Lifestyle

Trending:


5 způsobů, jak použít provaz v dekoraci vašeho domova

Při hledání dekorace, která odráží osobnost a styl, se často uchylujeme k přírodním materiálům a ručně vyráběným prvkům, abychom naše prostory obohatili o teplo a charakter. Jedním z těchto všestranných a podceňovaných materiálů je provaz. O post 5 způsobů, jak použít provaz v dekoraci vašeho domova apareceu primeiro em DecorStyle.


Známe čtyři pravidla pro úspěšné pěstování rajčat. To bude úroda!

A máme po tzv. zmrzlých mužích! To znamená, že se naplno rozjede zahrádkářská sezona. Možná i vy už máte sazenice rajčat doma – ať předpěstované ze semínek, nebo koupené. Zjistěte, jak se o ně postarat tak, abyste si zaručili bohatou úrodu.


ELLE Live: Zhlédněte přehlídku návrháře Martina Kohouta

Zhlédněte to nejnovější, co středečního večera představil návrhář Martin Kohout. Držíme vám místo v první řadě, tak se pohodlně usaďte a sledujte.


Jak vyčistit domov podle vašeho hvězdného znamení

Pro některé lidi je vyklízení prostoru zábava. Existuje určitý typ lidí, kteří se těší na to, až se budou probírat svými věcmi a zjišťovat, co stojí za to si ponechat. Mnohé z nás však pouhá myšlenka na vyklízení domácnosti naplňuje hrůzou. Abychom vůbec mohli začít, potřebujeme několik tipů, jak se nejlépe zhostit tohoto úkolu. Do kterého tábora patříte vy? Podívejte se do této galerie, kde najdete několik tipů, jak vyčistit svůj domov podle svého hvězdného znamení.


Jak byly objeveny vaše oblíbené hvězdy

Mnoho rádoby herců a hudebníků sní o dni, kdy budou „objeveni“. A zatímco pro většinu z nich je to skutečně šance jedna ku milionu, že někdo náhle vstoupí do života člověka a rozhodne, že je další nejlepší věcí v zábavním průmyslu, u některých špičkových celebrit se to tak opravdu stalo! Klikněte na zajímavou galerii a seznamte se s netradičními způsoby, jak byly vaše oblíbené hvězdy objeveny.


Věci, ve kterých měli rodiče pravdu

Ti, kteří jsou za nás zodpovědní v dětství, jsou obvykle první, kdo nám dávají rady. Často - i když ne vždy - jsou to naši rodiče. Když jsme vyrůstali, všichni jsme poslouchali, jak nám rodiče říkají „dělej tohle“ nebo „nedělej tamto“. Pořád nás upozorňovali, abychom si neustále na něco dávali pozor, a když jsme jim oponovali, řekli nám jen „pochopíš to, až budeš starší“ nebo něco v tom smyslu. Ukázalo se, že naši rodiče měli v mnoha věcech pravdu! Možná dokonce víc, než jsme si ochotni připustit. Projděte si galerii a uvidíte, jestli se v tom najdete.


Oblíbená rýže musí pryč z regálů. Nejezte ji, varuje řetězec Billa kvůli chemii v produktu

Řetězec Billa stahuje z prodeje rýži basmati od výrobce značky Lagris. Důvodem je podezření na překročení maximálního reziduálního množství pesticidů. Řetězec o tom informoval na svých webových stránkách.


Mšice na rybízu v plném proudu: Pomůže vám domácí postřik na mšice

Už jste kontrolovali vaše keříky rybízu? Nejspíše ano, minimálně skrze to, že jste byli zvědaví, jaká bude letos úroda. V horším případě už jste se setkali s mšicemi, jež začaly postupně řádit. Mšice na rybízu nejsou v květnu žádnou výjimkou. Naopak, napadají keře a likvidují je poměrně rychlým způsobem. My se proto v následujících řádcích zaměříme na domácí postřik na mšice, který určitě stojí minimálně za vyzkoušení.


Velkolepé hroby slavných osobností

Zatímco někteří slavní lidé jsou pohřbeni na nenápadných hrobech, jiným byly na jejich památku postaveny krásné pomníky. Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, kde se nacházejí některé z nejúžasnějších hrobů slavných lidí.


Návrat k přirozenosti: Proč si ženy nechávají odstranit estetické úpravy?

Žijeme ve společnosti, ve které se trend estetických úprav a plastických operací stal běžným standardem. To, že má někdo prsní implantáty či výplň rtů, je dnes již naprosto normální. Zdá se ale, že se postupně vracíme k přirozenosti. Nejen, že se mnozí z nás po několika podstoupených úpravách pomalu ani nepoznávají, ale tyto zákroky jsou velmi často spojené také se zdravotními problémy, o kterých se ve společnosti dostatečně nemluví. Své o tom...


Test: Samsung QE55QN85D – televizor, který si za rok určitě kupte

Po roce přichází Samsung zase s obměnou své řady Neo QLED televizorů s miniLED podsvícením. Již čtvrtá generace je označena písmenem “D” a opět přináší řadu zajímavých inovací. Souvisejicí články Test: ViewSonic M10 – zářivé barvy, trojitý laser a pohledný design Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen... Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP...


Pozor na jedovaté knihy: Svazky v barevných deskách mohou doslova otrávit

Američtí odborníci varují: i knihy mohou být jedovaté. A nemyslí to v přeneseném slova smyslu, že by čtenáře otrávil obsah svazku, ale doslova. Barevné desky či přebaly svazků z 19. století, kdy se rozjela ve velkém produkce knih, mohou obsahovat zdraví škodlivé látky jako arzen či olovo.


Nejlepší šaty na léto 2024 připomínají noční košilku: Naučte se slip dress nosit v pěti různých outfitech

Slip dress neboli šaty připomínající noční košilku. Šaty z tenkého šifonu nebo saténu se špagetovými ramínky budou s vhodným stylingem top kouskem na léto 2024. Stylistka Nikola Marková vás v pořadu 3 minuty stylu naučí, jak na to.


Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře

Zdeněk Pohlreich je bezesporu jednou z nejvýraznějších osobností naší gastronomie. K této metě ovšem vedla dlouhá cesta, kterou obávaný „šéf“ započal v roce 1975, kdy nastoupil na svou první kuchařskou praxi. Od té doby toho spolumajitel tří pražských restaurací zažil mnoho, jak u nás, tak v zahraničí. Redakce webu Toprecepty.cz se pokusila poohlédnout za cestou renomovaného šéfkuchaře až na samotný vrchol.


Přirozené šediny i kaštanová: 5 trendy barev na vlasy, které ovládnou léto

Chcete změnit barvu vlasů, ale nevíte pro jaký odstín se rozhodnout? Inspirovat se můžete pěticí aktuálních trendů, kterým propadly celebrity i beauty nadšenci. Který se stane vaším favoritem na léto 2024?


Díky těmto radám budete vypadat bohatší

Peníze přicházejí a odcházejí, ale vypadat bohatě můžete pořád. Zatímco čekáte, až vám na účet přijde velká výplata, proč se nesnažit aspoň vypadat bohatě? Mohlo by vám to dokonce pomoct doopravdy zbohatnout! I když peníze nejsou všechno, mít hezké věci není na škodu. Zajímá vás víc? Prohlédněte si tuto galerii a zjistěte, jak vytvořit dojem bohatství, aniž by vás to skutečně stálo majlant.


Jak se britské královské páry seznámily?

Většina královských milostných příběhů je neobyčejně obyčejná. Zamilovat se do prince zní jako něco z Disneyho filmu, ale ve skutečném životě se mnoho takových vztahů odehrává jako každý jiný! Seznámí se prostřednictvím přátel a spojí je společné zájmy - jediný rozdíl je v tom, že jejich přáteli jsou lordi a dámy a jejich zájmy jsou koně a lyžování! Klikněte na následující galerii a objevte příběhy vzniku nejslavnějších královských románků.


Vynálezy, které jsou mnohem starší, než si myslíte

Často si představujeme, že mnoho inovativních věcí, které považujeme za samozřejmost, je alespoň relativně nových. Ale není tomu tak vždy! Někdy sahá historie vynálezů mnohem dál, než bychom kdy tušili. Prohlédněte si následující galerii a zjistěte, které vynálezy jsou mnohem starší, než jste si mysleli. Klikněte dál!


Runové horoskopy od 16. května 2024: Berani uzdraví staré rány, Váhy nastaví hranice

Býky tíží svědomí. Blíženci naleznou pomoc ve svém srdci. Raci hodně přemýšlí nad životem. Jaké budou následující dny, to poodhalí tajemné runy.


Zjistěte, jak moc jste atraktivní: Nejde jen o prsa či krásný obličej. Studie vysvětlují, co je nejdůležitější

Obecně panuje názor, že se muži dají rozdělit na dvě skupiny. Jedni mají raději dmoucí ňadra, druzí zase objemné pozadí. Ono je to ale všechno jinak a trochu složitější. Zjistěte, jak moc jste pro muže atraktivní. Nejde ani zdaleka jen o prsa či krásný obličej. Co muži ocení nejvíce?


Městské zahradničení: co je potřeba k pěstování plodin ve městě

Mnoho lidí žijících ve velkoměstě se spoléhá na zemědělce z blízkého i vzdálenějšího okolí, kteří jim dodávají produkty na stůl. Koneckonců je to efektivní a nevyžaduje to mnoho úsilí. Ale přemýšleli jste někdy o tom, co by se stalo, kdyby se potravní řetězec náhle zhroutil? Dokážeme se o sebe postarat sami? Nedostatek potravin je velmi reálnou možností a obyvatelé měst musí být schopni se o sebe postarat sami. Zaujalo vás to? Klikněte na následující galerii a podívejte se, jak můžete pěstovat plodiny mezi betonem!


Má vaše heslo 8 znaků? Změňte ho okamžitě, není bezpečné

Hesla jsou v současnosti bránou k vašim datům, k vaší online internetové stopě, k vašim profilů všude možně také k vašim kontaktům nebo třeba financím. Proto je naprosto základní zvolit dostatečně silné a bezpečné pro všechny vaše účtu a profily. Jak je vaše heslo bezpečné si můžete zkontrolovat v naší přehledné tabulce. Souvisejicí články Dejte si pozor při nákupu auta: muž chtěl pořídit traktor, přišel o 100 tisíc Uživatelé mobilů Samsung,...


Crêpes: Co všechno potřebujete do těsta na palačinky a jak si poradit i bez receptu

Když doma není tzv. nic k jídlu, většinou se vždycky najdou suroviny na palačinky. Jejich příprava je rychlá, snadná a nenáročná na zkušenosti i potřebné ingredience. Snídani, oběd nebo večeři tak můžete mít velmi rychle, z mála a pro spoustu lidí. Řeč je o francouzských tenkých palačinkách neboli crêpes.


Poznejte marmorato a jak ji aplikovat

Marmorato je dekorativní malířská technika, která imituje vzhled mramoru, poskytující elegantní a sofistikovaný povrch. Tato technika pochází z Itálie a je široce využívána při vnitřním zařizování k vytvoření luxusních a půvabných prostor. O post Poznejte marmorato a jak ji aplikovat apareceu primeiro em DecorStyle.


Redakce testuje: Nejlepší pleťová séra, která vám během pár dní omladí pleť

Pleťové sérum by rozhodně nemělo chybět ve vaší skin care rutině. Díky vysokému obsahu aktivních látek se mu žádný jiný produkt nevyrovná a na rozdíl od běžného krému se dostane do hlubších vrstev pleti. Jeho účinky tak mohou být vidět už po pár dnech. Otestovali jsme pro vás několik produktů, jež rozhodně stojí za vyzkoušení.


KVÍZ: Zjistěte, zda znáte správné názvy barev

Obecně se uvádí, že existuje kolem miliardy barevných odstínů a tónů, přičemž zkušené lidské oko jich rozliší jen kolem milionu. Pojmenování máme pro pouhý zlomek odstínů, vyznáte se v nich?


Jaké je pro vás ideální americké město na základě vaší osobnosti?

USA s 50 státy a tisíci obcemi nabízejí rozmanité možnosti pro obyvatele všech preferencí. Lidé, kteří mají podobné zájmy a preference, se často přiklánějí k lokalitám, které jim poskytují takový životní styl, jako je hojnost slunečního svitu nebo široký výběr vín. Zajímá vás víc? Prohlédněte si tuto galerii a objevte ideální destinace, které nejlépe vyhovují vaší osobnosti a preferencím.


Co obsahují a jak se vyrábějí surimi tyčinky: Těší se velké oblibě, krabí maso v nich však nehledejte

Zajímá vás, co se nachází uvnitř oblíbených růžových tyčinek, ze kterých se často připravují saláty, sushi rolky nebo pomazánky? Prozkoumali jsme pro vás složení, výrobu i nejzajímavější recepty z krabích tyčinek.


Proč je mayská civilizace tak fascinující?

Mayská civilizace vznikla kolem roku 2000 př. n. l. a po staletí ovládala rozsáhlé území ve Střední Americe. Tato mezoamerická civilizace byla na svou dobu neuvěřitelně vyspělá a měla jedinečné zvyky. Většina mayských knih byla bohužel zničena, ale některé artefakty a památky se dochovaly dodnes. V této galerii se vrátíme v čase do předkolumbovské Ameriky a přiblížíme vám, jaký byl život Mayů. Klikněte a zjistěte, proč je mayská civilizace tak fascinující.


Jak daleko od plotu můžeme vysadit stromy a keře?

Jarní paprsky nás pomalu lákají do zahradnictví a možná si hodláte dokoupit keře, případně stromy, kterými buď chcete zakrýt nevzhledný plot, či jen vizuálně oddělit pozemek od vedlejšího. Věděli jste, že podle zákona musíte dodržet určitý odstup od plotu, abyste si nezadělali na nepříjemné dohadování se sousedem? Jak je to podle zákona Zákon říká, že […]


Jaký je rozdíl mezi expatem a imigrantem (přistěhovalcem)?

Představte si, že byste opustili zemi, kde jste se narodili a žili většinu svého života. Možná už jste slova „emigranti“ a „imigranti“ slyšeli a mysleli si, že je to to samé, ale ve skutečnosti jsou to dva různé pojmy. I když mají obě tyto skupiny něco společného, hodně věcí je odlišuje. Ať už sami patříte do jedné z těchto skupin, znáte někoho, kdo žije v cizí zemi, nebo jste prostě jen zvědaví, co to vůbec znamená, v této galerii vám vše jednoduše vysvětlíme.


Černý bez je přírodní zázrak, který je široce dostupný a nestojí ani korunu. Vyrobte z něj sirup, řízky i senzační dezerty

Černý bez je pro mnohé zahradníky obtížný keř, který se v zahradě množí a překáž. Ovšem ničit ho by byla nesmírná škoda, protože květ černého bezu i bezinky jsou skvělou surovinou v mnoha chutných receptech, která nic nestojí! Jak zpracovat černý bez a co z něj připravit?


Je lepší elopement (útěk), než klasická svatba?

Svatba by měla být oslavou. I malá svatba se však může proměnit ve velkou produkci, jakmile se k tomu přidají rodinné spory a logistické noční můry. Možná proto se stále více párů rozhoduje pro útěk. To neznamená, že nemůžete uspořádat samostatnou „oslavu“ se svými blízkými, jen to bude mnohem méně stresující a nákladné na organizaci... Jaké jsou ale další výhody útěku a měli byste o něm uvažovat jako o alternativě pro svůj velký den? Klikněte na galerii a dozvíte se více.


Přátelství napříč generacemi: Spojení s různými věkovými skupinami

Přátelství nemá číslo. Není omezeno věkem ani generací. Když jde o přátelství, záleží jen na společných zájmech a vzájemném respektu. Ale při tom všem je někdy obtížné mít tyto společné zájmy napříč generacemi. Chcete-li s tím bojovat, projděte si tuto galerii a zjistěte, jak tuto propast překlenout.


Masová migrace: důvod, proč se ptáci stahují do měst

Pojem stěhovavý pták není ničím novým. Již v dětství jsme se dozvěděli, že ptáci odlétají na zimu na jih, kde hledají úkryt a potravu. Zajímavějším pojmem je migrace některých ptáků do měst. Co chtějí ve městech a jak jim můžeme pomoci přežít? Podívejte se do této galerie a dozvíte se vše o tom, proč se ptáci stahují do měst.


Geniální pasti z piva, které fungují: zbaví vás slimáků, vos a odeženou komáry

Pivo by měl mít v lednici každý zahrádkář, i ten kterému sklenka nahořklého moku ani trochu nechutná. Pivo je totiž spolehlivý pomocník v boji s bodavým hmyzem a zatočí i se žravými slimáky.


Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Wellness probuzení: ranní rutina pro ženy, která změní váš život

Každé ráno je novým začátkem a časem, kdy se můžete chopit dne, než začne být opravdu hektický. Připravit si půdu pro to, co přijde, je pro každou ženu zásadní. Pečlivě sestavená ranní rutina může nejen proměnit vaše ráno v klidný začátek, ale také vám může dodat hodiny energie a větší soustředění po celý den. Ať už jste zaneprázdněná profesionálka, rodič, který zvládá více úkolů, nebo jejich kombinace, poznatky z této galerie vám pomohou dosáhnout každodenní produktivity a emocionální rovnováhy. Začněte využívat sílu svých rán s rutinou, která vám dodá sílu a inspiraci! Chcete se dozvědět více? Klikněte na galerii s průvodcem ranní rutinou pro ženy.


Samosběry jahod 2024 začínají dříve než obvykle. Jahod je letos málo a podražily, ale nasbíráte je i za 60 Kč/kg

Samosběry jahod jsou u nás velmi oblíbené a každoročně se na ně připravují pěstitelé i lační zákazníci. Pokud nemáte možnost, vypěstovat si jahody na vlastní zahradě, pak je samosběr u pěstitelů ta nejlepší příležitost, jak si dopřát plně dozrálé a čerstvé plody bez hniloby. V obchodech obvykle nikdy stejně kvalitní a čerstvé plody neseženete.


Pořiďte si mazlíka s bodlinami! Chovat se dá ale jen jeden druh

Ježek je netradičním domácím mazlíčkem, který vás bude těšit svou roztomilostí. Jeho úspěšný chov, díky němuž bude zvíře spokojené, ovšem má svoje pravidla. Poznejte je a třeba se bodlináč stane právě vaším společníkem.


Nejvyšší stromy světa a místa, kde je můžete obdivovat

Některé z nejvyšších stromů na světě svou výškou snadno překonávají stavby vytvořené člověkem, jako je Socha Svobody, Kapitol Spojených států amerických nebo londýnský Big Ben. Přírodní věže jsou vskutku majestátní svou velikostí, některé z nich měří přes 100 m od vrcholu k patě. Kdo je však králem korun stromů a jací jsou jeho nejbližší soupeři? Proklikněte se a podívejte se na nejvyšší stromy světa a pak zjistěte, kde je můžete obdivovat.


Jak na dokonalý steak: Přidejte cukr a maso vyndejte z lednice hodinu předem

Dobrý steak je jídlo, kterým potěšíte každého milovníka masa. Aby byl výsledek dokonalý, je potřeba věnovat péči přípravě. Pokud chcete steak tmavě hnědý na povrchu a růžový uvnitř, musíte trochu závodit s časem. Anebo použít cukr.


3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve kterých je jídlo zážitek, nejen nutnost.


Průzkumníci, kteří zmizeli beze stopy

Byly doby, kdy většina světa, ještě více než dnes, byla pro mnohé stále neznámá a nebylo většího povolání než být objevitelem. Hrstka odvážných a zvědavých dobrodruhů se vydávala do nejhlubších a nejtemnějších koutů světa v naději, že se jim podaří tyto neznámé oblasti osvětlit. Byla to však nebezpečná práce a mnoho z těchto jedinců se nikdy nevrátilo. Osudy těchto objevitelů, od horolezce, který překonal rekord, až po dobrodruha, který hledal neexistující město, jsou stále zahaleny tajemstvím. Klikněte na a objevte objevitele, kteří se toulali po planetě a nikdy se nevrátili.


Zvyky, které vám zbytečně přidávají léta. Dejte si pozor na brčko i samotu

Stárnutí je sice přirozený proces, který stejně nikdo z nás nezvrátí, ale proč vypadat zbytečně starší, než ve skutečnosti jsme? Často si ovšem v tomto ohledu sami nevědomky škodíme. Dejte si proto pozor na těchto osm věcí.


30 jednoduchých způsobů, jak zvýšit svou inteligenci

Inteligence je to, co odděluje naše logické a rozvážné chování od našich základních, zvířecích instinktů. Aktivní snahou o zlepšení inteligence se stáváme racionálnějšími a přemýšlivějšími lidmi. Prohlédněte si galerii a objevte 30 jednoduchých způsobů, jak zvýšit svou inteligenci! Inspirováno knihou Code of Living.


Párek v rohlíku po česku: Nejen jako stánkové občerstvení, ale i levná domácí večeře

Párek v rohlíku byl v roce 1970 dovezen do Čech českobudějovickým řezníkem Václavem Masopustem z dovolené ze Španělska. Od té doby se prodával v jižních Čechách jako pikador - podle španělských toreadorů.


Rebarbora dá jedinečkou chuť koláčům i džemům. Nejezte ji syrovou a sklízejte pouze do letního slunovratu

Rebarbora je vynikající jarní zelenina, kterou ale používáme hlavně do sladkých jídel místo ovoce. Oblíbená je pro svou mírně nakyslou chuť. A právě teď je její sezóna, nejvyšší čas ji sklízet a připravit z ní skvělé dobroty.


Hravě a zdravě: Výživné a chutné svačiny do školy, které si vaše děti zamilují

Příprava zdravé svačiny pro školáky může být výzvou pro mnoho rodičů. Jídlo by mělo být nejen výživné, ale také chutné, aby děti měly energii a dokázaly se po celý den ve škole soustředit. Přinášíme vám šest nápadů na zdravé svačinky, které je snadné připravit a malé strávníky zaručeně uspokojí.