Zprávy

Trending:


Ferragnez jsou pasé. Chiara Ferragni a Fedez se rozešli

Těžko se tomu věří, ale zdá se, že se jeden z nejsilnějších italských powercouples rozpadl. Podle italských médií se světoznámá influencerka a podnikatelka Chiara Ferragni a rapper Federico Lucia, známý jako Fedez, údajně rozešli. Důvody rozpadu hvězdného manželství? Na vině jsou nevyžádaný polibek i kauza Pandoro.


Nejkrásnější módní kousky pro jaro 2024, které pořídíte do 1000 Kč. Sluší všem typům postavy

Tlusté bundy, čepice a rukavice brzy odhodí i ti nejvíce zimomřiví z nás. Stoupající teploty a slunečné dny nabídnou konečně možnost vytáhnout ze skříně jarní kousky, které na nás čekaly. Přemýšlíte nad tím, že svůj šatník obnovíte a pořídíte do něj něco nového? Vyberte si ty nejkrásnější kousky pro jaro 2024. Vytipovali jsme pro vás ty, jež pořídíte do tisícovky.


Denní horoskop na úterý 19. 3. 2024: Býci řeší problémy druhých, Rakům drhnou vztahy

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 19. 3. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Pociťujete úzkost? Jednoduchá otázka vám pomůže prozradit, z čeho pramení a jak ji řešit

Úzkost je v dnešním zrychleném světě čím dál tím častější. Někdy je nenápadná a projevuje se například pouhým neklidem, jindy ale může vést ke knedlíku v krku, který způsobí, že se vám špatně dýchá. Pokud si nejste jisti, zda se s úzkostí potýkáte, či nikoliv, a proč, máme pro vás klíč k tomuto zjištění. Může vést přitom i ke zlepšení úzkostných stavů.


30 důležitých otázek, které bychom si měli pokládat každý den

Jak dobře znáte sami sebe? To je zásadní otázka. Řekněme si upřímně, nakolik znáte svou vlastní osobnost a individualitu? Skutečné poznání sebe samého vyžaduje hodně úsilí. Právě proto je sebepoznání a sebereflexe v životě tak důležité. Pomáhá nám to vnímat a chápat věci, které z nás dělají osobnost jako takovou, včetně naší povahy, jednání, hodnot, přesvědčení, emocí a myšlenek. A víte co? Výzkumy ukazují, že pouhých 15 minut strávených přemýšlením o svém dni může zvýšit vaši výkonnost až o 23 %. Jste připraveni zjistit více o tom, kdo skutečně jste? Klikněte na článek a začněte hledat odpovědi na tyto zásadní otázky.


Retro okénko: Pamatujete na roksová lízátka? Kulatá dobrota stála 40 haléřů, vyrábí se dodnes a prodává za 4 koruny

Zářila všemi barvami, výjimečná byla svým plochým kulatým tvarem, a hlavně barevnými obrázky na bílém pozadí. Každá barva měla trochu jinou chuť a navíc se dala olízat téměř až do průhledna. Také vás u nich lákalo okousat barevný okraj a bílou část, aby vám zbyl jen obrázek?


Je dánská královská rodina potomkem Vikingů?

Jak dobře znáte historii dánské královské rodiny? Dánská královská rodina je jednou z nejstarších monarchií na světě a její kořeny sahají až k vikingským králům před více než 1 000 lety. Jejich systém se však lišil v jedné zásadní věci: byl volitelný. Teprve v roce 1660 byl přijat dědičný systém a vznikla pokrevní linie dnešní monarchie. Dnešní rodina, která je ve srovnání se svými protějšky v sousedních zemích malá a poměrně nenápadná, je často k vidění na ulicích Kodaně, dokonce se po městě prohání na kole. Proč ale vlastně Dánsko monarchii vůbec mělo a kdo byly významné osobnosti, které v průběhu historie vytvořily dědictví tohoto malého, ale dnes sociálně liberálního národa? Klikněte a dozvíte se více o dánské královské tradici.


Hvězdná návštěva: Autorka úspěšných kuchařek a food blogerka malý prostor využila na maximum

Tentokrát jsme navštívili věčně usměvavou a pozitivně naladěnou Ivanu Stříbrský Jindřichovou, kterou většina lidí zná především pod jménem Cat & Cook, tedy tak, jak kdysi pojmenovala svůj food blog. Pod tímto jménem vydala již čtyři velmi úspěšné kuchařky a zanedlouho přibude pátá. Jak, s kým a kde Ivka bydlí? To se dozvíte právě tady a právě teď!


Nejlepší svatební šaty pro vás podle vašeho znamení zvěrokruhu

Svatební šaty jsou zřejmě tím nejpromyšlenějším, nejemotivnějším a nejvýznamnějším kusem oblečení, který kdy na sebe obléknete. A při jejich výběru je třeba hodně zohlednit vaši osobnost a osobní styl. Kromě toho je to obvykle dlouhý proces, který může zabrat spoustu času a energie. To vše může být zdrcující, ale dobrou zprávou je, že existuje zkratka: stačí se podívat na hvězdy, které vám poradí! Vaše znamení zvěrokruhu vám může být při hledání ideálních svatebních šatů pro váš svatební den docela nápomocné. Chcete se podívat, který vzhled byste měli zvolit podle astrologie? Pak se podívejte do následující galerie.


Cestování po Česku: Užijte si velikonoční atmosféru v kouřimském skanzenu

Vraťte se do dob dávno minulých, kdy zvláště venkov ožíval velikonočními tradicemi, a připomeňte si zapomenuté zvyky v prostředí staročeských chaloupek. Vypravte se do skanzenu v Kouřimi a užijte si tu pravou atmosféru Velikonoc.


Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí

Sedlácké brambory je skvělé si připravit, když zatoužíte po jednoduchém, šťavnatém a rychlém jídle. Jako oběd příjemně zasytí. Kysané zelí, bůček a uzenina se v báječně chuťově doplňují.


Tip: Který prohlížeč je nejrychlejší? Nový test to určí na jedno kliknutí myší

Mnoho uživatelů tráví většinu času na počítači v internetovém prohlížeči. Není tedy na škodu zjistit, který prohlížeč na jeho počítači funguje nejrychleji. Nyní to můžete vyzkoušet velmi snadno jediným kliknutím na testovací stránce BrowserBench. Souvisejicí články Nabití smartphonu: ne každý ví, jestli nás stojí halíře nebo koruny Tři způsoby, jak udělat na telefonu snímek obrazovky. Znáte je všechny? Obrázky pomocí umělé inteligence:...


Méně známá mexická jídla, která stojí za vyzkoušení!

Zapomeňte na tacos, guacamole a quesadilly, tato mexická jídla vás dostanou daleko za hranice vašich představ! Tento seznam obsahuje jídla a recepty, které by si většina cizinců netroufla vyzkoušet. A co vy? Připravte se na pořádné gastronomické dobrodružství!


Amuse-bouche z listového těsta

Pokud připravujete slavnostnější večeři, nesmí v žádném případě chybět amuse bouche. Maličký předkrm, který by měl nabudit chutě na další pokrm, například z listového těsta, naplněný vaší oblíbenou pomazánkou.


Světla na zakázku aneb nenechte se svírat komercí a nechte tvoři vlastního ducha

Na trhu je nespočet svítidel, stačí si jen vybrat. Ale co když se vám žádné nelíbí anebo nezapadá do daného prostoru? Řešení existuje a co víc, výsledek bude originální. Stačí si vybrat některou z těchto možností. Osobní světelné instalace – navržená speciálně pro konkrétní prostředí, mohou zahrnovat unikátní tvary, materiály a barevné kombinace. Nejčastěji se […]


Co dobrého dětem na koledu: Tyto pochoutky potěší více než kupované sladkosti

Velikonoční koleda, to nejsou jen zdobená vajíčka, ale také nějaká ta mlska v podobě bonbónu. Při dnešních cenách ale může příprava koled pro koledníky vyjít pěkně draho. Proto přinášíme několik nápadů, čím nahradit kupované sladkosti.


Jarní rovnodennost: Přivolejte si do života zdraví a sílu pomocí magických rituálů

Po dlouhé zimě snad úplně každý vyhlíží nedočkavě první hřejivé sluneční paprsky, první květy na stromech i první zelené lístky. Jaro nás totiž dokáže úžasně nabít energií. A jarní rovnodennost, která právě přichází, je navíc opředena celou řadou tajemných pověr a rituálů. Které byste rozhodně měli vyzkoušet?


Cesta po 72 japonských ročních miniobdobích

Když mluvíme o ročních obdobích, obvykle máme na mysli zimu, jaro, léto a podzim. V Japonsku však existuje 72 dílčích ročních období, kterým se říká šičidžuni kou. Roční období jsou pojmenována podle ptáků, hmyzu, rostlin a počasí, které se v přírodě mění každých pět dní. Těchto 72 mikroobdobí tvoří tradiční japonský kalendář a poskytují časovou mapu, která je fascinující směsicí kultury a přírody. Zajímá vás to? Klikněte a zjistěte, jak Japonci rozdělují a oslavují svá roční období.


VIDEO: Skrytá pracovna se vejde do každé domácnosti

Pracujete z domova, a přitom nemáte pro pracovnu samostatnou místnost? Pojďte se s námi podívat, jak si můžete vytvořit pohodlné pracovní místo a v případě potřeby za ním elegantně zavřít dveře. Pracovna zahrnuje plnohodnotné pracovní místo, je tu prostor pro monitor i klávesnici. Nechybí výsuvná deska s aretací pro tiskárnu a další police a zásuvky, včetně kontejneru. Výhodou celé […]


VIDEO: Jak skrýt (nejen) kuchyň

Je kuchyň součástí vašeho obytného prostoru a vy máte někdy sto chutí nechat ji zmizet? Docílit toho můžete pomocí dveří, které jsou přichycené na pojízdném sytému a ukrývají se do postranních kapes tak, aby nepřekážely při provozu. K dostání jsou v různých rozměrech a je nasnadě, že jimi můžeme zavřít nejen kuchyni, ale také třeba pracovnu. […]


Jennifer Anistonův “backsplash de laje” je v čele kuchyňského trendu, který chytře kombinuje styl a funkcionalitu

"Backsplash de laje" se stal jedním z nejvýznamnějších trendů v kuchyni roku 2024 a přestože jde o nový fenomén, již získal schválení od celebrit. O post Jennifer Anistonův “backsplash de laje” je v čele kuchyňského trendu, který chytře kombinuje styl a funkcionalitu apareceu primeiro em DecorStyle.


Čisté WC bez použití chemie: Metoda, která zbaví toaletu vodního kamene i usazenin

Udržovat toaletu čistou je samozřejmě v pořádku, ale jedná se zpravidla o náročný a neoblíbený úkol. Někdy se zdá i marný, neboť se vám nedaří zbavit skvrn, nečistot, které odolávají. Poradíme vám, jak na to. Není nad účinnou a ekologickou variantu.


8 rostlin, které udělají váš dvůr voňavý

Mít voňavý dvůr může proměnit vnější prostředí vašeho domu v příjemné a relaxační místo. Skvělým způsobem, jak toho dosáhnout, je pěstování rostlin, které vydávají okouzlující vůně. O post 8 rostlin, které udělají váš dvůr voňavý apareceu primeiro em DecorStyle.


Promyšlený princip: proč je Temu tolik oblíbený a jaké triky na nás jeho vývojáři zkoušejí?

Minihry a tenisky zdarma jsou nejlepším způsobem, jak nalákat zákazníky a udržet jejich návštěvnost. Temu je v tom mistrem, což se odráží na obrovské oblibě čínského online tržiště. Jeho vývojáři sáhli po prvcích gamifikace. Co to vlastně je a proč to na uživatele tolik působí? Souvisejicí články Nový PlayStation 5 Pro přinese revoluci: hry konečně pojedou ve 4K a 60 FPS Ještě větší telefony? Samsung chystá inovaci, po které „nikdo“ nevolá...


Co je to digitální móda a proč je trendy?

Většina lidí dnes zná pojem rozšířená realita ve specifických souvislostech. Například spousta hráčů zná interaktivní zážitky, které kombinují reálný svět a obsah vytvořený počítačem. V kontextu módy se však rozšířená realita teprve začíná prosazovat. Má však řadu aplikací, které mají potenciál narušit toto odvětví. Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a zjistěte více o digitální módě.


Jak se o sebe starat po porodu

Poporodní období je obdobím významných fyzických a emocionálních změn. Dobrá péče sama o sebe je zásadní pro jak pro vaše tělo a smysl, tak i pro zdraví a štěstí vaší nové rodiny. Je důležité upřednostňovat péči o sebe, abyste si zajistila hladký přechod do mateřství. Pomůže vám to snížit riziko poporodní deprese a také to napomůže fyzickému uzdravení po porodu. To vše vám může pomoci navázat silné pouto s vaším miminkem a podpořit hladinu vaší energie a emocionální schopnost o své miminko pečovat. Klikněte na článek a prozkoumejte způsoby, jak o sebe po porodu nejlépe pečovat.


Nejlepší tipy pro spokojený odchod do důchodu

Po několika desítkách let, kdy jste většinu dní v týdnu vstávali a chodili do práce, může být přechod do důchodu náročný. Někteří lidé mají dokonce pocit, že se ztratili, a snaží se najít smysl života. Je však dobré si uvědomit, že odchod do důchodu může být skvělou příležitostí, jak konečně začít dělat všechny ty věci, kterým jste se chtěli věnovat, ale nikdy jste na ně neměli čas. Jste připraveni začít plánovat? Podívejte se do této galerie na několik nejlepších tipů pro šťastný odchod do důchodu!


Skvělé vychytávky pro majitele domácích mazlíčků!

Mít domácí mazlíčky přináší do našich životů spoustu radosti, ale také spoustu starostí a práce. Ať už máte zkušenosti s chováním domácích mazlíčků nebo právě začínáte, určitě zde najdete několik tipů, jak si péči o vašeho mazlíčka usnadnit. Od péče o ně až po krmení, to vše najdete v této galerii. Díky těmto vychytávkám bude mít váš mazlíček určitě radost a vy ušetříte drahocenný čas. Proklikejte si článek a dozvíte se, jak ušetřit čas při péči o vaše čtyřnohé kamarády!


Nahlédněme do soukromého šatníku nejelegantnější herečky všech dob

„Elegance je ta jediná krása, která nikdy neslábne,“ zaznělo z úst ženy, která by se dala označit za ztělesnění elegance. Herečka Audrey Hepburn si sílu elegance moc dobře uvědomovala. A tak není divu, že ani mimo kamery, záře reflektorů a červený koberec jste ji nemohli vidět neupravenou, či ležérně oblečenou. Každý kousek oblečení, který měla na sobě, jako by se přizpůsobil její osobnosti a zcela s ní ladil. Pojďme společně nahlédnout do...


Magická chuť majoránky: Jednoduché pěstování zvládne i začátečník

Těžko si představit guláš nebo bramboráky bez majoránky. A samozřejmě úplně nejlepší je, když si vypěstujete vlastní majoránku. Její chuti se nic nevyrovná. Jak na pěstování na zahradě? A co si tak vypěstovat majoránku klidně v květináči?


Týdenní horoskop: Býky čekají v práci perné chvilky, Kozorohové se zamilují

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na období od 18. do 24. března 2024. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu v aktuálním týdnu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Simona Stašová je královnou kalhotových kostýmů: Rok před sedmdesátkou inspiruje i ženy o generace mladší

Rok před sedmdesátkou oslňuje v jedné divadelní roli za druhou a k tomu si zachovává neuvěřitelně svěží vzhled. Stejně inspirativní je ale i její módní styl. Herečka Simona Stašová miluje kalhotové kostýmy a dopustit nedá ani na co nejjednodušší střihy šatů. A vždy vypadá dokonale.


Velikonoční perníková 3D vejce: Jsou krásná k dekoraci i jako dárek pro koledníky

Dutá vajíčka z perníkového těsta jsou krásným doplňkem velikonočního stolu, jedlým dárkem a odměnou pro koledníky. Připravují se pečením ve speciální formičce. Zdobí se bílkovou polevou stejně jako jiné perníčky.


Aromaterapií proti jarní únavě a dalším neduhům. Stačí vybrat tu správnou vůni

Vůně nám dokáže připomenout vzpomínku z dětství, dodat kuráž, navodit dobrou náladu i zklidnit rozbouřenou mysl. Využijte ji proto ve svém životě a dopřejte si vlastní malou aromaterapii pokaždé, když to budete potřebovat.


Špatná znamení u lidí, která naznačují manipulativní povahu

Manipulativní lidé chodí mezi námi! Bohužel je jich také mnoho. Chybí jim normální soucit a empatie, které má většina lidí přirozeně, a vykazují mnoho toxických vlastností. Existuje obrovské množství důvodů, proč se lidé mohou stát manipulátory, a v některých případech mohou sami potřebovat trochu soucitu. Nemůžete však dopustit, aby takoví lidé ovládali váš život. Prohlédněte si galerii a zjistěte řadu jasných varovných signálů, že osoba, se kterou máte co do činění, může být manipulativní a měli byste se jí vyhnout!


Velký velikonoční horoskop lásky: Býky čeká nezapomenutelné milování, Váhy vášnivý románek, Kozorozi napraví narušené vztahy

Velikonoce nám přinesou zajímavé věci v oblasti lásky. Pojďte se s námi podívat, jak to podle hvězd budou o Velikonocích mít se vztahy a láskou jednotlivá znamení zvěrokruhu.


Sedm jarních chyb, které škodí zahradě: Zjistěte, jestli je děláte také

Jestli si každé jaro děláte velké plány a v dalších měsících jen bezmocně sledujete, jak vaše zahrada chřadne, možná je něco špatně. Zkuste se letos vyhnout všemu, co vašim rostlinám nesvědčí a užít si léto venku a v pohodě!


Hit internetu: Nepečený jablečný čokoládový dort jen ze dvou ingrediencí je krásně vláčný a na přípravu snadný

Když se řekne dort, každý si představí spoustu práce a špinavého nádobí. Jde to ale i jinak. Tak snadno, že byste to ani nečekali. Čokoládový dort z pouhých dvou ingrediencí připravíte do 20 minut! Chutná fantasticky a vypadá nádherně. Jak ho případně dozdobíte, to je jen na vás.


KVÍZ: Víte, jak nabarvíte vajíčka modře, červeně, nebo zeleně bez použití umělých barviv?

Velikonoce se kvapem blíží a tak abyste měli jistotu, že obarvená vajíčka můžete s klidný srdcem také konzumovat, raději sáhněte po přírodních barvivech, u kterých se nemusíte nebezpečné chemie bát. Víte, jaké barvy vyčarují kurkuma, mrkev nebo obyčejné saze?


Kruhy a pytle pod očima trápí většinu žen po 50: Zbavit se jich dá jednoduše, stačí se zaměřit na pár věcí

Kruhy a pytle pod očima trápí téměř každou ženu po padesátce. Obličej má kvůli nim ztrhaný a unavený výraz a ve finále mohou člověku nelichotivě přidat i několik let navíc. Proč kruhy a pytle pod očima vznikají a jak se jich dá efektivně zbavit?


Přitáhněte si do života štěstí: Vyzkoušejte zákon přitažlivosti a nesuďte druhé

Ve středu 20. března slavíme Mezinárodní den štěstí. Jak jste na tom se štěstím vy? Máte pocit, že ho máte dost, nebo by se vám nějaké navíc hodilo? Zkuste si ho do života přitáhnout. Není to těžké a bude vás to bavit.


Co o vás vypovídá vaše Měsíční (Lunární) znamení

Můžeme říci, že mnozí z nás znají sluneční znamení. Podle astrologie patří postavení Slunce při narození do jednoho z 12 znamení zvěrokruhu, které pak určuje velkou část naší osobnosti. Totéž však platí i pro Měsíc (Luna); toto nebeské těleso se v daném okamžiku nachází v jednom ze znamení zvěrokruhu. Jak se tedy liší od znamení Slunce? A co o nás vypovídá? Zajímá vás, jak se dozvědět více o svém Měsíčním (Lunárním) znamení? Pak klikněte na galerii!


Trapné okamžiky, se kterými se může ztotožnit každý

Všichni v životě zažíváme trapné chvíle. Můžeme mít pocit, že nevíme, co dělat, můžeme si přát, abychom se na chvíli stali neviditelnými, a někdy se můžeme cítit docela trapně. Ale to jsou normální situace v životě každého z nás, ať se nám to líbí, nebo ne. Od ignorování až po trapné mlčení - v této galerii najdete vše! Klikněte na ni a zjistěte, s kolika z těchto trapných momentů se můžete ztotožnit.


Zvířata, kterým dorůstají různé části těla

Příroda je opravdu úžasná. Jistě, když si zlomíme nehet, doroste nám, ale když přijdeme o končetinu, tak je konec. Naše buňky sice regenerují, ale nemáme schopnost plně obnovit části těla, jako to dělá mnoho zvířat. Někteří z těchto neuvěřitelných tvorů mají super působivé regenerační schopnosti. Zajímá vás to? Klikněte na následující galerii a seznamte se s nimi!


Kuřecí závitky s omáčkou z nivy: Výborná kombinace se studenou sýrovou omáčkou plnou bylinek i jemné chutě česneku

Potřebujete rychlý a výborný oběd? Kuřecí maso nikdy nezklame. Kuře můžeme připravit na různé způsoby, skvěle chutnají závitky z kuřecího masa s různými omáčkami. Ta sýrová z nivy uchvátí i náročné strávníky.


Medvědí česnek právě roste. Mladé listy skvěle dochutí polévky a slané koláče. Víme, jak ho nezaměnit s jedovatou konvalinkou

Přichází doba medvědího česneku. Výbornou časně jarní rostlinku už najdeme v přírodě. Hodí se do mnoha pokrmů, připravit z ní můžeme také pesto. Jak medvědí česnek poznat, kam se za ním vydat a jak ho sbírat?


Úzkým džínám definitivně odzvonilo: Baggy džíny jsou neuvěřitelně pohodlné a sluší všem

Až příliš dlouho jsme se soukali do úzkých džínů, které sice dávaly na odiv naše křivky, ale příliš pohodlné nebyly. Přišel čas, aby jim tak definitivně odzvonilo. Kalhoty, které budou vládnou roku 2024 se nazývají baggy a vyznačují širokými nohavicemi. Proč si módní návrháři tyto džíny tak oblíbili a jak se dají nosit?


Petrželky není někdy dost! Pěstujte aromatickou s hladkými listy i dekorativní kudrnku

V březnu, pokud nám dovolí počasí, vyséváme na venkovní záhon petržel zahradní naťovou neboli petrželku. Pikantní a výrazně aromatická s hladkými listy a dekorativní kadeřavá je oblíbené a nepostradatelné zelené koření, kterým ochucujeme a zdobíme pokrmy. Mít čerstvou petrželku na zahradě, balkoně či doma na okně se určitě vyplatí. Poradíme, jak ji pěstovat.


Velikonoční otvírací doba PŘEHLEDNĚ: Kdy stihnete nakoupit před svátečními hody?

Velikonoce se blíží, a vyznat se v tom, kdy mají obchody v období svátků otevřeno, je pro mnohé stále obtížné. Kdy je ideální doba nakoupit nejen sladkosti či vajíčka na pondělní hody? Redakce CNN Prima NEWS pro vás připravila přehled prodejní doby.


Nečekané věci, které jsou špinavější než váš záchod

Přece byste se nedotýkali záchodu a pak obličeje? Doufejme, že odpověď zní ne, ale ukázalo se, že existuje spousta dalších povrchů, které hostí několikanásobně více bakterií, a vy si po dotyku s nimi rozhodně nemyjete ruce. Podívejte se do této galerie a zjistěte, kde se bakterie skrývají na očích.