Lifestyle

Trending:


Horoskop lásky na květen: Vodnáři budou experimentovat, Býci naslouchat a Raci budou zranitelní

V květnu, kdy se příroda probouzí k životu a dny se stávají teplejšími a světlejšími, je ideální čas zamyslet se nad našimi vztahy a láskou, která nás obklopuje. Máj může být pro mnohá znamení obdobím změn, kdy se otevírají nové možnosti a staré vztahy nabírají nový směr. Tento láskyplný horoskop vám pomůže projít těmito změnami a zjistit, co hvězdy předpovídají pro vaše srdce.


Jídla lásky podle horoskopu: Panny utáhnete na lososa, Rakům stačí pečené kuře, Kozorohy nadchnou obyčejné buchty

Zase je tu máj, lásky čas. Pokud jste ale právě singl, rozhodně nezoufejte a neztrácejte naději. Víme, jak zaručeně získáte lásku člověka, na kterého si myslíte. Připravte mu to správné jídlo a máte vyhráno.


Komfort, styl nebo praktičnost? Nejlepší materiály pro vaše jídelní židle

Při zařizování jídelny či kuchyně je výběr správných židlí klíčový nejen z hlediska estetiky, ale také komfortu a praktičnosti. Na trhu je široká škála materiálů, z nichž každý přináší různé výhody a má specifické vlastnosti. Pojďme se podívat na nejoblíbenější materiály pro jídelní židle a zvážit, které by mohly být pro vás nejlepší. Dřevo: Klasika, která nikdy […]


Cukrářská akademie Heleny Fléglové: Jak na neodolatelné náplně do croissantů

Domácí croissanty jako z francouzské pekárny nejsou nedosažitelným snem. Do jejich přípravy budete muset investovat svůj čas a trochu úsilí. Investice se vám však rozhodně vrátí. O svůj recept se s námi totž podělila cukrářka Helena Fléglová. Pokud k nim připravíte i některou ze tří náplní podle Heleniných receptů, gurmánský zážitek bude opravdu nedostižný.


Caesar wrap je snadný, lehký a chutný. S videonávodem ho připravíte za pár minut

Všude se doporučuje konzumovat lehčí a zdravá jídla, ale někdy se nám může zdát, že je jejich repertoár značně omezený. Rozšiřte si svůj rejstřík zdravých lehkých svačin nebo večeří tímto Caesar wrapem, který je hotový za pár minut.


Jak jednoduše a rychle darovat nemovitost?

Darování bytu nebo domu s sebou nese jak papírování, tak starosti. Sice na tom není nic složitého, ale je potřeba provést všechny úkony tak, jak mají správně být. Poradíme vám, co všechno během darování nemovitosti musíte zařídit a jak celý proces vyřídit co nejrychleji a bez stresu. Darovací smlouva Darování nemovitostí probíhá nejčastěji mezi rodinnými příslušníky, […]


Tip: nechte si přeložit cizojazyčné webové stránky do rodného jazyka

Kvalita strojových překladů se neustále zlepšuje. Není tak problém nechat si přeložit přímo v internetovém prohlížeči stránky v jazyce, kterým nevládnete. Můžete k tomu použít Překladač od Googlu, nebo si můžete nainstalovat rozšíření Překladače. Souvisejicí články Microsofte, nech si svá Windows: tip na pět bezplatných alternativ – hladce běží i na starších PC Spolehlivá Wi-Fi i mimo dům: tři triky pro lepší signál na zahradě Tip: Nechybujte a...


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Simona (31): Od té doby, co pátrám po minulosti své rodiny, se můj pes chová divně. Zřejmě jsem přivolala duchy předků

Simona žije sama v centru Kolína, společnost jí dělá jen její psí kamarád Bob. Je to kříženec, kterého si vzala z útulku. Celé roky spolu spokojeně bydlí. Ovšem od té doby, co Simona začala sestavovat strom svého rodu, se začaly dít podivné věci. Pes v noci nespí a vrčí na strop.


Jak prodloužit životnost zahradní lavičky

Chcete si užívat pobyt na čerstvém vzduchu o samotě nebo ve dvou? Najděte na zahradě či v okolí domu slunné, klidné místo a vytvořte si příjemné posezení. Ať už je vaše zahradní lavička vlastnoručně vyrobená nebo koupená, surové dřevo je potřeba vždy ošetřit. Zvolte například silnovrstvou lazuru Primalex, která krásně zvýrazní kresbu dřeva a ochrání ho […]


Denní horoskop na 4. května 2024: Berany čeká pohodová sobota, Blížence domácí práce

Denní horoskop nejen pro ženy na sobotu 4. 5. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Dvě rýže u Romana a Jany - Česko na grilu S1 (8)


Nejúchvatnější mosty v USA

There is so much unbelievable architecture to behold in all parts of the United States, and bridges are no exception. Whether it be a beloved classic like the Manhattan Bridge or a secret byway in the woods of Washington, there is no shortage of beauty to be found. Click through the following gallery to see stunning shots of America's most beautiful bridges.


V saunách obtěžují návštěvníky onanisté. Nedopřejte jim klid, radí sexuolog

Na sociálních sítích se v posledních týdnech rozproudila diskuze, ve které se návštěvníci saun svěřují se svými zkušenostmi s exhibicionisty. Místa pro relaxaci a zdravotní odpočinek vyhledávají k ukájení svých potřeb a onanují před ženami i muži. Podle policie se navíc v nadcházejících teplých měsících mohou lidé s exhibicionisty a jejich trestnou činností setkat častěji i na dalších veřejných místech. Odborníci na duševní zdraví a parafilie...


Nejvyšší čas pořádně zaperlit: Něžné a nestárnoucí perly najdete v létě 2024 na oblečení, doplňcích i teniskách

Okouzlení perlami. To je pocit, který si přinášíme z dřívějších sezón a stejně nápadně se profiluje i v nových kolekcích, tu současnou nevyjímaje. Tak co, jaký módní kousek s perlami si pořídíte tentokrát? Na výběr je totiž vskutku impozantní nabídka.


Vítejte na návštěvě u Jitky Asterové: V krásném bytě v centru Prahy skrývá jógovou oázu a šatnu plnou flitrů

Herečka Jitka Asterová pozvala magazín Lifee.cz do svého bytu v centru Prahy. Ukázala obrazy, ke kterým má vztah, překvapila svým uměním jógy a pustila nás i do své koupelny a do šatny. „Splnila jsem si svůj sen, cítím se teď trochu jako Carrie Bradshawová ze Sexu ve městě!“ směje se a dodává: „Jen těch bot nemám tolik! Zatím!“


Upéct domácí veku na chlebíčky bude podle našeho videa hračka

Upéct domácí chlebíčkovou veku není nic složitého. Jednoduché kynuté těsto po vykynutí stočíme a upečeme. Začátečníkům s postupem pomůže názorné video. I když se dá veka levně koupit, s tou domácí budou vaše chlebíčky opravdu luxusní.


Cukr jako čistící prostředek? Ano!

S nečistotami umí zatočit i obyčejný cukr. Bohatě postačí i ten krystalový. Jak cukr na skvrny nanést? Je možné cukr nanést i na znečištěný koberec? Na všechny tyto otázky najdete odpovědi níže v tomto článku.


Redakční tipy na nejkrásnější rtěnky, které dlouho vydrží: Některé koupíte už za necelou stovku v drogerii

Rtěnka patří mezi malé nezbytnosti, které se najdou v kosmetické taštičce mnohých z nás. Ať už máte rádi výraznější barvy, nebo upřednostňujete spíše nude odstíny, je důležité vybrat kvalitní rtěnku, která splní vaše požadavky. To znamená nerozmaže se a dlouho vydrží na rtech bez chybičky. Máme pro vás několik tipů na rtěnky, které tyto vlastnosti mají.


Kuchyňský sen: Jak proměnili pražský byt v jedinečnou oázu pohody

Interiér v novém bytovém domě na pražském Barrandově potřeboval především vyřešit spojený prostor kuchyně s obývákem a zároveň vymyslet dostatek nových úložných prostor v celém bytě. Rovněž navrhnout podobu ložnice, předsíně, pracovny a obytné terasy.


Jiřina Bohdalová a její módní styl: Kombinace pohodlí, výrazných doplňků a elegance inspiruje ženy i o generace mladší

Inspirovat můžete i v úctyhodném věku. Příkladem šarmantním dámám v letech budiž herecká legenda a dnešní oslavenkyně Jiřina Bohdalová (93), která si i několik let po devadesátce udržuje šik styl a neutuchající, záviděníhodnou energii.


Velká tarotová předpověď na měsíc květen: Co vám předpovídají karty v lásce, zdraví a financích?

Květen nám už z názvu napovídá, že bychom si měli užívat vůni květin. Květiny k nám začnou promlouvat nejen svou vůní, ale i barvami. 1.května nastoupí svou vládou keltský svátek Beltaine, který nás vybídne, ať odhodíme vše, co nás zdržuje a začneme žít život opět naplno. Pojďme se podívat, co na to karty.


Věnečky z odpalovaného těsta podle Josefa Maršálka: Stačí dodržet 3 jednoduchá pravidla a pokaždé se vám povedou

Věnečky z odpalovaného těsta jsou klasika, kterou nabízí snad každá cukrárna. Mezi domácími cukráři jsou občas považovány za velkou výzvu. Pokud vás ovšem přípravou provede sám Josef Maršálek, uvidíte, že se není čeho bát. Stačí dodržet tři jednoduchá pravidla.


Je luxus více než láska? Mladí singles mají jasno, hledají hypergamii

Najít dokonalého partnera není pouze o fyzickém a duševním spojení a o stejných životních hodnotách. Pro stále více mladých singles je při výběru partnera důležitý ještě jeden atribut – jak luxusní život jim může partner nabídnout. Vypočítavé? Zhýralé? Ne nutně.


Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte

Péct maso s provázkem se vyplatí. Díky tomuhle osvědčenému triku ho už nikdy nepřesušíte . Pečete-li maso a nepoužíváte k tomu provázek, děláte chybu. Vázání masa před pečením má svůj důvod. Od teď už nebudete péct maso jinak než s provázkem.


Přifouknutá Lela schytala drsný hejt. Stejně jako Dara znechutila vlastní fanoušky

Lela Ceterová patří mezi milovnice estetických úprav. Blondýnka podstoupila hned několik zákroků. I tentokrát se na svých sociálních sítích neopomněla pochlubit tím, že si nechala napíchat rty. Místo lichotivých komentářů však přišla nekompromisní kritika. "Proboha, už toho bylo dost," rozčilují se sledující.


Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem

Koňakové špičky jsou populárním dezertem, který si získal oblibu především u nás a na Slovensku. Tento zákusek vyniká výraznou chutí vaječného koňaku, která je perfektně kombinovaná s čokoládou a dalšími ingrediencemi. Příprava koňakových špiček ovšem není jednoduchá, proto, společně s finalistkou Peče celá země Terezou, nabízíme recept, jak si ji usnadnit.


Pavouci v domácnosti: Jak se jich zbavit jednou provždy

Pavouci jsou častými obyvateli našich domovů, přestože mnozí z nás jejich přítomnost nevyhledávají. Jakmile se objeví, začíná hledání způsobů, jak se jich zbavit. V tomto článku se podíváme na různé metody, jak se vypořádat s pavouky v domácnosti, a poradíme, jak minimalizovat jejich výskyt. Pavouci jsou nedílnou součástí ekosystému a mnohdy přínosnými predátory v boji proti hmyzu. Nicméně, jejich přítomnost […]


Nejlepší tipy, jak zabránit impulzivním nákupům

Když se rozhodujeme, jak utratit peníze, většina z nás si občas ráda dopřeje něco dobrého. Ať už je to večeře v nové luxusní restauraci ve městě nebo pár bot, které jste si vyhlédli, je důležité si jednou za čas dopřát. Když se však z pohoštění stane takový zvyk, že zasahuje do našich finančních cílů, je na čase to považovat za problém. Impulzivní nákupy jsou častějším problémem, než si možná myslíte, ale existuje několik věcí, které vám pomohou udržet je pod kontrolou. Jste zvědaví? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Jak oživit účes? Ofinou! Zjistěte, který střih bude nejvíc slušet vašemu tvaru obličeje

Říkáte si, že by vašemu účesu prospěla změna? Ideální volbou může být ofina. Je sice náročnější na údržbu a styling, ale trocha úsilí rozhodně stojí za to, protože vypadá skvěle. Důležité je také vědět, který střih bude slušet vašemu tvaru obličeje. Pojďme se podívat, která ofina bude pro vás nejlepší.


Nejlepší tenisky této sezony, kterým bude jen těžké odolat

Sportovní i elegantní. Klasické i výstřední. Barevné i minimalistické. Proklínané i milované. Ať už jste milovníkem života na vysoké noze – tedy, na podpatku – nebo si pohodlí tenisek užíváte 24/7, jedno je jisté. Každý z nás nějaký ten pár potřebuje. Zde jsou ty nejlepší kousky letošní jarní sezony, ze kterých si každý vybere.


Efektivní využití prošlé kosmetiky: Tonikum na zrcadlo, hydratační krém na boty, kosmetický štětec na klávesnici

Šetřit lze všude, a to i na kosmetice. Samozřejmě v rámci zdraví není vhodné používat prošlou kosmetiku, a to hlavně na pleť a pokožku. Jenže to však neznamená, že ji musíte vyhodit. Jak efektivně můžete ještě využít prošlou kosmetiku?


Samolepící tapeta změní váš interiér za pár desítek korun, radí známá influencerka

Nábytek, stěny, dveře, kuchyňská linka. To všechno můžete změnit doslova za pár desítek korun díky samolepící tapetě. Držet bude téměř na jakémkoli povrchu a práce s ní je víc než snadná.


Vztahové tipy pro páry nad 40 let

Ve složitém tanci lásky čelí páry po čtyřicítce jedinečným výzvám a radostem. Žonglování s kariérou, rodinou a osobním růstem mění dynamiku a vyžaduje diferencovaný přístup k udržení plamene. Ale rozhodně je to možné! V této galerii se věnujeme praktickým a srdečným tipům, jak tuto životní kapitolu zvládnout. Projděte si stránky a zjistěte, jak udržet lásku naživu!


Prořezávání podpoří orchidej k lepšímu růstu a kvetení

Prořezávání orchidejí nemusí být činnost, kterou vyžadují všechny orchideje. Záleží na tom, jaký máte druh. Jsou orchideje, pro které je řez důležitou součástí jejich péče, ale existují i takové, které řez nevyžadují a je pro ně zbytečný. A aby to nebylo tak jednoduché, tak určitý druh orchidejí může vyžadovat řez po odkvětu, zatímco jiný až po usušení stonku orchideje. Dočíst se to můžete na instrukcích o péči právě vašeho tipu orchideje, který...


Domácí sirup proti rýmě a kašli: Pomůže rýmovník, česnek s medem či tymián

Rýma a kašel dokáží potrápit. Účinnou pomoc nabízí domácí sirupy. Které byliny jsou osvědčené? Jak si připravit domácí sirup, který pomůže v případě nachlazení?


Známky toho, že se měníte ve své rodiče

Když jste byli mladší, pravděpodobně jste si přísahali, že nikdy nebudete jako vaši rodiče. Řekli jste si, že pokud budete mít děti, nebudete jako vaše máma nebo táta. Ale pak se jednoho dne podíváte do zrcadla a dojdete k děsivému poznání, že se skutečně podobáte svým rodičům! Není to proměna ze dne na den. Pomalu se to k vám plíží a ty příznaky tu vlastně byly celou dobu - jen jste si jich nevšimli. Podívejte se na příznaky toho, že začínáte být stejní jako vaši rodiče - od trapných tatínkovských vtipů až po kritiku mladší generace. Klikněte dál!


Dárek pro maminku: Kulinářský web Toprecepty slaví Den matek, užijte si slevu 33 %

Pokud přemýšlíte o hezkém dárku ke Dni matek, který připadá na 12. května, možná vás potěší příjemné slevy na webu Toprecepty. Až do 12. května zde můžete nakupovat se slevou 33 %, která se vztahuje na vybrané kuchařky. Hledáte víc informací? Podívejte se na náš článek.


Díky slepičkám či králíkům si staří lidé vzpomenou na svoje dětství nebo mládí

Slepičky-hedvábničky nebo králíci Bob a Bobek. Tato domácí zvířata vyvolávají v domově Clementas v Mlékovicích nedaleko od Prahy úsměvy ve tvářích starých lidí, kteří mají kvůli rozjetému Alzheimeru nebo jinému typu demence problémy s krátkodobou pamětí. Nedávno se tam dokonce narodila kuřátka, takže zaměstnanci budou muset zvětšit kurník. Zkušenosti s farmingterapií jsou náplní dalšího dílu nepravidelného seriálu Deníku Zvířecí lékaři.


Chřest ve světových receptech: Inspirujte se chřestovými recepty z celého světa

Chřest je jedním z nejvíce ceněných kulinářských pokladů ve světových kuchyních. Exceluje v receptech od polévek přes hlavní jídla až po dezerty. Ať se připravuje ve francouzském, italském nebo asijském stylu, chřest vždy přináší chuťový zážitek. Podívejte se na nejlepší světové recepty z chřestu, které si můžete uvařit doma.


Cestujeme po Česku: Litomyšl vás okouzlí svými zákoutími i atmosférou

Litomyšl je malebné historické město v Pardubickém kraji, které láká návštěvníky architekturou, atmosférou i místy spojenými s významnými osobnostmi naší kultury.


Plamének můžete získat z rostliny, kterou už máte doma. Odeberte řízky

Plamének je nádherná rostlina ve spoustě barevných provedeních. Pro všechny je společné to, že vám nabízí velké množství květin za minimum péče. To je důvod, proč je tato rostlina tak oblíbená. Jeho množení je také velmi jednoduché. Jedním z nejjednodušších způsobů je odebrání řízků. Tím mateční rostlině neublížíte a získat můžete celou řadu dalších rostlin. Níže je podrobný návod, jak na to.


Máte rebarbory na rozdávání? Víme, co z kyselých řapíků připravit v kuchyni. Možností je požehnaně

Možná patříte mezi šťastlivce, kterým každé jaro ožije roh zahrady či záhonu velkými zelenými listy s kyselými řapíky. Bylo by škoda rebarboru (nebo také reveň) nezpracovat, když se na jaře má tak čile k světu! A navíc skvěle chutná na sladko i na slano.


Dopřejte si čokoládové pokušení a ochutnejte slavnostní švédský dezert jménem kladdkaka

Chystáte oslavu a rádi byste své hosty překvapili neotřelým zákuskem? A co takhle místo dnes již dobře známého brownies vyzkoušet jeho skandinávskou sestřenici kladdkaku? Tenhle zákusek oplývající čokoládou spolehlivě uspokojí i ty nejnáročnější milovníky sladkého. Navíc hotový raz dva.


Trápí vás zvětšené břicho? Gynekolog může odhalit 4 vážné důvody!

Většina žen už někdy zažila nepříjemnou situaci, když se nedaří dopnout sukni nebo kalhoty, které ještě nedávno padly jako na míru šité. K tomu se může přidat i pocit, že se břicho nafukuje jako balón.


Šťavnaté domácí hamburgery: Zaměřte se na kvalitu masa i čerstvost zeleniny

Bez hamburgerů by byl svět ochuzen o jeden z oblíbených pokrmů. Připravte si tuto delikatesu doma, ať už dáváte přednost hovězímu masu nebo třeba grilovanému hermelínu v objetí bulky plné zeleniny.


Letní cypřišek: fantastická letnička, která nahradí živý plot i doplní květinové záhony. Celé léto je svěže zelený a na podzim se krásně vybarví

Svěže zelený bytel na první pohled připomíná oblíbené túje. Jako všechny letničky roste velmi rychle, a tak ho můžete využít na dočasné olemování pozemku. Vysévejte bytel metlatý mezi nově vysazené malé túje či keře a získáte pěkný, asi jeden metr vysoký živý plot. Stejně dobře můžete bytel pěstovat na balkoně v květináči. I tam během letní sezony výborně nahradí stálezelené dřeviny.


Jak sladit pracovní a rodinný život? Pravidelně se dobíjejte, koš plný prádla neznamená prohru, radí mentorka Procházka

Sladit rodinný život s tím pracovním je palčivým tématem mnoha maminek. Jak se z denního koloběhu nezbláznit? Dovolte si nebýt perfektní, koš plný prádla neznamená prohru, říká pro Lifee.cz mentorka a životní průvodkyně Lenka Procházka.


Kuřecí játrový guláš se žampiony: Krásně šťavnatá a měkoučká obměna české klasiky překvapí lehce pikantní chutí

Guláš je velmi typickým českým jídlem. My pro vás ale máme dost netradiční variantu. Kuřecí játrový guláš se žampiony je výborný a krásně šťavnatý. K tomu podávejte třeba knedlík nebo chléb.


Polský architekt všem vyrazil dech: Jeho byt má jen třináct metrů čtverečních

Startovací byty nebývají velké. Pokud ale máte dostatek důvtipu, dá se i na pětníku vykouzlit krásné a pohodlné bydlení, jak dokazuje polský architekt a designér Szymon Hanczar.