatá.


Apetit slaví 20 let: Která květnová obálka se vám za uplynulá léta libila nejvíc? Hlasujte a vyhrajte

Přesně před 20 lety, v květnu 2004, vyšlo první vydání Apetitu. Už to nebyl speciál časopisu Marianne, ale samostatný časopis. Český magazín plný receptů a novinek ze světa gastronomie byl na tehdejším trhu naprostým unikátem. Byl první a jediný. A je tu dodnes s vámi. Už 20 let. Takové jubileum je třeba oslavit, a proto jsme se v redakci rozhodli slavit s vámi kulatiny celý rok. A protože vám rádi děláme radost, budeme i nadělovat dárky! V...


Jak na balkoně vypěstovat obrovskou úrodu zeleniny: postačí vám správné truhlíky a sklízet můžete nejen rajčata a okurky

Láká vás pěstování vlastní zeleniny, ale bohužel nevlastníte žádnou zahradu? Nevadí! Pokud k vašemu bytu patří alespoň sebemenší balkon, máte vyhráno. Nakupte si samozavlažovací truhlíky nebo dokonce velkoobjemové kontejnery, pokud máte dostatek prostoru, a dejte se do výsevu a sázení. Poradíme vám, kterým druhům zeleniny se na balkonech spolehlivě daří a které ani nemá cenu zkoušet.


První máj hvězd: Romantika Agáty a Dopity, Soukup nasadil výraz nakopnutého kokršpaněla

První máj - lásky čas. Kdo z českých celebrit tráví svátek lásky se svou drahou polovičkou a kdo dostal tradiční polibek pod rozkvetlou třešní? Hned řada osobností nechala nahlédnout do svého soukromí a na sociálních sítích ukázala, jak 1. května slaví. Najde se někdo, kdo však letos "uschne"?


Stylová jako Brigitte Bardot: Čelenky do vlasů jsou zpět. Jak je nosit?

Brigitte Bardot byla sex symbolem 50. a 60. let. Důvodem byly nejen její herecký talent a aktivistická činnost, ale ale také módní styl. Jeho neodmyslitelnou součástí bylo přitom nošení čelenek. Tento trend se nyní vrací a my věříme, že ho zejména v létě oceníte.


Horoskop lásky na květen: Vodnáři budou experimentovat, Býci naslouchat a Raci budou zranitelní

V květnu, kdy se příroda probouzí k životu a dny se stávají teplejšími a světlejšími, je ideální čas zamyslet se nad našimi vztahy a láskou, která nás obklopuje. Máj může být pro mnohá znamení obdobím změn, kdy se otevírají nové možnosti a staré vztahy nabírají nový směr. Tento láskyplný horoskop vám pomůže projít těmito změnami a zjistit, co hvězdy předpovídají pro vaše srdce.


Sůl má v sladkých těstech důležitou úlohu. Poradíme začátečníkům

Spotřeba soli u nás je hodně vysoká proti evropskému průměru a ještě stoupá. Přesto jsou oblasti potravinářství, kde se bez soli neobejdeme. Příkladem jsou těsta - pečivo bez soli není to pravé.


Vyrobte si domácí past na blechy. Tyto parazity odradí i pravidelný úklid

Jedním z nejčastějších psích parazitů jsou právě blechy. Nepříjemné jsou nejenom pro psa, ale také pro člověka. I jeho totiž mohou poštípat a parazitovat na něm. Zbavit se jich nemusí být vždy jednoduché. Důvodem je to, že se poměrně rychle množí. Navíc je třeba blechy likvidovat nejenom na mazlíčku samotném, ale také v jejich pelíšku, koberci a čalounění. Ne všechny přípravky pokryjí všechny vývojová stádia blechy – a tak se například z...


Oblíbené destinace pro rozptyl popela

Rozhodnutí, jak naložit s popelem vašeho blízkého po kremaci, může být velmi osobní. Pro rozptyl popela však existuje jen málo ustálených protokolů, teologie nebo náboženského významu. Pokud vaše náboženství povoluje kremaci, je význam rozptýlení popela spíše kulturní. Vždy je však třeba zvážit, kde nejlépe provést tento duchovní akt osvobození. Projděte si následující galerii a podívejte se na některá památná místa, kde se rozptyl popela uskutečnil.


Jak využít každý centimetr: Geniální přístavba k řadovce přináší inovativní design a pohodlí pro celou rodinu

Zpracovat vzácné metry do té doby zpustlého dvorku, se rozhodli londýnští architekti, kterým se podařilo rozšířit menší řadový domek o novou přístavbu. Ukazují tak, jak se dá městský prostor efektivně využít.


Lakonosce si nejčastěji zaneseme na zahradu či balkon sami. Poškozené listy nejsou to nejhorší, co rostlinám způsobují

Obloukovitě vykousané listy by vás měly upozornit na přítomnost nebezpečného lakonosce v zahradě, na balkoně nebo u pokojovek v bytě. A to přitom poškozené listy nejsou zdaleka to nejhorší, co drobní škůdci rostlinám způsobují. Larvy lakonosců se ještě s mnohem větší vervou pustí do kořenů a hlíz, až způsobí uhynutí napadených rostlin.


Které květiny vás potěší ve váze nejdéle? Známe tajemství jejich trvanlivosti

Chcete, aby vaše řezané květiny vydržely ve váze co nejdéle? Zjistěte, které květiny mají přirozeně dlouhou výdrž a jak ji správnou péčí prodloužit. Květiny jsou krásným způsobem, jak přinést do interiéru živou atmosféru a radost. Při výběru řezaných květin do vázy je důležité zvážit nejen jejich estetický vzhled, ale také jejich trvanlivost. Kvalita květin, odrůda […]


Velká tarotová předpověď na měsíc květen: Co vám předpovídají karty v lásce, zdraví a financích?

Květen nám už z názvu napovídá, že bychom si měli užívat vůni květin. Květiny k nám začnou promlouvat nejen svou vůní, ale i barvami. 1.května nastoupí svou vládou keltský svátek Beltaine, který nás vybídne, ať odhodíme vše, co nás zdržuje a začneme žít život opět naplno. Pojďme se podívat, co na to karty.


Co dělat s rostlinami spálenými mrazem

Příroda je neúprosná a mnohdy i velmi krutá. Klima, které se v poslední době prudce mění k nepoznání, zamává často i s jarní úrodou. Spolu s proměnou klimatu kolísají do extrémů i jarní teploty, které ničí nejenom ranné plody ovoce, listy stromů ale dokonce i rostliny. Ty často i po jedné noci rychle umrznou. Co s tím?


Rozšířený omyl: proč byste neměli mazat nevyžádané e-maily

Nevyžádané e-maily, tzv spam, jsou bezpochyby jednou z největších nepříjemností na internetu. Když vám ve schránce přistane nechtěný e-mail, je lákavé jej ihned smazat, a většina z nás to tak i dělá. To však není vždy nejlepší strategie. Souvisejicí články Tip: Dorik AI zázračně vytvoří webové stránky pomocí umělé inteligence na základě popisu Tip: znáte tento tajný kód pro Android? Jeho pomocí si zlepšíte Wi-Fi na svém mobilu Tip: Jak do...