Trending:


Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina

V dalším díle pořadu Buchty po ránu Josef Maršálek určitě udělal radost všem alergikům, celiakům i těm, kteří omezují cukr. Pekl totiž bez lepku, vajec, mléka i cukru. Vynikající chleba je toho důkazem. A ten si nyní podle receptu slavného cukráře můžete upéct i vy.


Raspberry Pi 5 dostalo oficiální adaptér M.2 HAT+ pro připojení rychlého SSD

První adaptéry pro připojení M.2 SSD k Raspberry Pi 5 skrze jeho rozhraní PCI Express se sice na scéně objevily už na přelomu roku, teď se ale konečně...


Neuvěřitelný projekt v Trnavě: Zapomeňte na tradiční domy, takhle má vypadat moderní bydlení

Na okraji Trnavy vyrůstá nová obytná čtvrť. Právě zde našli architekti dostatek prostoru pro stavbu jedinečného domu, kde se interiér dokonale spojuje s exteriérem. Již při prvním pohledu je zřejmé, že se za fasádou ukrývá zajímavě členitý domov.


Influencerka z Austrálie dostala kritiku za “sdílení” manžela s více než 35 ženami

Australská influencerka Honey Brooks byla kritizována svými sledujícími za to, že sdílí svého manžela s více než 35 ženami v roce 2023. The post Influencerka z Austrálie dostala kritiku za “sdílení” manžela s více než 35 ženami appeared first on Instafamosos.


20 receptů na zeleninové karbanátky: Vyzkoušejte je s námi

Zeleninové karbanátky jsou mletou směsí rozličné zeleniny, někdy i v kombinaci s masem. Karbanátky smažíme na oleji, ale pečené v troubě uvítají i lidé, kteří nejedí z nějakého důvodu maso nebo větší množství tuku.


Rychlý a svěží okurkový salát. Hotový za pár minut!

Salátové okurky jsou výbornou surovin pro přípravu různých salátů ke grilování. Někdo miluje klasické tzatziki, jiný zase oblíbený šopák. My pro vás dnes máme další jednoduchý recept.


Tento týden v Ulici: Pokus o sebevraždu, žádost o ruku u Nyklových i milostný trojúhelník

Tento týden dojde v Ulici na romantiku i nečekaná přiznání a překvapivé pravdy. A taky na žádost o ruku u Nyklových, kolem které ale bude spousta otazníků. Hodně otázek se vyrojí také kolem Hanina předávkování léky. Magdu dožene už brzy její špatné svědomí kvůli sexu s Prokopem. A u Báry a Bruna padne definitivní rozhodnutí ohledně Bářiny Kodaně a jejich vztahu.


Odkoukáno od nejlepších vizážistů: Sedm beauty tipů pro dokonalé a jednoduché nalíčení v každém věku

Známe způsob, jak si zajistit dokonalý make-up jako od profesionálů. Vizážisté prozradili osvědčené triky, díky kterým efektivními postupy nanesete make-up i v klidu domova s perfektním výsledkem. Níže najdete hned sedm základních tipů, jak toho dosáhnout.


Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.


Vepřová plec s česnekovo-špenátovou omáčkou

Vepřové maso si skvěle rozumí se špenátem. Když k tomu přidáte i smetanu a česnek, získáte chutný oběd, po kterém zajásá celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit například gnocchi nebo bramborový knedlík.


Jak je laskavé chování prospěšné pro naše zdraví

Jestli nás pandemie COVID-19 něčemu naučila, pak tomu, jak je důležité být laskavý k druhým, jak se obrátit na své blízké a zkontrolovat, zda jsou v pořádku, jak nabídnout pomocnou ruku cizímu člověku v nouzi. Laskavost k druhým nám navíc pomáhá cítit se dobře. Existují však také studie, které ukazují, že laskavost je skvělá pro naši pohodu. Opravdu to nemá žádnou vadu na kráse! Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak je laskavost prospěšná našemu zdraví.


Jakou mouku použít do lívanců. Radíme začátečníkům

Lívance jsou oblíbeným sladkým jídlem. Menší průměr vyhovuje hlavně dětem, lépe se jim jedí než palačinky. Připravit těsto na lívance není složité. Můžeme připravit těsto kypřené klasicky droždím nebo rychlejší s práškem do pečiva.


7 dní, 7 stylových outfitů: Jak nosit baggy džíny každý den v týdnu?

Baggy jeans neboli široké volné džíny jsou velkým trendem roku 2024, a tak není divu, že je nosí stále více žen. Jsou stylové a také velice pohodlné, což mnozí oceňují. Ať už jste jejich kouzlu propadla, nebo jste k nim zatím stále skeptická, určitě vás bude zajímat, že je možné tyto kalhoty nosit od pondělí do neděle. Připravili jsme pro vás outfity na každý den v týdnu.


Prasknutí Ušního Bubínku: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Malý otvor nebo trhlina v ušním bubínku, tenká tkáň, která odděluje vnější ucho od vnitřního ucha. To může vést ke ztrátě sluchu. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi běžné příznaky patří: Drenáž, která může být čirá, hnisem naplněná nebo krvavá ztráta sluchu Zvonění v uchu ...


Roman (37): Máma mě nařkla z toho, že jsem se ji pokusil okrást. Já se ale jen chtěl postarat o to, aby měla kde žít

O majetek se rodiny hádají už po generace, slýcháme o tom neustále. Ale je něco jiného o tom slyšet nebo číst, a zažít si to. Roman vede spor se svou mámou a nic příjemného to není.


Kartonové krabice nevyhazujte: Efektivní využití na zahradě

Kartonové krabice můžete zlikvidovat a odnést do kontejneru k další recyklaci. Nicméně je můžete také efektivně využít na zahradě. Karton má řadu výhod, k tomu ho máte zdarma. Poradíme, jak a k čemu ho použít v exteriéru.


Hnojivo z rajčatových listů: způsob, jak využít listy po prořezávání

Hnojivo vyrobené z rostlin je levnou a ekologickou alternativou klasických hnojiv. Jedná se o způsob, jak můžete využít rostlinné zbytky svých rostlin po prořezávání a ještě z nich získat něco navíc. Asi nejznámější je hnojivo, které si můžete připravit z přesličky polní nebo z kopřivy. Stejně tak ale můžete upotřebit i zbytky rajčatových listů, které získáte po jejich prořezání. Rostlinné hnojivo vyživuje, napomáhá odolnosti proti chorobám a...


Moderní kuchyně: Digestoř, která vzduch i dezinfikuje, stěrka, která všechno vydrží… A co víc?

Moderní kuchyně jsou symbolem elegance a efektivity, které mohou zásadně zjednodušit vaši každodenní rutinu v domácnosti. S nástupem inovativních technologií a promyšleného designu se kuchyně stávají nejen místem pro přípravu jídla, ale i centrem domácího života. Od automatizovaných spotřebičů po uživatelsky přívětivé rozhraní, moderní kuchyně přináší pohodlí a styl, zatímco zvyšují funkčnost našich domovů a zjednodušují každodenní […]


Jak zabránit vrzání postele: Praktický průvodce

Vrzající postel může být noční můrou pro váš spánek i psychickou pohodu. Zvuk vrzání je nejen nepříjemný, ale také může být známkou toho, že vaše postel potřebuje údržbu nebo opravu. V tomto článku vám přinášíme několik efektivních tipů, jak se zbavit vrzání postele a zajistit si klidný a nerušený spánek.


Nejdivnější poslední jídla věznů před popravou

Vězni odsouzení k smrti mají v Americe před popravou právo na poslední jídlo dle jejich přání. Jeden by si myslel, že si budou přát oblíbená jídla z dětství nebo luxusní chody, ale často byly jejich požadavky dost překvapující. Muž jménem Michael Dewayne Smith byl popraven 4. dubna 2024 po 20 letech v cele smrti za dvojnásobnou vraždu. Byl držen v oklahomské věznici, která vězňům večer před popravou dopřává poslední jídlo podle jejich výběru. Jedenačtyřicetiletý muž se tohoto práva údajně vzdal a nechal si donést jen zbytky z vězeňské jídelny. Smith se také rozhodl, že nepronese žádná poslední slova. Prohlédněte si tuto galerii plnou těch nejpodivnějších posledních jídel, o která si kdy vězni řekli.


Vytvořili skvostný domov, kde se setkává vkusný design a pohodový rodinný život

Základním cílem architektů tohoto zajímavého domu bylo vytvořit v interiéru pocit lehkosti, který bude na své obyvatele působit uklidňujícím dojmem. Jak se tento záměr podařilo splnit?


Týdenní horoskop od 20. do 26. května 2024: Býci budou podráždění Rybám osud zamíchá kartami

Tento květnový týden poznamená vstup Slunce do znamení Blíženců a vliv na ás bude mít také úplněk ve znamení ohnivého Střelce. V těchto dnech pořádně přemýšlejte, než se k něčemu rozhodnete, vše zvažte do důsledků. Co dalšího čeká na zrozence jednotlivých znamení? Nahlédněte do našeho horoskopu.


Kateřina Průšová otevřeně: Promluvila o platformě pro dospělé a sepsula zkrášlovací aplikace

Kateřina Průšová loni vstoupila do klubu čtyřicátnic, přesto by jí tento věk hádal málokdo. Modelka redakci eXtra.cz prozradila svůj tajný recept na mladistvý vzhled i dokonalé křivky, které by jí mohly závidět leckteré dvacítky. Takovou figuru ženy rády ukazují i na OnlyFans. Kateřina má však na tuto platformu pro dospělé svůj vlastní a poměrně razantní názor.


Denní horoskop na pondělí 20. 5. 2024: Býci vidí černobíle, Váhy řeší staré křivdy

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pondělí 20. 5. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Játrové knedlíčky posunou vývar na vyšší level. Zkuste je s pomocí videonávodu

Játrové knedlíčky udělají z jakéhokoli vývaru ještě lepší polévku. Jsou syté a plné chuti, skvěle zasytí, a pokud se o vás pokouší nějaká choroba, zaručeně vás takový vývar s játrovými knedlíčky postaví na nohy.


Velká věštba na červen pro Berany: Čeká vás láska i pracovní úspěch

Co čeká Berany v šestém měsíci roku 2024? Na co by si měli dát pozor, čeho se vyvarovat, a co by naopak neměli promeškat? A jaká magická rostlina jim pomůže překonat milostné kotrmelce? Přečtěte si předpověď na červen, kterou pro Berany z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Křišťálové děti mohou přispět k lepšímu světu: Disponují mimořádnými schopnostmi. Možná je máte doma i vy

Možná máte takové dítě doma a ani o tom nevíte. Křišťálové děti jsou považovány za vysoce vyvinuté duše, které byly vyslány na Zemi, aby pomohly lidstvu přejít do osvícenějšího a mírumilovnějšího stavu. Na rozdíl od všech předchozích generací prý tyto děti disponují mimořádnými schopnostmi a zvýšeným smyslem pro duchovno. Ale i zde jsou kontroverze.


Jak starou budovu na zahradě přeměnit v parádní tiny house. V Ostravě to umí

Kdo má na zahradě či jinde nevyužívanou hospodářskou budovu, může se zamyslet nad tím, zda ji nepřeměnit v atraktivní tiny house. Tedy v tomto případě zahradní domek, kde může hezký den prožít třeba i vaše návštěva. Příkladem může být jedna stavba z Ostravy.


Ikonická Jackie Kennedy: Původně se měla provdat za válečného veterána. Krví potřísněné šaty po atentátu si odmítla sundat

Dnes si připomínáme třicáté výročí úmrtí bývalé první dámy USA a ženy 35. amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, která byla rozhodně velmi zajímavou dámou. Věděli jste, že se měla vdát za úplně někoho jiného? Anebo že její pobyt v Bílém domě připomínal tak trochu uragán. Vše se totiž po jejím příchodu ve velkém předělávalo.


KVÍZ: Krása a rozmanitost české přírody. Vyzkoušejte, jak dobře ji znáte

Česká republika se může pochlubit rozmanitou přírodou, která je domovem mnoha ekosystémů, druhů rostlin i živočichů. Přes svou relativně malou rozlohu nabízí nádherné scenérie, a to od hor přes hluboké lesy až po malebné říční údolí a jezera.


Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná

Slavný řecký sýr se obvykle dává na saláty nebo se používá k zapékání. Stačí ale k němu přidat jogurt nebo smetanový sýr a olivový olej a vmžiku vytvoříte nadýchaný dip, který překvapí vynikající chutí. Navíc jej můžete dochutit bylinkami a kořením a udělat jej tak pokaždé trochu jiný.


Jak si vytvořit soukromí na terase? Vsaďte na rostlinné stěny

V dnešní době je stále důležitější vytvořit si na terase nebo balkonu soukromí, aniž byste se museli uchýlit k neestetickým řešením. Osázení prostoru vhodnými rostlinami vám pomůže získat potřebnou ochranu před zvědavými pohledy sousedů a zároveň zkrášlit váš venkovní prostor. Zde je několik tipů, jak na to. Neopadavé keře Neopadavé keře jsou skvělou volbou pro balkony […]


Citlivá rekonstrukce bungalovu: Přírodní materiály s rebelskou žlutou vás budou bavit

Najít starý dům a zrekonstruovat ho v souladu s jeho původní atmosférou není vždy úplně snadné. V případě tohoto domu se to ale povedlo na jedničku. Kombinace pozdně moderní architektury se současnými trendy dělá z této stavby jedinečnou záležitost. Cílem rekonstrukce byla fúze starých a nových prvků. Přestože původní dům působil velmi nadčasově, nevyhovoval bohužel dynamice současné rodiny. Místnosti […]


Jak využít bebe sušenky v kuchyni? Slouží k chutné svačince i k přípravě dezertů

Bebe sušenky s jemnou vanilkovou příchutí známe všichni již mnoho let, často jsme je dostávali jako chutnou svačinku, ovšem dají se s nimi připravit i báječné dezerty. Poradíme, na co se hodí bebe sušenky.


Co přidat do mletého masa na burgery? Milovníci minimalismu, radujte se: Pro dokonalý výsledek stačí opravdu málo

Domácí burgery vlastní výroby bývají zpravidla velkou chloubou na zahradních party a grilovačkách. Základem úspěchu je dobré mleté maso, ve kterém se nachází asi pětinový podíl tuku. Ideální je hovězí přední, které mletému masu zajistí šťavnatost a bohatou chuť. Jaké další suroviny jsou do masa na hamburgery potřeba?


Překvapivá proměna stoletého domu v Košicích: Romantické bydlení se skandinávskými prvky

Stoletý dům potřeboval zásadní rekonstrukci, aby mohl dál sloužit mladé rodině. Kromě stavebních úprav byl interiér znovu zařízený v moderním skandinávském stylu s romantickým nádechem.


Vždycky jsem jedla zdravě, říká Rachel McAdams. Nejraději má kanadskou specialitu, kterou jedli už tamní domorodci

Od doby, co ji proslavily filmy Zápisník jedné lásky a Protivný sprostý holky sice uběhly dvě dekády, ale kanadská herečka Rachel McAdams na to rozhodně nevypadá. Na její perfektní formě má určitě podíl láska k pohybu (zejména k józe) i jídelníček, na který jsme si dnes posvítili.


Nejlepší tech pomůcky ve službách vaší krásy

Vlasy jako z obálky magazínu nebo pleť jako z reklamy? Jak je libo, můžete je mít. A klidně hned. Pomohou vám k tomu tech pomocníci, do jejichž péče se tímto račte svěřit...


BeBe řezy se žloutkovým krémem a čokoládovou polevou podle Terezy z Peče celá země. Téhle variaci nikdo neodolá

Dezerty, jejichž základem, nebo podstatnou částí jsou sušenky, je celá řada. U nás mezi nejznámější patří třeba BeBe střecha nebo řezy ze stejného „polotovaru“. Finalistka soutěže Peče celá země Tereza Olbrichtová ovšem nabídla recept na buchtu, která má jednu důležitou a chuťově perfektní ingredienci navíc.


Módní ikona a vlivná první dáma USA: Slavné momenty Jackie Kennedy Onassis

Významná první dáma, novinářka, milovnice umění a držitelka ceny Emmy. Dne 19. května 1994 zemřela Jackie Kennedy Onassis, majitelka jednoho z nejinspirativnějších módních stylů 20. století. Pojďme si při této příležitosti připomenout její ikonické módní momenty i životní milníky.


Recept na přemnožení medvědů. Japonský lovec z nich dělá klobásy a doufá, že je tak ochrání

Škody na úrodě způsobené medvědy v japonské prefektuře Aomori prudce vzrostly. Počet lovců v oblasti navíc kvůli stárnutí populace klesá. S neobvyklým plánem na vyřešení obou problémů přišel Eigo Mori. Čtyřicetiletý lovec začal vyrábět a prodávat medvědí klobásy.


Hlídejte svého psa, v létě mu hrozí přehřátí

Parné dny mohou být utrpením nejen pro vás, ale i pro vaše domácí mazlíčky. Příliš vysoké teploty mohou mazlíčky pořádně potrápit, pes díky tomu může být až v ohrožení života. Hrozí jim nejen přehřátí, ale i dehydratace. Jak psům nejlépe ulevit?


Horoskop od 20. května: Váhy ať šetří síly, Ryby naopak zrychlí tempo

Týden bude velmi dynamický. Slunce a další planety stojí v blízkosti Uranu, který není nadarmo spojován s rychlostí a silou blesku. Bude nás hnát do rychlých rozhodnutí a razantních změn. Vzhledem k blízkosti Jupitera by měly být většinou pro naše dobro, ne ale pro všechny. Někomu by mohla tato kombinace společně s úplňkem, který tento týden přijde, zlámat vaz. Proto nebalancujte na hraně zákona a tam, kde by vám mohlo jít o zdraví. Co praví...


Kvíz: Znáte původní konce klasických pohádek? Některé vás velmi překvapí

Všichni milují pohádky, protože jsou krásné, plné radosti a naděje a vždy můžeme očekávat šťastný konec. To platí alespoň pro příběhy z dílny Walta Disneyho, které jsou navíc plné veselých písniček. Původní verze pohádek jsou ale trochu jiné. Ne vždy se dočkáme šťastného konce, a když už je zlo potrestáno, bývá to dost morbidním způsobem. Znáte originální verze z pera Hanse Christiana Andersena nebo bratří Grimmů?


Lída (54): I když mi manžel po 20 letech utekl s milenkou, věřím v novou lásku. Na to, abych zapškla, jsem příliš mladá

Jak neztratit víru, i když si myslíte, že vám život nic nového a zajímavého nepřinese? Lída zná návod. Po více než dvaceti letech od svatby se rozešla s manželem. Nemá ale chuť truchlit, chce najít nový smysl života.


Pro lepší hubnutí a pevné zdraví: 5 benefitů kokosové vody, kvůli kterým byste ji měla pít každý den

Neexistuje příliš mnoho nápojů, které by byly výjimečně zdravé a zároveň tak i chutnaly. Kokosová voda není jen velmi chutná díky své přiměřené sladkosti, ale má také bohatou nutriční hodnotu. Navíc obsahuje málo kalorií, takže se dá považovat za dokonale vyvážený zázrak pro zdraví. Zařaďte ji do svého pitného režimu a uvidíte, že si ji nebudete moci vynachválit.


Karl Lagerfeld byl legendární návrhář i skvělý businessman. Velkou část jmění zdědila jeho věrná společnice Choupette

Není snad nikdo, kdo by neznal jméno tohoto legendárního módního návrháře a kdo by si jej také okamžitě nespojil s typickými znaky jeho oblečení – dokonale padnoucí střihy, francouzská elegance a rockové prvky v černobílých outfitech. Karl Lagerfeld spolupracoval s mnoha významnými jmény nejen módního průmyslu, rozuměl obchodu a miloval svou kočku Choupette.


Domácí postřik na padlí, kadeřavost a další choroby rostlin: Pomůže jedna bylina

Strupovitost a padlí na jabloních, plíseň u révy i kadeřavost broskvoní – to jsou jen některé z častých komplikací pěstitelů. Samozřejmě proti nim existují chemické prostředky, nicméně pokud chcete zkusit přírodní cestu, vyrobte si postřik z přesličky rolní.


Dort Apricot: Pod vedením Heleny Fléglové zvládnete z listového těsta připravit dechberoucí dort hodný profesionálního cukráře

Když jsme uznávanou cukrářku a majitelku studia HF Pastry Academy Helenu Fléglovou požádali, aby pro Apetit upekla dort k narozeninám, vůbec jsme netušili, čím nás překvapí. Napsat, že nám vyrazila dech by plně nevyjádřilo, jak obrovským zážitkem bylo sledovat jak jí pod rukama vzniká efektní dort Apricot. A dobrá zpráva? S návodem krok za krokem ho zvládnete připravit i vy!


27 dezertů pro opravdové milovníky kávy: Připravte si božský cappuccino cheesecake nebo tiramisu do skleničky

Také patříte mezi milovníky kávy a váš den se bez ní neobejde? Vášeň pro tento povzbuzující nápoj nemusí končit vždy jen u šálku espressa, cappuccina či latte. Kávu můžete využít i při přípravě dezertů, se kterými určitě zabodujete. Poradíme vám, jak na to. Jako bonus zde najdete i pěknou řádku kávových receptů, včetně tiramisu, kávového crème brûlée či cappuccino cheesecaku!