Lifestyle

Trending:


Ani černá ani modrá: Trendy v řasenkách letos nahradí úplně jiná barva

Pokud vás černá barva řasenky už trochu nudí, existují i další barevné varianty. Nejpopulárnější je pravděpodobně modrá, která vám dost možná evokuje nostalgický návrat do osmdesátých let. Možností je v tomto ohledu ale mnohem více. Letos ale kosmetické trendy ovládne řasenka v úplně jiném odstínu, který vaše oči krásně rozzáří. Jak vypadá?


Jak udělat česnekový dresink? Podle jednoduchého receptu ho zvládnete za pár minut

Česnekový dresink vykouzlíte během chvilky a dochutíte jím řadu jídel. Je vhodný ke grilovanému masu, ke grilované nebo čerstvé zelenině, k zeleninovému salátu nebo například jako náplň do tortill.


Chyby při přípravě třešňové marmelády: Řídká konzistence i zapomenuté pecky

Čas marmelád je v plném proudu. Té jahodové už máme dostatek, tak se s radostí vrháme na třešňovou, než nám ptáci ozobou všechnu úrodu. Poradíme vám, jak snadno docílit správně uvařené marmelády z třešní.


Proč je důležité používat krémy s vysokým SPF nejen na pláž: Redakční tipy na ty nejlepší

Na začátku léta nebo minimálně před dovolenou se vydává na nákup opalovací kosmetiky prakticky každý. Jenže věděli jste, že UV záření poškozuje naši pleť, i když zrovna nejste na přímém slunci? Dokonce je dokázáno, že spolu se znečištěným životním prostředím jsou UV paprsky zodpovědné až za 80 % stárnutí pleti. Právě proto je ochrana pomocí SPF faktoru pro vzhled pleti důležitá celoročně. Co to znamená a jak tedy pokožku chránit?


Co se starou pneumatikou: Správně ji zlikvidujte, nebo z ní vytvořte hezkou dekoraci

Všechno jednou končí, a to i životnost pneumatik, které společně s vámi podnikaly cesty do práce i za dobrodružstvím. Jak se s nimi ale správně rozloučit, když už vám dál nemohou sloužit? Můžete je ekologicky zlikvidovat, nebo použít k vytvoření něčeho hezkého.


Komáři a klíšťata útočí! Vyrobte si přírodní repelent, který vás před nimi ochrání

Komáři a klíšťata si na nás v létě rádi smlsnou, a proto hledáme možnosti, jak se před nimi ochránit. Jednou z nich je bezesporu repelent. Pokud však na sebe nechcete stříkat klasické chemické přípravky a raději volíte přírodní cestu, vyrobte si repelent vlastními silami.


Čínské zelí aneb Jak sázet, jednotit, pěstovat, zalévat

Máte rádi asijskou kuchyni? Vypěstujte si vlastní čínské zelí, které je nezbytnou ingrediencí v mnoha asijských pokrmech. Není to nic složitého. Poradíme, jak pěstovat ze semínek i sazenic.


Jak v obchodě nebo na trhu poznat dobrý a kvalitní meloun

K létu patří kromě slunce a krásných pláží i šťavnaté ovoce. A není nad ledové osvěžení melounovou šťávou přímo z vaší lednice. Jak ale na trzích vybrat ten nejsladší a dostatečně zralý plod? Není totiž meloun jako meloun.


Kam v Praze vyrazit na Noc kostelů: Vůbec poprvé otevře brány Sněmovní kaple a neznámý Vyšehrad

Noc kostelů se u nás koná od roku 2009 a každý ročník se těší hojné návštěvnosti. V letošním roce se jako vždy otevře nejvíce kostelů a modliteben v Praze, kde budou mít návštěvníci příležitost prohlédnout si místa, o kterých mnohdy nevědí ani samotní Pražané, jak informuje oficiální web Noci kostelů.


Nebezpečné potraviny pro psy, které jim mohou vážně uškodit. Pozor na česnek, čokoládu nebo mléčné výrobky

Ačkoliv jsme často svým psům nakloněni dopřát trochu toho, co máme sami na talíři, mnohé běžné potraviny mohou naše čtyřnohé miláčky ohrozit na zdraví, nebo dokonce životě. Víte, na jaké si dát pozor? Připravili jsme důležitý přehled potravin, které by měly zůstat mimo dosah vašeho psího parťáka.


Standa (20): Otec mi věnoval ke kulatinám originální dárek. Dvě hodiny s kněžkou lásky mě měly připravit na život

Standa žije jen se svou matkou. Rodiče sice nejsou rozvedení, ale bydlí každý jinde. Standův otec je totiž bohém, který dal synovi ke kulatým narozeninám netradiční dárek. Zaplatil mu kněžku lásky.


Jak být šťastnější podle svého hvězdného znamení

Štěstí je stav, o nějž všichni usilujeme. Spokojenost se životem se liší od uspokojení až po radost, stejně jako se mezi lidmi liší jejich znamení zvěrokruhu! Ale věděli jste, že některá znamení zvěrokruhu jsou přirozeně šťastnější (díváme se na vás, ohnivá znamení)? I když vaše hvězdné znamení není jedním z nich, nezoufejte - v závislosti na vašem hvězdném znamení můžete podniknout kroky, které zvýší vaši radost ze života a umožní vám žít šťastněji! Zajímá vás to? Klikněte na galerii a zjistěte, jak být šťastnější podle svého znamení.


Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná

Máte jahody a toužíte po osvěžujícím moučníku? Upečte si jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní, který je dozdoben čirým dortovým želé. Krásný letní dort oceníte v teplejších dnech.


Saša Rašilov, jeho žena Lída a odvážná proměna domova: Výsledkem je minimalistická jídelna i místo pro odpočinek

Nakoukněte s námi do minimalistického a přesto útulného domova herecké rodiny. Jak se podařilo přetvořit vizi a přání majitelů do reálného interiéru, aby byl nejen funkční a krásný, ale i pohodlný?


ŽIVĚ: Přijměte pozvání na show Dior Cruise 2025

Přijměte naše pozvání na další ze světových míst, která se stala dějištěm show domu Dior. Maria Grazia Chiuri tentokrát kolekci odhalí ve skotském Edinburghu.


Kdy bude princezna Kate znovu stoprocentní? Bod zlomu v léčbě má být za ní!

Britové od konce března drží palce a doufají v uzdravení princezny Kate, které letos byl - stejně jako králi Karlovi III. - diagnostikován blíže nespecifikovaný typ rakoviny. Léčba zatím neustále probíhá, takže manželka následníka trůnu se zatím nevrátila do práce. Kdy se tak stane?


Neuvěřitelná proměna: Jak Igor kombinuje skandinávský styl, pokojovky a osvědčenou klasiku

Zarytý optimista žije sám v Mnichově. Sám sebe popisuje jako milovníka interiérové designu, rostlin, řemeslné práce a cestování. Jeho byt je vizitkou jeho kreativní osobnosti.


Houby rostou: Abyste se i vy vrátili domů s úlovkem, koukněte nejprve na mapu předpovědi jejich růstu

Ačkoli se na houby vydáváme nejčastěji v období od července do září, na sociálních sítí se to už teď jen hemží příspěvky, v nichž se lidé chlubí svými nejnovějšími úlovky hub. Mohou za to pravděpodobně vydatné deště a teploty přes dvacet stupňů. Abyste se ale z lesa nevrátili zklamaní, podívejte se nejprve na mapu pravděpodobnosti růstu hub, kterou vytvořil Český hydrometeorologický úřad ve spolupráci s odborníky z České mykologické společnosti.


Matouš Ruml vyvrací iluzi o seriálu o pivu. Samozřejmě pijeme nealko, prozradil

Pro milovníky zlatavého moku jsou záběry z prostředí výroby piva, a především jeho ochutnávání, v seriálu z prostředí rodinného pivovaru jistě těmi nejpoutavějšími. Závidět hercům ale není co. Matouš Ruml řekl, co ochutnávali v práci před kamerou ve skutečnosti. Poznali byste to?


Tak dlouho toužili žít v zeleni, až si tu postavili dům: Zamilujte si domov postavený v souladu s přírodou

Mladá rodina si splnila sny a bydlí v krásném prostředí mimo město. Dům je postaven ze dřeva, na izolaci byla použita sláma a fasáda i omítky jsou hliněné. Co vás určitě vezme za srdce, je překrásný výhled do klidného údolí bez dalších staveb. Srdcem domu je prostor, který je díky velkým oknům maximálně otevřený do přírody. […] The post Tak dlouho toužili žít v zeleni, až si tu postavili dům: Zamilujte si domov postavený v souladu s přírodou...


Etela (36): Vídám se s mrtvým milencem. Jsou to ty nejvášnivější noci v mém životě

Etela prožívá vášnivé noci se svou první láskou. Matěj je sice po smrti, ale pravidelně ji navštěvuje.


Jak připravit třešňový džem? Zužitkujte úrodu třešní na tuto báječnou pochoutku

Výtečný třešňový džem má temně vínovou barvu a chutná skvěle na chlebu s máslem či v jogurtu. Výborně se hodí jako náplň do taštiček, palačinek nebo do jiných moučníků. Úrodu třešní můžeme zpracovat na velmi rychlý džem.


Domácí kuřecí stripsy jako z KFC máte hotové hned: Hrníčkový recept na oblíbenou klasiku baví internet

Kuřecí stripsy jsou populární po celém světě. Nejvíce lidí je zná patrně z fastfoodového řetězce KFC, ale není žádný problém si jejich obdobu udělat i doma. Navíc nepotřebujete recept s „tajnými“ druhy koření, ale vystačíte si s tím, co máte doma. Jednoduchá, přesto skvěle chutnající pochoutka není ani časově náročná.


Famózní žloutková bábovka podle Josefa Maršálka: Důležitá je délka pečení i dobře zamíchaná poleva, radí cukrář

Žloutky, které vám zbyly z pečení sněhových moučníků, lze použít různými způsoby. Jak ovšem ukázali Tereza Bebarová a Josef Maršálek v pořadu Buchty po ránu, ideálním pokrmem je třeba bábovka. Skvěle vypadá i chutná a navíc, oblíbený cukrář na ni připravil i speciální polevu, která dezertu dodá chuť navíc.


Alternativní menstruační pomůcky: Při svých dnech můžete sáhnout po kalíšku, houbě nebo látkových vložkách

Menstruace je zcela přirozenou a zdravou součástí života. Přesto ale každý měsíc vyjde poměrně draho. Menstruační pomůcky totiž nejsou zrovna levnou záležitostí. Existují však i takové pomůcky, do nichž jednou zainvestujete a poté je můžete využívat opakovaně. Znáte všechny alternativní menstruační pomůcky?


Kouzelné lesy, které vypadají jako z pohádky

Lesy patří mezi jedny z nejkrásnějších přírodních divů na světě. Mnohé z nich jsou popisovány jako kouzelné a ve folklóru a fantazii je začarovaný les spojován s legendami, mýty a magií. Jiné jsou však spojeny s temnými, tajemnějšími silami a do těchto lesů se pravděpodobně nechcete vydávat na vlastní pěst. Prohlédněte si galerii a projděte se těmito podivnými a úžasnými lesy.


Kvíz: Vodácká sezóna začíná, ukažte, jak se vyznáte se ve vodáckém slangu

Voda je neodmyslitelnou součástí české přírody a vodáctví má v Čechách dlouhou a bohatou tradici. Každoročně se tisíce nadšenců vydávají na řeky, aby si užili radost z pohybu na vodě, přírodní krásy a dobrodružství, ale také večerního veselí v kempu u stánků nebo u ohýnku. Jste zdatný vodák, nebo teprve začínáte? Ověřte si své znalosti v kvízu!


Jarní Apetit piknik v Grébovce: Připravte se na nezapomenutelný kulinářský zážitek

Jarní Apetit piknik se blíží! Zapište si datum 15. června a přijďte do parku Grébovka na oblíbenou gastroakci. Čekají vás kulinářští mistři z pop-up restaurací a oblíbení kuchaři, kteří vám připraví jedinečné jídlo pod širým nebem. Kromě oslav dvacátých narozenin časopisu Apetit se můžete těšit na hvězdy ze soutěže MasterChef Česko: influencerku Chili, kuchařské hvězdy Pavla Berkyho nebo vítěze Romana Stašu, moderátora a porotce Jana Punčocháře,...


Špatné kosmetické rady, které byste nikdy neměli dělat

Všichni trávíme hodiny brouzdáním po internetu a hledáním nejnovějších tipů na krásu, a přestože jsou tam i dobré tipy, občas narazíme na dost hrozné rady. Svět krásy je plný mýtů, DIY hacků a alternativ, jak dosáhnout našich cílů. Kolik z nich je však skutečně spolehlivým řešením? V této galerii najdete běžné kosmetické rady, kterými byste se neměli řídit. A protože chceme, abyste se cítili a vypadali skvěle, nabízíme vám i alternativy! Klikněte na galerii a dozvíte se více.


Šokující věci, které lidé našli v jídle

Když lidé chodí do restaurací nebo supermarketů, očekávají, že dostanou přesně a pouze to, za co zaplatili: normální, poživatelné jídlo. Ale bohužel se tak vždy nestane. Rozhodně žijeme v podivné době a zdá se, že musíme být připraveni na to, že v balených sendvičích najdeme kapku něčí krve nebo v nádobách se salátem ještěrky. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaké další strašlivě nechutné věci lidé našli ve svém jídle.


Jahodové knedlíky: Uvařte si sladký symbol léta i bezstarostného dětství 3x jinak

Jemné vláčné knedlíky skrývající jeden z nejsladších a nejchutnějších druhů ovoce jednoznačně symbolizují příchod léta. Jahodové knedlíky přijdou k každému, kdo rád zavzpomíná na letní obědy u babičky. Využijte jahodové sezony, vyberte si to pravé knedlíkové těsto a pusťte se do tvoření těch nejsladších vzpomínek.


Vaše digitální osobnost: Jak si vytvořit působivý osobní web?

V dnešní neustále se měnící digitální době je osobní webová stránka pro mnohé nutností. Ať už jste na volné noze, podnikatel nebo běžný uchazeč o zaměstnání, webové stránky mohou výrazně zvýšit vaše šance na to, aby si vás někdo všiml. Slouží jako určitý druh digitální vizitky a pomáhá vám vyniknout na přeplněném pracovním trhu. Osobní web může sloužit k mnoha účelům a jeho vytvoření je často jednodušší, než se zdá. V tomto průvodci vás seznámíme s tím, jak si vytvořit osobní webové stránky a na jaké aspekty je třeba si dát pozor. Najdete tu vše - jak zjistit svou cílovou skupinu i to, jak své stránky aktualizovat. Chcete se dozvědět více o tvorbě vlastních webových stránek? Tak klikněte na článek a čtěte dál!


Totemové zvíře: Pomůže vám najít sebe sama i své místo v životě. Jaké je to vaše

Totemová zvířata mají dlouhou historii v mnoha kulturách po celém světě. Slouží jako duchovní průvodci a symboly, které nám mohou pomoci lépe porozumět sami sobě a našemu místu ve světě. Ale co přesně je totemové zvíře, jak si ho vybrat a co to pro nás znamená? Pojďme se na to podívat.


Od rozpadlého starého domu ke kouzelné oáze klidu

Pro Hannah Beaumont je zásadní udržitelný životní styl. Nejenže na něm založila své podnikání v textilním průmyslu, ale na udržitelných základech vybudovala i svůj vlastní domov.


Příliš ostré jídlo? Vypořádat se s páivostí není nemožné aneb Jak neutralizovat palivost

Pálivost je pro mnohé milovníky jídla radostí, pro jiné může znamenat nepříjemnou zkušenost. Ostrost papriček způsobuje látka zvaná kapsaicin. Ten dráždí receptory naše bolesti, což způsobuje pocit pálení. Naštěstí existují účinné způsoby, jak pálivost zmírnit či neutralizovat – jak při vaření, tak při jídle.


I ta nejtvrdohlavější vejce odteď oloupete opravdu snadno – stačí se naučit trik se špendlíkem

I ta nejtvrdohlavější vejce odteď oloupete opravdu snadno – stačí se naučit trik se špendlíkem. Vajíčka uvařená natvrdo se od sebe často velmi liší tím, jak moc praskají a jak snadno jdou následně loupat. Pokud byste rádi předešli náhodě a zajistili si bezproblémovou práci, použijte trik se špendlíkem.


Jak vytvořit čokoládové ozdoby: Záleží na vaší fantazii a kreativitě

Čokoládové ozdoby si můžeme koupit v obchodech pro cukráře nebo na internetu. Jejich nevýhodou je, že jsou vyrobené z chuťově nevýrazné čokolády a jsou jedna jako druhá, což není pro ruční práci typické.


Klejicha hedvábná: opatrnost při pěstování je na místě. Vaší zahradě sice sluší, ale ve volné krajině je nebezpečná.

Okrasná a silně medonosná klejicha byla do Evropy zavlečena už v 17. století. Dokud se držela jenom v parcích a zahradách, všichni ji obdivovali. Pak ale unikla i do volné přírody a obdivu byl konec. Klejicha se projevila jako obtížný invazní druh, který u nás, především na jižní Moravě, zarůstá vinohrady a stepní louky a vytlačuje původní, domácí druhy rostlin.


Nerudová zaútočila na Turka kvůli starožitnému svícnu


Ranní mrazy ovlivnily vyšší cenu za samosběr jahod

Jahody patří mezi nejoblíbenější sezónní ovoce. Jejich nezaměnitelná sladká chuť láká nejen dětí, ale i dospělé. Skvěle chutnají samotné, ale i v různých ovocných pohárech a dalších variacích. Letošní počasí hraje velkou roli. Samosběr začal zhruba o dva týdny dříve, než bývá obvykle. Kvůli ranním mrazíkům stoupla cena jahod, protože úroda byla negativně ovlivněna tímto nepříznivým vlivem, což se odrazilo na ceně.


Kontroly odhalily u produktů Shein velké množství škodlivých látek

Tretky za nízké ceny a lákadla, jimž málokdo odolá: působí na první pohled velmi luxusně. Společnost Shein se sídlem v Singapuru je natolik populární, že vzbouzí výrazný zájem především v oblasti módy. Úplně každý si tu může nakoupit množství levného zboží, které v obchodech jen tak nenajdete. S tím už bude ale možná brzy konec. Vláda v Soulu oznámila, že dětské výrobky obsahovaly mimořádně velké množství toxických látek.


Už rostou, zužitkování hub je jednoduché: Skvělá domácí houbová omáčka

Milujete houby na různé způsoby? Aby ne, vždyť jejich chuť je unikátní a srovnávat ji s jinými houbami pěstovanými průmyslově nebo v domácnosti není na místě. A to jsou třeba žampiony nebo hlíva naprosto skvělé. My jsme našli letošní první kvalitní hřibovité houby, a tak jsme připravili skvělou jednoduchou domácí houbovou omáčku. V následujících řádcích se s vámi podělíme o recept. Jak tedy uvařit skvělou houbovou omáčku?


Kouzlo malých zahrad: Tipy a triky pro efektivní využití prostoru

Malé zahrady mohou sice působit jako výzva pro každého zahradníka, ale skrývají i nečekané příležitosti pro kreativitu a inovace. V dnešní době, kdy mnoho z nás žije ve městech s omezeným prostorovým zázemím, se umění navrhovat malebný a funkční zelený prostor stává stále žádanějším. Ať už se snažíte vytvořit útulný kout pro relaxaci, efektivní prostor pro pěstování zeleniny, […] The post Kouzlo malých zahrad: Tipy a triky pro efektivní využití...


5 kombinací časově neomezených barev podle designérů

Vytvoření časově neomezené barevné palety pro váš domov je zásadní pro zajištění elegantního a sofistikovaného prostředí, které nikdy nevyjde z módy. O post 5 kombinací časově neomezených barev podle designérů apareceu primeiro em DecorStyle.


Pekařka Klára Chvojková: Chodské koláče mě naučila babička, první společný jsme ovšem spálily

Klára Chvojková a její stánek Nesu koláč jsou stálicemi Apetit pikniku. Klára peče ty nejnadýchanější chodské koláče s tvarohem a povidly i šlehačkou. Závislí jsou na nich nejen její zákazníci, ale také celá redakce Apetitu. Pro odpůrce sladkého má Klára ještě větší pecku: svou vyhlášenou bůčkovou pomazánku.


Mexická kuchyně je mnohem víc než tacos a tequila, říká Eva Longoria, které letos vyjde nová kuchařka

Americká herečka s mexickými kořeny Eva Longoria je těsně před padesátkou ve skvělé formě. Za tu evidentně vděčí zejména přerušovanému půstu, který ji ale nijak neomezuje v konzumaci mexické kuchyně podle receptů z její kuchařky, ke které hvězda seriálu Zoufalé manželky brzy připojí další.


Denní horoskop na úterý 4. 6. 2024: Blížence ovládne skvělá nálada, Váhy se musí připravit na komplikace

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 4. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Pro milovnice outdooru: Kam letos v Česku vyrazit s rodinou na aktivní dovolenou?

Česká republika nabízí nespočet míst, kde můžete zažít pravé dobrodružství a spojit se s přírodou. Ať už jste nadšená turistka, cyklistka, horolezkyně nebo milovnice vodních sportů, najdete zde mnoho příležitostí k objevování krás naší krajiny. Přinášíme vám přehled nejlepších destinací pro outdoorové aktivity, které stojí za návštěvu.


Co symbolizuje barva vašich předních dveří?

Výběr barvy předních dveří jde nad rámec estetiky, často odráží osobnost obyvatel a styl domu. O post Co symbolizuje barva vašich předních dveří? apareceu primeiro em DecorStyle.


Kvíz: Jak rozumět slovníku generace Z. Otestujte své znalosti z mluvy mladých

Je zcela běžné a přirozené, že má každá generace svůj specifický slang. A ten mají starší generace problém pochopit... Konkrétně dnešní generace Z často používá výrazy převzaté z angličtiny, a o to těžší pro některé z nás bývá jim porozumět. Otestujte se v zábavném kvízu a zjistěte, jak dobře slovníku generace Z rozumíte. Některé z používaných výrazů najdete i ve videu webu Lifee.cz z pořadu Slovníček kybermládeže.