Zprávy

Trending:


Tchyni se vyhýbám jako čert kříži. Myslí si, že má na péči o děti patent, přitom máma jsem teď já, zlobí se Mirka (23)

Říká se, že dobrá rada je nad zlato. A právě podle tohoto rčení se novopečená babička nejspíš řídí. Jenže snaše to není ani trochu po chuti. S tím, jak pečovat o svého osmiměsíčního syna, prý radit nepotřebuje.


KVÍZ: Krása a rozmanitost české přírody. Vyzkoušejte, jak dobře ji znáte

Česká republika se může pochlubit rozmanitou přírodou, která je domovem mnoha ekosystémů, druhů rostlin i živočichů. Přes svou relativně malou rozlohu nabízí nádherné scenérie, a to od hor přes hluboké lesy až po malebné říční údolí a jezera.


Nejlepší tech pomůcky ve službách vaší krásy

Vlasy jako z obálky magazínu nebo pleť jako z reklamy? Jak je libo, můžete je mít. A klidně hned. Pomohou vám k tomu tech pomocníci, do jejichž péče se tímto račte svěřit...


Ikonická Jackie Kennedy: Původně se měla provdat za válečného veterána. Krví potřísněné šaty po atentátu si odmítla sundat

Dnes si připomínáme třicáté výročí úmrtí bývalé první dámy USA a ženy 35. amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, která byla rozhodně velmi zajímavou dámou. Věděli jste, že se měla vdát za úplně někoho jiného? Anebo že její pobyt v Bílém domě připomínal tak trochu uragán. Vše se totiž po jejím příchodu ve velkém předělávalo.


Prasknutí Ušního Bubínku: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Malý otvor nebo trhlina v ušním bubínku, tenká tkáň, která odděluje vnější ucho od vnitřního ucha. To může vést ke ztrátě sluchu. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi běžné příznaky patří: Drenáž, která může být čirá, hnisem naplněná nebo krvavá ztráta sluchu Zvonění v uchu ...


Domácí postřik na padlí, kadeřavost a další choroby rostlin: Pomůže jedna bylina

Strupovitost a padlí na jabloních, plíseň u révy i kadeřavost broskvoní – to jsou jen některé z častých komplikací pěstitelů. Samozřejmě proti nim existují chemické prostředky, nicméně pokud chcete zkusit přírodní cestu, vyrobte si postřik z přesličky rolní.


Jakou mouku použít do lívanců. Radíme začátečníkům

Lívance jsou oblíbeným sladkým jídlem. Menší průměr vyhovuje hlavně dětem, lépe se jim jedí než palačinky. Připravit těsto na lívance není složité. Můžeme připravit těsto kypřené klasicky droždím nebo rychlejší s práškem do pečiva.


Recept na přemnožení medvědů. Japonský lovec z nich dělá klobásy a doufá, že je tak ochrání

Škody na úrodě způsobené medvědy v japonské prefektuře Aomori prudce vzrostly. Počet lovců v oblasti navíc kvůli stárnutí populace klesá. S neobvyklým plánem na vyřešení obou problémů přišel Eigo Mori. Čtyřicetiletý lovec začal vyrábět a prodávat medvědí klobásy.


„Tahá“ si domů rozpadlé kusy nábytků z blešáků a přišla na to, jak si domov zařídit levně, ale stylově

Milovnice interiérového designu si svou práci „tahá domů“, kde zjišťuje, které kombinace fungují, jaké poklady z blešáků se dají použít k dalšímu tvoření a jak domov zařídit s minimálním rozpočtem.


Jak je laskavé chování prospěšné pro naše zdraví

Jestli nás pandemie COVID-19 něčemu naučila, pak tomu, jak je důležité být laskavý k druhým, jak se obrátit na své blízké a zkontrolovat, zda jsou v pořádku, jak nabídnout pomocnou ruku cizímu člověku v nouzi. Laskavost k druhým nám navíc pomáhá cítit se dobře. Existují však také studie, které ukazují, že laskavost je skvělá pro naši pohodu. Opravdu to nemá žádnou vadu na kráse! Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak je laskavost prospěšná našemu zdraví.


Kopřiva: vyrobte si z ní hnojivo na rostliny a ušetřete peníze

Pokud hledáte způsoby, jak co nejvíce minimalizovat použití chemických hnojiv ve své zahradě, stačí se rozhlédnout kolem. Určitě máte k dispozici spoustu rostlin, které můžete použít k výrobě hnojiva. Kopřiva je jen jednou z nich. Jedná se ale o nejoblíbenější hnojivo z rostlin, navzdory tomu, že hrozí popáleniny. Obsahuje dusík, fosfor, hořčík, železo i vápník. Díky tomu vyživují vaše rostliny, činí je odolnější vůči chorobám a odpuzují i...


Dort Apricot: Pod vedením Heleny Fléglové zvládnete z listového těsta připravit dechberoucí dort hodný profesionálního cukráře

Když jsme uznávanou cukrářku a majitelku studia HF Pastry Academy Helenu Fléglovou požádali, aby pro Apetit upekla dort k narozeninám, vůbec jsme netušili, čím nás překvapí. Napsat, že nám vyrazila dech by plně nevyjádřilo, jak obrovským zážitkem bylo sledovat jak jí pod rukama vzniká efektní dort Apricot. A dobrá zpráva? S návodem krok za krokem ho zvládnete připravit i vy!


Vdechněte vlasům nový život: Pomůže peeling i vitaminy

Všimla jste si, že vaše vlasy ztrácejí objem, lámou se a přestávají vypadat zdravě? Zaměřte se na individuální a cílenou péči a dodejte jim vitaminy a proteiny. Vaše hříva si zaslouží malý restart, aby získala novou energii a znovu ožila v celé své kráse.


Velká věštba na červen pro Berany: Čeká vás láska i pracovní úspěch

Co čeká Berany v šestém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A jaká magická rostlina jim pomůže překonat milostné kotrmelce? Přečtěte si předpověď na červen, kterou pro Berany z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Jak zabránit vrzání postele: Praktický průvodce

Vrzající postel může být noční můrou pro váš spánek i psychickou pohodu. Zvuk vrzání je nejen nepříjemný, ale také může být známkou toho, že vaše postel potřebuje údržbu nebo opravu. V tomto článku vám přinášíme několik efektivních tipů, jak se zbavit vrzání postele a zajistit si klidný a nerušený spánek.


Pomoc, první šediny! Zakryjte je pomocí speciálního spreje, pudru nebo řasenky

Najít si ve vlasech první šediny není nic příjemného, ale také nic kvůli čemu bychom si měli dělat velké vrásky. Nemusíte kvůli tomu ani hned běžet ke kadeřníkovi, aby vám obarvil celou hlavu. Stačí je vhodně zamaskovat. Poradíme vám, jak na to…


Položte si tyto otázky, pokud chcete zjistit, která práce se k vám hodí nejlépe

Najít si práci, která vyhovuje našemu životnímu stylu, dostatečně nás zaplatí a která nás bude bavit (nebo v ní alespoň vydržíme), je pravděpodobně jedním z nejtěžších úkolů, které nás v životě potkají. Dostat se na profesionální úroveň vyžaduje hodně času a úsilí, takže je rozumné věnovat tuto dobu a úsilí směrem ke kariéře, ve které se chceme dlouhodobě rozvíjet. Ale co když nevíme, co chceme dělat za práci? Možná nejsme všichni rození umělci nebo nechceme vynalézat věci, ale pro každého existuje ideální práce. V rámci rozumných mezí může každý najít něco, co mu vydělá peníze, aniž by ho to neustále trápilo, a někdy se skutečně můžete dostat ke své práci snů. Takže jak zní otázky, které byste si měli klást, abyste objevili své nejlepší kariérní možnosti? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se je.


Mytologické postavy podobné Ježíši

Věřte tomu nebo ne, ale příběh Ježíše Krista má mnoho podobností s mytologickými postavami, které mu předcházely. Společné prvky lze vysledovat až do starověkého Egypta a jeho bohů. Knihy Nového zákona byly sepsány někdy mezi lety 50 a 100 n. l. a mnohé z mytologických postav v této galerii existovaly již dávno předtím. To však neznamená, že jedno ruší platnost druhého. Ve skutečnosti je skutečně fascinující, že v těchto starověkých vyprávěních je tolik společných prvků. Klikněte na následující galerii a objevte mytologické postavy podobné Ježíšovi.


Překvapivá proměna stoletého domu v Košicích: Romantické bydlení se skandinávskými prvky

Stoletý dům potřeboval zásadní rekonstrukci, aby mohl dál sloužit mladé rodině. Kromě stavebních úprav byl interiér znovu zařízený v moderním skandinávském stylu s romantickým nádechem.


Evelína (30): Dostala jsem od přítele vysněnou gumovou kachničku. Kvůli ní jsem pak způsobila poprask v metru

Říká se, že život někdy tropí hlouposti. Evelína je odmala vášnivou sběratelkou plyšových hraček a postaviček. Její kamarádi tudíž nemají problém s vymýšlením dárků. Přítel Vítek však zašel ještě dál a věnoval Evelíně speciální kachničku do koupele, kterou prakticky nelze sehnat. Ani jeden ovšem netušil, co nevinná hračka způsobí.


Na návštěvě pohádkového domu na venkově: Jasně žlutá kuchyně a na zahradě stromový dům

Otevřete s námi dveře do historie a prozkoumejte tento okouzlující statek ve východním Sussexu, jehož kořeny sahají až do 15. století. Nechte se okouzlit domem i jeho okolím.


Johana Šílená manželovi připravovala nápoj lásky z hadího oleje, sama pila mandlové mléko a jedla výrazně kořeněné skopové

Život nepochybně inteligentní a na svou dobu také zřejmě mimořádné vzdělané ženy zničil manžel. Johana, královna Kastilie, několika dalších španělských i italských území, získala přezdívku Šílená. Pokud zrovna nedržela hladovku, na talíři měla úžasné delikatesy.


Játrové knedlíčky posunou vývar na vyšší level. Zkuste je s pomocí videonávodu

Játrové knedlíčky udělají z jakéhokoli vývaru ještě lepší polévku. Jsou syté a plné chuti, skvěle zasytí, a pokud se o vás pokouší nějaká choroba, zaručeně vás takový vývar s játrovými knedlíčky postaví na nohy.


Word ve výchozím stavu nezachová původní formátování. Radši sloučí styly

Microsoft se rozhodl na základě zpětné vazby změnit chování Wordu při kopírování. Roky platí, že Word při vložení standardně zachovává kompletní formátování...


Neuvěřitelný projekt v Trnavě: Zapomeňte na tradiční domy, takhle má vypadat moderní bydlení

Na okraji Trnavy vyrůstá nová obytná čtvrť. Právě zde našli architekti dostatek prostoru pro stavbu jedinečného domu, kde se interiér dokonale spojuje s exteriérem. Již při prvním pohledu je zřejmé, že se za fasádou ukrývá zajímavě členitý domov.


Vždycky jsem jedla zdravě, říká Rachel McAdams. Nejraději má kanadskou specialitu, kterou jedli už tamní domorodci

Od doby, co ji proslavily filmy Zápisník jedné lásky a Protivný sprostý holky sice uběhly dvě dekády, ale kanadská herečka Rachel McAdams na to rozhodně nevypadá. Na její perfektní formě má určitě podíl láska k pohybu (zejména k józe) i jídelníček, na který jsme si dnes posvítili.


Křik ani násilí na děti nefungují: Naučte se základní principy moderní výchovy

Většina matek se shoduje na tom, že výchova dětí je jedním z největších a nejnáročnějších úkolů, kterým čelí, a proto ne vždy si lze udržet čistou hlavu a nevybouchnout. Moderní přístupy k výchově zdůrazňují lásku, pochopení a respekt. Proč tedy křik ani násilí na děti neplatí?


BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá

Dezerty, jejichž základem, nebo podstatnou částí jsou sušenky, je celá řada. U nás mezi nejznámější patří třeba BeBe střecha nebo řezy ze stejného „polotovaru“. Finalistka soutěže Peče celá země Tereza Olbrichtová ovšem nabídla recept na buchtu, která má jednu důležitou a chuťově perfektní ingredienci navíc.


Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina

V dalším díle pořadu Buchty po ránu Josef Maršálek určitě udělal radost všem alergikům, celiakům i těm, kteří omezují cukr. Pekl totiž bez lepku, vajec, mléka i cukru. Vynikající chleba je toho důkazem. A ten si nyní podle receptu slavného cukráře můžete upéct i vy.


Jak si vytvořit udržitelnou koupelnovou rutinu

Pokud jde o udržitelnější život, existuje řada zřejmých změn, které lidé provádějí. Mezi nejoblíbenější způsoby chování šetrné k planetě patří používání veřejné dopravy místo jízdy autem, vyhýbání se jednorázovým plastům a snížení spotřeby masa a mléčných výrobků. Tím však seznam možných změn životního stylu nekončí. Ve skutečnosti existuje obrovské množství jednoduchých a kreativních způsobů, jak můžeme být udržitelnější v mnoha oblastech našeho života a vlastně i našich domovů. V této konkrétní galerii se zaměříme na to, jak snížit uhlíkovou stopu v koupelně. Chcete to vyzkoušet? Pak klikněte na a dozvíte se podrobnosti.


Vytvořili skvostný domov, kde se setkává vkusný design a pohodový rodinný život

Základním cílem architektů tohoto zajímavého domu bylo vytvořit v interiéru pocit lehkosti, který bude na své obyvatele působit uklidňujícím dojmem. Jak se tento záměr podařilo splnit?


Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná

Slavný řecký sýr se obvykle dává na saláty nebo se používá k zapékání. Stačí ale k němu přidat jogurt nebo smetanový sýr a olivový olej a vmžiku vytvoříte nadýchaný dip, který překvapí vynikající chutí. Navíc jej můžete dochutit bylinkami a kořením a udělat jej tak pokaždé trochu jiný.


Karl Lagerfeld byl legendární návrhář i skvělý businessman. Velkou část jmění zdědila jeho věrná společnice Choupette

Není snad nikdo, kdo by neznal jméno tohoto legendárního módního návrháře a kdo by si jej také okamžitě nespojil s typickými znaky jeho oblečení – dokonale padnoucí střihy, francouzská elegance a rockové prvky v černobílých outfitech. Karl Lagerfeld spolupracoval s mnoha významnými jmény nejen módního průmyslu, rozuměl obchodu a miloval svou kočku Choupette.


Změňte svůj pohled na život v malém prostoru: V cenově dostupné mini dřevostavbě zažijete pohodlí na pár čtverečních metrech

Tento modelový domek mění pohled na montované dřevostavby. Jen pár centimetrů od divoké přírody můžete začít opravdový luxus bez omezení. Zveme vás na prohlídku!


Sirup z květů černého bezu

Stálicí mezi domácími sirupy je bezesporu ten z bezových květů. Vařily ho už naše babičky a prababičky, v létě z nich připravovaly osvěžující limonádu. Využít ho ale můžete i do čaje nebo jen tak samotný, například při nachlazení.


Nejvyhledávanější nohy celebrit na internetu

Jestli jsme se v moderní době něco naučili, pak to, že internet je jedním z nejpřesvědčivějších způsobů, jak nahlédnout do nejskrytějších částí lidské mysli. Vezměte si například Wikifeet, webovou stránku věnovanou výhradně (bez slovní hříčky!) nohám celebrit, která odhaluje, které fotografie nohou hvězd mají nejvíce zhlédnutí. Klikněte a podívejte se na hvězdy s nejoblíbenějšími nohami na internetu a zkuste uhodnout, komu patří!


Těchto 5 chyb při koupi bazénu nedělejte

Vidina vlastního bazénu je pro spoustu lidí tak lákavá, že skočí na lep nabídce, která je pěkná jen na první pohled. Na co si dát pozor, když si chcete pořídit zapuštěný bazén na zahradu? Pozor na internet a zaručené rady známých Bazén do země nejspíš pořizujete s vidinou, že vám vydrží alespoň pár desítek let. Za […]


Hnojivo z rajčatových listů: způsob, jak využít listy po prořezávání

Hnojivo vyrobené z rostlin je levnou a ekologickou alternativou klasických hnojiv. Jedná se o způsob, jak můžete využít rostlinné zbytky svých rostlin po prořezávání a ještě z nich získat něco navíc. Asi nejznámější je hnojivo, které si můžete připravit z přesličky polní nebo z kopřivy. Stejně tak ale můžete upotřebit i zbytky rajčatových listů, které získáte po jejich prořezání. Rostlinné hnojivo vyživuje, napomáhá odolnosti proti chorobám a...


Lubomíra (23): Znala jsem jen naši zahradu a oblečení mi šila mamka. Na střední pak přišla tvrdá srážka s realitou

Rodiče Lubomíry byli tak trošku podivíni. Veškerý čas trávili s dětmi na zahradě, kde si pěstovali zeleninu a ovoce. Maminka šila všem oblečení a vařilo se výhradně z vlastních výpěstků. Rodina nikdy nebyla na výletě, natož dovolené. Proto když Lubomíra nastoupila na střední školu, nestačila se divit.


Módní ikona a vlivná první dáma USA: Slavné momenty Jackie Kennedy Onassis

Významná první dáma, novinářka, milovnice umění a držitelka ceny Emmy. Dne 19. května 1994 zemřela Jackie Kennedy Onassis, majitelka jednoho z nejinspirativnějších módních stylů 20. století. Pojďme si při této příležitosti připomenout její ikonické módní momenty i životní milníky.


Kuře na paprice nemusí být jen kuře: Vyzkoušejte skvělou omáčku s vepřovým, hovězím či cizrnou

Kuře na paprice zná v našich končinách téměř každý. Ačkoliv recept pochází z Maďarska, mnoho Čechů jej považuje za pravou tuzemskou klasiku. Oblíbená omáčka se neomezuje jen na kuřecí maso, má mnoho variant a některé z nich potěší i vegetariány.


27 dezertů pro opravdové milovníky kávy: Připravte si božský cappuccino cheesecake nebo tiramisu do skleničky

Také patříte mezi milovníky kávy a váš den se bez ní neobejde? Vášeň pro tento povzbuzující nápoj nemusí končit vždy jen u šálku espressa, cappuccina či latte. Kávu můžete využít i při přípravě dezertů, se kterými určitě zabodujete. Poradíme vám, jak na to. Jako bonus zde najdete i pěknou řádku kávových receptů, včetně tiramisu, kávového crème brûlée či cappuccino cheesecaku!


Jak si vytvořit soukromí na terase? Vsaďte na rostlinné stěny

V dnešní době je stále důležitější vytvořit si na terase nebo balkonu soukromí, aniž byste se museli uchýlit k neestetickým řešením. Osázení prostoru vhodnými rostlinami vám pomůže získat potřebnou ochranu před zvědavými pohledy sousedů a zároveň zkrášlit váš venkovní prostor. Zde je několik tipů, jak na to. Neopadavé keře Neopadavé keře jsou skvělou volbou pro balkony […]


Ajna čakra, naše třetí oko

Čakry, jak je popisuje buddhistické, hinduistické a další východní učení, jsou body v našem těle, ve kterých se soustředí naše energie. Jsou-li v rovnováze a tedy fungují-li správně, můžeme se těšit z fyzického i duševního zdraví a jsme schopni používat naši mysl na nejvyšší možné úrovni. Se stoupající popularitou těchto učení v západní společnosti se čím dál častěji můžeme setkat s termíny, které s nimi souvisejí. Dnes bude řeč o našem třetím...


Módní hit pro léto 2024: Kabelka ve tvaru mušle se hodí ke kraťasům i pastelovým šatům

Každoročně se ve světě módy objevují designové kousky, které odrážejí nové trendy a jsou plné inspirace. Jedním z nečekaných hitů letošní sezony je také kabelka připomínající lasturu. Módní kousek, jenž vypadá jako suvenýr z dovolené, vás myšlenkami přenese přímo k moři.


Nejčastější otázky maminek ohledně přebalování. Miminko buďte jen v případě nutnosti, novorozence přebalte před kojením

Udržet miminko v suchu a pohodlí. To je hlavní účel přebalování. Jenže jak často je nezbytné plenku měnit? Je to výhodnější před krmením, nebo až po něm? A musíme miminko budit i v noci, když hezky spinká, ale s plnou plenkou?


Denní horoskop na 20. května 2024: Berani musí myslet na své zdraví, Lvy překvapí návštěva

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 20. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Jak starou budovu na zahradě přeměnit v parádní tiny house. V Ostravě to umí

Kdo má na zahradě či jinde nevyužívanou hospodářskou budovu, může se zamyslet nad tím, zda ji nepřeměnit v atraktivní tiny house. Tedy v tomto případě zahradní domek, kde může hezký den prožít třeba i vaše návštěva. Příkladem může být jedna stavba z Ostravy.


Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou

Obvykle na konci všedního dne se nám nechce příliš vařit. Máme pro vás pět rychlých večeří na běžný den. Nejsou náročné na přípravu a zároveň si na nich pochutnáte.


Co přidat do mletého masa na burgery? Milovníci minimalismu, radujte se: Pro dokonalý výsledek stačí opravdu málo

Domácí burgery vlastní výroby bývají zpravidla velkou chloubou na zahradních party a grilovačkách. Základem úspěchu je dobré mleté maso, ve kterém se nachází asi pětinový podíl tuku. Ideální je hovězí přední, které mletému masu zajistí šťavnatost a bohatou chuť. Jaké další suroviny jsou do masa na hamburgery potřeba?