Lifestyle

Trending:


Zelený čtvrtek. Víte, proč se mu tak říká a co byste tenhle den měli sníst?

Velikonoce jsou nejvýznamnějším svátkem křesťanů, váží se k ukřižování a zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Jsou také časem lidových tradic a zvyků, spojených s vítáním jara. Zeleným čtvrtkem začíná nejdůležitější část liturgického roku, která vyvrcholí během Bílé soboty. K Zelenému čtvrtku se také vážou mnohé tradice, zvyky a pověry. Třeba že by měl každý sníst něco zeleného nebo zasít hrách.


Důležité důvody, proč pít více vody

Význam toho, co jíme, a jeho vliv na naši pohodu je pro mnoho lidí nezanedbatelný. Význam příjmu tekutin se však přehlíží mnohem snáze. Ačkoli doporučený denní příjem vody čas od času kolísá, jedno je jisté: je životně důležité zůstat hydratovaný. Pokud potřebujete motivaci ke zvýšení hladiny vody, podívejte se do této galerie.


Na Velký pátek se otevírají poklady. Nikomu nic nepůjčujte a nejezte maso

Velikonoce jsou největším křesťanským svátkem a je s nimi spojena celá řada pověr, zvyků i magických a tajemných rituálů. Co přináší Velký pátek?


Opravdu si ženy navzájem ovlivňují menstruační cykly?

Pokud jste někdy žili s více ženami, které mají menstruaci, pravděpodobně jste se setkali se synchronizací menstruace. Synchronizace menstruace popisuje rozšířený názor, že ženy, které spolu žijí nebo spolu tráví hodně času, zaznamenávají synchronizaci nebo sladění načasování svých měsíčních period. Spolubydlící, blízké přítelkyně, spolupracovnice, páry stejného pohlaví a ženy v rodině, kterým začíná menstruace každý měsíc ve stejný den nebo přibližně ve stejný čas, mohou mít pocit, že je mezi nimi zvláštní pouto. Je to však skutečný jev, nebo jen populární mýtus? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte, co říkají výzkumy o synchronizaci menstruace.


7 špenátových receptů: Oblíbená jídla se špenátem chystáme hlavně na jaře

Špenát se snadno pěstuje a sklízí, listy můžeme trhat brzy po výsevu. Navíc se dá špenát celoročně koupit, a to buď čerstvý nebo mražený. V kuchyni ho také můžeme nahradit listy jiných rostlin např. mangoldu, kopřiv nebo medvědího česneku, který roste brzy na jaře.


Jak vypadá ideální rodina? Výzkum ukazuje, že dvě děti již nejsou normou

Běžná představa ideální rodiny je máma, táta a dvě děti. Jsme zvyklí, že tak má rodina vypadat. Když si vzpomeneme, co jsme v průběhu života odpovídali na otázku, kolik chceme jednou mít dětí, bylo to nejspíš: „Dvě. Holčičku a chlapečka.“ Spoustě párů se tuto společenskou normu také podařilo naplnit. V posledních letech ale přibývá rodin pouze s jedním dítětem a nová rozsáhlá studie potvrzuje, že jde o novou ideální rodinu. Co dalšího ukazuje a...


Nejlepší beránek je ten šlehačkový: Je neuvěřitelně jemný a nadýchaný, vydrží dlouho vláčný a chutná naprosto božsky

Chcete letos upéct opravdu luxusního beránka, který bude krásně jemný, bude se přímo rozplývat na jazyku a všichni vás za něj budou chválit a obdivovat? Tak vsaďte na klasiku a udělejte beránka ze šlehačky místo mléka. Těsto je díky ní lahodnější a příprava je navíc poměrně snadná.


5 důvodů pro opuštění trendů ve vašem domě

Opuštění domácích trendů designu interiérů se může zdát odvážné rozhodnutí ve světě, kde jsou novinky neustálé a designové vlivy jsou všude kolem nás. Nicméně existuje několik dobrých důvodů,… O post 5 důvodů pro opuštění trendů ve vašem domě apareceu primeiro em DecorStyle.


Pěstování jahod: Toužíte po skvělé úrodě? Pomoct rostlinám můžete sami

Mísa plná velkých sladkých jahod je snem a mnohdy i realitou mnohých pěstitelů. Pokud chcete patřit mezi druhou skupinu lidí, pak rozhodně nezapomínejte na jahodníky a věnujte se jim již nyní. Odměna bude opravdu sladká. My se v následujících řádcích zaměříme na několik zajímavých triků, které dokážou jahodníkům pomoct v růstu a následně i v plození velkých sladkých jahod.


Jak poznat, že rostlina byla přemokřená? Není to těžké

I když své rostliny máte většinou pod kontrolou, u těch, které si chcete pořídit z obchodu či zahradního centra je situace jiná. Je dobré včas odhalit známky toho, že se rostlině nedaří. Je také dobré vědět, když byla rostlina vystavena podmínkám, kterým vystavena být neměla. Jako je přemokření. I když se taková rostlina dá ještě zachránit, existuje velká pravděpodobnost, že se objeví plíseň a jiné potíže.


Sbohem, silikony. Zmenšení prsou na vlastní kůži

Ke svým třicetinám jsem si nadělila plnější a o dvě čísla větší dekolt. Desetileté výročí s implantáty jsem se rozhodla oslavit tím, že si je nechám z těla vyjmout. Zajímá vás, co taková explantace obnáší? Jak vypadají prsy po vyndání implantátů, jestli to bolí a jak dlouho trvá rekonvalescence? Všechno vám otevřeně popíšu.


V Česku se objevily nebezpečné potraviny. Inspekce varuje před husou se salmonelou i plísněmi

Na výskyt salmonelózy v mražené huse původem z Maďarska upozornila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) prostřednictvím svého webu Potraviny na pranýři. Kontroloři hlásili stejný problém již loni v prosinci. Na seznamu závadných potravin se objevil také mix strouhaných sýrů, balení schwarzwaldské šunky či slazená limonáda s colovou příchutí. Řetězce, jichž se má problém týkat, se ke zprávě zatím nevyjádřily.


Co je Vertex v astrologii?

Jak velkou část života tvoříme my a jak velkou část tvoří osud? Podle astrologického horoskopu existuje umístění, které ukazuje, kde se ve vašem životě pravděpodobně vyskytnou osudové události. Můžete si ho představit jako bod osudu: místo, kde se setkávají dvě vypočítané, protínající se linie ve vašem osobním astrologickém horoskopu. Vertex, který je reprezentován symbolem "Vx", používají prediktivní astrologové k předpovědi toho, jak a proč se vaše cesty zkříží s osudovou událostí nebo vztahem. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se vše o Vertexu a o tom, co znamená ve vašem astrologickém horoskopu.


Stačí nápad a i garsonka poskytne pohodlné bydlení

Ceny bytů jsou tak vysoké, že si jen málokdo může dovolit rozlehlý byt, a tak začínáme něčím menším. Když však takovou garsonku zařídíme s důvtipem, poskytne nám docela pohodlné bydlení. Krásně a prakticky bydlet se dá i v jedné nevelké místnosti, kterou obývá většinou jednotlivec nebo mladý pár, který stejně skoro všechen čas tráví mimo domov. Nejdůležitější […]


Přidejte česnek do čaje a pijte každý den. Zhubnete a nejen to!

Česnek považujeme za superpotravinu. Má totiž celou řadu prospěšných účinků na lidské zdraví, například posílení imunitního systému či snížení rizika srdečních onemocnění. Použít jej ale nemusíte jen v kuchyni. Připravit si z něj můžete i čaj, což je způsob, jak jej užívat každý den. Má poněkud výraznou a aromatickou chuť, která nemusí vyhovovat každému. Čaj lze pít též i při nemocech, jako je nachlazení, protože zmírňuje její projevy. Kromě...


Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i mimo sezónu, jezte klíčky a výhonky

Chladné měsíce v roce jsou na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou mikrozeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je totiž o tzv. klíčení a microgreens rostlinkách, které můžete pěstovat v kuchyni nebo za oknem. Jak mikrozeleninu pěstovat?


Hynek Čermák se pochlubil svou vlasatou kopií. Syn Bořivoj jakoby tátovi z oka vypadl

Herec Hynek Čermák (51) ukázal svou mladší kopii. Dvacetiletý syn Bořivoj se totiž po boku otce objeví ve hře Koza aneb Kdo je Sylvie v pražském Divadle Bez zábradlí. Oba se zúčastnili tiskové konference, na níž nechyběla redakce eXtra.cz, která zachytila, jak moc si jsou otec se synem podobní.


Dnes je Zelený čtvrtek, lidé si připomínají Kristovu poslední večeři

Praha - Dnes je Zelený čtvrtek. Podle křesťanské tradice v tento den Ježíš Kristus naposledy povečeřel s apoštoly, modlil se v Getsemanské zahradě a byl zajat. S večerem přichází velikonoční triduum, které zahrnuje Velký pátek, Bílou sobotu a nedělní Boží hod velikonoční. Velikonoce jsou vrcholem církevního roku a největšími křesťanskými svátky.


Psychologie barev: jaký můžou mít barvy vliv na náladu?

Všude kolem sebe vidíme barvy. Věděli jste ale, že různé odstíny, které vídáme den co den, mají ve skutečnosti mnohem větší vliv na naše nálady, pocity a chování? Tohle si možná ani neuvědomujeme. Říká se tomu psychologie barev. Vědci provedli už nespočet studií o tom, jak různé barvy ovlivňují lidské emoce a chování. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více o fascinující vědě, která stojí za psychologií barev, a o tom, jak jednotlivé barvy duhy mohou změnit váš postoj!


Řapíkatý celer: Komplikace při pěstování aneb jak se vypořádat s hlavními problémy

Chuť čerstvého řapíkatého celeru z vlastní zahrady je intenzivnější než kupovaného v obchodě. Není nad vlastní úrodu. Jenže pěstování této zeleniny mnohdy zaskočí komplikacemi. Jaké jsou hlavní problémy při pěstování řapíkatého celeru?


Pečlivá příprava pozemku pro výsev trávníku se vyplatí: nedělejte zásadní chyby, jinak zbytečně utratíte spoustu peněz

Jaro je u zahradníků obdobím, kdy mají plné ruce práce. Musí se provést nejen základní péče o všechny rostliny, vyset semínka a předpěstovat sadbu, ale je důležité myslet také na trávník. Možná máte letos v plánu, založit si trávník z výsevu a přemýšlíte nad tím, kdy je tak ta nejlepší doba pro jeho realizaci. V tom případě vám rádi poradíme, protože ne vždy je dobré být příliš aktivní a na některé věci si umět počkat. Jak se říká, vše má svůj...


Kompromis mezi vanou a sprchou: Vanová zástěna zajistí relax ve vaně i pohodlné sprchování

Zařizujete koupelnu? Čeká vás rekonstrukce? Jak vyřešit, zda se budete ve vaně koupat či sprchovat? Ideální řešení nabízí vanová zástěna, která dokáže propojit obě tyto varianty. O co se jedná? Jak vybrat správně?


Připravte si snadno a levně domácí pribináček, který zachutná malým i velkým

Sladký tvaroh, neboli pribináček, jak se mu lidově říká podle stejnojmenného výrobku, je oblíbenou pochutinou nejen dětí, ale i mnohých dospělých. Vyzkoušejte snadný recept na tuhle tvarohovou svačinku.


Zapomeňte na rifle, trendem letošního léta jsou sukně. Jak nosit ty džínové?

Venku už voní jaro a i léto už je v dohlednu. V každém případě to znamená, že sezóna sukní je tu! Kromě těch dlouhých rozevlátých jsou letos trendy i ty džínové. Pokud si říkáte, že nevíte, co si k nim vzít, máme pro vás hned několik tipů.


Nejlevnější modulární myš. Tahle herní od Alzy teď stojí jen 454 Kč

Alza má tento týden akce na herní hardware a příslušenství. Týká se i její privátní značky Rapture, a tak můžete koupit myš Anaconda jen za 454 Kč místo...


Kalhotové kostýmy jaro 2024 obléklo do barev: Oblíbený trend se vrací a tentokrát zkracuje kalhoty až ke kolenům

Přivítejte jaro barvami. A rovnou v podobě nejelegantnějšího trendy kousku sezóny 2024 - barevného kalhotového kostýmu. Novinkou od loňska, kdy se v našich šatnících doslova usídlil, je další velmi sympatický prvek - bermudy, které mohou už brzy v oblíbeném dámském obleku doplnit a střídat dlouhé kalhoty.


Jak šípkový olej prospívá obličeji a pleti

Možná se domníváte, že trh s kosmetikou je přesycen zázračnými pleťovými oleji, avšak jeden z nich, který existuje již po staletí a zaslouží si pochvalu, je šípkový olej. Tato složka péče o pleť působí na každý typ pleti a pomáhá řešit řadu kosmetických problémů. Pleť hydratuje, pomáhá při odstraňování skvrn, a dokonce působí i jako prevence proti vráskám. Máte zájem přidat šípkový olej do své péče o pleť? Tak si prohlédněte tuto galerii a objevte všechny jeho benefity.


Jak na dokonalý mazanec? Moučník podle receptu a rad Josefa Maršálka voní vanilkou, je nadýchaný a krásně drží tvar

Nedaří se vám upéct mazanec, který byl vypadal skoro jako ze žurnálu? Tak s tím od cukráře Josefa Maršálka to zvládnete hned napoprvé. Pokud se navíc budete řídit jeho radami, bude bochánek krásně kulatý, lesklý a zaručeně nepraskne.


Máte na zahradě stín? Pak jsou tyhle trvalky to pravé pro vás

Řešíte, jaké trvalky si vysadit na zahrádku, když máte stanoviště ve stínu nebo polostínu? Pak se podívejte na náš výběr, který vám bude dělat radost.


Tajemné starověké civilizace, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli

Představte si, že se procházíte rušnými ulicemi minojské Kréty, obdivujete technické triumfy Nabatejského království nebo odhalujete tajemství záhadného písma kultury Vinča. Tyto vzkvétající civilizace sehrály v dějinách lidstva klíčovou roli, přesto zůstávají do značné míry ve stínu svých slavnějších protějšků. Odhalte příběhy mocných říší, inovativních společností a kulturních zázraků, které utvářely náš svět způsobem, o kterém jste neměli ani tušení. Jste připraveni odhalit tyto skryté klenoty dávné historie? Klikněte a nechte dobrodružství začít!


Šokující věci, které lidé našli v jídle

Když lidé chodí do restaurací nebo supermarketů, očekávají, že dostanou přesně a pouze to, za co zaplatili: normální, poživatelné jídlo. Ale bohužel se tak vždy nestane. Rozhodně žijeme v podivné době a zdá se, že musíme být připraveni na to, že v balených sendvičích najdeme kapku něčí krve nebo v nádobách se salátem ještěrky. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaké další strašlivě nechutné věci lidé našli ve svém jídle.


Potřebujete neustále čůrat uprostřed noci? Tady je návod, co s tím můžete dělat

Zdá se, že nezáleží na tom, zda jste mladí nebo staří: mnoho lidí se uprostřed noci budí s nutkáním na močení. Potřeba vstát uprostřed noci z postele může zcela narušit váš spánkový režim. Než se nadějete, jste zpátky v posteli, snažíte se ještě více vyspat a sledujete, jak se na hodinách krátí hodina, kdy musíte vstát. Dá se však něco udělat pro to, abyste tomuto nutkání vůbec zabránili? Kliknutím na tento článek zjistíte, proč se vám chce uprostřed noci na záchod a co s tím můžete dělat.


Česneková tráva je nenáročná na pěstování a oproti česneku má jednu obrovskou výhodu: pěstujte ji na balkoně a jezte i květy

Že jste o česnekové trávě ještě neslyšeli? Ale to je velká škoda, protože se tak ochuzujete o dokonalou chuť této trvalky, která je pěstováním podobná pažitce, chutná po česneku, ale oproti němu má jednu nespornou výhodu. Až tedy budete letos přemýšlet, jakou aromatickou rostlinu si pořídíte do zahrady či do nádoby na balkon, u které můžete sníst skoro všechno, doporučujeme právě česnekovou trávu. Trochu vám ji představíme a jsme si jisti, že i...


Další rána pro královskou rodinu: Nechutná hra s princem Georgem!

V době, kdy se britský princ William (41) potýká s řadou osobních výzev, včetně boje jeho manželky Kate s rakovinou a zdravotních problémů jeho otce Karla III. (75), přichází na scénu divadelní hra, která představuje jeho syna, prince George (10) jako gay ikonu. Toto kontroverzní téma vyvolává diskuzi o hranicích umělecké svobody a soukromí veřejných osobností.


7 ženských archetypů a co prozrazují o vaší vnitřní síle

Osobnostní archetyp lze popsat jako soubor běžného chování, které existuje v našem kolektivním podvědomí. Tento koncept poprvé vytvořil psychoanalytik 19. století Carl Jung. Když poprvé psal o archetypech, navrhl Jung čtyři, které lze použít k popisu žen: Dívka, Matka, Divoška a Královna. V devadesátých letech 20. století psychiatrička a Jungova následovnice Jean Shinoda Bolenová tento model rozšířila a popsala sedm ženských archetypů založených na zvycích a povahových rysech souvisejících řeckých bohyň. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Běžné mýty o přežití, které jsou doopravdy nebezpečné.

Co se týče přežití v přírodě, je tu tuna tipů, které jsou bohužel nepravdivé. Možná jsme tyto nápady dostali z filmů, televize a dokonce i pohádek, pravda je ale že většina běžných mylných představ vás může zabít. Od pití sbojí moči po předstírání mrtvého při útoku medvěda, tady jsou běžné tipy por přežití, kterým by jste neměli věřit. Klikněte a podívejte se na všechny.


Extravagantní Farna, Smetana jako ze sedmdesátek či odhalená Bezděková. Nejlepší móda z uplynulých Andělů

Slavnostní udílení hudebních Cen Anděl se každoročně neobejde jak bez podivných módních kreací, tak i těch vydařených. V uplynulých ročnících zaujaly třeba zpěvačka Ewa Farna, moderátorka Emma Smetana nebo zpěvák Ben Cristovao. Na vydařené modely se podívejte v galerii.


Jak už nikdy nemuset nic rozhodnout

Jsme zahlceni názory. Protinázory. Ironickými poznámkami. Vzájemně protichůdnými příběhy a fotkami, u kterých nevíme, jestli nejsou produkty horečného snu umělé inteligence. A pak přijde kolega/manžel/novinář a chce vědět, jak to teda uděláme s tou kampaní/dovolenou/přijetím eura. Netušíte, vlastně se rozhodovat nechcete. Ale nemůžete přiznat, že j...


Stigma otce v domácnosti

Ženy začaly ve velkém počtu pracovat mimo domov až ve 20. století. Dnes je to sice norma, ale z hlediska historie je to relativně nedávný jev. Ale skutečně, v dnešní době nemají tradiční genderové role pro většinu lidí v západním světě takovou váhu jako dříve. A s ohledem na to máme v našich komunitách relativně nový přírůstek: otce v domácnosti. Obecně se tak označuje otec, který zůstává doma a vykonává práci, která se ve 20. letech 20. století očekávala od ženy v domácnosti: vaří, uklízí a obecně se stará o domácnost a rodinu. Tato novější role mužů však stoupá na obočí. Bohužel je s otcem v domácnosti spojeno mnoho stigmat. Klikněte na následující galerii a prozkoumejte, proč tuto roli zastává stále více mužů a jaké stigma je s ní spojeno.


Baby pink je trendem jara 2024: Do nevinného odstínu se vybarvila i nejnovější návrhářská kolekce zpěvačky Rity Ory

Růžový pastel ovládá trendy na jaře 2024 a přispívá k tomu i kolekce, kterou nedávno uvedla do světa zpěvačka Rita Ora. Baby pink kostýmek s možností dlouhých i krátkých kalhot bude hitem sezóny a tato barva vám ani s dalšími doplňky nesmí letos chybět v šatníku.


Barva měsíce: nebeská modrá udělá váš dům lehkým a vzdušným

Jestliže hledáte inspiraci pro malování, stačí se podívat! Ano, mluvíme o nebeské modři. O post Barva měsíce: nebeská modrá udělá váš dům lehkým a vzdušným apareceu primeiro em DecorStyle.


Velká věštba na duben pro Kozorohy: Rýsuje se vám nějaká nová spolupráce

Co čeká Kozorohy ve čtvrtém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co byste naopak neměli promeškat? A jaký talisman vám může přinést lásku? Přečtěte si předpověď na duben, kterou pro Kozorohy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Oslavte Zelený čtvrtek pořádně zeleným menu

Dnes slavíme Zelený čtvrtek. A to znamená jediné – zelené jídlo! Díky této tradici by si tak lidé konzumující zelenkavé pokrmy měli zajistit zdraví na celý rok. Za nás je to ale také možnost, jak vytvořit nevšední menu plné hrášku, špenátu nebo dalšího chutného lupení.


Velikonoce jsou tady: Ozdobte stůl krásným beránkem, mazancem plným chutí a křupavými jidáši

Velikonocemi končí střídmé postní období, které započalo koncem masopustního veselí. Po čtyřicetidenním půstu se tak mohou lidé konečně opět pořádně nadlábnout. Na Velikonoční neděli se tedy vždy připravovaly bohaté hostiny – co by to bylo za prostřený stůl bez sladkých dobrot. K těm velikonočním patří beránek, mazanec a jidáše, na které jsme se podívali spolu s webem Toprecepty.


Bretaňský svetr Kate Middleton, v němž oznámila rakovinu: Pomáhá jí zvládnout silné okamžiky, měla ho na sobě už čtyřikrát

Když Kate Middleton (42) v pátek oznámila, že se léčí s rakovinou, oblékla si pro tuto příležitost svetr s bretaňskými pruhy. Pohodlný, ale přitom šik kousek si nevybrala náhodou. Pomáhá jí ve chvílích, které jsou pro ni hodně emočně náročné. Zprávu přinesl magazín Hello!.


Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky

Barvení vajíček je tradice, která se datuje tisíce let zpět. Původně byla spojena s různými jarními oslavami a rituály, avšak dnes neodmyslitelně patří k Velikonocům. Způsoby barvení používá každá rodina odlišné, ale není od věci se přiučit i nějaký nový. Třeba ten, díky němuž vytvoříte vajíčka s mozaikou.


Velikonoční zvyky a tradice: Víte, co znamenají?

Velikonoční týden je v plném proudu a pro Křesťany jsou právě Velikonoce těmi nejvýznamnějšími svátky. Během velikonočních svátků si připomínáme Kristovo zmrtvýchvstání a tyto dny charakterizují různé zvyky a tradice. Většinu z nich známe, ale víte, co vlastně znamenají? Jaké dny nás čekají? Zelený čtvrtek – tento den je dnem odpuštění. Ve čtvrtek utichají zvony a pro […]


Barevné velikonoční dny. Co se dělalo na Škaredou středu a koho máte vyhnat z domu?

Škaredá středa, která v roce 2022 vychází na 27. března, je prostřední den pašijového předvelikonočního týdne. V domácnostech vrcholil velký jarní úklid. Proč se uklízelo právě v tento den?


Jídelníček při žlučníkové dietě je nízkotučný, ale chutný. Můžete si dopřát i hovězí maso

Jídelníček po operaci žlučníku se skládá hlavně z nízkotučných potravin. Vyhnout byste se měli mastným a nadýmavým pokrmům. Jak vypadá režim po operaci žlučníku a co mají všechny recepty pro žlučníkovou dietu společného? Projděte si nejlepší recepty pro žlučník a vzorový jídelníček.


Výklad andělských karet na víkend od 29. března: Nedělejte si starosti a poodstupte stranou

Vše, co k vám v životě přichází, přichází v pravý čas. Nic neurychlíte tím, že budete na věci zbytečně tlačit a lpět na nich. Naučte se trpělivosti. Co dalšího karty pro tento víkend vzkazují?