Trending:


Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie

Čerstvá zelenina a bylinky jsou čím dál častěji vyhledávanějšími ingrediencemi v našich kuchyních. Polévkové koření si mnoho domácností připravuje sušením vlastních bylinek, vytvořit si jde i obdoba maggi. My se ovšem podíváme na přípravu skvělého mraženého doplňku do mnoha pokrmů.


Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně

S úrodou ovoce to letos po dubnových mrazech sice vypadá bledě, vynikající koláče ale uděláte třeba i z rebarbory. Ty si navíc můžete upéct třeba hned. Rebarborová sezona totiž právě vrcholí, tak je třeba ji využít. V pudinkovém koláči z křehkého těsta její nakyslá chuť navíc krásně vynikne.


Nejlepší dárky pro vaše mazlíčky!

I když si váš mazlíček vystačí s málem, tak to neznamená, že neocení pěkný dárek. Ale na rozdíl od lidí, kteří si mohou říct, co chtějí, může být výběr dárků pro domácí mazlíčky trochu komplikovanější. Zvlášť když je dnes na trhu tolik produktů. Ale nebojte se! V této galerii najdete spoustu skvělých nápadů na dárky - od zábavných hraček pro kočky až po luxusní kočárek pro psy. Klikněte a inspirujte se!


Zvenčí nenápadný domek ukrývá pohádkový rustikální interiér

Rozpadající se chatka na pozemku velkého panství stála po dlouhá staletí stranou vší pozornosti. Zaměstnanci hrabství sem tajně chodili hrát karty. Časem se na domek zapomnělo a zarostl vavřínem. Současní majitelé ho doslova vysekali z hustého porostu a vytvořili z něj místo, kde se utváří vzpomínky na celý život.


Nejlepší zdroje bílkovin pro vegetariány

Stále více lidí se rozhoduje pro veganství/vegetariánství, a to ze zdravotních, náboženských i etických důvodů. V roce 2016 americká Akademie pro výživu a dietetiku potvrdila, že dobře sestavená veganská nebo vegetariánská strava nám může poskytnout všechny živiny, které naše tělo potřebuje. Vegani a vegetariáni si však musí dávat pozor na dostatečný příjem bílkovin. Pokud uvažujete o rostlinné stravě, podívejte se do této galerie, kde najdete inspirace z čeho denně přijímat bílkoviny. Některé potraviny na tomto seznamu jsou kompletní bílkoviny, což znamená, že obsahují dostatečné množství všech devíti aminokyselin, které lidské tělo potřebuje. Nicméně stále platí, že je potřeba dbát na vyváženost stravy.


Jak poznat, jestli vás muž doopravdy miluje? Stačí mu položit jednu jedinou otázku

Kolikrát si lámeme hlavu nad tím, jestli nás má partner opravdu rád. Máme plno pochybností a neustále hledáme nějaký důkaz. Trápit se je zbytečné. Důvěřujte svojí intuici. A pokud chcete vědět, jak na tom opravdu jste, ve finále stačí položit partnerovi jednu jedinou otázku. V odpovědi na ni můžete nalézt pravdu a zjistit, jak hluboká partnerova láska ve skutečnosti je.


Met Gala 2024: Podívejte se na nejkrásnější róby z červeného koberce

V noci proběhla největší a nejočekávanější módní událost roku - Met Gala. Slavnostní večer se již tradičně uskutečnil v Metropolitním muzeu umění v New Yorku a z úchvatných rób, které vynesly slavné celebrity, byli unešeni i ti největší módní nadšenci. Téma letošního Met Gala bylo Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Podívejte se, jak se se zadáním vypořádali světově nejuznávanější módní návrháři. Které róby vás letos zaujaly nejvíce?


Video: mulčovat nemusíte jen kupovanou mulčovací kůrou. Skvěle poslouží to, co už na zahradě máte

Už jste také propadli kouzlu mulčování? Jestli ne, doporučujeme mu dát letos šanci. Je to způsob, jak zabránit v růstu pleveli, udržet v půdě vláhu a zároveň ji alespoň trochu průběžně vyživovat. Plusů je celá řada a negativ byste našli jen málo.


Hoya: pokojová rostlina, kterou vypěstuje každý. Snadno ji i rozmnožíte

Hoya je rostlina, kterou můžete koupit pod českými názvy hoja nebo voskovka. Její vzhled je exotický, pěstování je ale natolik jednoduché, že ho zvládne i začátečník. Většina druhů této rostliny patří mezi popínavé rostliny, které vyžadují růst na světle a teple, ale bez přímého slunečního záření. Velmi brzy vás odmění krásnými květy. Této rostliny existuje i více než 100 druhů, všechny vyžadují velmi podobnou péči.


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami

Ať už je považujeme za plevel nebo bylinku, jedno je jasné. Listy papelišky se hodí do spousty jídel. Jak je co nejlépe využít? Nabízíme vám řadu možností, kde tuto rostlinku uplatnit a nechta se překvapit její chutí.


Které maso je vhodné na svíčkovou? Kromě klasického hovězího i zvěřina

Svíčková omáčka patří mezi slavnostní jídla, která nesmí chybět na nejedné svatbě, rodinné oslavě či jiné výjimečné události. Základem úspěchu je správný výběr masa a právě s tím vám v našem článku poradíme.


Marianna (40): Je mi čtyřicet a jsem sama. Život mi změnil chlap, který vytočil celý vlak

Marianna měl už dost řečí o tom, že by si měla někoho najít a založit rodinu. I na dovolenou jela sama, aby měla klid. Ovšem právě tehdy potkala zajímavého chlapa.


Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli

Italský cukrář a umělec Daniele Barresi vytváří sochy ovoce a zeleniny, které jsou opravdovými mistrovskými díly. The post Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli appeared first on Instafamosos.


Dětská Obezita: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, ve kterém má dítě váhu, která je vyšší než normální úrovně pro jeho věk a výšku. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. U každého dítěte se mohou vykytovat různé příznaky. Mezi běžné patří: otylý Strie Binge jíst Nízká sebeúcta Dušnost Časná puberta Nepravidelné menstruační c...


Caesar wrap je snadný, lehký a chutný. S videonávodem ho připravíte za pár minut

Všude se doporučuje konzumovat lehčí a zdravá jídla, ale někdy se nám může zdát, že je jejich repertoár značně omezený. Rozšiřte si svůj rejstřík zdravých lehkých svačin nebo večeří tímto Caesar wrapem, který je hotový za pár minut.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Co je to kuchyňský design ve tvaru I?

Kuchyňský design ve tvaru I, známý také jako jednoduchá stěnová kuchyně, je uspořádání, kde jsou všechny prvky kuchyně zarovnány v jedné rovné linii. O post Co je to kuchyňský design ve tvaru I? apareceu primeiro em DecorStyle.


Snažíte se šetřit? Tyto tři typy spotřebičů přesto nevytahujte ze zásuvky – proč a které

U elektrických spotřebičů, které se nepoužívají, někteří uživatelé jednoduše vytáhnou jejich síťovou zástrčku ze zásuvky. Jsou ale typy zařízení, které úplné odpojení od elektrické sítě nesnesou. Ani v případě, kdy třeba odjíždíte na dovolenou. Souvisejicí články Tip: Pokud často sedíte: znáte pravidlo 40-15-5? Tajný tip pro uživatele Samsungu: bezplatná aplikace vám umožní nastavit funkce, které zůstávají skryté MS hokej 2024: jak zdarma...


Odpor proti dani z nemovitosti


Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem?

Pokud sledujete trendy v designu, pravděpodobně jste už viděli, jak se bouchací bloky stávají populárním doplňkem kuchyňských schémat. Přenosné, šetřící místo a s jedinečným designem, jsou tyto oživené kusy novým způsobem, jak vytvořit kuchyňský ostrov? O post Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem? apareceu primeiro em DecorStyle.


Vztahové tipy pro páry nad 40 let

Ve složitém tanci lásky čelí páry po čtyřicítce jedinečným výzvám a radostem. Žonglování s kariérou, rodinou a osobním růstem mění dynamiku a vyžaduje diferencovaný přístup k udržení plamene. Ale rozhodně je to možné! V této galerii se věnujeme praktickým a srdečným tipům, jak tuto životní kapitolu zvládnout. Projděte si stránky a zjistěte, jak udržet lásku naživu!


Vertikální zahrada: Pěstujte květiny, zeleninu a ovoce, i když nemáte moc místa

Máte jen malou zahrádku nebo balkon, a přesto byste se rádi pustili do zahradničení? Pak bude ideální vertikální způsob, který využije každý prostor. Vypěstujete si tak květiny, zeleninu i ovoce.


7 moučníků s rebarborou: Vyzkoušejte kynuté koláče i dobroty z listového těsta

Rebarbora je oblíbená rostlina našich zahrádek, kterou tak rády pěstovaly naše babičky. Mohutná rebarbora potřebuje dostatek vláhy a hlavně výživnou půdu, pak je sklizeň silných řapíků vydatná. Řapíky používáme po spaření a připravujeme z nich výborné moučníky příjemně nakyslé chuti.


Samolepící tapeta změní váš interiér za pár desítek korun, radí známá influencerka

Nábytek, stěny, dveře, kuchyňská linka. To všechno můžete změnit doslova za pár desítek korun díky samolepící tapetě. Držet bude téměř na jakémkoli povrchu a práce s ní je víc než snadná.


15 receptů na báječnou grilovačku: Překvapte své hosty tím nejlepším

Grilovací sezóna byla odstartována a my jsme pro vás připravili výběr našich nejlepších receptů. Vybírat můžete mezi těmi klasickými i netradičními a vyzkoušet nové chutě a vůně. Grilování pro vás bude jistě zábavnější.


Fiala s krýglem v ruce, Pekarová po boku fešného manžela a pařmen Jurečka. Na grilovačce SPOLU teklo pivo proudem

Koalice SPOLU uspořádala v úterý další grilovačku. Ačkoli počasí příliš nepřálo, nakonec byla akce velmi vydařená, jak zachytili fotografové eXtra.cz. Půllitr dobrého piva si neodpustil premiér Petr Fiala ani předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová, kterou celou dobu neopouštěl úsměv na tváři.


Nejlepší stromy pro malou zahradu

Stromy na zahradě doslova oživují! Je to také zdravá a krásná věc. Žádný z těchto stromů není vyšší než 9,14 metru (30 stop) a ve skutečnosti se mnoho z nich vyrábí v zakrslých odrůdách, které jsou mnohem nižší. Prohlédněte si následující galerii a objevte nejlepší stromy pro malou zahradu.


Jak získat ideální plat podle slavných žen

Ženy se již musí potýkat s rozdíly v odměňování žen a mužů, ale navíc podle mnohých existuje určitá společenská podmíněnost a další formy diskriminace, které ztěžují vyjednávání o vyšším platu. Zábavní průmysl se v posledních letech ocitl v centru pozornosti, protože se brutálně ukázalo, jak velký je rozdíl. Neschopnost vyjednat si podmínky, ať už jde o žádost o zvýšení platu, větší flexibilitu nebo rovnoprávnost, může mít obrovské dopady na váš život, tak proč nezjistit, jak to dělaly některé z nejúspěšnějších žen světa? Podívejte se do této galerie na několik tipů áčkových celebrit, jak se dostat k příjmu, který si zasloužíte.


Recyklovaný nábytek, vytříbený design a přirozeně stárnoucí interiér

Může být padající omítka na stropu designovým prvkem? Když je obklopena správným nábytkem a dekoracemi, je to možné. Pojďte s námi nahlédnout do kouzelného bytu v domě, který byl postavený už před sto lety.


Cesta z města: Prozkoumejte levnou chatku, která nabízí dokonalé pohodlí

Dánský architekt Sigurd Larsen, který je známý svými inovativními nápady tentokrát navrhl chatku, která dokonale souzní s okolní přírodou. Hlavní myšlenkou je orámování výhledů do krajiny a maximální využití velmi omezeného prostoru.


Jak ušetřit při praní prádla? Pozor na výběr pračky, volbu teploty a správnou údržbu

Praní prádla je běžnou povinností, která však do jisté míry představuje nezanedbatelné náklady. Nicméně i zde lze ušetřit. Jak? Prozradíme jednoduché triky, díky kterým je to možné.


Málo těsta, hodně náplně: Jak upéct nejlepší palačinky tenké jako list papíru

Nejlepší palačinky jsou tenké tak, že stačí dovnitř jen trošku náplně. Velká část palačinkového kouzla spočívá právě v jejich subtilnosti a jemnosti. Tu může doprovázet lehká vrstva džemu, cukru nebo rozmačkaného ovoce. Jak docílit, že upečené palačinky budou opravdu tenké?


Plamének můžete získat z rostliny, kterou už máte doma. Odeberte řízky

Plamének je nádherná rostlina ve spoustě barevných provedeních. Pro všechny je společné to, že vám nabízí velké množství květin za minimum péče. To je důvod, proč je tato rostlina tak oblíbená. Jeho množení je také velmi jednoduché. Jedním z nejjednodušších způsobů je odebrání řízků. Tím mateční rostlině neublížíte a získat můžete celou řadu dalších rostlin. Níže je podrobný návod, jak na to.


Základní kousky jarního šatníku pro ženy 50+: Padnoucí trenčkot, lněný komplet ani zavinovací sukně nesmí chybět

Stylistka Nikola Marková vám v novém díle pořadu 3 minuty stylu ukáže základní jarní kousky pro ženy po padesátce. Deset kousků, které vám v kombinacích vystačí na celé jaro 2024 a některé využijete v létě vám ukáže ve videu.


Nebezpečné a nechutné práce, díky kterým si budete vážit té své

Možná máte šéfa, který vám v neděli posílá e-maily a očekává, že mu odpovíte. Možná sedíte u stolu více než osm hodin a zhoršuje to vaše problémy se zády. I když jsou to všechno pádné důvody, proč si na svou práci stěžovat, určitě si jí budete vážit o něco víc, až se seznámíte s následujícími zakázkami. Klikněte na tuto galerii a podívejte se na ty, kteří to mají pravděpodobně horší než vy.


“Přítelkyně mě citově vydírá na bolavém místě a já nevím, jak to řešit,” svěřuje se smutně Petr

Partnerský život je složitý a vyžaduje komunikaci a především kompromisy. Ne vždycky to však funguje tak, jak bychom si představovali. Najít spřízněnou duši a vydržet s ní to dobré i špatné, nebývá lehké. Své o tom ví Petr. Ten si myslel, že našel tu pravou. Vše tomu nasvědčovalo. Později, když už spolu bydleli a plánovali budoucnost, se ukázalo, že pokud nedosáhne svého, umí to Petrovi dát najevo velmi nepříjemně.


Blíží se období svateb. Jaké jsou největší trendy svatebních šatů pro letošní rok?

Ať už chystáte na tento rok svatbu, nebo ne, je dobré znát letošní trendy, které se týkají svatebních šatů. Přeci jen - co kdyby náhodou? Nahlédněme zpět do podzimu loňského roku na New York Bridal Fashion Week a pojďme se ještě před začátkem sezóny podívat, jaké střihy, ozdoby a doplňky budou svatebním šatům letos vládnout. Pro inspiraci si prohlédněte galerii.


Jak ve skutečnosti vypadá závislost na druhém člověku?

Závislost na druhém člověku je pojem, který se v dnešní době často skloňuje, ale jehož pravý význam chápe jen málokdo. Závislost na druhém člověku je komplikovaná, protože v každém vztahu existují stupně spoluzávislosti. Stejně jako u duševních nemocí si většina z nás může přečíst seznam příznaků a říct si: „Panebože, to zní jako já!“. Skutečným problémem je však závažnost příznaků a to, jak moc ovlivňují kvalitu našeho života. Se závislostí na druhém člověk je to podobné. Všichni jsme tak trochu závislí, ale jak poznáte, že to zašlo příliš daleko? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se to.


Potraviny, jejichž trvanlivost nikdy (nebo téměř nikdy) nevyprší

Při pořizování zásob potravin, ať už pro případ nouze, nebo jen proto, že jsou ve slevě, je důležité si uvědomit, které ingredience vám za své peníze dají více. Zatímco čerstvé potraviny mají trvanlivost pouhých několik dní, existují i takové, které vydrží i několik let - nebo jejich trvanlivost nevyprší vůbec! Potraviny a nápoje v této galerii budou vždy po ruce, když je budete potřebovat. Pokud si chcete ušetřit peníze, klikněte na galerii a dozvíte se, které potraviny vám vydrží nejdéle!


Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem

Koňakové špičky jsou populárním dezertem, který si získal oblibu především u nás a na Slovensku. Tento zákusek vyniká výraznou chutí vaječného koňaku, která je perfektně kombinovaná s čokoládou a dalšími ingrediencemi. Příprava koňakových špiček ovšem není jednoduchá, proto, společně s finalistkou Peče celá země Terezou, nabízíme recept, jak si ji usnadnit.


Kolik času v troubě potřebuje perfektně upečená sekaná? Možná méně, než jste mysleli

Už víte, co všechno do sekané patří. Teď přichází otázka, jak ji správně upéct. Kolik času si na českou klasiku vymezit, když ji chcete připravit k nedělními obědu? Doba, která je zapotřebí, aby sekaná strávila v troubě, se odvíjí od její podoby a množství masa.


Nejmocnější a nejvlivnější královny všech dob

V hodinách dějepisu jsme většinou slyšeli spíše o mužských panovnících, ale existovaly i mocné ženy, jejichž koruny zářily stejně jasně, ne-li více. Příběhy těchto královen, od starověkého Egypta až po éru renesanční Evropy, jsou důkazem toho, že i ženy mohou vládnout. Projděte si tuto galerii, ve které se podíváme na některé z nejmocnějších královen, které kdy žily.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Tuhá smetana clotted cream je skvělá jen tak na sušenky s marmeládou. Kulinářský publicista Eugen Štumpf prozradí, jak se vyrábí

Clotted cream je tuhý smetanový krém s obsahem 55-64 % tuku. Právě díky němu má neodolateně jemnou chuť. Kulinářský publicista Eugen Štumpf objasňuje podrobnosti ohledně tohoto britského krému, my přidáváme recept, jak si tuto specialitu snadno připravit doma.


Městský byt s venkovským šarmem. Takový může být i váš domov

Městské bydlení může mít pověstný útulný šarm venkova. Proměňte svůj městský byt v oázu klidu a pohody právě s nádechem venkovské atmosféry.


Fascinující kontrasty ve starém činžáku: Jak černá kuchyně oživila historický byt

V třípokojovém bytě najdete všechny současné trendy. Přírodní materiály v kombinaci s betonovou stěrkou, béžové tóny v kontrastu s černou barvou, nebo ryze industriální minimalistické prvky vedle romantických detailů.


Nejkrásnější dárky ke Dni matek. Už víte, čím obdarujete svoji maminku?

Na druhou květnovou neděli připadá Den matek, což je skvělá příležitost, kdy oslavit jedny z nejdůležitějších osob v našich životech – naše maminky. Květina či čokoláda určitě potěší, ale pokud chcete pro vaši maminku vybrat trochu osobitější dárek, máme spoustu tipů. Vyberete hedvábný šátek, kabelku od českých designérek, stylový šperk nebo třeba kvalitní pohodlné povlečení?


Vytvořte ze svého balkonu relaxační zónu, kde bude dobře vám i vašim blízkým

Vytvořte ze svého balkonu útulné místo pro odpočinek a setkávání s přáteli, kde si odpočinete i strávíte příjemné chvíle.


Kámen, dřevo a sklo: Nesvačilka se po více než 100 letech dočkala vysněné kaple

Snily o ní generace, dočkali se až současníci. Obec Nesvačilka na Brněnsku se pyšní unikátní kaplí z kamene, dřeva a skla. Ve středu ji za účasti stovek věřících slavnostně vysvětil brněnský biskup Pavel Konzbul.