Lifestyle

Trending:


Lži na sociálních sítích, které si všichni vyčítáme

Všichni máme na internetu své oblíbené problémy. A přestože se snažíme, abychom nebyli "takoví", i my si občas na sociálních sítích dopřejeme jednu nebo dvě lži. Máme tendenci svůj život na internetu přehnaně zveličovat. Ale možná, jen možná, že vaše Zoom party nebyla tak skvělá a vaše pleť opravdu není tak bezchybná. Projděte si následující galerii a zjistěte, jestli jste vinni některou z těchto lží na sociálních sítích.


Rychlé a snadné avokádové svačiny pro zaneprázdněné lidi

Avokádo je neuvěřitelně flexibilní potravina a jeho krémová textura okamžitě pozvedne jakýkoli pokrm, takže je ideální zdravou ingrediencí pro zařazení do svačin. Klikněte sem a získejte inspiraci pro avokádo!


Módní stylistka radí: S těmito kousky se nadobro rozlučte, nejsou trendy ani lichotivé. Zapomeňte nejen na kárované košile

V jarním období máme tendenci nejen udělat pořádný generální úklid celého obydlí, ale také protřídit svou skříň. Právě v ní totiž mnohdy najdeme kousky, které už tam dávno nemají co dělat. A tak nastává ten nejvyšší čas na to se jich zbavit. Jakým kouskům dát nadobro sbohem? S tím radí módní stylistka Caitlyn James.


Jak je možné, že Slunce hoří, když ve vesmíru není kyslík? Měli byste znát vysvětlení

Máme každý den na očích nevysvětlitelnou anomálii, nebo si lidé pokládají špatnou otázku?


Historie a pravidla spropitného: Kolik se dává dýško u nás a v zahraničí?

Ať už si dáte ranní kávu ve vaší oblíbené kavárně, oběd v bistru blízko práce či si zajdete na večerní menu v luxusní restauraci, pravděpodobně vyjádříte obsluze spokojenost s jídlem, pitím i kvalitou servisu tak, že jí při placení necháte nějaké peníze navíc. Dýško neboli spropitné není žádná novinka, ale jak vlastně vzniklo? A kolik by se mělo dávat?


Jak si vyzdobit dům pomocí odpadních materiálů

Přemýšleli jste někdy nad tím, že v odpadcích se mohou nacházet skutečné poklady pro výzdobu domácnosti? Ano, mnoho vyhozených předmětů lze znovu použít k výzdobě vašeho domova! Stačí k tomu jen kreativita. Podívejte se na tyto tipy a nápady, jak můžete odpadky znovu využít při výzdobě vašeho domova!


Emma Smetana prozradila recept na rodinné štěstí


Proč kočky syčí a co se nám tím snaží sdělit?

Kočka, která syčí, je často považována za nepřátelskou a zlou. Jde však o mnohem víc, než si myslíte. Věděli jste například, že kočka může měnit zvuk svého syčení v závislosti na dané situaci? Nebo že některá plemena koček syčí více než ostatní? Existují nejrůznější důvody, proč kočka syčí, ale co tím vlastně chce říct? Pokud jste milovníkem koček, proklikejte se touto galerií a zjistěte, jak tato fascinující a nepochopená kočičí řeč funguje.


30 úžasných receptů s rajčaty

Rajčata jsou tak univerzální a základní surovinou, že je někdy považujeme za samozřejmost. Jsou však plná chuti a připravují ty nejlahodnější omáčky. Existuje tolik způsobů, jak rajčata využít, a právě teď je skvělý čas začít experimentovat! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 skvělých receptů s rajčaty.


Hvězdné znamení napoví, která bylinka vás povzbudí a která naopak uklidní

Každé znamení zvěrokruhu má svoje bylinky, které fungují na jeho zrozence lépe než jiné. Nevíte-li, jaké byliny jsou zrovna pro vás ty pravé, je tu náš bylinkový horoskop, který vám prozradí, která léčivka vás umí zklidnit a která vás naopak nakopne, abyste byli fit. Podívejte se na své znamení horoskopu a podpořte své zdraví a vitalitu!


Premenstruační Dysforická Porucha: Co To Je A Léčba

článek popisuje premenstruační dysforickou poruchu (pmdd), těžkou formu pms, která způsobuje deprese, změny nálady a další příznaky. vysvětluje možné příčiny, diagnózu, léčbu a prevenci tohoto stavu. nabízí také odkazy na další zdroje informací a otázky pro lékaře.


Zbavte se konečně plevele v trávníku jednou provždy: máte dva způsoby, jak se plevele zbavit, zkuste i selektivní herbicidy

Zdravý a svěží trávník se snem každého majitele zahrady, ale je důležité si uvědomit, že právě trávník bývá zelení, které musíte věnovat dostatek pozornosti. Tu si zaslouží především teď na jaře, kdy po zimě vyžaduje restart, takže kromě pořádně provedené vertikutace a přihnojení, bychom měli naši pozornost věnovat také plevelům v trávníku. Tedy, pokud vám tam nějaký ten plevel vadí, to už záleží na vaší preferenci. Nicméně, způsobů, jak se...


7 must-have šatových trendů na jaro 2024. Kraluje denim i háčkování

Počasí se schizofrenně potácí mezi zimou a létem, ale my už máme jasno. Nastal čas na jarní šaty. Dokonalé pro teplé, sluncem prosycené dny a snadno nositelné i ve dnech, kdy se zatáhne a ochladí. Stačí pár vhodných doplňků a nemusí vás trápit ani výkyvy počasí. Tady jsou trendy a modely, které by neměly toto jaro uniknout vaší pozornosti.


Zemřel legendární italský návrhář Roberto Cavalli: Podlehl dlouhé nemoci

Světem módy otřásla smutná zpráva. Ve věku 83 let totiž zemřel legendární italský návrhář Roberto Cavalli. Tamní tisková agentura ANSA uvedla, že slavný Ital zemřel doma ve Florencii po dlouhé nemoci. Cavalli se proslavil především svou zálibou v okázalých zvířecích potiscích, která z něj udělala legendární ikonu módního průmyslu.


Od pazourku po japonskou ocel: Holení v proměnách času

Faraónská bradka nebo římský clean shave. Taková je historie holení. Jen ztěžka vás napadne pouze a výhradně mužská činnost, jako je holení vousů! Pánové se svými vousy bojují po tisíce let, a tak není divu, že se techniky a nástroje holení výrazně proměnily. Podle jeskynních maleb z doby kamenné si muži upravovali plnovous pomocí lastur. První holicí nástroj se pak objevil přibližně před třiceti tisíci lety. Tušíte, o který se jednalo?


Fascinující vinné sklepy v průběhu věků

Římané poprvé přišli s nápadem skladovat víno pod zemí. Středověcí mniši ukládali víno do katakomb pod opatstvími a kláštery po celé Evropě. Časem se po celém světě objevily na míru postavené vinné sklepy, které chránily vína před vibracemi, nestálým kolísáním teplot a škodlivým UV zářením. Dnes může být vinný sklep mnohem víc než jen úschovnou kvalitních vín a šampaňského: mohou se v něm konat veřejná shromáždění a hudební koncerty, a dokonce může sloužit jako kulisa pro hollywoodské filmy. Klikněte a projděte si historii vinného sklepa.


Odbornice na úklid Kateřina Brožová: Můj tajný tip na odstranění každé špíny najdete ve spíži

Jarní úklid klepe na dveře a Lifee si pro vás připravilo rozhovor s českou odbornicí na dokonale uklizenou domácnost, influencerkou Kateřinou Brožovou. Ta radí uklízet domácnost levnými surovinami, které běžně nalezneme ve spíži - nejčastěji si vystačíme s jedlou sodou, bílým octem, citrónem nebo olivovým olejem. Jak účinně vyčistit pračku, toaletu, sprchový kout nebo parkety? A co pomůže na žluté skvrny od potu nebo červeného vína na oblíbených...


Zpověď Tuctovky: Na vypadlé díly seriálu pomůže sekundové lepidlo

Přečtěte si další vtipnou glosu, kterou pro nás napsala známá blogerka Marie Nevěřilová alias Tuctovka. Píše s humorem a ironií sobě vlastní příběhy ze života, v nichž se najdeme mnohé z nás. Tentokrát jsou tématem nezvykle vzorné děti v seriálech. Také ho někdy řešíte?


Co je to psoriáza, jak se projevuje a jak si s ní poradit?

Samotná psoriáza je chronické autoimunitní onemocnění, které se projevuje kožními lézemi, které mohou být svědivé, bolestivé, a dokonce i psychologicky obtěžující. I když neexistuje žádná definitivní léčba, existuje několik strategií, které mohou pomoci zmírnit příznaky a zlepšit kvalitu života pacientů trpících tímto onemocněním.


Vyrobili jsme „šampaňské“ z pampelišek: Chutná fantasticky, šumí jako sekt a voní po rozkvetlé louce

Limonády s příchutí různých bylinek nebo květin jsou v poslední době v módě. Obvykle se připravují jen smícháním sirupu a vody. Ale pamatujete na perlivou limonádu z květů bezu, co dělávaly naše babičky? Něco takového lze připravit i z pampelišek. Fermentovaná pampelišková limonáda chutná i voní skvěle a snadno se připravuje. Vyzkoušeli jsme to a máme pro vás tipy a rady pro ten nejlepší výsledek.


Pařížskou šlehačku snadno připravíte i doma: Bude chutnat jako z luxusní cukrárny, před šleháním se ale musí dobře vychladit

Milujete pařížskou šlehačku a rádi byste si ji přichystali doma? Tato lahodná dobrota vzniká spojením smetany ke šlehání, kakaa nebo čokolády, a cukru. Zjistěte, jak ji připravit. Zvládne to každý.


Hemenex v toustu

Tradiční hemenex z vajíček a šunky si kdekdo rád udělá na snídani. My však pro vás máme tip na jeho obměnu. Do opečeného toustu na másle uděláte výkroj a do něj vložíte šunku s vajíčkem. Jistě s takovou snídaní zabodujete u své drahé polovičky.


Potraviny šetrné ke klimatu: co byste měli vědět

Není žádným tajemstvím, že potraviny, které konzumujeme, mají výrazný dopad na naši planetu. Zemědělství zabírá polovinu veškeré obydlené půdy a masný a mlékárenský průmysl se podílí na celosvětových emisích skleníkových plynů přibližně 14,5 %, proto je třeba změnit to, co jíme, abychom snížili svou uhlíkovou stopu a zmírnili nejkatastrofálnější dopady změny klimatu. Výběrem potravin šetrných ke klimatu a udržitelných potravin, můžeme snížit naši uhlíkovou stopu. Co však je a co není klimaticky šetrná potravina? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Nejlepší kuchaři zvěrokruhu: Svým uměním vás překvapí Raci i Blíženci

Talentovaní kuchaři svým uměním dokážou ohromit naše chuťové buňky a přinést do světa stravování vášeň a kreativitu. Někteří lidé pro to mají vrozený talent. A může za to i znamení, ve kterém se narodili. Kdo jsou podle horoskopu ti nejlepší kuchaři?


Jaká je princezna Kate? Brit prozradil, jak ho podpořila v boji s rakovinou!

Princezna Kate podstupuje chemoterapie, protože jí byla diagnostikována rakovina. S touto nemocí bojuje mnoho lidí po celém světě, výjimkou nejsou ani obyčejní Britové. Jeden z nich nyní promluvil o tom, jak ho princezna podpořila, když sám s nemocí zápasil.


Denní horoskop na 18. dubna 2024: Raky neopustí dobrá nálada, Panny se mohou spolehnout jedině na svůj úsudek

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 18. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Z noční můry blažený sen: Angličanka Barbara proměnila hrůzostrašnou bažinu v rozkvětlý klenot

V těchto místech kdysi budila děs bažina. Díky sofistikované síti odvodňovacích kanálů je půda vlhká tak akorát, aby se v ní cítily dobře jak trvalky, tak cibulnaté narcisy a kosatce.


Čtyři druhy ořechů, které jsou ideální pro zlepšení paměti: Jíst byste je měli denně

Dělá vám problém se soustředit, zapomínáte, vše si musíte zapisovat? Pokud potřebuje váš mozek vzpruhu, zaměřte se i na jídelníček. Především ořechy jsou pro mozek skvělou potravou, plnou antioxidantů, mastných kyselin a prospěšných vitamínů a minerálů.


Množení orchidejí za pomocí dceřiných rostlinek keiko – před odebráním se je vyplatí šikovně stimulovat

Množení orchidejí za pomocí dceřiných rostlinek keiko – před odebráním se je vyplatí šikovně stimulovat. Oblíbenou orchidej Phalaenopsis si lze doma snadno rozmnožit. Stačí stimulovat růst dceřiných odnoží keiko.


Jak správně oloupat avokádo. Videonávod vám předvede snadný a rychlý postup

Avokádo se usídlilo v našem jídelníčku, ani nevíme jak. Je jemné, vláčné, a ačkoli je tučné, považuje se za superpotravinu – obsahuje totiž velké množství vitamínů a minerálů. Jedinou malou nevýhodou je, že mnoho lidí neví, jak avokádo správně oloupat.


Příprava na porod: Klíčové kroky pro nastávající maminky

Příchod dítěte na svět je jedním z nejdůležitějších a vzrušujících okamžiků v životě každé ženy. Připravit se na porod však vyžaduje více než jen plánování výbavy do porodnice. Je to také o tom, jak se psychicky a fyzicky připravit na tento zásadní okamžik. Zde je několik klíčových kroků a tipů, které vám mohou pomoci překonat obavy a pocit nejistoty spojené s porodem.


KVÍZ: Vyzkoušejte své znalosti o květinách a inspirujte se pro vlastní výzdobu

Petúnie, surfinie, lobelky… To jsou názvy květin, které už skloňují všichni, kdo na jaře zdobí svoji zahradu, balkon, terasu nebo i parapety oken, barevnými květy. Poznejte je blíže a zkuste také zábavný kvíz, který vám napoví, kolik toho o květinách víte.


Princezna Kate má oblíbené jídlo, které je překvapivě levné a lahodné. Uvařte si ho také podle receptu

Princezna Kate a princ William jsou velkými fanoušky indické kuchyně a mezi jejich favority patří jednoduché kuřecí kari, jak prozradili během návštěvy indické restaurace v Birminghamu na začátku tohoto roku.


Poklad po dědovi vnoučata nechtěla: Senior prodal staré hračky za více než dva miliony!

Nizozemec Harrie van de Bosch (80) jako dítě toužil po autíčkách od značky Dinky Toys. Nikdy ale žádné neměl, protože byla příliš drahá. Když se stal otcem, začal je kupovat svým dětem. Nakonec nasbíral přes 800 modelů. Jeho vnoučata už ale o staré hračky nestála, a tak je senior prodal v aukci. Za sbírku dostal v přepočtu více než dva miliony korun.


České chaty snů: Vlastnoručně postavená chata začíná chátrat. Podaří se ji zachránit?

Čtvrtý díl pořadu České chaty snů nás zavede nedaleko Vraného nad Vltavou. Malá chata, kterou postavil dědeček současné majitelky, začala po jeho smrti chátrat. Zachrání ji architekti Petr Portych, Ondřej Zdvomka a sochař Sebastian Wojnar? Jestli jste napjatí, jak to dopadne, tak se na tuto premiérovou přestavbu podívejte už teď na prima+. Premiérový díl České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 13. dubna ve 21.40 a reprízu v neděli 14. dubna v...


Tajemství Jennifer Lopez: Jak vypadá běžný den slavné divy, která je po padesátce ve své nejlepší životní formě

„Začala jsem se o sebe starat a teď je to vidět,“ odpověděla herečka, zpěvačka a módní návrhářka Jennifer Lopez US Weekly na otázku, jak to, že po padesátce vypadá lépe než ve třiceti. Další otázka ovšem zní, jak se o sebe začala starat. Tajemství její skvělé formy spočívá mimo jiné v její denní rutině. Pojďme se podívat, jak vypadá její ráno, pravidelné cvičení i na to, co dělá pro duševní pohodu.


Frézie: duben je nejlepší čas pro jejich výsadbu. Jejich pěstování není snadné

Frézie jsou nádherné květiny, které můžete pěstovat i na své zahrádce. Postup pro jejich výsadbu není příliš složitý, i když se vyplatí znát určitá pravidla. Tím základním je to, že nejlepší období pro jejich výsadbu je právě měsíc duben. Frézie jsou nejčastěji rozmnožovány prostřednictvím hlíz, i když je to možné též ze semínka. Druhá metoda ale vyžaduje určitou trpělivost, protože potrvá delší dobu, než se budete moct radovat z prvních květů.


Tip: Vymažte v aplikaci Fotografie nechtěné objekty jako profíci ve Photoshopu

Součástí systému Windows je aplikace Fotografie, která postupně dostává zajímavé a mocné funkce známé z drahých grafických programů. Ze snímku tak teď můžete pomocí funkce Generativní vymazání snadno odstranit objekty, které se vám nelíbí a program jejich místo nahradí. Souvisejicí články Nabíjíme elektrokola a elektrokoloběžky: kolik nás to stojí a na kolik přijde 1 km Jak správně likvidovat platební i jiné karty? Tyto kroky jsou pro vaši...


Kde všude využijete světlo s čidlem

Osvícení interiéru i exteriéru je vždy důležitým a někdy dokonce zásadním prvkem, který dokáže nejen ochránit váš majetek před odcizením, ale dokáže ochránit i vás samotné před pádem v době šera. Díky správnému osvětlení pak můžete předejít třeba pádům z prudkých schodů venku. Pro svícení přitom nemusíte vždy mačkat vypínač. Instalování světelných čidel na domě má řadu svých výhod. Senzor se ve vaší přítomnosti vždy pravidelně rozsvítí, tudíž...


Jak najít ty nejlepší brýle pro vás? Určující není jenom tvar obličeje

Venku už je pomalu léto a na to jsou zkrátka potřeba pořádné sluneční brýle, které nejsou jenom praktické, ale jsou i velmi vkusným módním doplňkem. Je ale docela obtížné vybrat takové, které vám sedí a zároveň půjdou k více outfitům. Existují ale určité parametry, které vám pomohou vybrat ty pravé brýle pro vás.


Croissanty s Nutellou

Pokud jste milovníci lískooříškové pomazánky a nadýchaných croissantů, zbystřete! Hotový plát kynutého těsta potřete pomazánkou, nakrájejte, zarolujte a nechte upéct. Snídaně či svačina hotová raz dva.


Prkno je skvělým cvikem na zpevnění těla. Má ale svá pravidla

Jedná se o cvik, který je vhodný i pro maminky po porodu. Prkno vypadá jednoduše, ale dá vám zabrat. S tímto cvikem posilujete všechny svaly, které tvoří jádro těla – čily svalstvo břišní, zádové, pánevní. Posilování tohoto svalstva je důležité, protože je potřebujete při každém pohybu. Pokud vás například bolela záda, pak víte, že je těžké se hýbat, ale i ležet. Svalstvo vašeho jádra je důležité pro celkové držení těla, ale i pro zachování...


Manželka v léčbě rakoviny zkouší nový paruku a upřímná reakce manžela pobavila internetové uživatele

Upřímná reakce manžela, když viděl svoji manželku, která je v léčbě rakoviny plic, s parukou, pobavila internetové uživatele. The post Manželka v léčbě rakoviny zkouší nový paruku a upřímná reakce manžela pobavila internetové uživatele appeared first on Instafamosos.


Jak vytvořit dokonalý okenní truhlík

Ti, kteří si cení kvetoucích rostlin, ale nemají zahradu, často využijí své zelené prsty k vytvoření okenního truhlíku. A dokonce i majitelé domů, kteří mají to štěstí, že mají kousek pozemku, jsou známí tím, že vytvářejí truhlíky na rostliny jako způsob, jak dodat svému pozemku barvu a kouzlo. Truhlík na rostliny slouží k osvěžení výhledu za oknem. Kromě živých květů se tyto malebné nádoby na květiny používají také k pěstování a kultivaci bylinek a zeleniny. A dobře udržovaný okenní truhlík dokáže i té nejnudnější fasádě přidat na atraktivitě. Tak co, roste vám tento nápad v hlavě? Klikněte a zjistěte, jak si vytvořit dokonalý okenní truhlík.


Bledý, vyzáblý a strašidelný. Australský podzemní mravenec nese jméno lorda Voldemorta

Australští vědci objevili hluboko pod zemí dosud neznámý druh mravence. Díky svému vyzáblému a vybledlému vzhledu dostal drobný tvor vyzbrojený mohutnými kusadly jméno Leptanilla voldemort. Vědci pojmenovávají nové druhy podle postav z popkultury poměrně často. „Svou“ můru má i Donald Trump.


Udržitelná architektura: Praktiky a emergující trendy

V posledních letech se udržitelná architektura stává stále relevantnější a důležitější v průmyslu stavebnictví. S rostoucí obavou o klimatické změny a environmentální dopad lidské aktivity hledají architekti a designéři způsoby, jak vytvářet budovy, které jsou efektivnější z hlediska zdrojů a méně škodlivé pro životní prostředí. O post Udržitelná architektura: Praktiky a emergující trendy apareceu primeiro em DecorStyle.