Lifestyle

Trending:


Ultrabarevný šatník bývalé dánské královny Markéty II.: Dominuje mu plášť z ubrusu, který si sama navrhla

Dánská královna Markéta II. slaví 84. narozeniny. Vedle nadstandardního vzdělání, odvahy a životní moudrosti vyniká mezi ženskými (ex)vládkyněmi také vskutku osobitým šatníkem plným barev. Nechybí v něm ani originální improvizace v podobě legendárního pláště a čapky proti dešti.


Majonéza s medvědím česnekem podle Těhotnýho kuchaře: Příprava zabere chvilku a lehce pikantní chuť vás naprosto nadchne

Majonéza má v naší kuchyni téměř nezastupitelné místo. Nejen, že ji přidáváme do mnoha pokrmů, jako jsou saláty nebo pomazánky, ale rádi si ji užíváme také ve formě tatarské omáčky, třeba k některým smaženým jídlům. Klasickou majonézu však můžeme dochutit mnoha ingrediencemi, například i medvědím česnekem, jak ukazuje Těhotnej kuchař.


Výhody a nevýhody bydlení na hausbótu

Vzhledem k tomu, že ceny domů a bytů všude rostou, stále více lidí uvažuje o alternativách bydlení, jako je například bydlení na hausbótu. Hausbót je často výrazně levnější než tradiční bydlení, ale i když to zní klidně a romanticky, volba takového životního stylu vyžaduje pečlivé zvážení. Jaké jsou tedy výhody a nevýhody stěhování do plovoucího domu? Klikněte a zjistěte, zda je život na vodě pro vás.


Domácí udírna: Jak ji postavit a jak v ní správně udit

Vůně uzeného masa přiláká všechny mlsné jazýčky a úroveň gastronomie posouvá opět o maličko výše než klasické grilování nebo pečení v zahradní peci. Domácí udírnu si přitom zvládnete postavit sami. Nejenže může v zahradě skvěle vypadat, ale zároveň si v ní připravíte nejrůznější dobroty. Dřevěná udírna Dřevěné udírny patří mezi méně složité stavby, které se hodí pro uzení […]


Žhavé trendy pohovek aneb usaďte se opravdu pohodlně

Hledáte novou pohovku, která bude stylová a pohodlná? Pak se podívejte na nejžhavější trendy pro rok 2024. V tomto článku vám představíme novinky, které oživí váš interiér a dodají mu moderní a útulný vzhled. Nechte se inspirovat a najděte pohovku, která bude perfektně ladit s vaším stylem. Maximalismus Maximalismus rozhodně k letošnímu roku patří. Objevte svět složitých vzorů, […]


Domácí hořčici bez zbytečné chemie připravíte celkem snadno. Zkuste i kremžskou

Štiplavá hořčice je u nás jednou z nejoblíbenějších pochutin. Má dost specifickou chuť a hodí se k uzeninám, masu i zelenině, do pomazánek, omáček, zálivek a marinád. Domácí hořčici klasickou plnotučnou i kremžskou bez chemických konzervantů si můžeme udělat celkem snadno sami z hořčičných semínek. A pak ji dochutit přesně podle svého gusta kurkumou, kari kořením, chilli papričkou, křenem nebo česnekem.


Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd

Brambory jsou už po několik století základní surovinou naší kuchyně a jídla z nich patří mezi ta levná i snadná. V jednoduchosti je krása a v případě valašských pečáků to platí dvojnásob.


Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení

Nepečené dezerty nemusíme nutně připravovat jen v létě. Lehký tvarohový dortík poslouží díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy jako lahůdka k odpolední kávě nebo čaji. Jen je třeba počítat s vychlazením v lednici.


Okurky vyklíčí rychleji! Zkuste trik s namočením semínek

Pěstování okurek je poměrně běžnou záležitostí. Přesto existují nějaké triky, které se můžete přiučit. Pomohou při výsadbě nebo také pro snadnější sklízení. Všichni víme, že okurky nesnáší mráz, proto je vyséváme až v okamžiku, kdy nehrozí – tedy v druhé polovině května (maximálně však do poloviny června). Do každé jamky hluboké asi 2 cm se dají dvě až tři semínka. Později, až vyklíčí, vyberte nejsilnější sazenici, ostatní odstraňte (opatrně, ať...


Jídlo jako ze žurnálu: Květy lichořeřišnice ozdobí každý salát, sendvič i chlebíček, jídlu dodají dokonalý říz

Květy a listy této dekorativní letničky mají trocchu štiplavou chuť ne nepodobnou řekvičkám. Díky tomu jsou skvělým chuťovým i vizuálním zpestřením každého talíře. Vypěstujete je i na balkoně v truhlíku a sníst ji můžete i s listy.


Nejlepší světové destinace pro šnorchlování

K tomu, abyste mohli obdivovat nádherné korálové útesy nebo plavat s úžasnými mořskými tvory, nepotřebujete žádné velké vybavení ani dovednosti - šnorchlování může být skvělým způsobem, jak si vychutnat podmořské divy, které náš svět nabízí. Naše planeta je plná fascinujících míst, kde se dá šnorchlovat. Ať už vás zajímají tropické ryby, velryby nebo korálové útesy, určitě si zde vyberete. S ohledem na to jsme pro vás připravili seznam nejlepších míst na šnorchlování po celém světě, která vám umožní poznat, co se skrývá pod hladinou. Klikněte na galerii a obdivujte nejlepší světové destinace pro šnorchlování.


Nejlepší písničky o přátelství

Existuje spousta písní o lásce, ale co tak kamarádská láska? Jaké písně oslavují přátelství? Písně na tomto našem seznamu jsou ideální pro chvíle, kdy se vám stýská po vašem nejlepším kamarádovi nebo si s vaším kamarádem zrovna užíváte fajn čas. Klikněte na galerii a připravte se si zatančit a zazpívat se svým nejlepším kámošem!


7 receptů na kapustové karbanátky: S touto košťálovou zeleninou chutnají výtečně

Karbanátky s bramborovou kaší nebo s chlebem jsou výborným a oblíbeným jídlem. Můžeme je připravit z různých surovin, často se jako základ používá maso nebo luštěniny, které doplníme strouhaným sýrem a zeleninou. Pokud přemýšlíte, jakou zeleninu dát do karbanátků, tak kapusta bude určitě správnou volbou.


Můžeme změnit místo, kde se nachází náš tuk?

Přáli jste si někdy změnit, kam se váš tuk ukládá? Určitě to napadlo nejednoho člověka. Většina z nás má totiž kolem podbřišku trochu navíc, který bychom chtěli mít na bocích nebo někde jinde. Můžeme však nějak změnit to, jak nebo kde je náš tuk rozložen? Klikněte na následující galerii a zjistěte to.


Zajímavosti o zvířatech, které vás překvapí a potěší zároveň

Máte rádi divokou přírodu? Pak si projděte tuto galerii zábavných faktů o zvířatech, které vás překvapí a možná i potěší.


Co je to digitální móda a proč je trendy?

Většina lidí dnes zná pojem rozšířená realita ve specifických souvislostech. Například spousta hráčů zná interaktivní zážitky, které kombinují reálný svět a obsah vytvořený počítačem. V kontextu módy se však rozšířená realita teprve začíná prosazovat. Má však řadu aplikací, které mají potenciál narušit toto odvětví. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více o digitální módě.


Jak využít staré prostěradlo? Několik užitečných tipů

Nepatříte zrovna mezi ty, kteří by staré věci házeli přímo do odpadu? I stará prostěradla nebo kusy látek mají ve vaší domácnosti ještě spousta možností na využití. Ušijte z nich kupříkladu malý stan pro děti, nebo potěšte své blízké ruční výrobou nahřívacího polštářku. I obyčejné kusy látek se mohou doma zkrátka ještě hodit.


Kruté manželství císařovny Wanrong: Absenci lásky kompenzovala opiem. Zemřela v kaluži vlastní moči

Život a smrt Wanrong, která se provdala za posledního čínského císaře, by se daly popsat jako jedno monumentální utrpení. Její manželství a tehdejší politická atmosféra v zemi nepřinesly císařovně nic jiného než žal, bolest a smrt.


Pěstujte omamně vonící šeřík: jak ho správně ostříhat, abyste dosáhli nádherných květů, z kterých si připravíte sirup proti stresu

Stačí jen jediné nadechnutí a každý hned neomylně pozná, že nastalo období rozkvetlých šeříků. Rozkvétají úplně všude. V městských i zámeckých parcích, ve venkovských zahradách a ty plané i podél silnic a polních cest. Květy šeříku však kromě krásy a vůně disponují i léčivými účinky.


Tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál

Kdo by neměl rád pěkně vonící, nablýskané a čisté auto? I když mnozí z nás nechávají kouzla na profesionálech, stejných výsledků můžeme dosáhnout i my, stačí použít několik triků. Přemýšleli jste někdy o tom, jak se detailistům daří dosáhnout tak čistého lesklého vzhledu aut nebo proč jsou koberce při jejich práci vždy o tolik čistší? No, existuje docela dost věcí, které můžete udělat, abyste zlepšili svou hru na čištění auta. Klikněte na následující galerii a seznamte se s nejlepšími tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál.


Jak vytvořit dokonalý okenní truhlík

Ti, kteří si cení kvetoucích rostlin, ale nemají zahradu, často využijí své zelené prsty k vytvoření okenního truhlíku. A dokonce i majitelé domů, kteří mají to štěstí, že mají kousek pozemku, jsou známí tím, že vytvářejí truhlíky na rostliny jako způsob, jak dodat svému pozemku barvu a kouzlo. Truhlík na rostliny slouží k osvěžení výhledu za oknem. Kromě živých květů se tyto malebné nádoby na květiny používají také k pěstování a kultivaci bylinek a zeleniny. A dobře udržovaný okenní truhlík dokáže i té nejnudnější fasádě přidat na atraktivitě. Tak co, roste vám tento nápad v hlavě? Klikněte a zjistěte, jak si vytvořit dokonalý okenní truhlík.


Květiny nepatří jen do zahrad: Objevte, jak můžete s květinovými motivy proměnit svůj domov v zelený ráj plný krásy a harmonie

Nechte se unést kouzlem květin a přeneste kousek přírody přímo na stěny vašeho domova! S těmito triky se vaše domácnost stane místem plným svěžesti a útulna.


Barva očí u žen: podle mužů jsou nejoblíbenější ty modré

Barva očí se může lišit. Modré, zelené, hnědé, šedé, oříškové či dokonce černé. Jakou barvu očí mají muži na ženách nejraději? Barvu očí můžete zdědit po svých rodičích – neznamená to ale, že hnědoocí rodiče nemohou mít modrooké dítě. Ve hře je totiž ještě melanin. Jedná se o hnědě zbarvený pigment, který je zodpovědný nejenom za barvu očí, ale též barvu kůže a vlasů. Důvodem, proč jsou oči lidí jiné než hnědé, je nedostatek melaninu...


Fascinující historie tetování

Tetování je v podstatě forma uměleckého ztvárnění těla, která je trvalá. Funguje to tak, že se pod kůži vyrývá barvivo. Nejstarší záznamy o tetování se objevují v mnoha různých kulturách po celém světě a jsou staré až tisíce let. Od prvních tetování se formy a významy nesmírně vyvinuly a dnes nás fascinují více než kdy jindy. Chcete poznat historii tetování? Pak se podívejte do této galerie.


Děsivé městské legendy, které jsou ve skutečnosti pravdivé

Většina městských legend jsou prostě jen legendy. Lidová tvořivost je však mnohdy méně silná než skutečný život a skutečné události mohou samy o sobě vyvolat strašidelné příběhy, které později zakoření v populární kultuře. Prohlédněte si galerii a seznamte se se strašidelnými případy, které dokazují, že skutečnost může být skutečně děsivější než fikce.


Které kombinace barev jsou nejklidnější? Odborníci sdílejí 6 párů pro klidný schéma

Při hledání vytvoření prostor, které podporují klid a relaxaci, hraje výběr barev klíčovou roli. Různé kombinace barev mají moc ovlivňovat naši náladu, energii a dokonce i naše dýchání. O post Které kombinace barev jsou nejklidnější? Odborníci sdílejí 6 párů pro klidný schéma apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak najít ty nejlepší brýle pro vás? Určující není jenom tvar obličeje

Venku už je pomalu léto a na to jsou zkrátka potřeba pořádné sluneční brýle, které nejsou jenom praktické, ale jsou i velmi vkusným módním doplňkem. Je ale docela obtížné vybrat takové, které vám sedí a zároveň půjdou k více outfitům. Existují ale určité parametry, které vám pomohou vybrat ty pravé brýle pro vás.


Triky s přírodními potravinářskými barvivy pro barevnější kuchyni

V průběhu let se vaření změnilo z něčeho soukromého, co děláme v kuchyni jako prostředek k přežití, v něco, na co jsme pyšní, co sdílíme na internetu a co používáme, abychom udělali dojem na lidi. Určitě jste se setkali s fotografiemi jídel, která se pravděpodobně příliš neliší od toho, co jste sami připravili, ale s oslnivě odlišnou škálou barev. Většina lidí také zaplatí nemalou částku za to, aby si pořídili zábavně barevné jídlo a mohli si ho vyfotit ještě předtím, než ho ochutnají. Protože všichni víme, že potravinářská barviva nejsou zrovna nejlepší, existuje řada přírodních způsobů, jak obarvit potraviny a vytvořit něco, co si vaše děti, přátelé na internetu nebo partner při stolování zamilují. Klikněte na a dozvíte se více.


Gigant aneb chutný hybrid řepy a divokého zelí: Kdy, jak sázet a správně skladovat

Skvělá chuť i poměrně rychlý růst činí z této kedlubny zeleninu, jejíž pěstování stojí za to vyzkoušet. Přinášíme návod, jak pěstovat, kdy sázet a následně správně sklízet.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Fascinující vinné sklepy v průběhu věků

Římané poprvé přišli s nápadem skladovat víno pod zemí. Středověcí mniši ukládali víno do katakomb pod opatstvími a kláštery po celé Evropě. Časem se po celém světě objevily na míru postavené vinné sklepy, které chránily vína před vibracemi, nestálým kolísáním teplot a škodlivým UV zářením. Dnes může být vinný sklep mnohem víc než jen úschovnou kvalitních vín a šampaňského: mohou se v něm konat veřejná shromáždění a hudební koncerty, a dokonce může sloužit jako kulisa pro hollywoodské filmy. Klikněte a projděte si historii vinného sklepa.


Denní horoskop na středu 17. 4. 2024: Berani budou přecitlivělí, Váhy čeká hektický den

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na středu 17. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


Ručně malované dorty: Krásné jedlé umělecké dílo vytvoří i cukrář začátečník

Malované dorty jsou jednou z moderních technik zdobení. Na povrch dortu, pokrytý potahovkou, marcipánem nebo fondánovou polevou, můžeme jedlými potravinářskými barvami namalovat téměř cokoliv.


Pivoňka koprolistá vykvétá už v dubnu. Jak ji správně pěstovat aby listy zdobily zahradu po celé léto

Málo známý, nízký druh pivoňky, pivoňku koprolistou neboli úzkolistou, najdete v našich zahradách jen zřídka. Pěstuje se většinou jako skalnička a vykvétá karmínově červeným květem už v průběhu dubna, kdy se ostatní druhy pivoněk teprve probouzejí ze zimního spánku.


Obývací pokoj Davida a Victorie Beckhamových je příkladem jednoduché, ale luxusní trendu, který bude v roce 2024 dominovat

V obývacím pokoji Victorie Beckhamové a Davida Beckhama je rustikální a přírodní dřevo ve středu pozornosti. O post Obývací pokoj Davida a Victorie Beckhamových je příkladem jednoduché, ale luxusní trendu, který bude v roce 2024 dominovat apareceu primeiro em DecorStyle.


Ultramódní outfit zpěvačky Terezy Maškové: Trendy široké džíny zkombinovala s oversize džískou

Zpěvačka Tereza Mašková (28) propadla trendu denimu od hlavy k patě. A právem. Kombinace džínové bundy a širokých kalhot patří k nejstylovějším setům jara a tím letošním to určitě nekončí.


Slunce vstupuje do znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu, kterým přinese stabilitu, harmonii a spokojenost ve vztazích

V neděli 21. 4. 2024 vstupuje Slunce do znamení Býka. Jak se toto klidné a vyrovnané, ale také silné znamení zvěrokruhu projeví v našich životech? Pojďte se podívat na tři znamení, která Býk ovlivní nejvíc.


Co na lásku na první pohled říká věda?

Přitažlivost, poblouznění a láska. Tři odlišné pojmy, fáze, které mívají striktně určené pořadí. Jde ty počáteční dvě přeskočit a přejít hned k lásce? A co na toto věčně diskutované téma říká věda?


Adina (37): Po rozvodu jsem si chtěla užít pořádné orgie. Jenže moje milence stíhá jedno neštěstí za druhým

Adina se po rozvodu těšila na vášnivé orgie s milenci. Zařekla se, že odhodí puritánské smýšlení a užije si trochu nevázaného života. Nicméně skoro vždy, když mělo dojít ke schůzce, milenci nedorazili.


Nejhorší skvrny a jak je odstranit

Zbavit se odolné skvrny může být velmi obtížné, zejména pokud nemáte po ruce vhodné čisticí prostředky. A čím déle necháte na oblečení něco jako krev, rajčatovou omáčku nebo čokoládu, tím větší noční můrou je snaha o její odstranění. Naštěstí je k dispozici řada zkratek využívajících běžné, každodenní produkty, které dokáží vymazat i ty nejnevzhlednější a nejodolnější skvrny a fleky. Co jsou však tyto chytré čisticí prostředky zač a jak se používají? Projděte si tento seznam nejhorších skvrn a zjistěte, jak je nejlépe ošetřit.


Má pořadí narození vliv na vaši osobnost?

Pořadí narození v rodině označuje vaše místo ve vztahu k ostatním sourozencům (např. prvorozený, poslední narozený) nebo pokud jste jedináček. A o pořadí narození existuje tolik stereotypů! Například: nejstarší děti jsou panovačné; prostřední děti jsou mírumilovné; a nejmladší dítě je opečovávané a všechno mu projde. O jedináčcích by se dalo říct, že mají vysoký smysl pro nezávislost a inklinují k sobectví. Je však některý z těchto stereotypů pravdivý, nebo se zakládá na laické generalizaci? Jste zvědaví? Klikněte na a zjistěte, zda vaše pořadí narození ovlivnilo vaši osobnost.


Pomáhá tejpování úst při spánku (a je bezpečné)?

Probouzíte se často se suchým nebo bolavým krkem, špatným dechem a pocitem pomalosti? Může to být způsobeno tím, že během spánku dýcháte ústy. Dýchání ústy je spojeno s mnoha příznaky, včetně toho nejhoršího: chrápání. Naštěstí existuje wellness trend, který vám pomůže podpořit dýchání nosem v noci. Pomocí speciální pásky, která pomáhá udržet ústa zavřená, se můžete probouzet s výhodami nosního dýchání. Přináší však zalepení úst určitá rizika? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, zda byste měli zvážit zalepení úst na spaní a zda je bezpečné.


Tepláky nemusí být jen na doma: Zjistěte, jak být trendy a v pohodlí po celý den

Tepláky jsou drtivou většinou společnosti vnímány jako domácí nebo sportovní oděv. Aktuální módní trendy však mluví jinak! Tepláky již zdaleka nemusí být jen kouskem oblečení, který si vezmete k televizi nebo k práci na zahradě. Jednoduše je můžete zakomponovat i do trendy módního outfitu. Jak na to?


Pihy jsou trendem léta 2024: Komu je na tváře nenamaluje slunce, může si pomoci make-upem

Pihy jsou opět trendy. O to, zda jsou chtěné, či ne, se každoročně vedou spory. Letošní rok je jim ale, zdá se, velmi nakloněn. Pokud tedy nezdobí vaši tvář od přírody, klidně si je domalujte.


Čím širší, tím lepší! Jak nosit trend wide leg džínů a kalhot?

Ještě před několika lety bychom je na sebe možná vůbec nevzaly, protože až příliš připomínají přelom milénia. Teď jsou široké džíny a kalhoty všude kolem nás a skinny siluetě už na pár let zase odzvonilo. Wide leg džíny se nosí k teniskám, lodičkám i balerínám a dají se zkombinovat jak do ležérního, tak formálnějšího outfitu. Poradíme, jak v roce 2024 široké džíny a kalhoty stylově nosit.


Horoskopy lásky od 16. dubna 2024: Uzdravte stará zranění a zažijete zázraky

V lásce se můžete těšit na sladké momenty blízkosti a vzájemného porozumění, ale také se připravte na překonávání výzev a uzdravování starých emočních ran. Buďte otevření novým možnostem a věřte v sílu lásky a porozumění. Co předpovídají tarotové karty pro jednotlivá znamení?


Test: Technics EAH-A800 – Hi-Fi sluchátka s rozumnou cenou, excelentním zvukem a dlouhou výdrží

Špičková ANC Bluetooth sluchátka kombinují dokonalý zvuk s velmi pohodlnou konstrukcí a dlouhou výdrží na baterii. Souvisejicí články Test: Acer Swift X 14 – rychlý, herní a lehký notebook s OLED displejem Test: Xiaomi Smart Band 8 Pro - měří kroky s přesností na 99,5 % Test: Hama Spirit Focused – na tom nejdůležitějším se nešetřilo Test: 27" AOC Agon Pro AG274QZM – perfektní mini LED monitor nejen pro hráče Test: HP Spectre x360 – notelet s...


Limitovaná edice: Heinz rozděluje internetové uživatele po uvedení růžové omáčky Barbie

Ve spolupráci s firmou Mattel uvedla společnost Heinz exkluzivní růžovou omáčku nazvanou "Barbiecue", která je veganská majonéza s barbecue omáčkou. The post Limitovaná edice: Heinz rozděluje internetové uživatele po uvedení růžové omáčky Barbie appeared first on Instafamosos.


Plamének potřebuje květy na slunce, základnu a kořeny ve stínu

Pokud hledáte kvetoucí popínavou rostlinu, pak právě plamének může být vhodnou volbou. Základním pravidlem pro jejich pěstování je mít horní část rostliny na slunci, zatímco spodní část bude ve stínu. Pokud toto pravidlo splníte, tak už vás čeká s plaménkem jen velmi málo práce. Pěstovat jej můžete v půdě i v nádobě. Vysadit ven jej můžete kdykoli od dubna do října.