Trending:


Kana neboli dosna vykouzlí v zahradě i na balkoně tropický ráj. Jak ji pěstovat?

Kany neboli dosny jsou květiny, které se nedají přehlédnout. Kvetou celé léto atraktivními červenými, růžovými, oranžovými, žlutými či bílými květy. Dekorativní jsou taky listy, a to hlavně díky svému zbarvení. Mohou být zelené, bronzové, hnědé i žíhané. Při správném pěstování dekorativní kany vnášejí na naše zahrady, terasy, balkony či dvorky exotickou atmosféru tropického ráje. Poradíme, jak je pěstovat od jara do zimy na zahradě i v květináči...


Od pazourku po japonskou ocel: Holení v proměnách času

Faraónská bradka nebo římský clean shave. Taková je historie holení. Jen ztěžka vás napadne pouze a výhradně mužská činnost, jako je holení vousů! Pánové se svými vousy bojují po tisíce let, a tak není divu, že se techniky a nástroje holení výrazně proměnily. Podle jeskynních maleb z doby kamenné si muži upravovali plnovous pomocí lastur. První holicí nástroj se pak objevil přibližně před třiceti tisíci lety. Tušíte, o který se jednalo?


Pivoňka koprolistá vykvétá už v dubnu. Jak ji správně pěstovat aby listy zdobily zahradu po celé léto

Málo známý, nízký druh pivoňky, pivoňku koprolistou neboli úzkolistou, najdete v našich zahradách jen zřídka. Pěstuje se většinou jako skalnička a vykvétá karmínově červeným květem už v průběhu dubna, kdy se ostatní druhy pivoněk teprve probouzejí ze zimního spánku.


Jak upražit pampeliškové kořeny na chutnou kávu? Vyzkoušejte to s námi

Pampelišková káva je považována za velmi zdravý nápoj, který neobsahuje kofein a má pro nás mnoho zdravotních benefitů. Připravit pampeliškovou kávu - to není nic složitého. Představíme vám jednoduchý postup.


Ručně malované dorty: Krásné jedlé umělecké dílo vytvoří i cukrář začátečník

Malované dorty jsou jednou z moderních technik zdobení. Na povrch dortu, pokrytý potahovkou, marcipánem nebo fondánovou polevou, můžeme jedlými potravinářskými barvami namalovat téměř cokoliv.


Plamének potřebuje květy na slunce, základnu a kořeny ve stínu

Pokud hledáte kvetoucí popínavou rostlinu, pak právě plamének může být vhodnou volbou. Základním pravidlem pro jejich pěstování je mít horní část rostliny na slunci, zatímco spodní část bude ve stínu. Pokud toto pravidlo splníte, tak už vás čeká s plaménkem jen velmi málo práce. Pěstovat jej můžete v půdě i v nádobě. Vysadit ven jej můžete kdykoli od dubna do října.


Gigant aneb chutný hybrid řepy a divokého zelí: Kdy, jak sázet a správně skladovat

Skvělá chuť i poměrně rychlý růst činí z této kedlubny zeleninu, jejíž pěstování stojí za to vyzkoušet. Přinášíme návod, jak pěstovat, kdy sázet a následně správně sklízet.


Děsivé městské legendy, které jsou ve skutečnosti pravdivé

Většina městských legend jsou prostě jen legendy. Lidová tvořivost je však mnohdy méně silná než skutečný život a skutečné události mohou samy o sobě vyvolat strašidelné příběhy, které později zakoření v populární kultuře. Prohlédněte si galerii a seznamte se se strašidelnými případy, které dokazují, že skutečnost může být skutečně děsivější než fikce.


Jak najít ty nejlepší brýle pro vás? Určující není jenom tvar obličeje

Venku už je pomalu léto a na to jsou zkrátka potřeba pořádné sluneční brýle, které nejsou jenom praktické, ale jsou i velmi vkusným módním doplňkem. Je ale docela obtížné vybrat takové, které vám sedí a zároveň půjdou k více outfitům. Existují ale určité parametry, které vám pomohou vybrat ty pravé brýle pro vás.


Jak využít staré prostěradlo? Několik užitečných tipů

Nepatříte zrovna mezi ty, kteří by staré věci házeli přímo do odpadu? I stará prostěradla nebo kusy látek mají ve vaší domácnosti ještě spousta možností na využití. Ušijte z nich kupříkladu malý stan pro děti, nebo potěšte své blízké ruční výrobou nahřívacího polštářku. I obyčejné kusy látek se mohou doma zkrátka ještě hodit.


Kruté manželství císařovny Wanrong: Absenci lásky kompenzovala opiem. Zemřela v kaluži vlastní moči

Život a smrt Wanrong, která se provdala za posledního čínského císaře, by se daly popsat jako jedno monumentální utrpení. Její manželství a tehdejší politická atmosféra v zemi nepřinesly císařovně nic jiného než žal, bolest a smrt.


Pěstování salátových okurek je hračka: Sázejte s odstupy, nezalévejte studenou vodou a velká sklizeň vás nemine

Pěstování salátových okurek může být pro mnohé zahrádkáře příjemnou aktivitou, která se navíc odmění bohatou úrodou. Abychom však dosáhli optimálních výsledků, je důležité dodržovat několik klíčových pravidel od výběru semen až po sklizeň.


Zajímavosti o zvířatech, které vás překvapí a potěší zároveň

Máte rádi divokou přírodu? Pak si projděte tuto galerii zábavných faktů o zvířatech, které vás překvapí a možná i potěší.


Horoskopy lásky od 16. dubna 2024: Uzdravte stará zranění a zažijete zázraky

V lásce se můžete těšit na sladké momenty blízkosti a vzájemného porozumění, ale také se připravte na překonávání výzev a uzdravování starých emočních ran. Buďte otevření novým možnostem a věřte v sílu lásky a porozumění. Co předpovídají tarotové karty pro jednotlivá znamení?


Až se vydáte do Itálie: Který podnik co nabízí, kde se najíte rychle a levně a čím se řídit?

Italské jídlo bývá jedním z důvodů, proč celoročně láká davy návštěvníků. Kvalitní potraviny nakoupíte v každém obchodě i supermarketu, kde se zorientujete podle etiket. Jak si ale poradit při výběru podniku, kde se najíst? Trattoria, Osteria, Ristorante, Pizzeria… Kdo se v tom má vyznat? Pojďte se na to podívat z blízka spolu s námi.


Dyson nasazuje na jarní úklid rozšířenou realitu. Ukáže, kde už jste vysávali a kde ještě ne

Ačkoli se na trhu stále více prosazují robotické vysavače, řada uživatelů nedá dopustit na klasické vysávací stroje. Ty však, na rozdíl od robotů s pokročilou...


Pěstujte omamně vonící šeřík: jak ho správně ostříhat, abyste dosáhli nádherných květů, z kterých si připravíte sirup proti stresu

Stačí jen jediné nadechnutí a každý hned neomylně pozná, že nastalo období rozkvetlých šeříků. Rozkvétají úplně všude. V městských i zámeckých parcích, ve venkovských zahradách a ty plané i podél silnic a polních cest. Květy šeříku však kromě krásy a vůně disponují i léčivými účinky.


Čím širší, tím lepší! Jak nosit trend wide leg džínů a kalhot?

Ještě před několika lety bychom je na sebe možná vůbec nevzaly, protože až příliš připomínají přelom milénia. Teď jsou široké džíny a kalhoty všude kolem nás a skinny siluetě už na pár let zase odzvonilo. Wide leg džíny se nosí k teniskám, lodičkám i balerínám a dají se zkombinovat jak do ležérního, tak formálnějšího outfitu. Poradíme, jak v roce 2024 široké džíny a kalhoty stylově nosit.


Triky s přírodními potravinářskými barvivy pro barevnější kuchyni

V průběhu let se vaření změnilo z něčeho soukromého, co děláme v kuchyni jako prostředek k přežití, v něco, na co jsme pyšní, co sdílíme na internetu a co používáme, abychom udělali dojem na lidi. Určitě jste se setkali s fotografiemi jídel, která se pravděpodobně příliš neliší od toho, co jste sami připravili, ale s oslnivě odlišnou škálou barev. Většina lidí také zaplatí nemalou částku za to, aby si pořídili zábavně barevné jídlo a mohli si ho vyfotit ještě předtím, než ho ochutnají. Protože všichni víme, že potravinářská barviva nejsou zrovna nejlepší, existuje řada přírodních způsobů, jak obarvit potraviny a vytvořit něco, co si vaše děti, přátelé na internetu nebo partner při stolování zamilují. Klikněte na a dozvíte se více.


Pomáhá tejpování úst při spánku (a je bezpečné)?

Probouzíte se často se suchým nebo bolavým krkem, špatným dechem a pocitem pomalosti? Může to být způsobeno tím, že během spánku dýcháte ústy. Dýchání ústy je spojeno s mnoha příznaky, včetně toho nejhoršího: chrápání. Naštěstí existuje wellness trend, který vám pomůže podpořit dýchání nosem v noci. Pomocí speciální pásky, která pomáhá udržet ústa zavřená, se můžete probouzet s výhodami nosního dýchání. Přináší však zalepení úst určitá rizika? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, zda byste měli zvážit zalepení úst na spaní a zda je bezpečné.


Žhavé trendy pohovek aneb usaďte se opravdu pohodlně

Hledáte novou pohovku, která bude stylová a pohodlná? Pak se podívejte na nejžhavější trendy pro rok 2024. V tomto článku vám představíme novinky, které oživí váš interiér a dodají mu moderní a útulný vzhled. Nechte se inspirovat a najděte pohovku, která bude perfektně ladit s vaším stylem. Maximalismus Maximalismus rozhodně k letošnímu roku patří. Objevte svět složitých vzorů, […]


Květiny nepatří jen do zahrad: Objevte, jak můžete s květinovými motivy proměnit svůj domov v zelený ráj plný krásy a harmonie

Nechte se unést kouzlem květin a přeneste kousek přírody přímo na stěny vašeho domova! S těmito triky se vaše domácnost stane místem plným svěžesti a útulna.


Příběh domu pod Ještědem, který postavili v těch nejextrémnějších podmínkách

Shlíží z ještědského hřebene na Český ráj a velkoryse se otevírá místním loukám a specifickému horskému klimatu. Takový je výsledek návrhu rodinného domu z pera architektů z ateliéru SAD, jehož interiér se nese ve znamení světla, prostoru, čistoty a bervené střídmosti.


Proč slzíme při krájení cibule a jak tomu zamezit?

Taky neradi krájíte cibuli, protože u toho brečíte? Víte, proč tomu tak je a jak slzení alespoň trochu zabránit? Proč slzíme? Během krájení cibule dojde k porušování buněk, ze kterých začne vytékat šťáva, která se v kombinaci s vlhkostí a vzduchem začne měnit na sirné plynné složky, které dráždí oko, a my tak během chviličky slzíme a smrkáme. […]


Co na lásku na první pohled říká věda?

Přitažlivost, poblouznění a láska. Tři odlišné pojmy, fáze, které mívají striktně určené pořadí. Jde ty počáteční dvě přeskočit a přejít hned k lásce? A co na toto věčně diskutované téma říká věda?


Majonéza s medvědím česnekem podle Těhotnýho kuchaře: Příprava zabere chvilku a lehce pikantní chuť vás naprosto nadchne

Majonéza má v naší kuchyni téměř nezastupitelné místo. Nejen, že ji přidáváme do mnoha pokrmů, jako jsou saláty nebo pomazánky, ale rádi si ji užíváme také ve formě tatarské omáčky, třeba k některým smaženým jídlům. Klasickou majonézu však můžeme dochutit mnoha ingrediencemi, například i medvědím česnekem, jak ukazuje Těhotnej kuchař.


Má pořadí narození vliv na vaši osobnost?

Pořadí narození v rodině označuje vaše místo ve vztahu k ostatním sourozencům (např. prvorozený, poslední narozený) nebo pokud jste jedináček. A o pořadí narození existuje tolik stereotypů! Například: nejstarší děti jsou panovačné; prostřední děti jsou mírumilovné; a nejmladší dítě je opečovávané a všechno mu projde. O jedináčcích by se dalo říct, že mají vysoký smysl pro nezávislost a inklinují k sobectví. Je však některý z těchto stereotypů pravdivý, nebo se zakládá na laické generalizaci? Jste zvědaví? Klikněte na a zjistěte, zda vaše pořadí narození ovlivnilo vaši osobnost.


Fascinující vinné sklepy v průběhu věků

Římané poprvé přišli s nápadem skladovat víno pod zemí. Středověcí mniši ukládali víno do katakomb pod opatstvími a kláštery po celé Evropě. Časem se po celém světě objevily na míru postavené vinné sklepy, které chránily vína před vibracemi, nestálým kolísáním teplot a škodlivým UV zářením. Dnes může být vinný sklep mnohem víc než jen úschovnou kvalitních vín a šampaňského: mohou se v něm konat veřejná shromáždění a hudební koncerty, a dokonce může sloužit jako kulisa pro hollywoodské filmy. Klikněte a projděte si historii vinného sklepa.


Pestré louky mizí, krajina je žlutý oceán. Viníkem je častá seč, říká botanik

Botanik Stanislav Březina v rozhovoru mluví o lučních společenstvích i proč z nich mizí druhová pestrost.


Překvapivé věci, o kterých jste nevěděli, že je můžete zavařovat

Když slyšíme slovo pickle, máme tendenci myslet na tradiční okurky a zapomínáme, že pickle je ve skutečnosti kouzelné sloveso, které můžeme ovládat v pohodlí naší vlastní kuchyně. Nakládání je fantastický způsob, jak nejen uchovat čerstvé potraviny, ale také je učinit ještě chutnějšími. Nakládané potraviny často oživí i další pokrmy, dodají jim přirozeným procesem kvašení trochu pikantnosti a někdy jsou dokonce zdraví prospěšné. I když většina z nás nemá čas na celý proces nakládání, přesto je možné rychle naložit různé druhy zeleniny, ovoce, a dokonce i bílkoviny, které máte v lednici. Jste zvědaví? Klikněte a podívejte se na ingredience, o kterých jste nevěděli, že byste je měli nakládat.


Znamení zvěrokruhu, která jsou extrémně líná: Ve vztahu se nepředřou Lvi ani Býci

V každém vztahu si partneři dělí své role a práci v domácnosti. Někteří lidé jsou však právě v tomto ohledu líní a nechce se jim přiložit ruku ke společnému dílu. Svůj vliv na to má i datum jejich narození. Tato čtyři znamení jsou ve vztazích extrémně líná a žádnou velkou pomoc od nich nečekejte.


Nepečený lehký tvarohový dortík: Jemný dezert se doslova rozplývá na jazyku, je snadný a potřebuje jen čas na vychlazení

Nepečené dezerty nemusíme nutně připravovat jen v létě. Lehký tvarohový dortík poslouží díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy jako lahůdka k odpolední kávě nebo čaji. Jen je třeba počítat s vychlazením v lednici.


Čtyři druhy ořechů, které jsou ideální pro zlepšení paměti: Jíst byste je měli denně

Dělá vám problém se soustředit, zapomínáte, vše si musíte zapisovat? Pokud potřebuje váš mozek vzpruhu, zaměřte se i na jídelníček. Především ořechy jsou pro mozek skvělou potravou, plnou antioxidantů, mastných kyselin a prospěšných vitamínů a minerálů.


Eva (41): Ke kulatinám mě manžel pozval do luxusní restaurace. Místo dárku jsem ale dostala rozvodové papíry

Rozvod! Kdo by neznal stejnojmennou písničku, kterou zpívá Hana Hegerová. Je v ní cítit nostalgie, ale i pořádný kus hořkosti. Rozhodně to není nic příjemného, i když se na něm obě strany domluví. A ještě horší je, když se nedomluví či je jeden z manželů událostmi nepříjemně překvapen.


Nejlepší světové destinace pro šnorchlování

K tomu, abyste mohli obdivovat nádherné korálové útesy nebo plavat s úžasnými mořskými tvory, nepotřebujete žádné velké vybavení ani dovednosti - šnorchlování může být skvělým způsobem, jak si vychutnat podmořské divy, které náš svět nabízí. Naše planeta je plná fascinujících míst, kde se dá šnorchlovat. Ať už vás zajímají tropické ryby, velryby nebo korálové útesy, určitě si zde vyberete. S ohledem na to jsme pro vás připravili seznam nejlepších míst na šnorchlování po celém světě, která vám umožní poznat, co se skrývá pod hladinou. Klikněte na galerii a obdivujte nejlepší světové destinace pro šnorchlování.


Chili se vysmála hejtrům: Názory jsou jako řitní otvor, každý ho má, pravila se smíchem

Kuchařka Ta Thuy Dung, známá pod přezdívkou Chili, míří do další reality show. Tentokrát půjde o taneční soutěž StarDance, která se začne vysílat již letos na podzim. Pro kuchařku z MasterChefa to tak bude již třetí reality show, ve které se objeví. A zatímco fanoušci ji za to odsuzují, ona si ze sebe na sociálních sítích dělá legraci.


Vysokoškoláci, kteří milují kávu: Nevěřili byste, z čeho mají pojízdnou kavárnu

Pro Ondřeje Kvasnicu a jeho přítelkyni Karolínu Zelníčkovou je káva sdílenou vášní. Společně tak vybudovali unikátní kavárnu. Z původního projektu kamenného podniku sešlo, své sny však nakonec zhmotnili v pojízdné kavárně. Vybudovali ji z koňského přepravníku.


Je čas na vertikutátor! Pro zdravý trávník je tato procedura základ

Při péči o zahradu nepřehlížejte svůj trávník, který je její důležitou součástí. Suchá místa a jiné neduhy zelené ploše slušet nebudou, a proto je potřeba jí dopřát jarní proceduru vertikutátorem.


Domácí hořčici bez zbytečné chemie připravíte celkem snadno. Zkuste i kremžskou

Štiplavá hořčice je u nás jednou z nejoblíbenějších pochutin. Má dost specifickou chuť a hodí se k uzeninám, masu i zelenině, do pomazánek, omáček, zálivek a marinád. Domácí hořčici klasickou plnotučnou i kremžskou bez chemických konzervantů si můžeme udělat celkem snadno sami z hořčičných semínek. A pak ji dochutit přesně podle svého gusta kurkumou, kari kořením, chilli papričkou, křenem nebo česnekem.


Barva očí u žen: podle mužů jsou nejoblíbenější ty modré

Barva očí se může lišit. Modré, zelené, hnědé, šedé, oříškové či dokonce černé. Jakou barvu očí mají muži na ženách nejraději? Barvu očí můžete zdědit po svých rodičích – neznamená to ale, že hnědoocí rodiče nemohou mít modrooké dítě. Ve hře je totiž ještě melanin. Jedná se o hnědě zbarvený pigment, který je zodpovědný nejenom za barvu očí, ale též barvu kůže a vlasů. Důvodem, proč jsou oči lidí jiné než hnědé, je nedostatek melaninu...


Zákulisí grilovací show: Nejen moderátorům, ale i soutěžícím oblečení vybírali stylisté

Málokoho by u televizních obrazovek napadlo, že volnočasové oblečení soutěžících v grilovací show nebylo plně na jejich volbě. Jak to přesně chodí při natáčení kuchařské reality show, prozradila jedna z nejvýraznějších účastnic – Jeana.


Jak posilovat břišní svaly, aneb když je krásně tvarované bříško příjemným vedlejším efektem

Tušíte, za co všechno zodpovídají břišní svaly? Nejenže jejich posílením zpevníte zepředu trup, čímž ochráníte páteř, ale také získáte lepší rovnováhu, celkovou stabilitu těla i větší sílu v končetinách. Zároveň pro vás bude jednodušší dovolit si uvolnit oblast kolem ramen, šíje a krku, kde si bohužel často pěstujeme přebytečné napětí. Důležité je cvičit v souladu s celotělovými vrozenými vzorci pohybu. Jak na to? Poradí Václav Rázl, školitel...


Valašské pečáky: Dozlatova upečené křupavé brambůrky potřené česnekovou směsí, to je jednoduchý a levný oběd

Brambory jsou už po několik století základní surovinou naší kuchyně a jídla z nich patří mezi ta levná i snadná. V jednoduchosti je krása a v případě valašských pečáků to platí dvojnásob.


Ultramódní outfit zpěvačky Terezy Maškové: Trendy široké džíny zkombinovala s oversize džískou

Zpěvačka Tereza Mašková (28) propadla trendu denimu od hlavy k patě. A právem. Kombinace džínové bundy a širokých kalhot patří k nejstylovějším setům jara a tím letošním to určitě nekončí.


Ultrabarevný šatník bývalé dánské královny Markéty II.: Dominuje mu plášť z ubrusu, který si sama navrhla

Dánská královna Markéta II. slaví 84. narozeniny. Vedle nadstandardního vzdělání, odvahy a životní moudrosti vyniká mezi ženskými (ex)vládkyněmi také vskutku osobitým šatníkem plným barev. Nechybí v něm ani originální improvizace v podobě legendárního pláště a čapky proti dešti.


Profesionální tipy, jak správně grilovat ryby. Kůže musí být suchá a gril řádně rozpálený, říká Zdeněk Pohlreich

Sezóna grilovaček odstartovala a Češi stále častěji zkouší na grilu připravovat i něco jiného než jen krkovici, kuře a klobásky. Perfektní jsou například ryby, ať už zvolíte pstruha nebo mořské ryby, jako je pražma, makrela nebo mořský vlk. A stejně skvěle se griluje i losos!


Jaká je princezna Kate? Brit prozradil, jak ho podpořila v boji s rakovinou!

Princezna Kate podstupuje chemoterapie, protože jí byla diagnostikována rakovina. S touto nemocí bojuje mnoho lidí po celém světě, výjimkou nejsou ani obyčejní Britové. Jeden z nich nyní promluvil o tom, jak ho princezna podpořila, když sám s nemocí zápasil.


Kindle Paperwhite 5 je teď levnější než na Black Friday. Parádní čtečku e-knih teď koupíte za 3400 Kč

Německý Amazon dočasně zlevnil čtečku e-knih Kindle Paperwhite 5. Variantu bez reklam, kterou běžně posílá i do Česka, teď koupíte za 132 eur (3400 Kč)....


Můžeme změnit místo, kde se nachází náš tuk?

Přáli jste si někdy změnit, kam se váš tuk ukládá? Určitě to napadlo nejednoho člověka. Většina z nás má totiž kolem podbřišku trochu navíc, který bychom chtěli mít na bocích nebo někde jinde. Můžeme však nějak změnit to, jak nebo kde je náš tuk rozložen? Klikněte na následující galerii a zjistěte to.


Fascinující historie tetování

Tetování je v podstatě forma uměleckého ztvárnění těla, která je trvalá. Funguje to tak, že se pod kůži vyrývá barvivo. Nejstarší záznamy o tetování se objevují v mnoha různých kulturách po celém světě a jsou staré až tisíce let. Od prvních tetování se formy a významy nesmírně vyvinuly a dnes nás fascinují více než kdy jindy. Chcete poznat historii tetování? Pak se podívejte do této galerie.