Lifestyle

Trending:


Co děláte s krabicemi, návody apod. po rozbalení nové elektroniky?

Jak řešíte dilema, co se všemi těmi krabicemi, manuály a další stafáží, kterou výrobci přibalují k mobilům, notebookům, ale i další černé či bílé elektronice?...


Nejlepších 5 pražských podniků, kde se dívat po designu

Vydejte se s námi po stopách toho nejlepšího, co je v Praze možné při vysedávání v gastru potkat. Od Holešovic, přes Vinohrady až do centra města. Kochejte se slepým střevem i vydařeným color-blockingem. Toto jsou top podniky, které navštívit.


Odpor proti dani z nemovitosti


Recyklovaný nábytek, vytříbený design a přirozeně stárnoucí interiér

Může být padající omítka na stropu designovým prvkem? Když je obklopena správným nábytkem a dekoracemi, je to možné. Pojďte s námi nahlédnout do kouzelného bytu v domě, který byl postavený už před sto lety.


Je styl Grandmillennial stále v módě v roce 2024?

Styl Grandmillennial, trend který znovu oživuje tradiční a klasické prvky dekorace s moderním a svěžím nádechem, byl v posledních letech populární volbou. Ale v roce 2024, je tento styl stále v módě? O post Je styl Grandmillennial stále v módě v roce 2024? apareceu primeiro em DecorStyle.


Mlsejte bez výčitek a bez zdržování: Skvělé dezerty plné ovoce, které připravíte do 30 minut

Upéct fantastický dort nebo tác plný krémových zákusků, to vyžaduje dost času a trpělivosti. A dopřát si jich zase nemůžeme příliš, zvlášť když už pomalu začínáme pomýšlet na plavkovou sezonu. Ale to neznamená, že se musíme vzdát všech sladkých radostí.


Novoluní v Býku: Berani pocítí napětí, na Panny čeká nová láska

Další novoluní roku 2024 nastane ve středu 8. května a bude ve znamení Býka. Toto znamení přinese pozemskou radost a chuť užívat si života. Je to ideální čas pro rozvoj našich smyslů a vnímání krásy kolem nás. Co toto novoluní přinese právě vám?


Jak je to s čerstvostí vajec v obchodech: Vejcím se prodlužuje spotřeba různě,

Je pravda, že se v obchodech se prodávají vejce stará i tři týdny? To je jeden z dotazů, který nám poslala naše čtenářka do rubriky Otázky a odpovědi. A my samozřejmě máme odpověď.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Kvíz pro milovníky zvířat: Zvládnete rozpoznat zvíře pouze podle jedné specifické části jeho těla?

Pokud patříte mezi milovníky zvířat, jistě je také bezpečně poznáte. Na světě jich je bezpočet druhů a někdy jsou si opravdu hodně podobné. Dnes jsme si pro vás připravili test, který prověří vaše znalosti. Aby to nebylo tak jednoduché, zkuste poznat zvíře jen podle části těla.


Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“!


Jak na dušené hovězí maso, které se rozpadá a uvnitř zůstane krásně růžové

Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý sváteční oběd. Pomalu dušené hovězí vyžaduje sice více času, ovšem věřte, že je to velice výhodná investice a výsledek stojí za to. Hovězí pečeně na je recept snů.


Domácí sirup proti rýmě a kašli: Pomůže rýmovník, česnek s medem či tymián

Rýma a kašel dokáží potrápit. Účinnou pomoc nabízí domácí sirupy. Které byliny jsou osvědčené? Jak si připravit domácí sirup, který pomůže v případě nachlazení?


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


Krční čakra nebo také Visuddha, centrum naší komunikace

Krční čakra, známá také jako Visuddha, je spojnicí mezi rozumem a pocity. Její nerovnováha může vést k duševním i fyzickým obtížím. Prozkoumejte její význam, problémy spojené s touto čakrou a způsoby, jak ji harmonizovat.


Kvíz: Máj je lásky čas. Jak dobře znáte kultovní milenecké dvojice z hollywoodských filmů?

Květen je od nepaměti spojený s láskou a milostná vášeň je zkrátka cítit ve vzduchu. K navození zamilované atmosféry často mohou pomoct romantické filmy, z nichž láska doslova prýští. I když je bereme s velkou nadsázkou a často ani nepřiznáme, že je sledujeme, přesto si ty kultovní dobře pamatujeme. Můžete se o tom přesvědčit v tomto kvízu!


Připravte si skvělý žlutý řízek: Sírovec žlutooranžový už roste

Jaro je v plném proudu a pomalu se blíží léto. V přírodě už rostou mnohé skvělé houby, naposledy jsem se setkali s kováři a koloději. Pokud se ale nebudete dívat pouze na zem, ale svůj zrak zaměříte i na samotné kmeny stromů, rozhodně nic nepokazíte. Posbírat třeba můžete plodnice sírovce žlutooranžového. V každém případě je sírovec houba, která bývá mnohými lidmi zbytečně opomíjená. My se na ni proto podíváme mnohem podrobněji s tím, že...


9 pokojových rostlin, které provoní váš obývací pokoj

Mít pokojové rostliny nejen přidává krásu a svěžest do prostoru, ale také může provonět váš obývací pokoj příjemnými vůněmi. O post 9 pokojových rostlin, které provoní váš obývací pokoj apareceu primeiro em DecorStyle.


Znaky intuice, které byste neměli nikdy ignorovat: Jak rozpoznat, že vám chce srdce něco sdělit

Intuice je chápána jako náhlé poznání, rozhodnutí nebo určitý pocit, že něco máte udělat jinak, než je běžné. Je to vnitřní hlas, šestý smysl a často vám napovídá, jak se chovat a co dělat. Jsou případy, kdy vám intuice dává jasným a rozhodným způsobem, že nemáte dělat to či ono. A je na vás, co uděláte. Rozhodně byste neměly tyto signály ignorovat a přehlížet, protože vás může varovat. Co vám napovídá intuice?


Nejlepší český zákusek je větrník, má to však své ale, říká Helena Fléglová

Helena Fléglová je česká cukrářka, se kterou časopis Apetit dlouhodobě spolupracuje. Její seriál Cukrářská akademie vycházel v Apetitu několik měsíců. Spolupráci završila Helena dvěma skvostnými dorty, které upekla k 20. narozeninám Apetitu. Vidět je můžete na titulní straně květnového vydání. Během přípravá jsme jí v zákulisí položili pár otázek.


Fascinující způsoby komunikace zvířat

Všichni víme, že kočky mňoukají a psi štěkají, ale zajímalo vás někdy, jak se vlastně dorozumívají ostatní zvířata? Pokud se ponoříte hlouběji, zjistíte, že komunikace zvířat je mnohem složitější, než jste si možná dokázali představit. Zjistíte, že někteří tvorové spolu mluví, zatímco jiní se dorozumívají pomocí elektřiny nebo dupáním. Chcete zjistit víc? Pak se ponořte do komunikace některých volně žijících zvířat v následujících snímcích.


VIDEO: Eliška srovnávala, který fastfood má nejlepší kuřecí burger. Vítěz nepřekvapil skvělým masem i houskou

Fastfoodové jídlo je téma samo o sobě, ale Eliška se rozhodla, že otestuje jeden segment, který je u mnohých strávníků velmi populární, a to kuřecí hamburger. Navštívila proto tři podniky a vyzkoušela, jakým způsobem připravují svou drůbeží specialitu.


Jak pěstovat lilek neboli baklažán: Zásadní je správná zálivka a výživa

U nás se jednalo o méně známou zeleninu, což už neplatí. Neustále stoupá obliba lilku a jeho využití v kuchyni. Výhodou je, že tuto teplomilnou zeleninu je možné pěstovat venku na zahradě či v nádobě na balkonu. Jak na zdárné pěstování?


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


Destilovanou vodu si vyrobíte i doma. Čas od času se vyplatí nalít ji do lahve na pití nebo do konvičky pro květiny

Destilovanou vodu si vyrobíte i doma. Čas od času se vyplatí nalít ji do lahve na pití nebo do konvičky pro květiny. Mnoho lidí věří, že destilovaná voda je pro tělo lepší a užitečnější než běžná voda. Jenže neustále ji kupovat může přijít hodně draho. Dozvíte se, jak si destilovanou vodu vyrobit doma – snadno a rychle.


Odmítáte se vzdát skinny jeans? Noste je takhle a zůstanete in

Existuje jen málo kusů oblečení, které společnost rozdělilo více než úzké džíny. Někdo jim propadl poměrně rychle, jiný je vzal na milost, protože v nabídce módních řetězců neměl na výběr a někdo se s jejich nošením nesrovnal dodnes. Jsou ale i takoví, kteří si svůj outfit bez skinny jeans neumí představit a fakt, že úzké džíny vyšly z módy, odmítají vzít na vědomí. Je způsob, jak skinny jeans nosit a nebýt úplně out?


Pohodlí na prvním místě: Kalhoty s retro nádechem letos zastíní i oblíbené džíny

Rozlučte se s džíny i klasickými cigaretovými kalhotami. Letošní sezóně vládne 100% komfort spárovaný s nostalgickou vzpomínkou. Jedním z důkazů je enormní zájem o retro tepláky, které jako by vypadly z MTV videoklipů z 90. let. Jak je správně nosit?


Bohouš (45): Umírající děda se nepřišel ve snu jen rozloučit. Poradil mi také, co udělat s jeho chatou

Bohouš svého dědu miloval a měl s ním velice zvláštní pouto. Setkávali se totiž ve snech. Ten poslední byl ale jiný než ostatní. Děda se v něm s vnukem přišel rozloučit a rovnou mu navrhl, co má dělat s jeho chatou.


Největší český pavouk začíná vylézat z nor. Chová se jako vlk

Největší český a vlastně i evropský pavouk. To je slíďák tatarský, kterému se může klidně říkat česká tarantule. Právě na jaře samice vytvoří velký kulovitý kokon, který může obsahovat až 500 vajíček s budoucími mláďaty. S tímto kokonem samice vychází ve slunečných dnech ze svého obydlí a vyhřívá se. Jde o celkem mimořádnou podívanou, spatřit tohoto impozantního tvora je poměrně vzácné. Ale o to více zajímavé a svým způsobem i adrenalinové.


Retro okénko: Arašídky v cukru stály jen 2 Kčs a prodávaly se pod názvem Afro. Sladkou dobrotu si snadno připravíte doma

Nejen na bonbonech si v dobách socialismu děti kazily zoubky, stejnou službu společně se zahnáním chuti na sladké jim prokázaly arašídky v cukru. Mnohým pak láska k nim zůstala až do dospělosti. Prodávají se naštěstí dodnes a ty nejznámější seženete pod značkou Jojo.


Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte

Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte . Pečete-li maso a nepoužíváte k tomu provázek, děláte chybu. Vázání masa před pečením má svůj důvod. Od teď už nebudete péct maso jinak než s provázkem.


Květinový kvíz: ukažte, jak se vyznáte v řezaných květinách z květinářství a buďte připraveni nejen na Den matek

Obdarovat ženu její oblíbenou květinou se vždy potká s úspěchem, vždyť jak se říká: „Ženu ani květinou neuhodíš.“. A protože se pomalu blíží Den matek, tj. 12. květen, bude možná vhodné si pár květin, které běžně zakoupíte v květinářství, zopakovat. V našem kvízu jsme pro vás ukryli známé květiny, ale také si povíme, jak dané květiny musí být ošetřeny, aby ve váze obdarovanému, nejen všem maminkám, vydrželi co možná nejdéle. A prozradíme, jak...


Jak na hrnkové knedlíky? Díky rychlé přípravě je můžete během chvilky servírovat

Nemáte času nazbyt, ale přesto si chcete pochutnat na jídle s přílohou v podobě knedlíků? Zkuste ty hrnkové, jejich příprava zabere minimum času a postup přípravy je opravdu snadný. Poradíme, jak na to.


Denní horoskop na sobotu 4. 5. 2024: Na Berany se navalí problémy, Lvi řeší resty

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 4. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Kámen, dřevo a sklo: Nesvačilka se po více než 100 letech dočkala vysněné kaple

Snily o ní generace, dočkali se až současníci. Obec Nesvačilka na Brněnsku se pyšní unikátní kaplí z kamene, dřeva a skla. Ve středu ji za účasti stovek věřících slavnostně vysvětil brněnský biskup Pavel Konzbul.


Trámy dodávají modernímu otevřenému prostoru šmrnc. Elegantní bílá v kombinaci se dřevem je hit

Moderní projekt, který spočívá v podstatě ve stavbě domu v domě. Zní to zvláštně, že? Architekti svou práci takto označili sami, protože obytný prostor má vlastní strukturu, nové instalace, zdi a podesty. Původně to přitom byl otevřený loft postavený na konci 20. století. Do interiéru původní budovy byla vložena štíhlá kovová konstrukce, dřevěné pilíře a vodorovné části provedené […]


Simona (31): Od té doby, co pátrám po minulosti své rodiny, se můj pes chová divně. Zřejmě jsem přivolala duchy předků

Simona žije sama v centru Kolína, společnost jí dělá jen její psí kamarád Bob. Je to kříženec, kterého si vzala z útulku. Celé roky spolu spokojeně bydlí. Ovšem od té doby, co Simona začala sestavovat strom svého rodu, se začaly dít podivné věci. Pes v noci nespí a vrčí na strop.


Novoluní ve znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu se vrátí nohama na zem, zaměří se na vztahy a začnou realizovat své sny

Páté novoluní roku 2024 přichází ve znamení Býka a nastane ve středu 8. května v 5:21. Zemský Býk přebírá nadvládu po ohnivém Beranu. Co to znamená pro tři vybraná znamení zvěrokruhu?


Den matek 2024 se blíží: Jak oslavujeme maminky?

Češi nejspíš zatím vyhlížejí hlavně zítřejší Den vítězství, protože jim přinese den volna navíc. Součástí tohoto týdne je ale i Den matek. Jak oslavujeme maminky napříč stoletími?


Epilepsie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neurologická porucha, která způsobuje záchvaty nebo neobvyklé pocity a chování. Léčba může kontrolovat epizody. Některé děti přerostou tento stav, jak stárnou. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky epilepsie se mezi jednotlivci značně liší a závisí na typu záchvatu. Přízn...


Jak ve skutečnosti vypadá závislost na druhém člověku?

Závislost na druhém člověku je pojem, který se v dnešní době často skloňuje, ale jehož pravý význam chápe jen málokdo. Závislost na druhém člověku je komplikovaná, protože v každém vztahu existují stupně spoluzávislosti. Stejně jako u duševních nemocí si většina z nás může přečíst seznam příznaků a říct si: „Panebože, to zní jako já!“. Skutečným problémem je však závažnost příznaků a to, jak moc ovlivňují kvalitu našeho života. Se závislostí na druhém člověk je to podobné. Všichni jsme tak trochu závislí, ale jak poznáte, že to zašlo příliš daleko? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se to.


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?


Jak poznat, že máte vysokou emoční inteligenci: Sledujte tyto tři znaky

Emoční inteligence, někdy také emoční kvocient, je ukazatel, který hodnotí schopnost zacházet s vlastními emocemi, ale také schopnost komunikace a empatie vůči ostatním lidem. V některých případech je vysoká emoční inteligence dokonce i určitým ukazatelem úspěchu. Máte vysokou emoční inteligenci i vy? Sledujte tyto 3 znaky.


Hádka neznamená rozchod. Jak vyřešit konflikt ve vztahu jednou provždy?

Pro každý vztah jsou naprosto přirozené občasné rozepře, ne vždy se totiž na všem shodnete. Ačkoli mohou zapříčinit aktuální nepohodu, vždycky z nich vzejde alespoň jedna lekce a poučení do budoucna. Zkušená psychoterapeutka Jana Gatěková radí, v čem mohou být konflikty užitečné a jak je řešit opravdu efektivně.


Nejvýhodnější 27" monitor na trhu. Iiyama má rozlišení 1440p, 100 Hz a nestojí ani čtyři tisíce

Monitor Iiyama G2745QSU-B1 tento týden koupíte na Smarty.cz jen za 3899 Kč, jinde minimálně o pět stovek víc. Levněji neseženete ani alternativy s podobnými...


Jak se má princezna Kate? Rodinná návrhářka se podělila o tíživé pocity!

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím.


Návrat k tradici: Domácí výroba kandovaného ovoce

V našem moderním světě, kde je všechno k dispozici na dosah kliknutím, se často zapomíná na jednoduché radosti a dovednosti našich předků. Jedním z těchto zapomenutých umění je kandování ovoce. Nejenže je to skvělý způsob, jak prodloužit trvanlivost sezónního ovoce, ale také to přináší neodolatelnou sladkost do našich pokrmů. A co je nejlepší, můžete si ho připravit doma s minimálním úsilím a za pár korun. Pojďme se tedy podívat na to, jak se to...


Spolehlivá Wi-Fi i mimo dům: tři triky pro lepší signál na zahradě

Chcete si pouštět filmy nebo hudbu a surfovat na internetu pohodlně i venku na zahradě díky spolehlivé Wi-Fi? Není to sice taková věda, ale pečlivé nastavení domácí bezdrátové sítě pro tyto účely se určitě vyplatí. Zde jsou tři tipy, jak zajistit dobré připojení i na trávníku za domem. Souvisejicí články Microsofte, nech si svá Windows: tip na pět bezplatných alternativ – hladce běží i na starších PC Tip: Nechybujte a „prosvištětě“ si češtinu...