Lifestyle

Trending:


Špatná znamení u lidí, která naznačují manipulativní povahu

Manipulativní lidé chodí mezi námi! Bohužel je jich také mnoho. Chybí jim normální soucit a empatie, které má většina lidí přirozeně, a vykazují mnoho toxických vlastností. Existuje obrovské množství důvodů, proč se lidé mohou stát manipulátory, a v některých případech mohou sami potřebovat trochu soucitu. Nemůžete však dopustit, aby takoví lidé ovládali váš život. Prohlédněte si galerii a zjistěte řadu jasných varovných signálů, že osoba, se kterou máte co do činění, může být manipulativní a měli byste se jí vyhnout!


Jeptišky od Josefa Maršálka: francouzský dezert s čokoládou zvládnete podle postupu raz dva

Cukrář Josef Maršálek jede na čokoládové vlně. Na trh uvedl vlastní čokolády, doprovodil je obsáhlou knihou a čokoládový dezert nyní upekl i pro Apetit. Navíc nám prozradil, že chystá jednu exkluzivní jarní novinku.


Denní horoskop na 19. března 2024: Rakům někdo pořádně zatopí, Kozorozi by měli méně poučovat lidi ve svém okolí

Denní horoskop nejen pro ženy na úterý 19. 3. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Velikonoční perníková 3D vejce: Jsou krásná k dekoraci i jako dárek pro koledníky

Dutá vajíčka z perníkového těsta jsou krásným doplňkem velikonočního stolu, jedlým dárkem a odměnou pro koledníky. Připravují se pečením ve speciální formičce. Zdobí se bílkovou polevou stejně jako jiné perníčky.


Hubnutí v oblasti břicha: Pokud se chcete zbavit břišního tuku, okamžitě přestaňte jíst některé potraviny. Je mezi nimi i oblíbená delikatesa

Břišní tuk trápí řadu žen i mužů. Pokud toužíte mít ploché břicho i vy, měli byste ze svého jídelníčku vyřadit některé potraviny. Nebo alespoň jejich konzumaci omezit na minimum. Pokud navíc přidáte do své každodenní rutiny dostatek fyzické aktivity, zmizí nejen faldy, ale prospějete i vašemu zdraví.


Jak se o sebe starat po porodu

Poporodní období je obdobím významných fyzických a emocionálních změn. Dobrá péče sama o sebe je zásadní pro jak pro vaše tělo a smysl, tak i pro zdraví a štěstí vaší nové rodiny. Je důležité upřednostňovat péči o sebe, abyste si zajistila hladký přechod do mateřství. Pomůže vám to snížit riziko poporodní deprese a také to napomůže fyzickému uzdravení po porodu. To vše vám může pomoci navázat silné pouto s vaším miminkem a podpořit hladinu vaší energie a emocionální schopnost o své miminko pečovat. Klikněte na článek a prozkoumejte způsoby, jak o sebe po porodu nejlépe pečovat.


Skvělé vychytávky pro majitele domácích mazlíčků!

Mít domácí mazlíčky přináší do našich životů spoustu radosti, ale také spoustu starostí a práce. Ať už máte zkušenosti s chováním domácích mazlíčků nebo právě začínáte, určitě zde najdete několik tipů, jak si péči o vašeho mazlíčka usnadnit. Od péče o ně až po krmení, to vše najdete v této galerii. Díky těmto vychytávkám bude mít váš mazlíček určitě radost a vy ušetříte drahocenný čas. Proklikejte si článek a dozvíte se, jak ušetřit čas při péči o vaše čtyřnohé kamarády!


Něžná broskvová, světle žlutá i modrá. Tyto barvy budou dominovat letošnímu jaru

Barvou roku 2024 je pastelově oranžová. Každoročně ji vybírá společnost Pantone Color Institute. Kromě toho je ale hned několik dalších odstínů, které budou vévodit nadcházejícímu jaru a vám by neměly chybět v šatníku. Které barvy to jsou?


Redakční výběr: 10 nejlepších vychytávek do kuchyně, které šetří peníze i čas. Tenhle rýžovar, strouhač i sekáček si zamilujete

Mít při vaření nějaké pomocníky se vždy vyplatí. A někdy je lepší než na ty lidské vsadit na různé kuchyňské přístroje. Aspoň neremcají, když po nich něco chcete, a ještě vám výrazně ušetří čas i námahu. Na tento základ u nás v redakci nedáme dopustit. Pokud máte v kuchyni dost místa, přesně tyhle přístroje vám značně ulehčí práci.


Školní jídelny za socialismu: Zavzpomínejte na tlusté maso pod stolem, páchnoucí tácy nebo přísné kuchařky

Každý z nás má určitě nějaké jídlo, které není schopný za žádných okolností pozřít. Tato nechuť velmi často pramení ze socialistických školních jídelen, kde se z obědů někdy stávalo utrpení. Na to, co se zde mnohdy nabízelo k obědu, mnozí z nás nikdy nezapomenou. Jak takové školní stravování tehdy vypadalo?


Princeznu Kate viděli v obchodě: Vypadala šťastně a zdravě, uvedl očitý svědek

Kate Middleton (42) byla spatřena při návštěvě svého oblíbeného farmářského obchodu ve Windsoru. Očitý svědek pro The Sun popsal, že princezna z Walesu vypadala „šťastně, uvolněně a zdravě“. S Kate zašel do obchodu i její manžel princ William, který o svou ženu láskyplně pečuje.


Proč zařadit cibuli do jídelníčku a jak často to dělat

Proč zařadit cibuli do jídelníčku a jak často to dělat. Možná máte svůj více či méně dobrý důvod, proč se vyhýbáte konzumaci cibule. Možná je to obava, že váš dech potom nebude právě příjemný, nebo možná váš žaludek cibuli špatně tráví. Ukážeme vám, proč je dobré se pravidelné konzumaci cibule nevyhýbat, protože nepřináší zdaleka jen více chutě do pokrmů, ale má také blahodárné účinky na lidské zdraví, a to díky svému složení.


Kordula bojoval s grilem v soutěži amatérských kuchařů. Teď musí oslnit Pohlreicha

Když žil Daniel Kordula v Americe, snil o tom, se zúčastní soutěže amatérských kuchařů. Riskoval, když soupeřům postavil na stůl celé grilované sele. Dnes se s dcerou po boku utká s devíti dvojicemi v grilovacím klání. Jak vzpomíná na svoji první televizní zkušenost?


Jaká délka vlasů sedí jakému tvaru obličeje?

Když dojde na vlasy a zejména na jejich zkracování, snad každá žena má dilema. Potom totiž chvíli trvá, než vlasy dorostou zpět. A chce přeci, aby jí nový sestřih slušel. Zjistěte, zda vám budou krátké vlasy sedět, nebo k vám jdou spíše dlouhé, pomocí několika rad vlasových odborníků.


Světla na zakázku aneb nenechte se svírat komercí a nechte tvoři vlastního ducha

Na trhu je nespočet svítidel, stačí si jen vybrat. Ale co když se vám žádné nelíbí anebo nezapadá do daného prostoru? Řešení existuje a co víc, výsledek bude originální. Stačí si vybrat některou z těchto možností. Osobní světelné instalace – navržená speciálně pro konkrétní prostředí, mohou zahrnovat unikátní tvary, materiály a barevné kombinace. Nejčastěji se […]


Kvetoucí skvost magnolie: Jaký druh bude ten pravý pro vaši zahradu?

Od růžové k bílé až po fialovou, žlutou i modrou – tak kvete šácholan neboli magnolie, která na jaře prozáří zahradu romantickými květy a v létě ji zahalí do svých zelených listů. Jaký druh magnolie je ten pravý pro vás?


Tři způsoby, jak udělat na telefonu snímek obrazovky. Znáte je všechny?

Snímek obrazovky, neboli screenshot, se dnes používá i při klasické běžné komunikaci. Můžete někomu poslat legrační fotku z internetu, vtipný text, anebo snímek použít k uložení poznámky nebo vzpomínky. Víte ale o všech způsobech, jak lze screenshot na vašem telefonu vytvořit? Souvisejicí články Obrázky pomocí umělé inteligence: vyzkoušejte fantazii. Možností je více, řada z nich zdarma 5 tipů a triků pro jakýkoliv telefon s Androidem: musíte je...


Čisté WC bez použití chemie: Metoda, která zbaví toaletu vodního kamene i usazenin

Udržovat toaletu čistou je samozřejmě v pořádku, ale jedná se zpravidla o náročný a neoblíbený úkol. Někdy se zdá i marný, neboť se vám nedaří zbavit skvrn, nečistot, které odolávají. Poradíme vám, jak na to. Není nad účinnou a ekologickou variantu.


8 rostlin, které udělají váš dvůr voňavý

Mít voňavý dvůr může proměnit vnější prostředí vašeho domu v příjemné a relaxační místo. Skvělým způsobem, jak toho dosáhnout, je pěstování rostlin, které vydávají okouzlující vůně. O post 8 rostlin, které udělají váš dvůr voňavý apareceu primeiro em DecorStyle.


Nejčastější chyby při grilování podle Zdeňka Pohlreicha. Češi jsou lakomí, říká

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se vrací na Primu v jedinečné grilovací show ve své nejlepší formě. Spolu s kolegou Martinem Svatkem stanou v porotě. Přečtěte si v rozhovoru, jak hodnotí současnou gastronomii nebo jaké suroviny lze grilovat.


Cesta po 72 japonských ročních miniobdobích

Když mluvíme o ročních obdobích, obvykle máme na mysli zimu, jaro, léto a podzim. V Japonsku však existuje 72 dílčích ročních období, kterým se říká šičidžuni kou. Roční období jsou pojmenována podle ptáků, hmyzu, rostlin a počasí, které se v přírodě mění každých pět dní. Těchto 72 mikroobdobí tvoří tradiční japonský kalendář a poskytují časovou mapu, která je fascinující směsicí kultury a přírody. Zajímá vás to? Klikněte a zjistěte, jak Japonci rozdělují a oslavují svá roční období.


4 výchovné metody, které nejčastěji uplatňujeme na dětech: Poznejte, jaká z nich je vám nejbližší

Na rozdíl od generací našich maminek a babiček, už vám nikdo nemusí diktovat, jak budete vychovávat své děti. Jaký styl uplatňujete u vás doma? Našli jste respektujícím či přísné autoritativní rodičovství nebo snad stylu Montessori? Každá z metod má svá pro a proti. Poznejte je a vyberte si, která z nich je vám nejbližší a proč.


Nahlédněme do soukromého šatníku nejelegantnější herečky všech dob

„Elegance je ta jediná krása, která nikdy neslábne,“ zaznělo z úst ženy, která by se dala označit za ztělesnění elegance. Herečka Audrey Hepburn si sílu elegance moc dobře uvědomovala. A tak není divu, že ani mimo kamery, záře reflektorů a červený koberec jste ji nemohli vidět neupravenou, či ležérně oblečenou. Každý kousek oblečení, který měla na sobě, jako by se přizpůsobil její osobnosti a zcela s ní ladil. Pojďme společně nahlédnout do...


Známe barvu příštího roku, která ne každého potěší

Jemná, hřejivá a útulná, jemně smyslná a procítěná, taková má být barva roku 2024. Kritici dodávají, že je meruňkový odstín plně demokratický — nesluší prý nikomu. Co udělá s našimi domácnostmi?


Co je massaman kari? Ochutnejte nejlepší jídlo na světě. Zvládnete ho doma, nepálí a je plné chutí

Není to obyčejné thajské kari, je to massaman kari. Pokrm, který patří mezi nejchutnější jídla světa a jeho historie je stejně bohatá jako jeho chuť. Odkud pochází, jaké suroviny obsahuje a jak si ho připravit v pohodlí domova?


Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou

Přichází doba medvědího česneku. Výbornou časně jarní rostlinku už najdeme v přírodě. Hodí se do mnoha pokrmů, připravit z ní můžeme také pesto. Jak medvědí česnek poznat, kam se za ním vydat a jak ho sbírat?


Úzkým džínám definitivně odzvonilo: Baggy džíny jsou neuvěřitelně pohodlné a sluší všem

Až příliš dlouho jsme se soukali do úzkých džínů, které sice dávaly na odiv naše křivky, ale příliš pohodlné nebyly. Přišel čas, aby jim tak definitivně odzvonilo. Kalhoty, které budou vládnou roku 2024 se nazývají baggy a vyznačují širokými nohavicemi. Proč si módní návrháři tyto džíny tak oblíbili a jak se dají nosit?


Trapné okamžiky, se kterými se může ztotožnit každý

Všichni v životě zažíváme trapné chvíle. Můžeme mít pocit, že nevíme, co dělat, můžeme si přát, abychom se na chvíli stali neviditelnými, a někdy se můžeme cítit docela trapně. Ale to jsou normální situace v životě každého z nás, ať se nám to líbí, nebo ne. Od ignorování až po trapné mlčení - v této galerii najdete vše! Klikněte na ni a zjistěte, s kolika z těchto trapných momentů se můžete ztotožnit.


Jennifer Anistonův “backsplash de laje” je v čele kuchyňského trendu, který chytře kombinuje styl a funkcionalitu

"Backsplash de laje" se stal jedním z nejvýznamnějších trendů v kuchyni roku 2024 a přestože jde o nový fenomén, již získal schválení od celebrit. O post Jennifer Anistonův “backsplash de laje” je v čele kuchyňského trendu, který chytře kombinuje styl a funkcionalitu apareceu primeiro em DecorStyle.


Domácí prostředky pro snížení tělesného zápachu

Tělesný zápach není synonymem špatné osobní hygieny. Ve skutečnosti může být někdy trochu cítit každý. Můžou za to bakterie! To ale samozřejmě neznamená, že se nám to líbí. Proto mnozí z nás používají deodoranty a další produkty, aby udrželi svůj tělesný zápach na uzdě. Existuje však řada přírodních alternativ, které můžeme použít ke kontrole a snížení tělesného zápachu. Klikněte na následující galerii a dozvíte se, jak snížit tělesný zápach pomocí přírodních domácích prostředků.


Dagmar (57): Po rozvodu jsem chtěla začít nový život. V mém věku už to ale asi není reálné

Paní Dagmar se těšila, že po rozvodu s nevěrným manželem začne znovu. Jenže postupně zjišťuje, že v jejím věku to není tak jednoduché. Povede se jí to vůbec?


Nečekané věci, které jsou špinavější než váš záchod

Přece byste se nedotýkali záchodu a pak obličeje? Doufejme, že odpověď zní ne, ale ukázalo se, že existuje spousta dalších povrchů, které hostí několikanásobně více bakterií, a vy si po dotyku s nimi rozhodně nemyjete ruce. Podívejte se do této galerie a zjistěte, kde se bakterie skrývají na očích.


Výklad andělských karet na týden od 18. března: Nebraňte se přicházejícím změnám

Stejně jako se mění právě teď příroda, i vy zatoužíte po nějaké změně. Nebraňte se jí a vrhněte se do nového životního dobrodružství, bude se vám líbit. Co dalšího vzkazují andělské karty na nový týden?


Včely jsou pro nás důležité. Postřiku rostlin se kvůli nim vzdát nemusíte

Chemické insekticidy jsou dobrým pomocníkem, který nás ochrání před nejrůznějšími druhy hmyzů. Bohužel ale mohou zahubit též včely. O nich se ví, že jsou velmi prospěšné, protože patří mezi opylovače. Ve své zahradě je chcete, protože vám pomáhají zajišťovat co největší úrodu. Proto se vyplatí znát pravidla postřiku, která jim neškodí. Důležité je vědět nejenom kdy stříkat, ale také jak.


Jak vybrat kuchyňskou pracovní desku: Srovnání jednotlivých materiálů

Kuchyňská pracovní deska je jedno z nejnamáhanějších míst v celé sestavě. Je proto naprosto v pořádku, pokud na její vlastnosti kladete vysoké nároky. Díky dobře zvolenému materiálu totiž může sloužit celá léta bez jediné vady na kráse. Jak tedy pracovní desku do kuchyně vybrat co nejlépe? Při výběru zohledněte 5 základních faktorů Na začátku si nastavte orientační cenovou […]


Je dánská královská rodina potomkem Vikingů?

Jak dobře znáte historii dánské královské rodiny? Dánská královská rodina je jednou z nejstarších monarchií na světě a její kořeny sahají až k vikingským králům před více než 1 000 lety. Jejich systém se však lišil v jedné zásadní věci: byl volitelný. Teprve v roce 1660 byl přijat dědičný systém a vznikla pokrevní linie dnešní monarchie. Dnešní rodina, která je ve srovnání se svými protějšky v sousedních zemích malá a poměrně nenápadná, je často k vidění na ulicích Kodaně, dokonce se po městě prohání na kole. Proč ale vlastně Dánsko monarchii vůbec mělo a kdo byly významné osobnosti, které v průběhu historie vytvořily dědictví tohoto malého, ale dnes sociálně liberálního národa? Klikněte a dozvíte se více o dánské královské tradici.


Test: Philips Evnia 25M2N3200W – rychlý obraz a parádní ergonomie

Skvělá kombinace rychlého herního monitoru s výbornou ergonomií a velmi slušným obrazem za atraktivní cenu okolo čtyř a půl tisíce korun. Ve výbavě nám chybí jen USB-C konektor s rozbočovačem a nad pouze 24,5” úhlopříčkou už leckdo ohrne nos. Souvisejicí články Test: Asus ROG Zephyrus G16 – bestiální a neuvěřitelně mobilní herní speciál Test: TCL C805 – parádní obraz a zvuk na menší obrazovce, za hubičku Test: Xiaomi 14 – perfektní kompaktní...


VIDEO: Skrytá pracovna se vejde do každé domácnosti

Pracujete z domova, a přitom nemáte pro pracovnu samostatnou místnost? Pojďte se s námi podívat, jak si můžete vytvořit pohodlné pracovní místo a v případě potřeby za ním elegantně zavřít dveře. Pracovna zahrnuje plnohodnotné pracovní místo, je tu prostor pro monitor i klávesnici. Nechybí výsuvná deska s aretací pro tiskárnu a další police a zásuvky, včetně kontejneru. Výhodou celé […]


Co je to digitální móda a proč je trendy?

Většina lidí dnes zná pojem rozšířená realita ve specifických souvislostech. Například spousta hráčů zná interaktivní zážitky, které kombinují reálný svět a obsah vytvořený počítačem. V kontextu módy se však rozšířená realita teprve začíná prosazovat. Má však řadu aplikací, které mají potenciál narušit toto odvětví. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více o digitální módě.


Magická chuť majoránky: Jednoduché pěstování zvládne i začátečník

Těžko si představit guláš nebo bramboráky bez majoránky. A samozřejmě úplně nejlepší je, když si vypěstujete vlastní majoránku. Její chuti se nic nevyrovná. Jak na pěstování na zahradě? A co si tak vypěstovat majoránku klidně v květináči?


Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí

Sedlácké brambory je skvělé si připravit, když zatoužíte po jednoduchém, šťavnatém a rychlém jídle. Jako oběd příjemně zasytí. Kysané zelí, bůček a uzenina se v báječně chuťově doplňují.


KVÍZ: Žvýkačka se rozkládá desítky let. Víte, jak jsou na tom jiné materiály?

Bohužel, mnohdy se v lesích nebo kolem silnic povalují odhozené lahve, igelitové sáčky i další odpadky. A zatímco člověk, který se jich takto nesvědomitě zbavil, na ně hned zapomene, příroda o nich bude vědět ještě hodně dlouho, mnohdy až stovky let.


Tapety zažívají comeback. Co o nich vědět?

Tapety, které se pro mnohé nesou v duchu dob minulých, přicházejí opět do módy. V současné době se na trhu setkáte s nepřeberným množstvím druhů, barev i vzorů. V interiéru domů či historických budov mohou být barevné tapety ukázkovým příkladem vkusné výzdoby, která jsou pro spokojený domov tím nejdůležitějším ukazatelem.


Adriana (30): Zamilovala jsem se do muže svých snů. Má to ale jeden zásadní háček

Můžete nějakým způsobem ovlivnit, do koho se zamilujete? Podle většiny lidí to možné není, a i přesto, že byste si to přáli, srdci neporučíte. Adriana našla muže svých snů, bohužel má ale jednu vadu, která ji od něho odrazuje.


Jaromír Soukup na poslední chvíli změnil plány s novou partnerkou!

Opatrné našlapování kolem nového vztahu Jaromíra Soukupa je u konce! Mediální magnát přiznal, že někoho má, aniž by prozradil identitu dotyčné. Jenže jeho bývalá partnerka Agáta Hanychová se rozhodla vyslepičit něco víc. A to stále není všechno!


Týdenní horoskop: Býky čekají v práci perné chvilky, Kozorohové se zamilují

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na období od 18. do 24. března 2024. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu v aktuálním týdnu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Hlavní otázky, které Bible nechává nezodpovězené

Bible zůstává nejprodávanější knihou všech dob, ale dodnes se v ní učenci a teologové přou o řadu nesrovnalostí. Mnohé části Bible byly skutečně vědecky potvrzeny jako pravdivé. Co se týče jiných, no, ne tak docela. Ve skutečnosti zůstávají některé části Bible naprostou záhadou. Zajímá vás, jaké jsou největší nezodpovězené otázky v Bibli? Pak klikněte na tuto stránku!


Módní tipy pro ženy 50+: Vsaďte na výrazné trendy doplňky a pořiďte si nadčasové padnoucí kousky

Už vám bylo 50? Pak se nezdráhejte transformovat svůj šatník do takřka kapsulové sady osvědčených kousků, na které se můžete vždy spolehnout. Neváhejte je však vždy okořenit hravostí trendy doplňků.


Amuse-bouche z listového těsta

Pokud připravujete slavnostnější večeři, nesmí v žádném případě chybět amuse bouche. Maličký předkrm, který by měl nabudit chutě na další pokrm, například z listového těsta, naplněný vaší oblíbenou pomazánkou.


VIDEO: Jak skrýt (nejen) kuchyň

Je kuchyň součástí vašeho obytného prostoru a vy máte někdy sto chutí nechat ji zmizet? Docílit toho můžete pomocí dveří, které jsou přichycené na pojízdném sytému a ukrývají se do postranních kapes tak, aby nepřekážely při provozu. K dostání jsou v různých rozměrech a je nasnadě, že jimi můžeme zavřít nejen kuchyni, ale také třeba pracovnu. […]