Lifestyle

Trending:


Etela (36): Vídám se s mrtvým milencem. Jsou to ty nejvášnivější noci v mém životě

Etela prožívá vášnivé noci se svou první láskou. Matěj je sice po smrti, ale pravidelně ji navštěvuje.


Dřevostavba z cedru nám vyrazila dech: Její elegance nikdy neomrzí

Jen dvacet minut od centra Stockholmu a přesto v naprosté divočině s úžasným výhledem do divoké severské přírody. Jednoduchá minimalistická elegance nikdy neomrzí.


Domácí difuzér: Snadná výroba z kolíčků na prádlo i ze špejlí

Difuzér krásně provoní domácnost. Jenže koupený není nejlevnější a také nejšetrnější k životnímu prostředí i našemu zdraví. Není nad výrobu vlastního v ekologické variantě. Jak na to a co budete potřebovat?


Jahodoví bubáci: Video napoví jak udělat vtipné jahůdky k ozdobení dortu i poháru

Sezóna jahod je v plném proudu, použít je můžeme do velké spousty sladkých receptů, chutnají skvěle ve spojení se zakysanou smetanou či šlehačkou. Jahody jsou dokonalé už jen díky tomu, že dokáží krásně ozdobit každý dezert.


Standa (20): Otec mi věnoval ke kulatinám originální dárek. Dvě hodiny s kněžkou lásky mě měly připravit na život

Standa žije jen se svou matkou. Rodiče sice nejsou rozvedení, ale bydlí každý jinde. Standův otec je totiž bohém, který dal synovi ke kulatým narozeninám netradiční dárek. Zaplatil mu kněžku lásky.


Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář

Žloutky, které vám zbyly z pečení sněhových moučníků, lze použít různými způsoby. Jak ovšem ukázali Tereza Bebarová a Josef Maršálek v pořadu Buchty po ránu, ideálním pokrmem je třeba bábovka. Skvěle vypadá i chutná a navíc, oblíbený cukrář na ni připravil i speciální polevu, která dezertu dodá chuť navíc.


Fermentovaná zelenina má řadu výhod. Mimo jiné posiluje imunitu a skvěle chutná

Kvašená zelenina je snadněji stravitelná, obsahuje probiotika, která pozitivně ovlivňují zdraví střev a tím i imunitního systému, a má příjemně nakyslou chuť. Vyzkoušejte ji...


Zámečtí kuřecí rarášci: Křupavé a šťavnaté kousky masa jsou obalené v těstíčku se speciální surovinou, která jim dodá říz

Kuřecí maso je oblíbené, protože nepotřebuje dlouhou dobu na přípravu. Skvělým a jednoduchým jídlem jsou i zámečtí rarášci. S vařeným bramborem mohou být výborným obědem či večeří, poslouží ale také jako chuťovka k pivu či vínu.


Myelodysplastický Syndrom: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Skupina poruch vyplývajících ze špatně vytvořených nebo dysfunkčních krevních buněk. To způsobuje únavu, potíže s breatingem, bledou kůži, časté infekce, snadné modřiny a krvácení. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Myelodysplastický syndrom je v raných stádiích onemocnění bez ...


Vaše digitální osobnost: Jak si vytvořit působivý osobní web?

V dnešní neustále se měnící digitální době je osobní webová stránka pro mnohé nutností. Ať už jste na volné noze, podnikatel nebo běžný uchazeč o zaměstnání, webové stránky mohou výrazně zvýšit vaše šance na to, aby si vás někdo všiml. Slouží jako určitý druh digitální vizitky a pomáhá vám vyniknout na přeplněném pracovním trhu. Osobní web může sloužit k mnoha účelům a jeho vytvoření je často jednodušší, než se zdá. V tomto průvodci vás seznámíme s tím, jak si vytvořit osobní webové stránky a na jaké aspekty je třeba si dát pozor. Najdete tu vše - jak zjistit svou cílovou skupinu i to, jak své stránky aktualizovat. Chcete se dozvědět více o tvorbě vlastních webových stránek? Tak klikněte na článek a čtěte dál!


Jak vytvořit čokoládové ozdoby: Záleží na vaší fantazii a kreativitě

Čokoládové ozdoby si můžeme koupit v obchodech pro cukráře nebo na internetu. Jejich nevýhodou je, že jsou vyrobené z chuťově nevýrazné čokolády a jsou jedna jako druhá, což není pro ruční práci typické.


Pro milovnice outdooru: Kam letos v Česku vyrazit s rodinou na aktivní dovolenou?

Česká republika nabízí nespočet míst, kde můžete zažít pravé dobrodružství a spojit se s přírodou. Ať už jste nadšená turistka, cyklistka, horolezkyně nebo milovnice vodních sportů, najdete zde mnoho příležitostí k objevování krás naší krajiny. Přinášíme vám přehled nejlepších destinací pro outdoorové aktivity, které stojí za návštěvu.


Proč vás bolí břicho po každém jídle? Odborníci odhalují 11 nejčastějších důvodů

Stává se vám, že jakmile se najíte, začne vás bolet břicho? Vězte, že nejste jediná. Pojďme zjistit, co nejčastěji stojí za tímto nepříjemným stavem, který mnohdy provází křeče, nadýmání, pálení žáhy či jiné střevní obtíže.


ŽIVĚ: Přijměte pozvání na show Dior Cruise 2025

Přijměte naše pozvání na další ze světových míst, která se stala dějištěm show domu Dior. Maria Grazia Chiuri tentokrát kolekci odhalí ve skotském Edinburghu.


Houby rostou: Abyste se i vy vrátili domů s úlovkem, koukněte nejprve na mapu předpovědi jejich růstu

Ačkoli se na houby vydáváme nejčastěji v období od července do září, na sociálních sítí se to už teď jen hemží příspěvky, v nichž se lidé chlubí svými nejnovějšími úlovky hub. Mohou za to pravděpodobně vydatné deště a teploty přes dvacet stupňů. Abyste se ale z lesa nevrátili zklamaní, podívejte se nejprve na mapu pravděpodobnosti růstu hub, kterou vytvořil Český hydrometeorologický úřad ve spolupráci s odborníky z České mykologické společnosti.


Už rostou, zužitkování hub je jednoduché: Skvělá domácí houbová omáčka

Milujete houby na různé způsoby? Aby ne, vždyť jejich chuť je unikátní a srovnávat ji s jinými houbami pěstovanými průmyslově nebo v domácnosti není na místě. A to jsou třeba žampiony nebo hlíva naprosto skvělé. My jsme našli letošní první kvalitní hřibovité houby, a tak jsme připravili skvělou jednoduchou domácí houbovou omáčku. V následujících řádcích se s vámi podělíme o recept. Jak tedy uvařit skvělou houbovou omáčku?


Inspirace pro zahradu – použijte obyčejné vychytávky, které máte většinou doma a ještě ušetříte

Obyčejným věcem, které už doma dosloužily, lze vrátit nový život. Využijte je na své zahradě jako pomocníky pro pěstování zeleniny nebo okrasných květin. Nemusíte pro vše hned spěchat do obchodu a není třeba zbytečně utrácet. Pár takových obyčejných vychytávek vám představíme.


Kontroly odhalily u produktů Shein velké množství škodlivých látek

Tretky za nízké ceny a lákadla, jimž málokdo odolá: působí na první pohled velmi luxusně. Společnost Shein se sídlem v Singapuru je natolik populární, že vzbouzí výrazný zájem především v oblasti módy. Úplně každý si tu může nakoupit množství levného zboží, které v obchodech jen tak nenajdete. S tím už bude ale možná brzy konec. Vláda v Soulu oznámila, že dětské výrobky obsahovaly mimořádně velké množství toxických látek.


Praktické nápady pro uspořádání domácí kanceláře

Technologický pokrok, flexibilní pracovní politika a nyní i karanténa přiměly mnoho pracovníků k tomu, aby začali plnit své úkoly z pohodlí domova. Kdysi byla domácí kancelář vyhrazena lidem specifických profesí a studentům, nyní je pracovním prostorem velkého množství lidí ze všech odvětví, kteří pracují ze všech koutů světa. Stejně jako u každé jiné kanceláře jde o místo, kde lidé tráví spoustu času, a proto je velmi důležité, aby pracovali na pohodlném a praktickém místě. Abychom co nejlépe využili čas, který trávíme studiem a prací v domácích kancelářích, je nutné být v prostoru, kde se můžeme soustředit a kde nás nic nerozptyluje, proto je velmi důležitá organizace a správa prostoru. Organizace prostoru, ve kterém pracujeme, může být fantastickým způsobem, jak zvýšit naši produktivitu, udržet naši kreativitu v chodu a pomoci nám soustředit se na úkoly. I když mít vyhrazenou plně vybavenou místnost, kterou byste mohli používat jako domácí kancelář, není možné pro každého, v této galerii zjistíte, že existuje mnoho dalších možností, jak získat pracovní prostor, který potřebujete. Ve skutečnosti, pokud hledáte způsoby, jak optimalizovat prostor své domácí kanceláře, je tato galerie ideální pro vás. Projděte si galerii a podívejte se na naše tipy, jak uspořádat domácí kancelář.


Saša Rašilov, jeho žena Lída a odvážná proměna domova: Výsledkem je minimalistická jídelna i místo pro odpočinek

Nakoukněte s námi do minimalistického a přesto útulného domova herecké rodiny. Jak se podařilo přetvořit vizi a přání majitelů do reálného interiéru, aby byl nejen funkční a krásný, ale i pohodlný?


Tchyně chce hlídat vnučku, ale má doma neskutečný binec, stěžuje si Alena

Alenina tchyně má velký zájem o hlídání své tříleté vnučky a také Alena by pomoc s dcerou ocenila. Problém je ovšem v tom, že obě ženy mají zcela odlišný pohled na to, co je a není uklizená domácnost.


Jak udělat česnekový dresink? Podle jednoduchého receptu ho zvládnete za pár minut

Česnekový dresink vykouzlíte během chvilky a dochutíte jím řadu jídel. Je vhodný ke grilovanému masu, ke grilované nebo čerstvé zelenině, k zeleninovému salátu nebo například jako náplň do tortill.


Od rozpadlého starého domu ke kouzelné oáze klidu

Pro Hannah Beaumont je zásadní udržitelný životní styl. Nejenže na něm založila své podnikání v textilním průmyslu, ale na udržitelných základech vybudovala i svůj vlastní domov.


Krásné moře a málo turistů, hlásí reportérka Primy z Černé Hory. Kolik tam stojí oběd či pivo?

Autem jste tam za půl dne. Letadlem za hodinu a půl. Moře je krásné, turistů prý zatím málo. Reportérka CNN Prima NEWS vyrazila do Černé Hory, aby prozkoumala další místo vaší možné dovolené.


Technologická zdravotní novinka. Lžíce, díky níž jídlo chutná slaněji

V Japonsku se začala prodávat lžíce na baterky, díky níž jídlo chutná slaněji, informoval zpravodajský web Sky News. Lžíce vyrobená z plastu a kovu má podle vynálezců přispět ke zdravější životosprávě, jelikož milovníkům slaných pokrmů pomůže snížit příjem soli, aniž by se to projevilo na chuti jídla.


Kdy bude princezna Kate znovu stoprocentní? Bod zlomu v léčbě má být za ní!

Britové od konce března drží palce a doufají v uzdravení princezny Kate, které letos byl - stejně jako králi Karlovi III. - diagnostikován blíže nespecifikovaný typ rakoviny. Léčba zatím neustále probíhá, takže manželka následníka trůnu se zatím nevrátila do práce. Kdy se tak stane?


Nebezpečné potraviny pro psy, které jim mohou vážně uškodit. Pozor na česnek, čokoládu nebo mléčné výrobky

Ačkoliv jsme často svým psům nakloněni dopřát trochu toho, co máme sami na talíři, mnohé běžné potraviny mohou naše čtyřnohé miláčky ohrozit na zdraví, nebo dokonce životě. Víte, na jaké si dát pozor? Připravili jsme důležitý přehled potravin, které by měly zůstat mimo dosah vašeho psího parťáka.


Šokující věci, které lidé našli v jídle

Když lidé chodí do restaurací nebo supermarketů, očekávají, že dostanou přesně a pouze to, za co zaplatili: normální, poživatelné jídlo. Ale bohužel se tak vždy nestane. Rozhodně žijeme v podivné době a zdá se, že musíme být připraveni na to, že v balených sendvičích najdeme kapku něčí krve nebo v nádobách se salátem ještěrky. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaké další strašlivě nechutné věci lidé našli ve svém jídle.


Lišejníky na ovocných stromech pomáhají i škodí. Argumenty, proč je (ne)odstranit

Známe o nich většinou jen to, že obrůstají kmeny a větve stromů hlavně ze severní strany, jsou velmi odolné, nebo že v severských zemích poskytují některým zvířatům obživu. Pak jsou tu ale i fakta, která bychom si o lišejníku měli přečíst coby pěstitelé ovocných stromů a keřů.


Chyby při přípravě třešňové marmelády: Řídká konzistence i zapomenuté pecky

Čas marmelád je v plném proudu. Té jahodové už máme dostatek, tak se s radostí vrháme na třešňovou, než nám ptáci ozobou všechnu úrodu. Poradíme vám, jak snadno docílit správně uvařené marmelády z třešní.


Kvíz: Vodácká sezóna začíná, ukažte, jak se vyznáte se ve vodáckém slangu

Voda je neodmyslitelnou součástí české přírody a vodáctví má v Čechách dlouhou a bohatou tradici. Každoročně se tisíce nadšenců vydávají na řeky, aby si užili radost z pohybu na vodě, přírodní krásy a dobrodružství, ale také večerního veselí v kempu u stánků nebo u ohýnku. Jste zdatný vodák, nebo teprve začínáte? Ověřte si své znalosti v kvízu!


Ranní mrazy ovlivnily vyšší cenu za samosběr jahod

Jahody patří mezi nejoblíbenější sezónní ovoce. Jejich nezaměnitelná sladká chuť láká nejen dětí, ale i dospělé. Skvěle chutnají samotné, ale i v různých ovocných pohárech a dalších variacích. Letošní počasí hraje velkou roli. Samosběr začal zhruba o dva týdny dříve, než bývá obvykle. Kvůli ranním mrazíkům stoupla cena jahod, protože úroda byla negativně ovlivněna tímto nepříznivým vlivem, což se odrazilo na ceně.


Ani černá ani modrá: Trendy v řasenkách letos nahradí úplně jiná barva

Pokud vás černá barva řasenky už trochu nudí, existují i další barevné varianty. Nejpopulárnější je pravděpodobně modrá, která vám dost možná evokuje nostalgický návrat do osmdesátých let. Možností je v tomto ohledu ale mnohem více. Letos ale kosmetické trendy ovládne řasenka v úplně jiném odstínu, který vaše oči krásně rozzáří. Jak vypadá?


Osmany Laffita zavzpomínal na večírky s Ivanou Trump. Pak si rýpl do Nely Slovákové

Osmany Lafitta (59) je nejen milovníkem módy, ale také cestování. Během svých výletů si známý módní návrhář kubánského původu potrpí na luxusní resorty, jak odhalil v rozhovoru pro eXtra.cz. Kromě toho vlastní dům na Kubě a ve Francii, kde se častokrát potkával s blízkou kamarádkou Ivanou Trump (†73), na kterou dodnes velmi rád vzpomíná.


Nejpohodlnější podpatky na léto 2024: Nazujte espadrilky na platformě, dřeváčky s klínkem nebo stylové kačenky

Pohodlné podpatky vám přijdou jako nesmysl či oxymoron? Chyba, známe hned několik skvělých letních variant podpatků, které vám zajistí pohodlí i styl. A dlouhé letní večery si na nich užijete do poslední minuty.


Holka u plotny peče: Hrníčková Granko bábovka je neskutečně vláčná, voní kakaem a snadno se připravuje

Bábovky patří mezi naše nejoblíbenější moučníky, ty hrníčkové jsou navíc na přípravu neskutečně snadné. Zkuste dnes se mnou upéct Granko bábovku, která se nedávno stala hitem sociálních sítí. A právem! Je totiž neskutečně dobrá!


Královské ovoce je teď všude: Chrání proti rakovině, dodává energii, bourá stres

Těžko byste hledali dostupnější přírodní lék, který navíc v tomto období roste úplně všude. Řeč je samozřejmě o jahodách. Ať už je pěstujete na zahradě, balkoně, nebo si je natrháte na samosběru či v lese, odmění se vám širokou škálu blahodárných účinků na vaše zdraví. Proč jsou jahody tak zdravé? Mimo jiné snižují stres, dodávají energii a patří mezi afrodiziaka. V minulosti dostaly jahody přezdívku "královské ovoce".


Matlací dort: Je to první moučník v životě, který patří jen malému oslavenci

Matlací dort je většinou prvním dortem, které děťátko ochutná. Velké potahované dorty jsou vhodné na focení a na pohoštění rodiny a hostů. Matlací dort je moučník jen pro dítě, proto musí obsahovat pro něj vhodné ingredience.


10 přírodních superpotravin v prášku, které můžete přidat do svého jídelníčku ještě dnes

Je obtížné zařadit všechny současné trendy v oblasti superpotravin do každodenního jídelníčku. Přírodní rostlinné prášky jsou však ideálním způsobem, jak do jídla přidat neviditelnou dávku zdraví. Většinu z nich naštěstí snadno najdete v místním obchodě se zdravou výživou nebo na internetu. Podívejte se na 10 nejlepších prášků, jejich přínosy pro zdraví a nejlepší způsoby, jak je plynule zařadit do svého jídelníčku. Klikněte na galerii a začněte.


Jak zklidnit zlobivé dítě? Odbornice doporučuje 10 osvědčených metod

Do života je potřeba připravit dítě tak, aby se naučilo být soběstačné, samostatné, nezávislé a chápalo pojmy „příčina a následek“. Každé však vyžaduje individuální přístup ve výchově a rozhodně neplatí, že by jedno pravidlo fungovalo na všechny. Pokud máte zrovna vy malé zlobidlo a zoufáte si, jak takové chování zvládnout, vyzkoušejte následující doporučení terapeutky Petry Jonášové, aby časem doma zavládla harmonie a klid.


Denní horoskop na 3. června 2024: Vodnáři dostanou zajímavou nabídku, Býci jdou hlavou proti zdi

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 3. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Denní horoskop na úterý 4. 6. 2024: Blížence ovládne skvělá nálada, Váhy se musí připravit na komplikace

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 4. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Matouš Ruml vyvrací iluzi o seriálu o pivu. Samozřejmě pijeme nealko, prozradil

Pro milovníky zlatavého moku jsou záběry z prostředí výroby piva, a především jeho ochutnávání, v seriálu z prostředí rodinného pivovaru jistě těmi nejpoutavějšími. Závidět hercům ale není co. Matouš Ruml řekl, co ochutnávali v práci před kamerou ve skutečnosti. Poznali byste to?


Bylinky ze supermarketu: s tímto fíglem vám porostou i na zahradě

Alespoň základní druhy bylinek jsou k vidění na každé zahradě, balkoně či jen na parapetu, což svědčí o jejich velké oblibě. Aby také ne, moci si čerstvými bylinkami vylepšit pokrmy či si každý den uvařit výtečný čaj je k nezaplacení. Mnoho lidí ale nakupuje bylinky v supermarketu a myslí si, že by jim na záhoně či na parapetu dále nerostly. To je však pravda v případě, pokud bylinky ze supermarketu nevysadíte správně. Existuje totiž jeden fígl,...


Vepřenky - jednoduchý oběd hotový za chvilku

Vepřenky jsou tradiční české jídlo, které se připravuje z mletého vepřového masa, obvykle s přidáním různých koření, cibule a česneku. My pro vás máme úplně ten nejjednodušší recept.


Peklo v oblíbené dovolenkové destinaci Čechů. Španělsko zamořili švábi, ekologové bijí na poplach

V oblíbené dovolenkové lokalitě ve Španělsku se rozmnožili švábi. Podle deníku Daily Mail za to mohou klimatické změny a teplo, které tomuto hmyzu prospívá. V ohrožení jsou tak podniky především z oboru gastronomie, které musí přijmout naléhává opatření.


Co by se stalo, kdybychom neměli Měsíc?

Měsíc je jednou z věcí, které považujeme za samozřejmost. Vždycky tu byl a pravděpodobně tu bude ještě miliony let. Jsme tak zvyklí dívat se na noční oblohu a vidět družici Země, že je těžké představit si naši planetu bez ní. Jak by ale náš svět vypadal, kdyby neexistoval Měsíc? Klikněte a zjistěte to.


Co se starou pneumatikou: Správně ji zlikvidujte, nebo z ní vytvořte hezkou dekoraci

Všechno jednou končí, a to i životnost pneumatik, které společně s vámi podnikaly cesty do práce i za dobrodružstvím. Jak se s nimi ale správně rozloučit, když už vám dál nemohou sloužit? Můžete je ekologicky zlikvidovat, nebo použít k vytvoření něčeho hezkého.


Kam v Praze vyrazit na Noc kostelů: Vůbec poprvé otevře brány Sněmovní kaple a neznámý Vyšehrad

Noc kostelů se u nás koná od roku 2009 a každý ročník se těší hojné návštěvnosti. V letošním roce se jako vždy otevře nejvíce kostelů a modliteben v Praze, kde budou mít návštěvníci příležitost prohlédnout si místa, o kterých mnohdy nevědí ani samotní Pražané, jak informuje oficiální web Noci kostelů.


Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná

Máte jahody a toužíte po osvěžujícím moučníku? Upečte si jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní, který je dozdoben čirým dortovým želé. Krásný letní dort oceníte v teplejších dnech.