Lifestyle

Trending:


Stigma otce v domácnosti

Ženy začaly ve velkém počtu pracovat mimo domov až ve 20. století. Dnes je to sice norma, ale z hlediska historie je to relativně nedávný jev. Ale skutečně, v dnešní době nemají tradiční genderové role pro většinu lidí v západním světě takovou váhu jako dříve. A s ohledem na to máme v našich komunitách relativně nový přírůstek: otce v domácnosti. Obecně se tak označuje otec, který zůstává doma a vykonává práci, která se ve 20. letech 20. století očekávala od ženy v domácnosti: vaří, uklízí a obecně se stará o domácnost a rodinu. Tato novější role mužů však stoupá na obočí. Bohužel je s otcem v domácnosti spojeno mnoho stigmat. Klikněte na následující galerii a prozkoumejte, proč tuto roli zastává stále více mužů a jaké stigma je s ní spojeno.


Makro Czech Gastro Fest nabídne v dubnu ochutnávky zdarma, kuchařské show a dvoudenní nabitý program

Druhý ročník národního festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2 universa, spojí dohromady profesionály z oboru gastronomie i milovníky jídla. Dva dny, čtyři podlaží, osm tematických sekcí, 20 profesionálních show, 30 partnerů a desítky pop-up restaurací i stánků z něj dělá unikátní celonárodní přehlídku gastronomie a moderních trendů v českém gastru.


Oslavte Zelený čtvrtek pořádně zeleným menu

Dnes slavíme Zelený čtvrtek. A to znamená jediné – zelené jídlo! Díky této tradici by si tak lidé konzumující zelenkavé pokrmy měli zajistit zdraví na celý rok. Za nás je to ale také možnost, jak vytvořit nevšední menu plné hrášku, špenátu nebo dalšího chutného lupení.


Nejpůsobivější věci, které kdy byly vyrobeny pomocí 3D tiskárny

Je jasné, že svět se mění stále rychleji. Jedna z nejzajímavější revolucí dnešní době je vzestup 3D tisku. Vytvořit se tím dá vše, na co si jen vzpomenete - od věcí k jídlu až po protézy končetin. Klikněte a projděte si seznam těch nejpůsobivějších věcí, které kdy z 3D tiskárny vylezly.


Velký velikonoční horoskop: Raci si neodpočinou, na Berany čeká překvapení

Přinášíme vám jedinečný velikonoční horoskop plný překvapení a nových začátků. Zjistěte, co pro vás hvězdy přichystaly během tohoto svátečního období plného radosti a naděje.


Tipy na snížení spotřeby vody

Dal sis dnes horkou sprchu? Opláchli jste nádobí ve dřezu? Vypili jste sklenici vody z kohoutku? Pak patříte k těm šťastlivcům na světě, kteří mají přístup ke sladké vodě. V této galerii se dozvíte, jak můžete rozumně využívat vodní zdroje a předcházet plýtvání. Klikněte dál!


Nejlepší i nejhorší modely z Cen Anděl: Stylistka upozorňuje na chyby, které zbytečně ubírají slavným dámám na kráse

Jaké byly trendy a propadáky na předávání cen Anděl v loňském roce? Stylistka Nikola Marková se v pořadu 3 minuty stylu magazínu Lifee podívala na to nejzajímavější z Andělů 2023, kdo se vůbec netrefil a komu se téměř žádaná extravagance podařila?


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na Melanocytární Névus

článek popisuje, co jsou krtci, jak se tvoří, jak je diagnostikovat a zda je třeba je léčit. uvádí také některé běžné možnosti léčby a otázky, které byste měli položit svému lékaři.


Pěstování jahod: Toužíte po skvělé úrodě? Pomoct rostlinám můžete sami

Mísa plná velkých sladkých jahod je snem a mnohdy i realitou mnohých pěstitelů. Pokud chcete patřit mezi druhou skupinu lidí, pak rozhodně nezapomínejte na jahodníky a věnujte se jim již nyní. Odměna bude opravdu sladká. My se v následujících řádcích zaměříme na několik zajímavých triků, které dokážou jahodníkům pomoct v růstu a následně i v plození velkých sladkých jahod.


Nádherné květinové kraslice vytvoříte během chvilky i s dětmi: snadný návod krok za krokem

Velikonočních dekorací není nikdy dost a zvlášť takových, které si mohou vytvořit děti samy. Tedy pokud jsou už dostatečné šikovné, aby zvládly práci s pichlavými špendlíky.


Barevné jaro: Truhlíky osázejte květinami, které budou krásné až do začátku léta

Na záplavu muškátů, petúnií a dalších letniček si ještě musíme počkat. To ale neznamená, že by vaše okna, balkony a terasy nemohly být krásně barevné. Květy v truhlíku potěší pestrou paletou barev a vůní nejen vás a všechny kolemjdoucí, ale i včely. Jaké z květin vybrat, aby vydržely krásné co nejdéle? Jakou zeminu zvolit do truhlíku? A víte, jak správně jarní květiny v truhlících zalévat a hnojit?


Šokující fakta o nerovnosti mezi muži a ženami

Ženská práva na tom dnes sice jsou o něco lépe, ale cesta k rovnosti obou pohlaví je stále dlouhá. Genderová nerovnost přetrvává hlavně v rozvojových zemích, kde jsou povoleny dětské svatby a kde ženy potřebují mužský doprovod kdykoliv opouštějí domov. Ale dokonce i v nejvyspělejších zemích světa jsou stále zastaralé zákony a společenské předsudky. Mnozí si myslí, že genderová nerovnost dnes už není problém. Tento článek ale dokazuje, že se velice mýlí. Podívejte se na naši galerii s fakty a statistikami, které ukazují, že stále máme co zlepšovat.


Připravte si snadno a levně domácí pribináček, který zachutná malým i velkým

Sladký tvaroh, neboli pribináček, jak se mu lidově říká podle stejnojmenného výrobku, je oblíbenou pochutinou nejen dětí, ale i mnohých dospělých. Vyzkoušejte snadný recept na tuhle tvarohovou svačinku.


Velký dubnový horoskop lásky: Vodnáři skoncují s kompromisy, Býci zaznamenají nový objev na obzoru

Jaro je konečně tady a nové lásky mohou začít a pak vzkvétat. To však neznamená, že by zadaní měli opouštět své rodiny. Těm jaro může zařídit nové přírůstky a radosti. Co v dubnu čeká v oblastech vztahů právě vás? Vše se dozvíte v našem dubnovém horoskopu lásky.


Důležité důvody, proč pít více vody

Význam toho, co jíme, a jeho vliv na naši pohodu je pro mnoho lidí nezanedbatelný. Význam příjmu tekutin se však přehlíží mnohem snáze. Ačkoli doporučený denní příjem vody čas od času kolísá, jedno je jisté: je životně důležité zůstat hydratovaný. Pokud potřebujete motivaci ke zvýšení hladiny vody, podívejte se do této galerie.


Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte

Velikonoce a vejce jsou nerozlučná dvojice od pradávna. Tuto potravinu totiž na svátky zdobíme, děti ji si chodí vykoledovat. Jak se ovšem zachovat, pokud své plány předimenzujeme a nakoupíme vajec zbytečně moc, nebo jich naopak hodně dostaneme? Za jasně daných pravidel je můžeme zmrazit, ale musíme si dát na pár věcí pozor.


V Česku se objevily nebezpečné potraviny. Inspekce varuje před husou se salmonelou i plísněmi

Na výskyt salmonelózy v mražené huse původem z Maďarska upozornila Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) prostřednictvím svého webu Potraviny na pranýři. Kontroloři hlásili stejný problém již loni v prosinci. Na seznamu závadných potravin se objevil také mix strouhaných sýrů, balení schwarzwaldské šunky či slazená limonáda s colovou příchutí. Řetězce, jichž se má problém týkat, se ke zprávě zatím nevyjádřily.


7 ženských archetypů a co prozrazují o vaší vnitřní síle

Osobnostní archetyp lze popsat jako soubor běžného chování, které existuje v našem kolektivním podvědomí. Tento koncept poprvé vytvořil psychoanalytik 19. století Carl Jung. Když poprvé psal o archetypech, navrhl Jung čtyři, které lze použít k popisu žen: Dívka, Matka, Divoška a Královna. V devadesátých letech 20. století psychiatrička a Jungova následovnice Jean Shinoda Bolenová tento model rozšířila a popsala sedm ženských archetypů založených na zvycích a povahových rysech souvisejících řeckých bohyň. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Nacvičování nouzových situací s dětmi

Každou chvíli se ve zprávách objeví příběh o dítěti, které zachránilo život své matce nebo otci tím, že vytočilo číslo tísňové linky, když onemocněli. Tyto příběhy jsou sice dojemné, ale je třeba si uvědomit, že tyto děti nemusí být nutně zázračné. Ve skutečnosti byly pravděpodobně poučeny o tom, co přesně mají v takové nouzi dělat. V mnoha případech jsou děti schopny přijmout více informací, než jim připisujeme. Proto stojí za to naučit naše děti, co mají v případě nouze dělat. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a zjistěte více.


Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky

Barvení vajíček je tradice, která se datuje tisíce let zpět. Původně byla spojena s různými jarními oslavami a rituály, avšak dnes neodmyslitelně patří k Velikonocům. Způsoby barvení používá každá rodina odlišné, ale není od věci se přiučit i nějaký nový. Třeba ten, díky němuž vytvoříte vajíčka s mozaikou.


Malý byt plný pokojovek: Představujeme vám útulný interiér, který okouzlí svou jedinečnou atmosférou

Ačkoli je tento malý byt v přízemí, je zalitý sluncem a má kouzelnou atmosféru. K pocitu vzdušného a zdravého místa pro život přispívají také pokojové rostliny, které najdeme v každém koutku.


Co je Vertex v astrologii?

Jak velkou část života tvoříme my a jak velkou část tvoří osud? Podle astrologického horoskopu existuje umístění, které ukazuje, kde se ve vašem životě pravděpodobně vyskytnou osudové události. Můžete si ho představit jako bod osudu: místo, kde se setkávají dvě vypočítané, protínající se linie ve vašem osobním astrologickém horoskopu. Vertex, který je reprezentován symbolem "Vx", používají prediktivní astrologové k předpovědi toho, jak a proč se vaše cesty zkříží s osudovou událostí nebo vztahem. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se vše o Vertexu a o tom, co znamená ve vašem astrologickém horoskopu.


Velký horoskop na duben: Blíženci mají zariskovat, Býci se naučit odpouštět

Je tu duben, měsíc pučící přírody a období, kdy se z teplých krajin navrací většina ptactva. Jaro je v plném proudu, dny delší a naše nálada radostnější. Jako každý nový měsíc, i tentokrát pro vás máme drobnou nápovědu, originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu, abyste si nadcházející týdny užili v co možná největší pohodě, bez zbytečných komplikací a nepříjemných překvapení. Získejte náskok a přečtěte si, co vás v průběhu příštích dnů...


Toprecepty slaví Velikonoce: Využijte velikonoční slevy a pořiďte si naše kuchařky za skvělé ceny

Velikonoce jsou tu a s nimi i záplava vajec a dobrého jídla. Pro tuto příležitost se proto web Toprecepty rozhodl poskytnout na svém eshopu slevu 40 % a dopravu při nákupu nad 150 korun zdarma. Stačí využít slevový kód VEJCE40 a částka v nákupním košíku se vám automaticky sníží! Akce potrvá do 29. března 2024.


Italské Velikonoce: Vyzkoušejte snadný recept na sladkou colombu

Colomba je tradiční italský moučník, který se připravuje na Velikonoce. Název v překladu znamená holubice a její tvar by také správně měl mít. V českých domácnostech se ale taková forma najde jen zřídka, přesto si na colombě můžete pochutnat. Připravte si ji podle snadného receptu.


Jak poznat, že rostlina byla přemokřená? Není to těžké

I když své rostliny máte většinou pod kontrolou, u těch, které si chcete pořídit z obchodu či zahradního centra je situace jiná. Je dobré včas odhalit známky toho, že se rostlině nedaří. Je také dobré vědět, když byla rostlina vystavena podmínkám, kterým vystavena být neměla. Jako je přemokření. I když se taková rostlina dá ještě zachránit, existuje velká pravděpodobnost, že se objeví plíseň a jiné potíže.


Hvězdná návštěva: Kuchyně Besky je skutečná divoká jízda

Jak, s kým a kde bydlí vítězka MasterChef 2021, lektorka kurzů pečení v Gourmet Academy a autorka velmi povedených knih o vaření a pečení Veronika Beskydiarová aka Besky? Vítejte u Besky na Praze 7 a držte si klobouky, protože díky její energii to bude opravdová jízda!


Pampas neboli pampová tráva: Jak ji efektivně využít doma a správně se o ni starat

Pampová tráva patří mezi nejstarší trend v dekoraci interiérů. Jak se o nic starat a zakomponovat ji ve vaší domácnosti? Jak využít její krásu efektivně pro zkrášlení místnosti? Kde se bude nejlépe vyjímat?


Canva se chce dotáhnout na Adobe a Photoshop. Kupuje tvůrce editoru Affinity Photo

Britské vývojářské studio Serif mění majitele. Firmu se všemi produkty a 90 zaměstnanci pohltila Canva za neupřesněnou částku. Podle informací Bloombergu...


Co vlastně znamená "čistá krása"?

Pokud jde o kosmetiku a péči o pleť, kupující stále častěji hledají produkty, které v honbě za krásou nepoškozují jejich tělo ani životní prostředí. Při slovech "čistá krása" může produkt okamžitě zaujmout, ale co tento termín vlastně znamená? V odvětví, které není z velké části regulováno, lákají tyto kosmetické slogany dychtivé spotřebitele, i když není jasné, co si kupují. Jste připraveni překonat tento humbuk? Klikněte na následující galerii a zjistěte, co skutečně znamená čistá krása.


Nejlepší občerstvení pro koledníky. Skvělá pomazánka na chlebíčky, sušenky i nádivka a další čtyřicítka receptů

Oslavte Velikonoce, jak si velkolepé svátky jara zaslouží – skvělým jídlem a ve společnosti svých blízkých. Připravte se s předstihem. Až otevřete dveře nedočkavým koledníkům, nic vás nepřekvapí.


Účinné způsoby, jak utišit plačící dítě

Proč děti pláčou? A jak je uklidnit, když začnou plakat? Zvládnout trápení malého dítěte sice není žádná věda, ale když se vaše dítě rozhodne pro pořádný pláč, může to být docela zdrcující. Existují však způsoby, jak se s batolecím vzlykáním vypořádat, užitečné postupy, které mohou dítěti pomoci zvládnout jeho emoce a zároveň se vyrovnat s dětstvím. Jak tedy můžete své dítě podpořit a pomoci mu uklidnit se, když je rozrušené? Klikněte na galerii a zdokonalte své rodičovské dovednosti.


Varovné Znaky Potravinová Alergie: Na Co Si Dát Pozor

článek popisuje, co je potravinová alergie, jaké jsou její příznaky, příčiny a léčba. potravinová alergie je způsobena abnormální reakcí imunitního systému na určité potraviny, které mohou vyvolat mírné až život ohrožující reakce. mezi nejběžnější alergeny patří mléko, vajíčka, arašídy, koruny stromů, sója, plody moře a pšenice. článek také poskytuje odkazy na další zdroje informací a otázky, které byste měli položit svému lékaři.


Přidejte česnek do čaje a pijte každý den. Zhubnete a nejen to!

Česnek považujeme za superpotravinu. Má totiž celou řadu prospěšných účinků na lidské zdraví, například posílení imunitního systému či snížení rizika srdečních onemocnění. Použít jej ale nemusíte jen v kuchyni. Připravit si z něj můžete i čaj, což je způsob, jak jej užívat každý den. Má poněkud výraznou a aromatickou chuť, která nemusí vyhovovat každému. Čaj lze pít též i při nemocech, jako je nachlazení, protože zmírňuje její projevy. Kromě...


Záhada hnědé pandy je téměř vyřešena. Vědci zjistili, proč nemá černé zbarvení

Namísto obvyklého zbarvení vypadá medvěd Qizai úplně jinak. Co za tím stojí?


Tajemné starověké civilizace, o kterých jste pravděpodobně nikdy neslyšeli

Představte si, že se procházíte rušnými ulicemi minojské Kréty, obdivujete technické triumfy Nabatejského království nebo odhalujete tajemství záhadného písma kultury Vinča. Tyto vzkvétající civilizace sehrály v dějinách lidstva klíčovou roli, přesto zůstávají do značné míry ve stínu svých slavnějších protějšků. Odhalte příběhy mocných říší, inovativních společností a kulturních zázraků, které utvářely náš svět způsobem, o kterém jste neměli ani tušení. Jste připraveni odhalit tyto skryté klenoty dávné historie? Klikněte a nechte dobrodružství začít!


Je používání tarotových karet bezpečné nebo zlověstné?

Tarot se poprvé objevil v Itálii jako balíček karet na počátku 15. století. Původně se používal při stolních hrách a věštění, později se balíček tarotových karet začal používat k věšteckým účelům a vyvinul se v mocný nástroj pro sebepoznání a přemýšlení. Dnes se tarotové karty hojně používají a vykládají se z nich předpovědi, co se komu v budoucnu stane. Jak bezpečné jsou však tarotové karty a mohou být použity k nekalým účelům? Klikněte a zamíchejte balíček, abyste získali odpovědi.


"Naučme děti vytvářet si zdravé hranice", říká psycholog Jakub Smetana

Proč je důležité ve výchově nastavovat hranice a kdy s tím začít? Jak podporovat zodpovědnost dítěte a jak rozvíjet jeho sebehodnotu? Proč je důležitý „selský rodičovský rozum?” A co když dítě neposlouchá? O tom všem jsme mluvili s psychologem Jakubem Smetanou.


Jak připravit tělo na těhotenství

Gratulujeme! Rozhodli jste se mít dítě a nyní je čas začít přemýšlet o tom, co udělat, než skutečně otěhotníte. Všichni víme, že klíčem k úspěšnému těhotenství je zdraví, ale jak na to? Jaké kroky byste měli podniknout poté, co se rozhodnete otěhotnět? S ohledem na to jsme pro vás sestavili seznam klíčových kroků, které je třeba podnikat každý den po dobu 30 dnů, abyste si těhotenství co nejlépe užila. Klikněte a postupujte podle našeho průvodce krok za krokem, abyste měli co největší šanci na zdravé těhotenství.


Denní horoskop na čtvrtek 28. 3. 2024: Berani dostanou zajímavou nabídku, Střelci si musí dát pozor na to, komu věří

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 28. 3. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Opravdu si ženy navzájem ovlivňují menstruační cykly?

Pokud jste někdy žili s více ženami, které mají menstruaci, pravděpodobně jste se setkali se synchronizací menstruace. Synchronizace menstruace popisuje rozšířený názor, že ženy, které spolu žijí nebo spolu tráví hodně času, zaznamenávají synchronizaci nebo sladění načasování svých měsíčních period. Spolubydlící, blízké přítelkyně, spolupracovnice, páry stejného pohlaví a ženy v rodině, kterým začíná menstruace každý měsíc ve stejný den nebo přibližně ve stejný čas, mohou mít pocit, že je mezi nimi zvláštní pouto. Je to však skutečný jev, nebo jen populární mýtus? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte, co říkají výzkumy o synchronizaci menstruace.


Zapomeňte na drahé čepované pivo a unylé lahváče. Jak na domácí vaření piva ve zkratce

Pivo je jedním z našich tradičních nápojů a mnozí z nás na něj nedají dopustit. V současné době se okolo piva vede hodně diskuzí. Není se čemu divit, jelikož zakoupení čepovaného zlatavého moku v některé z restaurací a hospod se začíná stávat jakousi výsadou bohatých. Ano, cena půllitru přesahující 50 korun je skutečně alarmující. Spousta lidí přešla na lahvové pivo, které se dá koupit klidně i kolem 15 korun. Přesto jde mnohdy o unylé europivo,...


Sbohem, silikony. Zmenšení prsou na vlastní kůži

Ke svým třicetinám jsem si nadělila plnější a o dvě čísla větší dekolt. Desetileté výročí s implantáty jsem se rozhodla oslavit tím, že si je nechám z těla vyjmout. Zajímá vás, co taková explantace obnáší? Jak vypadají prsy po vyndání implantátů, jestli to bolí a jak dlouho trvá rekonvalescence? Všechno vám otevřeně popíšu.


Jak upéct kynutý mazanec: Pojďte si připravit jeden ze symbolů Velikonoc

Mazanec je tradiční kynutý bochánek, který se peče snad ve všech domácnostech v období Velikonoc. Tento oblíbený moučník se tradičně pekl na Bílou sobotu, aby byl připravený na neděli k posvěcení. Teprve poté se mohl konzumovat.


Seznam věcí, které není třeba dělat: co to je a proč byste si ho měli vytvořit

"Prosím, žádný další seznam!" Slyšíme vás, ale tenhle je jiný, slibujeme! Často si děláte seznamy věcí, které chcete/musíte udělat, že? Tentokrát však uděláte přesný opak - uděláte si seznam věcí, které dělat nechcete. Seznam věcí, které se nemají dělat. Je to skvělý způsob, jak si zjednodušit život, stanovit priority toho, co je důležité, a zlepšit svou produktivitu a pohodu. V této galerii vám vysvětlíme, z čeho se seznam věcí, které není třeba dělat, skládá, jaké jsou jeho výhody a nevýhody, a uvedeme příklady, které můžete zahrnout do toho svého. Připraveni? Klikněte dál a dozvíte se o něm vše.


Velký horoskop lásky na duben: Vodnáři začnou plánovat společnou budoucnost, Štíři podlehnou vášni, Střelci zažijí dobrodružství

Duben bude v oblasti lásky klidný měsíc. Hvězdy už ví, kdo prohloubí svůj vztah, komu se povede najít životní lásku a kdo si to pořádně užije v posteli. Pojďte se na to podívat s námi.


Zapomeňte na rifle, trendem letošního léta jsou sukně. Jak nosit ty džínové?

Venku už voní jaro a i léto už je v dohlednu. V každém případě to znamená, že sezóna sukní je tu! Kromě těch dlouhých rozevlátých jsou letos trendy i ty džínové. Pokud si říkáte, že nevíte, co si k nim vzít, máme pro vás hned několik tipů.


Petržel: Kdy začít s výsevem, jaké místo vybrat a jak na pěstování v nádobě

Petržel zahradní patří do každé kuchyně. Pěstovat lze na záhonu i v nádobě. Kdy začít s výsevem? Jaké stanoviště vybrat? A jak je to s pěstováním v nádobě?


Radim je původem inženýr, teď dobývá svět fermetovanými rajčaty: Moje dvě vášně jsou řešení problémů a jídlo, říká

Radim Stráník je původem inženýr, který dělá výpočetní simulace crash testů aut. S výrobou fermentovaných omáček z moravských rajčat slaví mezi zákazníky velké úspěchy, zájem je takový, že s expedováním už mu musí pomáhat další lidé.


Video: jarní střih levandule může být radikální, musíte ho ale provést správně, jen tak se dočkáte záplavy květů

Zdá se, že jaro už převzalo žezlo od paní Zimy, a tak je čas vzít do ruky nůžky a pustit se do jarního střihu levandule. Víte, jak na něj? Ne? Tak se do něj pojďte pustit s námi. Pro inspiraci jsme vám natočili i video.