Lifestyle

Trending:


Který ženský archetyp jste podle svého znamení zvěrokruhu?

Sedm ženských archetypů, které v řecké mytologii představují různé bohyně, jsou Milenka, Dívka, Matka, Královna, Lovkyně, Mudrc a Mystička. Každý z těchto archetypů představuje jiný soubor hodnot a popisuje způsoby, jakými může žena přistupovat ke svému životu. Všichni v sobě samozřejmě máme aspekty každého archetypu. U většiny lidí však obvykle převládá jeden archetyp. A podle astrologů je tento archetyp obvykle diktován naším hvězdným znamením. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Nejpřitažlivější rys každého znamení horoskopu: Býci umí ostatním zamotat hlavu, Štíři jsou vášniví

Každý z nás má své charisma a je v něčem pro ostatní přitažliví. Co se líbí jednomu, může odpuzovat druhého. Obecně existují rysy, které se dají považovat za přitažlivé, alespoň to tvrdí astrologie. Jaký je váš nejpřitažlivější rys podle vašeho znamení horoskopu? Nahlédněte do našeho přehledu.


Tisíc a jedna noc

Vydejte se s námi do Dubaje, kde starobylé zdi šeptem vyprávějí pohádku o vysoké módě, dokonalých siluetách a špičkovém řemesle módního domu Christian Dior.


Co muži miluji na ženách? Zaměřte se na tyto tři věci, které je okamžitě upoutají

Pokud si myslíte, že muže na ženách zajímá jen jejich krása, správné míry a dokonalé vlasy, pak jste na omylu. Prvoplánově krásné ženy sice na první pohled upoutají mužskou pozornost, ale ve skutečnosti je přitahuje úplně něco jiného.


Řezník Martin radí, jak v obchodě poznat dobrý špekáček: Kvalitu prozradí nenápadné drobné detaily i barva uzeniny

Krásné počasí je každoročně spojeno s opékáním buřtíků. Jak ale poznat kvalitní špekáčky? Na to jsme se zeptali zkušeného řezníka Martina Čejky.


Den matek se blíží: Jaká je historie tohoto svátku v Česku?

Květen kromě dvou státních svátků skrývá i Den matek, který letos připadá na neděli 12. května. Tedy v Česku, protože například ve Velké Británii už ho mají za sebou. Proč jsou u nás maminky oslavovány během druhé květnové neděle?


Georgiana z Devonshiru: Slavnou vévodkyni manžel psychicky týral a podváděl s její přítelkyní

Kamkoliv přišla, všichni se jí klaněli. Obdivovali její krásu, smysl pro humor i módní kreace, které se vždy staly hitem. Proslulá byla svými vysoce vyčesanými vlasy, do kterých zaplétala pštrosí pera, ovoce i ptáky, a také velkými klobouky. Veřejnost ji milovala, o manželovi se to ale říct nedalo. Georgiana Cavendish, vévodkyně z Devonshiru za zavřenými dveřmi paláců tiše trpěla.


Už roste! Jak poznáte hřib kovář a proč by se neměl sušit

Léto už se pomalu blíží a s ním také některé tradiční houby. Jedním z velkých krasavců je bezesporu hřib kovář. Tato jedlá houba je často některými houbaři opomíjená, protože se sbírá hlavně k okamžitému zpracování. Jiní lidé se jí vyhýbají proto, že si na internetu přečetli něco o její mírné jedovatosti. Tak jako tak by bylo velkou škodou hřib kovář nesbírat, protože jde o skvělou houbu, která se do kuchyně dokonale hodí. My se podíváme na to,...


Nejkrásnější kalhoty na jaro a léto, které spojují styl a pohodlí: Sluší každé ženě nad 50 let

Ačkoliv si přes den užíváme nošení sukní a šatů, které nám tak dlouho ležely ve skříni, rána a večery bývají stále chladnější, a tak není od věci mít po ruce nějaké stylové kalhoty. A nejlépe takové, které spojují styl a pohodlí. Jedny takové kalhoty opravdu existují a jsou trendy víc než kdy jindy. Už máte ve skříni své plátěné kalhoty?


To, že veganům chybí bílkoviny, je asi největší mýtus veganství, říká veganka a blogerka Tereza Šlancarová

Přemýšlíte, že byste začali jíst ryze rostlinně a přešli na veganskou stravu? Čím se začít „živit”, abyste novému životnímu stylu vyhověli? Je lepší začít postupně nebo najednou? Na tyto otázky vám pomůžeme odpovědět.


Dešťové záhony zadrží vodu v zahradě: zajistíte si tak zahradu plnou květin i v těch největších vedrech

Hledáte možnosti, jak využít dešťovou vodu, která při každém silnějším dešti zbytečně odtéká ze zahrady pryč, protože se sudy pod okapem rychle naplní? V následujících dnech vodu využijete na zálivku záhonů a opět čekáte na déšť. Vsaďte proto nejen na nádrže, ale i na dešťové záhony!


Kvíz pro všechny milovníky češtiny: Zjistěte, zda máte češtinářské chytáky v malíku

Čeština nepochybně patří k těm nejkrásnějším, ale zároveň nejtěžším jazykům. Zejména pravopis a správná gramatika dá občas zabrat snad každému z nás. Jen zavzpomínejte, kolikrát jste se zamyslela nad tím, jak se něco píše. Otestujte své znalosti z našeho jazyka v zábavném kvízu. Máte češtinářské chytáky v malíku?


Pigmentové skvrny, máte je také? Jak s nimi před létem bojovat?

Dokonalá kůže zůstává pro mnohé jednou z nejzáhadnějších výzev v rámci honu za krásou. Zatímco různé pigmentové skvrny mohou být trápením pro jednoho, tak pro druhého mohou být vzpomínkou. Ať už příjemnou či nikoliv. Hyperpigmentace kůže je poněkud častým problémem projevujícím se skvrnami a skvrnkami různých velikostí na rozmanitých místech, například podle původu příčiny, a postihuje všechny typy a barvy pleti.


Čokoládové mističky: Báječný dezert připravíte podle videonávodu

Dokonale vypadající čokoládová mistička pozvedne úroveň vašeho kulinářského umění a ušetří i trochu toho času u umývání nádobí. Dvě výhody v jednom dezertu, to zní dobře, že? Hotové čokoládové mističky pak jen stačí naplnit vaší oblíbenou náplní a je to.


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


Miss World Krystyna Pyszková: Když není milenec, přitulí se… k pejskovi!

Na romantickou plavbu Prahou po Vltavě se v předvečer svátku lásky vydala Miss World Krystyna Pyszková (25). A protože se momentálně nemá s kým líbat, mohla se 1. května přivinout leda tak ke svému pejskovi.


Jak oživit účes? Ofinou! Zjistěte, který střih bude nejvíc slušet vašemu tvaru obličeje

Říkáte si, že by vašemu účesu prospěla změna? Ideální volbou může být ofina. Je sice náročnější na údržbu a styling, ale trocha úsilí rozhodně stojí za to, protože vypadá skvěle. Důležité je také vědět, který střih bude slušet vašemu tvaru obličeje. Pojďme se podívat, která ofina bude pro vás nejlepší.


Jak na hrnkové knedlíky? Díky rychlé přípravě je můžete během chvilky servírovat

Nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete pochutnat na jídle s přílohou v podobě knedlíků? Zkuste ty hrnkové, jejich příprava zabere minimum času a postup přípravy je opravdu snadný. Poradíme, jak na to.


Punčový dort z cukrárny Myšák: Na umělá barviva zapomeňte, místo cukrové polevy používám fondán, říká cukrář Lukáš Pohl

Punčové řezy jsou klasika českých cukráren. Musí být správně vlhké a hrát pestrými barvami. Chcete-li punčáku propůjčit punc výjimečnosti, připravte rovnou efektní punčový dort. Třeba ten z vyhlášené pražské cukrárny Myšák.


Nejlepší měsíc v roce? Klíčové astrologické tranzity v květnu 2024

Květen je dalším rušným měsícem na obloze, ale vstoupíme do mnohem jiného energetického prostoru než v dubnu. Za tuto změnu převodového stupně můžeme poděkovat přesunu několika planet do přízemního, stabilního Býka. Je čas zapustit hluboké kořeny a spojit se se smyslovými požitky života: čerstvými květinami, dobrým jídlem, příjemnými strukturami - Býk miluje jemné věci v životě a libuje si v nich. Avšak právě ve chvíli, kdy se věci stanou příliš pohodlnými, nastupuje rychlé a zábavné období Blíženců, které přináší závan čerstvého vzduchu, neboť nás vyzdvihuje ze stavu živočišného pohodlí do stavu zvědavosti. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se více o květnové astrologii nadcházejícího měsíce!


Nemáte zahradní domek? Udělejte ho z kontejneru

Kontejnery dnes již bez problémů dokážou nahradit klasické bydlení, a proto není nic neobvyklého, že je mnozí využívají jako zahradní domek. Nemusíte nic stavět a s trochou úprav docílíte moderního vzhledu, který na zahradu i k domu příjemně zapadne. Co je potřeba dodržovat a bude nutné stavební povolení? Kde kontejner sehnat a jaká je cena? Sehnat kontejner […]


Nemáte od svých přátel příliš velká očekávání?

Přátelství je úžasná věc, ale může být také ošemetné. Dva lidé mohou mít velmi odlišná očekávání, která jsou nevyřčená, ohledně toho, co je vlastně přítel a jak se má chovat. Když jsou očekávání na jedné straně vysoká, ten druhý může cítit potřebu odsuzovat nebo se naopak cítit odsuzován. To následně vede k tomu, že první osobu od sebe odstrčí. Je v pořádku mít určitá očekávání, která jsou považována za normální, jaká to tedy jsou? A jak rozpoznáte nezdravá očekávání, která je třeba řešit? Klikněte na článek a prozkoumejte, zda od svých přátel neočekáváte příliš mnoho.


Linda (28): Nejdříve můj život řídila matka, teď se mnou manipuluje partner. Už mě nebaví žít jako loutka

Linda si jednoho dne uvědomila, že celý život ji někdo ovládal. Nejdříve to byla její máma, teď se do toho pustil její nastávající. Rozhodla se utéct a začít znovu.


Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu

Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu. Pochutnáte si na dobrém smoothie? Pokud ano, tak tímto receptem nejenže potěšíte své chuťové buňky, ale také zredukujete přebytečná kila.


Neotřelé 2+kk: Hrubé stěny vykouzlily jemný interiér

První, co vás v tomto bytě napadne, je fakt, že na první pohled působí jaksi humpolácky a neotesaně. Na ten druhý ovšem zjistíte, že jste se ocitli v jemném, účelném a příjemném interiéru, jehož netypický půdorys upoutá na první pohled. Vstupní chodba je i v rámci nevelkého prostoru, který byt nabízí, jednoznačně stavebně oddělena, což je vždy u […]


V čem spočívá tajemství dokonalého domácího croissantu? Stačí základní suroviny, zpracování je ale zásadní, říká Helena Fléglová

Croissanty a další pečivo z plundrového těsta se u nás těší stále větší oblibě. Vznikají řemeslné pekárny, které nabízejí skvělé pečivo a dostáváme se do fáze, kdy to jako zákazníci dokážeme ocenit. Croissanty si však můžete upéct i doma.


Nezbytné vybavení a pomůcky do přírody

Prozkoumávání přírody je jedním z nejlepších způsobů, jak se odpoutat od každodenního života a znovu se spojit s přírodou. Vydat se do divočiny však vyžaduje pečlivé plánování. Se správným vybavením a pomůckami však můžete každé dobrodružství proměnit v bezproblémový a příjemný zážitek! V této galerii najdete veškerou potřebnou výbavu pro váš příští výlet - od praktických kempingových pomůcek až po high-tech gadgety, které vám zajistí spojení a bezpečnost. Klikněte a zjistěte více.


Kuchyň v garsonce si navrhl jako skládačku, dá se schovat do skříně

Žádný byt není moc malý, když máte dobré nápady. S tou myšlenkou se pustil do realizace své vlastní kuchyně bytový architekt Nicholas Agius. Navrhnul si plně vybavenou rohovou kuchyni, která poskytne zázemí i pro velké vaření. Pokud ji ale zrovna nepoužíváte, prostě se jen dvěma tahy složí a nepřekáží životu v obytné místnosti o rozloze 24 m².


Jaroslav byl se svou ložnicí docela spokojený, dokud si nekoupil novou postel a interiér najednou potřeboval úplnou proměnu

S nákupem nové postele jako by zbytek interiéru začal pokulhávat. A tak se s důvěrou obrátil na své kamarádky architektky z Apaté studia.


Rychlé občerstvení ztrácí dech: Zákazníci šetří a hledají hodnotu

Dlouho očekávaný útlum spotřebitelských výdajů se začal projevovat u řetězců rychlého občerstvení, jako jsou Starbucks, KFC a McDonald’s. Zatímco ceny v restauracích rostou rychleji než ceny potravin doma, spotřebitelé se orientují na cenově dostupnější stravování a svá oblíbená jídla si raději připraví doma.


Jak předejít nejen dřevnatění ředkviček? Stačí dodržet základní pravidla při setí a pěstování

Těšíte se na vlastní sklizeň ředkviček? Jak zabránit častému problému v podobě praskání a dřevnatění? Stačí dodržet níže uvedená pravidla.


Vytvořte si oázu klidu: Tipy, jak na zahradní jezírko svépomocí

Zahradní jezírko představuje klidný úkryt přímo na vaší zahradě, kde se můžete těšit z harmonického spojení vody, rostlin a živočichů. Jeho vytvoření však vyžaduje pečlivé plánování a přesnou realizaci. Prozkoumejte, jak si můžete krok za krokem vytvořit vlastní zahradní jezírko, od návrhu až po údržbu. Na konci budete mít veškeré informace potřebné k tomu, abyste mohli začít […]


Jak poznat, že máte vysokou emoční inteligenci: Sledujte tyto tři znaky

Emoční inteligence, někdy také emoční kvocient, je ukazatel, který hodnotí schopnost zacházet s vlastními emocemi, ale také schopnost komunikace a empatie vůči ostatním lidem. V některých případech je vysoká emoční inteligence dokonce i určitým ukazatelem úspěchu. Máte vysokou emoční inteligenci i vy? Sledujte tyto 3 znaky.


Módní návrhářka Zuzana Kubíčková radí ženám: Jeden kousek ušitý na míru by měla mít doma každá žena

Snové kolekce na červený koberec i kapsulový šatník pro každou ženu. Magazín Lifee.cz se vydal do ateliéru české návrhářky Zuzany Kubíčkové, jejíž vizí je, že za každých okolností touží udělat z nositelek svých modelů krásné ženy a úspěšně se jí to daří. Umí už Češky nosit módu na míru? A co by z jejich šatníku vyškrtla?


Minimalistické vychytávky, jak si uklidit život

Ne nadarmo se zdá, že změnu ročního období vždy provázejí tašky s dary - máme příliš mnoho věcí! Pořady jako "Uklízení s Marií Kondo" si získaly pozornost po celém světě, protože jde o společný problém, který nás spojuje i pohřbívá. Ať už je to příliš mnoho zastávek na maloobchodní terapii, neschopnost se něčeho vzdát kvůli sentimentalitě, nebo prostě jen nedostatek času na to, abychom to všechno prošli, mnoho z nás se v každodenním životě potýká s nepořádkem v domácnosti. Věděli jste však, že vlastnit méně věcí může ve skutečnosti zlepšit kvalitu vašeho života? V roce 1978 provedl výzkumník Phillip Brickman z Northwestern University studii, jejímž cílem bylo zjistit, zda bohatství skutečně přináší štěstí. Zjistil, že štěstí těch, kteří vyhráli v loterii, nebylo vyšší než u kontrolní skupiny, která uspokojovala pouze své základní fyzické potřeby. Další psychologickou studii provedli LN Chaplin a DR John, kteří zjistili silnou souvislost mezi materialismem a nízkým sebevědomím mladých lidí. Nejenže bylo prokázáno, že nepořádek zhoršuje naše duševní zdraví, ale také bylo naznačeno, že naší duševní pohodě ve skutečnosti prospívá, když naše domovy nejsou přeplněné věcmi. Podle časopisu Psychology Today může vyčištění skříní od věcí, které nemáme absolutně rádi, snížit stres a podpořit duševní klid. Menší výdaje za hmotné věci také snižují finanční stres a zbavují nás tlaku, že musíme stále vydělávat a kupovat další věci. I když se nákup oblíbených kalhot ve třech barvách může zdát v danou chvíli správný, v konečném důsledku to nevede k dlouhodobému štěstí. Přijetím minimalistického životního stylu můžete svůj život učinit méně komplikovaným a stresujícím - a zároveň ušetřit peníze. Možná, že méně je opravdu více! I když se o tom všem skvěle mluví, úplně jiná věc je skutečně se pustit do práce a vyčistit nepořádek, abyste uvolnili místo minimalismu. Ale nebojte se! Tyto minimalistické hacky vám usnadní život. Na počest Dne používání méně věcí si proklikejte tuto galerii a začněte svůj život maximalizovat ještě dnes!


Horoskop od 6. května: Raci mají odpočívat, Panny neměnit, co funguje

Před námi je první ryze květnový týden a s ním i náš pravidelný horoskop na nadcházejících sedm dnů. Období od 6. května ukáže, nakolik nás ovlivňují zažité rodinné vzorce. A ať se nám to líbí, nebo ne, mnohdy nevědomky jednáme pod jejich výrazným vlivem. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě jiné a osobnější téma, na které se vyplatí zaměřit pozornost. Jaké je to vaše, prozradí následující řádky.


Kuchyňský sen: Jak proměnili pražský byt v jedinečnou oázu pohody

Interiér v novém bytovém domě na pražském Barrandově potřeboval především vyřešit spojený prostor kuchyně s obývákem a zároveň vymyslet dostatek nových úložných prostor v celém bytě. Rovněž navrhnout podobu ložnice, předsíně, pracovny a obytné terasy.


Pesto z libečku: Aromatické koření do polévek, těstovin i omáček jen z pár ingrediecí je snadné a hotové za chvíli

Máte k dispozici libeček? Uskladněte si ho na další měsíce. Připravte si třeba pesto z libečku, které pak využijete na dochucení polévek, omáček a další spousty jídel.


Jak se má princezna Kate? Rodinná návrhářka se podělila o tíživé pocity!

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím.


30 nejoblíbenějších příchutí čaje na světě

Pokud pijete čaj, pak určitě víte, že není nad to, když se napijete uklidňujícího teplého čaje. Kromě relaxace pomáhají různé čaje povzbudit mysl, zvýšit hladinu energie, zklidnit tělo, zlepšit spánek, posílit imunitu a podpořit trávení. Výběr a preference čaje jsou subjektivní, ale většina milovníků čaje ráda ochutnává různé druhy sypaných čajů. Konzumují se na celém světě a obrovské množství dostupných druhů může být někdy až zahlcující a matoucí. Pokud se chcete dozvědět více, klikněte na galerii a objevte některé z nejoblíbenějších druhů čaje po celém světě.


Audrey Hepburnová, hvězda stříbrného plátna a módní ikona, by dnes oslavila 95. narozeniny

Čtvrtého květnového dne roku 1929, tedy před 95 lety, se v belgickém hlavním městě do vážené rodiny s aristokratickými předky narodila holčička. Ta se později jako Audrey Hepburnová stala slavnou herečkou a módní ikonou. Svůj rodinný původ měla i v našich zemích.


Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky

Čínské řízečky jsou takovou trochu retro pochoutkou, kterou si někteří pamatují z dětství. Nejde vlastně o klasické řízky, ale spíš masové placičky připravené ze speciálního těstíčka. Do něj kromě masa můžete přidat třeba zeleninu nebo další dobroty.


Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve: Šťavnaté jemné masíčko ve smetanové omáčce skvěle ladí s kolínky

Jídla z jednoho hrnce jsou úsporná na nádobí i na čas, můžete si na nich ale i výborně pochutnat. Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve jsou právě takovým případem výtečného a rychlého pokrmu.


Taste! Slavné přestřelky na Divokém západě

Dějiny amerického Starého západu jsou opředeny četnými přestřelkami, násilnými střety, v nichž se utkávali neohrožení strážci zákona se zoufalými zločinci. Řada těchto přestřelek se zapsala do legend Divokého západu. Jiné, byť méně známé, jsou stále nechvalně proslulé svou brutalitou a vysokým počtem mrtvých. Místa, na kterých se tato krvavá střetnutí odehrála, a pistolníci, kteří se jich zúčastnili, pomohli utvářet americký Západ. Avšak kdo byl nakonec rychlejší v tasení? Klikněte na galerii a staňte se svědky těchto proslulých přestřelek na Divokém západě.


Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince

Sezóna chřestu je velmi krátká, a proto si ho chceme co nejvíce vychutnat. Můžeme ho smažit, grilovat, zapékat, ale připravit z něj i polévku a dát ho do palačinky. Vše chutná skvěle.


Nadčasová sázka na jistotu: 4 střihy džínů, které byste vždy měla mít v šatníku

Lehké ochlazení nás po několika dnech letních teplot znovu nutí sáhnout po oblíbených džínech. Ty jsou nadčasovou stálicí šatníku snad každé ženy. V záplavě aktuálních trendů se ale někdy člověk může trochu ztratit. Které džíny by vám neměly v šatníku nikdy chybět? Jsou to tyto čtyři modely.


Jakou masku osobnosti nosíte?

Většina lidí je obeznámena s tím, jak se tvářit před světem. Vlastně to do určité míry děláme všichni. Během dne můžeme používat různé masky jako společenský převlek, který nám může pomoci zapadnout nebo se dokonce skrýt. Tyto masky však mohou být vyčerpávající a u lidí, kteří je používají pravidelně, způsobují nadměrný stres. Osobnostní masky ve skutečnosti umožňují těm, kteří je nosí, skrýt své skutečné já. A i když mohou sloužit jako ochrana sebevědomí a chránit nás před zraněním, mohou také vést k úzkosti, depresi a vyčerpání. Jaké jsou tedy různé osobnostní masky, které nosíme? A kdy se objevují? Zjistěte to kliknutím na tuto galerii.


Nejlepších 5 pražských podniků, kde se dívat po designu

Vydejte se s námi po stopách toho nejlepšího, co je v Praze možné při vysedávání v gastru potkat. Od Holešovic, přes Vinohrady až do centra města. Kochejte se slepým střevem i vydařeným color-blockingem. Toto jsou top podniky, které navštívit.


Novoluní ve znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu se vrátí nohama na zem, zaměří se na vztahy a začnou realizovat své sny

Páté novoluní roku 2024 přichází ve znamení Býka a nastane ve středu 8. května v 5:21. Zemský Býk přebírá nadvládu po ohnivém Beranu. Co to znamená pro tři vybraná znamení zvěrokruhu?


Nejvyšší čas pořádně zaperlit: Něžné a nestárnoucí perly najdete v létě 2024 na oblečení, doplňcích i teniskách

Okouzlení perlami. To je pocit, který si přinášíme z dřívějších sezón a stejně nápadně se profiluje i v nových kolekcích, tu současnou nevyjímaje. Tak co, jaký módní kousek s perlami si pořídíte tentokrát? Na výběr je totiž vskutku impozantní nabídka.