Lifestyle

Trending:


Denní horoskop na sobotu 4. 5. 2024: Na Berany se navalí problémy, Lvi řeší resty

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na sobotu 4. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Vytvořte si oázu klidu: Tipy, jak na zahradní jezírko svépomocí

Zahradní jezírko představuje klidný úkryt přímo na vaší zahradě, kde se můžete těšit z harmonického spojení vody, rostlin a živočichů. Jeho vytvoření však vyžaduje pečlivé plánování a přesnou realizaci. Prozkoumejte, jak si můžete krok za krokem vytvořit vlastní zahradní jezírko, od návrhu až po údržbu. Na konci budete mít veškeré informace potřebné k tomu, abyste mohli začít […]


Linda (28): Nejdříve můj život řídila matka, teď se mnou manipuluje partner. Už mě nebaví žít jako loutka

Linda si jednoho dne uvědomila, že celý život ji někdo ovládal. Nejdříve to byla její máma, teď se do toho pustil její nastávající. Rozhodla se utéct a začít znovu.


Hvězdy, které slaví narozeniny v květnu!

Podívejte se, kolik vašich oblíbených celebrit se narodilo v květnu! Ať už jsou Býci nebo Blíženci, květen je měsíc, kdy je jaro v plném proudu a léto je za rohem. Super čas na oslavu, no ne? Podívejte se na seznam 60 celebrit, které slaví v květnu!


Odmítáte se vzdát skinny jeans? Noste je takhle a zůstanete in

Existuje jen málo kusů oblečení, které společnost rozdělilo více než úzké džíny. Někdo jim propadl poměrně rychle, jiný je vzal na milost, protože v nabídce módních řetězců neměl na výběr a někdo se s jejich nošením nesrovnal dodnes. Jsou ale i takoví, kteří si svůj outfit bez skinny jeans neumí představit a fakt, že úzké džíny vyšly z módy, odmítají vzít na vědomí. Je způsob, jak skinny jeans nosit a nebýt úplně out?


Psycholožka Laura Janáčková prozrazuje nejrychlejší test na kvalitu vztahu, zabere minutku

Psycholožka Laura Janáčková odpovídá na dotazy čtenářů ve svém pravidelném pořadu na Lifee.cz. V novém díle se pustí do odvážného tématu, kterou je délka mužské chlouby. Nechybí ani otázky na partnerské soužití a jak poznat, že máte funkční vztah.


Nejlepší měsíc v roce? Klíčové astrologické tranzity v květnu 2024

Květen je dalším rušným měsícem na obloze, ale vstoupíme do mnohem jiného energetického prostoru než v dubnu. Za tuto změnu převodového stupně můžeme poděkovat přesunu několika planet do přízemního, stabilního Býka. Je čas zapustit hluboké kořeny a spojit se se smyslovými požitky života: čerstvými květinami, dobrým jídlem, příjemnými strukturami - Býk miluje jemné věci v životě a libuje si v nich. Avšak právě ve chvíli, kdy se věci stanou příliš pohodlnými, nastupuje rychlé a zábavné období Blíženců, které přináší závan čerstvého vzduchu, neboť nás vyzdvihuje ze stavu živočišného pohodlí do stavu zvědavosti. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se více o květnové astrologii nadcházejícího měsíce!


Tohle jsou momenty, kdy žena opouští muže. I toho, kterého opravdu miluje

Manželství se může lehce zamotat a proměnit v tísnivou past, i když vás k partnerovi poutá nehynoucí láska. Bohužel jen na ní nejde zdravý vztah vystavět. I když ženy milují celým srdcem, někdy svého muže snů přesto dokážou opustit. Důvod rozpadu vztahu je pak často překvapivě stejný.


Fascinující způsoby komunikace zvířat

Všichni víme, že kočky mňoukají a psi štěkají, ale zajímalo vás někdy, jak se vlastně dorozumívají ostatní zvířata? Pokud se ponoříte hlouběji, zjistíte, že komunikace zvířat je mnohem složitější, než jste si možná dokázali představit. Zjistíte, že někteří tvorové spolu mluví, zatímco jiní se dorozumívají pomocí elektřiny nebo dupáním. Chcete zjistit víc? Pak se ponořte do komunikace některých volně žijících zvířat v následujících snímcích.


V čem spočívá tajemství dokonalého domácího croissantu? Stačí základní suroviny, zpracování je ale zásadní, říká Helena Fléglová

Croissanty a další pečivo z plundrového těsta se u nás těší stále větší oblibě. Vznikají řemeslné pekárny, které nabízejí skvělé pečivo a dostáváme se do fáze, kdy to jako zákazníci dokážeme ocenit. Croissanty si však můžete upéct i doma.


Roman (31): Moje holka propadla kartářkám. Nechala si od nich nakukat, že náš vztah nemá cenu, a dala mi kopačky

Kartářky a podobné vědmy, které dokážou nahlodat mozek tak, že se z toho člověk dlouho vzpamatovává, mohou být někdy až nebezpečné. Zničit vztah. Přátelství. Lásku. A taky peněženku, obzvlášť pokud tomuto způsobu nakukování do budoucnosti jejich klientky propadnou. Své o tom ví i Roman.


Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty

Zase je tu máj, lásky čas. Pokud jste ale právě singl, rozhodně nezoufejte a neztrácejte naději. Víme, jak zaručeně získáte lásku člověka, na kterého si myslíte. Připravte mu to správné jídlo a máte vyhráno.


Nejkrásnější kalhoty na jaro a léto, které spojují styl a pohodlí: Sluší každé ženě nad 50 let

Ačkoliv si přes den užíváme nošení sukní a šatů, které nám tak dlouho ležely ve skříni, rána a večery bývají stále chladnější, a tak není od věci mít po ruce nějaké stylové kalhoty. A nejlépe takové, které spojují styl a pohodlí. Jedny takové kalhoty opravdu existují a jsou trendy víc než kdy jindy. Už máte ve skříni své plátěné kalhoty?


Ztráta chuti do života: Když se radost stává cizím pojmem

V každodenním životě se potýkáme s různými emocemi a náladami. Někdy se cítíme šťastní a plní energie, zatímco jindy nás může zasáhnout pocit beznaděje a ztráty zájmu. Jedním z nejznámějších projevů této ztráty je ztráta chuti do života. Tento stav emocí není pouze momentálním výkyvem nálad, ale může se stát chronickým stavem, který zásadně ovlivňuje naše každodenní prožívání.


Jak předejít nejen dřevnatění ředkviček? Stačí dodržet základní pravidla při setí a pěstování

Těšíte se na vlastní sklizeň ředkviček? Jak zabránit častému problému v podobě praskání a dřevnatění? Stačí dodržet níže uvedená pravidla.


Dešťové záhony zadrží vodu v zahradě: zajistíte si tak zahradu plnou květin i v těch největších vedrech

Hledáte možnosti, jak využít dešťovou vodu, která při každém silnějším dešti zbytečně odtéká ze zahrady pryč, protože se sudy pod okapem rychle naplní? V následujících dnech vodu využijete na zálivku záhonů a opět čekáte na déšť. Vsaďte proto nejen na nádrže, ale i na dešťové záhony!


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


KVÍZ: Basenji, saluki a další psí plemena, která jsou skvělými společníky. Poznáte je podle obrázku?

Zlatého retrívra, labradora a jorkšíra známe asi všichni, pojďte se ale dozvědět víc o dalších psích plemenech. Vyzkoušejte také kvíz, zda poznáte psy podle obrázků.


Máte raději libový nebo šťavnatý řízek? Poradíme, jaké jsou možnosti při výběru masa

Řízky jsou velmi oblíbeným jídlem dětí i dospělých. Ale není řízek jako řízek. Může být obalený v trojobalu, v těstíčku nebo v kukuřičných lupínkách. I výběr masa se odlišuje, počínaje suchým kuřecím prsem a konče šťavnatou krkovicí.


Energizer vyvinul nové knoflíkové baterie. Obsahují speciální látku, která zbarví děti domodra

Energizer se pochlubil novou ochrannou technologií Child Shield, kterou bude používat u svých knoflíkových článků. Drobné lithiové baterie jsou totiž...


To, že veganům chybí bílkoviny, je asi největší mýtus veganství, říká veganka a blogerka Tereza Šlancarová

Přemýšlíte, že byste začali jíst ryze rostlinně a přešli na veganskou stravu? Čím se začít „živit”, abyste novému životnímu stylu vyhověli? Je lepší začít postupně nebo najednou? Na tyto otázky vám pomůžeme odpovědět.


Neotřelé 2+kk: Hrubé stěny vykouzlily jemný interiér

První, co vás v tomto bytě napadne, je fakt, že na první pohled působí jaksi humpolácky a neotesaně. Na ten druhý ovšem zjistíte, že jste se ocitli v jemném, účelném a příjemném interiéru, jehož netypický půdorys upoutá na první pohled. Vstupní chodba je i v rámci nevelkého prostoru, který byt nabízí, jednoznačně stavebně oddělena, což je vždy u […]


Mlsejte bez výčitek a bez zdržování: Skvělé dezerty plné ovoce, které připravíte do 30 minut

Upéct fantastický dort nebo tác plný krémových zákusků, to vyžaduje dost času a trpělivosti. A dopřát si jich zase nemůžeme příliš, zvlášť když už pomalu začínáme pomýšlet na plavkovou sezonu. Ale to neznamená, že se musíme vzdát všech sladkých radostí.


Jakou marinádu zvolit ke grilovanému masu? S výběrem pomůže náš článek

Když se konečně začne oteplovat, chceme v přírodě trávit co nejvíce času. Po studené zimě, kdy byla brzy tma, si užíváme možnosti být venku až do večera, setkáváme se s přáteli a společně grilujeme. Samozřejmě chceme připravit to nejlepší pohoštění.


Nejlepších 5 pražských podniků, kde se dívat po designu

Vydejte se s námi po stopách toho nejlepšího, co je v Praze možné při vysedávání v gastru potkat. Od Holešovic, přes Vinohrady až do centra města. Kochejte se slepým střevem i vydařeným color-blockingem. Toto jsou top podniky, které navštívit.


Nemáte od svých přátel příliš velká očekávání?

Přátelství je úžasná věc, ale může být také ošemetné. Dva lidé mohou mít velmi odlišná očekávání, která jsou nevyřčená, ohledně toho, co je vlastně přítel a jak se má chovat. Když jsou očekávání na jedné straně vysoká, ten druhý může cítit potřebu odsuzovat nebo se naopak cítit odsuzován. To následně vede k tomu, že první osobu od sebe odstrčí. Je v pořádku mít určitá očekávání, která jsou považována za normální, jaká to tedy jsou? A jak rozpoznáte nezdravá očekávání, která je třeba řešit? Klikněte na článek a prozkoumejte, zda od svých přátel neočekáváte příliš mnoho.


Jak se má princezna Kate? Rodinná návrhářka se podělila o tíživé pocity!

Princ William se již vrátil k povinnostem člena britské královské rodiny, ale jeho žena zůstává v ústraní. Princezna Kate bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. Podle osoby blízké princi a princezně si pár prochází těžkým obdobím.


Nadčasová sázka na jistotu: 4 střihy džínů, které byste vždy měla mít v šatníku

Lehké ochlazení nás po několika dnech letních teplot znovu nutí sáhnout po oblíbených džínech. Ty jsou nadčasovou stálicí šatníku snad každé ženy. V záplavě aktuálních trendů se ale někdy člověk může trochu ztratit. Které džíny by vám neměly v šatníku nikdy chybět? Jsou to tyto čtyři modely.


Jak řešily ve středověku ženy menstruaci: Vyráběly si vlastní tampóny. Tohle byste zažít nechtěly

Na menstruaci se ve středověku pohlíželo jako na trest za Evin prvotní hřích. Křeče nebo migrény si ženy zasloužily, a pokud tzv. protekly, bylo to považováno za jejich slabost. Není divu, že se zástupkyně něžného pohlaví tento stav snažily co nejvíce skrýt pomocí účinných pomůcek.


Jak oživit účes? Ofinou! Zjistěte, který střih bude nejvíc slušet vašemu tvaru obličeje

Říkáte si, že by vašemu účesu prospěla změna? Ideální volbou může být ofina. Je sice náročnější na údržbu a styling, ale trocha úsilí rozhodně stojí za to, protože vypadá skvěle. Důležité je také vědět, který střih bude slušet vašemu tvaru obličeje. Pojďme se podívat, která ofina bude pro vás nejlepší.


Je pro nás kefír skutečně dobrý?

Kefír nejspíš všichni dobře známe a v současné době je opět v módě, a to z dobrého důvodu. Tento mléčný jogurtový drink obsahuje řadu probiotik a je skvělý pro zdraví zažívacího traktu, ale to není vše! Zajímá vás víc? Tak stačí kliknout na tuto galerii.


Pikantní kuřecí stripsy

Máte rádi známé pikantní kuřecí kousky v křupavé strouhance? Tak neváhejte a připravte si je i doma. Kousky kuřecího masa obalíte ve směsi mouky, vajec, mléka a koření a dozlatova usmažíte v oleji.


Zkouška pro děti i rodiče: Jak podpořit teenagera před maturitou?

Květen je obávaným měsícem nejen pro studenty maturitních ročníků, ale také pro jejich rodiče. Stres je v tomto období naprosto běžný a potýká se s ním asi každý student, kterého co nevidět čeká zkouška dospělosti. Odborníci radí, jak nejlépe toto náročné období zvládnout a jak svého teenagera co nejefektivněji podpořit.


“Manželka by se pro druhé rozdala, všichni ji využívají,” stěžuje si Tibor

Pomáhat druhým je ušlechtilé a v dnešní společnosti také hodně potřebné. Nabídnout pomocnou ruku neumí každý, o to víc je třeba si takových lidí vážit. Jak se však zachovat, když už to druhý přehání? Tibor a jeho žena jsou spolu přes třicet let a nyní řeší situaci, která začíná zacházet do extrému. Manželka by se rozdala a druzí ji využívají. Jak to řešit a utnout situace, které ubližují oběma?


Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu

Ovesné smoothie, které nastartujte hubnutí: S přídavkem jarních bylinek zvládne i hubnutí po přechodu. Pochutnáte si na dobrém smoothie? Pokud ano, tak tímto receptem nejenže potěšíte své chuťové buňky, ale také zredukujete přebytečná kila.


30 jedinečných nápadů pro nezapomenutelný Den matek

Den matek je za dveřmi: už jste začali přemýšlet o tom, jak ho oslavíte? Vaše maminka je jednou z nejdůležitějších osob ve vašem životě a zaslouží si trochu lásky a pozornosti navíc! Ale vzhledem k nabitému rozvrhu a tlaku na hledání dokonalého dárku může být náročné vymyslet kreativní způsoby oslavy. Ale my pro vás máme řešení! Ať už máte to štěstí a trávíte svátek společně, nebo i když žijete daleko od sebe, zde najdete 30 jedinečných, kreativních nápadů, jak ji můžete oslavit letošní Den matek. Najdete zde vše od promyšlených dárků přes zábavné aktivity až po místa, která můžete navštívit. Klikněte a prozkoumejte nápady, jak maminku rozmazlovat.


Módní návrhářka Zuzana Kubíčková radí ženám: Jeden kousek ušitý na míru by měla mít doma každá žena

Snové kolekce na červený koberec i kapsulový šatník pro každou ženu. Magazín Lifee.cz se vydal do ateliéru české návrhářky Zuzany Kubíčkové, jejíž vizí je, že za každých okolností touží udělat z nositelek svých modelů krásné ženy a úspěšně se jí to daří. Umí už Češky nosit módu na míru? A co by z jejich šatníku vyškrtla?


Největší český pavouk začíná vylézat z nor. Chová se jako vlk

Největší český a vlastně i evropský pavouk. To je slíďák tatarský, kterému se může klidně říkat česká tarantule. Právě na jaře samice vytvoří velký kulovitý kokon, který může obsahovat až 500 vajíček s budoucími mláďaty. S tímto kokonem samice vychází ve slunečných dnech ze svého obydlí a vyhřívá se. Jde o celkem mimořádnou podívanou, spatřit tohoto impozantního tvora je poměrně vzácné. Ale o to více zajímavé a svým způsobem i adrenalinové.


Panenkovské, nano nebo mýdlové. Takové jsou aktuální trendy v obočí

Poslední dekáda se nesla ve znamení chlapeckého obočí. Po letech vytrhávacího otroctví jsme mohly volně vydechnout a užívaly jsme si pinzetou nedotčené, rozčepýřené a svobodné obočí. Každý trend ale jednou skončí, a tak i naše obočí opět vstupuje do nové éry.


Nejpřitažlivější rys každého znamení horoskopu: Býci umí ostatním zamotat hlavu, Štíři jsou vášniví

Každý z nás má své charisma a je v něčem pro ostatní přitažliví. Co se líbí jednomu, může odpuzovat druhého. Obecně existují rysy, které se dají považovat za přitažlivé, alespoň to tvrdí astrologie. Jaký je váš nejpřitažlivější rys podle vašeho znamení horoskopu? Nahlédněte do našeho přehledu.


Mozoly: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Hustá a ztuhneá oblast kůže. Obvykle se zdá, že je to tvrdý, drsný náraz na ruce nebo nohy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky callusů zahrnují: Vyvýšená boule na kůži Tvrdost nárazu Bolest pod kůží Suchá kůže Vlající kůže Drsný kousek kůže → Běžné možnosti léčby → Jak...


Nejvyšší čas pořádně zaperlit: Něžné a nestárnoucí perly najdete v létě 2024 na oblečení, doplňcích i teniskách

Okouzlení perlami. To je pocit, který si přinášíme z dřívějších sezón a stejně nápadně se profiluje i v nových kolekcích, tu současnou nevyjímaje. Tak co, jaký módní kousek s perlami si pořídíte tentokrát? Na výběr je totiž vskutku impozantní nabídka.


Rebarbora vyžaduje trochu péče: řapíky nikdy nestříhejte, jinak o rostlinu přijdete. Hlavně ji nepěstujte poblíž některých keřů

Mangold neboli rebarbora je vytrvalá rostlina, která si našla své fanoušky a bývá k vidění na většině zahrad. Aby také ne, pokud dodržíte zásady jejího pěstování, vydrží vám na zahradě mnoho let a vy tak máte jedinečnou možnost sklízet a vychutnávat si její typicky nakyslé řapíky, které se často používají na koláče či do kompotů a jsou bohaté především na vitamín C. Jak rebarboru čili mangold pěstovat, kdy musíme odstranit květy a proč řapíky...


Krční čakra nebo také Visuddha, centrum naší komunikace

Krční čakra, známá také jako Visuddha, je spojnicí mezi rozumem a pocity. Její nerovnováha může vést k duševním i fyzickým obtížím. Prozkoumejte její význam, problémy spojené s touto čakrou a způsoby, jak ji harmonizovat.


Horoskop na květen: Panny ať nic neodkládají, Blíženci budou plánovat

Tento měsíc bude zásadní, rozdělí nám totiž tento rok na dvě části. Zejména úplněk 23. května bude tím zlomem. Můžeme od něho očekávat, že přinese velká překvapení a některým lidem možná dokonce zázrak nebo velkou životní šanci. Budou to hlavně Blíženci, kteří na tomto fatálním zlomu vydělají nejen v tomto měsíci, ale i v následujících. Pospíšit by si měli naopak Panny, Střelci a Ryby, aby se zbavili všeho, co by se jim v blízké budoucnosti...


Těhotenská rolnička: zvonění miminku připomíná čas, kdy bylo ještě v bříšku

Těhotenská rolnička nebo také mexická bola či andělský náhrdelník je typ šperku, který je určen pro těhotné ženy. Mají ji nosit po celou dobu těhotenství na krku, protože jim má pomoci navázat spojení s miminkem. Tradice nošení tohoto náhrdelníku pochází z Indonésie, kde se původně nosili šperky ze stříbra. Řetízek je dlouhý tak, aby přívěsek ve tvaru koule sahal až k břichu maminky – a tedy byl co nejblíže miminku, které je uvnitř.


Tip: nechte si přeložit cizojazyčné webové stránky do rodného jazyka

Kvalita strojových překladů se neustále zlepšuje. Není tak problém nechat si přeložit přímo v internetovém prohlížeči stránky v jazyce, kterým nevládnete. Můžete k tomu použít Překladač od Googlu, nebo si můžete nainstalovat rozšíření Překladače. Souvisejicí články Microsofte, nech si svá Windows: tip na pět bezplatných alternativ – hladce běží i na starších PC Spolehlivá Wi-Fi i mimo dům: tři triky pro lepší signál na zahradě Tip: Nechybujte a...


Kinder pingui vypadá i chutná famózně. Jednoduchý postup ukážeme ve videonávodu

Také rádi v obchodech směřujete k chladícímu koutku a už z dáli se na vás směje lahodné kinder pingui, kterému absolutně nejde odolat? Máme pro vás skvělé řešení - a ani nebudete muset do obchodu. Připravte si vaše oblíbené kinder pingui jednoduše a snadno doma. Výsledek je přímo famózní. Rozhodně lepší, než dobrota z obchodu.


Příprava zeleninových záhonů před setím: dodržte zásadní kroky a pořádná sklizeň vás nemine

Doufejme, že mrazy jsou již pryč a my se tak můžeme pustit do přípravy zeleninových záhonů a výsevů oblíbené zeleniny. Mohlo by se zdát, že v tom nemůže být žádná věda, ale pokud se chcete dočkat pořádné úrody zeleniny, která bude zdravá a chutná, bylo by dobré pár věcí před setím dodržet. Našich rad se samozřejmě držet nemusíte, pak se ale nedivte, že soused sklidí ze stejného záhonu mnohem více než vy. Takže, na co si dát pozor při přípravě...


Srdcovka nádherná: chcete krásné květy? Musíte vědět, jak na hnojení

Všeobecně lze říci, že rostliny, které produkují velké množství květů, vyžadují velké množství živin. Srdcovka nádherná je jednou z nich. Poznáte ji jednoduše podle jejích květů, které mají tvar srdce – někdo vidí krvácející srdce. Tato unikátní rostlina může kvést bohatě, když budete vědět, jak ji hnojit a kdy. Právě nyní nastává čas prvního hnojení – tedy období dubna a května.