Lifestyle

Trending:


Denní horoskop na 9. května 2024: Býci získají sebevědomí, Raci budou na štíru s penězi

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 9. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


20 receptů na rizoto: Pokrmy z rýže na mnoho způsobů jsou snadné na přípravu

Rizoto je tradiční italský pokrm z oblasti východního Piemontu, jehož základ tvoří kulatozrnná rýže, máslo, bílé víno, cibule a koření. Rýže se osmaží na olivovém oleji, zalije vývarem a vínem a vaří až do krémové konzistence.


Vlivné umělecké směry 20. století

Na kaleidoskopickém plátně umění 20. století, vyprávěl každý tah štětcem příběh o rebelii, inovaci a neúnavné snaze o vyjádření. Celá hnutí explodovala, aby se ideály mohly uskutečnit všemi dostupnými způsoby. Století umělecké tvorby přineslo vzestup abstraktní tvorby, performance a boření tvůrčích hranic. Zaujalo vás to? Klikněte na tuto galerii a podívejte se, která umělecká odvětví se ve 20. století prosadila.


Od tymiánu k načasování: základní tipy pro pěstování vlastní bylinkové zahrádky

V domácnosti každého skvělého kuchaře se skrývá potenciál pro krásnou, voňavou kuchyňskou zahrádku plnou čerstvých kulinářských bylinek. Bylinky vdechují nový život starým receptům a jejich pěstování a použití je snadnější, než si možná myslíte! Navíc kuchyňské bylinky jistě zpestří a ochutí každý pokrm. Většinu nebo všechny bylinky sice můžete koupit v obchodě balené, ale často velmi rychle zvadnou nebo se zkazí a mohou být poměrně drahé. Chcete-li ušetřit čas a peníze a zároveň mít k dispozici co nejčerstvější a nejdéle trvající suroviny, zvažte pěstování vlastních kuchyňských bylinek. Klikněte a dozvíte se, jak na to.


Tyto dámy nad 50 let na Met Gala zastavily čas: Podívejte se, jak září na červeném koberci i v běžném životě

Největší módní událost roku, Met Gala, proběhla 6.5. 2024, tedy první květnové pondělí. Všechnu pozornost standardně získaly překrásné róby a outfity, které nám všem vyrazily dech. Stejně tak nám ale vyrazily dech dámy, kterým je přes 50, ale vypadají tak, jako by se jim podařilo zastavit čas. A to nejen na červeném koberci, ale i v běžném životě. Kdo na letošním Met Gala naprosto zazářil?


Jak se zbavit mšic? S pomocí chilli a vodky!

Máte mšic už plné zuby? Tito otravní škůdci na zahradách dokáží s rostlinami a s vaší úrodou pořádně zamávat. Uvelebí se nejčastěji na jarních mladých stoncích odkud se nehnou klidně i celé léto. S tím už může být však brzy konec. Připravte jim do cesty agresivní postřik. Budou vám bohatě stačit jen dvě domácí ingredience. Které to jsou?


Jak vyhnat drátovce z brambor: Kolem rostlin nasypte hořčici a mezi řádky vysaďte vhodné rostliny

Jak vyhnat drátovce z brambor: Kolem rostlin nasypte hořčici a mezi řádky vysaďte vhodné rostliny. Drátovce s jejich podlouhlým, štíhlým tělem téměř nelze zaměnit za jiného zahradního škůdce.


Noste oblečení podle typu vaší postavy: Zjistěte, co sluší ženám s postavou jednoho tvaru

Některé kousky se vám mohou sebevíc líbit, ale zkrátka vám nesedí, ať je zkombinujete s čímkoliv. Patříte mezi tyto ženy? Přestaňte si lámat hlavu tím, čím to je. Odpověď je totiž velmi jednoduchá - může za to typ vaší postavy. Klasické rozčlenění na jablka a hrušky známe. Existují ale i další typy postav, například postava obdélníkového tvaru. Právě na tu se dnes zaměříme.


Snažíte se šetřit? Tyto tři typy spotřebičů přesto nevytahujte ze zásuvky – proč a které

U elektrických spotřebičů, které se nepoužívají, někteří uživatelé jednoduše vytáhnou jejich síťovou zástrčku ze zásuvky. Jsou ale typy zařízení, které úplné odpojení od elektrické sítě nesnesou. Ani v případě, kdy třeba odjíždíte na dovolenou. Souvisejicí články Tip: Pokud často sedíte: znáte pravidlo 40-15-5? Tajný tip pro uživatele Samsungu: bezplatná aplikace vám umožní nastavit funkce, které zůstávají skryté MS hokej 2024: jak zdarma...


Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...

Blog Kuchařka pro dceru po 10 letech končí. Jana Florentýna Pišová (dříve Zatloukalová) oznámila, že ze zdravotních důvodů už dál o jídle psát nebude. Já jsem tuhle zprávu objevila předevčírem, článek na webu jsem si přečetla včera. A málem jsem to obrečela. Nejen proto, že Florentýnu, neboli Flo, dlouho sleduji, ale protože nás ještě něco spojuje. Jen Flo o tom neví... Tak jsem se rozhodla napsat jí otevřený dopis.


Jak si usnadnit jarní úklid

S příchodem teplejších dnů je čas začít myslet na každoroční jarní úklid. Ačkoli výsledkem bude zářivý domov, samotný začátek může být zdrcující. Nezáleží však na tom, zda máte před sebou pět minut nebo celý víkend, existuje spousta jednoduchých tipů a triků, které vašemu domovu dodají tolik potřebný lesk. Podívejte se do této galerie na několik jednoduchých tipů pro jarní úklid.


Potraviny, jejichž trvanlivost nikdy (nebo téměř nikdy) nevyprší

Při pořizování zásob potravin, ať už pro případ nouze, nebo jen proto, že jsou ve slevě, je důležité si uvědomit, které ingredience vám za své peníze dají více. Zatímco čerstvé potraviny mají trvanlivost pouhých několik dní, existují i takové, které vydrží i několik let - nebo jejich trvanlivost nevyprší vůbec! Potraviny a nápoje v této galerii budou vždy po ruce, když je budete potřebovat. Pokud si chcete ušetřit peníze, klikněte na galerii a dozvíte se, které potraviny vám vydrží nejdéle!


Zvenčí nenápadný domek ukrývá pohádkový rustikální interiér

Rozpadající se chatka na pozemku velkého panství stála po dlouhá staletí stranou vší pozornosti. Zaměstnanci hrabství sem tajně chodili hrát karty. Časem se na domek zapomnělo a zarostl vavřínem. Současní majitelé ho doslova vysekali z hustého porostu a vytvořili z něj místo, kde se utváří vzpomínky na celý život.


Jak ušetřit při praní prádla? Pozor na výběr pračky, volbu teploty a správnou údržbu

Praní prádla je běžnou povinností, která však do jisté míry představuje nezanedbatelné náklady. Nicméně i zde lze ušetřit. Jak? Prozradíme jednoduché triky, díky kterým je to možné.


Zvládnutí umění si zdřímnout

Stává se vám, že během dne usínáte? V tom případě přichází na řadu zdřímnutí! Zdřímnutí může být užitečným nástrojem - od zlepšení duševního zdraví a bystrosti až po pocit omlazení a síly zvládnout zbytek dne. Tipy a triky obsažené v tomto průvodci vám pomohou maximálně využít omezený čas a dosáhnout co nejlepších výsledků zdřímnutí. Jste připraveni? Klikněte na galerii a prozkoumejte svět zdřímnutí a zjistěte, jak vám může pomoci ještě dnes!


Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie

Čerstvá zelenina a bylinky jsou čím dál častěji vyhledávanějšími ingrediencemi v našich kuchyních. Polévkové koření si mnoho domácností připravuje sušením vlastních bylinek, vytvořit si jde i obdoba maggi. My se ovšem podíváme na přípravu skvělého mraženého doplňku do mnoha pokrmů.


Celebrity si oblíbily slow fashion: Nejnovější trendy v udržitelné módě představí Good Festival

Světem módy už několik let hýbe stále rostoucí odpor k fast fashion. Co je principem udržitelnosti v oblékání a jak jej jednoduše dosáhnout? Pražský Chodov právě hostí festival, který vám o trendech "pomalé" módy řekne víc. A můžete si tam pořídit i udržitelné kousky do šatníku.


Tuhá smetana clotted cream je skvělá jen tak na sušenky s marmeládou. Kulinářský publicista Eugen Štumpf prozradí, jak se vyrábí

Clotted cream je tuhý smetanový krém s obsahem 55-64 % tuku. Právě díky němu má neodolateně jemnou chuť. Kulinářský publicista Eugen Štumpf objasňuje podrobnosti ohledně tohoto britského krému, my přidáváme recept, jak si tuto specialitu snadno připravit doma.


Jágrův kadeřník navrhl vlastní hodinky. Cena? 77 tisíc korun

Vyrobeny jsou pouze v jedenácti kusech, ciferník mají posázený diamanty a stojí téměř osmdesát tisíc korun. Tak vypadají náramkové hodinky, za jejichž vznikem stojí nejslavnější barber v Česku Lukáš Valčuha alias Laky Royal.


Oblékejte se jako slavné ženy. Sestavte si dostupný outfit podle Victorie Beckham nebo Sarah Jessicy Parker

Některé ženy v tom zkrátka umí chodit. Vybrali jsme pro vás pět módních ikon, které v současnosti patří k těm, jež svým stylem udivují celý svět a udávají módní trendy. Poradíme vám, jak se obléct jako ony.


Růžová v outfitech celebrit: Salačová zvolila kalhotový kostým, Burešová ji využila na velkou večerní

Růžová ve všech barevných variantách vládne jarnímu šatníku celebrit. Pastelově růžový kalhotový kostýmek nedávno do společnosti vynesla Česká Miss 2000, Michaela Salačová (43), pastelově růžovou prošívanou péřovku zase v chladných dnech nosí "královna růžové", zpěvačka Tereza Mašková (28). Zpěvačka Eva Burešová (30) zazářila v tmavě růžových saténových šatech na slavnostním koncertu v pražské Lucerně.


Třípokojový byt pro mladou rodinu v severském minimalistickém stylu

Stačí se projít sedmdesátimetrovým bytem a rychle zjistíte, jací jsou jeho obyvatelé. Milují design, výtvarné umění, hudbu a čínskou kulturu. Jak se jejich záliby promítly v interiéru?


7 receptů na ovocné knedlíky: Uvařte kynuté, tvarohové nebo ze spařovaného těsta

Ovocné knedlíky sice neprospívají naší štíhlé linii, ale chutnají báječně a jednou za čas si je můžeme uvařit. Nejlepší jsou z čerstvého ovoce - můžeme si vybrat to, která právě dozrává. Pokud není ovoce čerstvé, stačí mražené nebo zavařené.


Co udělat pro to, abyste neměla suché a lámavé vlasy v létě: Odborník radí

Pravděpodobně každá žena zdá ten pocit, kdy jsou v létě její vlasy vysušené, polámané a dehydratované. V drtivé většině za to může ostré slunce, slaná voda, chlor z bazénu a časté mytí. Po letních měsících většina z nás podstupuje drahé regenerační kúry s nadějí, že vlasy zachráníme. Tak tomu ale nemusí být v případě, že se o své vlasy budete během léta pečlivě starat. Odborník radí, jak na to.


Grenadýrmarš: Retro pokrm, který vás zasytí a zároveň pomůže spotřebovat zbytky surovin

Zbyly vám doma uvařené brambory a těstoviny a hledáte způsob, jak je ještě využít? Připravte si grenadýrmarš, prosté jídlo našich babiček, kterým nepohrdne žádný strávník. Tento jednoduchý a levný pokrm, původně připravovaný pro vojáky, nabízí skvělou možnost, jak se dobře najíst a zároveň neplýtvat jídlem.


Nejlepší dárky pro vaše mazlíčky!

I když si váš mazlíček vystačí s málem, tak to neznamená, že neocení pěkný dárek. Ale na rozdíl od lidí, kteří si mohou říct, co chtějí, může být výběr dárků pro domácí mazlíčky trochu komplikovanější. Zvlášť když je dnes na trhu tolik produktů. Ale nebojte se! V této galerii najdete spoustu skvělých nápadů na dárky - od zábavných hraček pro kočky až po luxusní kočárek pro psy. Klikněte a inspirujte se!


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Nejlepší festivaly jídla na světě

Pokud si pod pojmem zábava představujete jídlo a zážitky, pak si tyto festivaly jídla zamilujete. Ať už budete v Evropě, Americe, Asii nebo Oceánii, určitě si něco z tohoto seznamu vyberete. A ať už jsou vaše chutě jakékoliv, je z čeho vybírat! V této galerii se podíváme na nejlepší food festivaly na světě. Klikněte a nalaďte si chuťové pohárky!


Udržitelné triky, které z vás udělají lepšího zahradníka

Pokud čtete tento článek, pak je pravděpodobné, že máte zahradu nebo prostě milujete zahradničení. Lidé obdělávají půdu po tisíciletí a zdá se, že z toho máme potěšení dodnes. V kontaktu s přírodou, pěstování vlastních potravin a péči o rostliny je prostě něco, co nás k zahradničení připoutává. Pokud jste začínající zahrádkář, jistě jsou věci, které možná ještě neznáte. Ale nebojte se: ujišťujeme vás, že po přečtení této galerie budete mít spoustu nových věcí, které můžete vyzkoušet! Klikněte a objevte tajemství, která musí znát každý zahrádkář.


Nejmocnější a nejvlivnější královny všech dob

V hodinách dějepisu jsme většinou slyšeli spíše o mužských panovnících, ale existovaly i mocné ženy, jejichž koruny zářily stejně jasně, ne-li více. Příběhy těchto královen, od starověkého Egypta až po éru renesanční Evropy, jsou důkazem toho, že i ženy mohou vládnout. Projděte si tuto galerii, ve které se podíváme na některé z nejmocnějších královen, které kdy žily.


Které maso je vhodné na svíčkovou? Kromě klasického hovězího i zvěřina

Svíčková omáčka patří mezi slavnostní jídla, která nesmí chybět na nejedné svatbě, rodinné oslavě či jiné výjimečné události. Základem úspěchu je správný výběr masa a právě s tím vám v našem článku poradíme.


Moderní postele do malých i velkých ložnic

Správně zařízená ložnice hraje v každé domácnosti nesmírně důležitou roli. Její uspořádání závisí nejen na individuálním vkusu jejích uživatelů, ale také na velikosti místnosti. Přemýšlíte, jakou moderní postel vybrat do velké nebo malé ložnice? Určitě se o tomto tématu dozvíte více. Moderní postele – bezkonkurenční výhody Mnoho lidí trápí otázka: čím se vyznačují moderní postele v ložnici? Navzdory všeobecnému přesvědčení […]


Neuvěřitelné výhody čtení a jak se stát lepším čtenářem

Ať už máte rádi romány, nebo knihy literatury faktu, čtení má mnoho pozitivních přínosů. Když čtete, zvyšujete své intelektuální i psychické schopnosti a zároveň se vám otevírá zcela nový svět plný informací a znalostí. Knihy dokáží vše - od rozšíření slovní zásoby až po udržení duševního zdraví! A pokud jste potřebovali připomenout, jak důležité je pravidelné čtení pro naši pohodu, podívejte se do této galerie, kde najdete další postřehy. Jste připraveni? Klikněte na galerii!


Máte plný truhlík bazalky? Víme, jak ji využít na maximum

Bazalku můžete použít v salátech, polévkách i v nápojích. Snadno se pěstuje a platí za vítanou bylinku v každé kuchyni. Jak ji využít?


Jak pomoci dětem vypořádat se s šikanou

Šikana je jednou z nejtěžších věcí, kterou může dítě prožít. Existuje mnoho různých forem šikany, které mohou zanechat emocionální jizvy, fyzická zranění a v extrémních případech i horší následky. Pro rodiče je to nesnesitelné, protože mohou mít pocit, že se to vymyká jejich kontrole. Nejste však bezmocní, když je vaše dítě šikanováno. Existuje mnoho způsobů, jak ji můžete zastavit a pomoci dítěti ji překonat. Chcete-li se dozvědět, jak pomoci dětem, které jsou šikanovány, klikněte na tuto galerii.


Nepečené smetanové řezy s čokoládou si budete připravovat často: Jsou rychle a snadno hotové a chutnají božsky

Popularita nepečených dezertů v posledních letech výrazně roste. Tento trend můžeme pozorovat nejen v domácích kuchyních, ale i v nabídce kaváren, cukráren a restaurací. Nepečené dezerty mají mnoho výhod, mezi které často patří jednoduchost a rychlost. To dokazují i smetanové řezy, na které nabízíme recept.


Fascinující kontrasty ve starém činžáku: Jak černá kuchyně oživila historický byt

V třípokojovém bytě najdete všechny současné trendy. Přírodní materiály v kombinaci s betonovou stěrkou, béžové tóny v kontrastu s černou barvou, nebo ryze industriální minimalistické prvky vedle romantických detailů.


Den matek se v Česku slaví už 101 let! Kde se ale vzal?

Den matek se u nás již tradičně slaví druhou květnovou neděli, letos připadá na 14. května. Poprvé se na našem území oslavy dne matek objevily přesně před 100 lety, v roce 1923. Tehdy svátek matek začala propagovat především Alice Masaryková, dcera prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka a bojovnice za ženská práva.


Základní kousky jarního šatníku pro ženy 50+: Padnoucí trenčkot, lněný komplet ani zavinovací sukně nesmí chybět

Stylistka Nikola Marková vám v novém díle pořadu 3 minuty stylu ukáže základní jarní kousky pro ženy po padesátce. Deset kousků, které vám v kombinacích vystačí na celé jaro 2024 a některé využijete v létě vám ukáže ve videu.


Nebezpečné a nechutné práce, díky kterým si budete vážit té své

Možná máte šéfa, který vám v neděli posílá e-maily a očekává, že mu odpovíte. Možná sedíte u stolu více než osm hodin a zhoršuje to vaše problémy se zády. I když jsou to všechno pádné důvody, proč si na svou práci stěžovat, určitě si jí budete vážit o něco víc, až se seznámíte s následujícími zakázkami. Klikněte na tuto galerii a podívejte se na ty, kteří to mají pravděpodobně horší než vy.


Kde mají v Praze nejlepší skořicové šneky a kolik stojí? Vítězem je nuselská pekárna, ale nezklamal ani šnek za 44 Kč na Jiřáku

Skořicové šneky jsou asi nejslavnějším pečivem severských zemí. V poslední době se ale probojovaly i na pulty a do vitrín českých kaváren a pekařství. V každé mají trochu jiné, chtěli jsme proto zjistit, kam se pro ně v Praze vyplatí zajít a zda vyšší cena zaručí lepší chuť.


Pečeme s Ivou: Snadné farmářské bagety s celozrnnou moukou jsou krásně nadýchané a po ochutnání si je zamiluje celá rodina

Farmářské bagety jsou upečeny z těsta, ve kterém je třetina mouky celozrnné. Jsou lehce voňavé kmínem, nadýchané, s křupavou kůrkou a měkkou, pružnou střídou. Jako všechno čerstvé pečivo jsou i tyhle bagety vynikající samotné, ničím neobložené, ale velice vhodné jsou především jako příloha k sýru, uzenému masu, utopencům.


Zajímavosti o kouzelném světě Harryho Pottera

Tato série knih a filmů se stala kultovní záležitostí, která si získala fanoušky po celém světě. Od vydání první knihy o Harrym Potterovi uplynulo již více než 20 let! Od té doby vzniklo osm filmů, které vydělaly miliardy dolarů a získaly si zástupy fanoušků. Vzniklo také několik spin-offů, například série "Fantastická zvířata", různé videohry a teď už i připravovaný televizní seriál na HBO Max. Existuje dokonce i Harry Potter zábavní park! Pojďme se spolu podívat na několik zajímavých faktů z tohoto světa čar a kouzel.


Jak udělat rajčatovou omáčku méně kyselou: Kuchaři často sázejí na jedlou sodu, výsledek nás ale trochu překvapil

Passata nebo rajčatové pyré, která jsou v obchodech běžně k dostání, za nás vyřeší velký díl práce na rajčatové omáčce. Pořád však jde o polotovar, se kterým je potřeba dál pracovat. Dokonalá omáčka z rajčat má totiž nasládlou chuť, kterou by jí měla dodávat zrálá rajčata, mrkev, dlouhý var nebo... cukr. Variantou je také přidání jedlé sody, který stáhne kyselost.


Fantastické a fascinující využití česneku v průběhu věků

Každý ví, že některé potraviny jsou zdravější než jiné. Některé druhy zeleniny obsahují specifické vitamíny a minerály, které jiné potraviny neobsahují. Česnek však přináší zcela nový význam slova "superpotravina". Dlouho předtím, než se česnek stal nejlepším přítelem kuchařů, se používal po celém světě téměř ke všemu, jen ne k vaření. V průběhu tisíciletí hrál česnek roli všeho možného, od steroidu po afrodiziakum. Ještě působivější je, že mnohé z těchto dávných zdravotních účinků byly od té doby vědecky prokázány. Máte v kuchyni přebytek česneku? Čtěte dále a objevte některá starodávná využití česneku, která by vás mohla inspirovat.


Kolik času v troubě potřebuje perfektně upečená sekaná? Možná méně, než jste mysleli

Už víte, co všechno do sekané patří. Teď přichází otázka, jak ji správně upéct. Kolik času si na českou klasiku vymezit, když ji chcete připravit k nedělními obědu? Doba, která je zapotřebí, aby sekaná strávila v troubě, se odvíjí od její podoby a množství masa.


Pizza a burrito? Zjistěte, co snídají celebrity!

O tom, zda je snídaně nejdůležitějším jídlem dne, se stále diskutuje, ale mnoho celebrit bere toto jídlo vážně. Pokud potřebujete inspiraci na snídani, už nemusíte hledat dál. V této galerii zjistíte, co hvězdy snídají - od vajíček až po koktejly - a jejich recepty můžete vyzkoušet i vy! Klikněte na galerii a vyzkoušejte snídani inspirovanou celebritami.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Strašák jménem celulitida: Jak s ní před létem zatočit na poslední chvíli a neutratit majlant

Přípravy dokonalé figury do plavek se povážlivě krátí: Jak zatočit s nenáviděnou pomerančovou kůží, než obléknete minišaty nebo vyrazíte na vytouženou dovolenou? Účinných možností se nabízí hned několik.


Hoya: pokojová rostlina, kterou vypěstuje každý. Snadno ji i rozmnožíte

Hoya je rostlina, kterou můžete koupit pod českými názvy hoja nebo voskovka. Její vzhled je exotický, pěstování je ale natolik jednoduché, že ho zvládne i začátečník. Většina druhů této rostliny patří mezi popínavé rostliny, které vyžadují růst na světle a teple, ale bez přímého slunečního záření. Velmi brzy vás odmění krásnými květy. Této rostliny existuje i více než 100 druhů, všechny vyžadují velmi podobnou péči.