Trending:


17 nejoblíbenějších svačin pro děti: Jak zasytit ty nejmenší i odrostlé strávníky

Děti mají pořád hlad a nespokojí se vždy jen s krajícem chleba či rohlíkem se sýrem. Co jim ale neustále připravovat, aby byly spokojené, jídlo bylo zdravé, pestré a dostatečně je zasytilo? Přinášíme několik tipů, stačí si jen vybrat.


Nejkrásnější boty na jaro, které vám rozhodně nesmí chybět v botníku: Zapomeňte na nudné espadrilky, letos mají prvenství baleríny. Zjistěte, s čím je kombinovat

Módní trendy mluví jasně. A pokud je pozorně sledujete, jistě moc dobře víte, že letos by vám neměly v botníku chybět baleríny. Tyto elegantní boty se opravdu vrátily na výsluní a v letošní sezóně mají bezkonkurenční prvenství. S čím je kombinovat a jak je zakomponovat do outfitu?


V této prosklené chatě máte přírodu doslova na dosah

Stojí na ocelových pilířích doslova nad hladinou jezera. Hlavními dekoracemi v interiéru jsou okolní krajina a hvězdné nebe. Jak se v prosklené chatce dá přebývat a mají její návštěvníci vůbec nějaké soukromí?


“Manželka mi odpustila nevěru, já to ale neumím”, svěřuje se Ivan. Psycholog radí

Manželství není jednoduchou záležitostí, přichází dobré, ale i ty špatné chvíle, které umí prověřit, jak je manželství pevné a co všechno umí druhý partner zvládnout. Záchrana vztahu je vždycky velký úspěch, ale ne vždycky se to povede. Ivan je nyní v nepříjemné situaci. Kdysi byl manželce nevěrný, ta mu to odpustila a žili spokojeně dál. Nyní se situace obrátila a Ivan neumí manželce odpustit.


Kosatec sibiřský: Rostlina roku 2024 jako ikona udržitelného zahradničení

V roce 2024 se kosatec sibiřský pyšní titulem Rostlina roku, což je uznání nejen jeho vizuální přitažlivosti, ale i jeho ekologického významu. Tento elegantní druh, který se přirozeně vyskytuje na vlhkých loukách a na březích vodních toků Evropy a Asie, je významný svou schopností přežít v proměnlivých podmínkách a svým přínosem pro biodiverzitu nejen na vaší […]


Máte doma staré dětské knihy? Aktuální zájem mezi sběrateli žene ceny některých z nich do astronomických výšin

Mnoho z nás si staré dětské knihy schovává jako příjemnou připomínku dětství, do které čas od času nahlédnou. Jiní myslí na to, že by tyto věci mohly využít třeba jejich vnoučata (protože přiznejme si – řada dnešních dětí dětské knížky prostě přeskočila a hledala si jinou zábavu).


Jitka Čvančarová je se svou velmi ženskou postavou smířená: Není to ale lehké, posteskla si

Vnadná česká herečka Jitka Čvančarová se po delší době objevila ve společnosti. Dostavila se na jednu z módních přehlídek, kam přišla z důvodu časové vytíženosti až v jejím průběhu. V rozhovoru pro Blesk.cz promluvila o své postavě i lásce k módě.


Nejkrásnější kabelky na telefon: Trendy módní doplněk, který ozdobí každý outfit a uvolní vám ruce

Říká se jim různě. Kabelky na mobil, mini kabelky na telefon, pouzdra na mobil a podobně. V posledních letech patří k nejoblíbenějším a i pro svou praktičnost nejvyhledávanějším módním doplňkům. Kabelka na mobil je trendy hitem a módní návrháři ho zkrátka nemohou opomíjet. Existuje proto nepřeberné množství designů vyrobených z řady materiálů, v široké paletě barev, s různými typy popruhů, zapínání i zdobení. Přečtěte si, podle čeho kabelku na...


Bohyška je nenáročná trvalka do tmavých koutů zahrady. Daří se jí i na severním balkonu

Hosta je její latinský název, česky se jí dříve říkalo funkie a dnes ji nejčastěji najdete pod označením bohyška. Trvalka, které se nejlépe daří ve stínu, nemá téměř žádné nároky na vaši péči, a přesto vydrží na jednom místě dlouhé roky. Dokonce bývá stálou obyvatelkou opuštěných zahrad. Jak krásnou bohyšku pěstovat?


Nádherné přírodní parky v Evropě

Evropa je domovem nejúchvatnějších národních parků na světě. Zde jsou některé z nejúžasnějších evropských národních parků - od ledovců na Islandu až po dechberoucí vodopády v Chorvatsku.


Emočně nezralí lidé mohou komplikovat život vám i sobě: Jak takového člověka poznat

Vztahy s ostatními lidmi mohou být někdy náročné. Zdaleka se nemusí jednat pouze o vztahy milenecké, nýbrž i o přátelské nebo rodinné. Na vině může být kde co, ovšem je zde jeden důležitý faktor, na který často zapomínáme. Někteří lidé jsou emočně nezralí, což může komplikovat život nejen jim, ale i vám. Jak takového člověka poznat?


30 náplní do palačinek, které musíte vyzkoušet!

Tato klasická pochoutka, jejíž historie sahá přinejmenším do 13. století ve Francii, se může podávat s nejrůznějšími sladkými i slanými náplněmi a polevami. Co třeba houbová a sýrová směs? Existuje spousta způsobů, jak si palačinky vychutnat. Můžete být kreativní a dát si je na snídani, oběd nebo večeři! Klikněte a objevte různé náplně do palačinek, které potěší vaše oči i chuťové pohárky.


Dcera Dary Rolins jako panenka, Třeštíková v potrhlém úboru: MBPFW v plném proudu

Nejočekávanější módní událost roku Mercedes-Benz Prague Fashion Week (MBPFW) je v plném proudu. Páteční den, jehož součástí byla i jedinečná přehlídka designéra Tomáše Němce, si nenechala ujít řada známých jmen. A redakce eXtra.cz byla přímo na místě dění. Zaujala dcera Dary Rolins a frontmana Wohnoutů Matěje Homoly a jako obvykle výstřední Třeštíková.


V New Yorku ochutnáte celý svět. Inspirujte se tipy, kam zajít a co určitě nevynechat

Nejslavnější město USA přivítalo v roce 2023 přes 60 milionů turistů ze všech koutů planety. Někteří chtějí spatřit živoucí americký sen, jiní vyrážejí za nákupy do obchodních center či za únikem z šedi všedních dní. Všichni si ale mohou velmi dobře pochutnat na bohaté, generacemi imigrantů obohacené gastronomii.


Jak správně poznat psí alergii a co s ní

Stále více přibývá psů, kteří se musí popasovat s agresivními reakcemi svých alergií. Mezi nejčastější příznaky patří drbání a vykusování srsti. Neutišitelné svědění kůže, zarudnutí, ale také časté kýchání jsou projevem silné alergie. Také slzení z očí či zažívací potíže nejsou ničím zvláštním. Psí alergie jsou stejně časté jako například i u lidí.


Chyby v kuchyni, které byste měli přestat dělat

V dokonalém světě by naše kuchyně byla bez jediné skvrnky, měli bychom v ní spoustu místa a také by neustále nádherně voněla! Ale my nežijeme v dokonalém světě. Věci jsou někdy v nepořádku, dochází nám úložný prostor a opakujeme jisté chyby znovu a znovu. Dobrou zprávou však je, že to tak být nemusí. V této galerii najdete spoustu běžných chyb, kterých se dopouští většina z nás. Nejsme tu však proto, abychom na vás ukazovali prstem - jsme tu proto, abychom vám pomohli! Klikněte na článek a dozvíte se, jak na to.


Za nižší plodností může být nepřilnavé nádobí, oblečení do přírody i barvy na vlasy

Potíže s plodností jsou čím dál častější. Někdy lékaři příčinu objeví, třeba neprůchodnost vejcovodů nebo nekvalitní spermie, u části párů ji ale neodhalí. Zároveň se ukazuje, že vliv životního prostředí může být zásadní. Plodnost mohou snižovat barvy na vlasy, nepřilnavé nádobí nebo oblečení, v kterém vyrážíme na výlety.


Denní horoskop na sobotu 20. 4. 2024: Raci by měli myslet na ostatní a Lvi vylepšit vztahy

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 20. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Velká věštba na květen pro Býky: Karty ukazují bohatství, ale nebude to bez práce

Co čeká Býky v pátém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A jaká bylinka nošená v peněžence vám přitáhne peníze? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Býky z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Mladší o pět let: 3 top beauty ošetření, která máme vyzkoušená

Každá z nás by si přála zakonzervovat své mládí co nejdéle. Ostatně elixír mládí se pokoušely hledat celé generace už od nepaměti. Zázračný nápoj se zatím vynalézt nepodařilo, ale to, co dnes dokáží s naší pletí a pokožkou provádět na klinikách estetické dermatologie, už by se za malé zázraky považovat dalo. Vybrali jsme tři procedury, jejichž působení pleť vrátí čas o několik let nazpátek.


Prague Fashion Week 2024: Korzety, turbany a volány. Návrhář Tomáš Němec ovládl zahájení svou výstřední letní kolekcí

Praha hostí další ročník Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Jarní edice svátku všech milovníků módy se tentokrát zabydlela v Michnově paláci na Malé Straně. Co přinesly první okamžiky jeho od základu proměněného konceptu?


Odporný hmyz vám rozpustí vnitřnosti. Útok zákeřnice je nesnesitelný

Hmyzí říše je plná nebezpečných živočichů – a jedním z těch nejzákeřnějších je příslušník čeledi dravých ploštic, jehož jméno mluví za vše. Zákeřnice jsou s námi už od období střední jury, tedy zhruba 170 milionů let.


Vytvořte si z balkonu zelenou oázu plnou zdravých plodů

Pamatujete doby, kdy byly balkony spíš odkladištěm pro nepotřebné věci nebo místem pro kuřáky? V mnoha domácnostech je naštěstí tenhle přístup minulostí a z balkonů se stávají malé oázy klidu nebo dokonce prostor pro pěstování vlastního ovoce, zeleniny a bylinek.


České hvězdy vytáhly jarní sukně: Kuchařová v trendy džínovině, Kohoutová v saténu a Lela ukázala nožky v mini

Sukně jsou trendem letošního jara a Lifee našlo hned tři ikonické looky, které vám představí všechny jejich varianty. Modelka Taťána Kuchařová (36) oblékla dlouhou sukni z džínoviny k jinak čistě bílému outfitu, herečka Berenika Kohoutová (33) se rozhodla pro trendy saténovou sukni s mohérovým svetříkem, a influencerka Lela Vémola (34) předvedla své dlouhé nožky v minisukni se vzorem kohoutí stopy a elegantní bílé košili. Jak sukně vynesly letos...


To, co musíte vědět před instalací harmonikových dveří doma

Instalace harmonikových dveří doma může být skvělou možností pro optimalizaci prostoru a přidání dotyku praktičnosti do prostředí. O post To, co musíte vědět před instalací harmonikových dveří doma apareceu primeiro em DecorStyle.


Nechat spát mazlíčka s dítětem v posteli je podle veterináře nevhodné z mnoha důvodů

Přitulit se k chlupatému kamarádovi a usínat u láskyplného předení nebo spokojeného oddechování vašeho psa nebo kočky, je jistě příjemné. Pokud jde ale o děti, nemělo by k tomu docházet. Veterinářka Anna Goldsbrough Tvrdá z kliniky Pet Care Clinic vysvětluje důvody, proč spaní mazlíčků s dětmi nedoporučuje.


Padesátimetrovému bytečku vládne bílá barva a divoké pokojovky

V téměř stoletém bytovém domě ve staré zástavbě najdete nově zařízený byt, který je po celý den zalitý sluncem. Pouhé dva pokoje a vhodně zvolený nábytek stačí k pohodlnému životu.


Deset levných polévek, které zasytí i zahřejí: Čočková s klobáskou, hrstková nebo zelňačka přijdou vhod

Polévka, jeden z nejlepších vynálezů proti sychravému počasí a lezavé zimě. Pravě teď, kdy si s námi venkovní teploty pohrávají, se hodí si nějakou vydatnou polévku, která ovšem nestojí moc peněz, uvařit. A kam jinam sáhnout než do kuchařek našich babiček, které uměly připravovat jídla chutně, ale také levně?


Overal jako alternativa šatů, která dokonale zvýrazní vaše křivky: Zjistěte, jak jej nosit

Jaro a nadcházející léto si říká o to, aby do našich šatníků byly zařazeny nejrůznější šaty a sukně. Jestliže ale patříte mezi ženy, které tak úplně rozevlátým šatům neholdují, ale zároveň chcete do svého šatníku zařadit trochu elegance, je tu skvělá alternativa - overaly. Zjistěte, jak je nosit a jak pomocí nich vytvořit dokonalý outfit na všechny příležitosti.


4 barvy, které udělají vaši kuchyni luxusní

Když jde o přeměnu vaší kuchyně na luxusní prostor, volba barev hraje klíčovou roli. O post 4 barvy, které udělají vaši kuchyni luxusní apareceu primeiro em DecorStyle.


Vztahy mladých: Jak se seznamuje generace Z a co ve vztazích hledá?

Vztahy se proměňují neustále. Zatímco v minulosti bylo poměrně běžné někoho jen tak oslovit na ulici, dnes se jedná o velký unikát. Lidé se seznamují především na online aplikacích, a to zejména ti mladí. V tom, co tam hledají, se ale přeci jen vracejí k vztahům tak, jak byly koncipované před několika desítkami let.


Víkendové večeře, které zvládnete připravit za 30 minut

Jídlo uprostřed týdne za pouhých 30 minut? Prodáno! Kdo by si uprostřed pracovního týdne nechtěl zkrátit čas vaření? Lahodné pokrmy připravené k dokonalosti během 30 minut... Jsou osvobozující a uspokojující zároveň! Z těchto receptů se vám budou sbíhat sliny, od enchilady (kukuřičná tortilla s náplní) po lososa a další. Máte připravenou zástěru? Pak si proklikejte tuto galerii a staňte se výjimečným kuchařem za pouhou půlhodinu!


Věci, které měl každý dům v 70. letech a které dnes uvidíte jen zřídka.

Cítíte nostalgii po 70. letech? Je čas připomenout si, jak jsme tehdy žili. Od nábytku s květinovým vzorem přes gramofony až po barevné pyrexové nádobí - některé předměty měla většina tehdejších moderních domácností. Ale ať už to bylo dobré, špatné nebo prostě jen nevkusné, domy v 70. letech byly rozhodně jedinečné! A pokud jste je nezažili, rozhodně byste se měli podívat, jak to tehdy vypadalo. Pokud tedy chcete vstoupit do stroje času, proklikejte si tuto galerii 30 věcí, které měly domy v 70. letech a které dnes uvidíte jen zřídka.


Jak připravit dokonalou masovou roládu? Pokud si netroufáte na provázek, zkuste jednodušší variantu

Chcete se při svátečním obědě blýsknout před svými nejbližšími? Pokud nedáte dopustit na šťavnatou chuť masa, vyzkoušejte masovou roládu, kterou můžete naplnit nejrůznějšími dobrotami. Máte ji hotovou během chvilky a všem u rodinného stolu ukážete, kdo je doma opravdovým kulinářským mistrem.


Oblíbené postavičky z dětství: Jů a Hele mají příbuzné v Americe, před komunistickým vedením televize to tvůrci tajili

Již několik generací si ze svého dětství pamatuje chlupaté postavičky v životní velikosti, které si říkají Jů a Hele a objevují se pravidelně v dětských pořadech na obrazovkách. Dnes jsou z nich zasloužilí čtyřicátníci, fanoušků však mají stále dost. Kde se vlastně tito „kolegové“ vzali?


Mrkev může lépe růst. Pěstujte ji s pažitkou či luštěninami

Doprovodná výsadba je něco, co vám může ušetřit peníze. Mrkev například pro svůj růst potřebuje dostatek živin, vhodnou strukturu půdy, dostatek (ale ne nadbytek) slunečního světla a ochranu před některými škůdci a vlhkost půdy tak akorát. Tyto podmínky mohou pomoci vytvořit rostliny, které se s mrkví rozhodněte pěstovat. Ale dejte si pozor, zatímco existují vhodní partneři, existují i ty, kteří se k mrkvi nehodí. Dobře si promyslete, které...


Avada kedavra! Komická válka Agáty a Soukupa připomíná kouzelnický souboj z Harryho Pottera

Ukazovali na sebe významně prstem, už jen chybělo, aby se jim oběma v rukou objevily hůlky a oni vyřkli neprominutelné kouzlo. Nepřátelství Agáty Hanychové (38) a Jaromíra Soukupa (55) je smrtelně vážná věc, ale někdy i u ní člověk nechtěně vyprskne smíchy.


Nejlepší kroky k dokonalé péči o sebe sama/samého

Většina z nás má velmi rušný život s různými závazky a povinnostmi. Občas jsme do toho všeho tak zabraní, že zapomínáme věnovat pozornost svým vlastním potřebám. V nejhorších případech to může vést k "vyhoření", které s sebou nese celou řadu psychických i fyzických následků. Snažte se předejít zbytečným potížím dříve, než k nim dojde, tím, že aktivně věnujete čas a úsilí péči o sebe sama/samého již nyní. Prohlédněte si galerii a zjistěte, jakými způsoby můžete začít svou cestu k péči o sebe sama/samého.


Timpano à la Stanley Tucci: Působivým pokrmem z těstovin nakrmíte i rodinu sousedů

Máte rádi italskou kuchyni a nebojíte se výzev? Pak zkuste timpano (či timballo), které proslavil film Žranice z roku 1996. Jde o tradiční rodinný pokrm jednoho z hlavních protagonistů a spoluautorů Stanleyho Tucciho, amerického herce s italskými kořeny a vášnivého foodie v jedné osobě. O recept, který hraje v oceňovaném snímku důležitou roli, se podělil ve svém memoáru Taste: My Life Through Food.


Horoskop od 22. dubna: Ryby mají sundat růžové Brýle, Vodnáři více respektovat druhé

Je tu už čtvrtý dubnový týden a s ním i náš pravidelný horoskop na nadcházejících sedm dnů. Období od 22. dubna ukáže, jak důležité je umět o věcech a událostech přemýšlet v širších souvislostech, informace si prověřovat a dát především na své pocity a úsudek. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě další téma, na něž se vyplatí zaměřit pozornost. Jaké je to vaše, prozradí následující řádky.


Jak má vypadat správně propečený steak? Řekneme si, jak se jednotlivé varianty liší

Variant propečení steaku je několik. Řekneme si, které to jsou a jak dlouho péct maso, aby bylo propečené tak, jak požadujeme. To vše si společně s popisem daného stupně propečení vysvětlíme v následujícím článku.


Z kuchařky Ivety Bartošové: Svíčkovou dochucovala karamelem, rajskou trochou perníku

Zpěvačka Iveta Bartošová (†48), prožila dětství a dospívání ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde ji také maminka Svatava Bartošová zasvětila do tajů poctivého domácího vaření. Z kuchařky, kterou si dospívající Iveta ručně psala, dnes známe recepty na falešnou svíčkovou, preclíky, bublaninu nebo rajskou omáčku. Pojďte společně s námi porovnat, zda Iveta vařila českou klasiku podle stejných postupů, jak jsme doma zvyklí.


Trendy tenisky roku 2024: Nosí se robustní, retro kousky i modely jako vytažené z popelnice

Tenisky milujeme navzdory jakýmkoli trendům. A nikdy si nevystačíme s jediným párem. Tak proč se nepoohlédnout po těch nejaktuálnějších. Víte, jaké modely právě “letí”?


Růžový úplněk ve znamení Štíra přichází: Tři znamení zvěrokruhu potěší vášeň, ale také potrápí emoce a finance

Růžový úplněk, který přichází ve znamení Štíra, nastane ve středu 24. dubna v 1:48. Víte, proč se v pořadí čtvrtému úplňku roku 2024 říká nejen Růžový, ale také Rašící? Podívejte se, co přinese třem vybraným znamením zvěrokruhu.


Lákavé recepty, díky kterým si tofu zamilujete

Tofu má mezi masožravci špatnou pověst. Ano, je to taková zvláštní křehká věc bez výraznější chuti, ale právě proto je tak univerzální! Je plné rostlinných bílkovin a lze ho přidávat do nejrůznějších pokrmů z nejrůznějších kultur. Její jemná chuť z ní dělá dokonalé prázdné plátno pro nasáknutí omáček a koření. Tofu se vyrábí v různých formách a konzistencích. Pevné tofu lze použít jako náhradu masa a smažit ho do křupava, zatímco z hedvábného tofu lze připravit neuvěřitelně dekadentní dezerty. Kdo tvrdí, že mu tofu nechutná, zřejmě neměl možnost ochutnat všechny tyto pokrmy! Klikněte a přesvědčte se, co máme na mysli.


Jak na nejlepší tiramisu? Domácí cukrářské piškoty, nadýchaný krém z mascarpone a dobrá káva vám zaručí ovace všech hostů

Italská klasika, tiramisu, ukradla srdce davům. V čem tkví její neodolatelné kouzlo? S jednoduchostí a elegancí kombinuje sladké piškoty, lehký krém z italského sýra mascarpone, opojnost likéru a hořkost kávy a kakaa. V galerii na vás čekají všechny verze tiramisu z mascarpone i s odkazy na recepty.


Jak připravit špenátovou polévku? Potřebujeme mražený protlak nebo čerstvé listy

Špenát považujeme za jarní zeleninu, přestože je k dostání celoročně. Nejlepší špenát je ale ten, který jsme právě sklidili ze zahrady - umyté listy můžeme konzumovat bez tepelné úpravy, co nejdříve po sklizni, nebo je využijeme v teplé kuchyni.


Snadné způsoby, jak snížit množství kalorií (bez hladu)

Chcete snížit příjem kalorií, ale nechcete se vzdát jídel, která máte rádi? To sice není úplně možné, ale můžete minimalizovat dopad snižování kalorií pomocí několika jednoduchých úprav svého jídelníčku. Tuky a sacharidy jsou někdy neodolatelné, ale nemusíte je ze svého jídelníčku zcela vyřadit, abyste snížili množství kalorií. A samozřejmě nemusíte ani hladovět! Extrémní hubnutí může být skutečně nebezpečné, ale v této galerii nejde o výměnu steaku za plátek salátu. Je o malých změnách, které můžete zařadit do svého každodenního jídelníčku. Klikněte a dozvíte se více.


Účinný postřik proti mšicím doma vyrobíte za pár minut. Použít ho můžete ihned

Mšice patří mezi nejvíce nenáviděné škůdce našich zahrad. Vždy se objeví z ničeho nic v neuvěřitelném množství, a jakmile se usadí na rostlinách, je těžké se jich úplně zbavit. Chemické insekticidy většinou fungují spolehlivě, ale věděli jste, že mšic se můžete zbavit i přírodní cestou? Jednu surovinu totiž mšice skutečně nesnáší – ocet. Poradíme vám, jak si vyrobit octový postřik na mšice, který je bez chemie a mšice spolehlivě zahubí.


Osázení hrobu na slunci i ve stínu: vyberte ty nejkrásnější rostliny, které prokážou obrovskou službu a ušetří peníze

Pro mnohé je často velkým oříškem, čím osázet hrob tak, aby to moc nestálo a zároveň to dobře vypadalo. U hrobů je problém ten, že se sem člověk dostane jen párkrát do roka, až tedy na výjimky, kteří to zvládají třeba každý víkend. Při výběru rostlin je tedy důležité vybrat takové druhy, které zde zvládnou dobře růst a zároveň nebudou vyžadovat naši pravidelnou péči. Poradíme vám spolehlivé rostliny, které porostou na plném slunci i v hlubokém...