Lifestyle

Trending:


Jak je to s hnojením jahod? Káva, banány i hořká sůl zajistí bohatou úrodu

Jak zajistit bohatou úrodu jahod? Co udělat, abyste sklízeli krásně červené a sladké plody? Nezanedbejte správné hnojení. Vyrobit si ho můžete snadno doma.


Jak zahustit řídkou marmeládu: Máme hned 3 tipy, jak docílit husté marmelády

Příprava domácí marmelády není složitá záležitost, ale jistě se vám také stalo, že po vychladnutí nebyla marmeláda tak tuhá, jak byste si představovali. Předejít takové nepříjemnosti můžete velmi snadno a my poradíme jak.


5 tipů, jak uchovat kopr na zimu: Nať skvěle ochutí tradiční polévky i omáčky

Kopr je cenný pro mladou aromatickou nať, kterou používáme především do polévek a omáček. Jemně nakrájená nať je nejchutnější čerstvě sklizená, ale přebytek snadno uchováme po celou zimu, až do příští sklizně.


Aby muškáty bohatě kvetly: hnojení, dostatek slunce a zálivky

Muškáty jsou oblíbené rostliny, které produkují květy nejrůznějších barev. Oblíbené jsou zejména proto, že jsou nenáročné. Pokud je před zimou schováte dovnitř, abyste je uchránili před zimou, vykvetou vám i napřesrok. Navíc z jedné vzrostlé rostliny můžete díky prořezávání a zakořenění řízků získat bezpočet dalších nových rostlin zdarma. Jak to udělat, aby vám letos bohatě vykvetly?


Kulajda podle babičky Pepy Nemravy: Voní houbami a máslem a díky vývaru má fantastickou chuť

Houbařská sezóna pozvolna startuje, přitom počasí stále není moc příznivé. To je však skvělý okamžik, kdy si uvařit polévku, která nás trochu zahřeje, a zároveň využít dary lesa, které jsme našli. Nabízí se hned několik variant, ale kulajda podle receptu Pepy Nemravy, účastníka MasterChef Česko 2020, bude ta pravá.


Životní proměna Lely Ceterové. Z vyzývavé playmate se stala elegantní a vkusná dáma, změna image jí sluší

Půvabná Lela Vémola, za svobodna Ceterová, slaví 35. narozeniny! Manželka slavného bijce Karlose Vémoly (38) vypadá lépe než kdy jindy. Za její proměnou stojí nejen jemnější líčení, ale i výměna šatníku, která vnadné blondýnce jen prospěla. Z někdejší sexbomby se postupně stala elegantní dáma, jež na sociálních sítích inspiruje mnohé ženy.


Nejlepší recepty, které můžete naučit své děti

Vaření je dovednost, kterou ne každý rodič zvládne sám, a proto ji zdědí ještě menší počet dětí. Pro jejich zdraví, bezpečnost, peněženku a sebedůvěru je však nezbytné naučit se vařit! Ale i když nejste v kuchyni nijak extrémně zruční, můžete své děti naučit jednoduchá jídla, která je připraví a nadchnou pro samostatné vaření, včetně důležitých stavebních prvků, jako je naučit se nalévat, odměřovat a míchat, až po složitější dovednosti, jako je práce se sporákem nebo troubou. Je to dárek, který se opravdu hodí. Klikněte a podívejte se na nejlepší pokrmy, které můžete své děti naučit.


15 receptů na jahodové moučníky: Vyzkoušejte s námi všechny a vyberte ten nejlepší

Ač to na chuti není znát, obsahují jahody podobné množství vitamínu C jako citrusové plody. Souplodí nažek na šťavnatém zdužnatělém květním lůžku je jedním z prvních druhů ovoce, které si po dlouhé zimě můžeme dopřát.


Záhadná historie středověké magie, čarodějů a kouzelníků

Každý z nás slyšel nespočet příběhů o čarodějích (kteří se narodili jako obyčejní smrtelníci, ale naučili se kouzlit) a kouzelnících (kteří se s magií narodili, ale museli se ji naučit ovládat). Obě postavy byly zavřené v temných věžích a prováděly tajemné experimenty, oživovaly předměty a proklínaly své nepřátele. Špičaté klobouky, magické hole, očarované svitky - všechny tyto věci jsou vydatnou pastvou pro fantazii a většina věří, že tím to končí. Ale existovali ve středověku a v renesanci skutečně praktikující kouzelníci? Skutečně lidé věřili v magii? Možná vás odpovědi překvapí. Přečtete si, co je pravdy na středověké magii.


Zázrak v Praze: Byt v jednom z prvních funkcionalistických činžovních domů v Praze proměnili v dokonalé místo pro život

Byt byl v první fázi rekonstrukce očištěn od všech nepovedených a havarijních nánosů času a už v té chvíli začal nově vzniklý prostor sám o sobě zářit. V návaznosti na tento silný pocit pak vznikla idea velkorysost prázdna ponechat, a ba naopak ji ještě umocnit.


Skrytá tajemství Okamurova domu: Každá místnost je unikát, popsal jeho bratr

Za atypickým domem šéfa SPD Tomia Okamury na pražském Břevnově stojí částečně i jeho bratr Osamu Okamura. Ten měl stavbu sám navrhnout, ale kvůli nedostatku času projekt předal světoznámému architektovi. V pořadu eXtra Host však přiznal, že nemovitost pravidelně kontroloval a z výsledku je nadšený.


Co dělat s přebytečným jídlem? Jídlo ze zbytků nemusí být žádná nevýživná nebo chudá nouzovka

Taky patříte k těm kuchařům, kteří nemají při nákupu dobrý odhad na množství surovin? Využijte je pro přípravu dalšího jídla! Ušetří vám to rozhodování, co další den vařit, zpracování zbytků je ekologické i ekonomické. Jídlo ze zbytků navíc nemusí být žádná nevýživná nebo chudá nouzovka!


Princezna Kate jen sedí doma do zadku? Tato zjištění vás vyvedou z míry!

Princezna Kate už několik měsíců bojuje s rakovinou a drží se v ústraní, respektive se neúčastní žádných oficiálních akcí britské královské rodiny. Podle nejnovějších mediálních informací to ale neznamená, že by jen seděla doma a docházela do nemocnice.


Boty pro taťky vynášejí. Výrobce sportovní obuvi předvedl na ročním grafu plus 99 procent

Vítejte u nového vydání investičního newsletteru! Tento týden se vám opět pokusím přinést několik zajímavých témat ze světa financí a investic. Možná zavítáme kromě vašeho portfolia i do vašeho botníku. Jdeme na to! 🖊️


Nejlepší sukně letošního léta? Dojde na kůži, satén i vrstvení

Sukně letošní letní sezóny nabývají nejrůznějších podob. Zrcadlí aktuální trendy, odívají se do těch nejzajímavějších materiálů. Potěší vás satén, kůže nebo snad vrstvení? Vyberte si!


Vítejte na návštěvě u Míši Kuklové: Domeček jako z pohádky sama štukovala a vyzdobila ho svými obrazy

Herečka Míša Kuklová, v očích a myslích nás všech stále pohádková princezna Jasněnka, přivítala magazín Lifee.cz ve svém domku, na kterém spoustu práce zastala sama. Domeček je to jako z pohádky a Míša, i když už jí dávno není dvacet, pořád vypadá tak trochu jako princezna. Během svého života se mnohokrát stěhovala, bydlela jak v centru Prahy, tak v jejích okrajových čtvrtích – až zakotvila ve svém vlastním království.


Rebarborová sezóna je stále v plném proudu. Vyzkoušejte dort s rebarborou a drobenkou

Zapojte rebarboru při svém kouzlení v kuchyni. Hodí se hlavně do sladkých jídel, jako je například dort s drobenkou. Vyzkoušejte ho a pochutnejte si.


Novoluní v Blížencích: Střelci si splní své sny, Berani budou hýřit nápady

Poslední novoluní tohoto jara nastane ve čtvrtek 6. června ve 14:37 a bude ve znamení Blíženců, kteří jsou známí svou zvídavostí a komunikativností. Nastane čas pro setkávání, učení se novým věcem a pro realizování svých plánů. Novoluní v Blížencích nás povzbudí k tomu, abychom sdíleli své myšlenky a nápady s ostatními. Co přinese toto období právě vašemu znamení?


Chlebovník asi znáte, ale co salámovník?

Salámovník čili kigélie je tropický strom, který se salámem nemá samozřejmě nic společného. Kromě vzdálených krajů ale může vyrůst i u vás na zahradě. Jedná se o strom s krásnými květy a plody, které svým vzhledem připomínají šišky salámu či snad chutné jitrnice. Plody jsou pro člověka jedovaté, zvířatům možná zachutnají. Kdo chce mít na zahradě něco takto speciálního, ať neváhá. Vypěstovat si takový strom můžete i ze semen u vás na zahradě. S...


Berenika (31): Tchyně mi vyčítá trendy oblečení, nová prsa i umělé nehty. Nechápe, že to dělám i kvůli rodině

Berenika je vdaná pět let a s manželem vychovávají dva syny. Berenika se o rodinu stará, všichni chodí moderně oblečení a žijí v krásném bytě. Jen tchyně Berenice neustále něco vyčítá.


Co je babyka? Jistě, vyjmenované slovo po „b“. Jak ale vypadá a co to vlastně je?

Babyku většinou znáte ze třetí třídy z vyjmenovaných slov. Ale víte, jak taková babyka vypadá a co to vlastně je? Znáte, tušíte nebo nemáte ponětí? Rádi vám to prozradíme.


Monika (43): Léta jsem nedokázala zastavit tok myšlenek a málem se udřela. To se změnilo s poznáním mindfulness

Monika žila dost hekticky do chvíle, než se pro ni mindfulness stal jakousi výzvou. Věděla, jak je pro ni těžké zastavit myšlenky a chvíli jen tak vnímat přítomnost. Docela jí to změnilo život.


Pětice pikantních jídel, kvůli kterým propadnete mexické kuchyni

Fazole, kukuřice, chilli papričky – přísady typické pro mexickou kuchyni najdete v tamních hrncích a talířích v bezpočtu možných obměn. Pojďme společně ochutnat pestrá mexická jídla, která snadno připravíte i v české kuchyni. Žádné dlouhé vaření vás nečeká!


Nové trendy v uspořádání sedacího nábytku

Rádi byste v obývacím pokoji něco změnili, ale nevíte co? Získejte s námi inspiraci, jak proměnit obývací pokoj na moderní a stylové místo pro odpočinek a setkávání. Stačí provést pár změn se sedacím nábytkem. Jaké jsou nové trendy v uspořádání sedacího nábytku? Sedací nábytek je nezbytnou součástí každého obývacího prostoru a právě jeho uspořádání může navodit zcela odlišný […] The post Nové trendy v uspořádání sedacího nábytku appeared first...


Horoskopy lásky od 4. června 2024: Lvi se zamilují, Býky čeká zlepšení vztahu

Kdo se může těšit, že potká spřízněnou duši, komu se bude v lásce dařit a kdo si bude muset dávat pozor na jazyk? To prozradí horoskopy podle výkladu tarotových karet.


Chci přivézt Red Hot Chili Peppers, říká šéf Rock for People Michal Thomes

Kapely The Prodigy, The Offspring, zpěvačka Avril Lavigne a mnohé další hvězdy hudebního nebe budou hosty letošního 29. ročníku festivalu Rock for People. V Hradci Králové, v parku 360, se odehraje od 12. do 15. června. „Nervozita stoupá, ale věříme, že vše dopadne podle našich představ, i když jsou věci, které nemáme pod kontrolou, jako třeba počasí,“ říká ředitel festivalu Rock for People Michal Thomes.


Farmářská krkovička v cibuli a pivu: Masíčko je šťavnaté a úplně se rozpadá díky marinování, chuť dodá směs koření

Maso, pivo a koření dává tušit skvělý výsledek. Přichystejte si farmářskou krkovičku v cibuli a pivu. Když necháte maso dobře proležet, hezky načerpá chutě a bude vynikající.


7 videoreceptů na nejlepší dipy: Užijte si báječné letní grilování naplno

Dipy dovedou vylepšit, ochutit a dotáhnout k dokonalosti každé grilované jídlo, ať už se jedná o maso, zeleninu, sýry nebo houby. Přitom jejich příprava není ani trochu složitá - chce to jen znát tu správnou kombinaci surovin a příprava lahodného dipu je pak otázkou chvilky.


4 originální nápady, jak zpracovat slupky z melounu naslano i nasladko ve stylu zero waste

Ta zelená zeměkoule, ukrývající šťavnatou růžovočervenou dužinu, jež nám v létě poskytuje mimořádné osvěžení – ano, to je vodní meloun. Bílá část jeho slupek je cenným bioodpadem, ale také vydatným zdrojem senzačních chuťovek, které vymyslely přičinlivé hospodyně na celém světě. Takže: nevyhazovat, upgradovat!


Rychlé tvarohové knedlíky: Na jemné lehoučké těsto stačí jen tři ingredience a ovoce, knedlíky jsou hotové za pár minut

Pro to, abychom si mohli pochutnat na výborných knedlících, je důležité těsto. Přichystejte si rychlé tvarohové knedlíky s ovocem. Použijte dětskou krupičku a doplňte je o sezónní ovoce.


Rebarborový koláč podle Mirky van Gils Slavíkové

Tato nakyslá zelenina (ano, rebarbora je zelenina!) má právě svoji sezonu. Její sběr je ideální od počátku května do konce června, proto pro vás máme další recept, kde si ji budete moci vychutnat.


Oleje pro zdravé vlasy: zkuste arganový, olivový nebo kokosový

Přírodní oleje jsou tím nejlepším, co na své vlasy můžete použít. Navíc jejich cena není tolik vysoká, jako například cena komerčních přípravků na vlasy. Prostřednictvím olejů můžete vyřešit mnohé problémy s vlasy (roztřepené konečky, suché vlasy, lupy aj.). To znamená, že nemusíte investovat celé tisíce do přelomových komerčních produktů. Stačí, když si vyrobíte masku z toho, co už máte doma. Oleje je možné použít tak, že je vmasírujete do...


Wellness odpočinkové pobyty odhaleny: proč by vaše příští dovolená měla být jen o vás

Přestavte si, že vás příští dovolená zavede na klidné a uvolněné místo, kde si můžete skutečně odpočinout, relaxovat a zároveň se bavit. Vstupte do wellness odpočinkového pobytu. Wellness odpočinkové pobyty jsou oblíbené již řadu let. I když se liší typem, stylem a účelem, wellness odpočinkové pobyty mohou navždy pozitivně ovlivnit váš život. Ať už jste zkušený milovník wellness, nebo se zdravím a wellness obecně teprve začínáte, může být právě pobyt v ústraní vaší odpovědí na otázku, jak žít uvědoměleji a cílevědoměji. V tomto průvodci najdete odpovědi na otázky proč, jak a co je třeba udělat, abyste se mohli věnovat wellness odpočinkovým pobytům. Klikněte na galerii a pronikněte k nim!


Pět chyb při pěstování krásných petúnií. Nedělejte je, jinak vám radost dělat nebudou: pozor si dejte na jednu důležitou věc

Petúnie stále patří mezi Top 5 nejoblíbenějších balkonových rostlin. Je to dáno nejen nepřebernou škálou barev květů, ale také tím, jak jsou nenáročné a odolné vůči suchu. Dají se dobře kombinovat s jinými druhy a můžeme si je také dobře namnožit pomocí semínek. Je tady ale pár věcí, které si mnohdy ani neuvědomíme, které nám ani petúnie neodpustí a jakmile nedodržíme základní péči, radost nám dělat nebudou. Čeho se tedy musíte u petúnií...


Výhody a nevýhody života v zahraničí

Život v zahraničí je velmi romantizován, ale usadit se na novém místě, najít si přátele, naučit se jazyk, nastoupit do nové práce a vše ostatní může být opravdu náročné. Na druhou stranu to může být bezpochyby jedna z nejpřínosnějších činností, kterou člověk může udělat. Lidé objevují nová přátelství, potkávají životní lásku, nacházejí svou vášeň a mnoho dalšího. Nabízí se otázka: je lepší zůstat, nebo odejít? Na to samozřejmě nelze odpovědět, protože je to pro každého člověka osobní. Někdo může mít všechno, co potřebuje, tam, kde se narodil a to mu přejme. Jiní takové štěstí mít nemusí. Určitě však existují výhody a nevýhody života v zahraničí, na kterých se lidé shodnou. Chcete-li si je prohlédnout, klikněte na tuto galerii.


Obliba vyšívání se vrací. Vezměte také jehlu do ruky a vyrobte si originální dekoraci

Možná máte po babičce kousky z její výbavy, které jsou opatřené vyšitými iniciály, nebo rovnou ubrus s krásným vzorem, jenž mu dodaly šikovné ruce. Osvojte si také umění vyšívání a zdobte svůj domov originálními kousky.


Od Krakovce ke Krokovi krok? Aneb kam ve středních Čechách za nejkrásnějšími zříceninami (a jako bonus zdarma)

Od Krakovce ke Krokovi krok? Aneb kam ve středních Čechách za nejkrásnějšími zříceninami (a jako bonus zdarma). Ne vždy musíte při rodinném výletu sáhnout hluboko do peněženky. Naopak. Pokud víte, kam zamířit, vyhnete se placení vstupného úplně.


Co to je somatická terapie?

Somatická terapie, známá také jako somatická prožitková terapie, je forma terapie, jejímž cílem je léčit trauma a další poruchy související se stresem a duševní a emoční problémy. Této praxi, která je známá již od počátku 20. století, se v poslední době věnuje stále větší pozornost. Tento nárůst zájmu je částečně způsoben vlivem sociálních médií a rostoucí zvědavostí ohledně alternativních přístupů k psychoterapii. Co tedy somatická terapie obnáší? A co by měl člověk zvážit, než se zúčastní terapeutického sezení? Klikněte do galerie a zjistěte, co všechno je třeba vědět o této formě terapie zaměřené na tělo.


Záměrné odreagování: vytvoření dokonalé večerní rutiny plné pozornosti

Byl váš den extrémně hektický? Možná jste měli schůzky za sebou, pochůzky, které jste museli vyřídit, nebo překážky, které jste museli překonat zleva i zprava. Když však konečně přijde konec dne, je nezbytné mít na paměti večerní rutinu. Tato rutina vám pomůže uvolnit se a zklidnit tělo a připravit se na klidný spánek. Bez toho, abyste si nejprve dopřáli čas na odpočinek, je pravděpodobné, že nebudete schopni usnout, a pokud ano, nebude to pro vás takové omlazení, jaké byste mohli mít, kdybyste dodržovali svou denní rutinu. S ohledem na to vám v tomto průvodci představíme různé způsoby, jak si můžete připravit dokonalý vědomý večer, který bude nejlépe vyhovovat vám a vašemu rozvrhu. Zajímá vás více informací o dokonalé večerní rutině? Klikněte na tuto galerii.


Astrologická předpověď na červen 2024: vše, co potřebujete vědět

Ve vesmíru je další rušný měsíc, ale v červnu se vše odlehčuje. Koncem měsíce se nacházíte v polovině roku 2024, což je přirozený čas na přehodnocení toho, jak daleko jste se dostali se svými cíli. Využití energií tranzitů vám může pomoci, aby věci fungovaly o něco snadněji ve váš prospěch. Jak? Tím, že budete věnovat pozornost pohybům planet, si uvědomíte, jak využít jejich podpůrné vibrace. V červnu tomu není jinak! Jste připraveni? Klikněte na galerii a zjistěte vše, co potřebujete vědět o astrologické předpovědi na červen 2024.


Honba za potravou: zvířata lovící ve smečkách

Lovci ve smečce jsou dravá zvířata, která loví kořist tak, že spolupracují s ostatními příslušníky svého druhu na zajištění kořisti. Tato zvířata používají soustředěnou a vysoce kvalifikovanou taktiku a společně pronásledují svou kořist takzvaným kolektivním způsobem lovu, který často zahrnuje několikahodinové pronásledování kořisti, jehož cílem je pronásledovanou kořist unavit a donutit ji k poslušnosti. Nebo může jít o rychlé koordinované přepadení s ničivou účinností. Ať tak či onak, jsou to zvířata, která se sdružují za společným účelem - chytit, zabít a sežrat! Která volně žijící zvířata jsou tedy nejefektivnější, když spolupracují, aby ulovila potravu? Klikněte na galerii a zapojte se do lovu.


Které rostliny produkují nejchutnější jahody? Karmen je hvězdou každého dortu, sonata se hodí na džem

Před pár desítkami let byla jahodová sezona omezená pouze na červen, rané a pozdní odrůdy se u nás nevyskytovaly. Díky šlechtitelství i novým technologiím (např. používání netkaných textilií, které chrání rostliny na poli před mrazíky, či využívání fóliovníků) dokážou i u nás pěstitelé při dobrém počasí produkovat výtečné jahody od konce dubna do listopadu.


Večer u Pavla nezachrání ani vtipy. Soupeře znechutí upatlané nádobí a dršťky

Úterní večeře se v soutěži amatérských kuchařů z Plzeňského kraje odehraje v garsonce u vtipálka Pavla. Ten si neláme hlavu s pořádkem a neumí ani moc vařit. Nejvíc hosty pobaví nápadem, do čeho by investoval případnou výhru.


Jan (29): Do každé holky se vždycky rychle zamiluji a pak ji i rychle opustím. Prý za to může trauma z dětství

Jan by si rád našel stálou partnerku, ale není to pro něj jednoduché. Každá žena ho přestane po měsíci zajímat a on k ní najednou nic necítí. Jeho sestra mu svěřila tajemství z dětství, které by za tím mohlo stát.


Ultramódní outfit Nely Boudové: Červené midi šaty s rozhalenkou odvážně doladila černými doplňky

Herečka Nela Boudová (56) svým nejnovějším letním outfitem jasně dokazuje, že i mnohdy zatracovaná výrazná kombinace rudé a černé skvěle funguje. Červená je ostatně jednou z barev této sezóny a stojí za to ji proto vyzkoušet v mnoha módních provedeních.


Grilovací koření se bude v létě hodit. S videonávodem ho připravíte za chvíli

Grilovací sezóna je období, kdy se setkáváme s přáteli, povídáme si a pochutnáváme si na grilované zelenině či masu. Vůně grilovacího koření dokáže vyvolat vzpomínky na tuto dobu a také zburcovat chuťové buňky.


Letním trendům 2024 vévodí tyto netradiční boty. Zamilujete si je?

Určitě jste zaznamenala jeden z největších módních trendů roku 2024, kterým jsou síťované, respektive tkané baleríny. Tyto boty jsou napůl průhledné, elegantní, ale zároveň drzé. Právě proto, že vyvolávají poměrně smíšené reakce, je pro mnohé těžké určit, zda se jedná o trendy styl, nebo naprostý módní přešlap. Co vy a síťované baleríny? Dáte jim letos šanci, nebo je úplně zavrhnete?


Přeměna stoletého bytu: Kombinace historie a moderního komfortu každému vyrazí dech

K rozsáhlé rekonstrukci bytu v domě postaveném na přelomu minulého století, bylo potřeba přistupovat citlivě. Díky pečlivému výběru nábytku i barev se podařilo zachovat dobovou atmosféru, a přesto vytvořit moderní interiér.


Jak se správně servírují špagety? Možná jste doteď dělali chybu

Italové mají své způsoby, jak špagety správně servírovat a jíst. Pochopení italských zvyků může zlepšit prožitek z jídla. Kterým chybám by se měl každý milovník těstovin vyhnout?


Módní policie z tiskovky Muže roku: Heidi Janků ukázala štíhlé nožky v minišatech a Hana Mašlíková v krajkách podprsenku

Tisková konference letošního ročníku soutěže Muž roku přilákala velké množství známých žen, které letos zasednou v porotě. Zpěvačka Heidi Janků (61) předvedla své dokonale štíhlé nožky v červených minišatech, modelka Hanka Mašlíková (42) zase ukázala spodní prádlo v průhledném krajkovaném topu. Trend letošního jara, široké barevné kalhoty, oblékla Pamela z Účastníků zájezdu, modelka Jitka Kocurová (45). Jak jim to slušelo?