Trending:


Obrovské škody na vinicích


Kompostování přímo v kuchyni: Jsou domácí vermikompostéry nebezpečné, nebo mají jen samé výhody, jak nás přesvědčují prodejci?

Kompostování přímo v kuchyni: Jsou domácí vermikompostéry nebezpečné, nebo mají jen samé výhody, jak nás přesvědčují prodejci? Začněte s kompostováním doma. Je to ekologické a vznikne vám výživný kompost, kterým obohatíte půdu.


Historička: Před 70 lety sexuologové doporučovali lidem rovnoprávná manželství

Praha - V polovině 20. století sexuologové razili jako recept na spokojené manželství, aby se partneři brali z lásky a vzájemně si v domácnosti pomáhali. V rozhovoru, který ČTK poskytla Akademie věd ČR (AV ČR), to uvedla Kateřina Lišková z Historického ústavu Akademie věd ČR. Jedině v takovém rovnocenném partnerství podle nich ženy dosahovaly orgasmu. V 70. letech se rétorika významně proměnila. Tehdejší odborníci prosazovali v manželství...


Košilové šaty: Sluší úplně každé postavě, stačí vědět, jak je nosit. Tipy, které kousky si pořídit

Košilové šaty jsou univerzální a můžete je klidně nosit po celý rok. Záleží jen na vás, zda se budete lépe cítit v dlouhých šatech stažených v pase, v extravagantních s výraznými volány nebo v minimalistické klasice. Prohlédněte si galerii, v níž najdete stylové modely, které budou slušet štíhlé postavě stejně jako plnějším křivkám.


Hodného nepálí: Kopřivy jsou levnou a dostupnou jarní surovinou, ze které připravíte královské lahůdky

Natáhněte rukavice a vydejte se na sběr mladých kopřiv. Natrhejte je a přidejte do jídel i koktejlů dříve, než se z nich stanou houževnaté rostliny plné vláken.


Pracovnice si na letišti koupila kávu: V nápoji byl hmyz! Upadla do anafylaktického šoku

Desítky hodin hrůzy má za sebou rodina 21leté ženy. Jejich příbuzná si počátkem týdne na letišti Son Sant Joan poblíž hlavního města Palma na Mallorce zakoupila kávu z automatu. Když se však napila, zjistila, že nápoj chutná poněkud zvláštně. Pouhý pohled do kelímku ženu vyděsil k smrti. Uvnitř spatřila hejno hmyzu. Jen pár vteřin na to žena upadla do anafylaktického šoku a nemohla dýchat.


Kourtney Kardashian oslavuje své 45. narozeniny s ranním snídaní v fast foodové síti

Kourtney Kardashian oslavila své 45. narozeniny snídaní v fastfoodové síti IHOP, odmítající kritiku svého těla. The post Kourtney Kardashian oslavuje své 45. narozeniny s ranním snídaní v fast foodové síti appeared first on Instafamosos.


Rostliny, které nepotřebují moc světla

Je všeobecně známo, že rostliny potřebují k růstu a životu světlo. Ale co když máte tmavou domácnost s nedostatkem denního světla? Naštěstí existuje spousta pěkných rostlin, kterým se daří i při nedostatku denního světla. Klikněte na článek a zjistěte, které to jsou.


Lepší hubnutí i omlazení pleti: 5 důvodů, proč byste ráno měla pít vodu nalačno

Mnozí z nás stále zapomínají, že po probuzení je potřeba doplnit tekutiny. Někteří ráno odcházejí z domova, aniž by se vůbec něčeho napili, jiní začínají den šálkem čaje nebo kávy. Jenže tím tělu ubírají další vláhu. Pojďme si říct, proč je tak důležité pít ráno nalačno vodu, kolik by jí mělo být a zda je lepší studená, nebo teplá.


Pět nejčastějších důvodů, proč muži ženám lžou: Nevěra mezi nimi není

Muži mají občas pocit, že by nebylo vhodné říkat nám ženám úplnou pravdu. Jaké situace jim nahánějí strach a nedokážou o nich mluvit naprosto upřímně? Existuje pětice častých důvodů, kdy se raději uchýlí ke lži - a ne vždy je za tím zlý úmysl.


Víkendový horoskop: Lvi budou uklízet a organizovat, Vodnáře čeká zábava

Poslední dubnový víkend je tu a přináší nám krásné počasí, které láká k výletům do přírody a venkovním akcím. Budete jedni z těch, kdo si tyto činnosti užijí, nebo vás čekají ještě nějaké trable? To se dozvíte v našem horoskopu.


Japonský národní poklad pravděpodobně pochází z Číny aneb Vše, co potřebujete vědět o polévce ramen

Jestli se chystáte navštívit Japonsko, určitě nezapomeňte ochutnat tradiční nudlovou polévku ramen. Přestože její historie nesahá tak daleko jako japonský fenomén jménem sushi, vydobyla si u Japonců i ve světě obdobně velkou oblibu.


Jak si zařídit domov na základě své osobnosti

Architekt Bill Hirsch vytvořil test osobnosti, který vám pomůže odhalit nejlepší způsob, jak zařídit svůj obytný prostor. Podle něj můžeme lidi rozdělit do čtyř různých kategorií na základě jejich osobnosti a pro každou kategorii je ideální styl zařízení domácnosti. Jeho přístup jde nad rámec estetiky. Umožňuje nám vytvořit si prostor tak, aby vyhovoval naší osobnosti a životnímu stylu. Zajímá vás, jaký je váš dekorativní styl? Klikněte do galerie a dozvíte se více o tomto novém psychologickém přístupu k bytovému designu!


Velryby: Proč je milujeme a potřebujeme?

Keporkaci jsou jedni z nejkrásnějších a nejoblíbenějších mořských tvorů. Jsou monolitické a tajemné a díky své náklonnosti k pobřeží jsou oblíbené u pozorovatelů velryb po celém světě. Jejich podmanivé velrybí zpěvy a majestátní vyplouvání z vody vzbuzují úctu téměř u každého, kdo má to štěstí a stráví čas v blízkosti těchto nádherných mořských mamutů. Pro mnohé však může být překvapením, že keporkaci jsou jedním z našich největších spojenců v boji proti změně klimatu. Keporkaci jsou více než jen neuvěřitelná stvoření, ale také pomáhají udržovat naše oceány a ovzduší co nejčistší. Chcete vědět jak? Čtěte dál a dozvíte se to.


Je jóga nidra dokonalým zdřímnutím?

Cvičení jógy, které přináší řadu výhod, aniž by byl pes na dohled - kde je háček? Žádný není! Vlastně je to ještě lepší: jóga nidra je technika hluboké relaxace, při které nemusíte dělat nic namáhavějšího než ležet a poslouchat, jak uklidňující hlas odvádí vaše obavy. Je prokázáno, že tato osvědčená technika je účinným nástrojem v boji proti nespavosti, stresu a depresi a může ji využívat kdokoli a kdykoli během dne. A nejlepší zpráva ze všech? Říká se, že 45 minut tohoto "jogínského spánku", může být stejně odpočinkové jako několik hodin skutečného spánku. Jste připraveni na pocit blaha? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o józe nidra a jejích mnoha výhodách.


Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci

Udělat vynikající houskový knedlík není žádná hračka. Pokud jste si na něj dosud netroufli nebo se vám zatím nepodařil k dokonalosti, je nejvyšší čas zkusit jej podle receptu mistra „knedlíkáře“, šéfkuchaře a zakladatele knedlíkové firmy Petra Kosinera.


Termixy pochybné kvality na českém trhu. Globus oblíbený dezert stahuje, na které dát pozor?

Obchodní řetězec Globus stahuje z prodeje vanilkový a kakaový termix. Důvodem je podezření na nevyhovující kvalitu. Společnost o tom informovala na svých webových stránkách.


Rozejdeme se, neřešíme to. Co čekat od vztahů s jasně danou expirací

Má vůbec cenu si něco spolu začínat, když už předem víme, že to nevydrží? Do vztahu by měl jít přece člověk s tím, že mu chce dát všechno a s vidinou, že by to mělo trvat napořád. A když ne napořád, tak aspoň bez vidiny jasně daného konce. I když, není to nakonec pro vztah lepší?


Pálení čarodějnic a horoskop: Filipojakubská noc přinese třem znamením zvěrokruhu energii, vášeň a otevřenost

Pálení čarodějnic, známé také jako filipojakubská noc, se každý rok odehrává v noci z 30. dubna na 1. května. Jak tento lidový zvyk vidí hvězdy? A co pálení čarodějnic přinese třem vybraným znamením zvěrokruhu?


Gabriela (25): Když jsem čekala dcerku, manžel chodil kolem jako tělo bez duše. Pak mi celý zkroušený přiznal, co ho trápí

Hlavně, aby děťátko bylo zdravé. Tak odpoví většina lidí, když jim řeknete, že jste si přáli spíše chlapečka nebo holčičku. Je na tom hodně pravdy, ale s lepším zvládnutím situace vám to nepomůže. Gabrielin přítel si tím právě prochází a není to pro něj jednoduché.


Psi a hmyzí bodnutí. Co dělat?

Jarní procházky i toulky přírodou jsou často spojené s nepředvídatelnými okamžiky. Bodnutí hmyzem bývá u domácích mazlíčků samozřejmě nejčastější hlavně během léta. Psi, kteří se občas rádi zaběhnou kam nemají, se pak často vrací s opuchlým čumáčkem s nářkem za svými majiteli. Ze včelího bodnutí není však třeba dělat příliš velkou vědu. Jedovatý váček, který zpravidla v ráně uvízne je ale potřeba co nejrychleji vyjmout. Zkuste psovi také trochu...


Rebarbora je skvělá do báječných moučníků. Řapíky sklízíme dříve než první ovoce

Třešně teprve odkvetly, jahody začínají kvést, ale první řapíky rebarbory již dorůstají do sklizňové velikosti. Nejlepší jsou co nejdříve po sklizni a hodí se do různých koláčů, buchet i sladkých knedlíků. Co hned nespotřebujeme, můžeme zmrazit nebo zpracovat na marmeládu.


Rostliny do jezírka: Které vybrat, kdy a jak správně sázet

Pyšníte se zahradním jezírkem? Přemýšlíte o pořízení jezírka na zahradu? Pak nezapomeňte i na doladění v podobě rostlin, které prostě jsou designovým prvkem. Které druhy jsou vhodné?


Obdivuhodné starověké chrámy světa

Vydejte se na prohlídku nejúžasnějších starověkých chrámů na světě, které jsou svědectvím duchovní víry a architektonického důmyslu dávno ztracených civilizací. Vypravte se na cestu od tyčících se mayských pyramid, zahalených v hustých džunglích Střední Ameriky, až po klidné chrámy vytesané do skály v Etiopii. Tyto památky plné příběhů jsou více než pouhým kamenem a maltou opředeny mýty a legendami, které vyprávějí o oddanosti a neúprosném běhu času. Při prohlídce této galerie odhalíte tajemství toho, jak tato posvátná místa odolávala staletím a seznámíte se s pozoruhodnými příběhy lidské vynalézavosti a odolnosti. Připravte se na to, že se přenesete do starověkých světů, kde každý chrám vypráví ságu mnohem velkolepější, než je jeho fyzická přítomnost. Jste připraveni objevit tyto skryté historické a duchovní skvosty? Ponořte se do galerie a nechte se unášet!


Rychlé čokoládové brownies jsou dokonale vláčné. Postup ukáže videonávod

Pro milovníky čokolády máme dokonalý tip na rychlé čokoládové brownies, které jsou nádherně vláčné díky přidanému jablku. Příprava je opravdu velmi snadná a k upečení nemusíte ani zapínat troubu, dají se jednoduše upéct v mikrovlnné troubě. Tento bleskový dezert vás opravdu mile překvapí svou chutí a jednoduchostí.


Redakční tipy na produkty pro pevnější pleť: Kvalitní pořídíte za pár stovek i v drogerii

Po třicítce začínají být na naší pleti patrné první známky stárnutí v podobě jemných linek a vrásek. S postupujícím věkem jich přibývá a přidává se také ochabování pokožky a kontur obličeje. Pokud na sobě tyto změny začínáte pozorovat, je nejvyšší čas zařadit do denní rutiny kromě hydratačních krémů i účinné produkty pro podporu elasticity a pevnosti pleti. Máme pro vás pár tipů, na které můžeme přísahat.


Ručníky bílé jako z hotelu díky domácím prostředkům. Skutečně zdevastované zachrání Aspirin, jinak stačí jedlá soda

Ručníky bílé jako z hotelu díky domácím prostředkům. Skutečně zdevastované zachrání Aspirin, jinak stačí jedlá soda. Budou vypadat, jako kdybyste je právě koupili.


Posečenou trávu nevyhazujte! Vyrobte si travní kvas jako skvělé hnojivo

Správný zahrádkář by měl využít všechno, co mu na zahradě zbude. Tento fakt je neoddiskutovatelný. Může jít třeba o zeminu, spadlé listí nebo posekanou trávu. Právě ta často končí v kontejneru na bioodpad, což je velká škoda. Ani ta totiž nesmí vyjít nazmar. My se právě na její využití podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích. Možná budete překvapeni, jak se může takzvaný travní kvas hodit.


Ovocnáři přišli o 90 procent úrody, což jsou tisíce tun jablek. To tu ještě nebylo, tvrdí

Mráz spálil ovoce v Čechách prakticky po celém území. Agronomové se zoufale snažili zachránit úrodu zapalováním ohňů, škody i tak ale budou ohromné. Nyní řeší, jak dál.


Irena (42): Sousedka je vulgární hysterka. Kdykoliv se objevíme na zahradě, má dramatický výstup u plotu

Irena žije s manželem a svou matkou v rodinném domku, ke kterému patří rozlehlá zahrada. Ta sousedí se zahradou manželského páru, kde žena je vulgární hysterka. Opakovaně se stalo, že slovně napadla Ireninu rodinu. Prosby o vyřešení situace nepomohly, a tak Irena zvažuje, co dál.


Poznejte historii kukuřičných nachos a vyzkoušejte 4 originální mexické recepty

Kukuřičné lupínky nachos jsou základním stavebním kamenem mexické kuchyně. Zkuste je kromě chroupání místo chipsů použít i při vaření báječných mexických jídel plných chutí, vůní a barev. Recepty připravil šéfkuchař Michal Nikodém a kromě nich se zde dozvíte i něco o historii této pochoutky.


Tiktoker se stane virální po odhalení, že ztratil pracovní příležitost kvůli svým tetováním: „Tak otravné“

Ash Putnam vyvolal debatu na internetu poté, co sdílel video, ve kterém popisuje, že ztratil pracovní příležitost kvůli svým tetováním. The post Tiktoker se stane virální po odhalení, že ztratil pracovní příležitost kvůli svým tetováním: „Tak otravné“ appeared first on Instafamosos.


Analytička z EDUin: Současná maturita je příliš zaměřená na memorování

Praha - Současná podoba maturity je příliš zaměřená na memorování, tedy na učení se informací zpaměti. ČTK to řekla analytička neziskové organizace EDUin Nikola Šrámková. Maturitní zkouška by podle ní měla lépe odrážet nejen osvojené učivo, ale také by se měla zaměřovat na ověřování gramotností a takzvaných klíčových kompetencí, tedy dovedností a schopností žáků. Připomněla, že v Česku jsou velké rozdíly v úspěšnosti žáků jednotlivých typů škol.


Co vlastně víme o dinosaurech?

Dinosauři byli poprvé objeveni v 18. století, a jak se vyvíjely naše pomůcky, vyvíjely se i naše znalosti o těchto vyhynulých druzích, které jsou zajímavější než jakýkoli fantasy film. Na rozdíl od Jurského parku, DNA dinosaurů nebyla nalezena u starých druhů komárů. Paleontologové musí pečlivě procházet zkamenělé pozůstatky, aby zjistili, jak mohli vypadat a chovat se za jejich života. Tato zjištění mají jak fantastický, tak i trochu strašidelný nádech. Ačkoliv už jsou dávno vyhynulými druhy, jejich geny si nacházejí cestu do naší budoucnosti! Klikněte na článek a přečtěte si zajímavosti z Přírodovědeckého muzea (Natural history museum v Anglii) a dozvíte se, odkud se dinosauři vzali, jak žili, jak zmizeli a co tu po sobě zanechali.


Kosmetické výplně z Číny


10 běžných snů a jejich význam

Už jste se někdy probudili zpocení z noční můry? Nebo jste ráno strávili v podivné náladě po bizarním snu z předchozí noci? Většina z nás se pochopitelně svými sny příliš dlouho nezabývá - navzdory staletím studií stále není zcela jasné, proč se nám sny vůbec zdají. Přesto se průměrnému člověku zdá tři až pět snů za noc a psychologové a neurobiologové mají řadu teorií o tom, proč se nám zdají sny a co mohou znamenat. Podívejte se do této galerie a prozkoumejte některé z nejčastějších snů a získejte přehled o jejich možném významu.


Má modré světlo temnou stránku?

Všichni už někdy slyšeli různé statistiky: mileniálové kontrolují své telefony 150krát denně; v průměru tráví na svých telefonech více než tři hodiny denně. Ale proč? Naše chytré telefony jsou jistě zábavné a zbytečné, ale kromě toho, že jsou naše zařízení zdrojem nekonečné zábavy a jsou nezbytná pro práci, mají tyto statistiky ještě jeden důvod: modré světlo. Ano, modré světlo, které vyzařují naše obrazovky. Narušuje naše tělesné hodiny. Ale jak? A má to ještě nějaké další důsledky? Chcete-li se dozvědět, co je to modré světlo a odpovědi na tyto a další otázky, klikněte na tuto galerii.


Nejlepší rada pro každého, kdo žije sám

Žít poprvé sám se může zdát skličující. Ať už je vám dvacet let a poprvé se stěhujete do vlastního bytu, nebo je to v pozdějším věku a poprvé se vydáváte ven bez partnera, může to vyžadovat určité zvykání. Jsou tu praktické obavy, obavy o bezpečnost a výzva být prostě sám se sebou. Zde je několik nejlepších rad pro všechny, kteří žijí sami. Ať už se obáváte sériových vrahů, nebo toho, jak si zapnout zadní díl šatů, když vám nikdo nepomůže, máme pro vás řešení! Klikněte na galerii a začněte.


Ledový, římský, Lollo rosso a další: Jak se vyznat v salátech a jak prospívají našemu zdraví

Lehkost zelených listů činí ze salátu ideální pokrm v horkých letních dnech. Jste-li příznivci listové zeleniny, podívejte se s námi na přehled salátů, na kterých si můžete pochutnat. Těšit se můžete také na tipy a recepty se salátovými listy v hlavní roli.


Jak dlouho vydrží pařížská šlehačka? Odpovídáme na dotazy začátečníků

Tmavou pařížskou šlehačku všichni známe a většinou máme rádi. Vzniká povařením kakaa nebo čokolády v tekuté smetaně a následným vyšleháním zastudena. Častou otázkou bývá, jak dlouho vydrží.


Fascinující svět molekulární gastronomie

O molekulární gastronomii jste již nejspíš někdy slyšeli a asi jste byli zmatení, co to vlastně je! V oblasti kulinařiny teď vládne molekulární gastronomie; šéfkuchaři se stávají novodobými alchymisty a vytvářejí pokrmy, které mají za úkol vytvářet lahodné, ale i na oko působivé chody. Ale co je to vlastně molekulární gastronomie? A může ji dělat kdokoli? Projděte si tuto galerii a zjistěte vše o tomto zvláštním druhu "vaření".


Test: PocketBook InkPad Color 3 – kouzelné barvy tam, kde byla dřív jen šedá

PocketBook InkPad Color 3 má nový barevný displej s jemnějším rozlišením a lepší barevnou saturací. Poprvé jsmě měli v ruce barevnou čtečku, která nedělá kompromisy při čtení černobílého textu. Navíc se prodává za stejnou cenu, na které začínal InkPad Color 2. Souvisejicí články Test: Technics EAH-AZ60M2EA – špičkový zvuk i design za zajímavou cenu Test: Xiaomi Redmi Watch 4 – nejvýhodnější hranaté fitness hodinky sezóny Test: Samsung Galaxy A55...


Výsadba malin na jaře: je to možné, ale zahradníci hlasují spíše pro podzim

Maliny nabízí šťavnaté plody, které jsou typické svými semínky a sladkostí. Patří mezi nejoblíbenější ovoce vůbec. Nemusíte být odkázání na ovoce, které si koupíte na trzích nebo v supermarketech. Vypěstujte si své vlastní! Není to náročné, postačí dodržovat několik zásadních pravidel. I výsadba malin má svá pravidla. Pokud máte na vybranou, je nejlepší vysadit je na podzim. Důvodem je to, že jarní výsadba malin je rizikovější.


Dřímání v zimě: volně žijící zvířata, která se ukládají k zimnímu spánku

Na co se bát zimy a tmy, když můžete přespat v nejhorším zimním období? Právě to dělají někteří zástupci zvířecí říše. Tento blažený stav nečinnosti se nazývá hibernace a slouží k úniku před teplotami pod bodem mrazu, k šetření energie při nedostatku potravy a dokonce i k březosti mláďat. Prohlédněte si galerii a zjistěte, která zvířata ráda podřimují, když teplota klesá.


Toto bizarní texaské městečko je domovem nevysvětlitelného jevu

Je těžké uvěřit, že v dnešní době je na Zemi stále tolik nevysvětlených jevů. Ale je tomu tak i v případě svérázného texaského městečka Marfa, kde na noční obloze září záhadná světla. Původ světel má jistě logické, vědecké vysvětlení, že? No, možná, ale dodnes je nikdo nedokázal vysvětlit. Marfa je jistě jedinečné místo, které přitahuje nejen zvědavé návštěvníky, ale také řadu umělců, kteří toto místo v průběhu let proměnili. Zvědaví? Pak si prolistujte tuto galerii a dozvíte se o tomto městě a jeho záhadách více.


Účesy, které vám přidají roky navíc: Pozor si dejte na ofinu, na některé střihy rovnou zapomeňte

S přibývajícími lety se často snažíme svůj věk skrýt, avšak někdy může špatně zvolený make-up, oblečení nebo účes našemu vzhledu paradoxně přidat i několik let navíc. To může být nejen nelichotivé, ale i nežádoucí. Proto vám přinášíme menší seznam účesů, kterým je rozhodně lepší se vyhnout, pokud nechcete vypadat o několik let starší.


Robotický pes s plamenometem fascinuje svět, cena vás překvapí


V Praze proběhne první ročník prestižní koktejlové akce Prague Cocktail Week


Nejoblíbenější recept Patricie Pagáčové: Tuhle rychlovku z pár surovin chce jíst naše Bibi pořád, říká

Herečka a moderátorka show Česko na grilu Patricie Pagáčová je také maminkou malé dcerky Bibiany, které po náročném pracovním dni musí uvařit. O nápady na recepty nemá Patrice nouzi, je totiž dlouholetou čtenářkou časopisu Apetit. Jenže jak to tak bývá, děti zkrátka nejedí vše, takže teď prochází obdobím těstovin.


Divoká party slavných krásek. Grossová panákovala na baru, Tomešová zářila všemi barvami

Ve čtvrtek se v pražských Modřanech sešla celá řada českých celebrit. Slavnostní otvíračku baru La Giogia si nenechala ujít například Denisa Grossová, která panákovala na baru. Dále dorazila elegantní herečka Aneta Krejčíková či zářivě barevná Michaela Tomešová. Na místě byla i redakce eXtra.cz.