Zábava

Trending:


Kam zmizela Kateřina Stočesová: Trochu jednoduchá královna krásy všechny převezla, dnes ‚‚sedí” na milionech

Záplava kudrnatých vlasů dělá z Kateřiny Stočesové (44) na první pohled nevinného anděla. Šarmu vysoké blondýnky podlehla také porota, jež ji zvolila královnou krásy. Sice nebyla nejostřejší tužkou v penále, ale jednoduché počty zvládla. Stačilo si vzít bohatého muže, při rozvodu pak požadovat nějaký ten milionek a poradit se s chytrými lidmi, kam investovat.


Jak poznat, že máte vysokou emoční inteligenci: Sledujte tyto tři znaky

Emoční inteligence, někdy také emoční kvocient, je ukazatel, který hodnotí schopnost zacházet s vlastními emocemi, ale také schopnost komunikace a empatie vůči ostatním lidem. V některých případech je vysoká emoční inteligence dokonce i určitým ukazatelem úspěchu. Máte vysokou emoční inteligenci i vy? Sledujte tyto 3 znaky.


Znaky intuice, které byste neměli nikdy ignorovat: Jak rozpoznat, že vám chce srdce něco sdělit

Intuice je chápána jako náhlé poznání, rozhodnutí nebo určitý pocit, že něco máte udělat jinak, než je běžné. Je to vnitřní hlas, šestý smysl a často vám napovídá, jak se chovat a co dělat. Jsou případy, kdy vám intuice dává jasným a rozhodným způsobem, že nemáte dělat to či ono. A je na vás, co uděláte. Rozhodně byste neměly tyto signály ignorovat a přehlížet, protože vás může varovat. Co vám napovídá intuice?


Kvíz: Blíží se maturity. Otestujte, jak byste si z českého jazyka a literatury vedli vy

Maturita je většinou první velkou zkouškou, kterou studenti středních škol absolvují. Ne nadarmo se přeci říká, že maturita je zkouškou dospělosti. Letošní maturanty to za pár dní čeká také, a tak je nejvyšší čas se na chvíli vrátit do školních lavic a zkusit si zábavný test z českého jazyka a literatury. Zvládli byste odmaturovat i dnes?


Tisíc a jedna noc

Vydejte se s námi do Dubaje, kde starobylé zdi šeptem vyprávějí pohádku o vysoké módě, dokonalých siluetách a špičkovém řemesle módního domu Christian Dior.


Krční čakra nebo také Visuddha, centrum naší komunikace

Krční čakra, známá také jako Visuddha, je spojnicí mezi rozumem a pocity. Její nerovnováha může vést k duševním i fyzickým obtížím. Prozkoumejte její význam, problémy spojené s touto čakrou a způsoby, jak ji harmonizovat.


Dárek pro maminku: Kulinářský web Toprecepty slaví Den matek, užijte si slevu 33 %

Pokud přemýšlíte o hezkém dárku ke Dni matek, který připadá na 12. května, možná vás potěší příjemné slevy na webu Toprecepty. Až do 12. května zde můžete nakupovat se slevou 33 %, která se vztahuje na vybrané kuchařky. Hledáte víc informací? Podívejte se na náš článek.


Polský architekt všem vyrazil dech: Jeho byt má jen třináct metrů čtverečních

Startovací byty nebývají velké. Pokud ale máte dostatek důvtipu, dá se i na pětníku vykouzlit krásné a pohodlné bydlení, jak dokazuje polský architekt a designér Szymon Hanczar.


Sůl má v sladkých těstech důležitou úlohu. Poradíme začátečníkům

Spotřeba soli u nás je hodně vysoká proti evropskému průměru a ještě stoupá. Přesto jsou oblasti potravinářství, kde se bez soli neobejdeme. Příkladem jsou těsta - pečivo bez soli není to pravé.


Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem

Koňakové špičky jsou populárním dezertem, který si získal oblibu především u nás a na Slovensku. Tento zákusek vyniká výraznou chutí vaječného koňaku, která je perfektně kombinovaná s čokoládou a dalšími ingrediencemi. Příprava koňakových špiček ovšem není jednoduchá, proto, společně s finalistkou Peče celá země Terezou, nabízíme recept, jak si ji usnadnit.


Módní návrhářka Zuzana Kubíčková radí ženám: Jeden kousek ušitý na míru by měla mít doma každá žena

Snové kolekce na červený koberec i kapsulový šatník pro každou ženu. Magazín Lifee.cz se vydal do ateliéru české návrhářky Zuzany Kubíčkové, jejíž vizí je, že za každých okolností touží udělat z nositelek svých modelů krásné ženy a úspěšně se jí to daří. Umí už Češky nosit módu na míru? A co by z jejich šatníku vyškrtla?


Jak nejlépe uspořádat chladničku

Dobře uspořádaná chladnička je nezbytná pro bezpečné skladování, aby se do potravin nedostaly bakterie, a také pro udržování nízké teploty. Organizovaná chladnička také pomáhá minimalizovat plýtvání potravinami a udržet je déle čerstvé. Chcete se dozvědět více? Pak si projděte tuto galerii a zjistíte, jak nejlépe uspořádat svou chladničku.


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


Pohodlí na prvním místě: Kalhoty s retro nádechem letos zastíní i oblíbené džíny

Rozlučte se s džíny i klasickými cigaretovými kalhotami. Letošní sezóně vládne 100% komfort spárovaný s nostalgickou vzpomínkou. Jedním z důkazů je enormní zájem o retro tepláky, které jako by vypadly z MTV videoklipů z 90. let. Jak je správně nosit?


Samolepící tapeta změní váš interiér za pár desítek korun, radí známá influencerka

Nábytek, stěny, dveře, kuchyňská linka. To všechno můžete změnit doslova za pár desítek korun díky samolepící tapetě. Držet bude téměř na jakémkoli povrchu a práce s ní je víc než snadná.


Jak je princezně Kate? Princ William odpovídal na všetečné otázky lidí v ulicích

Princ William v úterý překvapil lidi v ulicích jednoho z velkých britských měst. Kolemjdoucí zajímala především jedna věc. Pochopitelně to byl zdravotní stav jeho manželky Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny.


Srdcovka nádherná: chcete krásné květy? Musíte vědět, jak na hnojení

Všeobecně lze říci, že rostliny, které produkují velké množství květů, vyžadují velké množství živin. Srdcovka nádherná je jednou z nich. Poznáte ji jednoduše podle jejích květů, které mají tvar srdce – někdo vidí krvácející srdce. Tato unikátní rostlina může kvést bohatě, když budete vědět, jak ji hnojit a kdy. Právě nyní nastává čas prvního hnojení – tedy období dubna a května.


Pizza bez droždí? Jde to, jen je potřeba vybrat alternativní kypřidlo a nečekat stejný výsledek

Příprava pizzy bez droždí je rychlá cesta k cíli. Nemusí být nutně špatná, byť pizzu z kynutého těsta překoná jen těžko. Těsto na pizzu bez kvasnic se obvykle kypří práškem do pečiva. To mu dodá jemnou a nadýchanou texturu, i když trochu jinou než je tomu u klasické pizzy.


Tajemná krása starověkých mayských památek

Starověká mayská civilizace po sobě zanechala pozoruhodné architektonické dědictví, soubor báječných památek, které musíte vidět v Mexiku, Belize, Guatemale, Hondurasu a Salvadoru. Prohlédněte si galerii a navštivte některé z nejpozoruhodnějších archeologických památek Střední Ameriky.


V pražské ZOO se narodilo mládě orangutana. Už pije mateřské mléko

V ZOO Praha se ve čtvrtek krátce po poledni narodil orangutan sumaterský. Jde o první mládě jedenáctileté samice Diri, která přišla na svět rovněž v pražské zoologické zahradě. Otcem je dvaadvacetiletý samec Pagy.


Denní horoskop na 4. května 2024: Berany čeká pohodová sobota, Blížence domácí práce

Denní horoskop nejen pro ženy na sobotu 4. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Trámy dodávají modernímu otevřenému prostoru šmrnc. Elegantní bílá v kombinaci se dřevem je hit

Moderní projekt, který spočívá v podstatě ve stavbě domu v domě. Zní to zvláštně, že? Architekti svou práci takto označili sami, protože obytný prostor má vlastní strukturu, nové instalace, zdi a podesty. Původně to přitom byl otevřený loft postavený na konci 20. století. Do interiéru původní budovy byla vložena štíhlá kovová konstrukce, dřevěné pilíře a vodorovné části provedené […]


Je luxus více než láska? Mladí singles mají jasno, hledají hypergamii

Najít dokonalého partnera není pouze o fyzickém a duševním spojení a o stejných životních hodnotách. Pro stále více mladých singles je při výběru partnera důležitý ještě jeden atribut – jak luxusní život jim může partner nabídnout. Vypočítavé? Zhýralé? Ne nutně.


Můžete v pronajatém bytě chovat zvíře?

Potencionální nájemce se jeví jako ideální ovšem až do té doby, dokud pronajímatel nezjistí, že se do jeho bytu hodlá nastěhovat i se čtyřnohým miláčkem. Někomu tato skutečnost nevadí a nemá s ní sebemenší problém, ale někdo si ve svém bytě zkrátka domácí mazlíčky nepřeje už jenom z toho důvodu, aby nezničili vybavení. Jak to tedy s domácím […]


Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte

Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte . Pečete-li maso a nepoužíváte k tomu provázek, děláte chybu. Vázání masa před pečením má svůj důvod. Od teď už nebudete péct maso jinak než s provázkem.


Punčový dort z cukrárny Myšák: Na umělá barviva zapomeňte, místo cukrové polevy používám fondán, říká cukrář Lukáš Pohl

Punčové řezy jsou klasika českých cukráren. Musí být správně vlhké a hrát pestrými barvami. Chcete-li punčáku propůjčit punc výjimečnosti, připravte rovnou efektní punčový dort. Třeba ten z vyhlášené pražské cukrárny Myšák.


Patří chléb do mrazáku? Ano, šíří TikTok. Ve skutečnosti je vše trochu jinak

Rozmrazený chléb je trendem na sociální síti TikTok. Influenceři tvrdí, že pečivo je pak pro člověka zdravější. Ačkoliv se internetoví tvůrci obsahu odvolávají na vědecké studie, experti jim oponují. Ve skutečnosti je vše trochu jinak. Důležité také je rozlišovat mezi domácím a kupovaným chlebem.


Ananasovník si můžete vypěstovat i doma a pochutnáte si i na plodech

Ananasovník je tropickou rostlinou, která si získává stále větší oblibu. Svou vlastní rostlinu můžete získat i z korunky ananasu, který si koupíte v supermarketu. V takovém případě budete mít jedlý plod za tři až čtyři roky pěstování. Ve volné přírodě je rostlina opylována kolibříky a jakmile vykvete a vytvoří plod, odumírá. Na základně rostliny by se však měly objevit malé rostliny, které můžete znovu zasadit a pěstovat nové rostliny.


Efektivní využití prošlé kosmetiky: Tonikum na zrcadlo, hydratační krém na boty, kosmetický štětec na klávesnici

Šetřit lze všude, a to i na kosmetice. Samozřejmě v rámci zdraví není vhodné používat prošlou kosmetiku, a to hlavně na pleť a pokožku. Jenže to však neznamená, že ji musíte vyhodit. Jak efektivně můžete ještě využít prošlou kosmetiku?


Z pole na talíř: Ovládněte přípravu chřestu jako šéfkuchaři. Připravíte z něj efektní lahůdky, kterým nikdo neodolá

Chřest se často podává jako příloha k masu nebo rybám. Můžete ho použít i do salátů, rizota nebo do těstovin. Chřest lze skvěle použít jako hlavní součást vegetariánských jídel. Báječně chutná blanšírovaný jako předkrm s holandskou omáčkou. Jak ho dobře připravit?


Eva Pavlová zpátky na scéně: Zazářila v českých barvách, rudá rtěnka byla třešničkou na dortu

První dáma Eva Pavlová vyrazila po pauze do společnosti. A návrat je to se vší parádou. Svým outfitem, který vynesla do pražského Rudolfina, vyrazila fanouškům na sociálních sítích dech. Lidé se předhání v lichotkách.


Kuchyňský sen: Jak proměnili pražský byt v jedinečnou oázu pohody

Interiér v novém bytovém domě na pražském Barrandově potřeboval především vyřešit spojený prostor kuchyně s obývákem a zároveň vymyslet dostatek nových úložných prostor v celém bytě. Rovněž navrhnout podobu ložnice, předsíně, pracovny a obytné terasy.


Recyklovaný nábytek, vytříbený design a přirozeně stárnoucí interiér

Může být padající omítka na stropu designovým prvkem? Když je obklopena správným nábytkem a dekoracemi, je to možné. Pojďte s námi nahlédnout do kouzelného bytu v domě, který byl postavený už před sto lety.


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


Novoluní ve znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu se vrátí nohama na zem, zaměří se na vztahy a začnou realizovat své sny

Páté novoluní roku 2024 přichází ve znamení Býka a nastane ve středu 8. května v 5:21. Zemský Býk přebírá nadvládu po ohnivém Beranu. Co to znamená pro tři vybraná znamení zvěrokruhu?