Lifestyle

Trending:


Kvíz: Jaro je tady a s ním i jarní květiny. Poznáte je všechny podle obrázku?

Ačkoliv to tak aktuálně venku úplně nevypadá, opravdu je jaro, které se standardně nese ve znamení probouzení se ze zimního spánku. Po dlouhé zimě se probouzíme nejen my, ale také příroda. Otestujte, jak dobře znáte květiny, které v tomto ročním období rostou. Poznáte je pouze podle obrázku?


Jak pěstovat brambory v pytli? Řešení i pro ty, kdo nemají dostatek prostoru

Tradiční pěstování brambor vyžaduje poměrně velký prostor na zahradě a určité půdní podmínky. Pokud toto k dispozici nemáte, nebo pravidelně sklízíte jen malé brambůrky, můžete to zkusit udělat jinak. Brambory v pytli můžete postavit na balkon, terasu, kdekoli do zahrady nebo třeba jen postavíte ke zdi domu. Pytel vám nebude překážet. Budete-li udržovat vhodné podmínky, dočkáte se svých vlastních brambor.


Velká věštba na květen pro Váhy: Tento měsíc pro vás bude mimořádný v práci i v lásce

Co čeká Váhy v pátém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co byste naopak neměli promeškat? A jaká bylinka vás ochrání před zlými silami? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Váhy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Co je Vertex v astrologii?

Jak velkou část života tvoříme my a jak velkou část tvoří osud? Podle astrologického horoskopu existuje umístění, které ukazuje, kde se ve vašem životě pravděpodobně vyskytnou osudové události. Můžete si ho představit jako bod osudu: místo, kde se setkávají dvě vypočítané, protínající se linie ve vašem osobním astrologickém horoskopu. Vertex, který je reprezentován symbolem "Vx", používají prediktivní astrologové k předpovědi toho, jak a proč se vaše cesty zkříží s osudovou událostí nebo vztahem. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se vše o Vertexu a o tom, co znamená ve vašem astrologickém horoskopu.


Stromy bez zahrady? Speciální druhy je možné pěstovat na terase nebo balkonu

Představte si, že sedíte na terase nebo na balkoně a rovnou ze stromu trháte čerstvé ovoce. Díky některým druhům stromů to je možné, ale musíte správně vybírat.


Famózní recepty pro vegetariány i milovníky masa, které voní po bylinkách!

Když přijde jaro a všechno začne kvést, s velkou chutí začneme do jídel přidávat čerstvé bylinky. Krásně voní a pokrm perfektně dochutí. Proto věříme, že vám náš dnešní výběr receptů přijde vhod!


Jak se šetrně zbavit mravenců v zahradě, aby neškodili? Mraveniště přestěhujte

Proč ve své zahradě nedopustit přemnožení mravenců? Bohužel chovají a chrání nebezpečné mšice. Ale na druhou stranu, hubí jiné škůdce. Takže co s nimi? Zapomeňte raději na drastické hubící přípravky a použijte selský rozum, spíše se je snažte jen usměrnit a přestěhovat. Způsobů existuje mnoho.


Jako umění žonglovat: Jak skloubit kariéru s mateřstvím?

Maminky, které již delší dobu běhají od jednoho k druhému a zároveň se někdy cítí bezmocně, už si nemusí zoufat. Psycholožka Tatiana Mironova, která se nachází uprostřed rychlého kolotoče práce a péče o čtyři děti, připravila sérii užitečných tipů, jak se mezi kariérou a mateřstvím dá naučit vcelku zručně žonglovat. Obě činnosti se totiž kloubí jen velice těžce.


Nejčastější kulturní přešlapy a jak se jim vyhnout

Orientace v kulturních rozdílech může být křehkým tancem, při kterém může jediný chybný krok vést k rozpakům nebo urážce. Od nevhodných způsobů stolování až po nevhodná gesta - je snadné spáchat nejeden společenský zločin. Tomu se však můžete vyhnout! Před příští cestou si prohlédněte tuto informativní galerii, kde najdete nejčastější kulturní faux pas a několik tipů, jak se jim vyhnout.


Skutečný svět před Alenčiným zrcadlem: Lewis Carroll měl oblibu ve velmi mladých dívenkách, jednu z nich si chtěl dokonce vzít

Bílý králík, kočka Šklíba či Kloboučník. Nejznámější dílo Lewise Carrolla (†65) o fantastickém světě se těší velké oblibě i dnes. Tajuplný svět Alenky v říši divů je stále velkým lákadlem. O to více se svět dozvídá o spisovateli, z jehož pera vznikla lehce kontroverzní kniha. Hodně se spekuluje o jeho „zálibě”, kdy se stále dokola skloňuje slovo pedofilie. Carrol měl rád děti, rozuměl si s nimi a dcerku svých přátel si dokonce chtěl odvést k...


Co vlastně test IQ měří?

Ponořit se do světa IQ testů je jako rozbalit krabici s tajemstvím. Tyto testy začaly jako jednoduchý způsob, jak odhalit děti, které potřebují ve škole trochu pomoci navíc. Ale panečku, věci se rychle zkomplikovaly! Od pomůcek ve třídě až po měření "chytrosti" prošly testy IQ dlouhou cestou. Tato galerie je o této divoké jízdě. Podíváme se, kde se tyto testy vzaly, co nám mají říct a proč dodnes vyvolávají rozruch. Klikněte a pojďme se seznámit s vrcholy a pády IQ testů!


Kolik chutí má halloumi a co to vlastně je? Za jeho původem stojí kyperští pastýři, dnes si vrzavý sýr grilujeme i v české kotlině

Co je halloumi? Pod názvem halloumi se skrývá polotvrdý sýr vyráběný především na Kypru z ovčího a kozího mléka. Svou specifickou chuť získává dochucením mátovými listy. Konzistencí i barvou byste jej možná mohli zaměnit za mozzarellu či sýrem jadel. Halloumi je však jedinečný svou slanější chutí a především konzistencí, díky které vrže mezi zuby a má všestranné využití.


Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny.


Nejkrásnější jarní šaty pro plnoštíhlé ženy: Na určité střihy raději zapomeňte, vsaďte na jistotu

Ačkoliv aktuální počasí pocitově odpovídá spíše únoru, dle kalendáře je opravdu jaro. Nezoufejme ale, v nejbližších dnech se má opět oteplit, a tak je nejvyšší čas oprášit jarní šaty, či se vydat na nákup nových. Šaty jsou totiž tím nejjednodušším způsobem, jak vypadat stylově a šik během několika málo minut. Při jejich výběru bychom ale měli zohlednit jednu věc - a to tvar naší postavy. Jaké šaty budou nejlépe sedět plnoštíhlým ženám?


Jako rozkvetlá louka. Trendy jara 2024 oblékly módu i doplňky do květů všech tvarů a velikostí

Jaro je definitivně tady. Móda velí obléci se do květů, i když je počasí zatím proti a s těmi pravými nedávno nepěkně zatočil mráz. Za pár dní ale naplno pocítíme sílu sluníčka a v takových dnech modely obsypané květinami jasně zazáří.


Co neopomenout při výběru podlahy? Myslete na funkčnost, údržbu, typ místnosti

Ať už máte postaven vlastní dům, nebo rekonstruujete byt, tak je výběr vhodné podlahy neoddělitelnou součástí bydlení. Podlaha má vliv nejen na estetiku každého interiéru, ale také dokáže určit, zda prostor vypadá útulně, prostorně či stísněně. Na co myslet při výběru podlahy?


Co zapéct v troubě? Jídla z jednoho pekáčku aneb rychlé a bezpracné obědy či večeře

Jídla z jednoho pekáče jsou naprosto dokonalá, protože jsou kompletní. Tedy včetně přílohy. Vše stačí naskládat do zapékací mísy a nechat troubu, ať většinu práce udělá za vás. Vy už jen prostřete a necháte se unášet vůní, která zaručuje dokonalý zážitek. Zapečená jídla patří mezi české i světové klasiky a receptů na ně není nikdy dost. Pojďme se o tom spolu přesvědčit.


Velký prvomájový horoskop lásky: Ryby čekají polibky pod rozkvetlou třešní, Býci stráví celý den v objetí, Lvi to pojmou ve velkém stylu

První máj je lásky čas, k horoskopům zvou nás hvězdy zas. Pokud máte romantickou povahu, což do jisté míry máme všichni, pojďte se podívat, co na 1. máje čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu.


Tulipány k řezu ze zahrady i koupené aneb Jak jim prodloužit správnou péčí výdrž ve váze

Tulipány zkrášlí exteriér i interiér. Jak jim správnou péčí lze prodloužit život? Co dělat, abyste se z jejich svěžích barev mohli těšit co nejdéle?


Svatební šaty Sissi byly mnoho let tajemstvím. Jejich podobu možná odhalili v Opavě

Bavorská princezna Alžběta Amálie Evženie z rodu Wittelsbachů, známá pod přezdívkou Sissi, se narodila na Štědrý den 1837 v Mnichově. Sissi rozhodně nebyla produktem dvorské etikety, nejraději ze všeho jezdila na koni a toulala se po okolí rodinného venkovského sídla v Possenhofenu.


Nechte se hýčkat na Beauty Days ve Fashion Aréně! Přijďte si dopřát den pro sebe plný luxusu a mimořádných slev

Není nad to spojit příjemné s užitečným. Pokud si potřebujete doplnit do kosmetické etue nepostradatelné produkty pro krásu a zdraví, udělat si radost a zároveň si odpočinout od všedních starostí, nenechte si ujít Beauty Days v pražské Fashion Arena Prague Outlet. Speciální akce plná dodatečných slev, ale i doprovodného programu zaměřeného na krásu se budou konat od 9. do 19. května.


Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům

Jednoduchou kombinaci džínů, tílek s úzkými ramínky a sandálů sice milujeme, ale tento aktuální trend oslovil i nás. Krémové kalhoty jsou nonšalantně elegantní a vypadají skvěle k opálenému tělu, čímž dokonale vzbuzují letní náladu. Vyberte si s námi, jaké pořídit a k čemu je nosit.


Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty

Koblihy jsou oblíbenou sladkostí už dlouhá léta. Jejich zmenšená verze se však postupně stává zdatným nástupcem, protože je rychlejší na konzumaci a nehrozí umazání se náplní. Jak se ovšem ukazuje, jsou minikoblihy také velmi snadné na přípravu, což z nich dělá opravdový sladký hit.


Jak si vytvořit vlastní knihu

Zajímalo vás někdy, co obnáší vytvořit od základu vlivnou knihu? Před příchodem internetu se spisovatelé často museli spoléhat na nakladatelství, která jejich příběhy a romány zprostředkovávala veřejnosti. Jak se však zdroje staly dostupnějšími, autoři se začali věnovat tvorbě vlastních knih a jejich vazbě vlastními kreativními způsoby. Zajímá vás, jak to dělají? Klikněte na tuto galerii a my vám ukážeme, jak si můžete vyrobit vlastní knihu!


Nejlepší tipy proti stárnutí od nejkrásnějších celebrit

Standardy krásy v Hollywoodu jsou velmi vysoké. Tlak na to, aby zůstaly mladé a svěží, musí být nesnesitelný, přesto existuje řada fantastických žen, které se stárnutím nebojují a vypadají naprosto úžasně. Poměrně hodně žen, které vypadají, že mají vážný případ Benjamina Buttona, si ani na sobě nenechaly udělat žádnou změnu (nebo to alespoň tvrdí). Každá žena na tomto seznamu je podle všech měřítek krásná, ale mnohé z nich vypadají o dobrých 20 let mladší, než ve skutečnosti jsou. Pojďme zjistit jejich tajemství. Klikněte do galerie a začněte.


Jana (38): Dvanáctiletá dcera odmítá chodit do školy. Učení ji prý nebaví a chce se místo toho starat o zvířata

Janina dvanáctiletá dcera má od první třídy negativní vztah ke škole. Už pět let se Jana snaží její názor změnit. Marně. Poslední dobou si dcera ráno vymýšlí nejrůznější zdravotní problémy, aby nemusela do školy, a Jana je z toho zoufalá.


Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům

Ne vždy máme chuť na maso. Přichystejte si výborné brambory s vejci v hořčičné omáčce. Jednoduché aromatické jídlo zvládne každý. Jeho příprava netrvá dlouho a hezky zasytí.


Věci, které byste nikdy neměli vyhledávat na Googlu

Jak se říká, zvědavost zabila kočku. Někdy je lepší zůstat o některých věcech nevědomý. O věcech, které nám do života nepřinášejí nic dobrého, kromě znechucení, zmatku a možná i paranoie. Dříve to bylo mnohem jednodušší. Stačilo se danému tématu vyhnout. V případě potřeby jste se prostě chvíli nedívali na televizi nebo nečetli noviny. Ale v digitálním věku se všechno změnilo. Většina informací je vzdálená pouhé kliknutí, což je požehnání - a zároveň prokletí. Vyhledávače, jako je Google, nám sice usnadňují život, ale také nám mohou předkládat výsledky vyhledávání na otázky, které bychom si vůbec neměli klást. V této galerii najdete seznam věcí, které byste na Googlu nikdy neměli vyhledávat. Víme, jak těžké je odolat, ale v tomto případě nám věřte. Tato vyhledávání na Googlu vás sice nezabijí, ale potenciálně vás vyruší, udělá se vám z nich špatně, a dokonce vás za ně zavřou. Byli jste varováni.


5 častých chyb, které můžete udělat při zpracování čerstvého mléka od farmáře

Přinesli jste si domů čerstvé kravské nebo kozí mléko přímo od farmáře? Potom je třeba vědět, jak s takovým mlékem pracovat a co od něj můžete čekat. Jakých chyb se můžete dopustit? Poradíme v tomto článku.


Jak porozumět čchi a jak ji přirozeně posílit

Qi (nebo čchi) je podle čínské kultury energie vesmíru. Tento pocit vitality, který cítíte, jak proudí skrze vás, prochází všemi živými bytostmi a je považován za to, co nás fyzicky, emocionálně a duchovně spojuje. Pokud se cítíte nízko, bez motivace nebo máte nedostatek energie, může to znamenat, že někde v těle je blokáda. Naše čchi je naše "esence", a když nemůže volně proudit, pociťujeme nedostatek oživující síly v našem životě. Může docházet ke stagnaci nebo pomalosti a běžné činnosti se vám budou zdát obtížnější. Ale nebojte se: existují způsoby, jak čchi přirozeně posílit, abyste si mohli v životě opět užívat pohybu! Zaujalo vás to? Klikněte a seznamte se s tímto fascinujícím konceptem.


O kávě a kavárenském byznysu s Janem Janákem z CrossCafe

Je třeba splnit hodně podmínek, aby kavárna uspěla. Zcela klíčové je však umístění. Jan Janák, spolumajitel sítě kaváren CrossCafe, říká, že podniky musejí být přímo na trasách, kudy lidé chodí. Pokud nejsou, lidé k nim nezahnou. „I padesát metrů může být daleko,“ říká Janák. V podcastu Na vlně podnikání mluví i o tom, proč si v jeho kavárnách lze ...


Jak připravit kuřecí rolku se sýrem. Podle videonávodu je hotová za pár minut

Zkuste podle videonávodu upéct kuřecí rolky se sýrem v trojobalu. Recept je snadný, nepotřebujete žádné speciální suroviny a výsledek je vynikající. Jednotlivé součásti rolky se krásně doplňují, takže je celkem jisté, že jedna rolka vám k večeři stačit nebude.


Rodinný byt v domě ze čtyřicátých let překvapí i nadchne

Když něco funguje, není potřeba změny. Toho se drželi manželé při zařizování klasicky řešeného bytu, ve kterém ponechali původní dispozice. I s jejich dvěma dětmi mají dostatek soukromí a pohodlí.


Tapeta Kate Hudson už je trendem v roce 2024

Tapeta Kate Hudson je jedním z největších trendů roku 2024 - odborníci říkají, že přináší 'klid' a 'extravaganci'. O post Tapeta Kate Hudson už je trendem v roce 2024 apareceu primeiro em DecorStyle.


Mléčné výrobky pod drobnohledem


Jak se obléct s postavou typu H neboli obdélníku? Stylistka vám poradí základní kousky pro postavu bez pasu

V pořadu 3 minuty stylu jsme vám už poradili, jak oblékat postavu typu jablka, hrušky i obráceného trojúhelníku. V novém dílu se stylistka podívá na postavu obdélníku neboli postavy H. Té většinou chybí pas. Jak se obléknout, abyste ho opticky získaly? Nechte si poradit od stylistky Nikoly Markové.


Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte

Vlasy jsou pro většinu žen věčné téma. Nezáleží na tom, kolik nám je let, řeší je zkrátka téměř každá z nás. Ať už je to péče o ně, jejich barva nebo střih. Účes by se měl odvíjet od několika faktorů – struktury vlasů, tvaru obličeje a v neposlední řadě také od věku. Přinášíme vám proto výčet několika vlasových střihů, které jsou vhodné pro ženy ve 30, 40 a 50 letech.


České chaty snů: Jak proměnit stařičkou maringotku v moderní chatu na kolech

Nedaleko jihočeského Husince stojí stařičká maringotka, kterou si její majitel přeje zachránit. Architekty pořadu České chaty snů Petra Portycha, Ondřeje Zdvomku a sochaře Sebastiana Wojnara čeká netradiční výzva na kolečkách. Originální proměnu maringotky v novinkové řadě Českých chat snů si můžete pustit už teď na platformě prima+. Premiérový díl České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 27. dubna ve 21.30 na Primě a reprízu v neděli v 8.05.


Jak si doma vybělit zuby přírodní cestou

Existuje spousta fajn triků na to, jak mít bílý úsměv, aniž byste za to museli vyhazovat moc peněz. Zdravý chrup a pečlivá péče o zuby jdou ruku v ruce. Kromě toho existuje ještě celá řada různých přírodních způsobů, jak se zbavit zubního plaku a skvrn. Jestli chcete vědět víc, mrkněte na tuhle galerii.


Otřesné svědectví o matce, která živořila s dětmi v chatce. Partner je měl bez peněz vyhodit na ulici

Některé lidské příběhy se jen těžko chápou. Jedním z nich je i ten, který na začátku týdne zveřejnili strážníci z jihočeské Hluboké nad Vltavou. Matka, která se dostala do existenčních problémů, tu měla živořit se třemi malými dětmi v polorozpadlé zahradní chatce uprostřed lesa. Redakce eXtra.cz se rozhodla získat na místě více informací.


Jak najít lásku online

V dnešní době je jedním z nejúčinnějších a nejoblíbenějších způsobů, jak najít lásku, online seznamování. Někdy je však možností tolik, že to může být zdrcující proces. Klikněte zde a podívejte se na nejlepší tipy, jak se orientovat ve světě online seznamování.


Chřest je noblesní vysoce výživná surovina. Víte, jak dlouho chřest vařit?

Chřest je zelenina plná důležitých vitamínů i minerálů, která je bohužel hodně opomíjená už jen proto, že hodně lidí netuší, jak chřest tepelně upravovat. Chřest má příjemnou chuť a uvařený je doslova za pár minut.


Selfie na plátně: Autoportréty velkých umělců

Již v 16. století lidé vytvářeli selfie. Až na to, že tyto autoportréty vytvářeli jedni z nejslavnějších malířů v historii. Prohlédněte si tuto galerii a obdivujte podobizny některých z největších světových umělců.


Denní horoskop na čtvrtek 25. 4. 2024: Ryby budou postaveny před zásadní rozhodnutí, Raky čeká úspěšný den

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 25. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Váš šatník vás nesmí ovládat. Jste to vy, kdo by měl mít nad ním moc. Tak by mohla znít obecná poučka o tom, jak přistupovat k horám oblečení s neodstřihnutými cedulkami, které se vám už několik měsíců povalují ve skříni bez povšimnutí. Jak vnést do šatníku řád a mít z něj každý den konečně zase radost? Stačí se řídit tipy od slavné stylistky Allison Bornstein.


Babiččin elixír z droždí pro silné a zdravé sazenice: Zachrání i ty, které zaskočil aktuální vývoj počasí

Babiččin elixír z droždí pro silné a zdravé sazenice: Zachrání i ty, které zaskočil aktuální vývoj počasí. Tahle univerzální směs kvasnic, cukru a vody nabízí slibnou cestu ke zvýšení vitality mladých rostlin. Je totiž ověřená časem. A to se může právě teď, kdy nevyzpytatelné počasí mladým sazenicím škodí, opravdu hodit.


Nechutná "přírodní" aromata v potravinách

Když slyšíme slovo "přírodní", často si představíme něco, co člověk nezměnil a co se na planetě přirozeně vyskytuje. Mnoho potravin, které denně konzumujeme, však obsahuje složky označované jako "přírodní", které jsou na etiketách uvedeny pouze proto, aby zněly pro spotřebitele lákavěji. Připravte se na to, že v následující galerii se dozvíte o některých nejodpornějších potravinářských přísadách, které jsou označovány jako přírodní!


Superpotraviny, které si zamilujete. Teď hned!

Jako superpotraviny jsou označovány ty potraviny, které obsahují daleko větší množství biologicky aktivních látek než běžné potraviny. Jsou nabité vitamíny, minerálními látkami, antioxidanty, vlákninou a mastnými kyselinami.


Slyšeli jste o guanciale? Z chuti italského klenotu těží pasta carbonara, amatriciana i polévka minestrone

Slaná, tučná, kořeněná a v italské kuchyni nepostradatelná. Přesně to je sušená slanina guanciale. Podobně jako pancetta nebo prosciutto patří mezi italské klenoty. Co je guanciale a do jakých receptů ji použít?


Jaký je život s disociativní poruchou identity (DID)?

Představte si, že se ve svém vlastním těle cítíte jako cizinec, jako byste se probudili a nepoznávali sebe nebo své vlastní myšlenky. Co kdybyste měli více než jednu identitu, každou s vlastními myšlenkami, obavami, hlasy a chováním? Ne, nejedná se jen o zápletku filmu - pro některé je to nešťastná a drásající realita. Disociativní porucha identity (DID), dříve známá jako mnohočetná porucha osobnosti, je velmi složité duševní onemocnění. Lidé s DID se často disociují neboli oddělují od vzpomínek, pocitů, myšlenek a dalších věcí, aby se vyrovnali s traumatem. Zajímá vás více o této vzácné poruše osobnosti? Tak klikněte na článek a zjistěte víc.