Trending:


Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu

Rebarbora je vynikající jarní zelenina, kterou ale používáme hlavně do sladkých jídel místo ovoce. Oblíbená je pro svou mírně nakyslou chuť. A právě teď je její sezóna, nejvyšší čas ji sklízet a připravit z ní skvělé dobroty.


Proč jsme si začali odstraňovat tělesné ochlupení?

Nemuset se holit nebo voskovat bylo udáváno jako největší výhoda pro ženy během pandemie. A proč by chtěly? Je to obvykle bolestivé, drahé, nepohodlné a/nebo časově náročné. Mnoho žen se cítí, jako by musely nebo si často myslí, že je to jejich rozhodnutí, i když jsou to v realitě dekády tlaku společnosti, které ovlivnily tyto rozhodnutí. Mnoho žen začíná odstraňovat tělesné ochlupení v mladém věku, ale málo z nich ví, proč toto vůbec začalo. Během několika let tělesné ochlupení změnilo dynamiku pohlaví, sjednotilo třídy, definovalo ženství a ovládalo ženy pomocí studu, to se teď ale mění. Prokliněte, aby jste se podívali na informace, které podle CNN, říkají, kdy začalo odstraňování ochlupení těla a jak se to dnes mění.


Známe čtyři pravidla pro úspěšné pěstování rajčat. To bude úroda!

A máme po tzv. zmrzlých mužích! To znamená, že se naplno rozjede zahrádkářská sezona. Možná i vy už máte sazenice rajčat doma – ať předpěstované ze semínek, nebo koupené. Zjistěte, jak se o ně postarat tak, abyste si zaručili bohatou úrodu.


Je lepší elopement (útěk), než klasická svatba?

Svatba by měla být oslavou. I malá svatba se však může proměnit ve velkou produkci, jakmile se k tomu přidají rodinné spory a logistické noční můry. Možná proto se stále více párů rozhoduje pro útěk. To neznamená, že nemůžete uspořádat samostatnou „oslavu“ se svými blízkými, jen to bude mnohem méně stresující a nákladné na organizaci... Jaké jsou ale další výhody útěku a měli byste o něm uvažovat jako o alternativě pro svůj velký den? Klikněte na galerii a dozvíte se více.


Jak na dokonalý steak: Přidejte cukr a maso vyndejte z lednice hodinu předem

Dobrý steak je jídlo, kterým potěšíte každého milovníka masa. Aby byl výsledek dokonalý, je potřeba věnovat péči přípravě. Pokud chcete steak tmavě hnědý na povrchu a růžový uvnitř, musíte trochu závodit s časem. Anebo použít cukr.


Co obsahují a jak se vyrábějí surimi tyčinky: Těší se velké oblibě, krabí maso v nich však nehledejte

Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.


Jaký je rozdíl mezi expatem a imigrantem (přistěhovalcem)?

Představte si, že byste opustili zemi, kde jste se narodili a žili většinu svého života. Možná už jste slova „emigranti“ a „imigranti“ slyšeli a mysleli si, že je to to samé, ale ve skutečnosti jsou to dva různé pojmy. I když mají obě tyto skupiny něco společného, hodně věcí je odlišuje. Ať už sami patříte do jedné z těchto skupin, znáte někoho, kdo žije v cizí zemi, nebo jste prostě jen zvědaví, co to vůbec znamená, v této galerii vám vše jednoduše vysvětlíme.


Test: Samsung QE55QN85D – televizor, který si za rok určitě kupte

Po roce přichází Samsung zase s obměnou své řady Neo QLED televizorů s miniLED podsvícením. Již čtvrtá generace je označena písmenem “D” a opět přináší řadu zajímavých inovací. Souvisejicí články Test: ViewSonic M10 – zářivé barvy, trojitý laser a pohledný design Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen... Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP...


Slavné matky upřímně o porodu

Slovy Glorie Steinemové "porod je obdivuhodnější než dobývání". Muži možná nikdy nepoznají skutečnou bolest při porodu, ale matky po celém světě mají o dni, kdy začaly rodit, co vyprávět. Ať už čekáte dítě a chcete poradit, nebo jste jen prostě zvědaví, zde je výběr citátů slavných osobností o porodu.


5 způsobů, jak použít provaz v dekoraci vašeho domova

Při hledání dekorace, která odráží osobnost a styl, se často uchylujeme k přírodním materiálům a ručně vyráběným prvkům, abychom naše prostory obohatili o teplo a charakter. Jedním z těchto všestranných a podceňovaných materiálů je provaz. O post 5 způsobů, jak použít provaz v dekoraci vašeho domova apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejvyšší stromy světa a místa, kde je můžete obdivovat

Některé z nejvyšších stromů na světě svou výškou snadno překonávají stavby vytvořené člověkem, jako je Socha Svobody, Kapitol Spojených států amerických nebo londýnský Big Ben. Přírodní věže jsou vskutku majestátní svou velikostí, některé z nich měří přes 100 m od vrcholu k patě. Kdo je však králem korun stromů a jací jsou jeho nejbližší soupeři? Proklikněte se a podívejte se na nejvyšší stromy světa a pak zjistěte, kde je můžete obdivovat.


Díky těmto radám budete vypadat bohatší

Peníze přicházejí a odcházejí, ale vypadat bohatě můžete pořád. Zatímco čekáte, až vám na účet přijde velká výplata, proč se nesnažit aspoň vypadat bohatě? Mohlo by vám to dokonce pomoct doopravdy zbohatnout! I když peníze nejsou všechno, mít hezké věci není na škodu. Zajímá vás víc? Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, jak vytvořit dojem bohatství, aniž by vás to skutečně stálo majlant.


Návrat k přirozenosti: Proč si ženy nechávají odstranit estetické úpravy?

Žijeme ve společnosti, ve které se trend estetických úprav a plastických operací stal běžným standardem. To, že má někdo prsní implantáty či výplň rtů, je dnes již naprosto normální. Zdá se ale, že se postupně vracíme k přirozenosti. Nejen, že se mnozí z nás po několika podstoupených úpravách pomalu ani nepoznávají, ale tyto zákroky jsou velmi často spojené také se zdravotními problémy, o kterých se ve společnosti dostatečně nemluví. Své o tom...


Vynikající sirup z bezových květů zastudena si můžete připravit právě teď. Kromě bezu stačí citron a pár ingrediencí

Na keřích se už objevují první drobné bílé kvítky černého bezu, což znamená jediné – konečně nastává čas udělat si další zásobu voňavého bezového sirupu. Do limonády je nejlepší, a když jej vyrobíte zastudena, uchováte v něm mnohem víc i léčivé schopnosti bezu.


Podivné dějiny britské královské rodiny

Stejnopohlavní vztahy a nebinární genderové identity existovaly v historii vždy. A platí to i pro britskou královskou rodinu. Co přesně se dělo mezi britskými královskými rodinami za dveřmi paláce, se už nikdo s jistotou nedozví, ale existuje mnoho příběhů, a dokonce i důkazů, že některé z těchto královských rodin přitahovaly osoby stejného pohlaví, a dokonce se projevovaly mimo genderovou binárnost. V této galerii vás zavedeme do minulosti a prozkoumáme queer historii britských královských rodin. Klikněte a zjistěte více.


Co je chili con carne? Objevte nejoblíbenější pokrm tex-mex kuchyně. Uvaříte ho pro spoustu lidí během chvilky

Chilli con carne ve španělštině znamená „chilli s masem“. Zda jídlo pochází z Mexika nebo USA, se přesně neví a bývá oblíbeným předmětem dohad. Shoda však panuje na tom, že patří mezi typická jídla tzv. tex-mex kuchyně. Často se název pokrmu píše jen s jedním „l“, aby se jídlo odlišilo jídlo od pálivé papričky.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


3 kroky k vyššímu sebevědomí: Jak si vybudovat lepší vztah k sobě samé?

Posilování sebevědomí je nezbytné pro spokojený život. V dnešní hektické době může být velmi náročné si ho ve zdravé podobě vybudovat nebo udržet. V tomto článku se dozvíte o třech jednoduchých, ale účinných metodách, jak na to.


30 jednoduchých způsobů, jak zvýšit svou inteligenci

Inteligence je to, co odděluje naše logické a rozvážné chování od našich základních, zvířecích instinktů. Aktivní snahou o zlepšení inteligence se stáváme racionálnějšími a přemýšlivějšími lidmi. Prohlédněte si galerii a objevte 30 jednoduchých způsobů, jak zvýšit svou inteligenci! Inspirováno knihou Code of Living.


Věci, ve kterých měli rodiče pravdu

Ti, kteří jsou za nás zodpovědní v dětství, jsou obvykle první, kdo nám dávají rady. Často - i když ne vždy - jsou to naši rodiče. Když jsme vyrůstali, všichni jsme poslouchali, jak nám rodiče říkají „dělej tohle“ nebo „nedělej tamto“. Pořád nás upozorňovali, abychom si neustále na něco dávali pozor, a když jsme jim oponovali, řekli nám jen „pochopíš to, až budeš starší“ nebo něco v tom smyslu. Ukázalo se, že naši rodiče měli v mnoha věcech pravdu! Možná dokonce víc, než jsme si ochotni připustit. Projděte si galerii a uvidíte, jestli se v tom najdete.


Vynálezy, které jsou mnohem starší, než si myslíte

Často si představujeme, že mnoho inovativních věcí, které považujeme za samozřejmost, je alespoň relativně nových. Ale není tomu tak vždy! Někdy sahá historie vynálezů mnohem dál, než bychom kdy tušili. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, které vynálezy jsou mnohem starší, než jste si mysleli. Klikněte dál!


Velkolepé hroby slavných osobností

Zatímco někteří slavní lidé jsou pohřbeni na nenápadných hrobech, jiným byly na jejich památku postaveny krásné pomníky. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, kde se nacházejí některé z nejúžasnějších hrobů slavných lidí.


Milia: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Malé hrbolky; vidět hlavně na nose, bradě a tvářích Vyrážky mohou být také vidět → Běžné možnosti léčby → Jak se diagnostiku...


Oblečení na pracovišti: Jak je to s výpovědí pro nevhodné oblékání a příspěvkem na ošacení

Jak je to s oblékáním do práce? Může zaměstnavatel dát výpověď z důvodu nevhodného oblečení? Co a kdy může nařídit? Jak je to s příspěvkem na ošacení?


Městské zahradničení: co je potřeba k pěstování plodin ve městě

Mnoho lidí žijících ve velkoměstě se spoléhá na zemědělce z blízkého i vzdálenějšího okolí, kteří jim dodávají produkty na stůl. Koneckonců je to efektivní a nevyžaduje to mnoho úsilí. Ale přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby se potravní řetězec náhle zhroutil? Dokážeme se o sebe postarat sami? Nedostatek potravin je velmi reálnou možností a obyvatelé měst musí být schopni se o sebe postarat sami. Zaujalo vás to? Klikněte na následující galerii a podívejte se, jak můžete pěstovat plodiny mezi betonem!


Sex po porodu nemusí být na bodě mrazu. Do hry vás vrátí jednoduchý návyk, tvrdí studie

Mnoho rodičů se po narození dítěte potýká s obnovením svého sexuálního života. Také by se žádná žena neměla cítit nucená k rozpustilým hrátkám, když prožívá bezesné noci, výkyvy hladin hormonů a zvládání všech nároků spojených s péčí o novorozence. Rovněž každá žena prožívá po porodu různé tělesné změny, které mohou způsobit, že se necítí tak přitažlivá, jako předtím. Komunikace je v takových situacích klíčová, ale ne vždy jednoduchá. Co může...


Posedlá učitelka Madison Bergmann: Kvůli "vztahu" s 11letým žákem obětovala snoubence i svou profesní budoucnost

Není učitelka jako učitelka. Co byste dělali, když byste zjistili, že je posedlá vaším, teprve jedenáctiletým, synem? Rodiče jednou svému školou povinnému dítku zkontrolovali mobil a nevěřili vlastním očím.


Obujte je a už je nesundáte: nejlepší letní obuv na platformě

Mohl to být nádherný slunečný den, kdyby vám ho nezničily boty. Krásné, stylové, ale po nějaké době nošení zoufale nepohodlné. Že je to už několikátý pár letních bot, který vás zradil? Seznámíme vás s botami, které se mohou stát vaší novou láskou. Tyto sandálky na platformě vás létem provedou s lehkostí a bez puchýřů.


Poznejte marmorato a jak ji aplikovat

Marmorato je dekorativní malířská technika, která imituje vzhled mramoru, poskytující elegantní a sofistikovaný povrch. Tato technika pochází z Itálie a je široce využívána při vnitřním zařizování k vytvoření luxusních a půvabných prostor. O post Poznejte marmorato a jak ji aplikovat apareceu primeiro em DecorStyle.


Počítač ve tvaru boty? Podívejte se na ty nejšílenější sestavy, nad kterými zůstává rozum stát

V lednu tohoto roku představil výrobce počítačových periferií Cooler Master jeden ze svých prvních plnohodnotných počítačů. A hned se rozhodl jej zpracovat trochu nestandardní formou – vypadá vlastně jako sneaker, speciální druh tenisky. Jenže tento počítač od Cooler Master není jediným bizárem své kategorie. Souvisejicí články Z laboratoře do reálného provozu: Google plánuje nasazení 3D videotelefonie Windows už zase mění rozložení jedné ze...


Proč je mayská civilizace tak fascinující?

Mayská civilizace vznikla kolem roku 2000 př. n. l. a po staletí ovládala rozsáhlé území ve Střední Americe. Tato mezoamerická civilizace byla na svou dobu neuvěřitelně vyspělá a měla jedinečné zvyky. Většina mayských knih byla bohužel zničena, ale některé artefakty a památky se dochovaly dodnes. V této galerii se vrátíme v čase do předkolumbovské Ameriky a přiblížíme vám, jaký byl život Mayů. Klikněte a zjistěte, proč je mayská civilizace tak fascinující.


Jak pěstovat zahradu bez půdy

Ve světě, kde se betonové džungle rozrůstají a pohlcují krajinu, je pro lidi obtížné vyčlenit si dostatek prostoru pro pěstování rostlin a zeleniny. Ale i když se města zvětšují a zahrady zmenšují, v zemědělství probíhá tichá revoluce: bezorebné zemědělství. Možná vás zajímá, zda je skutečně možné, aby rostliny rostly bez půdy. A pokud ano, o kolik je to skutečně lepší ve srovnání s tradičními metodami zahradničení? Odpověď na tyto a další otázky najdete v této galerii, kde odhalíme všechna tajemství, která se skrývají za tímto nepolapitelným zahradnickým postupem.


Průzkumníci, kteří zmizeli beze stopy

Byly doby, kdy většina světa, ještě více než dnes, byla pro mnohé stále neznámá a nebylo většího povolání než být objevitelem. Hrstka odvážných a zvědavých dobrodruhů se vydávala do nejhlubších a nejtemnějších koutů světa v naději, že se jim podaří tyto neznámé oblasti osvětlit. Byla to však nebezpečná práce a mnoho z těchto jedinců se nikdy nevrátilo. Osudy těchto objevitelů, od horolezce, který překonal rekord, až po dobrodruha, který hledal neexistující město, jsou stále zahaleny tajemstvím. Klikněte na a objevte objevitele, kteří se toulali po planetě a nikdy se nevrátili.


Přátelství napříč generacemi: Spojení s různými věkovými skupinami

Přátelství nemá číslo. Není omezeno věkem ani generací. Když jde o přátelství, záleží jen na společných zájmech a vzájemném respektu. Ale při tom všem je někdy obtížné mít tyto společné zájmy napříč generacemi. Chcete-li s tím bojovat, projděte si tuto galerii a zjistěte, jak tuto propast překlenout.


Zjistěte, jak moc jste atraktivní: Nejde jen o prsa či krásný obličej. Studie vysvětlují, co je nejdůležitější

Obecně panuje názor, že se muži dají rozdělit na dvě skupiny. Jedni mají raději dmoucí ňadra, druzí zase objemné pozadí. Ono je to ale všechno jinak a trochu složitější. Zjistěte, jak moc jste pro muže atraktivní. Nejde ani zdaleka jen o prsa či krásný obličej. Co muži ocení nejvíce?


Jak byly objeveny vaše oblíbené hvězdy

Mnoho rádoby herců a hudebníků sní o dni, kdy budou „objeveni“. A zatímco pro většinu z nich je to skutečně šance jedna ku milionu, že někdo náhle vstoupí do života člověka a rozhodne, že je další nejlepší věcí v zábavním průmyslu, u některých špičkových celebrit se to tak opravdu stalo! Klikněte na zajímavou galerii a seznamte se s netradičními způsoby, jak byly vaše oblíbené hvězdy objeveny.


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Párek v rohlíku po česku: Nejen jako stánkové občerstvení, ale i levná domácí večeře

Párek v rohlíku byl v roce 1970 dovezen do Čech českobudějovickým řezníkem Václavem Masopustem z dovolené ze Španělska. Od té doby se prodával v jižních Čechách jako pikador - podle španělských toreadorů.


Iva (37): Můj muž je citlivka. Chtěl být u porodu a držet mě za ruku, ale místo toho omdlel

Iva měla naplánovaný přirozený porod, s asistentkou a za přítomnosti manžela. Jenže ten to na poslední chvíli nezvládl. A tak musela přivést svou dceru na svět sama.


Mašle, krajka, květiny: Jak si vytvořit trendy outfit podle seriálu Bridgertonovi?

Obdivujete půvab a rafinovanou ženskost módy z počátku 19. století? Brzy se jí opět nebudeme moci nabažit, neboť na Netflix přichází třetí řada milovaného seriálu Bridgertonovi. Proč tedy premiéru neoslavit stylově? Pomocí kousků z aktuálních kolekcí si můžete vytvořit kombinaci inspirovanou krásnými outfity, které v sérii nosí členky britské smetánky. Současné trendy jdou této jemné romantické estetice naproti.


Proč praskne houskový knedlík. Radíme začátečníkům

Houskový knedlík je v našich krajích oblíbená příloha, která ale dokáže začátečníky někdy pěkně potrápit. Některým problémům lze ale snadno předejít. Jak je tomu ale s praskáním, které snadno pokazí vzhled jinak pěkného knedlíku?


3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve kterých je jídlo zážitek, nejen nutnost.


Kdo je nejvíc sexy žena, která NEžije?

Tyto nádherné ženské celebrity už nejsou mezi námi, ale jejich vzhled přetrvává navždy. Kdo je tedy nejvíc sexy ženou, která NEžije? Prohlédněte si galerii a podívejte se na tyto úžasné, urostlé a sofistikované hvězdy.


Jak daleko od plotu můžeme vysadit stromy a keře?

Jarní paprsky nás pomalu lákají do zahradnictví a možná si hodláte dokoupit keře, případně stromy, kterými buď chcete zakrýt nevzhledný plot, či jen vizuálně oddělit pozemek od vedlejšího. Věděli jste, že podle zákona musíte dodržet určitý odstup od plotu, abyste si nezadělali na nepříjemné dohadování se sousedem? Jak je to podle zákona Zákon říká, že […]


V paneláku si architekt pro svou ženu a dceru zrekonstruoval byt za minimum nákladů a vyčaroval kouzelný domov

Rekonstruovaný byt má sloužit tříčlenné rodině, která otřebuje velký obývací pokoj, který má být srdcem bytu. Musí se do něho vejít kuchyně a velký stůl, prostor na cvičení a třeba i dětská skluzavka. Jak se proměna interiéru podařila?


Černý bez je přírodní zázrak, který je široce dostupný a nestojí ani korunu. Vyrobte z něj sirup, řízky i senzační dezerty

Černý bez je pro mnohé zahradníky obtížný keř, který se v zahradě množí a překáž. Ovšem ničit ho by byla nesmírná škoda, protože květ černého bezu i bezinky jsou skvělou surovinou v mnoha chutných receptech, která nic nestojí! Jak zpracovat černý bez a co z něj připravit?


KVÍZ: Zjistěte, zda znáte správné názvy barev

Obecně se uvádí, že existuje kolem miliardy barevných odstínů a tónů, přičemž zkušené lidské oko jich rozliší jen kolem milionu. Pojmenování máme pro pouhý zlomek odstínů, vyznáte se v nich?


Eva (41): Styděla jsem se přiznat, že jsem otěhotněla ve čtyřiceti. Za vše může můj manžel

Eva byla spokojená se svým životem. Kolem čtyřicítky konečně měla klid a čas na svého manžela. S radostí se vrátili k intimitám, jenže jednoho dne zjistila, že je v tom...


Mezi uměním a designem: Lookbook nové kolekce návrháře Martina Kohouta

Dramatické objemy. Monochromatické odstíny. Atypické materiály. Módní designér Martin Kohout představuje novou kolekci, se kterou opět balancuje na hraně mezi uměním a designem. Podobně jako u předchozích modelů přišla inspirace ze světa umění, tentokrát se jí stal film Piano od režisérky Jane Campion a jeho hlavní postava Ada. Do kolekce se promítá vnitřní boj hrdinky, divoká novozélandská příroda i prvky viktoriánského stylu.