Finance

Trending:


Bydlení pro mladé: Jak na něj dosáhnout?

Bydlení je dnes pro mladé sice dosažitelné, ale s komplikacemi. Beznadějná však touha po vlastním bydlení není, ani v mladém věku. Odborníci z Banky.cz poradí, jak na bydlení dosáhnout s využitím hypotéky nebo jejích alternativ. Zastavíme se také u dotací na vlastní bydlení a u zvýhodněných úvěrů pro žadatele mladšího věku.


Kopr patří mezi oblíbené byliny a byl používán již ve středověku: jednu věc vám ale nepromine. Hlavně ho nepěstujte blízko aromatické rostliny

Kopr je velmi často využíván k dochucování oblíbených pokrmů, vždyť co by to bylo za koprovou omáčku, kulajdu nebo oblíbené tzatziki bez kopru? Tato jednoletá bylina se využívá nejčastěji čerstvá, případně zmrazená či sušená. Kopr je na pěstování nenáročný, dokonce má pozitivní účinky na růst a ochranu jiných druhů zeleniny. Dopřejete-li mu vše, co potřebuje, můžete jej hojně využívat pro své kulinářské záměry. Jednu věc ale vážně nemá rád.


Perfektní playlist pro každý moment vašeho života

Zaznamenali jste někdy, že určité hudební skladby zní, jako by byly vytvořeny přímo pro vás? Některá slova v textech nám dodávají sílu překonat překážky, zatímco jiná přenášejí vzrušení z nově objeveného románku nebo bolest ze zlomeného srdce. Nelze popřít, že mnohé písně mají schopnost zapálit inspiraci v našich životech. Ale která skladba nejlépe odráží to, co se právě teď děje vám? Projděte si galerii a najděte tu, která vám sedí dokonale!


Co dělá váš iPhone, když jdete spát? Je poměrně aktivní a spojuje se s celým světem

Váš iPhone rozhodně nejde sprát s vámi - naopak hýří aktivitou a přistupuje při tom k vašim datům a senzorům a přenáší je tam a zpět. Většinou komunikuje s mateřským Applem, ale někdy také se servery v Číně, nebo Rusku. Alespoň pokud si nainstalujete více aplikací. Souvisejicí články Neuvěřitelných 75 000 obchodů láká zákazníky na výhodné nabídky: nedostanou žádné zboží, zato podvodníci zneužijí údaje platebních karet To nebere konce: další...


Češi mají méně sexu než dříve, ukazuje průzkum. Snižuje se ale věk konzumentů pornografie

Češi mají sex méně často než před jedenácti lety. Ukazuje to unikátní celorepublikový průzkum odborníků z Národního ústavu duševního zdraví (NUDZ). Průměrný počet pohlavních styků je u nás nižší než jeden za poslední měsíc. Příčinou může být stárnutí populace a méně partnerských vztahů v mladším věku. Data ukázala i to, že sedmnáct procent žen bylo k sexu někdy přinuceno násilím. Jen zlomek z nich, šest procent, šel na policii.


Kate Middleton inspiruje nejen módou, ale i svým líčením. Tajemství tkví v přirozenosti

Kate Middleton (42) se stala ikonou nejen díky svému šarmu a módnímu stylu, ale také díky přirozenému a elegantnímu líčení. Make-up princezny z Walesu je vždy dokonale sladěný s její osobností a nikdy se nestane, že by někoho svým líčením pobouřila. Na jaká beauty pravidla nedá manželka prince Williama (41) dopustit a jak to dělá, že je vždy dokonale upravená?


Malování dětského pokoje aneb Volba barvy dokáže podpořit hravost, koncentraci či spánek

Zařizujete dětský pokoj? Řešíte vymalování dětského pokojíku? Zde je třeba se zaměřit na barvy, které mají pozitivní vliv na dětskou koncentraci, hravost i spánek. Jakou barvu zvolit a proč?


5 cviků u pracovního stolu: Zůstaňte fit i při sedavém zaměstnání

Pokud nemáte čas chodit do fitness centra a ani ve svém volném čase se jen tak ke sportování nedostanete, nemusíte zoufat. I jednoduché cvičení přímo u pracovního stolu nese ovoce. Zkuste těchto pět cvičení, které můžete provádět při pauze během pracovní doby. Ušetříte tak čas a uděláte něco pro své zdraví.


Tajemství odhaleno: Ze kterého masa připravíte nebesky dobrou sekanou? Objevili jsme několik variant

Na sekanou se vždycky používá mleté maso. Zvolit můžete vepřové, hovězí, krůtí, telecí i jehněčí nebo jejich směs. Často se kombinují různé druhy masa, aby se dosáhlo bohatší chuti, šťavnatosti a lepší struktury.


Velký trend se vrací: Široké kalhoty 100x jinak a co k nim nosit, abyste byly podle stylistky neodolatelné a ještě vám prodloužily nohy

Široké kalhoty znovu potvrdily svou pevnou pozici ve světě módy. I letos je opět vidíme jak ve značkových kolekcích, tak v nabídce běžných obchodů s konfekcí. Co byste si k nim však měly obléct, abyste nevypadaly zvláštně? Na to jsme se zeptali módní stylistky.


Proč milujeme drby? Tady je vědecké vysvětlení

Drby jsou často chápány jako zlomyslné šíření informací o jiných lidech a jsou velmi atraktivní součástí kultury celebrit. Sociální vědci si však dovolují nesouhlasit. Ukazuje se, že lidé jsou skutečně pevně předurčeni k tomu, aby drbům věnovali pozornost a účastnili se jich. A přiznejme si to: ať už u chladicího boxu v práci, nebo na rodinných sešlostech, rádi si o lidech povídáme. Tato tendence je však ve skutečnosti evoluční adaptací. Nepředbíhejme však, protože existuje správný a špatný způsob, jak šířit o někom drby. Podívejte se do této galerie, kde se dozvíte, jak drby vznikly, jak se vyvíjely, jak se staly nezbytnými, jak se staly nebezpečnými a jaké jsou obecné zásady, abyste se ujistili, že je děláte správně.


Čirůvka májovka je chutná houba, nebojte se ji sbírat: Šumavská houbička vám ukáže, kam pro ni

Čirůvka májovka (Calocybe gambosa) je jedlá houba, která roste od jara do raného léta. Ceněná je pro svou výraznou houbovou chuť a vůni i léčivé účinky. Kde ji najít, jak ji poznat a co z ní uvařit?


České matky by se chtěly vracet dříve do práce. Nemají k tomu tady podmínky

Rodičovská dovolená patří v Česku k nejdelším v Evropě. Podle některých odborníků na tom ale prodělávají rodiče i stát. Aby se především ženy mohly častěji dříve vracet do práce, je ale třeba vytvořit jim k tomu podmínky. Na ty se Deník zaměřil v druhém díle nového seriálu Jak matky přicházejí o kariéru.


Test: ViewSonic M10 – zářivé barvy, trojitý laser a pohledný design

Kompaktní stylový projektor s laserovým RGB obrazem váží necelých 1,5 kg a kombinuje výborné barvy a slušný jas s tichým chodem a širokou konektivitou. Souvisejicí články Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen... Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP kamera – bezdrátová venkovní kamera se solárním panelem a snadnou instalací Test: Acer...


Banh ran je vietnamská pochoutka z rýžové mouky. Zaujímá čestné místo na seznamu nejlepších smažených jídel

Banh ran je vietnamská pochoutka, kterou můžeme nejblíže připodobnit asi k našim koblížkům. S těmi je spojuje metoda přípravy, kterou je smažení. Stejně jako v případě koblížků se také jedná o dezert, který má kulatý tvar a je naplněn lahodnou náplní. Ingredience, které se pro přípravu tohoto jídla používají se ale od klasických koblížků liší. Pojďme se blíže podívat na to, co jsou tyto vietnamské smažené kuličky a jak se připravují.


Proč váš toalet smrdí jako kanalizace a co s tím udělat

Toalet, který páchnete i přes časté čištění, může být buď snadno řešitelný problém, nebo naznačovat vážný problém, který vyžaduje pomoc odborníka. O post Proč váš toalet smrdí jako kanalizace a co s tím udělat apareceu primeiro em DecorStyle.


Test: Samsung QE55QN85D – televizor, který si za rok určitě kupte

Po roce přichází Samsung zase s obměnou své řady Neo QLED televizorů s miniLED podsvícením. Již čtvrtá generace je označena písmenem “D” a opět přináší řadu zajímavých inovací. Souvisejicí články Test: ViewSonic M10 – zářivé barvy, trojitý laser a pohledný design Test: Hama Passion Clear II – jedny z nejlépe hrajících levných TWS sluchátek, kdyby jen... Test: Huawei Watch Fit 3 – velmi přesné a krásné fitness hodinky Test: Hama Smart venkovní IP...


Jak připravit balkon na léto: Tipy na úpravu a dekorace pro dokonalý letní relax

Příchod letních měsíců přináší touhu po venkovním odpočinku a relaxaci na balkoně. Aby byl váš balkon připravený na letní období, je důležité provést úpravy a přidat vhodné dekorace. Dnes se nezaměříme jen na praktické tipy, ale přidáme i hezkou inspiraci. Letní období je ideální k trávení více času venku na balkoně, kde si můžete užít slunného […]


Mezi uměním a designem: Lookbook nové kolekce návrháře Martina Kohouta

Dramatické objemy. Monochromatické odstíny. Atypické materiály. Módní designér Martin Kohout představuje novou kolekci, se kterou opět balancuje na hraně mezi uměním a designem. Podobně jako u předchozích modelů přišla inspirace ze světa umění, tentokrát se jí stal film Piano od režisérky Jane Campion a jeho hlavní postava Ada. Do kolekce se promítá vnitřní boj hrdinky, divoká novozélandská příroda i prvky viktoriánského stylu.


Ovládáte umění emoční inteligence? Zjistěte, zda splňujete 3 pravidla chování

Pokud patříte mezi ty, jejichž IQ si nezadá s Einsteinem, vůbec nemusíte zoufat. Chytří lidé možná dokážou pomocí své geniality vyřešit mnoho věcí, ale rozhodně se nedá říct, že by jejich život byl jednodušší. Pokud někomu chybí emoční inteligence, IQ to nezachrání.


Kdo je nejvíc sexy žena, která NEžije?

Tyto nádherné ženské celebrity už nejsou mezi námi, ale jejich vzhled přetrvává navždy. Kdo je tedy nejvíc sexy ženou, která NEžije? Prohlédněte si galerii a podívejte se na tyto úžasné, urostlé a sofistikované hvězdy.


Dorůstání ofiny nemusí být nepříjemným obdobím. Zkuste vlasové doplňky, patku nebo tzv. curtain bangs

Před nějakou dobu jste dostali ten výborný nápad – nechat si ostříhat ofinu. Možná se vám tento nový sestřih natolik zalíbil, že jste se rozhodli ponechat si ho už napořád, většina lidí se ale po nějaké době chce opět vrátit ke starému účesu. No a pak nastává to nemilé období – dorůstání.


Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená

Naše nyní devítiletá dcera Áňa má už celiakii skoro dva roky a za tu dobu už jsem si našla pár receptů na moučníky, o nichž vím, že mi fungují. Stále ale zkouším i něco nového. A tak jsem se pustila do jednoho moučníku podle Josefa Maršálka. Místo klasické mouky je v něm totiž jen mandlová a kokos.


Marie (31): S mamánkem jsem vyfasovala i příšernou tchyni. Chtěla řídit úplně všechno

Marie se měla vdávat, ale místo radosti přetekl pohár její trpělivosti. Už nedokázala dál snášet, jak její nastávající ustupuje své mamince. Ta totiž chtěla rozhodovat úplně o všem.


Pozor na jedovaté knihy: Svazky v barevných deskách mohou doslova otrávit

Američtí odborníci varují: i knihy mohou být jedovaté. A nemyslí to v přeneseném slova smyslu, že by čtenáře otrávil obsah svazku, ale doslova. Barevné desky či přebaly svazků z 19. století, kdy se rozjela ve velkém produkce knih, mohou obsahovat zdraví škodlivé látky jako arzen či olovo.


Jak na sladkou a chutnou mrkev? Ochraňte ji před škůdci a zvolte správné místo pro pěstování

Jak je to s pěstováním mrkve? Proč je zásadní výběr vhodného stanoviště? Jak pěstovat a chránit mrkev před škůdci bez chemie, abyste se mohli radovat z vlastní úrody v podobě chutné a sladké mrkve?


Denní horoskop na 15. května 2024: Vodnáři mají náročný den, Býkům to skřípe ve vztazích

Denní horoskop nejen pro ženy na středu 15. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Miniaturní romantický byt, ve kterém by chtěl žít každý: Od kuchyňské linky skáčete rovnou do nadýchané postele

Bydlení v ateliéru nebo studiu je stále atraktivnější pro obyvatele velkých měst. Jak může takový mini byt vypadat a jak dosáhnout toho pravého pocitu domova? Nechte se inspirovat.


Make-up artistka radí, jak si jednoduše udělat hezké a trendy obočí i když máte řídké a jemné chloupky

Make-up artistka Kritýna Šteflová na svých sociálních sítích ukazuje celou řadu opravdu povedených make-up looků. Některé jsou hodně extravagantní, ale i tak si najdou své příznivce. Kromě toho se však se svými sledujícími ráda občas podělí o nějaký ten tip.


Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu

Hned několik restaurací a kaváren z různých koutů naší vlasti bylo nominováno do soutěže Interiér roku. Posezení v těchto podnicích oceníte nejen po gastronomické stránce, ale ještě v nich potěšíte svého ducha a oko. Z těchto restaurací se vám zkrátka ani nebude chtít domů.


Podivné dějiny britské královské rodiny

Stejnopohlavní vztahy a nebinární genderové identity existovaly v historii vždy. A platí to i pro britskou královskou rodinu. Co přesně se dělo mezi britskými královskými rodinami za dveřmi paláce, se už nikdo s jistotou nedozví, ale existuje mnoho příběhů, a dokonce i důkazů, že některé z těchto královských rodin přitahovaly osoby stejného pohlaví, a dokonce se projevovaly mimo genderovou binárnost. V této galerii vás zavedeme do minulosti a prozkoumáme queer historii britských královských rodin. Klikněte a zjistěte více.


Outfity Meghan Markle na návštěvě Nigérie: Elegantní šaty se speciálním významem i ležérní styl

Meghan Markle s princ Harry společně vyrazili na třídenní návštěvu do Nigérie. Pár přijel v pátek na pozvání náčelníka štábu obrany a o víkendu se zúčastnil nejrůznějších akcí. Patří mezi ně setkání se členy služby ve vojenské nemocnici, návštěva školy, školení s charitativní organizace apod. Pojďme se podívat, jak vypadal během těchto dnů Meghanin šatník.


Eva Pavlová šlápla vedle: Oblékla neforemné šaty. Pekarová Adamová ukázala štíhlý pas

První dáma Eva Pavlová (59) umí zaujmout. Tentokrát ale šlápla vedle. Na zahájení Pražského jara do Smetanovy síně v Obecním domě oblékla dlouhé plisé šaty, které jí opticky přidávaly kila navíc. A ani barvu róby tentokrát, jindy zcela módní manželka prezidenta, nevychytala. Momentky ze slavnostního večera sdílel prezidentský pár na sociálních sítích.


Poznejte marmorato a jak ji aplikovat

Marmorato je dekorativní malířská technika, která imituje vzhled mramoru, poskytující elegantní a sofistikovaný povrch. Tato technika pochází z Itálie a je široce využívána při vnitřním zařizování k vytvoření luxusních a půvabných prostor. O post Poznejte marmorato a jak ji aplikovat apareceu primeiro em DecorStyle.


Mašle, krajka, květiny: Jak si vytvořit trendy outfit podle seriálu Bridgertonovi?

Obdivujete půvab a rafinovanou ženskost módy z počátku 19. století? Brzy se jí opět nebudeme moci nabažit, neboť na Netflix přichází třetí řada milovaného seriálu Bridgertonovi. Proč tedy premiéru neoslavit stylově? Pomocí kousků z aktuálních kolekcí si můžete vytvořit kombinaci inspirovanou krásnými outfity, které v sérii nosí členky britské smetánky. Současné trendy jdou této jemné romantické estetice naproti.


Tvaroh má vynikající vlastnosti, které přispívají trávení

Tvaroh je populární mléčný výrobek, který je známý nejen svou všestranností v kuchyni, ale také prospěšnými účinky na lidské trávení. Tento článek se podrobně zaměří na to, jak tvaroh přispívá k lepšímu trávení a jaké další zdravotní výhody může nabídnout.


Které z 5 nejlepších lahůdek mají nejlahodnější chlebíček: Téměř všechny měly mdlý salát, druhé místo obsadila retro prodejna

Za roky působení v časopisu Apetit si redaktorky Darinka s Káčou vytříbily chuťové buňky natolik, že jsme se rozhodli využít je k posuzování kvality jídla. Naší novou rubriku Apetit testuje zahajujeme naprostou českou legendou – chlebíčkem.


Ze starých rohlíků uděláte skvělou pizzu: Připravit můžete i sladkou klasiku nebo zobání k televizi

Vyhazovat staré pečivo je škoda. Třeba tvrdší rohlíky můžete zužitkovat při přípravě dobrot, kterými potěšíte celou rodinu. A nemusí vždy jít pouze o klasickou žemlovku, ale i mnoho dalších pokrmů, které zasytí, jejich výroba je snadná a nestojí moc peněz.


Nový umělecký prvek mění barvy fasády přístavby jabloneckého muzea

Jablonec nad Nisou - Nový umělecký prvek z dichroického skla barevně oživil šedou fasádu přístavby muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Díky dennímu světlu se barva fasády přístavby označované i jako Pelantovo schodiště přes den mění, řekla dnes ČTK ředitelka muzea Milada Valečková.


Feng shui – co to je a jak upravit byt podle jeho zásad?

Harmonie a soulad. To jsou hlavní zásady starého umění feng shui, které kombinuje interiérový design s duchovním přesahem. Feng shui má přinášet pohodu i bohatství. Jeho zásady jsou však nadčasové a často i velmi logické. Jaké kroky tohoto čínského učení se rozhodně vyplatí aplikovat v každé domácnosti? Interiérový design podle feng shui Učení feng shui pracuje s energiemi […]


Nová kabelka? Jedině z proutí a slámy

Pokud jde o doplňky, jen málo věcí má natolik letní vibe jako slaměné a proutěné tašky. Přírodní materiály a textury navozují blažený, bezstarostný stav mysli a dávají nám pocit, že jsme na dovolené, i když se na ni zrovna nechystáme. Součást šatníku tvoří už několik desetiletí, ale letos je hype kolem nich naprosto extrémní.


Jak zvládnout odpalované těsto tak, aby bylo vaší chloubou. Videonávod vám pomůže

Moučníky z křehkého odpalovaného těsta jsou velmi oblíbené. Začátečníci z přípravy mají zbytečné obavy. Názorné video pomůže s jejich přípravou. Jakmile se naučíte základní postup, můžete ho použít na celou řadu moučníků.


Kuchyňské potřeby, kterých byste se měli zbavit ještě dnes

V našich domovech se hromadí spousta nepotřebných věcí a kuchyně nejsou výjimkou. Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli skříňku a narazili na lavinu plastových nádob? Nejste sami. Ale nemusí to tak být. Postupujte podle těchto tipů a vdechněte své kuchyni nový život. Klikněte na následující galerii a zjistěte, kterých věcí byste se měli zbavit ještě dnes.


3 destinace, kam letos za dobrým jídlem a pitím

Léto je doba objevování, experimentování a nacházení nových favoritů. A to hlavně v rámci jídla a pití. Chcete se letos vydat po stopách tradičních zahraničních kuchyní a nevíte, kam přesně by to mělo být? V článku vám prozradíme 3 země, ve kterých je jídlo zážitek, nejen nutnost.


Zvířata, která se páří se stejným pohlavím

Stejnopohlavní partnerství je běžné u všech hlavních skupin živočišných druhů v téměř všech zeměpisných oblastech světa. Vědci plně nechápou evoluční důvody, proč se zvířata páří se stejným pohlavím, ale je to zjevně v živočišné říši rozšířené chování. Zde v galerii se dozvíte, která zvířata se páří se stejným pohlavím.


William konečně řekl, jak na tom Kate je. Karel III. přišel o jeden ze smyslů

Příznivci britské princezny Kate, která od zimy bojuje s rakovinou, mají důvod k radosti. Princ William totiž při nedávném veřejném vystoupení promluvil o princeznině stavu. O Kate řekl pozitivní zprávy. Podrobnosti o svém boji s rakovinou nedávno odhalil také britský panovník Karel III.


Zařídili si úsporné ale útulné bydlení: Jak mladá rodina v Českých Budějovicích spojila luxus na míru s cenově dostupným nábytkem

Rodinnému domu u Českých Budějovic dominují přírodní prvky a zařízený je v jednoduchém stylu přesně tak, aby byl maximálně praktický pro mladou rodinu.


Jedinečný příběh mladé česko francouzské rodiny: Švýcarský život v jednu chvíli doslova nacpali do jedné dodávky a přestěhovali se do starého bytu v Praze

„Já a Mael jsme klasická láska z Erasmu a náš Vincent patří mezi děti, které jsou výsledkem tohoto studijního programu,“ směje se architektka Bára, kterou jsme navštívili v jejím stylovém ale jednoduše zařízeném bytě a kde nám povyprávěla svůj životní příběh.


Nejskandálnější věci, kterým Američané skutečně věří

Představy některých Američanů o původu čokoládového mléka nebo tvaru Země neustále baví lidi na internetu. Některé z těchto názorů jsou dobře známé konspirační teorie, jiné jsou jen prosté dezinformace. Zajímá vás to? Projděte si tuto galerii nejzajímavějších výsledků průzkumů veřejného mínění v Americe. Určitě vás donutí pozvednout obočí.


Jak ochutit marinádu na grilování? Je báječná s čerstvým česnekem i s bylinkami

Grilování je velmi oblíbenou činností především v letním období, kdy nejčastěji grilujeme různé druhy masa, uzenin nebo zeleniny. Maso nakládáme do marinády, aby bylo dokonale křehké, šťavnaté a ochucené.