Lifestyle

Trending:


Tisíc a jedna noc

Vydejte se s námi do Dubaje, kde starobylé zdi šeptem vyprávějí pohádku o vysoké módě, dokonalých siluetách a špičkovém řemesle módního domu Christian Dior.


Kovbojské boty jsou trendem jara/léta 2024. Stylové, praktické a do každého počasí

Módní kolekce pro jaro/léto 2024 daly jasně najevo, že velkým trendem bude americký styl kovbojských bot. Někdo je miluje, někdo je vůbec nemusí, ale jisté je, že jsme tento typ obuvi mohli vidět u takových návrhářů, jako je Victoria Beckham, Helmut Lang, David Koma nebo Celine. Kovbojské boty tak značí, že letošní léto bude ve stylu Divokého západu.


Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem

Koňakové špičky jsou populárním dezertem, který si získal oblibu především u nás a na Slovensku. Tento zákusek vyniká výraznou chutí vaječného koňaku, která je perfektně kombinovaná s čokoládou a dalšími ingrediencemi. Příprava koňakových špiček ovšem není jednoduchá, proto, společně s finalistkou Peče celá země Terezou, nabízíme recept, jak si ji usnadnit.


Římské ruiny z celého světa, které musíte navštívit

Římská říše byla obrovská. V době svého rozkvětu zahrnovala velkou část Evropy, pobřeží severní Afriky, Balkán, Malou Asii a některé části Mezopotámie a Blízkého východu. To odpovídá téměř 50 zemím v dnešní době! Objevování architektonického dědictví Římské říše je jedním z největších potěšení z cestování. Prohlédněte si galerii a zjistěte, kde můžete prozkoumat starověké římské civilizace.


Ložnice pod šikminami je krásná, ale komplikovaná. Nechte se inspirovat, jak si s omezeným šikovně poradit

Šikminy jsou bezesporu krásné a navozují pocit útulna, dokážou nás ale také potrápit, když se do takového prostoru snažíme umístit postele, skříně a další potřebný nábytek. Jak se dá podkrovní ložnice maximálně využít?


Každodenní věci, které by před 50 lety byly nemožné

Lidé se sešli na Redditu (internetovém fóru) a zamýšleli se tam spolu nad tím, jaké každodenní věci děláme dnes a jaké by nám před půl stoletím připadaly asi naprosto absurdní. Klikněte na galerii a podívejte se na ohromující výsledky této debaty!


Video: mulčovat nemusíte jen kupovanou mulčovací kůrou. Skvěle poslouží to, co už na zahradě máte

Už jste také propadli kouzlu mulčování? Jestli ne, doporučujeme mu dát letos šanci. Je to způsob, jak zabránit v růstu pleveli, udržet v půdě vláhu a zároveň ji alespoň trochu průběžně vyživovat. Plusů je celá řada a negativ byste našli jen málo.


Jak influencer může ohrozit ochrannou známku

Výrobci využívající k propagaci svých výrobků či produktů marketingovou spolupráci s influencery, umělci, ale i svými zaměstnanci by měli zbystřit. Pokud totiž poskytnou svůj nový produkt těmto osobám dříve, než si zajistí ochranu práv svého průmyslového vlastnictví k danému výrobku, jeho vzhledu nebo technickému řešení, mohou o tato svá práva nebo...


Srdcovka nádherná: chcete krásné květy? Musíte vědět, jak na hnojení

Všeobecně lze říci, že rostliny, které produkují velké množství květů, vyžadují velké množství živin. Srdcovka nádherná je jednou z nich. Poznáte ji jednoduše podle jejích květů, které mají tvar srdce – někdo vidí krvácející srdce. Tato unikátní rostlina může kvést bohatě, když budete vědět, jak ji hnojit a kdy. Právě nyní nastává čas prvního hnojení – tedy období dubna a května.


Velký test kosmetických novinek: Tvářenka, make-up i rtěnky s přirozeným leskem od zpěvaček Dua Lipy a Rihanny

V kosmetickém světě se pohybuji už mnoho let a je mojí vášní. Nové trendy v líčení i samotné péči o zevnějšek přichází každý měsíc a proto jsem si pro vás připravila rubriku, kde s vámi projdu to, co mě za uplynulý měsíc zaujalo. Tentokrát to bude hodně o lesku na rtech, ale i pleti.


Denní horoskop na čtvrtek 2. 5. 2024: Ryby někomu ublíží, Blížencům chybí optimismus

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 2. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Je luxus více než láska? Mladí singles mají jasno, hledají hypergamii

Najít dokonalého partnera není pouze o fyzickém a duševním spojení a o stejných životních hodnotách. Pro stále více mladých singles je při výběru partnera důležitý ještě jeden atribut – jak luxusní život jim může partner nabídnout. Vypočítavé? Zhýralé? Ne nutně.


Neotřelé 2+kk: Hrubé stěny vykouzlily jemný interiér

První, co vás v tomto bytě napadne, je fakt, že na první pohled působí jaksi humpolácky a neotesaně. Na ten druhý ovšem zjistíte, že jste se ocitli v jemném, účelném a příjemném interiéru, jehož netypický půdorys upoutá na první pohled. Vstupní chodba je i v rámci nevelkého prostoru, který byt nabízí, jednoznačně stavebně oddělena, což je vždy u […]


Melanocytární Névus: Co To Je A Léčba

Souhrn Tmavé skvrny na kůži tvořené shlukem pigmentových buněk. Příznaky Krtci se objevují jako tmavé skvrny a mohou být drsné, ploché nebo zvednuté. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Krtci jsou způsobeni, když melanocyty, buňky produkující pigment, rostou v klastrech nebo shlukech. Diagnóza Krtci jsou s...


Jakou marinádu zvolit ke grilovanému masu? S výběrem pomůže náš článek

Když se konečně začne oteplovat, chceme v přírodě trávit co nejvíce času. Po studené zimě, kdy byla brzy tma, si užíváme možnosti být venku až do večera, setkáváme se s přáteli a společně grilujeme. Samozřejmě chceme připravit to nejlepší pohoštění.


“Tekutá jóga” aneb čaj Tulsi: Bojuje proti stresu a zahání chuť na sladké

Čaj Tulsi má v Indii dlouholetou tradici, ale u nás tolik známý není. Někteří lidé ho pro jeho výhody pro zdraví a mysl nazývají také “tekutá jóga”. Zahání totiž nejen stres, ale dokonce také chuť na sladké a pomáhá tělu k revitalizaci. Už jste o čaji Tulsi slyšela?


Lottie Moss září na Instagramu v plážovém outfitu

Lottie Moss, sestra Kate Moss, způsobila opravdové pozdvižení na sociálních sítích, když sdílela zrcadlové fotografie v miniaturním bikinách a plážovém šatu. The post Lottie Moss září na Instagramu v plážovém outfitu appeared first on Instafamosos.


Eva Pavlová zpátky na scéně: Zazářila v českých barvách, rudá rtěnka byla třešničkou na dortu

První dáma Eva Pavlová vyrazila po pauze do společnosti. A návrat je to se vší parádou. Svým outfitem, který vynesla do pražského Rudolfina, vyrazila fanouškům na sociálních sítích dech. Lidé se předhání v lichotkách.


Našli nejošklivější budovu v té nejkrásnější lokalitě

Dům, který měl těsně před zbouráním, se rozhodli zachránit. Přestavěli ho v romantické sídlo v rustikálním stylu, kterému dominuje bílá barva a přírodní materiály.


Polský architekt všem vyrazil dech: Jeho byt má jen třináct metrů čtverečních

Startovací byty nebývají velké. Pokud ale máte dostatek důvtipu, dá se i na pětníku vykouzlit krásné a pohodlné bydlení, jak dokazuje polský architekt a designér Szymon Hanczar.


Taste! Slavné přestřelky na Divokém západě

Dějiny amerického Starého západu jsou opředeny četnými přestřelkami, násilnými střety, v nichž se utkávali neohrožení strážci zákona se zoufalými zločinci. Řada těchto přestřelek se zapsala do legend Divokého západu. Jiné, byť méně známé, jsou stále nechvalně proslulé svou brutalitou a vysokým počtem mrtvých. Místa, na kterých se tato krvavá střetnutí odehrála, a pistolníci, kteří se jich zúčastnili, pomohli utvářet americký Západ. Avšak kdo byl nakonec rychlejší v tasení? Klikněte na galerii a staňte se svědky těchto proslulých přestřelek na Divokém západě.


Tichá a voděodolná klávesnice Logitech G213 Prodigy stojí jen 999 Kč. Nikdy nebyla levnější

Klávesnici Logitech G213 Prodigy momentálně nabízejí Datart a Alza za 999 Kč. Pod tisíc korun zatím nikdy nešla, obvykle stojí 1300 Kč a víc. Jde o herní...


Jaký zvolit materiál na zahradní cestičku

Přístupové cesty i chodníčky k domovu jsou často reprezentativní vizitkou všech majitelů větších domů. Je proto důležité vybrat ten správný materiál. Aby mohla být cesta příjemná pro chůzi, je zapotřebí zvolit spíše měkčí materiál. Řada zahrádkářů a kutilů nedá dopustit na dřevo. To pracuje spolehlivě již po řadu století. Zkusit můžete ale i jiný materiál, hodit se tak může mulč anebo i kámen. Který z těchto prvků bude pro vaši zahradu tím...


Fantastické a fascinující využití česneku v průběhu věků

Každý ví, že některé potraviny jsou zdravější než jiné. Některé druhy zeleniny obsahují specifické vitamíny a minerály, které jiné potraviny neobsahují. Česnek však přináší zcela nový význam slova "superpotravina". Dlouho předtím, než se česnek stal nejlepším přítelem kuchařů, se používal po celém světě téměř ke všemu, jen ne k vaření. V průběhu tisíciletí hrál česnek roli všeho možného, od steroidu po afrodiziakum. Ještě působivější je, že mnohé z těchto dávných zdravotních účinků byly od té doby vědecky prokázány. Máte v kuchyni přebytek česneku? Čtěte dále a objevte některá starodávná využití česneku, která by vás mohla inspirovat.


Jak poznat, že máte vysokou emoční inteligenci: Sledujte tyto tři znaky

Emoční inteligence, někdy také emoční kvocient, je ukazatel, který hodnotí schopnost zacházet s vlastními emocemi, ale také schopnost komunikace a empatie vůči ostatním lidem. V některých případech je vysoká emoční inteligence dokonce i určitým ukazatelem úspěchu. Máte vysokou emoční inteligenci i vy? Sledujte tyto 3 znaky.


Můžete v pronajatém bytě chovat zvíře?

Potencionální nájemce se jeví jako ideální ovšem až do té doby, dokud pronajímatel nezjistí, že se do jeho bytu hodlá nastěhovat i se čtyřnohým miláčkem. Někomu tato skutečnost nevadí a nemá s ní sebemenší problém, ale někdo si ve svém bytě zkrátka domácí mazlíčky nepřeje už jenom z toho důvodu, aby nezničili vybavení. Jak to tedy s domácím […]


Dešťové záhony zadrží vodu v zahradě: zajistíte si tak zahradu plnou květin i v těch největších vedrech

Hledáte možnosti, jak využít dešťovou vodu, která při každém silnějším dešti zbytečně odtéká ze zahrady pryč, protože se sudy pod okapem rychle naplní? V následujících dnech vodu využijete na zálivku záhonů a opět čekáte na déšť. Vsaďte proto nejen na nádrže, ale i na dešťové záhony!


Pizza bez droždí? Jde to, jen je potřeba vybrat alternativní kypřidlo a nečekat stejný výsledek

Příprava pizzy bez droždí je rychlá cesta k cíli. Nemusí být nutně špatná, byť pizzu z kynutého těsta překoná jen těžko. Těsto na pizzu bez kvasnic se obvykle kypří práškem do pečiva. To mu dodá jemnou a nadýchanou texturu, i když trochu jinou než je tomu u klasické pizzy.


Upéct domácí veku na chlebíčky bude podle našeho videa hračka

Upéct domácí chlebíčkovou veku není nic složitého. Jednoduché kynuté těsto po vykynutí stočíme a upečeme. Začátečníkům s postupem pomůže názorné video. I když se dá veka levně koupit, s tou domácí budou vaše chlebíčky opravdu luxusní.


Košilové, bodycon nebo do áčka? Džínové šaty jsou jasný trend současnosti, který sluší každé postavě

Džínový hit, bez kterého si aktuální sezónu nedovedeme představit? Šaty všech tvarů i délek. Dominují ale překvapivě elegantní košilové varianty nebo…


Prořezávání podpoří orchidej k lepšímu růstu a kvetení

Prořezávání orchidejí nemusí být činnost, kterou vyžadují všechny orchideje. Záleží na tom, jaký máte druh. Jsou orchideje, pro které je řez důležitou součástí jejich péče, ale existují i takové, které řez nevyžadují a je pro ně zbytečný. A aby to nebylo tak jednoduché, tak určitý druh orchidejí může vyžadovat řez po odkvětu, zatímco jiný až po usušení stonku orchideje. Dočíst se to můžete na instrukcích o péči právě vašeho tipu orchideje, který...


Nezbytné vybavení a pomůcky do přírody

Prozkoumávání přírody je jedním z nejlepších způsobů, jak se odpoutat od každodenního života a znovu se spojit s přírodou. Vydat se do divočiny však vyžaduje pečlivé plánování. Se správným vybavením a pomůckami však můžete každé dobrodružství proměnit v bezproblémový a příjemný zážitek! V této galerii najdete veškerou potřebnou výbavu pro váš příští výlet - od praktických kempingových pomůcek až po high-tech gadgety, které vám zajistí spojení a bezpečnost. Klikněte a zjistěte více.


Dárek pro maminku: Kulinářský web Toprecepty slaví Den matek, užijte si slevu 33 %

Pokud přemýšlíte o hezkém dárku ke Dni matek, který připadá na 12. května, možná vás potěší příjemné slevy na webu Toprecepty. Až do 12. května zde můžete nakupovat se slevou 33 %, která se vztahuje na vybrané kuchařky. Hledáte víc informací? Podívejte se na náš článek.


Trámy dodávají modernímu otevřenému prostoru šmrnc. Elegantní bílá v kombinaci se dřevem je hit

Moderní projekt, který spočívá v podstatě ve stavbě domu v domě. Zní to zvláštně, že? Architekti svou práci takto označili sami, protože obytný prostor má vlastní strukturu, nové instalace, zdi a podesty. Původně to přitom byl otevřený loft postavený na konci 20. století. Do interiéru původní budovy byla vložena štíhlá kovová konstrukce, dřevěné pilíře a vodorovné části provedené […]


Trápí vás zvětšené břicho? Gynekolog může odhalit 4 vážné důvody!

Většina žen už někdy zažila nepříjemnou situaci, když se nedaří dopnout sukni nebo kalhoty, které ještě nedávno padly jako na míru šité. K tomu se může přidat i pocit, že se břicho nafukuje jako balón.


Tři chyby, které děláte, když nosíte černou barvu: I tato stylová barva má svá úskalí, kterých je lepší se vyvarovat

Ať už jdete do kanceláře, na párty, nebo jen na procházku a nejste si jista svým oblečením, černá je jistota, na kterou se můžete spolehnout. Tato univerzální barva dodává šmrnc a sluší každému typu postavy. Nicméně i při nošení obyčejného černého outitu se můžete dopustit několika faux pas, kterých se většina lidí nevědomky dopouští. O jaké módní přešlapy se jedná?


V pražské ZOO se narodilo mládě orangutana. Už pije mateřské mléko

V ZOO Praha se ve čtvrtek krátce po poledni narodil orangutan sumaterský. Jde o první mládě jedenáctileté samice Diri, která přišla na svět rovněž v pražské zoologické zahradě. Otcem je dvaadvacetiletý samec Pagy.


Proměny, které nás nadchly: Herec Jiří Langmajer má pracovnu ze zahradního domku a Pokáč nacpal rodinu do jedné místnosti

Navštívili jsme dva jedinečné interiéry známých osobností, které se nezalekly omezeného prostoru a využily doslova každý centimetr. Račte vstoupit na hvězdnou návštěvu!


Známky toho, že se měníte ve své rodiče

Když jste byli mladší, pravděpodobně jste si přísahali, že nikdy nebudete jako vaši rodiče. Řekli jste si, že pokud budete mít děti, nebudete jako vaše máma nebo táta. Ale pak se jednoho dne podíváte do zrcadla a dojdete k děsivému poznání, že se skutečně podobáte svým rodičům! Není to proměna ze dne na den. Pomalu se to k vám plíží a ty příznaky tu vlastně byly celou dobu - jen jste si jich nevšimli. Podívejte se na příznaky toho, že začínáte být stejní jako vaši rodiče - od trapných tatínkovských vtipů až po kritiku mladší generace. Klikněte dál!


Dvě rýže u Romana a Jany - Česko na grilu S1 (8)


Celulitida: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Vážná bakteriální infekce kůže. Obvykle postihuje nohu a kůže se objevuje jako oteklá a červená a bolestivá. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky celulitidy jsou: Červená oblast kůže, která má tendenci se rychle rozšiřovat otok něha Bolest teplo Horečka Červené skvrny pu...


Hovězí na česneku podle šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka: Své kuchařské umění má z kuchařky Marie B. Svobodové z 19. století

Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!


Jak je princezně Kate? Princ William odpovídal na všetečné otázky lidí v ulicích

Princ William v úterý překvapil lidi v ulicích jednoho z velkých britských měst. Kolemjdoucí zajímala především jedna věc. Pochopitelně to byl zdravotní stav jeho manželky Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny.


Jakou masku osobnosti nosíte?

Většina lidí je obeznámena s tím, jak se tvářit před světem. Vlastně to do určité míry děláme všichni. Během dne můžeme používat různé masky jako společenský převlek, který nám může pomoci zapadnout nebo se dokonce skrýt. Tyto masky však mohou být vyčerpávající a u lidí, kteří je používají pravidelně, způsobují nadměrný stres. Osobnostní masky ve skutečnosti umožňují těm, kteří je nosí, skrýt své skutečné já. A i když mohou sloužit jako ochrana sebevědomí a chránit nás před zraněním, mohou také vést k úzkosti, depresi a vyčerpání. Jaké jsou tedy různé osobnostní masky, které nosíme? A kdy se objevují? Zjistěte to kliknutím na tuto galerii.


Ostropestřec nepomáhá jen játrům: Poradíme, kdy ho sbírat a v jaké formě je nejlepší bylinu užívat

Snadno jej můžeme zaměnit s bodlákem, přesto bychom jeho bodlinkám měli věnovat patřičnou pozornost. Ostropestřec je nabitý prospěšnými látkami, které příznivě působí na lidský organismus, především na játra. Prozradíme vám, jak jej užívat.


Vašek (32): Po 12 letech vztahu jsem se rozhodl požádat přítelkyni o ruku. Skončilo to naprosto katastrofálně

Dostat kopačky od dlouholeté přítelkyně není nikdy příjemné. Zvlášť, když ji žádáte o ruku, a ona řekne ne. Vašek se chtěl usadit, založit rodinu, ale jeho dlouholetá partnerka mu udělala čáru přes rozpočet. Ona stejný sen nemá.