Lifestyle

Trending:


6 běžné chyby v barvách domů a jak se jim vyhnout

Pokud jde o zařizování domu, výběr barev může udělat rozdíl mezi přívětivým prostředím a vizuálně nepříjemným. Zde je šest běžných chyb v barvách, které lidé dělají ve svých… O post 6 běžné chyby v barvách domů a jak se jim vyhnout apareceu primeiro em DecorStyle.


Novoluní v Býku: Berani pocítí napětí, na Panny čeká nová láska

Další novoluní roku 2024 nastane ve středu 8. května a bude ve znamení Býka. Toto znamení přinese pozemskou radost a chuť užívat si života. Je to ideální čas pro rozvoj našich smyslů a vnímání krásy kolem nás. Co toto novoluní přinese právě vám?


Zápas se suchým vzduchem: Jak zlepšit kvalitu vzduchu

Každý, kdo tráví čas v interiéru, může potvrdit, že suchý vzduch je nepříjemným společníkem. Přichází s ním řada nepohodlí, od podrážděných očí po suchou kůži a potíže s dýcháním. Nicméně, existuje několik efektivních způsobů, jak tento problém řešit a zlepšit kvalitu vzduchu v našich domovech.


Dárek pro maminku: Kulinářský web Toprecepty slaví Den matek, užijte si slevu 33 %

Pokud přemýšlíte o hezkém dárku ke Dni matek, který připadá na 12. května, možná vás potěší příjemné slevy na webu Toprecepty. Až do 12. května zde můžete nakupovat se slevou 33 %, která se vztahuje na vybrané kuchařky. Hledáte víc informací? Podívejte se na náš článek.


Nejvyšší čas pořádně zaperlit: Něžné a nestárnoucí perly najdete v létě 2024 na oblečení, doplňcích i teniskách

Okouzlení perlami. To je pocit, který si přinášíme z dřívějších sezón a stejně nápadně se profiluje i v nových kolekcích, tu současnou nevyjímaje. Tak co, jaký módní kousek s perlami si pořídíte tentokrát? Na výběr je totiž vskutku impozantní nabídka.


Nejvýhodnější 27" monitor na trhu. Iiyama má rozlišení 1440p, 100 Hz a nestojí ani čtyři tisíce

Monitor Iiyama G2745QSU-B1 tento týden koupíte na Smarty.cz jen za 3899 Kč, jinde minimálně o pět stovek víc. Levněji neseženete ani alternativy s podobnými...


Video: mulčovat nemusíte jen kupovanou mulčovací kůrou. Skvěle poslouží to, co už na zahradě máte

Už jste také propadli kouzlu mulčování? Jestli ne, doporučujeme mu dát letos šanci. Je to způsob, jak zabránit v růstu pleveli, udržet v půdě vláhu a zároveň ji alespoň trochu průběžně vyživovat. Plusů je celá řada a negativ byste našli jen málo.


Květinový kvíz: ukažte, jak se vyznáte v řezaných květinách z květinářství a buďte připraveni nejen na Den matek

Obdarovat ženu její oblíbenou květinou se vždy potká s úspěchem, vždyť jak se říká: „Ženu ani květinou neuhodíš.“. A protože se pomalu blíží Den matek, tj. 12. květen, bude možná vhodné si pár květin, které běžně zakoupíte v květinářství, zopakovat. V našem kvízu jsme pro vás ukryli známé květiny, ale také si povíme, jak dané květiny musí být ošetřeny, aby ve váze obdarovanému, nejen všem maminkám, vydrželi co možná nejdéle. A prozradíme, jak...


Močení do jídla, výprasky: Vězni z cely 232 si raději podřezávali žíly

Neskutečný teror zažívali vězni na cele 232 v plzeňské borské věznici. Násilníci Pavel P. a Roman K. jim ze života dělali peklo. Šikanovali ostatní odsouzené takovým způsobem, že si oběti raději podřezávaly žíly, aby bití, tetování vulgarit či močení do jídla unikly. Oba mučitelé si pobyt ve vězení o několik let prodlouží.


V pražské ZOO se narodilo mládě orangutana. Už pije mateřské mléko

V ZOO Praha se ve čtvrtek krátce po poledni narodil orangutan sumaterský. Jde o první mládě jedenáctileté samice Diri, která přišla na svět rovněž v pražské zoologické zahradě. Otcem je dvaadvacetiletý samec Pagy.


Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat

Sacharidy jsou často vnímány negativně, zejména v souvislosti s redukcí váhy, kterou údajně jejich vyšší konzumace ztěžuje. Je ale opravdu třeba výrazně omezovat sacharidy ve stravě, pokud chcete zhubnout? A je pravda, že konzumace sacharidů ve večerních hodinách je naprosto nevhodná? Odborníci znají odpovědi.


Co děláte s krabicemi, návody apod. po rozbalení nové elektroniky?

Jak řešíte dilema, co se všemi těmi krabicemi, manuály a další stafáží, kterou výrobci přibalují k mobilům, notebookům, ale i další černé či bílé elektronice?...


Domácí sirup proti rýmě a kašli: Pomůže rýmovník, česnek s medem či tymián

Rýma a kašel dokáží potrápit. Účinnou pomoc nabízí domácí sirupy. Které byliny jsou osvědčené? Jak si připravit domácí sirup, který pomůže v případě nachlazení?


Punčový dort z cukrárny Myšák: Na umělá barviva zapomeňte, místo cukrové polevy používám fondán, říká cukrář Lukáš Pohl

Punčové řezy jsou klasika českých cukráren. Musí být správně vlhké a hrát pestrými barvami. Chcete-li punčáku propůjčit punc výjimečnosti, připravte rovnou efektní punčový dort. Třeba ten z vyhlášené pražské cukrárny Myšák.


Nepodléhejte marketingu. Kosmetika, jako je … je ve skutečnosti zbytečná

Kosmetika je důležitou součástí našeho života. Krémy, řasenky, peelingy, tonika… V současné době už můžete koupit kosmetiku snad na každou část vašeho těla. Pokud se ale zaměříte na složení výrobků, může vám nakonec dojít, že je to vlastně úplně zbytečné. Ušetřete místo i peníze a zjistěte, které kosmetické výrobky vlastně nepotřebujete.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Nepromarněte šanci a připravte si zdravé sirupy skoro zadarmo: Získáte láhve plné chuti i vitamínů

Jaro je časem bylinek, květů a výhonků. Právě ony v sobě mají spoustu zdraví prospěšných látek, voní a skvěle chutnají. Jednou z variant, jak jich využít, je příprava domácích sirupů. Pít je pak můžete pít po celý rok. Při jejich výrobě se obejdete bez konzervantů.


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


Tisíc a jedna noc

Vydejte se s námi do Dubaje, kde starobylé zdi šeptem vyprávějí pohádku o vysoké módě, dokonalých siluetách a špičkovém řemesle módního domu Christian Dior.


Novoluní ve znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu se vrátí nohama na zem, zaměří se na vztahy a začnou realizovat své sny

Páté novoluní roku 2024 přichází ve znamení Býka a nastane ve středu 8. května v 5:21. Zemský Býk přebírá nadvládu po ohnivém Beranu. Co to znamená pro tři vybraná znamení zvěrokruhu?


Vztahové tipy pro páry nad 40 let

Ve složitém tanci lásky čelí páry po čtyřicítce jedinečným výzvám a radostem. Žonglování s kariérou, rodinou a osobním růstem mění dynamiku a vyžaduje diferencovaný přístup k udržení plamene. Ale rozhodně je to možné! V této galerii se věnujeme praktickým a srdečným tipům, jak tuto životní kapitolu zvládnout. Projděte si stránky a zjistěte, jak udržet lásku naživu!


Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte

Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte . Pečete-li maso a nepoužíváte k tomu provázek, děláte chybu. Vázání masa před pečením má svůj důvod. Od teď už nebudete péct maso jinak než s provázkem.


Fascinující způsoby komunikace zvířat

Všichni víme, že kočky mňoukají a psi štěkají, ale zajímalo vás někdy, jak se vlastně dorozumívají ostatní zvířata? Pokud se ponoříte hlouběji, zjistíte, že komunikace zvířat je mnohem složitější, než jste si možná dokázali představit. Zjistíte, že někteří tvorové spolu mluví, zatímco jiní se dorozumívají pomocí elektřiny nebo dupáním. Chcete zjistit víc? Pak se ponořte do komunikace některých volně žijících zvířat v následujících snímcích.


Rostliny, které můžete úspěšně pěstovat i v tmavé koupelně

V koupelně je ideální vlhké prostředí pro tropické rostliny, kterých v domácnostech pěstujeme většinu. Kterým navíc k životu stačí minimum světla a bude se jim dařit i v tmavém koutě?


Odpor proti dani z nemovitosti


VIDEO: Eliška srovnávala, který fastfood má nejlepší kuřecí burger. Vítěz nepřekvapil skvělým masem i houskou

Fastfoodové jídlo je téma samo o sobě, ale Eliška se rozhodla, že otestuje jeden segment, který je u mnohých strávníků velmi populární, a to kuřecí hamburger. Navštívila proto tři podniky a vyzkoušela, jakým způsobem připravují svou drůbeží specialitu.


Kámen, dřevo a sklo: Nesvačilka se po více než 100 letech dočkala vysněné kaple

Snily o ní generace, dočkali se až současníci. Obec Nesvačilka na Brněnsku se pyšní unikátní kaplí z kamene, dřeva a skla. Ve středu ji za účasti stovek věřících slavnostně vysvětil brněnský biskup Pavel Konzbul.


Ananasovník si můžete vypěstovat i doma a pochutnáte si i na plodech

Ananasovník je tropickou rostlinou, která si získává stále větší oblibu. Svou vlastní rostlinu můžete získat i z korunky ananasu, který si koupíte v supermarketu. V takovém případě budete mít jedlý plod za tři až čtyři roky pěstování. Ve volné přírodě je rostlina opylována kolibříky a jakmile vykvete a vytvoří plod, odumírá. Na základně rostliny by se však měly objevit malé rostliny, které můžete znovu zasadit a pěstovat nové rostliny.


Recyklovaný nábytek, vytříbený design a přirozeně stárnoucí interiér

Může být padající omítka na stropu designovým prvkem? Když je obklopena správným nábytkem a dekoracemi, je to možné. Pojďte s námi nahlédnout do kouzelného bytu v domě, který byl postavený už před sto lety.


Z pole na talíř: Ovládněte přípravu chřestu jako šéfkuchaři. Připravíte z něj efektní lahůdky, kterým nikdo neodolá

Chřest se často podává jako příloha k masu nebo rybám. Můžete ho použít i do salátů, rizota nebo do těstovin. Chřest lze skvěle použít jako hlavní součást vegetariánských jídel. Báječně chutná blanšírovaný jako předkrm s holandskou omáčkou. Jak ho dobře připravit?


Proč kočky syčí a co se nám tím snaží sdělit?

Kočka, která syčí, je často považována za nepřátelskou a zlou. Jde však o mnohem víc, než si myslíte. Věděli jste například, že kočka může měnit zvuk svého syčení v závislosti na dané situaci? Nebo že některá plemena koček syčí více než ostatní? Existují nejrůznější důvody, proč kočka syčí, ale co tím vlastně chce říct? Pokud jste milovníkem koček, proklikejte se touto galerií a zjistěte, jak tato fascinující a nepochopená kočičí řeč funguje.


Pohodlí na prvním místě: Kalhoty s retro nádechem letos zastíní i oblíbené džíny

Rozlučte se s džíny i klasickými cigaretovými kalhotami. Letošní sezóně vládne 100% komfort spárovaný s nostalgickou vzpomínkou. Jedním z důkazů je enormní zájem o retro tepláky, které jako by vypadly z MTV videoklipů z 90. let. Jak je správně nosit?


Znaky intuice, které byste neměli nikdy ignorovat: Jak rozpoznat, že vám chce srdce něco sdělit

Intuice je chápána jako náhlé poznání, rozhodnutí nebo určitý pocit, že něco máte udělat jinak, než je běžné. Je to vnitřní hlas, šestý smysl a často vám napovídá, jak se chovat a co dělat. Jsou případy, kdy vám intuice dává jasným a rozhodným způsobem, že nemáte dělat to či ono. A je na vás, co uděláte. Rozhodně byste neměly tyto signály ignorovat a přehlížet, protože vás může varovat. Co vám napovídá intuice?


Polský architekt všem vyrazil dech: Jeho byt má jen třináct metrů čtverečních

Startovací byty nebývají velké. Pokud ale máte dostatek důvtipu, dá se i na pětníku vykouzlit krásné a pohodlné bydlení, jak dokazuje polský architekt a designér Szymon Hanczar.


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem

Koňakové špičky jsou populárním dezertem, který si získal oblibu především u nás a na Slovensku. Tento zákusek vyniká výraznou chutí vaječného koňaku, která je perfektně kombinovaná s čokoládou a dalšími ingrediencemi. Příprava koňakových špiček ovšem není jednoduchá, proto, společně s finalistkou Peče celá země Terezou, nabízíme recept, jak si ji usnadnit.


Je luxus více než láska? Mladí singles mají jasno, hledají hypergamii

Najít dokonalého partnera není pouze o fyzickém a duševním spojení a o stejných životních hodnotách. Pro stále více mladých singles je při výběru partnera důležitý ještě jeden atribut – jak luxusní život jim může partner nabídnout. Vypočítavé? Zhýralé? Ne nutně.


Denní horoskop na 4. května 2024: Berany čeká pohodová sobota, Blížence domácí práce

Denní horoskop nejen pro ženy na sobotu 4. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Chcete krásnou hřívu? Kadeřnice radí, jak před létem ozdravit poškozené vlasy

Vlasy jsou ozdobou každé ženy, proto je dobré nepodceňovat kvalitní péči. Především v létě dostávají pořádně zabrat v důsledku slunečního záření a působení chlorované či slané vody. Je tedy dobré dopřát jim pořádné ošetření, abyste se zase mohla pyšnit krásnou a zdravou hřívou. Kadeřnice z luxusních salónů nám poradily, jak na to.


Jak je princezně Kate? Princ William odpovídal na všetečné otázky lidí v ulicích

Princ William v úterý překvapil lidi v ulicích jednoho z velkých britských měst. Kolemjdoucí zajímala především jedna věc. Pochopitelně to byl zdravotní stav jeho manželky Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny.