Lifestyle

Trending:


Denní horoskop na 19. dubna 2024: Lvi mohou slavit, Střelci si potřebují utřídit myšlenky

Denní horoskop nejen pro ženy na pátek 19. 4. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Snadné způsoby, jak snížit množství kalorií (bez hladu)

Chcete snížit příjem kalorií, ale nechcete se vzdát jídel, která máte rádi? To sice není úplně možné, ale můžete minimalizovat dopad snižování kalorií pomocí několika jednoduchých úprav svého jídelníčku. Tuky a sacharidy jsou někdy neodolatelné, ale nemusíte je ze svého jídelníčku zcela vyřadit, abyste snížili množství kalorií. A samozřejmě nemusíte ani hladovět! Extrémní hubnutí může být skutečně nebezpečné, ale v této galerii nejde o výměnu steaku za plátek salátu. Je o malých změnách, které můžete zařadit do svého každodenního jídelníčku. Klikněte a dozvíte se více.


Nejlepší hnojivo na okurky z domácích surovin. Epesní start se odmění luxusní úrodou

Nejlepší hnojivo na okurky z domácích surovin. Za epesní start se odmění opravdu luxusní úrodou. Čajové lístky, ať už zelené nebo černé, jsou víc než jen zbytky vašeho uklidňujícího nápoje. Jsou totiž doslova pokladnicí živin – draslíku, hořčíku, vápníku, železa, dusíku a řady vitamínů.


Pochutnejte si na domácím jogurtu. Příprava je snazší, než se může zdát

Jogurty se hodí ke snídani nebo jako svačina, a to pro malé i velké strávníky. Místo toho, abyste po nich sáhli v obchodě, vyzkoušejte chutný domácí jogurt. Potřebujete k tomu pouze dvě ingredience a máte nepřeberné množství možností dochucení.


Šikovná kuchařka Emily Blunt: Její rada na dokonale kuřpavé brambory zbořila internet, do boloňské dává mléko

Emily Blunt v pořadu své kamarádky, kuchařky Iny Garten, už dvakrát dokázala, že není jen skvělá herečka, ale také velmi talentovaná kuchařka. Vedle boloňské omáčky s krůtím masem ukázala recept na dokonalé pečené brambory, který se stal záhy virálním.


Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest

Pažitka patří k oblíbeným jarním bylinám a má i spoustu možností využití. Pokud vám již raší na zahrádce nebo v truhlíku či květináči a vy přemýšlíte, kam ji použít, zkuste třeba klasickou pažitkovou omáčku. Báječně chutná s hovězím masem a knedlíkem, ale i s bramborem a vajíčkem.


Kynuté těsto na cokoli: Univerzální hrníčkové těsto na koláčky, buchty, záviny i šátečky zvládne každý, postup je snadný

Univerzální kynuté těsto je záchytným bodem. Poradíme, jak na něj a vy už jen budete moci vybírat, jakou dobrotu z něj upečete. Budou to buchty, koláčky či koláče? Vše chutná skvěle.


Tipy, jak udržet potraviny déle čerstvé

Nikdo nemá rád plýtvání potravinami, ale některé potraviny se kazí rychleji než jiné. Snažíme se, aby potraviny vydržely co nejdéle čerstvé, ale není to jen o tom, že je uložíme do lednice. Věděli jste například, že skladování brambor s jablky zabrání tomu, aby brambory vyklíčily? Úžasné, že? V této galerii najdete mnoho užitečných vychytávek, které vám pomohou udržet potraviny déle čerstvé. Klikněte na ně!


Nejočekávanější módní událost roku je tady. Startuje pražský fashion week

Největší módní událost v Česku startuje. Svou tvorbu na týdnu módy představí vybraní renomovaní návrháři a designerští talenti z Česka i Slovenska. Letos se návštěvníci mohou navíc těšit na pozměněný koncept – hlavním lákadlem jsou tři exkluzivní galavečery, které kombinují módní přehlídku a afterparty.


Chřestové hody ve vaší kuchyni! Speciál plný jídel, na kterých si vždy pochutnáte

Na chřestovou sezónu se vždy čeká s velkým nadšením. Milovníky šparglu, jak se mu také lidově říká, proto potěší každý nový recept, díky kterému si tuto specialitku mohou vychutnat. Tak jdeme na to!


Tajemný život netopýrů

Netopýři se vyskytují po celém světě a patří mezi naše největší spojence ve světě zvířat. Bez netopýrů by například na světě bylo mnohem méně banánů a mnohem více komářích štípanců! Je opravdu škoda, že se netopýři jako odborníci na opylování a jako milovníci hmyzu stále setkávají s takovým opovržením. Jejich spojování s nočními hrůzami, které začalo před staletími příběhy o upírech a čarodějnictví, zničilo pověst těchto krásných, pracovitých a obecně neškodných tvorů. Stejně jako u všeho platí, že čím více něčemu rozumíte, tím méně se toho bojíte, takže zde je několik faktů o netopýrech, které vám na ně dost možná změní pohled. Přečtěte si něco o našich létajících nočních kamarádech!


Andělské poselství na víkend od 19. dubna 2024: Probuďte v sobě svůj vnitřní oheň

Víkendové energie jsou hodně dynamické, ohnivé a také akční. Nyní máte příležitost uvědomit si svou vlastní sílu. Překážkám se postavte čelem a nebraňte se změnám, které mohou v mnohých vyvolávat nejistotu a obavy z budoucnosti. Co ještě andělské karty vzkazují na tento víkend?


Varovná znamení, na která si dát pozor před pronájmem nemovitosti

Hledáte místo k pronájmu? Třeba byt nebo dům? Než řeknete ano nebo něco podepíšete, určitě věnujte pozornost dokumentům a vždy si potenciální nemovitost prohlédněte. A nezapomeňte, že nájemní a majetkové právo se v jednotlivých regionech a zemích liší, takže v případě pochybností se vždy poraďte s právníkem. Prohlédněte si galerii a podívejte se na některé zásady, co dělat a nedělat při pronájmu domu nebo bytu.


Věci, které měl každý dům v 70. letech a které dnes uvidíte jen zřídka.

Cítíte nostalgii po 70. letech? Je čas připomenout si, jak jsme tehdy žili. Od nábytku s květinovým vzorem přes gramofony až po barevné pyrexové nádobí - některé předměty měla většina tehdejších moderních domácností. Ale ať už to bylo dobré, špatné nebo prostě jen nevkusné, domy v 70. letech byly rozhodně jedinečné! A pokud jste je nezažili, rozhodně byste se měli podívat, jak to tehdy vypadalo. Pokud tedy chcete vstoupit do stroje času, proklikejte si tuto galerii 30 věcí, které měly domy v 70. letech a které dnes uvidíte jen zřídka.


Emily Ratajkowski ukazuje svou blond stránku na nových odvážných fotografiích

Modelka Emily Ratajkowski nadchla fanoušky odvážnými fotografiemi ve svém blond vzhledu. The post Emily Ratajkowski ukazuje svou blond stránku na nových odvážných fotografiích appeared first on Instafamosos.


Zpověď Tuctovky: Pokud se chystáte na životní změnu, dejte si nejprve meloun

Přečtěte si další vtipnou glosu, kterou pro nás napsala známá blogerka Marie Nevěřilová alias Tuctovka. Píše s humorem a ironií sobě vlastní příběhy ze života, v nichž se najdeme mnohé z nás. Tentokrát jsou tématem výchovné metody. Také je někdy řešíte?


Nejlepší kroky k dokonalé péči o sebe sama/samého

Většina z nás má velmi rušný život s různými závazky a povinnostmi. Občas jsme do toho všeho tak zabraní, že zapomínáme věnovat pozornost svým vlastním potřebám. V nejhorších případech to může vést k "vyhoření", které s sebou nese celou řadu psychických i fyzických následků. Snažte se předejít zbytečným potížím dříve, než k nim dojde, tím, že aktivně věnujete čas a úsilí péči o sebe sama/samého již nyní. Prohlédněte si galerii a zjistěte, jakými způsoby můžete začít svou cestu k péči o sebe sama/samého.


Lákavé recepty, díky kterým si tofu zamilujete

Tofu má mezi masožravci špatnou pověst. Ano, je to taková zvláštní křehká věc bez výraznější chuti, ale právě proto je tak univerzální! Je plné rostlinných bílkovin a lze ho přidávat do nejrůznějších pokrmů z nejrůznějších kultur. Její jemná chuť z ní dělá dokonalé prázdné plátno pro nasáknutí omáček a koření. Tofu se vyrábí v různých formách a konzistencích. Pevné tofu lze použít jako náhradu masa a smažit ho do křupava, zatímco z hedvábného tofu lze připravit neuvěřitelně dekadentní dezerty. Kdo tvrdí, že mu tofu nechutná, zřejmě neměl možnost ochutnat všechny tyto pokrmy! Klikněte a přesvědčte se, co máme na mysli.


Urychlete klíčení okurek pomocí jednoduchého fíglu: při jejich pěstování nezapomeňte na vhodné sousedy

Právě teď nastává ta vhodná doba pro předpěstování okurek. Druhá polovina dubna je optimální období, kdy do doby výsadby ven nebo do skleníku dokážou okurky vyrůst do požadované velikosti a síly. Ale, pokud výsev nestíháte, můžete klíčení semínek urychlit jedním fíglem, který se používá i u jiných druhů rostlin. My vám samozřejmě poradíme, jak na to. Kromě péče o okurky je také důležité, jaké sousedy pro ně zvolíte, někdy totiž špatným výběrem...


30 náplní do palačinek, které musíte vyzkoušet!

Tato klasická pochoutka, jejíž historie sahá přinejmenším do 13. století ve Francii, se může podávat s nejrůznějšími sladkými i slanými náplněmi a polevami. Co třeba houbová a sýrová směs? Existuje spousta způsobů, jak si palačinky vychutnat. Můžete být kreativní a dát si je na snídani, oběd nebo večeři! Klikněte a objevte různé náplně do palačinek, které potěší vaše oči i chuťové pohárky.


Jak vám může stres prospět

Stres má špatnou pověst. Když se mluví o stresu, většinou se nám vybaví něco špatného. Je s ním spojena úzkost, vyhoření a celkově negativní účinky na zdraví. Chronický stres je skutečně nebezpečný a zdraví dost škodlivý, ale ne všechny stresové události jsou stejné. Stres ovlivňuje náš život různými způsoby, a zatímco příliš mnoho a příliš dlouho je obvykle škodlivé, ukazuje se, že správné množství stresu nám může být ve skutečnosti prospěšné! Zajímá vás, jak vám může stres prospět? Klikněte na následující galerii a dozvíte se to!


Jaké jsou nejpodceňovanější barvy pohovky?

Nejpodceňovanější barvy pohovky jsou často ty, které nedostávají pozornost, kterou si zaslouží, ale mají potenciál proměnit prostor elegantním a překvapivým způsobem. O post Jaké jsou nejpodceňovanější barvy pohovky? apareceu primeiro em DecorStyle.


Kvíz: Poznáte nejčastější choroby, které likvidují rostliny našich zahrad? Vyzkoušejte si své znalosti v našem kvízu

Již nastalo období, kdy nejen vše kvete a pučí, ale začínají úřadovat také choroby, přičemž některé z nich jsou natolik zákeřné, že ve velmi krátké době zlikvidují celou rostlinu. I z tohoto důvodu je velmi důležité, poznat včas jednotlivé příznaky dané choroby, protože jen včasná ochrana dokáže ochránit celou zahradu. A to i tu sousedovu. Vyzkoušejte si tedy, jak na tom se znalostmi těch nejčastějších chorob na našich zahradách jste a případě...


Příznaky finančního zneužívání ve vztahu

Hádky o peníze jsou nejčastějším důvodem rozvodu, což jen dokazuje, jak velký problém to může být. Ne všechny hádky jsou však stejné a může se stát, že jeden z partnerů je ten, kdo je zneužívá, a druhý ten, kdo je zneužíván. Existuje mnoho varovných signálů, na které je třeba si dát ve vztahu, kde dochází k finančnímu zneužívání, pozor. Prohlédněte si naši galerii a zjistěte, zda vám některé z nich nejsou povědomé. Pokud ano, možná je na čase se na váš vztah podívat pozorně a obezřetně. Tato galerie byla inspirována časopisem Self-Made.


Smørrebrød: Na typický dánský obložený chlebíček se použije místo veky žitný chléb, místo vlašáku pěna z červené řepy a sleď

Na chlebíčkách si pochutnáváme nejen u nás, oblíbenou svačinkou jsou třeba i v Dánsku. Dánské smørrebrød se těm českých hodně podobají, jen podklad mají jiný. Klasickou veku totiž obvykle nahrazuje tmavý žitný chléb, jenž jim dodává specifickou chuť.


Romantická, vzdušná a elegantní: Zamilujte si kuchyni ve stylu Provence

Toužíte po útulné a přívětivé atmosféře v kuchyni? Provence styl se přesně takovými přízvisky vyznačuje. V takto zařízené kuchyni se vám bude úžasně vařit a trávit čas. Jak si sem tedy kousek francouzského venkova vnést? Styl je pojmenovaný po jižní části Francie pyšnící se bohatou historií, nádhernou přírodou, známým Azurovým pobřežím i lány levandulových polí. Původně vznikl […]


Upečte si koláč s rebarborou. Právě roste, skoro nic nestojí a její svěží kyselost je nenapodobitelná

Známe ji jako rebarboru i jako reveň a v sezóně patří mezi oblíbené náplně buchet, koláčů a moučníků . Dokonalý duet tvoří například spolu s jahodami, receptů však u nás najdete daleko víc. Šťavnatý kyselý řapík rebarbory přitom skrývá vedle zajímavé chuti i spoustu vitaminů a tělu prospěšných látek.


Jak mít kuchyňský dřez čistý a stále jako nový? Spolehněte se na sůl, citron, sodu či ocet

Kdo by nechtěl mít kuchyňský dřez čistý a bez nepříjemně zanešeného či ucpaného odpadu? Jak a čím toho docílit, aniž byste na to potřebovali pomoc instalatéra? Zázraky dokáže obyčejná kuchyňská sůl. Pomoc nabízí však i další doma dostupné ingredience.


Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý

Kopřivy jsou často nespravedlivě přehlíženy jako zahradní plevel, přitom se skvěle dají použít jako zdravá a lahodná ingredience do mnoha pokrmů. Třeba taková domácí kopřivová polévka má hned několik výhod, mezi ty nejzásadnější patří její nízká cena a snadná příprava.


Takovou čtečku ještě PocketBook neudělal, nahradí i tablet

PocketBook uvede čtečku InkPad Eo s barevným e-ink displejem Kaleido 3, stylusem a kamerou, která pojede na systému Android. Kromě čtení knih umožní i vytváření a sdílení poznámek, posílání e-mailů nebo poslech hudby. Souvisejicí články YouTube podniká další kroky proti blokaci reklam: důsledky se vám nebudou líbit Nový robot od Boston Dynamics se neuvěřitelně pohybuje a zvládá parádní kousky WhatsApp přináší revoluční novinku: aplikace už nikdy...


Podivná fakta o houbách s psilocybinem

Na psilocybinové houby neboli magické houby se dlouho pohlíželo s podezřením. Jejich psychedelické vlastnosti vedly v mnoha zemích k jejich zařazení mezi nelegální látky. Výzkum schopností a terapeutického využití psilocybinových hub však ukázal neuvěřitelně slibné výsledky a nebývalé přínosy. Průkopničtí lékaři se domnívají, že mohou pomoci při celé řadě duševních onemocnění, a dokonce ulehčit boj těm, kteří se vyrovnávají se smrtelnou diagnózou. O magické houby je stále větší zájem. Na druhou stranu, příroda o jejich schopnostech věděla odjakživa a některá zvířata se jich pravidelně účastní! Nevěříte tomu? Klikněte do galerie a zjistěte další překvapivá fakta o psilocybinu.


Jahody už narašily v plné síle. Jak je ochránit před mrazem a pojistit si úrodu? Vytáhněte kus látky nebo alespoň postřikovač

Jahody už narašily v plné síle. Jak je ochránit před mrazem a pojistit si úrodu? Vytáhněte kus látky nebo alespoň postřikovač. Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce pěstované v zahradách. Nicméně, jarní mrazíky mohou způsobit značné škody na jahodníku ještě před tím, než stihne vydat plody – a právě letos je riziko mnohonásobně větší, protože příroda se začala kvůli teplému únoru probouzet asi o měsíc dříve.


Zima může být pro sazenice likvidační: ochraňte je pomocí tipů, které fungují. Použijte textilii nebo zkuste trik se svíčkou

Zlákalo vás téměř letní počasí uplynulých týdnů natolik, že jste neodolali a přesadili sazenice zeleniny do záhonu nebo je přestěhovali do skleníku? Možná teď máte trochu těžké spaní, aby jim mráz neublížil, ale nebojte, nic není ztraceno.


Magda (25): Po svatbě mi spadly růžové brýle. Místo spořádaného manžela jsem spatřila smradlavého lenocha

Magda až po svatbě zjistila, jakou udělala chybu. Vysněné hnízdečko lásky se totiž rychle proměnilo v jeskyni plnou nepořádku. Její manžel Radek si totiž myslí, že oblečení patří na zem a o domácnost se má starat jen žena.


Nakládaná červená cibule jako „třešinka“ na burgeru. Její nepřekonatelná chuť nakopne každý sendvič, wrap či tortillu

Na co se hodí nakládaná cibule? Věřte, že je to eso, které vašim burgerům, tacos a dalším pokrmům dodá extra chuť. I tak obyčejná surovina jako cibule se může snadným a rychlým marinováním změnit v návykovou lahůdku. Utlumí se tím její štiplavost, na druhou stranu se získá novou chuť a zářivou barvu. Jak se cibule nakládá? Velmi jednoduše!


Jehněčí maso je křehké a šťavnaté. Jak ho správně okořenit, aby vynikla jeho chuť?

Jehněčí maso máme tradičně spojené s jarním obdobím, ale není vůbec na škodu si toto dobrotu dopřát kdykoliv během celého roku. Maso je jemné, křehké a šťavnaté a velmi dobře se doplňuje s kořením a bylinkami.


Sopka každý den vychrlí zlato v hodnotě 145 tisíc korun. Sebrat se vám ho ale nepovede

Pokud máte dostatek odvahy, mohli byste se alespoň přiblížit. Kam byste se ale museli vydat?


Velká věštba na květen pro Berany: Začátek měsíce bude náročný, pozor na jazyk

Co čeká Berany v pátém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A co vás ochrání před čarodějnicemi? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Berany z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Krabice kočku přitahují jako magnet. Jsou pro ně zábavou i bezpečím

Pokud máte kočku, jistě se vám stává, že jakmile někde necháte prázdnou krabici, váš mazlíček si do ní musí vlézt. Velká, malá… rozměry nehrají roli, zkrátka neodolá. Víte ale, že tento úsměvný zvyk má své důvody?


Trendy saténová sukně 6x jinak: Stylistka představuje outfity pro ženy všech velikostí

V dalším díle Lifee.cz pořadu 3 minuty stylu se podíváme na to, jak a s čím oblékat saténové sukně. Must have na jaro/léto 2024 se hodí na všechny příležitosti a stylistka Nikola Marková vás ve videu naučí, jak tuto sukni stylově zařadit do outfitu.


Denní horoskop na pátek 19. 4. 2024: Panny propadají zoufalství, Blížencům haprují vztahy

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 19. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Tip na výlet: Poutní kostel na Zelené hoře po rekonstrukci připomíná rubínový klenot

Udělejte si výlet na Vysočinu, konktrétně na Zelenou horu. Obdivovat můžete mj. část ambitu kolem poutního kostela sv. Jana Nepomuckého, památky UNESCO, která zůstává i po finální rekonstrukci v původní podobě. A ne, nejde o nedokončenou práci, ale o záměr. Důvodem je, že se tam dochovaly nejstarší zbytky omítek a zároveň i původních červených pigmentů, kterými byl ambit vymalován. O tom se můžete přesvědčit už nyní, i když oficiálně má být...


Jednoduché tipy, jak rychle vyčistit varnou konvici

Varná konvice je nedílnou součástí každodenního chodu domácnosti. Přesto jí nevěnujeme tolik péče, kolik si zaslouží. Častým používáním se totiž uvnitř usazuje vodní kámen, který ji může úplně zničit. Odstranit ho přitom můžete za pár minut s pomocí věcí, které máte v lednici nebo spíži. Co způsobuje vodní kámen v konvici Množství vodního kamene souvisí s tvrdostí vody. Pokud […]


Začínáte pěstovat rajčata? Základní výbava vyjde zhruba na 400 Kč, potřeba jsou správné květináče, zemina i tyčky

Chcete vlastní voňavá rajčata? Na pěstování nepotřebujete zahradu, stačí vám balkon, terasa. Co je třeba nakoupit na pěstování rajčat? V našem seriálu vás budeme seznamovat s tím, jak si poradit jako začátečník.


Proč musíte mít denimovou košili a způsoby, jak ji nejlépe nastylujete

V žebříčku denimových oděvů je až daleko za džínami nebo jeans bundou, ale její popularita zaostává neprávem. Právě džínová košile dokáže každý oufit povznést přesně na tu úroveň, aby donutila kolemjdoucí se za vámi ohlédnout. Je sama o sobě výrazným kouskem, přitom snese kombinaci téměř s čímkoli. Umí působit elegantně, sportovně i romanticky. A má schopnost ubírat roky. Pokud ji v šatníku ještě nemáte, jste si jistí, že ji nepotřebujete?


Jana Paulová jako módní inspirace 65+: Do StarDance míří milovnice kalhotových variací a výrazných brýlí

Inspirativní, mladistvě šik, s citem pro nadčasovou módu a styl. To je v kostce šatník herečky Jany Paulové (69). Ta může jít nejen svým vrstevnicím příkladem také svou neutuchající energií a mladistvým naturelem. A to vše už brzy zúročí i v taneční soutěži StarDance, kde se stane historicky nejstarší ženskou soutěžící. Její skutečný věk by jí ale nikdo nehádal.


Nápaditý dědeček vyrábí pro vnoučata úžasné hračky. V obchodě takové nenajdete

Z výroby schodů pro rodinný dům mu zůstaly dřevěné odřezky. A tak raději než aby je vyhodil, začal z nich pan Pavel vyrábět úžasné hračky. Takové, kterým se ty z obchodu nemůžou rovnat. Šikovný modelář má své výrobky propracované do nejmenších detailů.


ELLE Gala Czech & Slovak Runway: On the Boat

Značka On The Boat, zaměřující se na produkci udržitelného, eticky a ekologicky vyráběného oblečení, přináší v kolekci vytvořené ve spolupráci s ELLE spojení elegance a moderního výrazu, inspirovaného rozvojem umělé inteligence. Hlavní myšlenkou této kolekce je snaha reflektovat naši fascinaci a zároveň obavy z AI v našem každodenním životě. O tom jsme si koneckonců popovídali se zakladatelkou značky Janou Hořejšovou.


Geniální a levná proměna dětského pokoje: Nela a Teo se s vámi podělí o své dobrodružství s delfíny a velrybami

Nela a Teo jsou takoví malí hraví delfíni- nade všechno milují vodu. To nahrálo designérce Romaně k tomu, aby vytvořila mořský svět přímo v jejich dětském pokoji. Jako koráb v místnosti pluje nová patrová postel doprovázená hejnem velryb.


Posvátný hinduistický horoskop: Objevte, jaké osobností rysy máte podle starých Indů

Každý člověk má svoje výrazné charakterové vlastnosti, které mohou souviset s dnem vašeho narození. Z tohoto faktu vychází horoskopy, jež odhalují vaše typické charakterové vlastnosti. Svůj horoskop má mnoho kultur. Ten náš známe dobře asi všichni, ale co třeba hinduistický horoskop? Zjistěte s námi, co vypovídá právě o vás.