Lifestyle

Trending:


Lakonosce si nejčastěji zaneseme na zahradu či balkon sami. Poškozené listy nejsou to nejhorší, co rostlinám způsobují

Obloukovitě vykousané listy by vás měly upozornit na přítomnost nebezpečného lakonosce v zahradě, na balkoně nebo u pokojovek v bytě. A to přitom poškozené listy nejsou zdaleka to nejhorší, co drobní škůdci rostlinám způsobují. Larvy lakonosců se ještě s mnohem větší vervou pustí do kořenů a hlíz, až způsobí uhynutí napadených rostlin.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Popáleniny Prvního Stupně

Souhrn Mírné popáleninové poranění nejvzdálenější vrstvy, které tvoří kůži (epidermis). Obvykle se hojí, aniž by zjizvila kůži. Příznaky Mezi často pozorované příznaky patří spálená kůže, která často nemá puchýře, mírně bolestivé a hojí se bez zjizvení. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Může být způsoben...


Sůl má v sladkých těstech důležitou úlohu. Poradíme začátečníkům

Spotřeba soli u nás je hodně vysoká proti evropskému průměru a ještě stoupá. Přesto jsou oblasti potravinářství, kde se bez soli neobejdeme. Příkladem jsou těsta - pečivo bez soli není to pravé.


Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte

Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte . Pečete-li maso a nepoužíváte k tomu provázek, děláte chybu. Vázání masa před pečením má svůj důvod. Od teď už nebudete péct maso jinak než s provázkem.


Apetit slaví 20 let: Která květnová obálka se vám za uplynulá léta libila nejvíc? Hlasujte a vyhrajte

Přesně před 20 lety, v květnu 2004, vyšlo první vydání Apetitu. Už to nebyl speciál časopisu Marianne, ale samostatný časopis. Český magazín plný receptů a novinek ze světa gastronomie byl na tehdejším trhu naprostým unikátem. Byl první a jediný. A je tu dodnes s vámi. Už 20 let. Takové jubileum je třeba oslavit, a proto jsme se v redakci rozhodli slavit s vámi kulatiny celý rok. A protože vám rádi děláme radost, budeme i nadělovat dárky! V...


Sůl je skutečně nad zlato. Vaše ruce zbaví zápachu z česneku a pomůže i s péčí o nádobí po babičce

Sůl je skutečně nad zlato. Vaše ruce zbaví zápachu z česneku a pomůže i s péčí o nádobí po babičce. Výraz „sůl nad zlato“ známe nejen z pohádky. Toto ochucovadlo je zkrátka v kuchyni nepostradatelné. Bez něj bychom se chutně nenajedli. Ovšem věděli jste, že sůl je i skvělým pomocníkem v domácnosti?


Punčový dort z cukrárny Myšák: Na umělá barviva zapomeňte, místo cukrové polevy používám fondán, říká cukrář Lukáš Pohl

Punčové řezy jsou klasika českých cukráren. Musí být správně vlhké a hrát pestrými barvami. Chcete-li punčáku propůjčit punc výjimečnosti, připravte rovnou efektní punčový dort. Třeba ten z vyhlášené pražské cukrárny Myšák.


Už roste! Jak poznáte hřib kovář a proč by se neměl sušit

Léto už se pomalu blíží a s ním také některé tradiční houby. Jedním z velkých krasavců je bezesporu hřib kovář. Tato jedlá houba je často některými houbaři opomíjená, protože se sbírá hlavně k okamžitému zpracování. Jiní lidé se jí vyhýbají proto, že si na internetu přečetli něco o její mírné jedovatosti. Tak jako tak by bylo velkou škodou hřib kovář nesbírat, protože jde o skvělou houbu, která se do kuchyně dokonale hodí. My se podíváme na to,...


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


Lekce komunikace: co se naučíte, když máte spolubydlícího

Ať už se jedná o vysokoškolskou kolej, rušný městský byt nebo útulný dům na předměstí, spolubydlení je rozhodně rychlokurzem umění kompromisu a komunikace. Zatímco pozdní večery mohou být plné smíchu a nových vzpomínek, setkání s občasným pasivně agresivním vzkazem na lednici zdůrazňuje, že život se spolubydlícím je cestou osobního růstu. Od zvládnutí umění vyjednávání až po objevení skrytých talentů - lekce získané ze společného bydlení sahají mnohem dál než jen k rozdělování nájmu. Vezměte si tedy svůj oblíbený hrnek a pohodlně se usaďte, protože prozkoumáme neocenitelné informace, které získáte při jízdě na horské dráze spolubydlení. Klikněte a dozvíte se víc!


Kreativní a účinné prostředky proti škytavce z celého světa

V mládí je škytavka zábavná, ale když se snažíte vést rozhovor, zpívat písničku nebo jíst jídlo, může být trochu trapná a hodně nepříjemná! Někdy odezní samy během několika minut, ale jindy mohou být docela bolestivé a úporné. V průběhu staletí lidé vymysleli nekonečný seznam triků, jak se škytavky zbavit. Některé prostředky jsme slyšeli od kamaráda a možná jsme jim nevěřili, jiné se dědí z generace na generaci v našich rodinách a mnoho a mnoho dalších nám připadá divných, ale možná skutečně fungují. Klikněte a zjistěte, jaké jsou nejpřekvapivější způsoby, jak se zbavit škytavky.


Potěšte milovanou maminku na její svátek: Toprecepty nabízí slevu 33 % na své populární kuchařky

S blížícím se Dnem matek, který připadá na 12. května, přichází skvělá příležitost udělat radost všem milovnicím vaření. Toprecepty.cz, oblíbený web všech, kteří rádi vaří a pečou, přichází s atraktivní nabídkou. Od 5. do 12. května nabízí exkluzivní slevu 33 % na vybrané kuchařky.


Len jako nejlepší přítel v teplých dnech: Které kousky by vám neměly letos chybět?

V horkých dnech, které nás co nevidět čekají, bude třeba do našich šatníků zařadit materiály, které jsou prodyšné, pohodlné a zároveň trendy. Len je v tomto případě sázkou na jistotu. Inspirujte se v naší galerii a najděte svůj ideální vzdušný model na léto.


Hlavní důvody, proč se ve spánku tolik potíte

Kvalitní spánek má zásadní význam pro vaši náladu, produktivitu a energii. Probuzení uprostřed noci zalité potem, však může tento stav snadno narušit. Každý, kdo zažil noční pocení, zná frustraci z vlhkého pyžama a povlečení. Možná si říkáte, proč se tolik potíte a zda byste si měli dělat starosti. No, možných důvodů je mnoho a je dobré je znát, abyste tomu přišli na kloub. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jaké jsou hlavní příčiny otravného nočního pocení a kdy je třeba vyhledat lékařskou pomoc.


Ananasovník si můžete vypěstovat i doma a pochutnáte si i na plodech

Ananasovník je tropickou rostlinou, která si získává stále větší oblibu. Svou vlastní rostlinu můžete získat i z korunky ananasu, který si koupíte v supermarketu. V takovém případě budete mít jedlý plod za tři až čtyři roky pěstování. Ve volné přírodě je rostlina opylována kolibříky a jakmile vykvete a vytvoří plod, odumírá. Na základně rostliny by se však měly objevit malé rostliny, které můžete znovu zasadit a pěstovat nové rostliny.


Léčivka, která roste v přírodě, ale i v zahradách: Bylinkáři ji využívají při kašli a potěší i včely. Funguje i jako ukazatel kvality půdy

Hluchavku bílou najdete v přírodě jako běžně rozšířenou rostlinu, kterou však v zahradě považujeme za plevel. Radují se z ní snad jen bylinkáři, včelaři a ochránci užitečného hmyzu, ale radovat bychom se měli všichni. Na záhonech, kde se dobře daří hluchavce, se bude výborně dařit i naší zelenině, protože její výskyt většinou značí vysoký obsah dusíku v půdě. A její květy můžeme, po vzoru bylinkářů, nasbírat a využít například k léčbě zánětů...


Novoluní ve znamení Býka: Tři znamení zvěrokruhu se vrátí nohama na zem, zaměří se na vztahy a začnou realizovat své sny

Páté novoluní roku 2024 přichází ve znamení Býka a nastane ve středu 8. května v 5:21. Zemský Býk přebírá nadvládu po ohnivém Beranu. Co to znamená pro tři vybraná znamení zvěrokruhu?


Efektivní využití prošlé kosmetiky: Tonikum na zrcadlo, hydratační krém na boty, kosmetický štětec na klávesnici

Šetřit lze všude, a to i na kosmetice. Samozřejmě v rámci zdraví není vhodné používat prošlou kosmetiku, a to hlavně na pleť a pokožku. Jenže to však neznamená, že ji musíte vyhodit. Jak efektivně můžete ještě využít prošlou kosmetiku?


Děsivé městské legendy, které jsou ve skutečnosti pravdivé

Většina městských legend jsou prostě jen legendy. Lidová tvořivost je však mnohdy méně silná než skutečný život a skutečné události mohou samy o sobě vyvolat strašidelné příběhy, které později zakoření v populární kultuře. Prohlédněte si galerii a seznamte se se strašidelnými případy, které dokazují, že skutečnost může být skutečně děsivější než fikce.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Anafylaxe: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Závažná život ohrožující alergická reakce, která se obvykle vyskytuje během několika sekund nebo minut po expozici alergickým látkám. To zahrnuje kopřivku, otok a náhlý pokles krevního tlaku a někdy šok. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi běžné příznaky patří: Kožní reakce...


Dvě rýže u Romana a Jany - Česko na grilu S1 (8)


Lada (29): Konečně jsem přišla na to, že mě nemusí mít každý rád. Oči mi otevřela zkušenost se zlou kolegyní

Lada začala díky novému příteli uvažovat nad svou snahou s každým vyjít. Zjistila, že je to velká slabost a žádná výhra.


Nejvíce a nejméně stresující zaměstnání na světě

Stres je na pracovišti skutečným problémem, a přestože některé profese jsou více stresující než jiné, většina lidí se s pocitem stresu v zaměstnání může ztotožnit. Britský deník City A.M. zveřejnil aktuální seznam nejvíce a nejméně stresujících zaměstnání na světě na základě údajů, které sestavil náborový portál CareerCast.


Z pole na talíř: Ovládněte přípravu chřestu jako šéfkuchaři. Připravíte z něj efektní lahůdky, kterým nikdo neodolá

Chřest se často podává jako příloha k masu nebo rybám. Můžete ho použít i do salátů, rizota nebo do těstovin. Chřest lze skvěle použít jako hlavní součást vegetariánských jídel. Báječně chutná blanšírovaný jako předkrm s holandskou omáčkou. Jak ho dobře připravit?


Krásné drobné květy podobné planým růžím si zamilujete. Kuklíky můžete pěstovat na skalce, ale najdete je i v naší přírodě

Kuklíky patří mezi květiny, které neoslňují krásou už na dálku, ale o to zajímavějšími květy vás překvapí, pokud jim věnujete bližší pohled. Můžete je pěstovat na skalce i na okrajích trvalkových záhonů, ale jejich zástupce potkáte i v naší přírodě a určitě je moc dobře znáte, i když vám jejich jméno zatím nic neříká.


Všechno nejlepší! Princezna Charlotte slaví 9. narozeniny. Podívejte se, jaká z ní vyrostla půvabná slečna

Když se 2. května roku 2015 narodila do britské královské rodiny malá princezna Charlotte Elizabeth Diana, celé Spojené království oslavovalo. Dnes je z ní už devítiletá slečna a nedá se pochybovat o tom, že roste do krásy. Prohlédněte si galerii, jak se princeznička od doby, kdy byla zavinutá v peřince, změnila v půvabnou slečnu. Po Kate zdědila pořádnou dávku šarmu.


Plíseň a sýr. Za geniální chutí plísňových sýrů stojí očkování a pátá chuť umami, kterou rozpozná je málokdo

Někdo je miluje, jiný by je nepozřel. Řeč je o plísňových sýrech. Právě plísně dodávají sýrům specifickou chuť, díky které se stávají delikatesou. Jaké druhy plísňových sýrů můžete ochutnat, jak přijdou ke své ušlechtilé plísní a s čím je kombinovat?