Trending:


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


Připravte si dokonalou nádivku, kterou naplníte maso nebo si ji můžete dát samostatně jako chuťovku

Chuťově vyváženou směsí, které vévodí porce čerstvých bylinek, nadíváme nejčastěji drůbeží maso nebo masové rolády. Nádivku si můžete snadno připravit i samostatně a výborná je za tepla i za studena.


ROZHOVOR: Expert radí, jak být v online světě v bezpečí

ROZHOVOR: Jak našlapovat v online světě bezpečně? Jak mít soukromí na sítích i jinde pod kontrolou? Na tyto otázky vám odpoví expert na kybernetickou bezpečnost Karol Suchánek. Připravil několik praktických rad, díky nimž můžete v online světě kráčet bezpečně a beze stresu.


Geniální a levná proměna dětského pokoje: Nela a Teo se s vámi podělí o své dobrodružství s delfíny a velrybami

Nela a Teo jsou takoví malí hraví delfíni- nade všechno milují vodu. To nahrálo designérce Romaně k tomu, aby vytvořila mořský svět přímo v jejich dětském pokoji. Jako koráb v místnosti pluje nová patrová postel doprovázená hejnem velryb.


Fascinující vinné sklepy v průběhu věků

Římané poprvé přišli s nápadem skladovat víno pod zemí. Středověcí mniši ukládali víno do katakomb pod opatstvími a kláštery po celé Evropě. Časem se po celém světě objevily na míru postavené vinné sklepy, které chránily vína před vibracemi, nestálým kolísáním teplot a škodlivým UV zářením. Dnes může být vinný sklep mnohem víc než jen úschovnou kvalitních vín a šampaňského: mohou se v něm konat veřejná shromáždění a hudební koncerty, a dokonce může sloužit jako kulisa pro hollywoodské filmy. Klikněte a projděte si historii vinného sklepa.


Emma Smetana prozradila recept na rodinné štěstí


Zemřel legendární italský návrhář Roberto Cavalli: Podlehl dlouhé nemoci

Světem módy otřásla smutná zpráva. Ve věku 83 let totiž zemřel legendární italský návrhář Roberto Cavalli. Tamní tisková agentura ANSA uvedla, že slavný Ital zemřel doma ve Florencii po dlouhé nemoci. Cavalli se proslavil především svou zálibou v okázalých zvířecích potiscích, která z něj udělala legendární ikonu módního průmyslu.


Z noční můry blažený sen: Angličanka Barbara proměnila hrůzostrašnou bažinu v rozkvětlý klenot

V těchto místech kdysi budila děs bažina. Díky sofistikované síti odvodňovacích kanálů je půda vlhká tak akorát, aby se v ní cítily dobře jak trvalky, tak cibulnaté narcisy a kosatce.


Fascinující historie tetování

Tetování je v podstatě forma uměleckého ztvárnění těla, která je trvalá. Funguje to tak, že se pod kůži vyrývá barvivo. Nejstarší záznamy o tetování se objevují v mnoha různých kulturách po celém světě a jsou staré až tisíce let. Od prvních tetování se formy a významy nesmírně vyvinuly a dnes nás fascinují více než kdy jindy. Chcete poznat historii tetování? Pak se podívejte do této galerie.


Příprava na porod: Klíčové kroky pro nastávající maminky

Příchod dítěte na svět je jedním z nejdůležitějších a vzrušujících okamžiků v životě každé ženy. Připravit se na porod však vyžaduje více než jen plánování výbavy do porodnice. Je to také o tom, jak se psychicky a fyzicky připravit na tento zásadní okamžik. Zde je několik klíčových kroků a tipů, které vám mohou pomoci překonat obavy a pocit nejistoty spojené s porodem.


Denní horoskop na 14. dubna 2024: Lvům hrozí nakupování zbytečností, Střelcům naivita

Denní horoskop nejen pro ženy na neděli 14. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


7 must-have šatových trendů na jaro 2024. Kraluje denim i háčkování

Počasí se schizofrenně potácí mezi zimou a létem, ale my už máme jasno. Nastal čas na jarní šaty. Dokonalé pro teplé, sluncem prosycené dny a snadno nositelné i ve dnech, kdy se zatáhne a ochladí. Stačí pár vhodných doplňků a nemusí vás trápit ani výkyvy počasí. Tady jsou trendy a modely, které by neměly toto jaro uniknout vaší pozornosti.


Čím nahradit máslo ve sladkém pečení? Rady a tipy pro využití jiných tuků

Moučník s máslem má specifickou chuť, kterou lze jen těžko nahradit. Nicméně je pár surovin, které to dokážou - jsou to buď jiné druhy tuků nebo ingredience, které obsahují vhodný tuk v nějaké podobě.


Vstupte do ďábelského domu Medicejských

Jedním z nejslavnějších evropských šlechtických rodů středověku byl rod Medicejských. Rod Medicejských, který vládl Florencii a později Toskánsku po většinu období od roku 1434 do roku 1737, dosáhl úspěchu v oblasti obchodu a bankovnictví, načež několik členů rodu prostřednictvím řady mecenášů a finančních prostředků významně přispělo k rozvoji umění, vzdělanosti a architektury. Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo a další renesanční mistři skutečně těžili z jejich štědré podpory. Vlivný rod Medicejských se však také občas zapletl do skandálů a tyranie, což z něj učinilo jeden z nejobávanějších evropských šlechtických rodů. Rod Medicejských se těšil více než třem stoletím moci, prestiže a vlivu, než v polovině 18. století dynastie padla. Chcete-li se dozvědět více, klikněte a zjistěte, kdo byli a co nám zanechali.


Jaká je princezna Kate? Brit prozradil, jak ho podpořila v boji s rakovinou!

Princezna Kate podstupuje chemoterapie, protože jí byla diagnostikována rakovina. S touto nemocí bojuje mnoho lidí po celém světě, výjimkou nejsou ani obyčejní Britové. Jeden z nich nyní promluvil o tom, jak ho princezna podpořila, když sám s nemocí zápasil.


Nadměrné kabelky se vrací do módy: Nejstylovější trend roku 2024, který se hodí ke všemu

Stejně jako se mění módní trendy v oblečení, mění se i v doplňcích. Zatímco v minulých sezónách jsme se přikláněli spíše k menším kabelkám, zdá se, že ty velké, respektive přímo nadměrné, se ve velkém vracejí do módních trendů. Jak je nejlépe zakomponovat do svých outfitů?


Co můžeme vyčíst z runových kamenů?

Jedinečná umělecká forma, kterou je runový kámen, vznikla ve 4. století n. l. v Norsku a Švédsku a později v Dánsku. První runové kameny se umisťovaly vedle hrobů jako památníky se jmény zesnulých. Na vrcholu vikinské éry, od 8. století, však byly na tyto vyvýšené žulové značky vytesány podrobnější informace o těch, kteří žili a zemřeli, o jejich úspěších a o tom, kudy cestovali. Časem se po celém regionu objevily tisíce runových kamenů zdobených runovou abecedou. Dnes jsou runové kameny nejstaršími existujícími originálními písemnými památkami ve Skandinávii a představují fascinující záznam staroseverské kultury a tradice. Co to ale přesně je runová abeceda a kde můžete obdivovat jedny z nejkrásnějších příkladů runových kamenů? Klikněte a zjistěte, co je napsáno na kameni.


Proč kočky syčí a co se nám tím snaží sdělit?

Kočka, která syčí, je často považována za nepřátelskou a zlou. Jde však o mnohem víc, než si myslíte. Věděli jste například, že kočka může měnit zvuk svého syčení v závislosti na dané situaci? Nebo že některá plemena koček syčí více než ostatní? Existují nejrůznější důvody, proč kočka syčí, ale co tím vlastně chce říct? Pokud jste milovníkem koček, proklikejte se touto galerií a zjistěte, jak tato fascinující a nepochopená kočičí řeč funguje.


Džíny, které nesmí chybět žádné ženě nad 50 let: Zdůrazní vaše křivky a navíc jsou pohodlné

Džíny sice patří k nadčasovým kouskům, které nikdy nevyjdou z módy, ovšem zdaleka nepatří k těm nejpohodlnějším. Najít takové džíny, které sedí jak střihem, šířkou, délkou a navíc vypadají dobře, vůbec není jednoduchá záležitost. Na jeden střih džínů ale mohou s klidem vsadit všechny ženy nad 50 let. Jaké džíny by vám tedy rozhodně neměly chybět v šatníku?


Chřestové hody ve vaší kuchyni! Speciál plný jídel, na kterých si vždy pochutnáte

Na chřestovou sezónu se vždy čeká s velkým nadšením. Milovníky šparglu, jak se mu také lidově říká, proto potěší každý nový recept, díky kterému si tuto specialitku mohou vychutnat. Tak jdeme na to!


Pasta carbonara: Kde se skrývá původ oblíbených těstovin a jak je nejlépe připravit

Italské těstoviny carbonara patří k nejoblíbenějším úpravám těstovin. Pasta carbonara je však mnohem jednodušší na přípravu a milují ji jak dospělí, tak děti. Vyberte si z osvědčených receptů a připravte si dokonalý italský oběd za pár minut.


Děsivé městské legendy, které jsou ve skutečnosti pravdivé

Většina městských legend jsou prostě jen legendy. Lidová tvořivost je však mnohdy méně silná než skutečný život a skutečné události mohou samy o sobě vyvolat strašidelné příběhy, které později zakoření v populární kultuře. Prohlédněte si galerii a seznamte se se strašidelnými případy, které dokazují, že skutečnost může být skutečně děsivější než fikce.


Co je to psoriáza, jak se projevuje a jak si s ní poradit?

Samotná psoriáza je chronické autoimunitní onemocnění, které se projevuje kožními lézemi, které mohou být svědivé, bolestivé, a dokonce i psychologicky obtěžující. I když neexistuje žádná definitivní léčba, existuje několik strategií, které mohou pomoci zmírnit příznaky a zlepšit kvalitu života pacientů trpících tímto onemocněním.


Tip: Vymažte v aplikaci Fotografie nechtěné objekty jako profíci ve Photoshopu

Součástí systému Windows je aplikace Fotografie, která postupně dostává zajímavé a mocné funkce známé z drahých grafických programů. Ze snímku tak teď můžete pomocí funkce Generativní vymazání snadno odstranit objekty, které se vám nelíbí a program jejich místo nahradí. Souvisejicí články Nabíjíme elektrokola a elektrokoloběžky: kolik nás to stojí a na kolik přijde 1 km Jak správně likvidovat platební i jiné karty? Tyto kroky jsou pro vaši...


Kde všude využijete světlo s čidlem

Osvícení interiéru i exteriéru je vždy důležitým a někdy dokonce zásadním prvkem, který dokáže nejen ochránit váš majetek před odcizením, ale dokáže ochránit i vás samotné před pádem v době šera. Díky správnému osvětlení pak můžete předejít třeba pádům z prudkých schodů venku. Pro svícení přitom nemusíte vždy mačkat vypínač. Instalování světelných čidel na domě má řadu svých výhod. Senzor se ve vaší přítomnosti vždy pravidelně rozsvítí, tudíž...


Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce

Limonády s příchutí různých bylinek nebo květin jsou v poslední době v módě. Obvykle se připravují jen smícháním sirupu a vody. Ale pamatujete na perlivou limonádu z květů bezu, co dělávaly naše babičky? Něco takového lze připravit i z pampelišek. Fermentovaná pampelišková limonáda chutná i voní skvěle a snadno se připravuje. Vyzkoušeli jsme to a máme pro vás tipy a rady pro ten nejlepší výsledek.