Lifestyle

Trending:


Nejkrásnější dárky ke Dni matek. Už víte, čím obdarujete svoji maminku?

Na druhou květnovou neděli připadá Den matek, což je skvělá příležitost, kdy oslavit jedny z nejdůležitějších osob v našich životech – naše maminky. Květina či čokoláda určitě potěší, ale pokud chcete pro vaši maminku vybrat trochu osobitější dárek, máme spoustu tipů. Vyberete hedvábný šátek, kabelku od českých designérek, stylový šperk nebo třeba kvalitní pohodlné povlečení?


Den matek 2024 se blíží: Jak oslavujeme maminky?

Češi nejspíš zatím vyhlížejí hlavně zítřejší Den vítězství, protože jim přinese den volna navíc. Součástí tohoto týdne je ale i Den matek. Jak oslavujeme maminky napříč stoletími?


Nejvíce a nejméně stresující práce

Stres sám o sobě není špatná věc. Ve skutečnosti většinu z nás zdravá míra stresu může motivovat a pomáhat nám dělat různé věci. Velká míra stresu však může mít opačný účinek a škodit našemu zdraví. Naprostá většina zaměstnanců tráví většinu svého dne v práci. A přestože asi neexistuje práce, kde není žádný stres, některá povolání jsou zkrátka o něco více stresující než ostatní. Přemýšleli jste někdy o tom, jaká jsou dnes nejvíce a nejméně stresující zaměstnání? Klikněte na článek a zjistěte to.


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


15 receptů na báječnou grilovačku: Překvapte své hosty tím nejlepším

Grilovací sezóna byla odstartována a my jsme pro vás připravili výběr našich nejlepších receptů. Vybírat můžete mezi těmi klasickými i netradičními a vyzkoušet nové chutě a vůně. Grilování pro vás bude jistě zábavnější.


Hrozí nedostatek ovoce


Pravé skandinávské hygge v klasicistním domě

Oblé stěny, oblý nábytek, oblá svítidla. To jsou věci, kterých si v tomto rohovém bytě všimnete na první pohled. A taky pravé skandinávské pohody, o kterou zde budete doslova zakopávat.


Co je to kuchyňský design ve tvaru I?

Kuchyňský design ve tvaru I, známý také jako jednoduchá stěnová kuchyně, je uspořádání, kde jsou všechny prvky kuchyně zarovnány v jedné rovné linii. O post Co je to kuchyňský design ve tvaru I? apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak předejít nejen dřevnatění ředkviček? Stačí dodržet základní pravidla při setí a pěstování

Těšíte se na vlastní sklizeň ředkviček? Jak zabránit častému problému v podobě praskání a dřevnatění? Stačí dodržet níže uvedená pravidla.


Málo těsta, hodně náplně: Jak upéct nejlepší palačinky tenké jako list papíru

Nejlepší palačinky jsou tenké tak, že stačí dovnitř jen trošku náplně. Velká část palačinkového kouzla spočívá právě v jejich subtilnosti a jemnosti. Tu může doprovázet lehká vrstva džemu, cukru nebo rozmačkaného ovoce. Jak docílit, že upečené palačinky budou opravdu tenké?


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


Trámy dodávají modernímu otevřenému prostoru šmrnc. Elegantní bílá v kombinaci se dřevem je hit

Moderní projekt, který spočívá v podstatě ve stavbě domu v domě. Zní to zvláštně, že? Architekti svou práci takto označili sami, protože obytný prostor má vlastní strukturu, nové instalace, zdi a podesty. Původně to přitom byl otevřený loft postavený na konci 20. století. Do interiéru původní budovy byla vložena štíhlá kovová konstrukce, dřevěné pilíře a vodorovné části provedené […]


To nejlepší z Met Gala 2024: Téměř nahá Jennifer Lopez a zpěvačka Tyla, kterou v šatech z písku museli nosit

Metropolitní muzem umění v New Yorku každoročně první květnové pondělí hostí opulentní přehlídku kreativity považovanou za největší módní večer roku. Hosté z řad celebrit tentokrát plnili zadání nesoucí motto “Zahrada času”. Tak totiž zněl oficiální dresscode související s tématikou večera Spící krásky: Probouzející se móda.


Novoluní ve znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu se vrátí nohama na zem, zaměří se na vztahy a začnou realizovat své sny

Páté novoluní roku 2024 přichází ve znamení Býka a nastane ve středu 8. května v 5:21. Zemský Býk přebírá nadvládu po ohnivém Beranu. Co to znamená pro tři vybraná znamení zvěrokruhu?


Odpor proti dani z nemovitosti


Hádka neznamená rozchod. Jak vyřešit konflikt ve vztahu jednou provždy?

Pro každý vztah jsou naprosto přirozené občasné rozepře, ne vždy se totiž na všem shodnete. Ačkoli mohou zapříčinit aktuální nepohodu, vždycky z nich vzejde alespoň jedna lekce a poučení do budoucna. Zkušená psychoterapeutka Jana Gatěková radí, v čem mohou být konflikty užitečné a jak je řešit opravdu efektivně.


Arabský horoskop: Co o vás řekne symbol nože, kopí nebo dýky

Jaká bude vaše budoucnost? To je otázka, na kterou by rádi znali odpověď snad všichni. A do jisté míry se to může podařit za pomoci horoskopů a astrologie. Mnoho kultur mělo svůj vlastní pohled na astrologii a celkově postavení hvězd na obloze. Arabský horoskop sahá až do středověku a zamýšlí se nad charakterem a schopnostmi daných lidí. Jaká bude vaše budoucnost podle arabského horoskopu?


Retro zákusek: Na likérových špičkách si pochutnáváme již přes šedesát let. S trochou šikovnosti je zvládnete i doma

Jsou jedním z tradičních zákusků klasických českých cukráren. Za jejich vitrínami hrdě stojí po boku indiánků, větrníků a věnečků a mnozí právě likérové špičky upřednostňují před všemi ostatními a není divu. Kombinace kakaového krému, vaječného likéru a čokoládové polevy je prostě skvělá.


Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso

Grily už se rozpalují a na dálku cítíme, jak se na nich připravují voňavé masíčko, zelenina či další lahůdky. Může se ovšem stát, že se příjemná vůně změní v nepříjemný zápach spáleniny. Jsou prostě lidé, kteří by měli jen konzumovat. Víte, která znamení horoskopu ke grilu nepouštět?


Destilovanou vodu si vyrobíte i doma. Čas od času se vyplatí nalít ji do lahve na pití nebo do konvičky pro květiny

Destilovanou vodu si vyrobíte i doma. Čas od času se vyplatí nalít ji do lahve na pití nebo do konvičky pro květiny. Mnoho lidí věří, že destilovaná voda je pro tělo lepší a užitečnější než běžná voda. Jenže neustále ji kupovat může přijít hodně draho. Dozvíte se, jak si destilovanou vodu vyrobit doma – snadno a rychle.


Nejpřitažlivější rys každého znamení horoskopu: Býci umí ostatním zamotat hlavu, Štíři jsou vášniví

Každý z nás má své charisma a je v něčem pro ostatní přitažliví. Co se líbí jednomu, může odpuzovat druhého. Obecně existují rysy, které se dají považovat za přitažlivé, alespoň to tvrdí astrologie. Jaký je váš nejpřitažlivější rys podle vašeho znamení horoskopu? Nahlédněte do našeho přehledu.


Horoskop lásky: Tři znamení zvěrokruhu, která se do konce jara zamilují

Jaro ještě nějakou dobu potrvá a pro tři znamení zvěrokruhu to znamená zajímavé věci. Pojďte se podívat, komu hvězdy do konce jara přinesou lásku...


Jak na dušené hovězí maso, které se rozpadá a uvnitř zůstane krásně růžové

Upečte si hovězí pečeni. S lahodnou omáčkou a domácím knedlíkem to bude dokonalý sváteční oběd. Pomalu dušené hovězí vyžaduje sice více času, ovšem věřte, že je to velice výhodná investice a výsledek stojí za to. Hovězí pečeně na je recept snů.


Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“!


Co by se stalo, kdybychom neměli Měsíc?

Měsíc je jednou z věcí, které považujeme za samozřejmost. Vždycky tu byl a pravděpodobně tu bude ještě miliony let. Jsme tak zvyklí dívat se na noční oblohu a vidět družici Země, že je těžké představit si naši planetu bez ní. Jak by ale náš svět vypadal, kdyby neexistoval Měsíc? Klikněte a zjistěte to.


Připravte si skvělý žlutý řízek: Sírovec žlutooranžový už roste

Jaro je v plném proudu a pomalu se blíží léto. V přírodě už rostou mnohé skvělé houby, naposledy jsem se setkali s kováři a koloději. Pokud se ale nebudete dívat pouze na zem, ale svůj zrak zaměříte i na samotné kmeny stromů, rozhodně nic nepokazíte. Posbírat třeba můžete plodnice sírovce žlutooranžového. V každém případě je sírovec houba, která bývá mnohými lidmi zbytečně opomíjená. My se na ni proto podíváme mnohem podrobněji s tím, že...


Domácí sirup proti rýmě a kašli: Pomůže rýmovník, česnek s medem či tymián

Rýma a kašel dokáží potrápit. Účinnou pomoc nabízí domácí sirupy. Které byliny jsou osvědčené? Jak si připravit domácí sirup, který pomůže v případě nachlazení?


Denní horoskop na úterý 7. 5. 2024: Berany čeká další velké zklamání, Rakům se splní jejich cíle

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 7. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nejkrásnější kalhoty na jaro a léto, které spojují styl a pohodlí: Sluší každé ženě nad 50 let

Ačkoliv si přes den užíváme nošení sukní a šatů, které nám tak dlouho ležely ve skříni, rána a večery bývají stále chladnější, a tak není od věci mít po ruce nějaké stylové kalhoty. A nejlépe takové, které spojují styl a pohodlí. Jedny takové kalhoty opravdu existují a jsou trendy víc než kdy jindy. Už máte ve skříni své plátěné kalhoty?


Mozoly: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Hustá a ztuhneá oblast kůže. Obvykle se zdá, že je to tvrdý, drsný náraz na ruce nebo nohy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky callusů zahrnují: Vyvýšená boule na kůži Tvrdost nárazu Bolest pod kůží Suchá kůže Vlající kůže Drsný kousek kůže → Běžné možnosti léčby → Jak...


Jak ve skutečnosti vypadá závislost na druhém člověku?

Závislost na druhém člověku je pojem, který se v dnešní době často skloňuje, ale jehož pravý význam chápe jen málokdo. Závislost na druhém člověku je komplikovaná, protože v každém vztahu existují stupně spoluzávislosti. Stejně jako u duševních nemocí si většina z nás může přečíst seznam příznaků a říct si: „Panebože, to zní jako já!“. Skutečným problémem je však závažnost příznaků a to, jak moc ovlivňují kvalitu našeho života. Se závislostí na druhém člověk je to podobné. Všichni jsme tak trochu závislí, ale jak poznáte, že to zašlo příliš daleko? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se to.


7 receptů na ovocné knedlíky: Uvařte kynuté, tvarohové nebo ze spařovaného těsta

Ovocné knedlíky sice neprospívají naší štíhlé linii, ale chutnají báječně a jednou za čas si je můžeme uvařit. Nejlepší jsou z čerstvého ovoce - můžeme si vybrat to, která právě dozrává. Pokud není ovoce čerstvé, stačí mražené nebo zavařené.


Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami

Ať už je považujeme za plevel nebo bylinku, jedno je jasné. Listy papelišky se hodí do spousty jídel. Jak je co nejlépe využít? Nabízíme vám řadu možností, kde tuto rostlinku uplatnit a nechta se překvapit její chutí.


Pojďme si promluvit o pretty privilege

Krása není povrchní, není ani apolitická. Naopak. Hluboce zasahuje do našich životů a ovlivňuje je více, než si uvědomujeme. Co v realitě znamená mít privilegium krásy?


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


Dárek pro maminku: Kulinářský web Toprecepty slaví Den matek, užijte si slevu 33 %

Pokud přemýšlíte o hezkém dárku ke Dni matek, který připadá na 12. května, možná vás potěší příjemné slevy na webu Toprecepty. Až do 12. května zde můžete nakupovat se slevou 33 %, která se vztahuje na vybrané kuchařky. Hledáte víc informací? Podívejte se na náš článek.


Máslo, nebo margarín: co je pro vás lepší?

Když se rozhodujeme mezi máslem a margarínem, je těžké určit, který je pro naše zdraví vhodnější. Na jedné straně máslo obsahuje nasycené tuky, které bychom měli omezovat, protože jejich nadbytek škodí srdci. Na druhou stranu je margarín ultra zpracovaná potravina a někdy obsahuje transmastné kyseliny, které jsou většinou považovány za ještě horší než jejich nasycené protějšky. To je skutečně jedna z debat o potravinách, která se táhne už desítky let, a bohužel tím složitost nekončí. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Vlasová policie Honzy Kořínka z Met Gala: Děsivý wet look Rity Ory, vyladěná peříčka Pamely Anderson i dokonalý drdol J.Lo

První květnové pondělí tradičně patří opulentnímu módnímu večírku Met Gala v Metropolitním muzeu umění v New Yorku. Na účesy přítomných hostů se pro magazín Lifee.cz podíval kadeřník Honza Kořínek. Rok 2024 patřil Šípkovým Růženkám a probouzením módy s dresscodem nesoucí název "Zahrada času".


Největší český pavouk začíná vylézat z nor. Chová se jako vlk

Největší český a vlastně i evropský pavouk. To je slíďák tatarský, kterému se může klidně říkat česká tarantule. Právě na jaře samice vytvoří velký kulovitý kokon, který může obsahovat až 500 vajíček s budoucími mláďaty. S tímto kokonem samice vychází ve slunečných dnech ze svého obydlí a vyhřívá se. Jde o celkem mimořádnou podívanou, spatřit tohoto impozantního tvora je poměrně vzácné. Ale o to více zajímavé a svým způsobem i adrenalinové.


Nejlepších 5 pražských podniků, kde se dívat po designu

Vydejte se s námi po stopách toho nejlepšího, co je v Praze možné při vysedávání v gastru potkat. Od Holešovic, přes Vinohrady až do centra města. Kochejte se slepým střevem i vydařeným color-blockingem. Toto jsou top podniky, které navštívit.


Souvislost mezi cvičením a kreativitou

Co mají společného řešení problémů, inovace a adaptivní myšlení? Jsou to produkty tvořivosti, kdy využíváme svou mysl k nelineárnímu hledání řešení problémů. S tím, jak se náš svět stává technologicky vyspělejším, se kreativita stává ještě více ceněnou devizou. Četné studie zjistily souvislost mezi kreativním myšlením a poslechem hudby, pobytem v přírodě a pozitivním pocitem. Věděli jste ale, že mírný pohyb a cvičení mohou mít také velký přínos pro kreativní mozek? Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se, proč fyzická aktivita zvyšuje kreativitu.


Meruňky budou jen na okrasu, jabloně ve skleníku, očekávají sadaři. Rozšíří se fíky

Stromy letos vykvetly o měsíc dřív, pak zmrzly. "Je to extrém, se kterým se budeme setkávat častěji a častěji," říká sadař.


Nebezpečné a nechutné práce, díky kterým si budete vážit té své

Možná máte šéfa, který vám v neděli posílá e-maily a očekává, že mu odpovíte. Možná sedíte u stolu více než osm hodin a zhoršuje to vaše problémy se zády. I když jsou to všechno pádné důvody, proč si na svou práci stěžovat, určitě si jí budete vážit o něco víc, až se seznámíte s následujícími zakázkami. Klikněte na tuto galerii a podívejte se na ty, kteří to mají pravděpodobně horší než vy.


Je luxus více než láska? Mladí singles mají jasno, hledají hypergamii

Najít dokonalého partnera není pouze o fyzickém a duševním spojení a o stejných životních hodnotách. Pro stále více mladých singles je při výběru partnera důležitý ještě jeden atribut – jak luxusní život jim může partner nabídnout. Vypočítavé? Zhýralé? Ne nutně.


Video: mulčovat nemusíte jen kupovanou mulčovací kůrou. Skvěle poslouží to, co už na zahradě máte

Už jste také propadli kouzlu mulčování? Jestli ne, doporučujeme mu dát letos šanci. Je to způsob, jak zabránit v růstu pleveli, udržet v půdě vláhu a zároveň ji alespoň trochu průběžně vyživovat. Plusů je celá řada a negativ byste našli jen málo.


Mlsejte bez výčitek a bez zdržování: Skvělé dezerty plné ovoce, které připravíte do 30 minut

Upéct fantastický dort nebo tác plný krémových zákusků, to vyžaduje dost času a trpělivosti. A dopřát si jich zase nemůžeme příliš, zvlášť když už pomalu začínáme pomýšlet na plavkovou sezonu. Ale to neznamená, že se musíme vzdát všech sladkých radostí.