Trending:


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


Jak posilovat břišní svaly, aneb když je krásně tvarované bříško příjemným vedlejším efektem

Tušíte, za co všechno zodpovídají břišní svaly? Nejenže jejich posílením zpevníte zepředu trup, čímž ochráníte páteř, ale také získáte lepší rovnováhu, celkovou stabilitu těla i větší sílu v končetinách. Zároveň pro vás bude jednodušší dovolit si uvolnit oblast kolem ramen, šíje a krku, kde si bohužel často pěstujeme přebytečné napětí. Důležité je cvičit v souladu s celotělovými vrozenými vzorci pohybu. Jak na to? Poradí Václav Rázl, školitel...


Jak najít ty nejlepší brýle pro vás? Určující není jenom tvar obličeje

Venku už je pomalu léto a na to jsou zkrátka potřeba pořádné sluneční brýle, které nejsou jenom praktické, ale jsou i velmi vkusným módním doplňkem. Je ale docela obtížné vybrat takové, které vám sedí a zároveň půjdou k více outfitům. Existují ale určité parametry, které vám pomohou vybrat ty pravé brýle pro vás.


Žhavé trendy pohovek aneb usaďte se opravdu pohodlně

Hledáte novou pohovku, která bude stylová a pohodlná? Pak se podívejte na nejžhavější trendy pro rok 2024. V tomto článku vám představíme novinky, které oživí váš interiér a dodají mu moderní a útulný vzhled. Nechte se inspirovat a najděte pohovku, která bude perfektně ladit s vaším stylem. Maximalismus Maximalismus rozhodně k letošnímu roku patří. Objevte svět složitých vzorů, […]


Zákulisí grilovací show: Nejen moderátorům, ale i soutěžícím oblečení vybírali stylisté

Málokoho by u televizních obrazovek napadlo, že volnočasové oblečení soutěžících v grilovací show nebylo plně na jejich volbě. Jak to přesně chodí při natáčení kuchařské reality show, prozradila jedna z nejvýraznějších účastnic – Jeana.


Emma Smetana prozradila recept na rodinné štěstí


Nejlepší písničky o přátelství

Existuje spousta písní o lásce, ale co tak kamarádská láska? Jaké písně oslavují přátelství? Písně na tomto našem seznamu jsou ideální pro chvíle, kdy se vám stýská po vašem nejlepším kamarádovi nebo si s vaším kamarádem zrovna užíváte fajn čas. Klikněte na galerii a připravte se si zatančit a zazpívat se svým nejlepším kámošem!


Čím širší, tím lepší! Jak nosit trend wide leg džínů a kalhot?

Ještě před několika lety bychom je na sebe možná vůbec nevzaly, protože až příliš připomínají přelom milénia. Teď jsou široké džíny a kalhoty všude kolem nás a skinny siluetě už na pár let zase odzvonilo. Wide leg džíny se nosí k teniskám, lodičkám i balerínám a dají se zkombinovat jak do ležérního, tak formálnějšího outfitu. Poradíme, jak v roce 2024 široké džíny a kalhoty stylově nosit.


Co je to vlastně manžel v domácnosti?

V dnešní době genderové neutrality a převracení rolí asi nikoho nepřekvapí, že jsou muži v domácnosti rozšířenější než kdy jindy. Například ve Spojených státech se exponenciálně zvýšil podíl domácností, v nichž jsou otcové v domácnosti, a to navzdory skutečnosti, že muži tradičně spojovali svou "hodnotu" se schopností zajistit finanční potřeby rodiny. Co se však stane ve vztahu, když muž zjistí, že je na své ženě finančně závislý, a role se obrátí? Jinými slovy, živitel rodiny se stává domácí hospodyňkou? Klikněte na galerii a dozvíte se, jestli můžete být mužem v domácnosti.


Zajímavosti o zvířatech, které vás překvapí a potěší zároveň

Máte rádi divokou přírodu? Pak si projděte tuto galerii zábavných faktů o zvířatech, které vás překvapí a možná i potěší.


Jídlo jako ze žurnálu: Květy lichořeřišnice ozdobí každý salát, sendvič i chlebíček, jídlu dodají dokonalý říz

Květy a listy této dekorativní letničky mají trocchu štiplavou chuť ne nepodobnou řekvičkám. Díky tomu jsou skvělým chuťovým i vizuálním zpestřením každého talíře. Vypěstujete je i na balkoně v truhlíku a sníst ji můžete i s listy.


Jak vytvořit dokonalý okenní truhlík

Ti, kteří si cení kvetoucích rostlin, ale nemají zahradu, často využijí své zelené prsty k vytvoření okenního truhlíku. A dokonce i majitelé domů, kteří mají to štěstí, že mají kousek pozemku, jsou známí tím, že vytvářejí truhlíky na rostliny jako způsob, jak dodat svému pozemku barvu a kouzlo. Truhlík na rostliny slouží k osvěžení výhledu za oknem. Kromě živých květů se tyto malebné nádoby na květiny používají také k pěstování a kultivaci bylinek a zeleniny. A dobře udržovaný okenní truhlík dokáže i té nejnudnější fasádě přidat na atraktivitě. Tak co, roste vám tento nápad v hlavě? Klikněte a zjistěte, jak si vytvořit dokonalý okenní truhlík.


Čtyři druhy ořechů, které jsou ideální pro zlepšení paměti: Jíst byste je měli denně

Dělá vám problém se soustředit, zapomínáte, vše si musíte zapisovat? Pokud potřebuje váš mozek vzpruhu, zaměřte se i na jídelníček. Především ořechy jsou pro mozek skvělou potravou, plnou antioxidantů, mastných kyselin a prospěšných vitamínů a minerálů.


Nemocná princezna Kate drtí Meghan: Zatímco její obliba roste, Markle padá na úplné dno

Onemocnění Kate Middleton přidělává vrásky na čele princi Harrymu a jeho ženě Meghan Markle. Ne však, že by je trápilo to, že je na tom jejich příbuzná špatně, ale jejich popularita kvůli tomu rapidně klesá, jak uvádí web News. Zatímco "značka Kate" roste do nebes, vévoda a vévodkyně ze Sussexu upadají v zapomnění.


Tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál

Kdo by neměl rád pěkně vonící, nablýskané a čisté auto? I když mnozí z nás nechávají kouzla na profesionálech, stejných výsledků můžeme dosáhnout i my, stačí použít několik triků. Přemýšleli jste někdy o tom, jak se detailistům daří dosáhnout tak čistého lesklého vzhledu aut nebo proč jsou koberce při jejich práci vždy o tolik čistší? No, existuje docela dost věcí, které můžete udělat, abyste zlepšili svou hru na čištění auta. Klikněte na následující galerii a seznamte se s nejlepšími tipy a triky, jak vyčistit auto jako profesionál.


Fascinující vinné sklepy v průběhu věků

Římané poprvé přišli s nápadem skladovat víno pod zemí. Středověcí mniši ukládali víno do katakomb pod opatstvími a kláštery po celé Evropě. Časem se po celém světě objevily na míru postavené vinné sklepy, které chránily vína před vibracemi, nestálým kolísáním teplot a škodlivým UV zářením. Dnes může být vinný sklep mnohem víc než jen úschovnou kvalitních vín a šampaňského: mohou se v něm konat veřejná shromáždění a hudební koncerty, a dokonce může sloužit jako kulisa pro hollywoodské filmy. Klikněte a projděte si historii vinného sklepa.


Jak využít staré prostěradlo? Několik užitečných tipů

Nepatříte zrovna mezi ty, kteří by staré věci házeli přímo do odpadu? I stará prostěradla nebo kusy látek mají ve vaší domácnosti ještě spousta možností na využití. Ušijte z nich kupříkladu malý stan pro děti, nebo potěšte své blízké ruční výrobou nahřívacího polštářku. I obyčejné kusy látek se mohou doma zkrátka ještě hodit.


Barva očí u žen: podle mužů jsou nejoblíbenější ty modré

Barva očí se může lišit. Modré, zelené, hnědé, šedé, oříškové či dokonce černé. Jakou barvu očí mají muži na ženách nejraději? Barvu očí můžete zdědit po svých rodičích – neznamená to ale, že hnědoocí rodiče nemohou mít modrooké dítě. Ve hře je totiž ještě melanin. Jedná se o hnědě zbarvený pigment, který je zodpovědný nejenom za barvu očí, ale též barvu kůže a vlasů. Důvodem, proč jsou oči lidí jiné než hnědé, je nedostatek melaninu...


Co na lásku na první pohled říká věda?

Přitažlivost, poblouznění a láska. Tři odlišné pojmy, fáze, které mívají striktně určené pořadí. Jde ty počáteční dvě přeskočit a přejít hned k lásce? A co na toto věčně diskutované téma říká věda?


Nejlepší světové destinace pro šnorchlování

K tomu, abyste mohli obdivovat nádherné korálové útesy nebo plavat s úžasnými mořskými tvory, nepotřebujete žádné velké vybavení ani dovednosti - šnorchlování může být skvělým způsobem, jak si vychutnat podmořské divy, které náš svět nabízí. Naše planeta je plná fascinujících míst, kde se dá šnorchlovat. Ať už vás zajímají tropické ryby, velryby nebo korálové útesy, určitě si zde vyberete. S ohledem na to jsme pro vás připravili seznam nejlepších míst na šnorchlování po celém světě, která vám umožní poznat, co se skrývá pod hladinou. Klikněte na galerii a obdivujte nejlepší světové destinace pro šnorchlování.


Fascinující historie tetování

Tetování je v podstatě forma uměleckého ztvárnění těla, která je trvalá. Funguje to tak, že se pod kůži vyrývá barvivo. Nejstarší záznamy o tetování se objevují v mnoha různých kulturách po celém světě a jsou staré až tisíce let. Od prvních tetování se formy a významy nesmírně vyvinuly a dnes nás fascinují více než kdy jindy. Chcete poznat historii tetování? Pak se podívejte do této galerie.


Gigant aneb chutný hybrid řepy a divokého zelí: Kdy, jak sázet a správně skladovat

Skvělá chuť i poměrně rychlý růst činí z této kedlubny zeleninu, jejíž pěstování stojí za to vyzkoušet. Přinášíme návod, jak pěstovat, kdy sázet a následně správně sklízet.


Květiny nepatří jen do zahrad: Objevte, jak můžete s květinovými motivy proměnit svůj domov v zelený ráj plný krásy a harmonie

Nechte se unést kouzlem květin a přeneste kousek přírody přímo na stěny vašeho domova! S těmito triky se vaše domácnost stane místem plným svěžesti a útulna.


Proti jarní únavě pomohou bylinky, které určitě znáte a najdete v přírodě

Pro někoho je jaro jako životabudič po dlouhé zimě, jinému přináší jarní únavu. Pokud patříte do druhé skupiny, zkuste sáhnout po bylinkách. Mnohé totiž dodávají energii a čistí organismus, takže vás v boji proti jarní únavě podpoří.


Můžeme změnit místo, kde se nachází náš tuk?

Přáli jste si někdy změnit, kam se váš tuk ukládá? Určitě to napadlo nejednoho člověka. Většina z nás má totiž kolem podbřišku trochu navíc, který bychom chtěli mít na bocích nebo někde jinde. Můžeme však nějak změnit to, jak nebo kde je náš tuk rozložen? Klikněte na následující galerii a zjistěte to.


Od pazourku po japonskou ocel: Holení v proměnách času

Faraónská bradka nebo římský clean shave. Taková je historie holení. Jen ztěžka vás napadne pouze a výhradně mužská činnost, jako je holení vousů! Pánové se svými vousy bojují po tisíce let, a tak není divu, že se techniky a nástroje holení výrazně proměnily. Podle jeskynních maleb z doby kamenné si muži upravovali plnovous pomocí lastur. První holicí nástroj se pak objevil přibližně před třiceti tisíci lety. Tušíte, o který se jednalo?


Ultrabarevný šatník bývalé dánské královny Markéty II.: Dominuje mu plášť z ubrusu, který si sama navrhla

Dánská královna Markéta II. slaví 84. narozeniny. Vedle nadstandardního vzdělání, odvahy a životní moudrosti vyniká mezi ženskými (ex)vládkyněmi také vskutku osobitým šatníkem plným barev. Nechybí v něm ani originální improvizace v podobě legendárního pláště a čapky proti dešti.


Proč slzíme při krájení cibule a jak tomu zamezit?

Taky neradi krájíte cibuli, protože u toho brečíte? Víte, proč tomu tak je a jak slzení alespoň trochu zabránit? Proč slzíme? Během krájení cibule dojde k porušování buněk, ze kterých začne vytékat šťáva, která se v kombinaci s vlhkostí a vzduchem začne měnit na sirné plynné složky, které dráždí oko, a my tak během chviličky slzíme a smrkáme. […]


Na tento koberec raději nešlapejte, jde o chytře maskovaného žraloka

I když si někdy můžeme být téměř jistí, že mořské dno plné korálů nebezpečí neskýtá, opak je často pravdou. Zvlášť když se ukáže, že korály ve skutečnosti nejsou korály, ale netypicky vypadající žralok.


Kindle Paperwhite 5 je teď levnější než na Black Friday. Parádní čtečku e-knih teď koupíte za 3400 Kč

Německý Amazon dočasně zlevnil čtečku e-knih Kindle Paperwhite 5. Variantu bez reklam, kterou běžně posílá i do Česka, teď koupíte za 132 eur (3400 Kč)....


Chili se vysmála hejtrům: Názory jsou jako řitní otvor, každý ho má, pravila se smíchem

Kuchařka Ta Thuy Dung, známá pod přezdívkou Chili, míří do další reality show. Tentokrát půjde o taneční soutěž StarDance, která se začne vysílat již letos na podzim. Pro kuchařku z MasterChefa to tak bude již třetí reality show, ve které se objeví. A zatímco fanoušci ji za to odsuzují, ona si ze sebe na sociálních sítích dělá legraci.


Známky toho, že jste zamilovaní, podle vašeho znamení zvěrokruhu

Pokud jde o zachycení pocitů, každý má jiné zkušenosti. Ať už se přistihnete, že sníte o budoucnosti s někým výjimečným, nebo mu z ničeho nic vaříte jednu večeři za druhou, většina lidí má nějakou malou indicii, která jim dává najevo, že se do někoho zamilovali. Astrologové vám řeknou, že váš konkrétní odhad je do značné míry dán znamením zvěrokruhu! Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Horoskopy lásky od 16. dubna 2024: Uzdravte stará zranění a zažijete zázraky

V lásce se můžete těšit na sladké momenty blízkosti a vzájemného porozumění, ale také se připravte na překonávání výzev a uzdravování starých emočních ran. Buďte otevření novým možnostem a věřte v sílu lásky a porozumění. Co předpovídají tarotové karty pro jednotlivá znamení?


Proč kočky syčí a co se nám tím snaží sdělit?

Kočka, která syčí, je často považována za nepřátelskou a zlou. Jde však o mnohem víc, než si myslíte. Věděli jste například, že kočka může měnit zvuk svého syčení v závislosti na dané situaci? Nebo že některá plemena koček syčí více než ostatní? Existují nejrůznější důvody, proč kočka syčí, ale co tím vlastně chce říct? Pokud jste milovníkem koček, proklikejte se touto galerií a zjistěte, jak tato fascinující a nepochopená kočičí řeč funguje.


Vysokoškoláci, kteří milují kávu: Nevěřili byste, z čeho mají pojízdnou kavárnu

Pro Ondřeje Kvasnicu a jeho přítelkyni Karolínu Zelníčkovou je káva sdílenou vášní. Společně tak vybudovali unikátní kavárnu. Z původního projektu kamenného podniku sešlo, své sny však nakonec zhmotnili v pojízdné kavárně. Vybudovali ji z koňského přepravníku.


Ultramódní outfit zpěvačky Terezy Maškové: Trendy široké džíny zkombinovala s oversize džískou

Zpěvačka Tereza Mašková (28) propadla trendu denimu od hlavy k patě. A právem. Kombinace džínové bundy a širokých kalhot patří k nejstylovějším setům jara a tím letošním to určitě nekončí.


Jak upražit pampeliškové kořeny na chutnou kávu? Vyzkoušejte to s námi

Pampelišková káva je považována za velmi zdravý nápoj, který neobsahuje kofein a má pro nás mnoho zdravotních benefitů. Připravit pampeliškovou kávu - to není nic složitého. Představíme vám jednoduchý postup.


Pomáhá tejpování úst při spánku (a je bezpečné)?

Probouzíte se často se suchým nebo bolavým krkem, špatným dechem a pocitem pomalosti? Může to být způsobeno tím, že během spánku dýcháte ústy. Dýchání ústy je spojeno s mnoha příznaky, včetně toho nejhoršího: chrápání. Naštěstí existuje wellness trend, který vám pomůže podpořit dýchání nosem v noci. Pomocí speciální pásky, která pomáhá udržet ústa zavřená, se můžete probouzet s výhodami nosního dýchání. Přináší však zalepení úst určitá rizika? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, zda byste měli zvážit zalepení úst na spaní a zda je bezpečné.


Slovníček kybermládeže: Odborník přehledně vysvětluje, co je fičura, bóňo nebo hápka

Hravý, inovativní a pro rodiče často nepochopitelný. Přesně takový je slovníček nastupující generace Z. Víte například, co znamenají slova hápka, fičura nebo bóňo? Pokud ne, etický hacker Pavel Matějíček vás uvede do obrazu.


Majonéza s medvědím česnekem podle Těhotnýho kuchaře: Příprava zabere chvilku a lehce pikantní chuť vás naprosto nadchne

Majonéza má v naší kuchyni téměř nezastupitelné místo. Nejen, že ji přidáváme do mnoha pokrmů, jako jsou saláty nebo pomazánky, ale rádi si ji užíváme také ve formě tatarské omáčky, třeba k některým smaženým jídlům. Klasickou majonézu však můžeme dochutit mnoha ingrediencemi, například i medvědím česnekem, jak ukazuje Těhotnej kuchař.


Pestré louky mizí, krajina je žlutý oceán. Viníkem je častá seč, říká botanik

Botanik Stanislav Březina v rozhovoru mluví o lučních společenstvích i proč z nich mizí druhová pestrost.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Výhody a nevýhody bydlení na hausbótu

Vzhledem k tomu, že ceny domů a bytů všude rostou, stále více lidí uvažuje o alternativách bydlení, jako je například bydlení na hausbótu. Hausbót je často výrazně levnější než tradiční bydlení, ale i když to zní klidně a romanticky, volba takového životního stylu vyžaduje pečlivé zvážení. Jaké jsou tedy výhody a nevýhody stěhování do plovoucího domu? Klikněte a zjistěte, zda je život na vodě pro vás.


Je čas na vertikutátor! Pro zdravý trávník je tato procedura základ

Při péči o zahradu nepřehlížejte svůj trávník, který je její důležitou součástí. Suchá místa a jiné neduhy zelené ploše slušet nebudou, a proto je potřeba jí dopřát jarní proceduru vertikutátorem.


Pivoňka koprolistá vykvétá už v dubnu. Jak ji správně pěstovat aby listy zdobily zahradu po celé léto

Málo známý, nízký druh pivoňky, pivoňku koprolistou neboli úzkolistou, najdete v našich zahradách jen zřídka. Pěstuje se většinou jako skalnička a vykvétá karmínově červeným květem už v průběhu dubna, kdy se ostatní druhy pivoněk teprve probouzejí ze zimního spánku.


Domácí hořčici bez zbytečné chemie připravíte celkem snadno. Zkuste i kremžskou

Štiplavá hořčice je u nás jednou z nejoblíbenějších pochutin. Má dost specifickou chuť a hodí se k uzeninám, masu i zelenině, do pomazánek, omáček, zálivek a marinád. Domácí hořčici klasickou plnotučnou i kremžskou bez chemických konzervantů si můžeme udělat celkem snadno sami z hořčičných semínek. A pak ji dochutit přesně podle svého gusta kurkumou, kari kořením, chilli papričkou, křenem nebo česnekem.


Pěstujte omamně vonící šeřík: jak ho správně ostříhat, abyste dosáhli nádherných květů, z kterých si připravíte sirup proti stresu

Stačí jen jediné nadechnutí a každý hned neomylně pozná, že nastalo období rozkvetlých šeříků. Rozkvétají úplně všude. V městských i zámeckých parcích, ve venkovských zahradách a ty plané i podél silnic a polních cest. Květy šeříku však kromě krásy a vůně disponují i léčivými účinky.


Co je to digitální móda a proč je trendy?

Většina lidí dnes zná pojem rozšířená realita ve specifických souvislostech. Například spousta hráčů zná interaktivní zážitky, které kombinují reálný svět a obsah vytvořený počítačem. V kontextu módy se však rozšířená realita teprve začíná prosazovat. Má však řadu aplikací, které mají potenciál narušit toto odvětví. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více o digitální módě.


Jaká je princezna Kate? Brit prozradil, jak ho podpořila v boji s rakovinou!

Princezna Kate podstupuje chemoterapie, protože jí byla diagnostikována rakovina. S touto nemocí bojuje mnoho lidí po celém světě, výjimkou nejsou ani obyčejní Britové. Jeden z nich nyní promluvil o tom, jak ho princezna podpořila, když sám s nemocí zápasil.


Jak ochránit růže na jaře: Pár rad pro zdravé rostliny

Jaro je obdobím obnovy a růstu v našich zahradách, ale také přináší určitá rizika pro naše milované rostliny, zejména růže. Tato křehká květina, tak plná elegance a krásy, může být ohrožena chladnými teplotami, hmyzem a nemocemi, které se v tomto období množí. Pokud se chystáte pěstovat růže nebo jste již zkušeným zahrádkářem, zde je plnohodnotný průvodce, jak na jaře účinně ochránit vaše růže a zajistit jim zdravý a kvetoucí růst.