Lifestyle

Trending:


Sója prý zženšťuje muže kvůli izoflavonům. Ne více, než pivo

Sója je častou náhradou masa ve vegetariánské stravě. Internetem se ale začala šířit zpráva, že po sóji mají muži velká prsa. Obsahují totiž izoflavony, které mají slabou estrogenní aktivitu. A právě díky estrogenní aktivitě by mělo hrozit to, co se označuje jako gynekomastie. Jedná se o nezhoubné zvětšení mléčných žláz u mužů, tedy o „mužská prsa“. Oblíbeným nápojem spousty mužů je pivo. Ale i v něm jsou obsaženy fytoestrogeny. Takže...


Balonové rukávy, krajky a romantika: “Coquette girl” styl se vrací mezi módní trendy. Propadnete mu i vy?

To, že má móda cyklickou povahu, je všem jasné. V módním průmyslu momentálně rezonují kousky, které jsme nosili za dob našeho mládí i my. Designéři a módní domy se ale rozhodli vrátit trendy ještě o pár set let zpět a probudit tzv. “coquette girl” styl opět k životu. Propadnete mu letos i vy?


Zásady při pěstování červené řepy: Správný výsev, zálivka, hnojení a volba plodin v blízkosti

Červená řepa je zdravá a chutná. Nabízí pestré využití v kuchyni v rámci zpracování. Abyste se mohli těšit na dobrou úrodu a následnou sklizeň, je třeba dodržet jisté zásady. Které to jsou?


Řekněte sbohem špinavé zástěně u sprchového koutu. Poradíme vám, jak ji vyčistit

Čistota koupelny je důležitým prvkem pohodlí a hygieny v domácnosti. Zástěna u sprchového koutu často trpí usazeninami vodního kamene, mýdlovou špínou a plísní. V tomto článku se podíváme na různé metody a tipy, jak účinně vyčistit zástěnu u sprchového koutu a udržet koupelnu v neposkvrněném stavu. Sprchový kout je jedním z nejčastěji používaných prvků koupelny, a proto je důležité, […]


Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli

Italský cukrář a umělec Daniele Barresi vytváří sochy ovoce a zeleniny, které jsou opravdovými mistrovskými díly. The post Umělec vytváří sochy ovoce a zeleniny, jaké jste ještě nikdy neviděli appeared first on Instafamosos.


Nejste šťastná, ale bojíte se rozejít? Jak z toho ven a nezažít psycho

Chcete opustit partnera, protože s ním nejste šťastná. Láska zmizela, vztah vyprchal. Jenže se cítíte mizerně, provinile a vnímáte to jako své selhání. Odborník na vztahy poradí, jak tyto pocity překonat a rozejít se tak, abyste se za sebe nemusela stydět.


Kámen, dřevo a sklo: Nesvačilka se po více než 100 letech dočkala vysněné kaple

Snily o ní generace, dočkali se až současníci. Obec Nesvačilka na Brněnsku se pyšní unikátní kaplí z kamene, dřeva a skla. Ve středu ji za účasti stovek věřících slavnostně vysvětil brněnský biskup Pavel Konzbul.


Překvapivé výhody špatné nálady

Když se podíváme na širokou škálu lidských zkušeností, špatné nálady mají rozhodně špatnou pověst. Negativní emoce, jako je smutek, zklamání a hněv, máme tendenci považovat za neodmyslitelně zbytečné a snažíme se jich co nejdříve zbavit. Je to velmi přirozená tendence, ke které se čas od času přikloníme všichni. Výzkumy však naznačují, že z přijetí negativních emocí a uznání jejich přirozené hodnoty lze něco vytěžit. Podívejte se do této galerie a poznejte překvapivé výhody špatných nálad.


Odpor proti dani z nemovitosti


Hovězí na česneku podle šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka: Své kuchařské umění má z kuchařky Marie B. Svobodové z 19. století

Přestože nemá špenát ze školní jídelny nejlepší pověst, podle receptu michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka jej uděláte tak, že se hovězí na česneku se špenátem stane vaším nejoblíbenějším pokrmem!


Jsou monogamní vztahy přirozené, nebo se jedná o nudný společenský standard?

To, jak si každý pár nastaví své vnitřní fungování, je čistě na partnerech. Někomu vyhovuje to, jinému zase ono. Mnoho lidí si ale neumí představit strávit celý život po boku pouze jednoho partnera, a tak mnozí partneři žijí v polyamorním vztahu. Téma polyamorie, potažmo polygamie, je v poslední době čím dál více rozebírané. Je monogamie společenský standard, nebo nuda, která vyžaduje trochu “okořenit”?


Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem

Koňakové špičky jsou populárním dezertem, který si získal oblibu především u nás a na Slovensku. Tento zákusek vyniká výraznou chutí vaječného koňaku, která je perfektně kombinovaná s čokoládou a dalšími ingrediencemi. Příprava koňakových špiček ovšem není jednoduchá, proto, společně s finalistkou Peče celá země Terezou, nabízíme recept, jak si ji usnadnit.


Nejlepší tipy, jak zabránit impulzivním nákupům

Když se rozhodujeme, jak utratit peníze, většina z nás si občas ráda dopřeje něco dobrého. Ať už je to večeře v nové luxusní restauraci ve městě nebo pár bot, které jste si vyhlédli, je důležité si jednou za čas dopřát. Když se však z pohoštění stane takový zvyk, že zasahuje do našich finančních cílů, je na čase to považovat za problém. Impulzivní nákupy jsou častějším problémem, než si možná myslíte, ale existuje několik věcí, které vám pomohou udržet je pod kontrolou. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Cuketa a její pěstování: co vše je třeba udělat pro maximální úrodu

Cuketa nemá žádnou chuť, proto ji můžeme snadno přidat do sladkých i slaných receptů. A ani její pěstování není nic náročného. S minimem péče můžete dosáhnout až 40 plodů na jednu rostlinu! Mají mnohá využití. Pokud už budete mít plodů dost, můžete vyzkoušet i recepty, které využívají květy cukety. Květen je měsícem, kdy je čas začít sázet (pokud jste si své rostlinky už nepředpěstovali doma).


Co je to kuchyňský design ve tvaru I?

Kuchyňský design ve tvaru I, známý také jako jednoduchá stěnová kuchyně, je uspořádání, kde jsou všechny prvky kuchyně zarovnány v jedné rovné linii. O post Co je to kuchyňský design ve tvaru I? apareceu primeiro em DecorStyle.


Jaký zvolit materiál na zahradní cestičku

Přístupové cesty i chodníčky k domovu jsou často reprezentativní vizitkou všech majitelů větších domů. Je proto důležité vybrat ten správný materiál. Aby mohla být cesta příjemná pro chůzi, je zapotřebí zvolit spíše měkčí materiál. Řada zahrádkářů a kutilů nedá dopustit na dřevo. To pracuje spolehlivě již po řadu století. Zkusit můžete ale i jiný materiál, hodit se tak může mulč anebo i kámen. Který z těchto prvků bude pro vaši zahradu tím...


Vytvořte ze svého balkonu relaxační zónu, kde bude dobře vám i vašim blízkým

Vytvořte ze svého balkonu útulné místo pro odpočinek a setkávání s přáteli, kde si odpočinete i strávíte příjemné chvíle.


Video: mulčovat nemusíte jen kupovanou mulčovací kůrou. Skvěle poslouží to, co už na zahradě máte

Už jste také propadli kouzlu mulčování? Jestli ne, doporučujeme mu dát letos šanci. Je to způsob, jak zabránit v růstu pleveli, udržet v půdě vláhu a zároveň ji alespoň trochu průběžně vyživovat. Plusů je celá řada a negativ byste našli jen málo.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Nejlepší stromy pro malou zahradu

Stromy na zahradě doslova oživují! Je to také zdravá a krásná věc. Žádný z těchto stromů není vyšší než 9,14 metru (30 stop) a ve skutečnosti se mnoho z nich vyrábí v zakrslých odrůdách, které jsou mnohem nižší. Prohlédněte si následující galerii a objevte nejlepší stromy pro malou zahradu.


Samolepící tapeta změní váš interiér za pár desítek korun, radí známá influencerka

Nábytek, stěny, dveře, kuchyňská linka. To všechno můžete změnit doslova za pár desítek korun díky samolepící tapetě. Držet bude téměř na jakémkoli povrchu a práce s ní je víc než snadná.


Málo těsta, hodně náplně: Jak upéct nejlepší palačinky tenké jako list papíru

Nejlepší palačinky jsou tenké tak, že stačí dovnitř jen trošku náplně. Velká část palačinkového kouzla spočívá právě v jejich subtilnosti a jemnosti. Tu může doprovázet lehká vrstva džemu, cukru nebo rozmačkaného ovoce. Jak docílit, že upečené palačinky budou opravdu tenké?


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Příznaky osamělosti ve vztahu a jak se s ní vyrovnat

Možná si řeknete, že být ve vztahu neznamená být osamělý, ale ve skutečnosti to není tak docela pravda. Nemusíte být sociálně izolovaní, abyste se cítili osamělí. Ve skutečnosti je normální, že se ve vztahu občas cítíte osaměle, ať už jste spolu na dálku, žijete spolu nebo se nacházíte kdekoli mezi tím. K odloučení může dojít, i když svůj vztah považujete za relativně zdravý. Může však být také známkou toho, že něco není v pořádku, nebo je dokonce toxický. Jaké jsou tedy příznaky osamělosti ve vztahu a jak se s nimi můžete vyrovnat? Klikněte na galerii a dozvíte se to.


Dagmar (38): Můj manžel odešel, protože jsem chtěla, aby mi pomáhal v domácnosti

Dagmar nemohla uvěřit tomu, že se její manžel sebral a odešel. Jeho důvod jí prostě nedával smysl. Vadilo mu, že se má zapojit do domácích prací.


Udržitelné triky, které z vás udělají lepšího zahradníka

Pokud čtete tento článek, pak je pravděpodobné, že máte zahradu nebo prostě milujete zahradničení. Lidé obdělávají půdu po tisíciletí a zdá se, že z toho máme potěšení dodnes. V kontaktu s přírodou, pěstování vlastních potravin a péči o rostliny je prostě něco, co nás k zahradničení připoutává. Pokud jste začínající zahrádkář, jistě jsou věci, které možná ještě neznáte. Ale nebojte se: ujišťujeme vás, že po přečtení této galerie budete mít spoustu nových věcí, které můžete vyzkoušet! Klikněte a objevte tajemství, která musí znát každý zahrádkář.


Jak na dokonalý rebarborový koláč jako od babičky: Verze s pudinkem a drobenkou chutná naprosto úžasně

S úrodou ovoce to letos po dubnových mrazech sice vypadá bledě, vynikající koláče ale uděláte třeba i z rebarbory. Ty si navíc můžete upéct třeba hned. Rebarborová sezona totiž právě vrcholí, tak je třeba ji využít. V pudinkovém koláči z křehkého těsta její nakyslá chuť navíc krásně vynikne.


Váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení

Už teď se na vesmír obracíme s mnoha dotazy - na barvu síly, na nejlepší parfém nebo na to, jak lépe spát. Proč ne styl? Osobní styl je pro každého jedinečný a vy můžete využít své hvězdné znamení k tomu, abyste se dozvěděli, která módní volba vám pomůže cítit se silněji. Objevit svůj osobní styl může chvíli trvat a může to být složité. Když se poradíte s hvězdami, bude o něco snazší upřesnit vlastní oblíbenou estetiku. Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaký je váš osobní styl podle vašeho hvězdného znamení.


Překvapivé použití jedlé sody

Jedlá soda je jednou z těch ingrediencí, které má většina lidí ve skříni, ale používá je jen zřídka. Ve skutečnosti spousta lidí svou malou krabičku jedlé sody nikdy nespatří. Tento šikovný malý produkt pravděpodobně znáte jako kypřící prostředek při pečení, ale věděli jste také, že se dá použít k mnoha dalším účelům v domácnosti? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem?

Pokud sledujete trendy v designu, pravděpodobně jste už viděli, jak se bouchací bloky stávají populárním doplňkem kuchyňských schémat. Přenosné, šetřící místo a s jedinečným designem, jsou tyto oživené kusy novým způsobem, jak vytvořit kuchyňský ostrov? O post Bouchací bloky jsou novým kuchyňským ostrovem? apareceu primeiro em DecorStyle.


Kovbojské boty jsou trendem jara/léta 2024. Stylové, praktické a do každého počasí

Módní kolekce pro jaro/léto 2024 daly jasně najevo, že velkým trendem bude americký styl kovbojských bot. Někdo je miluje, někdo je vůbec nemusí, ale jisté je, že jsme tento typ obuvi mohli vidět u takových návrhářů, jako je Victoria Beckham, Helmut Lang, David Koma nebo Celine. Kovbojské boty tak značí, že letošní léto bude ve stylu Divokého západu.


Jak se připravují "hrk hrk" moučníky? Jsou na přípravu jednoduché a rychlé

Podivný název tohoto koláče vznikl prostým způsobem. Výborný krém na koláč totiž vytvoříme pouhým "zahrkáním" několika surovin v uzavřené nádobě, od toho název hrk hrk. Máme pro vás inspiraci na tyto snadné recepty.


William a Kate by podle designérky rodiny „procházeli peklem“ v boji s rakovinou, říká designérka rodiny

Amaia Arrieta, návrhářka oblečení a blízká přítelkyně královské rodiny, prozradila, že princ William a Kate Middletonová procházejí „peklem“ po diagnóze rakoviny princezny. The post William a Kate by podle designérky rodiny „procházeli peklem“ v boji s rakovinou, říká designérka rodiny appeared first on Instafamosos.


Dýňová polévka může pokaždé chutnat trochu jinak. Zkuste zázvor, čočku, chilli nebo kokosové mléko

Dýňová polévka si rychle získala česká polévková srdce. Dýně je skvelou surovinou, ze které nasytíte i širokou rodinu. Můžete ji pokaždé připravit trochu jinak a vždycky bude lahodná. Zkusili jste už přidat mrkev, jablko či muškátový oříšek? Dýně unese všechno!


Řasy nemusí jen škodit – škaredý zelený povlak na vašem jezírku se může proměnit v perfektní doplněk stravy

Řasy nemusí jen škodit – škaredý zelený povlak na vašem jezírku se může proměnit v perfektní doplněk stravy. Jedním z nejvýživnějších potravin na planetě je spirulina, modrozelená řasa, nebo sinice, které jsou schopné vykonat na vašem těle mnoho pozitivních změn. Nejde sice tak úplně o tu z vašeho jezírka, ale alespoň si můžete udělat představu, o co přesně jde.


Květnový beauty newsfeed: To nejaktuálnější ze světa krásy

Svět krásy se mění, zachovejte klid, nahoďte rtěnku, nalistujte náš beauty newsfeed a zůstaňte v obraze!


Jak žít v blízkosti aktivní sopky

Žít neustále na pokraji nebezpečí, kdy každý východ slunce přináší možnost zkázy nebo míru, není nic jednoduchého. Život ve stínu činné sopky s sebou jistě nese své vlastní výzvy, ale přestože se na světě nachází několik extrémně nebezpečných sopek, není nemožné žít v jejich blízkosti. Zaujalo vás to? Klikněte a čtěte dál, protože se zabýváme aktivními sopkami, kde žijí lidé (a jak se můžete stát jedním z nich).


Ikonické šátky Simony Postlerové: S osobitým šarmem je uměla kombinovat s každým outfitem

Zesnulá herečka a dabérka Simona Postlerová (†59) byla mimo jiné velkou milovnicí šátků ve vlasech, kterých ráda střídala hezkou sbírku. Kombinovala je s většinou svých outfitů, pokud tedy právě nestála na jevišti. Zahlédnout jsme ji mohli s šátkem kombinovaným s džínovou bundou, elegantní klasikou byl ovšem barevný šátek ve vlasech coby nevšední doplněk bílého trička či jednoduché košile. Pojďte si s námi její outfity připomenout.


Denní horoskop na středu 8. 5. 2024: Kozorohové budou řešit rodinné záležitosti, Býky čekají náhlé povinnosti

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na středu 8. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Krása na vaší zahradě: Průvodce pěstováním pivoněk

Pivoňky jsou krásné květiny, které přinášejí do zahrady nádherné barvy a příjemnou vůni. Pěstování pivoněk na zahradě může být odměnou pro každého zahrádkáře, ale vyžaduje určitou péči a pozornost. Dnes se podíváme na základní tipy a triky, jak úspěšně pěstovat pivoňky a vytvořit zahradní ráj plný těchto krásných květů. Pivoňky jsou oblíbené květiny v mnoha zahradách […]


Zázračná holčička Shanti Devi: Popsala dokonale nejen svůj minulý život, ale i ten posmrtný

Když bychom nahlédli do náboženských a filozofických knih, narazili bychom hned na několik kapitol pojednávajících o reinkarnaci. Že nejde o pouhý výmysl, má dokazovat příběh mladé dívky jménem Shanti Devi z Dillí v Indii, která ve třicátých letech dvacátého století tvrdila, že reinkarnaci prožila.


Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím

Koláčky jsou tradičním českým pečivem, na které je nespočet receptů. Upečte si kynuté Maruščiny koláčky a potěšte sebe i návštěvu. Jsou vynikající a z talíře hned zmizí.


Jak využít listy z pampelišky? Skvěle ochutí bylinkové máslo, v salátu dokonale nahradí rukolu a pesto z nich ladí s těstovinami

Ať už je považujeme za plevel nebo bylinku, jedno je jasné. Listy papelišky se hodí do spousty jídel. Jak je co nejlépe využít? Nabízíme vám řadu možností, kde tuto rostlinku uplatnit a nechta se překvapit její chutí.


7 moučníků s rebarborou: Vyzkoušejte kynuté koláče i dobroty z listového těsta

Rebarbora je oblíbená rostlina našich zahrádek, kterou tak rády pěstovaly naše babičky. Mohutná rebarbora potřebuje dostatek vláhy a hlavně výživnou půdu, pak je sklizeň silných řapíků vydatná. Řapíky používáme po spaření a připravujeme z nich výborné moučníky příjemně nakyslé chuti.


Jak se ženám menstruovalo v minulosti: Na bolest pomohla ropucha, nad hygienickými pomůckami dnes kroutíme hlavou

Ačkoliv by bez ní nikdo z nás nebyl na světě, dodnes je občas brána jako něco, co by ženy měly skrývat, nebo se za to dokonce stydět. Menstruace je sice symbolem plodnosti, pro mnohé ženy toto období ale není žádný med. V dnešní době naštěstí existuje řada způsobů, jak si tento diskomfort ulehčit, jak ale ženy prožívaly své dny v minulosti?


Ultramódní outfity Báry Munzarové s dcerou: Anička oslnila nápadným líčením, maminka trendy vestičkou na nahém těle

Herečka Barbora Munzarová si na premiéru nové komedie Co to píšeš miláčku v Divadle Lucie Bílé vyrazila s dcerou Aničkou. Obě se sladily do světlých barev a moc jim to spolu slušelo.


Caesar wrap je snadný, lehký a chutný. S videonávodem ho připravíte za pár minut

Všude se doporučuje konzumovat lehčí a zdravá jídla, ale někdy se nám může zdát, že je jejich repertoár značně omezený. Rozšiřte si svůj rejstřík zdravých lehkých svačin nebo večeří tímto Caesar wrapem, který je hotový za pár minut.


Met Gala 2024: Podívejte se na nejkrásnější róby z červeného koberce

V noci proběhla největší a nejočekávanější módní událost roku - Met Gala. Slavnostní večer se již tradičně uskutečnil v Metropolitním muzeu umění v New Yorku a z úchvatných rób, které vynesly slavné celebrity, byli unešeni i ti největší módní nadšenci. Téma letošního Met Gala bylo Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. Podívejte se, jak se se zadáním vypořádali světově nejuznávanější módní návrháři. Které róby vás letos zaujaly nejvíce?


Nepromarněte šanci a připravte si zdravé sirupy skoro zadarmo: Získáte láhve plné chuti i vitamínů

Jaro je časem bylinek, květů a výhonků. Právě ony v sobě mají spoustu zdraví prospěšných látek, voní a skvěle chutnají. Jednou z variant, jak jich využít, je příprava domácích sirupů. Pít je pak můžete pít po celý rok. Při jejich výrobě se obejdete bez konzervantů.


Pět tipů, jak dochutit vaši svíčkovou, aby byla dokonalá

Uvařit dokonalou svíčkovou omáčku je kumšt. Během procesu se může dost věcí zvrtnout a výsledek pokazit. Ale i když neuděláme chyby, nakonec se může stát, že výsledná chuť stále není podle našich představ. Zkuste naše tipy k dochucení.