Trending:


Jak se dělá sýrový bešamel? Je to jednodušší, než jste možná mysleli. Úspěch stojí na chuti sýra

Sýrový bešamel nebo také omáčka Mornay se vám bude hodit při přípravě těstovin, noků nebo gratinované zeleniny. Jídlu totiž dodá spoustu chuti, šťavnatost a krémovost. Zároveň dovede všechny složky pěkně chuťově propojit.


Bílé jahody vám zamotají hlavu. Mají netradiční vzhled a zajímavou chuť

Jahody jsou klasickou letní dobrotou, ale možná vás překvapí, že existuje jejich bílá verze s červenými semínky? Opravdu... a jejich chuť a vzhled jsou opravdu netradiční.


Pikantní kuřecí stripsy

Máte rádi známé pikantní kuřecí kousky v křupavé strouhance? Tak neváhejte a připravte si je i doma. Kousky kuřecího masa obalíte ve směsi mouky, vajec, mléka a koření a dozlatova usmažíte v oleji.


“Manželka by se pro druhé rozdala, všichni ji využívají,” stěžuje si Tibor

Pomáhat druhým je ušlechtilé a v dnešní společnosti také hodně potřebné. Nabídnout pomocnou ruku neumí každý, o to víc je třeba si takových lidí vážit. Jak se však zachovat, když už to druhý přehání? Tibor a jeho žena jsou spolu přes třicet let a nyní řeší situaci, která začíná zacházet do extrému. Manželka by se rozdala a druzí ji využívají. Jak to řešit a utnout situace, které ubližují oběma?


Psycholožka Laura Janáčková prozrazuje nejrychlejší test na kvalitu vztahu, zabere minutku

Psycholožka Laura Janáčková odpovídá na dotazy čtenářů ve svém pravidelném pořadu na Lifee.cz. V novém díle se pustí do odvážného tématu, kterou je délka mužské chlouby. Nechybí ani otázky na partnerské soužití a jak poznat, že máte funkční vztah.


Zkouška pro děti i rodiče: Jak podpořit teenagera před maturitou?

Květen je obávaným měsícem nejen pro studenty maturitních ročníků, ale také pro jejich rodiče. Stres je v tomto období naprosto běžný a potýká se s ním asi každý student, kterého co nevidět čeká zkouška dospělosti. Odborníci radí, jak nejlépe toto náročné období zvládnout a jak svého teenagera co nejefektivněji podpořit.


Fascinující způsoby komunikace zvířat

Všichni víme, že kočky mňoukají a psi štěkají, ale zajímalo vás někdy, jak se vlastně dorozumívají ostatní zvířata? Pokud se ponoříte hlouběji, zjistíte, že komunikace zvířat je mnohem složitější, než jste si možná dokázali představit. Zjistíte, že někteří tvorové spolu mluví, zatímco jiní se dorozumívají pomocí elektřiny nebo dupáním. Chcete zjistit víc? Pak se ponořte do komunikace některých volně žijících zvířat v následujících snímcích.


Agáta (43): Pubertální syn se vymkl kontrole. Poflakuje se po nocích s podivnou partou a na mě úplně kašle

Puberta není lehké období pro nikoho. Děti poznávají samy sebe a svoje emoce. Rodiče se je snaží krotit, aby nevyvedly nic špatného. Někdy dojde k hádkám, jindy to celé proběhne bez problémů. Agáta je na syna Filipa (16) sama a přesně ví, o čem je řeč.


KVÍZ: Basenji, saluki a další psí plemena, která jsou skvělými společníky. Poznáte je podle obrázku?

Zlatého retrívra, labradora a jorkšíra známe asi všichni, pojďte se ale dozvědět víc o dalších psích plemenech. Vyzkoušejte také kvíz, zda poznáte psy podle obrázků.


To, že veganům chybí bílkoviny, je asi největší mýtus veganství, říká veganka a blogerka Tereza Šlancarová

Přemýšlíte, že byste začali jíst ryze rostlinně a přešli na veganskou stravu? Čím se začít „živit”, abyste novému životnímu stylu vyhověli? Je lepší začít postupně nebo najednou? Na tyto otázky vám pomůžeme odpovědět.


Těhotenská rolnička: zvonění miminku připomíná čas, kdy bylo ještě v bříšku

Těhotenská rolnička nebo také mexická bola či andělský náhrdelník je typ šperku, který je určen pro těhotné ženy. Mají ji nosit po celou dobu těhotenství na krku, protože jim má pomoci navázat spojení s miminkem. Tradice nošení tohoto náhrdelníku pochází z Indonésie, kde se původně nosili šperky ze stříbra. Řetízek je dlouhý tak, aby přívěsek ve tvaru koule sahal až k břichu maminky – a tedy byl co nejblíže miminku, které je uvnitř.


Spolehlivá Wi-Fi i mimo dům: tři triky pro lepší signál na zahradě

Chcete si pouštět filmy nebo hudbu a surfovat na internetu pohodlně i venku na zahradě díky spolehlivé Wi-Fi? Není to sice taková věda, ale pečlivé nastavení domácí bezdrátové sítě pro tyto účely se určitě vyplatí. Zde jsou tři tipy, jak zajistit dobré připojení i na trávníku za domem. Souvisejicí články Microsofte, nech si svá Windows: tip na pět bezplatných alternativ – hladce běží i na starších PC Tip: Nechybujte a „prosvištětě“ si češtinu...


V čem spočívá tajemství dokonalého domácího croissantu? Stačí základní suroviny, zpracování je ale zásadní, říká Helena Fléglová

Croissanty a další pečivo z plundrového těsta se u nás těší stále větší oblibě. Vznikají řemeslné pekárny, které nabízejí skvělé pečivo a dostáváme se do fáze, kdy to jako zákazníci dokážeme ocenit. Croissanty si však můžete upéct i doma.


Odmítáte se vzdát skinny jeans? Noste je takhle a zůstanete in

Existuje jen málo kusů oblečení, které společnost rozdělilo více než úzké džíny. Někdo jim propadl poměrně rychle, jiný je vzal na milost, protože v nabídce módních řetězců neměl na výběr a někdo se s jejich nošením nesrovnal dodnes. Jsou ale i takoví, kteří si svůj outfit bez skinny jeans neumí představit a fakt, že úzké džíny vyšly z módy, odmítají vzít na vědomí. Je způsob, jak skinny jeans nosit a nebýt úplně out?


Největší český pavouk začíná vylézat z nor. Chová se jako vlk

Největší český a vlastně i evropský pavouk. To je slíďák tatarský, kterému se může klidně říkat česká tarantule. Právě na jaře samice vytvoří velký kulovitý kokon, který může obsahovat až 500 vajíček s budoucími mláďaty. S tímto kokonem samice vychází ve slunečných dnech ze svého obydlí a vyhřívá se. Jde o celkem mimořádnou podívanou, spatřit tohoto impozantního tvora je poměrně vzácné. Ale o to více zajímavé a svým způsobem i adrenalinové.


Roman (31): Moje holka propadla kartářkám. Nechala si od nich nakukat, že náš vztah nemá cenu, a dala mi kopačky

Kartářky a podobné vědmy, které dokážou nahlodat mozek tak, že se z toho člověk dlouho vzpamatovává, mohou být někdy až nebezpečné. Zničit vztah. Přátelství. Lásku. A taky peněženku, obzvlášť pokud tomuto způsobu nakukování do budoucnosti jejich klientky propadnou. Své o tom ví i Roman.


Nejvyšší čas pořádně zaperlit: Něžné a nestárnoucí perly najdete v létě 2024 na oblečení, doplňcích i teniskách

Okouzlení perlami. To je pocit, který si přinášíme z dřívějších sezón a stejně nápadně se profiluje i v nových kolekcích, tu současnou nevyjímaje. Tak co, jaký módní kousek s perlami si pořídíte tentokrát? Na výběr je totiž vskutku impozantní nabídka.


Nejpřitažlivější rys každého znamení horoskopu: Býci umí ostatním zamotat hlavu, Štíři jsou vášniví

Každý z nás má své charisma a je v něčem pro ostatní přitažliví. Co se líbí jednomu, může odpuzovat druhého. Obecně existují rysy, které se dají považovat za přitažlivé, alespoň to tvrdí astrologie. Jaký je váš nejpřitažlivější rys podle vašeho znamení horoskopu? Nahlédněte do našeho přehledu.


Mlsejte bez výčitek a bez zdržování: Skvělé dezerty plné ovoce, které připravíte do 30 minut

Upéct fantastický dort nebo tác plný krémových zákusků, to vyžaduje dost času a trpělivosti. A dopřát si jich zase nemůžeme příliš, zvlášť když už pomalu začínáme pomýšlet na plavkovou sezonu. Ale to neznamená, že se musíme vzdát všech sladkých radostí.


Horoskop na květen: Panny ať nic neodkládají, Blíženci budou plánovat

Tento měsíc bude zásadní, rozdělí nám totiž tento rok na dvě části. Zejména úplněk 23. května bude tím zlomem. Můžeme od něho očekávat, že přinese velká překvapení a některým lidem možná dokonce zázrak nebo velkou životní šanci. Budou to hlavně Blíženci, kteří na tomto fatálním zlomu vydělají nejen v tomto měsíci, ale i v následujících. Pospíšit by si měli naopak Panny, Střelci a Ryby, aby se zbavili všeho, co by se jim v blízké budoucnosti...


Jak řešily ve středověku ženy menstruaci: Vyráběly si vlastní tampóny. Tohle byste zažít nechtěly

Na menstruaci se ve středověku pohlíželo jako na trest za Evin prvotní hřích. Křeče nebo migrény si ženy zasloužily, a pokud tzv. protekly, bylo to považováno za jejich slabost. Není divu, že se zástupkyně něžného pohlaví tento stav snažily co nejvíce skrýt pomocí účinných pomůcek.


Máte raději libový nebo šťavnatý řízek? Poradíme, jaké jsou možnosti při výběru masa

Řízky jsou velmi oblíbeným jídlem dětí i dospělých. Ale není řízek jako řízek. Může být obalený v trojobalu, v těstíčku nebo v kukuřičných lupínkách. I výběr masa se odlišuje, počínaje suchým kuřecím prsem a konče šťavnatou krkovicí.


Když je náhražka ještě horší než cukr. Nové umělé sladidlo neotam může poškodit střeva a mikroby, které v nich žijí

Umělé sladidlo neotam může výrazně poškodit střeva, a to hned dvěma způsoby. Zaprvé tak, že narušuje vrstvu buněk, které vystýlají střevo. A zadruhé tím,...


Nejlepší měsíc v roce? Klíčové astrologické tranzity v květnu 2024

Květen je dalším rušným měsícem na obloze, ale vstoupíme do mnohem jiného energetického prostoru než v dubnu. Za tuto změnu převodového stupně můžeme poděkovat přesunu několika planet do přízemního, stabilního Býka. Je čas zapustit hluboké kořeny a spojit se se smyslovými požitky života: čerstvými květinami, dobrým jídlem, příjemnými strukturami - Býk miluje jemné věci v životě a libuje si v nich. Avšak právě ve chvíli, kdy se věci stanou příliš pohodlnými, nastupuje rychlé a zábavné období Blíženců, které přináší závan čerstvého vzduchu, neboť nás vyzdvihuje ze stavu živočišného pohodlí do stavu zvědavosti. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se více o květnové astrologii nadcházejícího měsíce!


Jak se má princezna Kate? Rodinná návrhářka se podělila o tíživé pocity!

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím.


Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu

Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu. Pochutnáte si na dobrém smoothie? Pokud ano, tak tímto receptem nejenže potěšíte své chuťové buňky, ale také zredukujete přebytečná kila.


Jak oživit účes? Ofinou! Zjistěte, který střih bude nejvíc slušet vašemu tvaru obličeje

Říkáte si, že by vašemu účesu prospěla změna? Ideální volbou může být ofina. Je sice náročnější na údržbu a styling, ale trocha úsilí rozhodně stojí za to, protože vypadá skvěle. Důležité je také vědět, který střih bude slušet vašemu tvaru obličeje. Pojďme se podívat, která ofina bude pro vás nejlepší.


Módní návrhářka Zuzana Kubíčková radí ženám: Jeden kousek ušitý na míru by měla mít doma každá žena

Snové kolekce na červený koberec i kapsulový šatník pro každou ženu. Magazín Lifee.cz se vydal do ateliéru české návrhářky Zuzany Kubíčkové, jejíž vizí je, že za každých okolností touží udělat z nositelek svých modelů krásné ženy a úspěšně se jí to daří. Umí už Češky nosit módu na míru? A co by z jejich šatníku vyškrtla?


Čeho se vzdát, pokud chcete být úspěšní

Jsme - ke svému prospěchu i nevýhodě - stvoření zvyku. Snadno se zasekneme ve svých zvycích a dá nám hodně práce je změnit. A často si ani neuvědomujeme, že nám toto chování stojí v cestě, pokud jde o věci, jako je dosažení našich největších cílů. Úspěch je poměrně jednomyslně sdíleným cílem, protože všichni chceme být šťastní, zajištění, hrdí a respektovaní. Cesta k němu je však často zatížena překážkami. Překážek, které vám klade okolní svět, je jistě víc než dost a tím, že se sami sobě stavíte do cesty, si rozhodně neprospíváte, proto klikněte a podívejte se, co všechno byste měli opustit, abyste se mohli pohnout kupředu.


Jakou marinádu zvolit ke grilovanému masu? S výběrem pomůže náš článek

Když se konečně začne oteplovat, chceme v přírodě trávit co nejvíce času. Po studené zimě, kdy byla brzy tma, si užíváme možnosti být venku až do večera, setkáváme se s přáteli a společně grilujeme. Samozřejmě chceme připravit to nejlepší pohoštění.


Denní horoskop na neděli 5. 5. 2024: Býkům se bude dařit, Střelce čekají větší změny

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 5. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nejkrásnější kalhoty na jaro a léto, které spojují styl a pohodlí: Sluší každé ženě nad 50 let

Ačkoliv si přes den užíváme nošení sukní a šatů, které nám tak dlouho ležely ve skříni, rána a večery bývají stále chladnější, a tak není od věci mít po ruce nějaké stylové kalhoty. A nejlépe takové, které spojují styl a pohodlí. Jedny takové kalhoty opravdu existují a jsou trendy víc než kdy jindy. Už máte ve skříni své plátěné kalhoty?


Nejlepších 5 pražských podniků, kde se dívat po designu

Vydejte se s námi po stopách toho nejlepšího, co je v Praze možné při vysedávání v gastru potkat. Od Holešovic, přes Vinohrady až do centra města. Kochejte se slepým střevem i vydařeným color-blockingem. Toto jsou top podniky, které navštívit.


Tip: nechte si přeložit cizojazyčné webové stránky do rodného jazyka

Kvalita strojových překladů se neustále zlepšuje. Není tak problém nechat si přeložit přímo v internetovém prohlížeči stránky v jazyce, kterým nevládnete. Můžete k tomu použít Překladač od Googlu, nebo si můžete nainstalovat rozšíření Překladače. Souvisejicí články Microsofte, nech si svá Windows: tip na pět bezplatných alternativ – hladce běží i na starších PC Spolehlivá Wi-Fi i mimo dům: tři triky pro lepší signál na zahradě Tip: Nechybujte a...


Linda (28): Nejdříve můj život řídila matka, teď se mnou manipuluje partner. Už mě nebaví žít jako loutka

Linda si jednoho dne uvědomila, že celý život ji někdo ovládal. Nejdříve to byla její máma, teď se do toho pustil její nastávající. Rozhodla se utéct a začít znovu.


Panenkovské, nano nebo mýdlové. Takové jsou aktuální trendy v obočí

Poslední dekáda se nesla ve znamení chlapeckého obočí. Po letech vytrhávacího otroctví jsme mohly volně vydechnout a užívaly jsme si pinzetou nedotčené, rozčepýřené a svobodné obočí. Každý trend ale jednou skončí, a tak i naše obočí opět vstupuje do nové éry.


Ztráta chuti do života: Když se radost stává cizím pojmem

V každodenním životě se potýkáme s různými emocemi a náladami. Někdy se cítíme šťastní a plní energie, zatímco jindy nás může zasáhnout pocit beznaděje a ztráty zájmu. Jedním z nejznámějších projevů této ztráty je ztráta chuti do života. Tento stav emocí není pouze momentálním výkyvem nálad, ale může se stát chronickým stavem, který zásadně ovlivňuje naše každodenní prožívání.


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


IQ výzva: Na obrázku tří domů se nachází logická chyba. Najdi ji! Skutečně chytří to budou mít hned

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak jste na tom s logikou? Zda vám nedělá problém ji zapojit do svého vnímání a za pomoci ní vyřešit zdánlivě neřešitelné? Pokud chcete vědět, jak na tom s logickým uvažováním jste, zkuste si naši IQ výzvu. Najdete na obrázku 3 domů logickou chybu?


Příprava zeleninových záhonů před setím: dodržte zásadní kroky a pořádná sklizeň vás nemine

Doufejme, že mrazy jsou již pryč a my se tak můžeme pustit do přípravy zeleninových záhonů a výsevů oblíbené zeleniny. Mohlo by se zdát, že v tom nemůže být žádná věda, ale pokud se chcete dočkat pořádné úrody zeleniny, která bude zdravá a chutná, bylo by dobré pár věcí před setím dodržet. Našich rad se samozřejmě držet nemusíte, pak se ale nedivte, že soused sklidí ze stejného záhonu mnohem více než vy. Takže, na co si dát pozor při přípravě...


Kuchyň v garsonce si navrhl jako skládačku, dá se schovat do skříně

Žádný byt není moc malý, když máte dobré nápady. S tou myšlenkou se pustil do realizace své vlastní kuchyně bytový architekt Nicholas Agius. Navrhnul si plně vybavenou rohovou kuchyni, která poskytne zázemí i pro velké vaření. Pokud ji ale zrovna nepoužíváte, prostě se jen dvěma tahy složí a nepřekáží životu v obytné místnosti o rozloze 24 m².


Energizer vyvinul nové knoflíkové baterie. Obsahují speciální látku, která zbarví děti domodra

Energizer se pochlubil novou ochrannou technologií Child Shield, kterou bude používat u svých knoflíkových článků. Drobné lithiové baterie jsou totiž...


Nemáte od svých přátel příliš velká očekávání?

Přátelství je úžasná věc, ale může být také ošemetné. Dva lidé mohou mít velmi odlišná očekávání, která jsou nevyřčená, ohledně toho, co je vlastně přítel a jak se má chovat. Když jsou očekávání na jedné straně vysoká, ten druhý může cítit potřebu odsuzovat nebo se naopak cítit odsuzován. To následně vede k tomu, že první osobu od sebe odstrčí. Je v pořádku mít určitá očekávání, která jsou považována za normální, jaká to tedy jsou? A jak rozpoznáte nezdravá očekávání, která je třeba řešit? Klikněte na článek a prozkoumejte, zda od svých přátel neočekáváte příliš mnoho.


Tohle jsou momenty, kdy žena opouští muže. I toho, kterého opravdu miluje

Manželství se může lehce zamotat a proměnit v tísnivou past, i když vás k partnerovi poutá nehynoucí láska. Bohužel jen na ní nejde zdravý vztah vystavět. I když ženy milují celým srdcem, někdy svého muže snů přesto dokážou opustit. Důvod rozpadu vztahu je pak často překvapivě stejný.


Audrey Hepburnová, hvězda stříbrného plátna a módní ikona, by dnes oslavila 95. narozeniny

Čtvrtého květnového dne roku 1929, tedy před 95 lety, se v belgickém hlavním městě do vážené rodiny s aristokratickými předky narodila holčička. Ta se později jako Audrey Hepburnová stala slavnou herečkou a módní ikonou. Svůj rodinný původ měla i v našich zemích.


Cítíte se přeplnění? Tyto potraviny vám mohou pomoci vyprázdnit se

Všichni jsme to zažili. Pocit zácpy není žádná legrace. Často hledáme lék nebo nějaké rychlé řešení problému, i když odpověď může ležet přímo před námi. Jídlo, které jíme, má obrovský vliv na to, jak tělo funguje, a zda vůbec funguje. Byli byste překvapeni, kdybyste zjistili, že některé potraviny, jako je olivový olej a dračí ovoce, mohou potenciálně vyléčit problém se zácpou. Nejsou to však jediná řešení - mnoho potravin a nápojů nám může pomoci najít klid v oblasti vyprazdňování. Zajímá vás to? Klikněte na galerii a dozvíte se více o potravinách, které vám pomohou se pravidelněji 'vyprazdňovat'!


Jak předejít nejen dřevnatění ředkviček? Stačí dodržet základní pravidla při setí a pěstování

Těšíte se na vlastní sklizeň ředkviček? Jak zabránit častému problému v podobě praskání a dřevnatění? Stačí dodržet níže uvedená pravidla.


Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty

Zase je tu máj, lásky čas. Pokud jste ale právě singl, rozhodně nezoufejte a neztrácejte naději. Víme, jak zaručeně získáte lásku člověka, na kterého si myslíte. Připravte mu to správné jídlo a máte vyhráno.


Kinder pingui vypadá i chutná famózně. Jednoduchý postup ukážeme ve videonávodu

Také rádi v obchodech směřujete k chladícímu koutku a už z dáli se na vás směje lahodné kinder pingui, kterému absolutně nejde odolat? Máme pro vás skvělé řešení - a ani nebudete muset do obchodu. Připravte si vaše oblíbené kinder pingui jednoduše a snadno doma. Výsledek je přímo famózní. Rozhodně lepší, než dobrota z obchodu.


Vytvořte si oázu klidu: Tipy, jak na zahradní jezírko svépomocí

Zahradní jezírko představuje klidný úkryt přímo na vaší zahradě, kde se můžete těšit z harmonického spojení vody, rostlin a živočichů. Jeho vytvoření však vyžaduje pečlivé plánování a přesnou realizaci. Prozkoumejte, jak si můžete krok za krokem vytvořit vlastní zahradní jezírko, od návrhu až po údržbu. Na konci budete mít veškeré informace potřebné k tomu, abyste mohli začít […]