Lifestyle

Trending:


7 must-have šatových trendů na jaro 2024. Kraluje denim i háčkování

Počasí se schizofrenně potácí mezi zimou a létem, ale my už máme jasno. Nastal čas na jarní šaty. Dokonalé pro teplé, sluncem prosycené dny a snadno nositelné i ve dnech, kdy se zatáhne a ochladí. Stačí pár vhodných doplňků a nemusí vás trápit ani výkyvy počasí. Tady jsou trendy a modely, které by neměly toto jaro uniknout vaší pozornosti.


Nadměrné kabelky se vrací do módy: Nejstylovější trend roku 2024, který se hodí ke všemu

Stejně jako se mění módní trendy v oblečení, mění se i v doplňcích. Zatímco v minulých sezónách jsme se přikláněli spíše k menším kabelkám, zdá se, že ty velké, respektive přímo nadměrné, se ve velkém vracejí do módních trendů. Jak je nejlépe zakomponovat do svých outfitů?


Satén je králem trendů jara 2024: Trenčkot díky němu získá ženskost, bomber eleganci a klasické sako švih

Chladivý, elegantní, sofistikovaný. To je satén. Místo má mezi elegantními kousky napříč trendy i střihy v jakékoliv době. A nyní míří i do běžného provozu, v podobě bundy, saka nebo trenčkotu oživeného jeho typickým leskem.


Potraviny šetrné ke klimatu: co byste měli vědět

Není žádným tajemstvím, že potraviny, které konzumujeme, mají výrazný dopad na naši planetu. Zemědělství zabírá polovinu veškeré obydlené půdy a masný a mlékárenský průmysl se podílí na celosvětových emisích skleníkových plynů přibližně 14,5 %, proto je třeba změnit to, co jíme, abychom snížili svou uhlíkovou stopu a zmírnili nejkatastrofálnější dopady změny klimatu. Výběrem potravin šetrných ke klimatu a udržitelných potravin, můžeme snížit naši uhlíkovou stopu. Co však je a co není klimaticky šetrná potravina? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Numerologie vztahů: Zjistěte, zda se k sobě s partnerem skutečně hodíte

Hodíme se k sobě, miláčku není jen oblíbený český film, ale také otázka, kterou si, v různých podobách, někdy položil snad každý pár. Skutečně se k sobě s partnerem hodíte a vydržíte spolu celý život? Takovou záruku vám asi nedá nikdo. Numerologie pomůže určit vaše číslo životní cesty a tím pádem vaši energii, nastavení a podobně. A jsou čísla, která se k sobě hodí více než jiná. Jaký partner se k vám podle čísla životní cesty hodí?


Doma mám přes 200 párů bot, říká influencerka Alex Sedláčková. Za obuv utratila neuvěřitelné částky

Vztah k módě v sobě okouzlující Alex Sedláčková rozhodně nepopře. Fashion & beauty influencerka, která ke své dnešní slávě přišla v podstatě jako slepá k houslím, když v roce 2016 založila vlastní blog, představuje každý den inspiraci pro tisíce žen. Kde se však inspiruje ona samotná? A co nesmí v jejím šatníku chybět? O tom se rozpovídala pro eXtra.cz.


Sezóna chřestu: Čerstvost poznáme při nákupu podle jeho ohebnosti a tvaru hlaviček, bílý chřest vydrží déle než zelený

Chřest patří mezi vyhledávanou jarní zeleninu. Zjistěte, čím se řídit při nákupu a jak vybrat chřest podle barvy. Co je s ním potřeba udělat, než ho dáte na talíř a jak tuto zeleninu můžete připravit k jídlu?


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


Zákulisí grilovací show: Nejen moderátorům, ale i soutěžícím oblečení vybírali stylisté

Málokoho by u televizních obrazovek napadlo, že volnočasové oblečení soutěžících v grilovací show nebylo plně na jejich volbě. Jak to přesně chodí při natáčení kuchařské reality show, prozradila jedna z nejvýraznějších účastnic – Jeana.


Z výčepů do garáží a zahrad. Drahé pivo mění českou pivní kulturu

Pivovary i hospodští s obavami vyhlížejí letní sezonu. Kvůli silnému zdražení piva mají strach z odlivu lidí od výčepů.


Čím širší, tím lepší! Jak nosit trend wide leg džínů a kalhot?

Ještě před několika lety bychom je na sebe možná vůbec nevzaly, protože až příliš připomínají přelom milénia. Teď jsou široké džíny a kalhoty všude kolem nás a skinny siluetě už na pár let zase odzvonilo. Wide leg džíny se nosí k teniskám, lodičkám i balerínám a dají se zkombinovat jak do ležérního, tak formálnějšího outfitu. Poradíme, jak v roce 2024 široké džíny a kalhoty stylově nosit.


Proč nevyhazovat slupky od česneku? Zachrání mrkev, růže a vylepší domácí pečivo

Vyhazujete slupky od česneku? Většina to tak dělá. Jenže je lze doslova geniálně využít, a to nejen v kuchyni. Proč slupky nevyhazovat? Prozradíme, jak je skvěle použít. Však vám mohou zachránit nejen růže, ale také dodají skvělou chuť pečivu.


Libeček: Podmínky pro úspěšné pěstování a co ho může poškozovat

Libeček je známou a u nás běžně používanou bylinou. Vyniká pro své typické aroma a dodá pokrmům náležitou chuť. Jaké podmínky je třeba zajistit pro zdárný růst? Jak je to s chorobami? Poradíme vám, na co si dát pozor a jak si udělat vlastní pesto z libečku.


Co na lásku na první pohled říká věda?

Přitažlivost, poblouznění a láska. Tři odlišné pojmy, fáze, které mívají striktně určené pořadí. Jde ty počáteční dvě přeskočit a přejít hned k lásce? A co na toto věčně diskutované téma říká věda?


Kde všude využijete světlo s čidlem

Osvícení interiéru i exteriéru je vždy důležitým a někdy dokonce zásadním prvkem, který dokáže nejen ochránit váš majetek před odcizením, ale dokáže ochránit i vás samotné před pádem v době šera. Díky správnému osvětlení pak můžete předejít třeba pádům z prudkých schodů venku. Pro svícení přitom nemusíte vždy mačkat vypínač. Instalování světelných čidel na domě má řadu svých výhod. Senzor se ve vaší přítomnosti vždy pravidelně rozsvítí, tudíž...


Čím nahradit máslo ve sladkém pečení? Rady a tipy pro využití jiných tuků

Moučník s máslem má specifickou chuť, kterou lze jen těžko nahradit. Nicméně je pár surovin, které to dokážou - jsou to buď jiné druhy tuků nebo ingredience, které obsahují vhodný tuk v nějaké podobě.


Křehké těsto snadno a rychle: Vyzkoušejte naši vychytávku

Také vás při přípravě klasického křehkého těsta nebaví proces, kdy je nutné kostičky tuhého másla rychle zpracovat s moukou a ostatními surovinami do koule a dát odpočinout? Poradíme, jak proces urychlit.


Horoskop od 15. dubna: Býci nemají ztrácet naději, Raci sami sebe

Před námi je třetí dubnový týden a s ním i náš pravidelný horoskop na nadcházejících sedm dnů. Období od 15. dubna nám bude chtít připomenout, že to nejdůležitější v životě se koupit nedá. Ať jde o zdraví, lásku či harmonii ve vztazích – včetně vztahu k sobě samému – jde o záležitosti, kde peníze úspěch nezaručí. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě další téma, na něž se vyplatí zaměřit pozornost. Jaké je to vaše, prozradí následující řádky.


Dušený špenát může být pochoutkou: Stačí přidat správné množství česneku a cibule a dochutit slaninou

Co takhle vyzkoušet vynikající dušený špenát? Když ho správně ochutíme, získáme výborné a krásně barevné jídlo. Voní po česneku. Přichystat k němu můžete třeba vejce natvrdo a vařené brambory.


Můžeme změnit místo, kde se nachází náš tuk?

Přáli jste si někdy změnit, kam se váš tuk ukládá? Určitě to napadlo nejednoho člověka. Většina z nás má totiž kolem podbřišku trochu navíc, který bychom chtěli mít na bocích nebo někde jinde. Můžeme však nějak změnit to, jak nebo kde je náš tuk rozložen? Klikněte na následující galerii a zjistěte to.


Víkendový horoskop: Střelci budou zachraňovat rodinu, Kozorohy si najde příležitost

Čeká nás další teplý a slunečný víkend, který láká k výletům do přírody. Pampelišky zlátnou a příroda už je na sto procent probuzená. Jak jste na tom vy? Hvězdy mají jasno a vy se to můžete dozvědět z našeho víkendového horoskopu.


KVÍZ: Zjistěte, jak dobře znáte česká přísloví. Jejich význam by měl znát každý

Paremiologie je věda, která se zabývá příslovími a my se na ně v tomto kvízu podíváme také. Jistě jste se už s nějakými ve svém životě setkali, sami jsme je říkali, nebo jste je slyšeli někoho říkat vám. Díky nim jsou nám odmalička vštěpovány postupem času nasbírané zkušenosti a morální zásady. Pojďme se podívat, jestli znáte všechny, které jsme vybrali do našeho kvízu.


400 let starý venkovský dům opravili do nevídané krásy

Klasický zemědělský dům tu postával už 400 let. Architekti ze studia Jonathan Tuckey Design dostali za úkol kompletně ho zrenovovat, přesto ale zachovat jeho jedinečnou atmosféru.


Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce

Limonády s příchutí různých bylinek nebo květin jsou v poslední době v módě. Obvykle se připravují jen smícháním sirupu a vody. Ale pamatujete na perlivou limonádu z květů bezu, co dělávaly naše babičky? Něco takového lze připravit i z pampelišek. Fermentovaná pampelišková limonáda chutná i voní skvěle a snadno se připravuje. Vyzkoušeli jsme to a máme pro vás tipy a rady pro ten nejlepší výsledek.


Šikovná kuchařka Emily Blunt: Její rada na dokonale kuřpavé brambory zbořila internet, do boloňské dává mléko

Emily Blunt v pořadu své kamarádky, kuchařky Iny Garten, už dvakrát dokázala, že není jen skvělá herečka, ale také velmi talentovaná kuchařka. Vedle boloňské omáčky s krůtím masem ukázala recept na dokonalé pečené brambory, který se stal záhy virálním.


Šlehačkové koláčky: Nadýchané jako peříčko a krásně vláčné jsou nejen díky šlehačce, pomáhá i další netradiční ingredience

Koláčky patří mezi pečivo, které si už po generace rádi vychutnáváme k čaji či kávě. Liší se nejen náplní, ale také druhem těsta. I klasické kynuté těsto může mít různé obměny surovin, které mu dodají ještě lepší chuť.


Chřestové hody ve vaší kuchyni! Speciál plný jídel, na kterých si vždy pochutnáte

Na chřestovou sezónu se vždy čeká s velkým nadšením. Milovníky šparglu, jak se mu také lidově říká, proto potěší každý nový recept, díky kterému si tuto specialitku mohou vychutnat. Tak jdeme na to!


Prosklené příčky Dorsis i tam, kde je nečekáte

Prosklené příčky a dělící stěny Dorsis Digero představují elegantní a funkční způsob, jak změnit uspořádání prostoru. Vyniknou nejen v moderních novostavbách, ale stále více se prosazují i u rekonstrukcí starých domů nebo bývalých průmyslových objektů. Aniž by ubraly na světlosti, vytvoří nové soukromé zóny a interiéru dodají moderní minimalistický vzhled kombinovaný s přiznanou industriální atmosférou. Strohý, ničím […]


Souboj kabelek za desetitisíce: Agáta vytáhla Chanel, Richard Krajčo a Olga Lounová v Dioru

Zatímco některé celebrity si na módní a značkové kousky nepotrpí, jiné se jimi náležitě chlubí na společenských akcích. Zpěvačka Olga Lounová (43) na slavnostní otevření pop-artové galerie Josefa Rataje vynesla Dior kabelku za devadesát tisíc. Hudebník Richard Krajčo (46) se také pochlubil kabelkou, která byla rovněž od Diora. A Agáta Hanychová (38) zase přišla s chanelkou.


Horoskopy lásky od 16. dubna 2024: Uzdravte stará zranění a zažijete zázraky

V lásce se můžete těšit na sladké momenty blízkosti a vzájemného porozumění, ale také se připravte na překonávání výzev a uzdravování starých emočních ran. Buďte otevření novým možnostem a věřte v sílu lásky a porozumění. Co předpovídají tarotové karty pro jednotlivá znamení?


Elixír na čištění slinivky právě kvete: Najdete jej snadno, uvařte si léčivý čaj

Pampeliška, neboli smetánka lékařská, právě svými žlutými květy rozzářila louky a stráně. Jednu z nejznámějších bylinek můžete zpracovat úplně celou. Léčivé účinky mají kořeny, stonky, listy i květy pampelišky. Jako životabudič pro svoji slinivku z ní ale budete potřebovat jen listy a kořen, ze kterých si připravíte léčivý čaj. Pampeliškový kořen má očistné účinky také na játra a žlučník.


Inspirujte se stylem 20. let. Reprezentovalo ho mikádo, malé černé i genderová vyváženost

Na tom, že byla 20. léta 20. století bouřlivá, svobodná a plná změn, má svůj podíl mimo jiné i móda. Byla to doba, kdy se hrdinka z Fitzgeraldovy knížky ostříhala na mikádo, kromě vlasů se zkracovaly také sukně a zrodily se legendární „malé černé“, které od té doby nosí celý svět. Pojďme se podívat, čím se můžeme nechat touto dobou dnes inspirovat.


Janina (35): Po letech jsem potkala svou první lásku. Místo radosti ze shledání přišlo hodně zlé vystřízlivění

První lásky, které většinou zažijeme ještě jako školou povinní, mají nádech romantiky a pro každého jsou krásnou vzpomínkou. První vzplanutí, letmé pohledy do očí, první pusa, to všechno má neopakovatelnou chuť. A je velká škoda, když se to později pokazí.


Teorie 5 elementů: Zjistěte, který je váš nejdůležitější a jak ho posílit. Můžete si vylepšit mimo jiné i vztahy

Teorie a systém pěti elementů, nebo také pěti prvků, může být pro vylepšení života každého z nás velkým přínosem. Náš článek je ochutnávkou s jejími základy. Soustředíme se na osobnostní rysy podle konstitučních elementů, přednosti a slabiny. Dozvíte se, jací jsou obecně lidé, jimž dominuje oheň, země, kov, voda či dřevo ve vztazích a jak je možné s tím pracovat, aby byly všechny vaše mezilidské vztahy co nejharmoničtější.


Pasta carbonara: Kde se skrývá původ oblíbených těstovin a jak je nejlépe připravit

Italské těstoviny carbonara patří k nejoblíbenějším úpravám těstovin. Pasta carbonara je však mnohem jednodušší na přípravu a milují ji jak dospělí, tak děti. Vyberte si z osvědčených receptů a připravte si dokonalý italský oběd za pár minut.


Denní horoskop na pátek 19. 4. 2024: Panny propadají zoufalství, Blížencům haprují vztahy

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 19. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Denní horoskop na 19. dubna 2024: Lvi mohou slavit, Střelci si potřebují utřídit myšlenky

Denní horoskop nejen pro ženy na pátek 19. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Předplaťte si ELLE. A už vám nic neunikne!

Také vás baví niche svět módy, krásy a celebrit jako nás? Předplaťte si ELLE a buďte v obraze. Každý měsíc přinášíme fashion novinky, beauty trendy a updates ze světa kultury a slavných. Stačí jen pár kliků...


Jaká je princezna Kate? Brit prozradil, jak ho podpořila v boji s rakovinou!

Princezna Kate podstupuje chemoterapie, protože jí byla diagnostikována rakovina. S touto nemocí bojuje mnoho lidí po celém světě, výjimkou nejsou ani obyčejní Britové. Jeden z nich nyní promluvil o tom, jak ho princezna podpořila, když sám s nemocí zápasil.


Robbie Williams či Simon Cowell. Slavní muži, kteří se netají estetickými úpravami

Nejenom ženy touží po krásném a mladistvém vzhledu, i muži o sebe chtějí pečovat. Kdo ze slavných pánů přiznal estetické úpravy?


Jehněčí maso je křehké a šťavnaté. Jak ho správně okořenit, aby vynikla jeho chuť?

Jehněčí maso máme tradičně spojené s jarním obdobím, ale není vůbec na škodu si toto dobrotu dopřát kdykoliv během celého roku. Maso je jemné, křehké a šťavnaté a velmi dobře se doplňuje s kořením a bylinkami.


Květiny, které milují slunce. 10 nejkrásnějších trvalek a letniček na zahradu i na balkon

Seznamte se s deseti letničkami a trvalkami, které si libují na přímém slunci. Když na vaši zahradu, balkon či terasu v létě svítí celý den slunce, pěstujte květiny, které ho milují. Vybrali jsme pro vás nejkrásnější květiny, kterým se na slunci bude dobře dařit. Jsou to podle nás slunečnice, cínie, měsíček, nevadlec, gazánie, levandule, mavuň, echinacea, floxy a montbrecie.


Hmyzí hotel patří do každé moderní zahrady. Jak udělat domek pro užitečný hmyz

Domky pro hmyz, tzv. hmyzí hotely, se v poslední době staly součástí veřejných parků i soukromých zahrad. Že ho na své zahradě ještě nemáte? Pokusíme se vás přesvědčit, proč uděláte nejlépe, když si podobný domek nebo jen malou budku pořídíte. Anebo nejlépe – sami vyrobíte.


Co můžeme vyčíst z runových kamenů?

Jedinečná umělecká forma, kterou je runový kámen, vznikla ve 4. století n. l. v Norsku a Švédsku a později v Dánsku. První runové kameny se umisťovaly vedle hrobů jako památníky se jmény zesnulých. Na vrcholu vikinské éry, od 8. století, však byly na tyto vyvýšené žulové značky vytesány podrobnější informace o těch, kteří žili a zemřeli, o jejich úspěších a o tom, kudy cestovali. Časem se po celém regionu objevily tisíce runových kamenů zdobených runovou abecedou. Dnes jsou runové kameny nejstaršími existujícími originálními písemnými památkami ve Skandinávii a představují fascinující záznam staroseverské kultury a tradice. Co to ale přesně je runová abeceda a kde můžete obdivovat jedny z nejkrásnějších příkladů runových kamenů? Klikněte a zjistěte, co je napsáno na kameni.


Vysokoškoláci, kteří milují kávu: Nevěřili byste, z čeho mají pojízdnou kavárnu

Pro Ondřeje Kvasnicu a jeho přítelkyni Karolínu Zelníčkovou je káva sdílenou vášní. Společně tak vybudovali unikátní kavárnu. Z původního projektu kamenného podniku sešlo, své sny však nakonec zhmotnili v pojízdné kavárně. Vybudovali ji z koňského přepravníku.


Tip: díky univerzální bezplatné aplikaci můžete používat všechny nejznámější komunikátory – WhatsApp, Telegram i Signal

Aplikace s názvem Beeper umožňuje pracovat s nejrozšířenějšími online komunikátory v jednom prostředí. Trochu komplikací doposud bylo, že byla zpoplatněná. To se ale změnilo a Beeper se stal volně dostupným. Podporuje až čtrnáct různých konverzačních služeb. Souvisejicí články Mějte Android pod kontrolou: zbavte se v telefonu neodstranitelných aplikací Windows se automaticky zamknou, když se vzdálíte od počítače: znáte tuto funkci? Tip: Vymažte...


Upečte si koláč s rebarborou. Právě roste, skoro nic nestojí a její svěží kyselost je nenapodobitelná

Známe ji jako rebarboru i jako reveň a v sezóně patří mezi oblíbené náplně buchet, koláčů a moučníků . Dokonalý duet tvoří například spolu s jahodami, receptů však u nás najdete daleko víc. Šťavnatý kyselý řapík rebarbory přitom skrývá vedle zajímavé chuti i spoustu vitaminů a tělu prospěšných látek.


28 metrů čtverečních k životu stačí: Ve svém minibytě obětovala ložnici, aby si mohla pozvat na návštěvu přátele

Mít raději velkou ložnici, nebo je lepší obyváček, kde se dá přivítat i početnější návštěva? Majitelka tohoto mini bytu měla jasno. Přátelé jsou pro ni na prvním místě, tak svou ložnici obětovala a vytvořila si pouze koutek za kuchyní.


Jak opticky zeštíhlit pas a zmenšit břicho: Fígl spočívá ve výběru určitých kousků oblečení

Oplácané, povolené nebo nafouklé břicho trápí i výrazně mladší ženy, po padesátce bývá ale snad tou nejčastější problematickou partií. V zimě ho jakž takž skryjete pod splývavé svetry a volné kabáty, jak se ale oblékat v teplejších měsících, pokud nechcete na tyto partie přitahovat nežádoucí pozornost? Stačí jen vybrat oblečení vhodného střihu a jednotlivé kousky rafinovaně kombinovat.


Extravagantní móda Adama Pavlovčina: Vybalancovat se dají i kousky, které někdo považuje za šeredné

Zpěvák Adam Pavlovčin (28) vystupující pod jménem ADONX oslňuje hudební svět i svým neotřelým módním stylem. Lifee.cz vyzpovídalo vítěze Česko Slovenské Superstar roku 2021 v ateliéru návrhářky Jany Horejšové, která jej velmi často obléká na společenské události a pro níž půjde i přehlídku v rámci pražského týdne módy.