Lifestyle

Trending:


Zápas se suchým vzduchem: Jak zlepšit kvalitu vzduchu

Každý, kdo tráví čas v interiéru, může potvrdit, že suchý vzduch je nepříjemným společníkem. Přichází s ním řada nepohodlí, od podrážděných očí po suchou kůži a potíže s dýcháním. Nicméně, existuje několik efektivních způsobů, jak tento problém řešit a zlepšit kvalitu vzduchu v našich domovech.


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


Trámy dodávají modernímu otevřenému prostoru šmrnc. Elegantní bílá v kombinaci se dřevem je hit

Moderní projekt, který spočívá v podstatě ve stavbě domu v domě. Zní to zvláštně, že? Architekti svou práci takto označili sami, protože obytný prostor má vlastní strukturu, nové instalace, zdi a podesty. Původně to přitom byl otevřený loft postavený na konci 20. století. Do interiéru původní budovy byla vložena štíhlá kovová konstrukce, dřevěné pilíře a vodorovné části provedené […]


Byt velký jako krabice od bot? Podívejte se, jak si designérské studio poradilo s garsonkou velkou 15 metrů čtverečních

Na malém prostoru se dají dělat velké věci. Klíčem k tomu, aby malý byt fungoval, je flexibilní nábytek. Mrkněte, jak zvládli architekti zařídit dokonalé a efektivní bydlení s maximálním kouzlem na pouhých 15 metrech čtverečních. Designové studio dokázalo do mikrogarsonky na střeše starého domu vtěsnat všechno, co je potřeba. Majitel chce maličký byt pronajímat na AirBnB na […]


Den matek se blíží: Jaká je historie tohoto svátku v Česku?

Květen kromě dvou státních svátků skrývá i Den matek, který letos připadá na neděli 12. května. Tedy v Česku, protože například ve Velké Británii už ho mají za sebou. Proč jsou u nás maminky oslavovány během druhé květnové neděle?


Prostorné 2+kk: Žádné zbytečné příčky navíc, raději větší pokoje

Tento byt nás chytil za srdce od samotného začátku. Dekor dřeva, příjemně zvolený nábytek a kombinace pastelových barev vytváří harmonický domov pro mladý manželský pár. Velká okna, otevřený prostor a světle zvolené stěny byt navíc opticky zvětšují, takže ani na chvíli nemáme pocit stísněnosti. A o to šlo majitelům v první řadě. Nechtěli více místností, ale […]


Močení do jídla, výprasky: Vězni z cely 232 si raději podřezávali žíly

Neskutečný teror zažívali vězni na cele 232 v plzeňské borské věznici. Násilníci Pavel P. a Roman K. jim ze života dělali peklo. Šikanovali ostatní odsouzené takovým způsobem, že si oběti raději podřezávaly žíly, aby bití, tetování vulgarit či močení do jídla unikly. Oba mučitelé si pobyt ve vězení o několik let prodlouží.


Jak poznat, že máte vysokou emoční inteligenci: Sledujte tyto tři znaky

Emoční inteligence, někdy také emoční kvocient, je ukazatel, který hodnotí schopnost zacházet s vlastními emocemi, ale také schopnost komunikace a empatie vůči ostatním lidem. V některých případech je vysoká emoční inteligence dokonce i určitým ukazatelem úspěchu. Máte vysokou emoční inteligenci i vy? Sledujte tyto 3 znaky.


Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky

Čínské řízečky jsou takovou trochu retro pochoutkou, kterou si někteří pamatují z dětství. Nejde vlastně o klasické řízky, ale spíš masové placičky připravené ze speciálního těstíčka. Do něj kromě masa můžete přidat třeba zeleninu nebo další dobroty.


Skleněná stříška nad vchodem? Poradíme, co je zapotřebí promyslet

Zastřešení vchodových dveří s sebou přináší pohodlí a další praktické výhody. Vchodové stříšky jsou na trhu k dispozici v různém provedení, ať už z hlediska materiálu nebo tvaru. Preferujete-li moderní minimalistický trend, je pro vás trefou do černého skleněná stříška. Při výběru skleněné stříšky je dobré si uvědomit, že jde o architektonický prvek, který by měl ladit se stylem […]


Burrata: Zabodujte na plné čáře a připravte italský sýr se sametovým středem

Burrata je podobná mozzarelle, avšak s tím rozdílem, že její střed je plný smetanové náplně. Vyrábí se z kravského mléka a její chuť je nepřekonatelná. Nechte ji vyniknout například s pečenou zeleninou.


Jak je to s čerstvostí vajec v obchodech: Vejcím se prodlužuje spotřeba různě,

Je pravda, že se v obchodech se prodávají vejce stará i tři týdny? To je jeden z dotazů, který nám poslala naše čtenářka do rubriky Otázky a odpovědi. A my samozřejmě máme odpověď.


Domácí sirup proti rýmě a kašli: Pomůže rýmovník, česnek s medem či tymián

Rýma a kašel dokáží potrápit. Účinnou pomoc nabízí domácí sirupy. Které byliny jsou osvědčené? Jak si připravit domácí sirup, který pomůže v případě nachlazení?


Odpor proti dani z nemovitosti


Vítejte na návštěvě u Jitky Asterové: V krásném bytě v centru Prahy skrývá jógovou oázu a šatnu plnou flitrů

Herečka Jitka Asterová pozvala magazín Lifee.cz do svého bytu v centru Prahy. Ukázala obrazy, ke kterým má vztah, překvapila svým uměním jógy a pustila nás i do své koupelny a do šatny. „Splnila jsem si svůj sen, cítím se teď trochu jako Carrie Bradshawová ze Sexu ve městě!“ směje se a dodává: „Jen těch bot nemám tolik! Zatím!“


Video: nejvyšší čas na poslední pikýrování sazenic je právě teď. Nezapomeňte na správnou hloubku přesazení

Kdo si piplá sazeničky od semínka, ten to dobře zná: na začátku jara je potřeba je dvakrát vyjednotit, tzv. přepikýrovat, aby byly dostatečně silné na přesazení do záhonů. Právě teď, začátkem května, je čas na to, abyste je přepikýrovali podruhé.


Nepodléhejte marketingu. Kosmetika, jako je … je ve skutečnosti zbytečná

Kosmetika je důležitou součástí našeho života. Krémy, řasenky, peelingy, tonika… V současné době už můžete koupit kosmetiku snad na každou část vašeho těla. Pokud se ale zaměříte na složení výrobků, může vám nakonec dojít, že je to vlastně úplně zbytečné. Ušetřete místo i peníze a zjistěte, které kosmetické výrobky vlastně nepotřebujete.


První slova maminky náhle zesnulé Postlerové. Bolest, zoufalství a strach o vlastní život

Zpráva o úmrtí Simony Postlerové vyrazila všem dech. Oblíbená herečka navždy odešla v pouhých 59 letech. Zanechala po sobě dceru Janu Magdalénu a syna Damiána, který je těžký autista. Po Simoně truchlí nejen děti, ale i její maminka. "Je mi hrozně zle," řekla zlomeně pro web TN.cz.