Lifestyle

Trending:


Našli jsme 10 inspirativních miniaturních kanceláří, které si jejich majitelé postavili přímo na zahradě

Jako ideální řešení pro nucenou práci z domova během pandemie, se ukázaly zahradní kaceláře, kde jste sice doma, ale dostatečně daleko od každodenního ruchu, dětí i domácích povinností.


7 nápadů na využití toustového chleba: Je báječný na svačinu i přípravu pohoštění

Toustový chléb si můžeme kdykoliv koupit a to dokonce v několika druzích. Kromě klasického bílého je k dostání chléb celozrnný nebo vícezrnný, vybere si určitě každý. Pak už je na nás, jakým způsobem chléb využijeme. My pro vás máme výběr těch nejlákavějších tipů z našeho receptáře.


Jaký je život s disociativní poruchou identity (DID)?

Představte si, že se ve svém vlastním těle cítíte jako cizinec, jako byste se probudili a nepoznávali sebe nebo své vlastní myšlenky. Co kdybyste měli více než jednu identitu, každou s vlastními myšlenkami, obavami, hlasy a chováním? Ne, nejedná se jen o zápletku filmu - pro některé je to nešťastná a drásající realita. Disociativní porucha identity (DID), dříve známá jako mnohočetná porucha osobnosti, je velmi složité duševní onemocnění. Lidé s DID se často disociují neboli oddělují od vzpomínek, pocitů, myšlenek a dalších věcí, aby se vyrovnali s traumatem. Zajímá vás více o této vzácné poruše osobnosti? Tak klikněte na článek a zjistěte víc.


Senioři nezapáchají kvůli špatné hygieně. Důvod je evoluční

Zatuchlý zápach s tóny naftalínu: to je něco, čím jsou senioři typičtí. Důvodem ale není jen špatná hygiena, ale také příroda. Staré lidské tělo tak dává znamení, že je čas, aby je „tlupa odvrhla“. V některých případech je ale tento přirozený zápach potržen též nesprávnou hygienou. Osoby, které mají určitá pohybová omezení, se koupelně často vyhýbají. Co je ale přesně důvodem přirozeného zápachu seniorů?


Denní horoskop na čtvrtek 25. 4. 2024: Ryby budou postaveny před zásadní rozhodnutí, Raky čeká úspěšný den

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na čtvrtek 25. 4. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nejkrásnější barva vlasů pro rok 2024: Smyslně broskvový tón "Peach fuzz" nese poselství péče a něhy

Smyslně broskvový odstín "Peach fuzz", který při správném kolorování sluší každé ženě, byl vybrán jako barva roku 2024. Tento pastelově oranžový tón PANTONE, vybraný Pantone Color Institute, slibuje harmonii a optimistickou náladu. Je ideální pro ty, kteří chtějí vypadat svěže a mladistvě, bez ohledu na věk.


Jak najít lásku online

V dnešní době je jedním z nejúčinnějších a nejoblíbenějších způsobů, jak najít lásku, online seznamování. Někdy je však možností tolik, že to může být zdrcující proces. Klikněte zde a podívejte se na nejlepší tipy, jak se orientovat ve světě online seznamování.


Nechte se hýčkat na Beauty Days ve Fashion Aréně! Přijďte si dopřát den pro sebe plný luxusu a mimořádných slev

Není nad to spojit příjemné s užitečným. Pokud si potřebujete doplnit do kosmetické etue nepostradatelné produkty pro krásu a zdraví, udělat si radost a zároveň si odpočinout od všedních starostí, nenechte si ujít Beauty Days v pražské Fashion Arena Prague Outlet. Speciální akce plná dodatečných slev, ale i doprovodného programu zaměřeného na krásu se budou konat od 9. do 19. května.


Co neopomenout při výběru podlahy? Myslete na funkčnost, údržbu, typ místnosti

Ať už máte postaven vlastní dům, nebo rekonstruujete byt, tak je výběr vhodné podlahy neoddělitelnou součástí bydlení. Podlaha má vliv nejen na estetiku každého interiéru, ale také dokáže určit, zda prostor vypadá útulně, prostorně či stísněně. Na co myslet při výběru podlahy?


Znáte irský mech? Nutričně velmi bohatá řasa dokáže zázraky nejen při pečení

Irský mech je druh červené řasy, který je nejhojnější mořskou řasou v mořích kolem Irska, kde má velkou tradici v lidovém léčitelství. V minulosti byl tento mech v Irsku jedním ze zdrojů potravy. Dnes si získává oblibu nejen v oblasti zdravé výživy, ale také jako skvělý pomocník v kuchyni.


15 věcí, které si ženy nejčastěji vyčítají

Přestože si ženy a muži jsou ve společnosti stále více rovni, nelze popřít, že očekávání od žen jsou stále ještě trochu jiné. Žen na vedoucích pozicích je méně, takže ty, které se dostanou na samotný vrchol, pak musí správně reprezentovat své pohlaví a dokázat, že si své místo zaslouží - a to bez jediné chybičky. Tento tlak se ale promítá do každodenního života každé z těchto žen. Po staletích útlaku mají ženy ve společnosti konečně slovo, ale není to jen tak. Stále se snažíme vymanit ze zastaralého myšlení a bojovat proti sexismu. Tento náš seznam obsahuje věci, za které by se nikdo neměl cítit provinile, ale některým ženám to stále dělá vrásky. Klikněte na galerii a čtěte dál.


Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům

Ne vždy máme chuť na maso. Přichystejte si výborné brambory s vejci v hořčičné omáčce. Jednoduché aromatické jídlo zvládne každý. Jeho příprava netrvá dlouho a hezky zasytí.


Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty

Svěží zelený hrášek je jedním z neodmyslitelných symbolů léta. Je to s ním ale podobné jako s chřestem, jeho sezona je velmi krátká.


Jako rozkvetlá louka. Trendy jara 2024 oblékly módu i doplňky do květů všech tvarů a velikostí

Jaro je definitivně tady. Móda velí obléci se do květů, i když je počasí zatím proti a s těmi pravými nedávno nepěkně zatočil mráz. Za pár dní ale naplno pocítíme sílu sluníčka a v takových dnech modely obsypané květinami jasně zazáří.


Slyšeli jste o guanciale? Z chuti italského klenotu těží pasta carbonara, amatriciana i polévka minestrone

Slaná, tučná, kořeněná a v italské kuchyni nepostradatelná. Přesně to je sušená slanina guanciale. Podobně jako pancetta nebo prosciutto patří mezi italské klenoty. Co je guanciale a do jakých receptů ji použít?


Kolik chutí má halloumi a co to vlastně je? Za jeho původem stojí kyperští pastýři, dnes si vrzavý sýr grilujeme i v české kotlině

Co je halloumi? Pod názvem halloumi se skrývá polotvrdý sýr vyráběný především na Kypru z ovčího a kozího mléka. Svou specifickou chuť získává dochucením mátovými listy. Konzistencí i barvou byste jej možná mohli zaměnit za mozzarellu či sýrem jadel. Halloumi je však jedinečný svou slanější chutí a především konzistencí, díky které vrže mezi zuby a má všestranné využití.


Stromy bez zahrady? Speciální druhy je možné pěstovat na terase nebo balkonu

Představte si, že sedíte na terase nebo na balkoně a rovnou ze stromu trháte čerstvé ovoce. Díky některým druhům stromů to je možné, ale musíte správně vybírat.


KVÍZ: Uspěli byste u maturity z češtiny? Otestujte se, jak znáte známá česká literární díla

Patřila čeština a literatura na střední škole k vaším oblíbeným předmětům? Jak dobře jste se orientovali v problematice literárních děl? Pokud se chcete přesvědčit, jak jste na tom dnes, a k tomu trošku potrápit mozkové závity, vyzkoušejte si náš kvíz.


Módní alarm na téma sukně: Triky, jak si s nimi vylepšit postavu a čeho se naopak vyvarovat

Minisukně, klasické sukně, pouzdrové sukně... Prostě sukně! Základní kus oblečení, na kterém módní svět zkrátka stojí. Právě na ně se v novém Módním alarmu zaměřila módní návrhářka Anna Tejklová.


Hlávkový salát: pusťte se do jeho výsevu. Pěstovat se dá uvnitř i venku

Hlávkový salát je běžnou zeleninou, kterou pěstujeme ve skleníku, na záhonu nebo klidně i v interiéru. Začínáme s tím na přelomu března a dubna. Sklízet můžeme už za cca 40 dní. Hlávkový salát se od některých ostatních liší tím, že nevytváří kulatou hlávku, ale spíše jednotlivé listy. Pokud chcete sklízet déle, můžete začít otrhávat jen ty listy, které jsou nejblíže půdě – a tedy i nejdále od středu rostliny. Obvykle se ale sklízí celá hlávka....


Famózní recepty pro vegetariány i milovníky masa, které voní po bylinkách!

Když přijde jaro a všechno začne kvést, s velkou chutí začneme do jídel přidávat čerstvé bylinky. Krásně voní a pokrm perfektně dochutí. Proto věříme, že vám náš dnešní výběr receptů přijde vhod!


Trend léta 2024: Ani modré džíny, ani černé kalhoty. Letošní léto patří krémovým modelům

Jednoduchou kombinaci džínů, tílek s úzkými ramínky a sandálů sice milujeme, ale tento aktuální trend oslovil i nás. Krémové kalhoty jsou nonšalantně elegantní a vypadají skvěle k opálenému tělu, čímž dokonale vzbuzují letní náladu. Vyberte si s námi, jaké pořídit a k čemu je nosit.


Co dělat, když si myslíte, že soused netopí podle předpisů

Obtěžující vytrvalý kouř ze sousedova komína nebývá nic příjemného. Nedá se větrat ani dýchat. Co s tím?


Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží

Taky patří čína z kuřecího masa s rýží k vašim oblíbeným minutkám? Snadno ji připravíme na pánvi a nebudeme se trápit s náročným postupem. K masu se hodí zelenina dle chuti, výbornou přílohou je rýže.


Carské Selo: Skvostný příběh carského dvora v Carském Rusku

V Rusku, zemi s bohatou historií a rozmanitou kulturou, se nachází jedno z nejvýznamnějších a nejzachovalejších památkových komplexů z doby carského Ruska – Carské Selo. Tento ohromující palácový areál, který se nachází nedaleko Petrohradu, je nejenom architektonickým divem, ale také ztělesněním bohatství a mocenského vlivu, kterým se Carská dynastie pyšnila.


CZC má v akci parádní tiché myši vlastní značky a ještě k nim přihodí velkou stylovou podložku

CZC v aktuálním výprodeji nabízí herní myši své vlastní značky CZC.Gaming s výraznými slevami a jako dárek k nim přibalí velké textilní podložky (900 ×...


Jak porozumět čchi a jak ji přirozeně posílit

Qi (nebo čchi) je podle čínské kultury energie vesmíru. Tento pocit vitality, který cítíte, jak proudí skrze vás, prochází všemi živými bytostmi a je považován za to, co nás fyzicky, emocionálně a duchovně spojuje. Pokud se cítíte nízko, bez motivace nebo máte nedostatek energie, může to znamenat, že někde v těle je blokáda. Naše čchi je naše "esence", a když nemůže volně proudit, pociťujeme nedostatek oživující síly v našem životě. Může docházet ke stagnaci nebo pomalosti a běžné činnosti se vám budou zdát obtížnější. Ale nebojte se: existují způsoby, jak čchi přirozeně posílit, abyste si mohli v životě opět užívat pohybu! Zaujalo vás to? Klikněte a seznamte se s tímto fascinujícím konceptem.


Marie (30): Když mě přítel opustil kvůli jiné, rychle jsem si našla náhradu. Nečekala jsem, že hned otěhotním

Marie zahnala smutek z rozchodu novým přítelem. Nebrala ten vztah vážně. Jenže všechno se změnilo, když na těhotenském testu uviděla dvě čárky.


Jak si doma vyrobit plísňový sýr camembert? Poradíme s postupem krok za krokem

Camembert je měkký sýr, který je uvnitř krémový a zvenku pokrytý ušlechtilou plísní. Na rozdíl od českého hermelínu, který je vyroben z pasterovaného mléka, se francouzský camembert vyrábí z mléka čerstvého.


Nejkrásnější jarní šaty pro plnoštíhlé ženy: Na určité střihy raději zapomeňte, vsaďte na jistotu

Ačkoliv aktuální počasí pocitově odpovídá spíše únoru, dle kalendáře je opravdu jaro. Nezoufejme ale, v nejbližších dnech se má opět oteplit, a tak je nejvyšší čas oprášit jarní šaty, či se vydat na nákup nových. Šaty jsou totiž tím nejjednodušším způsobem, jak vypadat stylově a šik během několika málo minut. Při jejich výběru bychom ale měli zohlednit jednu věc - a to tvar naší postavy. Jaké šaty budou nejlépe sedět plnoštíhlým ženám?


České chaty snů: Jak proměnit stařičkou maringotku v moderní chatu na kolech

Nedaleko jihočeského Husince stojí stařičká maringotka, kterou si její majitel přeje zachránit. Architekty pořadu České chaty snů Petra Portycha, Ondřeje Zdvomku a sochaře Sebastiana Wojnara čeká netradiční výzva na kolečkách. Originální proměnu maringotky v novinkové řadě Českých chat snů si můžete pustit už teď na platformě prima+. Premiérový díl České chaty snů uvidíte na Primě v sobotu 27. dubna ve 21.30 na Primě a reprízu v neděli v 8.05.


Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny.


Co je Vertex v astrologii?

Jak velkou část života tvoříme my a jak velkou část tvoří osud? Podle astrologického horoskopu existuje umístění, které ukazuje, kde se ve vašem životě pravděpodobně vyskytnou osudové události. Můžete si ho představit jako bod osudu: místo, kde se setkávají dvě vypočítané, protínající se linie ve vašem osobním astrologickém horoskopu. Vertex, který je reprezentován symbolem "Vx", používají prediktivní astrologové k předpovědi toho, jak a proč se vaše cesty zkříží s osudovou událostí nebo vztahem. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se vše o Vertexu a o tom, co znamená ve vašem astrologickém horoskopu.


Účesy vhodné pro ženy po 30, 40 a 50: Najděte si ten svůj, ve kterém zazáříte

Vlasy jsou pro většinu žen věčné téma. Nezáleží na tom, kolik nám je let, řeší je zkrátka téměř každá z nás. Ať už je to péče o ně, jejich barva nebo střih. Účes by se měl odvíjet od několika faktorů – struktury vlasů, tvaru obličeje a v neposlední řadě také od věku. Přinášíme vám proto výčet několika vlasových střihů, které jsou vhodné pro ženy ve 30, 40 a 50 letech.


Jak připravit kuřecí rolku se sýrem. Podle videonávodu je hotová za pár minut

Zkuste podle videonávodu upéct kuřecí rolky se sýrem v trojobalu. Recept je snadný, nepotřebujete žádné speciální suroviny a výsledek je vynikající. Jednotlivé součásti rolky se krásně doplňují, takže je celkem jisté, že jedna rolka vám k večeři stačit nebude.


Velká věštba na květen pro Váhy: Tento měsíc pro vás bude mimořádný v práci i v lásce

Co čeká Váhy v pátém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co byste naopak neměli promeškat? A jaká bylinka vás ochrání před zlými silami? Přečtěte si předpověď na květen, kterou pro Váhy z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Slavná stylistka radí: Jak efektivně vytřídit šatník a znovu se radovat z oblečení?

Váš šatník vás nesmí ovládat. Jste to vy, kdo by měl mít nad ním moc. Tak by mohla znít obecná poučka o tom, jak přistupovat k horám oblečení s neodstřihnutými cedulkami, které se vám už několik měsíců povalují ve skříni bez povšimnutí. Jak vnést do šatníku řád a mít z něj každý den konečně zase radost? Stačí se řídit tipy od slavné stylistky Allison Bornstein.


Jak dostat do dětí zeleninu? Zkuste hru na schovávanou, radí odbornice Slimáková a Peacock

Naučit děti jíst zeleninu může být pěkný oříšek a některé druhy si děti neoblíbily napříč generacemi - špenát, brokolice nebo třeba květák. Odbornice na výživu Margit Slimáková a Gabriela Peacock teď Lifee prozradily několik praktických rad, jak s dětmi nenápadně pracovat, aby si zeleninu oblíbily, nebo jim v pokrmech alespoň nevadila.


Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty

Koblihy jsou oblíbenou sladkostí už dlouhá léta. Jejich zmenšená verze se však postupně stává zdatným nástupcem, protože je rychlejší na konzumaci a nehrozí umazání se náplní. Jak se ovšem ukazuje, jsou minikoblihy také velmi snadné na přípravu, což z nich dělá opravdový sladký hit.


Letos můžete mít nejkrásnější muškáty široko daleko. Tipy a rady, jak pěstovat pelargonie

Pelargonie, hezky česky muškáty, se už dlouho drží na předních místech v oblíbenosti balkonových květin. Od května do října zdobí terasy, balkony a okenní parapety záplavou barevných květů. U nás se pěstují převážně muškáty převislé a vzpřímené. Mají takřka shodné nároky na světlo, teplo, vláhu i výživu. Máme pro vás 21 praktických tipů a užitečných rad, jak je úspěšně pěstovat. Jak na to, aby muškáty bohatě kvetly, poradí zahradník Jakub Urner.


Nechutná "přírodní" aromata v potravinách

Když slyšíme slovo "přírodní", často si představíme něco, co člověk nezměnil a co se na planetě přirozeně vyskytuje. Mnoho potravin, které denně konzumujeme, však obsahuje složky označované jako "přírodní", které jsou na etiketách uvedeny pouze proto, aby zněly pro spotřebitele lákavěji. Připravte se na to, že v následující galerii se dozvíte o některých nejodpornějších potravinářských přísadách, které jsou označovány jako přírodní!


Nejčastější kulturní přešlapy a jak se jim vyhnout

Orientace v kulturních rozdílech může být křehkým tancem, při kterém může jediný chybný krok vést k rozpakům nebo urážce. Od nevhodných způsobů stolování až po nevhodná gesta - je snadné spáchat nejeden společenský zločin. Tomu se však můžete vyhnout! Před příští cestou si prohlédněte tuto informativní galerii, kde najdete nejčastější kulturní faux pas a několik tipů, jak se jim vyhnout.


Jana (38): Dvanáctiletá dcera odmítá chodit do školy. Učení ji prý nebaví a chce se místo toho starat o zvířata

Janina dvanáctiletá dcera má od první třídy negativní vztah ke škole. Už pět let se Jana snaží její názor změnit. Marně. Poslední dobou si dcera ráno vymýšlí nejrůznější zdravotní problémy, aby nemusela do školy, a Jana je z toho zoufalá.


Selfie na plátně: Autoportréty velkých umělců

Již v 16. století lidé vytvářeli selfie. Až na to, že tyto autoportréty vytvářeli jedni z nejslavnějších malířů v historii. Prohlédněte si tuto galerii a obdivujte podobizny některých z největších světových umělců.


Superpotraviny, které si zamilujete. Teď hned!

Jako superpotraviny jsou označovány ty potraviny, které obsahují daleko větší množství biologicky aktivních látek než běžné potraviny. Jsou nabité vitamíny, minerálními látkami, antioxidanty, vlákninou a mastnými kyselinami.


Kukuřice v okurkách a bazalka v rajčatech. Zahradní symbióza při růstu funguje

Vysazování rostlin je na zahrádkách aktuálně tématem číslo jedna. Není se čemu divit, jelikož právě nyní uvažujeme, že mnohé sazenice půjdou ven. Možná ale přece jenom ještě chvíli na rozmyšlenou máme, jelikož zima ještě nejspíše neřekla své poslední slovo a i sebemenší mrazíky mohou rostliny nenávratně poškodit. Pokud si vše opravdu dobře rozmyslíme a rozvrhneme si optimálně záhon, čeká nás nejspíše skvělá úroda. Ideální je přitom myslet...


Tapeta Kate Hudson už je trendem v roce 2024

Tapeta Kate Hudson je jedním z největších trendů roku 2024 - odborníci říkají, že přináší 'klid' a 'extravaganci'. O post Tapeta Kate Hudson už je trendem v roce 2024 apareceu primeiro em DecorStyle.


Velký prvomájový horoskop lásky: Ryby čekají polibky pod rozkvetlou třešní, Býci stráví celý den v objetí, Lvi to pojmou ve velkém stylu

První máj je lásky čas, k horoskopům zvou nás hvězdy zas. Pokud máte romantickou povahu, což do jisté míry máme všichni, pojďte se podívat, co na 1. máje čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu.


Divoká party influencerů: Rozjuchané hvězdy Love Islandu jako malí kluci s hračkami i Kazmův epický příjezd

Influenceři, kam jen oko dohlédlo. Tak zhruba vypadala party pro internetové osobnosti, které přišly podpořit Marii Roseckou a její novou aplikaci Influland. Divoká party se neobešla bez hvězd Love Islandu či Kazmy, který dorazil ve svém Lamborghini. Jak influenceři zapařili, pro vás nafotila redakce eXtra.cz.


Rodinný byt v domě ze čtyřicátých let překvapí i nadchne

Když něco funguje, není potřeba změny. Toho se drželi manželé při zařizování klasicky řešeného bytu, ve kterém ponechali původní dispozice. I s jejich dvěma dětmi mají dostatek soukromí a pohodlí.