Lifestyle

Trending:


Jak omládnout díky účesu: Jednoduché tipy kadeřníků, které vám okamžitě uberou roky

Nevhodně zvolený účes z vás snadno udělá šedou myšku a přidá vám nelichotivé roky navíc. Profesionální kadeřníci prozradili, jaké chyby ve volbě účesu ženám nad čtyřicet nesvědčí, a jak naopak dosáhnout minimální změnou maximálního efektu a získat znovu jiskru.


Teorie 5 elementů: Zjistěte, který je váš nejdůležitější a jak ho posílit. Můžete si vylepšit mimo jiné i vztahy

Teorie a systém pěti elementů, nebo také pěti prvků, může být pro vylepšení života každého z nás velkým přínosem. Náš článek je ochutnávkou s jejími základy. Soustředíme se na osobnostní rysy podle konstitučních elementů, přednosti a slabiny. Dozvíte se, jací jsou obecně lidé, jimž dominuje oheň, země, kov, voda či dřevo ve vztazích a jak je možné s tím pracovat, aby byly všechny vaše mezilidské vztahy co nejharmoničtější.


Co můžeme vyčíst z runových kamenů?

Jedinečná umělecká forma, kterou je runový kámen, vznikla ve 4. století n. l. v Norsku a Švédsku a později v Dánsku. První runové kameny se umisťovaly vedle hrobů jako památníky se jmény zesnulých. Na vrcholu vikinské éry, od 8. století, však byly na tyto vyvýšené žulové značky vytesány podrobnější informace o těch, kteří žili a zemřeli, o jejich úspěších a o tom, kudy cestovali. Časem se po celém regionu objevily tisíce runových kamenů zdobených runovou abecedou. Dnes jsou runové kameny nejstaršími existujícími originálními písemnými památkami ve Skandinávii a představují fascinující záznam staroseverské kultury a tradice. Co to ale přesně je runová abeceda a kde můžete obdivovat jedny z nejkrásnějších příkladů runových kamenů? Klikněte a zjistěte, co je napsáno na kameni.


Magda (28): Zatímco jsem svému příteli vařila večeře, on honil sukně. Pustila jsem ho k vodě, ale začít nový život nebylo jednoduché

Magda se měla vdávat, ale pak zjistila, že její nastávající je nevěrník. Odešla od něj a chtěla se osamostatnit. Rychle však zjistila, že vydělává málo.


Základní tipy pro sólo cestovatele

Cestování na vlastní pěst může být pořádná zábava! Může to být ale také velmi skličující a zdrcující, pokud nejste připraveni na případné nehody a mimořádné události. Jedním z prvních kroků, které musíte udělat, je ujistit se, že jste někomu řekli kam jedete, pořádně si naplánovali trasu a zarezervovali si hotel. Pokud jste se však někdy vydali na sólu cestu, víte, že za rohem se vždy skrývají nečekaná dobrodružství. Příprava je tedy klíčová! Klikněte na tento seznam tipů pro sólo cestovatele, abyste si svou příští cestu bezpečně užili na maximum.


Kde všude využijete světlo s čidlem

Osvícení interiéru i exteriéru je vždy důležitým a někdy dokonce zásadním prvkem, který dokáže nejen ochránit váš majetek před odcizením, ale dokáže ochránit i vás samotné před pádem v době šera. Díky správnému osvětlení pak můžete předejít třeba pádům z prudkých schodů venku. Pro svícení přitom nemusíte vždy mačkat vypínač. Instalování světelných čidel na domě má řadu svých výhod. Senzor se ve vaší přítomnosti vždy pravidelně rozsvítí, tudíž...


OBRAZEM: Božský zázrak, žasnou lidé. Pohled na „posvátné vodopády“ bere dech

Pravděpodobně jste o nich nikdy neslyšeli. Vodopády Kalandula jsou podle většiny návštěvníků – kteří se rozhodnou osobně prozkoumávat krásy střední Afriky – zázrakem od boha. Mnozí se na moment, kdy stanou u čtyřsetmetrových vodopádů, dopředu připravují. Přesto se shodují, že toto „posvátné“ místo předčí očekávání a označují ho za „skrytý poklad Angoly“.


Šikula z Podbořan vyrobil ohniště z bojleru ze šrotiště. Otestuje ho prý maminka

Se železem Jan Ranik z Podbořan pracuje rád. Je vyučeným zámečníkem, a tak s chutí vezme jakoukoliv příležitost „za pačesy“ a vyrobí něco netradičního. Například ze starého bojleru vytvořil krásné ohniště.


Kouzelný bronzer: Matný tvář vykonturuje, třpytivý poslouží i jako oční stíny a nejvíce trendy je tekutý

Snadná a neškodná cesta k bronzové pleti políbené sluncem bez nebezpečného UV záření? To je bronzer, dekorativní kosmetická vychytávka, která se postará o zlatavé rozjasnění tváře i bez sluníčka.


Oblíbené postavičky z dětství: Jů a Hele mají příbuzné v Americe, před komunistickým vedením televize to tvůrci tajili

Již několik generací si ze svého dětství pamatuje chlupaté postavičky v životní velikosti, které si říkají Jů a Hele a objevují se pravidelně v dětských pořadech na obrazovkách. Dnes jsou z nich zasloužilí čtyřicátníci, fanoušků však mají stále dost. Kde se vlastně tito „kolegové“ vzali?


Módní kousek, který vám na jaře nesmí chybět ve skříni: Pořiďte si džínovou sukni, ve které strávíte celé jaro i léto. Poslední šance ji koupit ve slevě

To, že jsou džíny nadčasovou záležitostí, je všem jasné. Nejen džíny, ale také další denimové kousky ale letos ovládnou módní trendy. Řeč je konkrétně o džínových sukních, které hlásí svůj velký návrat. Už máte doma tu svojí? Vybrat si můžete z několika různých střihů.


Kindle Paperwhite 5 je teď levnější než na Black Friday. Parádní čtečku e-knih teď koupíte za 3400 Kč

Německý Amazon dočasně zlevnil čtečku e-knih Kindle Paperwhite 5. Variantu bez reklam, kterou běžně posílá i do Česka, teď koupíte za 132 eur (3400 Kč)....


Patricie (35): Byla jsem dokonalou milenkou, manželkou a matkou, ale teď už toho mám opravdu dost

Patricie zjistila, že nemůže být všechno najednou, tedy dokonalá matka, manželka, milenka a úspěšná žena. Dlouhá léta se o to snažila, ale pak si řekla, že to dál nejde.


Deset levných polévek, které zasytí i zahřejí: Čočková s klobáskou, hrstková nebo zelňačka přijdou vhod

Polévka, jeden z nejlepších vynálezů proti sychravému počasí a lezavé zimě. Pravě teď, kdy si s námi venkovní teploty pohrávají, se hodí si nějakou vydatnou polévku, která ovšem nestojí moc peněz, uvařit. A kam jinam sáhnout než do kuchařek našich babiček, které uměly připravovat jídla chutně, ale také levně?


Tepláky nemusí být jen na doma: Zjistěte, jak být trendy a v pohodlí po celý den

Tepláky jsou drtivou většinou společnosti vnímány jako domácí nebo sportovní oděv. Aktuální módní trendy však mluví jinak! Tepláky již zdaleka nemusí být jen kouskem oblečení, který si vezmete k televizi nebo k práci na zahradě. Jednoduše je můžete zakomponovat i do trendy módního outfitu. Jak na to?


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


Zima může být pro sazenice likvidační: ochraňte je pomocí tipů, které fungují. Použijte textilii nebo zkuste trik se svíčkou

Zlákalo vás téměř letní počasí uplynulých týdnů natolik, že jste neodolali a přesadili sazenice zeleniny do záhonu nebo je přestěhovali do skleníku? Možná teď máte trochu těžké spaní, aby jim mráz neublížil, ale nebojte, nic není ztraceno.


Jarní přesazování pokojových rostlin: Do čeho vysazovat a jak předejít poškození při manipulaci

Jaro je dobou, kdy se probouzí zahrada. Neměli bychom v tomto čase však zapomínat ani na pokojové rostliny. Nyní je vhodná doba na přesazování. Do čeho a jak správně přesadit pokojové rostliny?


Lži na sociálních sítích, které si všichni vyčítáme

Všichni máme na internetu své oblíbené problémy. A přestože se snažíme, abychom nebyli "takoví", i my si občas na sociálních sítích dopřejeme jednu nebo dvě lži. Máme tendenci svůj život na internetu přehnaně zveličovat. Ale možná, jen možná, že vaše Zoom party nebyla tak skvělá a vaše pleť opravdu není tak bezchybná. Projděte si následující galerii a zjistěte, jestli jste vinni některou z těchto lží na sociálních sítích.


YouTube na vašem počítači má nový design: uživatelé zuří, nelíbí se jim to

Možná jste si toho všimli – platforma YouTube pro sledování videí nasadila nový design v rámci desktopového rozhraní na vašem notebooku, počítači a možná i tabletu. Rozhraní je odlišné na první pohled a do značné míry mění to, jak YouTube používáte. A zrovna kladné přijetí nový design nemá. Souvisejicí články Takovou čtečku ještě PocketBook neudělal, nahradí i tablet Windows 11 už lze konečně instalovat na více starších PC – není mezi nimi i to...


Proč sbírat pampelišky na jaře? Hotový poklad v kuchyni a pampeliškový sirup zvládne opravdu každý

Na jaře je ideální doba pro sběr pampelišek. Hotový poklad do kuchyně, který si můžete zdarma nasbírat na zahradě i na louce. Proč se vypravit na sběr na jaře? Jak využít pampelišky v kuchyni?


Jedlé květiny: Sedmikrásky kvetou celý rok, přidat je můžete nejen do salátů

Hned, jak začne svítit slunce, objeví se sedmikrásky a pokvetou až do pozdního podzimu. Na co je můžete v kuchyni využít? Zkuste blahodárný nálev, sirup nebo koupel. Zdobit jimi můžete chlebíčky i polévky nebo je přidat do salátů.


Jak upražit pampeliškové kořeny na chutnou kávu? Vyzkoušejte to s námi

Pampelišková káva je považována za velmi zdravý nápoj, který neobsahuje kofein a má pro nás mnoho zdravotních benefitů. Připravit pampeliškovou kávu - to není nic složitého. Představíme vám jednoduchý postup.


Pasta carbonara: Kde se skrývá původ oblíbených těstovin a jak je nejlépe připravit

Italské těstoviny carbonara patří k nejoblíbenějším úpravám těstovin. Pasta carbonara je však mnohem jednodušší na přípravu a milují ji jak dospělí, tak děti. Vyberte si z osvědčených receptů a připravte si dokonalý italský oběd za pár minut.


Zákulisí grilovací show: Nejen moderátorům, ale i soutěžícím oblečení vybírali stylisté

Málokoho by u televizních obrazovek napadlo, že volnočasové oblečení soutěžících v grilovací show nebylo plně na jejich volbě. Jak to přesně chodí při natáčení kuchařské reality show, prozradila jedna z nejvýraznějších účastnic – Jeana.


Nejhorší skvrny a jak je odstranit

Zbavit se odolné skvrny může být velmi obtížné, zejména pokud nemáte po ruce vhodné čisticí prostředky. A čím déle necháte na oblečení něco jako krev, rajčatovou omáčku nebo čokoládu, tím větší noční můrou je snaha o její odstranění. Naštěstí je k dispozici řada zkratek využívajících běžné, každodenní produkty, které dokáží vymazat i ty nejnevzhlednější a nejodolnější skvrny a fleky. Co jsou však tyto chytré čisticí prostředky zač a jak se používají? Projděte si tento seznam nejhorších skvrn a zjistěte, jak je nejlépe ošetřit.


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Vodka už lidi začala nudit, v módě je teď v Evropě tequila, říká Rafal Walendzik

Z vína se – s výjimkou sektů – v Česku neplatí spotřební daň. U lihovin ji vláda od ledna zvedla a v dalších letech to bude pokračovat. Rafal Walendzik, nový šéf největší domácí likérky Stock Plzeň‑Božkov, říká, že stát by měl tuhle situaci napravit, protože ve víně, pivu i lihovinách je pořád stejný alkohol. „Lihoviny s podílem 29 procent na celko...


Velká věštba na květen pro Býky: Karty ukazují bohatství, ale nebude to bez práce

Co čeká Býky v pátém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A jaká bylinka nošená v peněžence vám přitáhne peníze? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Býky z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení

Nepečené dezerty nemusíme nutně připravovat jen v létě. Lehký tvarohový dortík poslouží díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy jako lahůdka k odpolední kávě nebo čaji. Jen je třeba počítat s vychlazením v lednici.


Dubnový fashion newsfeed: To nejaktuálnější ze světa módy

Co nového se ve světě módy stalo, ptáte se? Brad Pitt a Penélope Cruz zažívají stylový románek, Loewe už opět kupuje letenky na Ibizu a Melissa znovu do služeb povolává Glenna Martense a Y/Project. Račte se začíst, měsíčník povinné četby pro milovníky módy je tu, vážení!


Čím nahradit máslo ve sladkém pečení? Rady a tipy pro využití jiných tuků

Moučník s máslem má specifickou chuť, kterou lze jen těžko nahradit. Nicméně je pár surovin, které to dokážou - jsou to buď jiné druhy tuků nebo ingredience, které obsahují vhodný tuk v nějaké podobě.


Seznamte se s různými druhy chilli. Které zvládnete a po kterých vám půjde o život?

Čerstvé chilli papričky i sušené chilli koření jsou stále populárnější, mnozí fanoušci je pěstují doma a neváhají zkoušet nové a nové kultivary. Cílem není přežít nejpálivější druhy, ale najít v jídle rovnováhu, aby pikantnost nepřebila chuť jídla. Z chilli papriček se dají vykouzlit různé omáčky, ochucené oleje nebo pasty. Jak se ale ve všech těch druzích vyznat?


Děsivé městské legendy, které jsou ve skutečnosti pravdivé

Většina městských legend jsou prostě jen legendy. Lidová tvořivost je však mnohdy méně silná než skutečný život a skutečné události mohou samy o sobě vyvolat strašidelné příběhy, které později zakoření v populární kultuře. Prohlédněte si galerii a seznamte se se strašidelnými případy, které dokazují, že skutečnost může být skutečně děsivější než fikce.


Lákavé recepty, díky kterým si tofu zamilujete

Tofu má mezi masožravci špatnou pověst. Ano, je to taková zvláštní křehká věc bez výraznější chuti, ale právě proto je tak univerzální! Je plné rostlinných bílkovin a lze ho přidávat do nejrůznějších pokrmů z nejrůznějších kultur. Její jemná chuť z ní dělá dokonalé prázdné plátno pro nasáknutí omáček a koření. Tofu se vyrábí v různých formách a konzistencích. Pevné tofu lze použít jako náhradu masa a smažit ho do křupava, zatímco z hedvábného tofu lze připravit neuvěřitelně dekadentní dezerty. Kdo tvrdí, že mu tofu nechutná, zřejmě neměl možnost ochutnat všechny tyto pokrmy! Klikněte a přesvědčte se, co máme na mysli.


Nejkrásnější boty na jaro, které vám rozhodně nesmí chybět v botníku: Zapomeňte na nudné espadrilky, letos mají prvenství baleríny. Zjistěte, s čím je kombinovat

Módní trendy mluví jasně. A pokud je pozorně sledujete, jistě moc dobře víte, že letos by vám neměly v botníku chybět baleríny. Tyto elegantní boty se opravdu vrátily na výsluní a v letošní sezóně mají bezkonkurenční prvenství. S čím je kombinovat a jak je zakomponovat do outfitu?


7 receptů na kapustové karbanátky: S touto košťálovou zeleninou chutnají výtečně

Karbanátky s bramborovou kaší nebo s chlebem jsou výborným a oblíbeným jídlem. Můžeme je připravit z různých surovin, často se jako základ používá maso nebo luštěniny, které doplníme strouhaným sýrem a zeleninou. Pokud přemýšlíte, jakou zeleninu dát do karbanátků, tak kapusta bude určitě správnou volbou.


Jak najít ty nejlepší brýle pro vás? Určující není jenom tvar obličeje

Venku už je pomalu léto a na to jsou zkrátka potřeba pořádné sluneční brýle, které nejsou jenom praktické, ale jsou i velmi vkusným módním doplňkem. Je ale docela obtížné vybrat takové, které vám sedí a zároveň půjdou k více outfitům. Existují ale určité parametry, které vám pomohou vybrat ty pravé brýle pro vás.


Premenstruační Dysforická Porucha: Co To Je A Léčba

článek popisuje premenstruační dysforickou poruchu (pmdd), těžkou formu pms, která způsobuje deprese, změny nálady a další příznaky. vysvětluje možné příčiny, diagnózu, léčbu a prevenci tohoto stavu. nabízí také odkazy na další zdroje informací a otázky pro lékaře.


Nadměrné kabelky se vrací do módy: Nejstylovější trend roku 2024, který se hodí ke všemu

Stejně jako se mění módní trendy v oblečení, mění se i v doplňcích. Zatímco v minulých sezónách jsme se přikláněli spíše k menším kabelkám, zdá se, že ty velké, respektive přímo nadměrné, se ve velkém vracejí do módních trendů. Jak je nejlépe zakomponovat do svých outfitů?


Vesty na léto 2024 a jak je nosit: Tipy, jak zařadit trendy kousek do šatníku, ať už vám je 20, 40 nebo 60

Vesta, to je trendy kousek, který můžete nosit, ať je vám 20, 40 či 60. Navíc jí v mnoha ohledech nahrávají i současné trendy a s nimi celá řada aktuálních způsobů, jak ji ideálně a stylově kombinovat.


Proč musíte mít denimovou košili a způsoby, jak ji nejlépe nastylujete

V žebříčku denimových oděvů je až daleko za džínami nebo jeans bundou, ale její popularita zaostává neprávem. Právě džínová košile dokáže každý oufit povznést přesně na tu úroveň, aby donutila kolemjdoucí se za vámi ohlédnout. Je sama o sobě výrazným kouskem, přitom snese kombinaci téměř s čímkoli. Umí působit elegantně, sportovně i romanticky. A má schopnost ubírat roky. Pokud ji v šatníku ještě nemáte, jste si jistí, že ji nepotřebujete?


Zpověď Tuctovky: Pokud se chystáte na životní změnu, dejte si nejprve meloun

Přečtěte si další vtipnou glosu, kterou pro nás napsala známá blogerka Marie Nevěřilová alias Tuctovka. Píše s humorem a ironií sobě vlastní příběhy ze života, v nichž se najdeme mnohé z nás. Tentokrát jsou tématem výchovné metody. Také je někdy řešíte?


Kam s ELLE: Jediný víkendový to do list, který potřebujete

Jaro je tu, a to znamená jediné. Slunce, teplo a čas na to vyrazit s ELLE ven! Představujeme vám jediný to do list, který o víkendu skutečně potřebujete.


Andělské poselství na víkend od 19. dubna 2024: Probuďte v sobě svůj vnitřní oheň

Víkendové energie jsou hodně dynamické, ohnivé a také akční. Nyní máte příležitost uvědomit si svou vlastní sílu. Překážkám se postavte čelem a nebraňte se změnám, které mohou v mnohých vyvolávat nejistotu a obavy z budoucnosti. Co ještě andělské karty vzkazují na tento víkend?


Nejlepší kuchaři zvěrokruhu: Svým uměním vás překvapí Raci i Blíženci

Talentovaní kuchaři svým uměním dokážou ohromit naše chuťové buňky a přinést do světa stravování vášeň a kreativitu. Někteří lidé pro to mají vrozený talent. A může za to i znamení, ve kterém se narodili. Kdo jsou podle horoskopu ti nejlepší kuchaři?